|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  83 84 [85] 86 87   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: JANUARKE 2006
13.8.2006 11:05:31   
tinkamiška
Hojla, pa sem spet malo tuuser posted image

Me računalnik zafrkava in komaj čakam, da pride serviser iz dopusta, da ga pregleda in poštima, da bo pset delal kot je trebauser posted image

U, ene zanimive depate potekajo tu, poleg vaših porodnih zgod, ki jih kr požiramuser posted image

Tinana! Moj porod je bil zelo podoben tvojemu, tudi jst sem imela že eno noč prej prej popadke in se nisem hotela odpirat in rodila šele naslednji dan zjutraj. Še malo, pa bi me dali na RC. Ampak nič mi ni hudo, vse skupaj je bilo zame zelo lepo in bili smo tako povezani...

Kar se tiče vegetarianstva, vas razumem zakaj se tako odločate, čeprav sem v bistvu pre malo poučena, da bi lahko komentirala kaj je bolj prav za otroško telo. Vem, pa da se tako odločate iz ljubezni...

Nemsis, jst sam Izo v spalno vrečo po kopanju in potem še poje v njej večerjo in se še malo cartkava v gugalniku preden ge spat.

Tašonka, jst sem sama slikala Izo za O.I. in sem samo nardila malo večji izrez, da so lahko oni potem naredili takšnega, kot mora bit , pa enobarvna podlaga mora bit za njo. Sem pokrila ležalnik z eno modro odejico in dala Izo vanj in slikala.

Rija, a je to tista duda, o kateri je pred časom pisala ena punca na RR? Iz kot je že iz Švice? Kako si prišla do nje? Sem jih gledala na tistem linku, ki ga je dala in so res lušne dude: Koliko si pa dala za njo? Joj sem te zasula z vprašanjiuser posted image Jsz bi tudi mela eno takouser posted image , pa kakšno lušno stekleničko...

Myflower, tudi mi imamo take napotke od naše P. Zato je Iza poskusila do sedaj samo piščančka in skutico ji bom začela zdej dajat namesto popoldanskegadojenja, ker imam že res malo mlekca in je boljše, da ga pije pri meni zvečer in zjutraj, kota pa popoldan in zvečer, za zjutraj ga pa zamanjkauser posted image Že tako, ji ga moram dodajat... Jst sem dnevno dojenje ukinjala počasi, v bisvtu ga je Iza sama, ko je začela jest vedno več goste hrane in ji ni več pasalo pit še pri meni. Ponoči sva se pa morali naučit nehat cartkat in zdej je okoli 5 ure zjutraj. Sej bo šlo, ti kar po občutku delaj, bo že začel postopoma jest več hrane in manj pri tebi papat...

Mi imamo pa eno težavo. Izi se je vnel popekuser posted image Kako vi vašimuser posted image čistite popek in koliko? Jst sem Izi 1x na teden čisitla z vatirano palčko tisti smradek, ki se je nabral v njejm, drugače pa med kopanjem malo podrgnem po njem. Nevem, če sem delala kej narobe, da se ji je zdej vneluser posted image user posted image user posted image

Izi velja O.I. 5 letuser posted image , oziroma, če se zelo spremeni, ga je treba dat nardit prej, mislim, kake majouser posted image Pa res smo rabili samo moj O.I., nobenega rojstenag listauser posted image Kako se razlikuje od kraja do kraja, se vdid, da sploh ne vejo kaj delajouser posted image (pa niso krivi uslužbenci)

Spet ne vem, če sem kej pozablauser posted image

No, lepo se mejte in jst doma plešem indijanske plese, da bi še kej sonček posjal in nas malo pogreluser posted image

Tinka

May be I'm not an angel, but I can still fly...

(odgovor članu LE&TA)
Neposredna povezava do sporočila: 2101
13.8.2006 11:09:17   
rija
Tinkamiška: točno tista dudauser posted image user posted image  Mi jo je ta forumovka poslala. Cel komplet: dve dudki od 6 mesecev, še eno tako i love mama, dve dud po 12 mesecu in dve steklenički....ful so dobre. Za vse skupaj z poštnino vred, ki je btw. jurjauser posted image  za kuverto, sem dala 6500 sit....Se pravi za 4 dude in 2 flaški 5500 sit, kar sploh ni tako zelo veliko.

Pa še popek: nam se je enkrat tudi vnel, verjetno nisem bila dovolj dosledna pri brisanju, pa sem ga potem samo dobro obrisala in namazala z Bepanthen mazilom in se je popravilo v dve, treh dneh.

< Sporočilo je popravil rija -- 13.8.2006 11:11:22 >

(odgovor članu tinkamiška)
Neposredna povezava do sporočila: 2102
13.8.2006 11:35:18   
XXYY
Dober dan!

Tašonka: poceni slike imaš v foto KURENT na Miklošičevi. Tam imajo za 8 slik (malih) 1000 sit. To mi je včeraj ena povedala iz RR-a, k je šla tja slikat. Mi se bomo šli jutri ali pa v sredo slikat za O.I.

Drugače nič novega. Samo to, da Lara nikakor noče zaspati. Ne vem, ali je krivo vreme ali pa zobki, pa še prav sitna je zravn.

Nč, uživajte, kakor se da v tem deževnem dnevu.

(odgovor članu rija)
Neposredna povezava do sporočila: 2103
13.8.2006 16:07:37   
kofetek2010
rija - naša Ela ima isto dudo user posted image   no vidiš, da s Tilom skup pašeta user posted image  (mi smo jih kupili v Bipi v Celovcu, cena je 3,59€ za pakiranje 2 kom)

(odgovor članu XXYY)
Neposredna povezava do sporočila: 2104
13.8.2006 17:22:01   
Dali 28
Hojla vsem skupaj.
Mene bo pa danes pobralo.Tijana je tako tečna da nevem kaj naj več naredim.Kar koli se začne jokat,za popi...Ne vem al so zobki al kaj je.

ajdan seveda da jemo sadje samo sem pozabila napisati.Sicer ji ga jaz umes dajem-skoraj vsakič ko grem mimo ji kakšno žlico dam usta.Najraje je banane z drugimi pa so že problemi.

Tudi pri nas je juhico tako kot midva samo manj slano.

Jutri imamo tretji pregled pa bom napisala kaj v našem ZD delajo pri tem pregledu.

Zdej pa morem it ker že cvili spet.

Lp

17.1.2006 SE NAM JE ZGODILO NAJLEPŠE V ŽIVLJENJU-RODILA SE JE TIJANA

(odgovor članu tinkamiška)
Neposredna povezava do sporočila: 2105
13.8.2006 17:55:39   
lumpy
Hey,
končno sonček user posted image , smo se šli kar sprehajat vsi neučakani user posted image  je bilo tako lepo.

Rija,
pa mogoče ne pokašljuje narejeno ??? Naš Matic je pogruntal da se to da in sedaj včasih na silo kašlja.

Tiana,
hvala da si mi tako nazorno razložila, namreč nisem, vedela kaj je to.

En dan življenja ni veliko,a kdor ljubi življenje mu je vsak dan novo življenje.

(odgovor članu rija)
Neposredna povezava do sporočila: 2106
13.8.2006 20:47:38   
rija
Lumpy: je bila ravno ena prijateljica na obisku, ki ima že dva sončka, pa je rekla, da malo kašlja, malo pa si zmišljuje. Zdaj pa ne vem, verjetno bomo šli jutri vseeno do P.

No in ta prijateljica bo jeseni organizirala telovadbo za mamice in dojenčke in naju je seveda že napisala na seznamuser posted image . Mojemu pudingu na riti in trebuhu ziher ne bo škodilouser posted image

(odgovor članu lumpy)
Neposredna povezava do sporočila: 2107
13.8.2006 21:51:56   
tinkamiška
Rija, kok si me nasmejala z tem pudingomuser posted image Jst tudi hodim na fitnes, čeprav nisem nikoli uživala v dvigovanju uteži in tekanju po traku, ampak boljše kot nič. Imam pa tudi namen na kako aerobno vadbo hodituser posted image

Iza se tudi nekaj afna in pokašljuje potem se pa reži t+zraven. Zgleda, da se jim dopade ko pogruntajo kako to greuser posted image

No, če bomo šli kej v Gradec, bom pa tudi jst malo pošnofala po Bipi, če imajo tam take dudice, drugače,s em se pa že menila s tisto prijazno punco, ki je tebi Rija poslala te lušne dudeuser posted image

Tudi mi smo se danes potepali po sončku, Iza je uživala in upam, da bomo jutri še lahko šli kej ven, je spet neki dež napovedanuser posted image

Lepo bodite pupe in vašiuser posted image

Tinka

May be I'm not an angel, but I can still fly...

(odgovor članu rija)
Neposredna povezava do sporočila: 2108
13.8.2006 21:54:27   
lonja
Dober večer,

no, pa imejte še našo porodno zgodbo, če ima katera še čas in voljo za brat:

Rok sem imela 1.januarja 2006. Tako da smo se s prijatelji še ravno fino dogovorili za silvestrovanje, sama sem dobila nalogo za naredit sadno solato za celo družbo.

30.12.2005 je bil prekrasen sončen decembrski dan. Darila so bila pripravljena pod smrečico, jaz pa sem si noro zaželela kremšnit. In to blejskih. Moj Tomaž me je komaj prepričal, da bi mogoče raje ostala doma in šla le na sprehod tu okoli po Vrhniki. Privoščila sva si mnjami dopoldansko dišečo kavico v bližnjem lokalčku, jaz pa sem v miru nakupila vse za praznovanje. Počutila sem se super, zato sem popoldne na obisk povabila še ene prijatelje, samo tako na en čvek. 

Ko sva ob pol šestih popoldne ostala sama, se mi je naenkrat zazdelo, da imam vse mokro tam spodaj. Pa nisem delala pretirane panike, saj se mi je to zadnji mesec skoraj redno dogajalo. Pa še silvestrovanje me čaka, pa ga ja ne bom dočakala v bolnici, sem si govorila. 

No, stvar se je nadaljevala (namreč rahlo odtekanje, vsega skupaj za jogurtov kozarček) in ob devetih zvečer sem po prigovarjanju Tomaža s tresočimi rokami prijela za telefon in poklicala v porodnišnico. Dežurna zdravnica je ravno delala UZ, pa je nisem dobila in bila sem full vesela, uf, ne bo še treba it. Pa je Tomaž vseeno še enkrat zavrtel in seveda takoj dobil zvezo in mi v hipu porinil slušalko v roke. Spet sem se nekako poskusila izvleči in jih prepričati, da bi se, preden pridem v Ljubljano vseeno še malo opazovala. Vendar pa me je vseeno mal skrbelo, saj me je vsakih dvajset minut (moj Tomaž je sila tehničen človek in je čas popadkov seveda pridno zapisoval in računal; ta listek imava še danes obešen nad računalnikom, za spomin) tako čisto narahlo in neboleče zbodlo v trebuhu.

Pa sem se obrnila po pomoč na forum in me je nekaj punc kar hitro prepričalo, da se bo vendarle treba it vsaj pokazat. In smo šli. V avtu sva se smejala, saj sem bila prepričana, da se greva samo pokazat. Moj dragi pa je na črpalki vseeno nakupil malo vode, misleč, kaj pa če.....

V sprejemno sem prišla ob enajstih zvečer, sledil je priklop na CTG, sestra mi je potrdila, da so opazni redni popadki in po pregledu izjavila, da sem odprta že 3 cm, maternični vrat pa da je zelo zelo stanjšan. Ja, nič, dobila sem tisto zeleno haljo, pa smo šli v lift porodnim sobam naproti. Mal me je začelo stiskat, moram priznati. 

No, sledile so manj prijetne zadeve (vendar neboleče), britje in seveda klistir. Končno sem se lepo in obilno pokakala. Klistir je popadke stopnjeval do te mere, da sem čakajoča na hodniku že objemala stene ljubljanske porodnišnice.
In po eni uri čakanja pride pome mislim, da edini babičar (ne vem, kako se temu reče, če gre za moškega) v ljubljanski porodnišnici po imenu Anže. S svojim mirnim glasom me je pospremil v porodno sobo številka 8 in mi na prekrasen način malo razložil, kaj on od mene pričakuje in kaj lahko jaz pričakujem od njega. Po 45 minutah (bilo je ob 1.15 zjutraj) so bili popadki že precej boleči in zelo pogosti, mi je ponudil masko, pa še nek anestetik sem dobila v žilo.

Vsak popadek me je za malenkost bolj približal robu postelje in spomnim se, da me je Anže res lepo prosil, naj se premaknem na sredino postelje, ker ga bodo, če padem dol, pribili na križ, mene pa odpeljali na travmo.

Moj Tomaž je vlogo asistenta odlično odigral. Vseskozi me je stiskal za roko in me bodril, pa za Anžetom ponavljal, saj sem takrat poslušala le še njega, tako me je bolelo. No, v roku ene ure po prihodu v porodno sobo sem se odprla na 6 cm in potem brzinsko do famoznih 10 brez dodajanja umetnih. Zadnjih dvajset minut me je res fajn bolelo, dihala sem kot nora in masko sem skoraj požrla. Poskušala sem misliti le na to, kdaj končno bom stisnila k sebi mojo Ajdo. Anže naju je sproti informiral, kako napredujemo. Zadnji del, torej iztis je trajal dobre pol ure in ob 2.37 je privekalo ven majceno bitjece, moj otročiček, moja Ajda. V trenutku so bile prav vse bolečine pozabljene, sploh ne vem, kdaj in kako sem porodila posteljico, saj so bile moje oči vseskozi na njej, moji zlati punčici. Čist narahlo je zajokala, pa sem ji še mal zadeta, rekla: '' Ne jokat!'' Tako je bila lepa.

Tehtala je 2800 g, dolga pa je bila 48 cm. Ati je ponosno prerezal popkovino , Anže pa jo je strokovno umil in oblekel in mi jo takoj položil v naročje. Nor občutek, vse bolečine (najbolj me je bolel prerez presredka ampak zelo hitro mine, sploh ker sem bila malo out). Potem smo v porodni preživeli še dodatne tri ure, se lupčkali, spoznavali in predvsem veliko veliko jokali od sreče. Takoj sem za ponovitev.

No, po treh urah so naju odpeljali na oddelek, atija pa sva poslali domov.
Ajda je potem skoraj cel dan spala, mami pa polna adrenalina začela pošiljati smse okoli.

Zvečer se nama je z Ajdo v sobi pridružila tudi naša OVČKA, ki je rodila zadnje dete v letu 2005 v lj.porodnišnici, prelepo deklico Laro. Družbe nam tako res ni manjkalo. Silvestrovali smo tako v sobi 3, B oddelka ljubljanske porodnišnice, brez sadne solate, so nam pa sestre privoščile kozarček šampanjca. Ognjemet sredi Ljubljane je svojo pomembnost izgubil, pomembne so bile edino naše male štručke.

Komaj sva dočakali tretji dan, ko sva našo malo princesko odnesla domov.  Ajda nama je s Tomažem uprizorila otvoritveno žurko z jokom ob dveh ponoči, ki ga nisva mogla (oziroma znala) utišat, tako da je princeska prespala del njene prve noči doma na atijevem trebuhu. Se mu je v obliki podočnjakov kar poznalo zjutraj.

Tako, sedem mesecev je že mimo in vsak dan je lepši od prejšnjega. Sedaj smo res prava družinica.

lonjauser posted image  , ajda user posted image  in oči Tomaž

(odgovor članu rija)
Neposredna povezava do sporočila: 2109
13.8.2006 22:00:05   
mayflower
Vegetarijanstvo: nisem vegetarijanjka, je pa res, da pred nosečnostjko skoraj nisem jedla mesa. Zato pa sem prve mesece nosečnosti morala vsak dan met na krožniku meso. Imela sem tudi pomanjkanje železa in sem zato pila ogabne tablete celo nosečnost. No: v porodnišnici je bila mamica dvojčkov, k je bla vegetarijanka. Pediatri so se samo križali in eden jo je -po pravici povedano-dobesedno nadru, da kaj se pa gre (ko je povedala, da otrokom ne bo dajala mesa in ostalih mesnih izdelkov). Je dobesedno ponorel in je povedal, da so pred kratkim imeli primer, ko je fantek umrl, ker ni bil primerno hranjen -pol pa so starši pediatre obtožili.
Človek je po naravi omnivor: vsejed. Tudi naše črevo je tako zgrajeno (rastlinojedi imajo neprimerno daljše črevo). Sej meni vedno kar slabo naredi, ko pomislim, koliko živali ubijejo, da mi jemo. Samo to je narava. Naši otroci se bojo do 18-leta razvijali. Pustimo jim, da se sami odločijo, kako prehrano bodo imeli. In NI RES, da se lahko meso nadomesti z mlečnimi izdelki. Vsaj na začetku, naj imajo otročki meso na jedilniku. Samo toliko, da bodo dobili dovolj hranilnih snovi za rast. To je moje razmišljanje in ga nočem nobeni vsiljevat....

Drugače smo mi današnji dan izkoristili za potepanje po sončku. Tamali se je danes toliko načebljal, da se je vsa žlahta smejala. Očitno se bo prej plazil, ko pa sedel. Sedaj se uspešno puza po tleh-ritensko, za naravnost še ni pogruntaluser posted image  Zobki pa nas še kar naprej matrajo, noben pa noče ven pokukat.  Danes je zelo malo goste hrane pojedel. Sem mu tako mineštrco skuhala- prav njami. Pa je blo že pri prvi žlički takooo pljuvanje user posted image  No, pol se je malo potolažil in ponjamsal pol Frutka.

(odgovor članu rija)
Neposredna povezava do sporočila: 2110
13.8.2006 22:15:13   
shooo
pozdrav!
Tinana, ti sigurno veš kaj več o sojinem jogurtu. vceraj sem ga vidla v trgovini (prvič) in ga kupila, sem ga mislila dati nežiki da proba pa sem ugotovila da ima rok trajanja 1 letouser posted image .no, to mi je pa ze malo čudno.
pa še eno vprašanje: a dajete svojim user posted image riževe kruhke (riževa čokolada brez čokolade jim jaz rečem)?mene je malo strah da se ji ne zaleti.

Meni se pa še ne da pisati porodne zgodbe i je pa super prebrati druge.skoraj ob vski se cmerim.
ajde, fajn se imejte
lp

23.1.06-Neža
21.4.08-?

(odgovor članu mayflower)
Neposredna povezava do sporočila: 2111
13.8.2006 22:35:04   
ajdaN
Porodna zgodba:

Rok: 31.12.2005.

30.12. prva amnioskopija - nič hudega, G že skoraj konča ko si začne ogledovat moje rahlo zatečene noge. Ja gospa vi pa zelo otekate. Ja halooooo! Božič je bil, novo leto je tukaj- vsi pršutki in vsa slana hrana se mora nekje poznat, pa še mojih 24kg plusa... Nč gospa, greste kar na oddelek ležatuser posted image . Kvaaaaaaaaaa?! Ok pridem na pol objokana ven k mojemu mu nekaj izjecljam in že gremo na oddelek. Revež sploh ni vedel kaj mi je, zakaj sem notri, nič mu ni bilo jasno.

Na silvestra zjutraj si na viziti izborim odhod domovuser posted image . Po zajtrku me pride dragi iskat in šibam za dva dni domov se valjat in v miru dočakat zadnje novo leto v dvoje. Zgleda sem bila taaaakaaa revca, da je moj dragi sam od sebe rekel, da mali dobi ime, ki sem ga jaz izbrala. Še dobro da je zamujaluser posted image !

2.1. ponovi vajo - gremo nazaj v porodnišnico ležat - oz. gledat v luft, brat revije in igrat igrice na "tetrisu".

3.1. me že zjutraj po 2 amnioskopiji pošibajo v porodno in mi 2x (takoj zjutraj in okrog 13h) vstavijo po pol tabletke za pospešitev poroda. Dragi mi pride po službi delat družbo - sodelavke so ga dobesedno nagnale naj izgine iz službe, kaj se gre da visi tam, jaz bom pa vsak čas rodilauser posted image . Ja itak! Po drugi polovici tabletke se začnejo rahli popadki, ki so kakšno urco celo bili na 5 minutk, ampak potem se je vse umirilouser posted image . Lačna sem bila kot user posted image , jedla nisem celih 24h! Na srečo so mi vsaj večerjo privoščili! Ponoči NIČ, čeprav me ob odhodu iz porodne "potolažijo" da po tabletki večina pride rodit. Ja jaz očitno neuser posted image . Naslednji dan na CTG izvem, da sem edina, ki ponoči ni šla rodit. Vse ostale, ki so istočasno dobile tabletko souser posted image . Grrrrrrrrrrrrrrrr! Mali, mami je že rahlo jezna!

4.1. se valjam po oddelku, že vsega in vseh naveličana!

5.1. takoj zjutraj me čaka 3 amnioskopija! Vse v redu, plodovnica sicer mlečna ampak ni sile. Se skoraj vržem na kolena pred G. če grem PROOOOSIM lahko domov na kavč ležat. Mi reče zmenite se s svojim G. na oddelku. No sem bila prepričana, da bom ostala gor, ker "moj" G je bil... Rajši ne rečem kaj! NA viziti ga prosim če lahko grem domov počivat. Nekaj zamomlja vase in greuser posted image . Haloooooo! Potem pride sestra k meni in mi reče, da ga bo šla mal povprašat in prosit če bi šlo. Čakam, čakam, čakam... NIČ! Okrog 13h ulovim sestro, mi reče, da ravno operira in da se ni še nič odločil. OK očitno bom ostala goruser posted image . Malo pred 15h me pride pogledat dragi. Par minutk kasneje me kliče sestra, da me išče zdravnik. Grem k njemu, nekaj zamomlja mi da odpustnico, še nekaj zamomlja o 4. amnioskopiji v ponedeljek in gre. JUPI gremo domov!

No potem se do nedelje 8.1. valjam doma. Naveličana sama sebe in vseh okrog! Ampak vsaj v porodnišnici nisem več.

Končno pride nedelja! Vstaneva okrog 9. Do 10 me ene parkrat nekaj "uščipne". Ah saj to še ni to. Okrog 10 pa ščipanje rata malo bolj konkretno in pogosto. Počasi si že mislim da bi to lahko bilo to. Ampak ni še panike. Se še z našimi zmenim da prideva po kosilu na obisk. No nekje po 12h mi je že postalo jasno, da se pa očitno nekaj res dogaja. Moj najdražji je bil že v nizkem štartu, pa sem ga malo nazaj držala. Kdo se bo pa valjal še kdove koliko ur v porodni!

No okrog 13h mi postane jasno da do naših danes ne bom več prišla in pokličem, da se nekaj dogaja. Kakšne hude živčnosti ni bilo, našadva sta "stara mačka" pri pričakovanju vnukovuser posted image .

No okrog 14h sva pa počasi začela razmišljati, da bo čas da odrineva. Ampak se kar nekako nisem mogla dokončno odločit, tako da sva štartala šele malo čez 15h. Ob pol štirih prideva v porodnišnico, mene sprejmejo, dragi počaka na hodniku - vmes pride G. k njemu mu vse pove, razloži, vpraša če bo zraven... Ta čas mene priklopijo na CTG, odprta sem bila 3-4 cm, popišejo vse podatke, sklistirajo (med tem ko čakam da klistir prime grem lahko še na hodnik k bodočemu očku), še uspem vprašati kateri G je dežuren (jupi najbolj prijazen v KR porodnišnici) in par minutk pred 17h pridem v porodno.

Pride G mi predre mehur, plodovnica je že zelena, mali se je posračkal, rahlo se mudi... Nič gospa vam bomo dali kar flašo umetnih popadkov, da bo hitreje. Prav, vi že veste kaj delate.

Okrog pol šeste me sestra "potolaži" da bomo verjetno končali še danesuser posted image . Okrog 18h se začne "kalvarija". Poleg mojih konkretnih popadkov začnejo še umetni konkretno prijemati. Jaoooo! Sredstev proti bolečinam pa nobenih! Jaz pa preveč preč, da bi prosila zanje! Ves čas ležim na levem boku, nisem sposobna se obračat. Ko se enkrat na predlog sestre obrnem na desnega, zdržim samo par minutk. Vmes se mi med vsemi bolečinamu uspe še polulatuser posted image  in zbruhat! Na srečo je moj pravočasno podstavil "ledvičko".

Večino časa sva z dragim sama, samo vsake toliko časa me sestra pride pogledat. No malo po 19h se pa začne "dogajat". Pride sestra - bomo probal malo potiskat. Ja pa dejmo ane. Od bolečin sem bila pa tako zadeta, da sem komaj vedela kaj se dogaja. Edini glas ki sem ga razločno slišala, je bil glas mojega dragija. Ki se je tik pred zdajci odločil, da ostane z mano do koncauser posted image . Drugače sva bila zmenjena, da gre pri potiskanju ven. Se je rahlo zbal za svoj želodec! Matr dodatni zaslužek so mu pogrebi, je pa mislil da ne bo prenesel poroda svojega sinauser posted image .

V glavnem od vseh bolečin mi nekako ne uspe pravilno potiskat. Sestra se nekaj dere - mi je bilo vse v megli, toliko zaznam, da vpije mojemu naj pogleda kako se že vidijo laski. Mulc pa noče ven! G stopi na stol ob postelji in se ob popadku vrže na moj trebuh! NIČ! Čakamo naslednji popadek - v porodni je gužva. Poleg naju še G in 3 sestre al babice al nekaj takega. Jaz čakam naslednji popadek, medicinsko osebje se reži, G nekaj zabavnega pripoveduje - lahko vam, jaz pa trpimuser posted image ! No ob naslednjem popadku se G s stola še enkrat vrže na moj trebuh, na vsaki strani pa še po ena babica in dete prileti ven! Ura je 19:39. 

Moje prvo vprašanje - kaj imamo? Ja fantaaaaa! Mami je imela pravuser posted image .

Malega mi dajo na trebuh, midva se cela treseva in ga gledava, mali pa najuuser posted image . Ob rojstvu je spustil mali jokec, potem pa nobenega glasu, samo začudeno gleda okoli sebe.

Pride sestra po njega, da ga odpelje umit in oblečt, reče mojemu naj gre zraven, ga spomni še na fotoaparat. Vse prve slikice so čisto zamegljeneuser posted image . Očitno je bil šok (in veselje) velik. Ko ga pripeljejo nazaj ga gledava - mali ves krvavo pikast po čelu. Nama povejo, da je imel popkovnico 2x zavito okoli vratuuser posted image . Dobro se je izšlo, pikice so pa izginile po 2-3 tednih.

Posteljica gre ven brez problema, šivanje je user posted image . Rezali me niso, je pa precej notranjih raztrganin. G me šiva tričetrt ureuser posted image . Sploh ne vem koliko šivov je bilo. Pa že misli da je zaključil, pa spet priteče kri. Pa se opravičuje - še malo bo treba gospa mi je zelo žal. Ma vi samo delajte tudi do jutri če je treba, samo da me nazaj solidno zašijeteuser posted image .

V porodni ostanemo do pol enih - precej časa po šivanju sem še krvavela in izgubila precej krvi. So se že malo zaskrbljeno spogledovali, pa se je potem kri na srečo ustavila. Vmes mi vstavijo še kateter - žal mi ni uspelo it na kahlo.

Ob pol enih pa midva na oddelek, oči pa domov. Dobila sva najin največji zakladuser posted image !

No pa mi je uspelo spisat tale roman.

Grem zdaj še mal prebrat kaj ste spisale kaj dans.

Renan jaz tvoji pediatrinji ne bi kaj preveč verjela. Prvič slišim kaj takega no. Rajši mu daj malo manjši obrok kosila in malice pa se potem pred spanjem še dojita. Razen če bi ga tudi sama rada počasi navadila na dnevno spanje brez joške. Ne zdi se mi pa smiselno otroku ukinjat dojenje, zato ker bo pa mogoče predebel! Od tvojega mleka bi jaz rekla da ne.

Nemsis pri nas gre v vrečo takoj po kopanju. Potem pa še dojenje in flaša pa gremo spat. Če bi ga potem ko spije flašo še v vrečo tlačila, bi ga samo totalno zbudila.

Rija čisto možno je da se mali afna s kašljanjem. Pri nas je bilo tudi tako. Kar nekaj se je "delal". Če ponoči ne bo kašljal po mojem ni hudega. BTW - krasna dudica - pa snaho vidim, da ti tudi že štulijouser posted image .

Tinkamiška po pravici povedano pri nas popku ne posvečamo nobene pozornostiuser posted image . Če se mi kdaj že zazdi da je umazan, ga malo z vatirano palčko obrišem. Prej jo pa namočim v fiziološko. Ampak to je bilo do sedaj mogoče 3xuser posted image . Drugače ga pa samo stuširam pa obrišem, popka pa nič ne "šlatam". Tako da ne vem, kaj bi delala narobe. Malo jo maži z Bepanthenom.

Ali je v Grazu tudi Bipa? Rija v tvojih navodilih je ni bilo. A je kje blizu tistega kar si mi opisovala?

Shooo jaz sem že zadnjič napisala, da našemu za "vajo" dajem tale stiropor. Samo 1x se mu je malo zaletelo. Ponavadi mu ga dam takrat ko je že hudaaaa lakota in kar ne more dočakat kosila. Odlomim ga približno 1/3, mali ga pa počasi "cuza", ko ga dovolj razmoči, se pa itak odlomi in ga lepo poje dol. Ti kar probaj, samo od začetka jo malo bolj pozorno glej kaj dela z njim.

Danes se je drugače končnooooo pokazal sonček! Sva z malim šibala do ene kolegice, pa ven! Ampak je bil zvečer kriza, ker mulc v vozičku ni hotel niti malo zatisnit oči, tako da je bil zvečer takoooo zmatran da sploh ni mogel zaspat. Sem ene 8x letala nazaj k njemu. Ampak zdaj je pa že dobro urco mir.

Ponoči je pa malo čez eno tulil kot zmajuser posted image . Sploh nisem dojela kaj se dogaja. Se privlečem v njegovo sobo, mu napol miže naciljam dudo v usta in drnjoha naprej. Jaz pa vsa zblojena še lep čas nisem zaspala nazaj.

Prekmurke kako je s kopanjem? Mi jutri šibnemo za en dan na morje, zvečer vas še prečekiram, v torek gremo pa v Prlekijo. Meti bom poslala moj mobitel na ZS, tako da če se kaj zmenite, me bo poklicala - upamuser posted image .

No sedaj sem vam pa dala že dovolj za brat. Uživajte, pa ne preveč naklofat v temle tednu, da vas ne bom 3 dni samo brala ko pridemo nazajuser posted image .

Mirno noč vsem skupaj!

(odgovor članu rija)
Neposredna povezava do sporočila: 2112
13.8.2006 22:36:35   
Tinana
Joj Lonja, kakšna lepa zgodba user posted image Jaz se tudi skoraj zjočem, ko jih prebiram.
Shoo glede sojinih jogurtov ne vem povedati veliko, ker jih ne maram in kupujem samo včasih, oz. če najdem kakšnega novega. Ana tudi ne mara. Veliko boljši je sojin puding, sploh vanilijev in čokoladni. Jaz Ani še nisem dala, sem ga pa kupila in bo dobila jutri za malico - vanilijevega.

(odgovor članu shooo)
Neposredna povezava do sporočila: 2113
13.8.2006 22:37:59   
srečica
Dober večer

Joj, kako ste se spet razpisale. Žal nimam časa niti energije, da bi šla zdaj brat nazaj. Bom pa jutri, ko bom imela čas.

Končno smo ga tudi mi dočakali.... PRVI ZOBEK! Zjutraj sem opazila dve bunkici (izboklinici) spodaj in  zdaj zvečer sva z atijem oba ugotovila, da je en zobek že zunaj drug pa bo verjetno že jutri. Jupi. Kako sem vesela. Upam, da me ne bo grizel pri dojenju.
1. zobek nam ni delal težav. Samo slinil se je Anže 100 na uro. Je kar teklo in teklo iz ust. Včeraj ves dan in danes.

Kako ste ve in vaši sončki?

Naš divjakec mali si vsak dan izmisli novo norijo. Pravi navihanček je.

Tako, zdaj pa ajat.

Lepo se imejte,

Darja

(odgovor članu LE&TA)
Neposredna povezava do sporočila: 2114
13.8.2006 23:04:55   
Tinana
Takšne zgodbe kot je napisala ajda pa meni pomagajo, da se ne počutim kot mevža ker me je tako zelo bolelo med porodom. Najhuje mi je, ko nekdo napiše, da ga je malo zvijalo. Potem pa se mi zdi, kot da sem jaz ful pretiravala in se nisem znala spraviti k sebi. Tako da sem vesela, da je še koga bolelo kot user posted image  user posted image

Riževe kruhke oz. stiropor naša Ana zmaže z največjim veseljem. Kupim jih od Alnature, ker so s sezamom in so res okusni. To je pri nas namesto piškotov, ker naše dete ne je ničesar sladkega. Ati pravi da so jo zamenjali v bolnici user posted image Po moje se ne morejo zaleteti, ker se čisto razmočijo. Amapk jaz jo vseeno ves čas gledam.

(odgovor članu Tinana)
Neposredna povezava do sporočila: 2115
13.8.2006 23:17:23   
ajdaN
No Tinana lepo, da se ne počutiš več kot mevžauser posted image . Pa da si vesela, da me je bolelo k user posted image  - user posted image ! Dans se tud jaz lahko smejim temu. Ampak če bi kakšnih 12h trpela take bolečine, me pa pobere!

Je pa sigurno tudi razlika, če ti privoščijo kaj proti bolečinam. Meni niso - mogoče so mislili, da ne rabim, ker je šlo vse tako hitrouser posted image . Naslednjič bom takoj ko pridem v porodno zahtevala kakšno zadevo - da slučajno spet ne pozabijouser posted image .

Srečica user posted image  za zobek!

(odgovor članu Tinana)
Neposredna povezava do sporočila: 2116
14.8.2006 0:10:22   
popek
Punce, hoj!
Leo se vam zahvaljuje za čestitke. Tako, danes mi je uspelo do konca prebrati z Da Vincijevo šifro in do igrice me je tudi že malce minilo, zato upam, da bom našla kaj več časa za branje in klepet z vami.
Kljub turobnemu vremenu je pri nas kar pestro in nam ni prav nič dolg čas. Naša 2,5 letnica poskrbi za to, da se vedno kaj dogaja. Včeraj si je hotela sneti glavo, ni ji bilo jasno, zakaj se pri barbiki da, pri njej pa ne. user posted image bo vsak čas dobil še zgornje zobke - ima kar precej nabrekle dlesni. je pravi požeruh, danes se je napalil na moj sladoled, ga zagrabil in ga ni več izpustil. Ni nam ga uspelo rešiti (sladoleda), vse je zdrobil med prsti in spackal, Leo pa je jokal in si tako izprosil samo hrustljavi del sladoleda. Mleka in mlečnih izdelkov mu še ne dajem, pri pšenici pa že grešimo. Malo me skrbi, ker ima en mozoljček sredi lička in še 4 po nogici. Upam, da se ne izcimi kakšna alergija.

Moj porod ni bil ravno zavidanja vreden. Zvjat me je začelo ob 13.00, sem šla likat da bi pospešila (pri prvem porodu je trajalo cel dan). Napaka! Potem pa sem komaj dočakala moža, da se je pripeljal ob 17.00 iz službe. Med tem časom sem morala še hčerki vse spakirat za k babici, vmes sem predihavala in že bila čisto ob živce, ker nisem več vedela ali naj pokličem rešilca ali naj še čakam (mož ima 1h do doma). Hčerka je na srečo spala. Ko sem prišla ob 17.30 v CE, sem bila odprta že 5 cm, za klistiranje ni bilo časa, pobrila pa sem se že sama. Babica je rekla, da bo expres. V porodni sem bila kakšno uro, ko so ugotovili, da se otroček ne spušča in da mu pulz peša. Ko pa je mož povedal, da je bil prvi porod vakuumski in da so hčerko zadnji trenutek, brez pulza, potegnili ven, s CR niso več odlašali. Dali so mi podpisat papirje. PO začetnem olajšanju, da mi bodo prizanešeni naslednji popadki, sem začutila strah. Kaj če se nikoli več ne zbudim, izkrvavim, da ostane hči brez mamice ipd. Potem sem se vdala v usodo in molila, da čimprej zaspim.  Bilo je neznosno, privezali so mi roke narazen, noge v stremena, zraven pa ubijalski popadki in bila sem vsa v krču. Sestra mi je "krempla" po trebuhu z gazo in razkuževala, pokrili so me s plahto čez glavo, maska za plin mi je zlezla z obraza........ Anestezist pa še kar ni našel žile in bila sem tik pred tem, da začnem kričat. Komaj sem se obvladovala, ker sem se zavedala, da mu bom s tem stvar še otežila. No, v kakšnem 7 poskusu mu je le uspelo pičiti v žilo.................Leo se je rodil ob 19.05......................... Zbudila sem se, ko me je strežnica pripeljala v sobo. Na vprašanje, kaj imam, ni vedela odgovora. Malo za tem je prišla sestra povedat, da imam fantka ni da se z očkom cartata v porodni. Ob tej novici sem se razjokala, bila sem srečna. In še fantek je bil za piko na i. Potem je prišel mož. Pošiljala sva sporočila, ko so nama prinesli najino dete .....................

uh, koliko je že ura, lahko noč!

(odgovor članu Tinana)
Neposredna povezava do sporočila: 2117
14.8.2006 7:41:46   
mayflower
Dobro jutro čveke user posted image

AjdaN: tudi Aleksej je mel dvakrat ovito popkovnico okoli vratu. Na srečo pa ni imel nobenih znakov-očitno je bla dovolj dolga. SEm pa že od ultrazvoka (mi je ena stažistka naredila zelo natančnega, kar sem ji še danes hvaležna, saj sem od nje zvedela več ko od vseh ostalih zdravnikov) vedela, da ima ovito popkovnico.

Popek: a veš, da sem tudi jst mela take strahove, ko so mi povedali, da bo CR, čeprav je bil to moj prvi porod. Glih zarad problemov s strjevanjem krvi, mi je moja ginekologinja rekla, da bo CR moja zadnja možnost, k je zame najneugodnejša. In si lohk predstavljaš, da ko se je potek poroda po štirih urah, ko je šlo vse OK in bi moral tamali sam še ven prit (je rekla babica: zdej pa bo), ustavil in so mi napovedali CR, da je bil to za mene kar šok. Mene pa na srečo niso nič zavezovali in moram reč, da so me zelo hitro uredili za CR.
Čeprav sem se tako zadrla v operacijski, al bo kej al ne user posted image user posted image user posted image SO me tisti umetni popadki tako šopali. Pa sem dobila odgovor:"Operacija se začne, ko je zadnji član osebja pripravljen:" In sem se spet zadrla: "Kdo je ta? (mogoče sem tudi kakšno kletvico spustilauser posted image ). Pa mi reče kirurg, da je on. Pa so mi kar odrešilno masko nataknili. Povem pa po pravici, da ko sem se zbujala, nisem vedla, al sem živa al sem mrtva-tako je blo vse zamegljeno.

Ob teh porodnih zgodbah sem se prav raznežila in šla gledat slikce od tamalga takoj po porodu. user posted image

(odgovor članu popek)
Neposredna povezava do sporočila: 2118
14.8.2006 8:22:49   
rija
AjdaN: bipo imaš v grazu v Seiersbergu in Shoping center West. Ti bosta najlažje dostopni. Mi je pa kolegica rekla, da imajo baje te dude tudi pri nas, v Avstrijski radgoni. Če katera rabi....

Za kopanje pa upam, da velja enkrat ta teden? A je Meta22 že nazaj z morja?
Renan, kaj pa je s tabo? Pa NR, greš ne?

Tinka, ja snahe se kar štulijo user posted image user posted image user posted image  mali bo dobra partija: lep, pameten, zabaven....user posted image user posted image user posted image

< Sporočilo je popravil rija -- 14.8.2006 8:23:51 >

(odgovor članu mayflower)
Neposredna povezava do sporočila: 2119
14.8.2006 8:42:48   
lumpy
Dobro jutro,
mi še spimo, ne vem kaj se dogaja zadnje dni da toliko spimo . Predvčerajšnjim je namreč spal do 10.00, včeraj do 10.30 in danes prav tako še vedno spi. Zvečer gre spat, pa se zbudi ob 7.00 ali 7.30 se najeva in spi naprej.
Drugače pa je Matic pogruntal da lahko z usti dela ribico in to ponavlja ves čas, ko pa vzamemo fotoaparat v roke da bi to dokumentirali pozabi kako se to naredi user posted image . Zobkov še ni .

Rija,
ma prav , če nisi sigurna, bolje brezveze it k zdravniku  kot pa potem imeti celo goro težav. Javi kako sta opravila.

Mayflower,
glede vegeterijanstva si pa tako dobro povedala, se čisto strinjam s tabo.

Srečica,
bravo za prvi zobek user posted image , a Anžetu še ni zmanjaklo energije da si malo odpočiješ user posted image  ?

Te porodne zgodbe je pa res lepo brati za nazaj, kar mravljinci gredo po telesu pa še kakšna solzica se pojavi. user posted image

En dan življenja ni veliko,a kdor ljubi življenje mu je vsak dan novo življenje.

(odgovor članu rija)
Neposredna povezava do sporočila: 2120
14.8.2006 9:07:17   
popek

Dobro jutro vsem!

Mayflower, AjdaN
: Tudi Leo in Pia sta imala zavito popkovnico okoli vratu. Prav zaradi tega sta je poroda obakrat zakomplicirala. Pio so rešili z vakuumom, user posted image pa s CR. Čudno mi je, ker je pri user posted image G 1 teden pred porodom posebej na mojo željo pogledala, če je popkovnica ovita in je rekla, da ni. Na koncu se otroček ne obrača več kaj dosti, tako da mi je ful čudno, če bi se mu ovila zadnji teden. Skratka, ovita popkovnica je preprečevala, da bi se spustil v porodni kanal.

LP!

(odgovor članu lumpy)
Neposredna povezava do sporočila: 2121
14.8.2006 9:25:49   
lumpy
Popek,
meni pa je ravno g. na zadnjem pregledu rekel da mu popkovnico leži tako čez ramo mimo vratu in da je nevarnost da se mu zavije okoli vratu , na srečo se ni tako obrnilo.

Mene je seveda potem skrbelo in sem ga spraševala če lahko kaj naredim da do tega ne bi prišlo , pa mi je odgovoril da glede tega še oni nič ne morejo. Tako da je možno, meni je razložil da se popkovnica lahko zavije okoli vratu kadarkoli - med nosečnostjo, lahko pa celo med samim porodom. Otrok se namreč proti koncu res ne obrača več tako intenzivno , ampak se in čisto odvisno je od lege popkovnice in smeri kam se obrača otrok.

(odgovor članu popek)
Neposredna povezava do sporočila: 2122
14.8.2006 9:29:15   
popek
Še vprašanje za vse!

Ali imate kakšne albume svojih zakladkov in ali se jih da pogledat? Jaz ga še nimam, ga pa nameravam nardit in vam sporočim, ko se ga bo dalo videt.

LP

(odgovor članu popek)
Neposredna povezava do sporočila: 2123
14.8.2006 9:47:33   
lumpy
Popek,
punce imajo kar veliko albumov, naše geslo za album Matic - 6 mesecev je : vavaooo. Ostale ti pa še sigurno sporočijo.

Ti pa le hitro sporoči, ko boš imela gotov album, da pogledamo.

< Sporočilo je popravil lumpy -- 14.8.2006 9:48:31 >

(odgovor članu popek)
Neposredna povezava do sporočila: 2124
14.8.2006 9:52:40   
rija
Moja dva spita, jaz pa sem naredila nov albumček, 7 mesecev, nekaj fotk.
Geslo kot vedno: pikapoka.user posted image

(odgovor članu lumpy)
Neposredna povezava do sporočila: 2125
Stran:   <<   < Prejšnja stran  83 84 [85] 86 87   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  83 84 [85] 86 87   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:

Pismo otroku ob začetku šolskega leta
Kaj sporočiti otroku ob začetku šolskega leta, ki veliko staršev in posledično tudi otrok spravlja v stisko?
5 tipov mam – katera si ti?
Vsaka mama se vedno sprašuje, ali je dobra mama, ter znova in znova premleva svoje metode in slog starševstva. Se morda ...

Ime za hčerko
Tanja555

/

Ema (35%)

Pia (16%)

Zoja (27%)

Petja (6%)

Lea (13%)

Maksi (2%)

Število vseh glasov: 565

Hvala za glasove. Glasoval/a si že za vse aktualne ankete. Lahko pa ustvariš svojo anketo!