|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   Fluonatril tablete - jemljete?
6.4.2006 10:49:52   
TVN
Včeraj smo bili prvič pri zobozdravniku in dobili Fluonatril tablete. Jemali naj bi jih 1x dnevno z vodo ali čajem vsaj eno uro pred/po obroku mleka.

Sicer se spomnim, da smo o tem imeli predavanje v materinski šoli, vendar ne vem zakaj, še kar malce čakam s temi tabletami. Rada bi prej govorila s svojo pediatrinjo o tem... Mi imamo že tako malce AD, notri v navodilih pa sem prebrala, da so možni stranski učinki tudi AD! A bo torej še slabše?

Koliko vas jemlje te tablete oz. kakšno drugo obliko fluora?

_____________________________

*** Imejte se lepo! ***
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: Fluonatril tablete - jemljete?
6.4.2006 10:59:58   
BUBU
Brez skrbi lahko otroku daješ tablete. Pri meni je že tretji otrok, kateremu dajem, najprej po eno, zdaj pri dveh letih pa po dve. Nikoli še nisem opazila kakršnekoli stranske učinke. Bojo pa zobki bolj zdraviuser posted image

(odgovor članu TVN)
Neposredna povezava do sporočila: 2
   RE: Fluonatril tablete - jemljete?
6.4.2006 11:10:45   
karla 04
Sama delam v zobozdravstvu in pri nas je tako, da predpisujemo le otrokom, ki so "bolj podvrzeni" zobni gnilobi. Ce imajo ze starsi bolj "slabe zobe" in ce ni higiena zadovoljiva.
Ce boste temeljito cistili zobke in ce bo otrocek pil nesladkane tekocine ni potrebno jemanje teh tabletk. Res pa je, da tudi uzivanje veliko raznih sirupov (zdravil), ki so zelo sladki, kvari zobke.
Vcasih smo predpisovali kar vsem povprek, sedaj pa zobozdravnik sam individualno doloci, ali je potrebno.LP

(odgovor članu BUBU)
Neposredna povezava do sporočila: 3
   RE: Fluonatril tablete - jemljete?
6.4.2006 11:12:40   
April
Zadnje čase berem o vse bolj škodljivih učinkih fluora na organizem.

Sama sem vprašala o tem sinovo  zobozdravnico. Rekla mi je, da je to čisto moja odločitev, da mi ona lahko predpiše tabletke, da pa jih ona svojemu dvoletnemu sinu ne daje, ker je proti kakršnemukoli dadajanju takih snovi v organizem. In da je higiena dovolj. Jaz se strinjam z zobarico.

(odgovor članu BUBU)
Neposredna povezava do sporočila: 4
   RE: Fluonatril tablete - jemljete?
6.4.2006 11:13:45   
BUBU
Meni je tablete predpisala pediatrinja, ne pa zobozdravnik. Ko sva bila pri zobozdravniku, je kljub temu, da nismo v druser posted image užini podvrženi zobni gnilobi in ima sine lepe zobke rekla, naj jih kaj jemljemo.

(odgovor članu karla 04)
Neposredna povezava do sporočila: 5
   RE: Fluonatril tablete - jemljete?
6.4.2006 11:14:09   
Anonimen
Mi jih nismo nikoli jemali.

(odgovor članu TVN)
  Neposredna povezava do sporočila: 6
   RE: Fluonatril tablete - jemljete?
6.4.2006 11:15:45   
KODA
Mi tudi ne.

_____________________________

Celemu svetu si le ena oseba,eni osebi pa si ves svet...

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 7
   RE: Fluonatril tablete - jemljete?
6.4.2006 11:17:58   
Anonimen
Mi jih pa sploh nismo dobili oz. jih pri nas spolh ne dajejo user posted image

(odgovor članu KODA)
  Neposredna povezava do sporočila: 8
   RE: Fluonatril tablete - jemljete?
6.4.2006 11:25:28   
copka77
mi smo jih dobili pri pediatru, pri 6m, takoj ko sem omenila da ima prvi zobek. Mislim da jih bom kar dajala, vsaj do 1 leta.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 9
   RE: Fluonatril tablete - jemljete?
6.4.2006 11:31:46   
dory
Mi jih nismo niti dobili, saj je vedno vec razlogov proti jemanju...

(odgovor članu copka77)
Neposredna povezava do sporočila: 10
   RE: Fluonatril tablete - jemljete?
6.4.2006 11:34:22   
Anonimen
Smo dobili, pa nismo jemali zaradi zgoraj naštetih razlogov.

(odgovor članu dory)
  Neposredna povezava do sporočila: 11
   RE: Fluonatril tablete - jemljete?
6.4.2006 11:59:04   
Anonimen
Par stvari o fluoru z neta:

Fluor in njegovo jemanje oralno je že nekaj časa sporen, zaradi nalaganja v kosteh. V Belgiji je ministrica za zdravje celo prepovedala vsakršno uporabo fluora. Pri nas pa stroka modro molči, vendar tam kjer je dim, je običajno tudi ogenj.



Gniloba kariesa

V pitni vodi pa je še mnogo drugih nevarnih kemikalij, kot je npr. fluor. Pri fluoru se nam lepo pokaže vsa sprijenost kapitala, ki je ob pomoči neetične znanosti zasul svet z izjemno nevarnim fluorom pod geslom "Fluor preprečuje nastanek kariesa!" Prav neverjetno je, kako je industriji uspelo s fluorom prevarati strokovno javnost in prebivalstvo vsega sveta. Vredno je malce pobrskati po zgodovini! Vsi poznamo geslo "Fluor proti kariesu" in že desetletja vneto kupujemo zobne paste z vsebnostjo fluora v iskreni želji, da si ohranimo zdrave zobe. Ne zavedamo pa se, da smo s tem postali predmet globalne manipulacije industrije.

Prvo, kar je zelo pomembno vedeti in kar nam bo osvetlilo prikrito ozadje te manipulacije, je, da je spojina natrijev fluorid stranski produkt proizvodnje aluminija. Nič čudnega torej, da je glavno kampanjo o "zdravilnosti" fluoridov počel ravno Mellon Institut, najpomembnejša raziskovalna ustanova Aluminium Company of North America ALCOA. In ravno ALCOA je največji svetovni proizvajalec fluoridov. Zašumeli so silni aluminijski denarci in pričela se je nezaslišana kampanja o čudežni zdravilnosti fluora. Uboge otroke in nosečnice so dobesedno nabasali z fluoridi v obliki tabletk, napitkov in celo fluoriranih sladkarij. Kampanja s fluoriranjem je dosegla tudi to, da so začeli fluor namenoma dodajati celo v javne vodovode! Umetno povzročena obsedenost z bojem proti kariesu traja še dandanes pri zobnih pastah. Poglejmo si le tv - reklame!



Podatki WHO-ja govore, da imajo prebivalci Finske in Norveške najmanj kariesa, kljub temu, da fluorohisterija ni prešla meja teh držav.

Čas je, da si ogledamo dobrobiti fluoriranja. Najbolj so ogroženi otroci, ki uporabljajo s fluorom "obogateno" zobno pasto. Patološke spremembe ledvic nastajajo že pri koncentraciji fluora, manjši kot 100 ppm. Najnovejše študije so do fluora še bolj neprizanesljive. Že koncentracije 1 ppm fluora povzročajo spremembe kromosomov in zavirajo reparatorne mehanizme DNA!

Fluor je že od leta 1981 dokazano kancerogen in mutagen. Običajni spojini fluora, ki ga vnašamo v telo v želji, da preprečimo nastajanje kariesa, sta natrijev fluorid in hidrofluorosilicijeva kislina. Obe spojini pa sta celo bolj strupeni kot svinec in le malo manj od arzenika! Njuno toksično delovanje je uperjeno predvsem v uničevanje življenjsko pomembnih funkcij encimov.

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 12
   RE: Fluonatril tablete - jemljete?
6.4.2006 12:07:55   
karla 04
Fluonatril tablete so ZDRAVILO! Tako kot vsako zdravilo, imajo tudi te stranske ucinke. Jemati jih je potebno, ce vam jih je predpisal zdravnik (ce je presodil, da je potrebno) v TOCNO DOLOCENIH ODMERKIH. Prevelike kolicine so skodljive, tako kot pri vsakem zdravilu!


LP

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 13
   RE: Fluonatril tablete - jemljete?
6.4.2006 12:24:24   
CatJa
Dobili, vendar mu jih ne dajem. Zakaj? Če se še dohterji ne znajo med seboj sporazumet in dokler obstaja kanček dvoma v koristnost oz. obstaja nevarnost, kot jih je podala Splišni, jih ne bo jedel.

_____________________________

Niso časi slabi, temveč človek.
John BEAUMONT

(odgovor članu karla 04)
Neposredna povezava do sporočila: 14
   RE: Fluonatril tablete - jemljete?
6.4.2006 14:13:04   
lelaval
Jaz sem jih dajala starejšima otrokoma in jih tudi najmlajši. Hčerka bo stara 9 let in nima popolnoma nobene luknjice. user posted image  Sin pa pri 7,5 letih eno plombico (slabše zobe naj bi imel zaradi večletnega jemanja antibiotikov, saj je bil ogromno bolan user posted image ).

_____________________________

V življenju sta nam dani 2 čaši, sladka in grenka: vsi moramo izpiti obe, življenje pa nam obe čaši toči nepredvidljivo.

(odgovor članu CatJa)
Neposredna povezava do sporočila: 15
   RE: Fluonatril tablete - jemljete?
6.4.2006 16:11:59   
spacey
Samo 1x sem mu jo dala in nikoli več. Tudi v vrtcu, sem podpisala da mu jih ne dajejo. 

_____________________________

"Fake it until you make it."
Sweet Like Chocolate

(odgovor članu lelaval)
Neposredna povezava do sporočila: 16
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:





Pet nepriporočljivih praks pri hranjenju s...
Hranjenje s stekleničko že od nekdaj velja za lažji način hranjenja. Verjetno je to razlog, zakaj v preteklosti nihče ni...
Pokukajte v pravljičen svet nove trgovine ...
photo
Vrata je odprla nova trgovina Mali zakladi, ki se nahaja v spodnji etaži Emporiuma, BTC City Ljubljana.




Dudica.
пеперутка16

Do kdaj je imel vaš otrok dudico?