|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  84 85 [86] 87 88   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: JANUARKE 2006
14.8.2006 10:06:00   
alenkica
Kako ste se razpisale s porodnimi. Vse zelo, zelo ganejo, vsaka posebej ker hkrati podoživljaš, kar si ti med porodom. Moj je bil kar dolg, boleč niti ne toliko, mučilo me je tisto čakanje, čakanje...

Pri nas po prečudovitem dnevu spet dežuje, narahlo, ampak toliko da ne moremo it ven. Moj user posted image  je doma, je vzel "most" kot mi temu rečemo. Tako da jaz malo pohajam po rač. on se pa ukvarja z Juretom.

user posted image

(odgovor članu popek)
Neposredna povezava do sporočila: 2126
14.8.2006 10:39:23   
rija
Pri nas pa se je zgodaj začelo user posted image  Tilčku je pravkar poštar  prinesel vabilo na fešto od neke ljubice....user posted image  bom morala že zdaj biti ljubosumna? Ne more počakat tam do enega 20 letauser posted image

Joj, bomo mamice user posted image  mele kar nekaj problemov s tem v prihodnosti, mar ne?user posted image user posted image

Alenkica, tvoj dela pa že strečinguser posted image user posted image  Pa kak fajn zaobljene nogice ma, naš pa je taka suha južina.....

< Sporočilo je popravil rija -- 14.8.2006 10:40:22 >

(odgovor članu alenkica)
Neposredna povezava do sporočila: 2127
14.8.2006 11:32:46   
Anonimen
Ojla čveke

Vas komaj utegnem brati toliko napišete. No, mi že spimo prvo rudno. Verjetno pol urice.

V glavnem nič novega pri nas.

Popek moji gesli sta ines (za Klavdijine albume) in krst (za album krsta)

se tipkamo kasneje

(odgovor članu rija)
  Neposredna povezava do sporočila: 2128
14.8.2006 11:37:30   
bobika
Dober dan!
Naš otrok spi in mami hitro za računalnik. Vse ostalo se bo naredilo samo user posted image .

Vidim, da ste tudi ostale imele včeraj probleme z tečkastimi user posted image . Manca je tudi bila tak tečna. Ni hotla spati, če pa je že zaspala, je pa za pol ure bila budna. Upam, da bo danes boljše.
Tudi ponoči se je začela zbujati in to že nekaj noči zapored okoli treh. Takrat se joče in ne zaspi dalje dokler ne obupam in ji dam zizo user posted image . Nocoj bomo pa imeli šolo, če bo enako.

Uvedli smo dva obroka goste hrane na dan. Lahko bi že tri, a čez cel dan se mieni dojke tako napolnijo, da zvečer samo šprica ven. Pa še ponoči so me bolele ko user posted image . Sem že mislila, da sem kak mastitis fasala. Na srečo je bilo drugi dan vse ok.

Včeraj je pogruntala pa,pa. In ves čas je mahala z rokico in se zraven smejala.

Porodne zgodbe: ob vsaki se topim in obujem spomine. Kar ne morem verjeti, da je od takrat že skoraj 7 mesecev.
Najbolj zanimivi zgodbi do sedaj sta mi bili od rije in lonje. Rija nasmejala sem se ob nakupu cb namesto testa za plodovnicouser posted image .Lonja pri tebi pa to kako si po vsej sili hotela silvestrovati doma.
Drugače je pa vsaka po svoje zelo zanimiva.

LE&TA (mislim vsaj) tudi manca je bruhala in s tem nas je prestrašila, ker se je bruhanje ponavljalo. Sedaj na srečo že 5 dni ni in upam, da ne bo. Verjetno se res malo preveč najedo ti naši požeruščki.

Prehrana: glede vegetarjanstva sem jaz pri otrocih oz. dojenčkih proti. Potem pa se naj sami odločijo.
Glede dovoljene hrane pa vsak pediater drugače govori. Mislim, da je najbolje izbrati neko sredino in se ravnati po svojem občutku. Naša nam je že dovolila vse, razen beljaka.

Mi smo Manco dali slikati za oi v četrtek. Na slikicah se tak resno drži. OI pa smo dali delati danes. Potrebovali pa smo 1 slikico, rojstni list in osebni dokument starša. Na oi pa bi naj čakali dober teden.

Rija: user posted image  za tvoje slikice in Tila. Lepo se jih je ogledati. Poleg Tila pa opazujem tudi tvoje stanovanje, ki mi je zelo všeč.

Anže user posted image  za zobke!

Praznovalčki vse najboljše!!!!

(odgovor članu rija)
Neposredna povezava do sporočila: 2129
14.8.2006 12:02:41   
mmetka
bobika- ob gledanju tvojega albuma sem se pa nasmejala.Upam,da ne zameriš, ker sem "trofla" tvoje geslo.Če rabiš inštrukcije iz baleta za Manco pa kar povej.user posted image
Sem se pa te spomnila iz porodnišnice.

rija- tudi jaz bom našega imela skritega pred lubicami vsaj do 20 leta!user posted image

lumpi- tudi mi smo še brez zobkov in sploh nič ne kaže, da bodo kmalu. Mogoče bo pa škrbast do šole!user posted image

(odgovor članu bobika)
Neposredna povezava do sporočila: 2130
14.8.2006 12:46:43   
LE&TA
Včeraj se je Tinkara spet odločla da ne bo jedla kosila (zelenjava), pa sm ji dala sadni obrok in je zmazala vse, naslednji obrok pa sm ponovila z zelenjavo, pa spet nič, pa pravi user posted image  naj zamenjam krožnik, prej sm mela v prozornem plastičnem pol sm pa dala v navadnega keramičnega , iz takega k mi jemo. Tud žličko sm vzela kovinsko, in glej, vse je pojedla, nisem mogla verjet.
Popoldne je spala 2 uri potem smo se pa odpravli na bližnji hribček, dala sva jo v nahrbtnik in čist počasi hodila gor, za nazaj pa je celo pot prespala v nahrbtniku s sklonjeno glavco. Ni mi blo jasno, sej se je naspala preden smo šli.  Verjetno ji paše vse vrste gibanja, ker tud v avtu takoj zaspi. Sam da jo mal ziba.user posted image

Spet ta dež! Ne vem kaj naj počnem, spet pojem celo popoldne, pa še sama z njo... Še vedno čakam malo sončka!

Pa še vode nimamo, tko da me še posoda čaka v lijaku...

LP

15.1.2006 se nama je rodila sončica Tinkara!

(odgovor članu mmetka)
Neposredna povezava do sporočila: 2131
14.8.2006 13:03:06   
Anonimen
Hojla, čvekice!

Samo na hitro javljam; da je moja uboga Klara prvič bolna - prehlajena, teče ji iz noska in pokašljuje, pa povišano temperaturo ima user posted image in ponoči ne spi...DOBILI PA SMO PRVI ZOBEK user posted image drugi je tudi na poti...Uboga miška moja, kako jo matrata ta dva zobka user posted image Tako se mi smili, sploh ne vem kako bi ji olajšala trpljenje user posted image

Kdaj je treba zbijat temperaturo? Ko je nad 38? Ali ko je nad 38,5?

(odgovor članu LE&TA)
  Neposredna povezava do sporočila: 2132
14.8.2006 13:34:05   
lumpy
Pa to vreme - zjutraj dež, potem sonček, sva se šla potepat, sedaj zopet dež user posted image .

Rija,
lepe slikice. Sta šla k zdravniku?

Alenkica,
kakšne šunkice user posted image , koliko kg pa že imata?

Bobika,
super da ne bruhata več! A izvide sta pa že dobile?

Caffe,
user posted image  za zobek user posted image  za ostale zdravstvene težave. Temperatura se zbija nad 38,5, pri tej vrednosti že lahko daš svečko. Najbolj pa se mi zdi da pomagajo domači recepti, krompir,kis... Čimprej se pozdravita.

En dan življenja ni veliko,a kdor ljubi življenje mu je vsak dan novo življenje.

(odgovor članu rija)
Neposredna povezava do sporočila: 2133
14.8.2006 14:15:38   
srečica
Evo punce končno je tudi meni uspelo napisat porodno zgodbo. Skopirala sem jo sem pa je zato tako veliko. boste lažje brale.

Rija: super slikice. Pravi frajerček.

Alenkica: tudi tvoj sonček je zlat.

Lumpy tvojega albuma nisem našla, bom še enkrat pogledala.

Bom tudi jaz naredila nov albumček, verjetno kar zdaj. Staro geslo za moj album je moja sreča. Geslo bo ostalo isto za nov album, velja?

Kaj pa kaj z našim skupnim albumom? Se strinjate, da bi vse slike dale veni n naredile nov skupni album, tako da bi vsaka poslala kake 3 slikice z mamicami in očki, ali pa samimi sončki? Razmislite.

Pri nas full lije, anže spi, ati je v službi, jaz pa uživam za računalnikom. POtem pa kuhat. Grem zdaj album nov naredit.

Lepo se imejte.

Moja porodna zgodba

Predviden datum porodu po menst. 22.1. po ultrazvoku pa 17.1. 2006

Začelo se je tako: 17.1. zjutraj ob 2.30 mi je začela odtekat voda. Najprej sem mislila, da gre za izcedek, ki sem ga imela v 25. tednu. Ampak voda je tekla in tekla. Zbudim dragega in mu povem kaj se dogaja. Najprej me vpraša: »Je sigurno voda ali izcedek, pa te kaj boli ali samo teče?« Ja voda je in nič ne boli – mu razložim.  Grem pod tuš si obrijem še noge in pripravim stvari za bolnišnico, zbudim še enkrat dragega in ob 3 šibava na Ptuj v porodnišnico. Med potjo se še dokončno zmeniva kako bo otroku ime. Anže ali Tai, pa se odločiva, da bo Anže. Popadkov še ni bilo nič. Le nek čuden občutek.

Ob 3. 15 prispeva v porodnišnico. Dragi čaka v čakalnici, meni naredijo ultrazvok in pogleda babica koliko sem odprta. Popadkih čisto blagi, odprta 1 cm. Ko končava s pregledom, pošlje babica mojega domov, ker bi naj jaz š v porodni sobi malo prespala. Halo??? Le kako naj spim. Moj dragi bi moral ob 6 v službo in vpraša babico ali naj gre al ne. Pa pravi, da boljše da ne, saj bom verjetno hitro rodila. Pa še vpraša, če bom danes rodila? Babica se nasmeje in pravi, da vsekakor bom danes rodila, ne more pa reči kdaj. Jaz si full oddahnem, ker vem da bom še isti dan rešena.

Ob 4.15 sem v porodni sobi in že dragemu pošiljam smse da me full boli in ker babica vidi, da ne morem spati mi pravi, da lahko pokličem fanta nazaj, da pride k meni. Ob 5. ga pokličem. Ob 6. me pregleda ginekolog in pravi, da sem odprta 4 cm in naj mi ob 7 dajo umetne popadke in nekaj proti bolečinam. Babica mi pove da se odpiram kot bi prišla še 3. rodit. Hihi…
Ob 6. končno pride moj dragi in skupaj predihavava popadke in me ves čas masira in se z mano pogovarja. Predstavljam se iz enega na drug bok. Končno mi rečejo, da lahko grem na žogo. Tam mi je bilo najlažje predihat popadke.

Ob 8. pa se je začelo za res. Full me je bolelo in nisem več vedela kako naj se naredim. Mislila sem, da mi bo raztrgalo vse, še posebej rit. Babica pravi, da ne smem pritiskat in moram imet mehko ritko ampak to ne gre in ne gre. Grozno. Ampak moj Anže je bil že takrat vragec, ko je bil še v trebuhu in ni in ni hotel se spustil dol.

Me ob 9 pregleda babica in pravi, da se še frizura ne vidi. Joj, joj… Jaz pa že čisto hin od bolečin. Sem jim pravila, da več ne morem, pa pravi babica: »Zdaj, ko boste vsak čas rodila in boste gotova, zdaj pa res ne smete obupat..« Jaz sem pa samo rekla: » Ja, ja zdaj glih bom rodila ja.!!!« Nisem verjela. Je rekla, da do 9.30  moram rodit in so se s tem še hecali. Pa seveda nisem verjela.

Ob 9.25 mi pravi, da zdaj še 2 krat pritisnem in bo mali zunaj. Mi babica pomaga pritisniti dojenčka dol, 2 krat pritisnem in res ob 9.30 zajoka moj Anže. Oba z mojim dragim poveva v en glas, da bo Anže. Presrečna sva bila. Srečni očka je prerezal popkovnico in veselo fotkal.

Zeblo me je kot hudič, ampak  ko sem dobila mojega sinčka pod srajco mi je bilo tako lepo kot še nikoli v življenju. Zares sva bila z srečnim oba z mojim dragim. Ampak brez njega ne vem kako bi bilo. Bil mi je full v oporo in mi zelo pomagal.
Me je babica vprašala, če bo si Anže prišel čez kaki 2 leti bo bratca ali sestrico in sem povedala, da zagotovo.

Zdaj ko berem in slišim druge zgodbe vidim, da sem jaz imela res lahek in hiter porod. Vsaka čast vsem, ki ste res imela težke porode.

Tako, to je pa moja porodna zgodba.

(odgovor članu lumpy)
Neposredna povezava do sporočila: 2134
14.8.2006 14:20:54   
srečica
Geslo za moj album : sreča

(odgovor članu alenkica)
Neposredna povezava do sporočila: 2135
14.8.2006 15:06:20   
srečica
Pa sem uspela naredit nov album. Geslo : sreča

papa

Darja

(odgovor članu alenkica)
Neposredna povezava do sporočila: 2136
14.8.2006 17:34:37   
meta22
živjo čveke!

mi smo doma!!! ni blo tako slabo z vremenom, tako da smo se meli kar fajn. glavno je blo, da je mali plaval v vodi in bil strašno navdušen. tolko da veste da smo doma. se kasnje še kaj javim, ko vas preberem in pogledam albumčke!

lp
meta

(odgovor članu srečica)
Neposredna povezava do sporočila: 2137
14.8.2006 18:19:36   
Anonimen
Anže in Til sta oba taka lušna cukra, da se kar ne morem odločit, h komu bi Špelo začela štulit. user posted image

(odgovor članu meta22)
  Neposredna povezava do sporočila: 2138
14.8.2006 18:21:00   
Anonimen
Aja, popek, geslo za vse Špeline albume je frčofela.

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 2139
14.8.2006 19:47:08   
rija
Tašonka, nisi prebrala: do dvajsetega leta samo mamauser posted image user posted image user posted image

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 2140
14.8.2006 19:50:05   
Anonimen
Se pa prijavim za čez 20 let. A pošljem kako vabilo na fešto za 20 let? user posted image

(odgovor članu rija)
  Neposredna povezava do sporočila: 2141
14.8.2006 19:55:25   
rija
Itak. Lahko pa tudi vsako leto feštamo...user posted image

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 2142
14.8.2006 20:06:11   
alenkica
Mislim, da jih ima že okrog 10 kg. Ima pa prave šunkice, ja. Mi je prav smešen, za ga uspavat pa ni tako smešno, ker te kar fajn spoti. user posted image

(odgovor članu rija)
Neposredna povezava do sporočila: 2143
14.8.2006 20:15:35   
rija
Te kile so razlog, da sem ga začela uspavat leže....user posted image user posted image

(odgovor članu alenkica)
Neposredna povezava do sporočila: 2144
14.8.2006 20:44:15   
Anonimen
IZVIRNO SPOROČILO: rija

Itak. Lahko pa tudi vsako leto feštamo...user posted image

Najboljš, da mu bo do 20. leta že pod kožo zlezla.user posted image

(odgovor članu rija)
  Neposredna povezava do sporočila: 2145
14.8.2006 21:23:07   
popek
Tako, uspela sem uredit albume mojih dveh zakladkov. In sicer so trije: Pia / Pia in Leo / Leo. Za vse je isto geslo - kepop (popek nazaj).
  Sedaj se grem pa malo sprehodit po vaših albumih, me res zanima, kakšni so pa kaj vaši pikeci.

LP

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 2146
14.8.2006 21:36:44   
Anonimen
Popek, fuuuul sta cukra oba tvoja sončka!

(odgovor članu popek)
  Neposredna povezava do sporočila: 2147
14.8.2006 21:53:38   
srečica
popek, mi imamo tudi skupni album januark in januarčkov. Pošlji na moj mail kake slikice na kateri si tudi ti in tvoj dragi ter seveda vajini pikeci pa dobiš geslo na mail in pogledaš slikice ter spoznaš še nas.
Seveda velja to tudi za vse ostale nove članice.

Lp

Darja

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 2148
14.8.2006 22:37:56   
rija
Lumpy: danes nisva šla k zdravniku, ker naša P ne dela. Sem klicala, pa me je neka stara koza tak napizdila po telefonu, da mi je kar film poču. Da ne smejo po telefonu povedat, kateri zdravnik delauser posted image  Halouser posted image  Mar se ne odločamo prostovoljno, h kateremu bomo šliuser posted image
Potem pa me je vprašala, če hrope....pa ga je ati držal zraven mene, pa sem ga vprašala, če on misli, da mali hrope. Nakar me ta vešča vpraša: a niste vi mamica, pa kako potem ne veste da hrope. Me je tak dvignila, da sem ji rekla, da je mali pač pri očetuuser posted image user posted image  Potem pa me je vse minilo......Sicer pa cel dan ni nič kašljal, zvečer pa ga je enkrat malo prijelo....Bom vseeno počakala na sredo, upam, da ne bo hujšega.

Caffee: daj ji calpol, če misliš, da jo fejst zobki matrajo. Mi je to zadnjič P svetoval. Škodilo ji nebo nič.

META22, RENAN, AJDAN, NR.....kaj pravite za petek? Kopanje? Pofočkajte se....ali pa s predlogi na plan.

< Sporočilo je popravil rija -- 14.8.2006 22:38:41 >

(odgovor članu lumpy)
Neposredna povezava do sporočila: 2149
14.8.2006 22:52:40   
Tinana
Kaz sem si ogledala album od nemsis in od tašonke. Kakšne lepotice user posted image Modva sva danes urejala anine slike in delava novo galerijo. Imava jih čez 6000 user posted image Ko bo gotova bom dala naslov če bo koga zanimalo, seveda ne bo toliko slik noter.

Zanima me, če katera od vas, ki še dojite pije kakšne vitaminske dodatke ali kaj odobnega zdaj, ko nastaja tako veliko mleka? Jaz ne vem, če to ima kakšno zvezo, ampak moji lasje so vse bolj in bolj švoh, pa ne vem, če ima to kakšno zvezo z dojenjem. Pa ana me že 2 dni ful grize in nič ne pomaga. Ne vem kaj naj, bradavice me že tako pečejo. Normalno sesa, potem pa kar naenkrat zagrizne. zdaj sme pa ves čas v strahu, ker to res boli, ima 2 zobka spodaj in 1 zgoraj, ki je komaj žagica, ni še čisto zunaj.

(odgovor članu rija)
Neposredna povezava do sporočila: 2150
Stran:   <<   < Prejšnja stran  84 85 [86] 87 88   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  84 85 [86] 87 88   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:

Če boš mojemu otroku kdaj rekel: »Ne povej...
V našem domu so presenečenja dovoljena... skrivnosti niso.
5 tipov mam – katera si ti?
Vsaka mama se vedno sprašuje, ali je dobra mama, ter znova in znova premleva svoje metode in slog starševstva. Se morda ...

Zaupate medicino?
willma

popolnoma (26%)

delno (66%)

ne (8%)

Število vseh glasov: 137

Hvala za glasove. Glasoval/a si že za vse aktualne ankete. Lahko pa ustvariš svojo anketo!