|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  52 53 [54] 55 56   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: Decembrčice
6.8.2006 11:23:05   
Naja30
r1ta, zdaj sem se spomnila, da je mene tudi na začetku včasih vse fuuul srbelo. Mogoče je to zaradi širjenja kože, možno pa zaradi pomanjkanja kalcija. Ko pojedla malo več kalcija je bilo boljše. Možno je pa tudi, da imaš tako suho kožo. Jaz sem takrat uporabila Bepanthol za zelo suho kožo, ki se jo kupi v lekarni. Ne vem, zakaj me je točno srbelo, ker sem vse te ukrepe naredila sočasno, tako da poskusi kaj takega. user posted image

(odgovor članu r1ta)
Neposredna povezava do sporočila: 1326
6.8.2006 11:33:31   
Ženkica
Čao punce.

Po dolgeeeeeem času se vam na hitro javim; saj vas redno berem, ampak za kaj pametnega napisat sem pa enostavno preveč lena user posted image . Najprej da vam povem, da sem objavila nov album s svojim user posted image , ja, ja, rastemo 100 na uro, tudi živahni smo zelo.
Sicer pa smo bili na dopustu, ampak nas je grdo vreme nekaj dni prej odgnalo domov; no, če sem čisto iskrena meni paše tako vreme, samo da ni vroče, pa je super, vsaj lahko diham.
Sicer pa moram rečt, da sem vedno bolj utrujena, vedno manj zmorem, kar se tiče domačih opravil in tudi sprehodov, ki so vedno krajši, vendar poskušam iti pa vsak dan vsaj malo hodit. Čez kakšnih 14 dni se bom pa kar na aerobiko za nosečke vpisala, da ne bom zakrnela.
A vam tut tako močno paše jest; jaz sem non stop lačna, probam pazit, da ne pojem preveč numne hrane, čeprav sem in tja si privoščim kakšno sladkarijo.
Kilogrami; no ja, kakšnih  5+ jih je do zdaj, čeprav se mi zdi, da sem že cel user posted image , moja "ta boljša" postava so samo še sanje.
Sva bila pa ta teden z mojim predragim možekom malo po baby trgovinah; sva si ogledala voziček (mater je drag, čist se jim meša), pa previjalno bova najbrž kar tisto komodo v Pikapolonici za 28 jurjev vzela; posteljico bom šla pa v Sadeko kakšno poceni novo iskat. Sicer pa bomo podedovali lupinico, ležalnik, zibko in en kup cunjic; no, pa prsno črpalko če se ne motim dobim še, pa baby pfone; ja, kar dosti stvari. Jaz sem se odločila, da začnem nakupovat tam nekje septembra, prej pa sigurno ne.

Punce, kdaj boste pa začele v šolo za starše hodit? Bo šla katera v Lj. porodnišnico?

No, to je od mene vse zaenkrat.

Lp

Ženkica

(odgovor članu Naja30)
Neposredna povezava do sporočila: 1327
6.8.2006 14:11:27   
emaa
Midva bova začela z nakupi ali konec tega meseca ali sredi septemebra, pa bo treba počasi pohitet. trebušček je začel kar intenzivno rasti v zadnjem tednu, fizično zmorem vedno manj, vsaj kar se sprehodov tiče, me začne trtica bolet. Kile, mislim, da bom čez 14 dni, ko imam morfologijo na kili, dveh plusa od začetne teže, kar v redu. V materinsko šolo grem septembra, kasneje mi bo prepozno, lahko naju presenetita, grem pa v Domžale, mi je najbližje.

(odgovor članu Ženkica)
Neposredna povezava do sporočila: 1328
7.8.2006 8:56:54   
Naja30
Dobro jutro!

Kako smo kaj danes, ko je spet tako kislo vreme? user posted image  Jaz sem bolj slabo. Včeraj me je namreč močno začelo bolet v spodnjem delu trebuha in vse naokoli do križa in po hrbtu. Pa potem po celem trebuhu od popka do sramne kosti user posted image  Sem se pošteno prestrašila in mož me je že hotel peljat na urgenco. Pa sem spila magnezijevo šumečo in je bilo boljše user posted image  Ampak ponoči se je ponovilo, s tem da me je samo spredaj zg.del trebuha bolel in ko sem se zjutraj vstala, sem šla takoj na wc na tavelko (kar je zadnje čase redkost, da grem tako hitro) in je zdaj boljše. Kaj bi to bilo? Čudno mi je, da bi vse bilo od črevesja, ampak če je, hvala bogu!

(odgovor članu emaa)
Neposredna povezava do sporočila: 1329
7.8.2006 9:09:55   
vampirka
Dobro jutro kolegice user posted image . Naja, jaz sem imela včeraj popolnoma enak občutek in mislim, da je to samo zaradi prebave. Drugače imam prebavo poštimano, zdaj pa 2 dni nisem mogla na wc (izgleda sem same zdrave stvari jedla user posted image ) - pa me je včeraj začelo identično zvijat! Saj ni čudno - naši malčki so že kar veliki in razposajeni - me pa najprej se napokamo z dobrotami, potem pa ves ta balast nosimo še seboj - si pač morajo prostor delat user posted image ...
In če se vrnem k nakupovanju - z enim očesom občasno pogledam k marčevkam (je ena moja kolegica tam) in vam povem, da punce že izbirajo modele vozičkov!!! Me pa takole user posted image ...
Lep dan vam želim (navkljub dežju) in pobožajte bušije user posted image !

http://vampirka.moj-album.com/

The brain is like a parachute. It works only when it is open!

(odgovor članu Naja30)
Neposredna povezava do sporočila: 1330
7.8.2006 9:21:53   
r1ta
Jaz tudi mislim, da je to prebava. Tudi mene zjutraj malo muči, vsa sem napihnjena in trda, potem pa vržem v sebe belo kavico in šibam proti stranišču, potem pa je kar bolje. Jaz to bolečino nekako lociram bolj na desni strani, nimam pa pojma ali je črevesje tam ali na levi. Vsekakor je po jutranjem čiščenju počutje boljše. Pa veliko sadja pojem, tako da res nimam problemov s prebavo. Še.

Hja, Vampirka, saj jaz bi že tudi kupovala, pa sem trenutno v cenovnem šoku. Predvsem glede vozičkov. Drugače bi pa moj dragi že rad začel igrače kupovati in ostale nepotrebne pizuser posted image rije, mene je pa le strah da bo za najpotrebnejše kar izdatni strošek. Edino kar sem do zdaj naročila preko enega kataloga je blazina za previjanje na pralnem stroju in termoduda. Ostalo pa bom nekaj kupila v Sloveniji, nekaj pa tukaj. Čeprav še sploh ne vem kaj natančno vse potrebujem za dojenčka... Super bi bilo, če bi kje obstajal spisek kaj potrebuješ v prvih mesecih za otroka.

Lep dan vam želim!

I have no special talents. I am only passionately curious.
(A. Einstein)

(odgovor članu vampirka)
Neposredna povezava do sporočila: 1331
7.8.2006 9:38:35   
Naja30
O punce hvala, kako ste me pomirile! zlate ste! Hehe, saj nobeni ne privoščim teh bolečin, ampak je dobro vedet, da se dogaja tudi drugim. Ker sem se res ustrašila user posted image  Zdaj pa RES ne bom več jedla sladkarij!!! RES ne!!! Ker mi same probleme delajo. RES NE!! user posted image

Jah, tudi moj dragi se vedno ozira za igračami, kadar sma v kakšni otroški trgovini. On bi tiste vlakce električne, pa fuzbal mize... user posted image     user posted image user posted image user posted image
Obstaja pa seznam za novorojenčka. r1ta, pojdi na Kaj potrebujem za novorojenčka in v iskalnik napiši seznam potrebščin ali kaj podobnega in ti bo vrglo ven. Glede na to, da bomo imele zimske user posted image  poišči zimski seznam. Pa saj v bistvu je podobno.

(odgovor članu r1ta)
Neposredna povezava do sporočila: 1332
7.8.2006 10:07:31   
vampirka
Evo bejbike - tole naj bi potrebovale za začetek: http://www.otrokdruzina.com/stare_%20stevilke/2005/avgust/naslovna_tema_2.htm

(odgovor članu Naja30)
Neposredna povezava do sporočila: 1333
7.8.2006 10:23:55   
tejkaz
Ženkica jaz grem 4 septembra v materinsko šolo v ljubljansko porodnišnico. vsaj zdi se mi da je 4.
no en lep pozdrav se od mene. tudi jaz sem imela ta vikend probleme s trebuhom. tako me je bolel da me je prav panika. no, sem ugotovila da od mleka. mleko mi ocitno ne pase. to se je ze enkrat prej naredilo in takrat sem ga nehala piti potem sem ga pred kaksnim tednom spet zacela in mi je zelo pasal pa me je spet zacelo zvijati, danes zjutraj ga nisem pila pa je spet dobro. tk da bomo za kalcij od sedaj naprej jedli navadne jogurte in sir ce bo kej bolje. tudi jaz bom od septembra dalje zacela kupovat stvari. no, verjetno me bo ze drugi teden kaj potegnilo v nakupovanje. v cetrtek izvem spol in si ne bom mogla pomagati da ne bi kaj v primerni barvi kupila. ;)
uzivajte

(odgovor članu vampirka)
Neposredna povezava do sporočila: 1334
7.8.2006 10:25:23   
severnica77
Ja, vozički user posted image  Sva jih že tudi malce začela gledati. Zato pa postajam vedno bolj zmedena. Je kar težka izbira. Takoj te potegne v višave in cena je tudi temu primerna. Najbolj me muči nakup košare, ker jo uporabljaš do 4 mesece, stanejo pa tudi 40.000,00 ...
Ne vem, se bo treba malo bolj poglobiti pred nakupom v vozičke. Pa ve? Imate kakšne favorite med vozički?

(odgovor članu vampirka)
Neposredna povezava do sporočila: 1335
7.8.2006 11:21:18   
emaa
Midva sva imela favorita med vozički, vboziček za dovjčke od mothercare, pa ga zdaj ni več mogoče dobiti, če ga preko neta naročiš, tu ga dostavijo po Veliki Britaniji, pol pa še rihtat dostavo sem, se mi ne da. Tko, da bo verjetno TFKjev trikolesnik, je pa kar drago 123.000 sIT, pa dve posteljici, pa dve lupinici ali avtosedeža, se kar nabere. Za oblečt mam pa jaz ful mako majčk še od takrat, ko smo bili mi dojenčki, je mela mami prišparano, pa štrikane jopčke, sam spodnje dele bo treba malo kupit, ker tega pa res skoraj ni. Za začetek nama očitno ne bo treba veliko kupiti. Pa še del moževe žlahte, ki ne govori z nama, je nabral obleikce, da naj malo pogledava, kaj bi ponucala. Moram rečt, da bom vesela vsega, da bi si dodatne stroške brez potrebe delala, nimam želje, pa za dva bo treba itak več nabavljat. Sva šle pa z mami prejšnji teden za telefon gledat pa za majčke zanjo, pol pa namesto zase kupi nekaj zame in za svoje vnuke. 
Kar se bolečin tiče, pa itak vem kdaj so prebavne, drugače jih pa itak nimam. Ženkica mava pa isto velikost trebuha, smao da je moj prišel v treh dneh na to velikost in zdaj skoraj dnevno raste, samo da sem jaz polna tudi od strani in so ljudje kar presenečeni, ko me vidijo po nekaj dneh. Je pa tudi že čas, da se kaj dogaja, a ne. Samo ko pa zdaj spat ne morem, ni udobnega položaja in potem od izmučenosti zaspim okoli 3,4 zjutraj. Morfologija pa čez točno dva tedna, komaj čakam.

(odgovor članu severnica77)
Neposredna povezava do sporočila: 1336
7.8.2006 11:26:42   
supermami
Jaz bom verjetno kupila Quinny Speedy SX skupaj s košaro, pa lupinico Maxi Cosi. Me bo stalo tam nekje 130.000,00 SIT. Gledala sem tudi Peg Perrego, pa se mi zdijo vsi tako miniaturni, jaz pa želim nekaj večjega. Razen Peg Perrego AT4, ta je res dober, samo ni trikolesnik. Ostale stvari imam bolj ali manj od prej. Dokupit moram samo še stolček za hranjenje in hojico, pa še to malo kasneje. Aja, pa prodala bom stari Baby phone in kupila takega s kamero, je ful dober.

Mogoče res malo prehitevam, a ne vem zakaj bi čakala s tem, en mesec gor ali dol, kaj pa če me prehiti??? Pa zdaj sem še pri močeh za skakanje okoli po trgovinahuser posted image . Moram še oprat vse cotke, jih zlikat, pa zložit... pa še vedno čakam na omare, da mi jih prekuser posted image  tišler naredi.

Še veliko dela nas čaka punce.

(odgovor članu severnica77)
Neposredna povezava do sporočila: 1337
7.8.2006 12:17:46   
vampirka
Tole je najin favorit med vozički: http://soncek.si/shop/page/detail/gitm/5446/Peg_Perego_GT3_Completo_Rubino_PROMOCIJSKA_CENA_in_DARILO_/-/ ...najprej sem bila prepričana v Quinny-ja 3XL - pa ima kar nekaj pomankljivosti. No, skupaj z avtosedežem (http://soncek.si/shop/page/detail/gitm/6388/Peg_Perego_Primo_Viaggio_SIP_podnozje_Rubino/-/) naju bo prišlo okrog 140 tisočakov (bom pa izkoristila in vzela na 6 obrokov). Baje pa da v prednaročilu (ne vem ali to še velja user posted image ) dobiš poleg prevleko za dež in noge ter torbo (kar bi drugače stalo dodatnih 20.000)! Ostalo pa bova večino dobila na sposojo, nekaj pa tudi v trajno last (posteljico z jogijem sva že dobila). Mislim, da bo večji strošek še previjalna miza in stolček za hranjenje.

(odgovor članu supermami)
Neposredna povezava do sporočila: 1338
7.8.2006 12:24:40   
Ženkica
Mi bomo definitivno kupili Peg Perego Pramette, sva si ga šla ravno prejšnji teden še enkrat ogledat v Pikapolonico, kjer nama ga je prijazna prodajalka pokazala in razstavila na vse možne pozicije. Je fajn voziček ker je uporaben od 0-3 leta, pa še za zimo je primeren, da ne bo treba zimske košare nabavljat. Mi bo pa še ena kolegica posodila svoj voziček, tak ogromen trikolesnik, ki je bolj primeren za zimo za novorojenčke pa tja do 6 meseca; živimo pač bolj v rovtah in zna bit, da bo spet ful snega tako kot lansko zimo, pa mi bo mogoče tut ta velik voz z ogromnimi kolesi kaj prav prišel.

Sicer pa sem bila danes v Lj. porodnišnici na pregledeu in sicer UZ materičnega vratu in vse je ok; vrat je zaprt, posteljica pa bi se sedaj v šestem mesecu (ki sem ga by the začela danes user posted image ) začela dvigat bolj gor.
No, in ker se bila pridna prostovoljka, mi bodo v 32. tednu podarili še en UZ, da bova lahko z možekom vidla svojo user posted image , ker pri moji G sem svoj bonus za UZ že izkoristila.

No, jaz študiram da bi se vpisala v šolo za starše enkrat proti koncu septemra, začetek oktobra. Bomo vidli.

Pa še nekaj; a morda katera kej ve, kako je s telovadbo za nosečke v ZD Fužine? Baje je zastonj in kar ok. Me mika.

lp

Ženkica

(odgovor članu supermami)
Neposredna povezava do sporočila: 1339
7.8.2006 14:59:51   
r1ta
Zdaj pa me res nekaj zanima... Kako ste prišle do pregledov materničnega vratu in posteljice? Ali je to vaginalni pregled ali ultrazvočni in na osnovi česa se izvede. So predhodno kakšne težave ali je to normalen pregled. Meni nihče ni omenil, da bi bilo kaj narobe ali vredu s temi stvarmi in me že malo skrbi, če to tu sploh počekirajo...

(A. Einstein)

(odgovor članu Ženkica)
Neposredna povezava do sporočila: 1340
7.8.2006 15:03:04   
Anonimen
Renatka, to vse pogledajo pri morfologiji, tko da nič panike. Se vidi kar po UZ. user posted image

(odgovor članu r1ta)
  Neposredna povezava do sporočila: 1341
7.8.2006 15:09:19   
Ženkica
Jaz dodatno oz. prostovoljno hodim na ene preiskave, ki so namenjene odkrivanju razloga za prezgodnji porod; zadeva je brezplačna, delam pa uslugo tako sebi kot tudi drugim nosečkam (tudi bodočim). Za to preiskavo mi je povedala moja G dr. Štolfa.
Tam nekje okoli 13-ega tedna sem imela prvi vaginalni pregled, kjer so mi vzeli bris, da so pogledali neke bakterije. Nato v 23-etem tednu naredijo vaginali UZ (tega sem imela danes), kjer pogledajo materični vrat, če je zaprt, če je posteljica ok, na hitro ti na UZ-ju pokažejo tudi user posted image .
No, in potem, ti za "uslugo" šenkajo en UZ v 32. tednu, da lahko vidiš svojega user posted image , da vidiš če je vse ok. Meni to še posebno pride prav, ker mi pri svoji G pripada samo 2 UZ-ja, ki pa sta na žalost že za mano, tako da bom pred porodom lahko vsaj še enkrat vidla svojo bebico. Aja, te preiskave se delajo v Lj. porodnišnici.

Če vas še kaj zanima pa kar vprašajte.

lp

Ženkica

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 1342
7.8.2006 15:13:33   
Anonimen
Aha, se opravičujem. To je verjetno precej bolj podroben pregled. Sicer pa na morfologiji, tako kot sem napisala, pregledajo tudi MV in posteljico.

(odgovor članu Ženkica)
  Neposredna povezava do sporočila: 1343
7.8.2006 15:34:45   
r1ta
Aha! No potem je pa vse vredu! Verjetno je stric na morfologiji vse pregledal.... Hvala za razlago! Super ste!

Tako, jaz sem vse potrebno za novorojenčka potegnila iz petinšestdesetih seznamov, zdaj pa lahko začnem šopingirat! Če katera potrebuje seznam ga lahko dobi! Čeprav roko na srce, mislim da vse to ne bom potrebovala in bom kakšno stvar kar po lastni presoji in zdravi kmečki pameti izpustila iz seznama...

(A. Einstein)

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 1344
7.8.2006 17:23:05   
Ženkica
Jooj, jaz bi imela seznam, prosim, prosim user posted image    user posted image

(odgovor članu r1ta)
Neposredna povezava do sporočila: 1345
7.8.2006 20:19:50   
Anonimen
IZVIRNO SPOROČILO: r1ta
Tako, jaz sem vse potrebno za novorojenčka potegnila iz petinšestdesetih seznamov, zdaj pa lahko začnem šopingirat!

Od kod boš pa potegnila denar - a imaš tudi petinšestdeset seznamov sponzorjev? user posted image

(odgovor članu r1ta)
  Neposredna povezava do sporočila: 1346
7.8.2006 21:47:37   
Barbk

Ojla babuške,

ste tak pridne, ste se ful razgovorile.Naja ne vem koga je to, ampak tud mene je danes tako čudno trebuh bolel, pa čez križ je sekal...Sem mislila, da me mogoče malce vreme daje.Mogoče je pa naša beba, ki je včeraj tako noro nabijalauser posted image  po buškotu, da me je danes nekaj matralo.Mogoče pa smo punce le zmatrane, pa nas telo takole opozarja.Sem nekje prebrala, da je to lahko to in da moramo počivati večkrat in to preden nas na počitek opozori bolečina.Baje pa ženska tega ne zna-smo tak preveč pridne.Vidim, da že razpravljate o šopingu-vozički...Midva bova v akcijo stopila v septembru, pred tem pa čim več informacij...Aja R1ta jaz bi tud en seznamček.

Nočka...

Barbk

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 1347
7.8.2006 22:00:01   
r1ta
1. AVTOSEDEŽ
2. POSTELJICA
-         3 rjuhe,
-         1 odejo,
-         najmanj 2 prevleki za odejo,
-         nepremočljivo podlogo,
-         2 ščitnika za ograjico.
3. PREVIJALNA MIZICA + POVRŠINA  ( poličke, če je površina na pralnem stroju)
4. VOZIČEK
5. KOPANJE IN NEGA
-         stabilno plastično kopalno kad ali čeber za kopanje (tummy tub)
-         nevtralno otroško milo ali otroško kopalno olje
-         mandljevo olje (iz lekarne)
-         hladilno mazilo (iz lekarne)
-         70-odstotni alkohol za čiščenje brazgotine popka
-         več umivalnih vrečk, ki se lahko kuhajo (lahko tudi gazo)
-         otroške škarjice za nohte (s topo konico)
-         vodni toplomer (za 37 °C)
-         koš za smeti (za robčke, umazane plenice ipd.)
-         zaščitna krema za obraz (ribje mazilo, Malček mazilo)
-         gost glavnik in mehka ščetka za nego lasišča
-         bombažna vata + kobacaj krpice
-         fiziološka raztopina za nos
-         manjša plastična posoda za umivanje  
-         1-2 kopalni brisači - večji
-         2 rokavici za umivanje
5. OBLAČILA IN PLENICE
Osnovna oprema za novorojenčka:
-         30 tetra plenic (za široko povijanje, dokler bo potrebno)
-         povijalnih plenic
-         plenice za enkratno uporabo
-         5 tetra majčk
-         5 mako majčk
-         4 žabice
-         2 kapici (tetra ali mako) za pokritje ušes;
-         potrebni sta še dve volneni kapici za čez
-         2 kompleta – pajaca
-         2 para copat
-         rokavičke
-         1 topla vreča ali pajac "bunda" za hladne dni
-         1-3 pare nogavičk ali copatkov
-         morda še tri pižamice bombažne 56 in 3x 62 št.
6.OSTALO:
-         termometer za merjenje telesne temperature
-         lonček za prekuhavanje vode ali kuhanje čaja
-         2 steklenički, 2 dudi, cedilo, žlička
-         čaj za dojenje (janež, kumina, kamilice)
-         sobni termometer
-         grelec za stekleničke
-         sterilizator
-         pumpica za črpanje mleka
-         ščetka za čiščenje stekleničk
-         aspirator za nosek  
-         dezinfekcijski robčki za roke

< Sporočilo je popravil r1ta -- 7.8.2006 22:04:53 >

(A. Einstein)

(odgovor članu Barbk)
Neposredna povezava do sporočila: 1348
7.8.2006 22:00:55   
r1ta
ZA MAMICO V PORODNIŠNICI
- vazelin za ustnice,
- obroč za plavanje (da sediš na njem zaradi šivov)
- krema za telo,
- krema za obraz
- krema za bradavice - lanolin
- vložki Vir 80, raje vir extra
- zloženci
- šampon
- milo za telo,
- deodorant
- poročni list,
- potrjena zdr. kartica,
- napotnica ginek.
- materinska knjižica
- natikači ( taki za na plažo-za v kopalnico )
- mobitel + polnilec
- fotoaparat,
- zobna ščetka in krema,
- Bepanthen (roza),
- nedrček za dojenje, (vsaj 2)
- bazinice za dojenje
- škarjice
- pilica za nohte
- nastavki za dojenje,
- piškoti
- denar (za avtomat)
- nogavice
- halja
- Bivacyn sprej
- oblačila za domov
- spodnje hlačke za enkratno uporabo (kupiš v lekarni)
- Bahlsen keksi, če slučajno ostaneš brez večerje
- ura
- svoje spodnje hlačke ( 2-3 )
- sušilec za lase
- blokec + pisalo ( za vsa vprašanja, ki jih na viziti zagotovo pozabiš :o) )

Za dojenčka:
- 2x tetra plenica,
- 2x pampers
- povijalna plenica
- 1x tetra majčka (iz plenice)
- 1x mako majčka (iz bombaža) 
- 1x kapica
- body
- žabice
- pajacek
- nogavičke
- copatki
- dekica
- avtosedež
- duda za novorojenčka
- nogavičke za v porodnišnici (če bo imel dojenček dolge nohtke na rokici in se bo veliko
praskal, ti jih priporočam še za improvizirane rokavičke).

(A. Einstein)

(odgovor članu r1ta)
Neposredna povezava do sporočila: 1349
7.8.2006 22:01:36   
petri85
Ojla decembrčice!

Se vam žal zaradi sinkota, ki bo čez deset dni dopolnil 1 leto, zelo malo oglašam. Danes se vam pa moram, ker se počutim kot v 9ih nebesih!

Danes sem bila namreč na morfologiji in sem videla naše dete!!! Zaenkrat je zelo veliko (dosti večje, kot je bil David 1 teden starejši), z njim/njo je vse v redu, v času UZ je prav fajn cuzal/a palček. Sem po spletu okoliščin izvedela tudi za spol(čeprav ga nismo nameravali), vendar ga bova z možem zadržala zase, saj se še vedno lahko zgodi, da je prišlo do pomote:)
Mož je bil kar malce slabe volje, ker te sreče ni mogel deliti z mano, saj je pazil najinega mulčka (ravno takrat ni bilo nikogar za varstvo), ampak se je pa zelo razveselil slikc z UZ!

Se mi zdi, da tudi David danes z nama čuti to srečo saj je zelo priden, kot, da ve da sedaj bo pa res on tisti veliki brat! Drugače pa že lep čas dela zelo simpatično gesto - pride k meni, dvigne majico, da lupčka na trebušček in ga poboža. Se mi zdi tako fajn, da ga bova vsaj minimalno pripravila na prihod bratca ali sestrice.

Ja, je pa velika prednost, pri stroških, če imaš enega za drugim. Nam opreme skoraj ne bo potrebno nič dokupovati(kasneje še eno posteljico). Vam pa polagam na srce, tiste, ki ste prvorodke, da ogromno stvari s seznama (mislim predvsem kozmetiko!) ne potrebuješ oz. ne veš katera bo otročku pasala, tako, da nikar ne zapravljajte preveč, če res nimate preveč denarčkov.

Glede vozička - mi imamo Quinny 3XL Comfort in smo super zadovoljni, tako, da bo sedaj dokupili le zimsko vrečo, saj je bil David poletni dojenček in je nismo potrebovali.

Ko že govorite o zvijanju v trebuhu, moram povedati, da so mene prejšnji teden začeli spet napadati krči, tako, da sem trenutno na Buscopanu, ampak mislim, da se zadeva z dneva v dan umirja.

Vam pa želim veliko veselja pri nakupovanju, pa čim lepšo nosečnost!

Pozdravček! 

< Sporočilo je popravil petri85 -- 7.8.2006 22:05:26 >

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 1350
Stran:   <<   < Prejšnja stran  52 53 [54] 55 56   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  52 53 [54] 55 56   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:

10 najpogostejših prvih znakov nosečnosti
Vsaka ženska drugače občuti prve znake nosečnosti, mi vam predstavljamo najpogostejše.
Barvanje las v nosečnosti – da ali ne?
Ali si nosečka lahko barva lase? So kemikalije v barvah za lase škodljive za plod? Je res bolje, da barvanje las preloži...

Dečkova mama.
пеперутка16

Ste fantov penis/mošnjo/kurca obrnili navzgor, preden ste jih povili? In če ste, zakaj?