|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  84 85 [86] 87 88   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: Decembrčice
18.10.2006 9:27:58   
Anonimen
Ša jaz poročam, da sem bila pravkar na zadnjem UZ. Dojenček je še vedno lep po atiju, težek po mamici (ima pri 31 tednih že cca. 2kg), zdrav pa po svoji sestrici user posted image  Napovedala mi je dokaj lahek porod (vse skupaj 3 ure) in dojenčka, ki bo imel precej podobne mere kot njegova sestrica (3700/55/37).

Oh ja, pa še enkrat mi je potrdila spol user posted image

(odgovor članu Vilma)
  Neposredna povezava do sporočila: 2126
18.10.2006 10:14:43   
Ženkica
Čao punce.

Evo, kratko poročilo; včeraj smo bili na UZ; naša user posted image  je še vedno user posted image , za kar je bil še posebej vesel naš user posted image  user posted image . Tehta pa že celih 1800 g-jev, kar je točno po tabeli, ki je objavljena na RR user posted image . Skratka vse je bp in super.
SEdaj pa šibam na CSD da oddam vse papirje za porodniško in paket (denar) tako da bom imela tudi to poštimano.
Aja, pa včeraj sem oprala prvo žehto za našo user posted image  - sicer ne še prav cunjic, ampak dekice in odejice. Čakam še sušilca, ki sva ga nabavla in ga baje dobiva že ta teden user posted image  in spet nama bo velikoooooo dela prihranjenega.
Sem pa morala včeraj snet prstane (poročnega in zaročnega); prste imam kot user posted image , sem si jih morala prej namilit, drugače jih ne bi dol dobila.

Ja, punce moje, jst čist ta prava bajkerca user posted image ; sm mela tut celo svoj motor, dokler nisem izvedela, da sem user posted image , ko smo ga po hitrem postopku prodali. Z možekom sva prejšnja leta tudi kar nekaj potovala po Evropi in tako (seveda vsak s svojim motorinom), sedaj pa bo to za nekaj let bolj na strani, ker naša user posted image  bo itak na prvem mestu No.1 user posted image .
Za kakšen krog mi bo pa že user posted image  svojega posodil, kaj več pa najbrž itak ne bo časa, vsaj drugo leto ne.

No tako, šibam zdj.

Lepo se imejte.

pa pa

Ženkica

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 2127
18.10.2006 10:37:12   
emaa
Živjo. Frufru boga kaki norci so včasih na cesti, moram pa reč, da si bila izredno prisebna, da si si registrsko zapomnila, jaz si včasih še skoraj svoje ime ne.
Drugače pa imam prvo strijo, poteka pa seveda iz brazgotine po operaciji slepiča. Logično, saj koža ni tako elastična na tem mestu, pa samo 7kg viška, kaj bi bilo, če bi jih imela več. Me pa na srečo hrbet ne boli več toliko kot me ej prej, pa me bo verjetno spet, ampak uživam dokler se da.

(odgovor članu Ženkica)
Neposredna povezava do sporočila: 2128
18.10.2006 10:49:00   
Anonimen
IZVIRNO SPOROČILO: emamair

Drugače pa imam prvo strijo

A misliš, da je število strij odvisno od števila otrok v trebuhu in da boš imela na koncu samo dve? user posted image

Ful si dobro napisala... sem se smejala user posted image

(odgovor članu emaa)
  Neposredna povezava do sporočila: 2129
18.10.2006 11:02:20   
petri85
Živjo!

Tudi jaz sem imela v pon. še zadnji bolj podroben UZ. Naše dete ima pa že 2400 g!!! Mi je šla G 2x vse premerit, ker  je tako velik. Pravi, da so na splošno drugorojenci težji - sedaj se ne čudim, zakaj okoli hodim ko žogica - imam res ogroooomen trebuh, no pa saj imamo samo še nekaj tednov, pa bo a ne?
Tud spol mi je še enkrat potrdila, pa ga nobenemu ne zaupam...naj jih še malo firbec matra!

Meta, a greš ti v Kranj rodit? Jaz namreč grem, pa vidim, da mava dost skup PDP, če jih bodo tile naš otroc kaj upošteval (moj 1. je namreč se puntal v trebuhu celih 9 dni čez rok:)

Mi pa še nimamo nič pripravljenega. Se mi zdi, da sploh ni nobene panike ni prisotne, sva oba z možem mnenja, da bomo že zrihtal. Ja, ja, to je pa tko, če maš doma že enga, ki te polno zaposljuje! Ampak, tud z dvema bo šlo!

Nič, uživajte še teh par tednov!

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 2130
18.10.2006 11:17:23   
emaa
Ma ne Meta, sem pričakovala, da bodo strije prišle kasneje, v resnici sta dve, majhni, sem najprej pomislila na modrici, sem pač bolj štorasta pa mi je užgalo, da mora biti strija glede na barvo in obliko. Bi bilo pa fino, če bi bilo število strij odvisno od števila otrokuser posted image . Saj še dobro, da sta tam kjer sta, lahko jih je več, samo na sprednjem delu trbuha pa itak nič ne vidimuser posted image .

(odgovor članu petri85)
Neposredna povezava do sporočila: 2131
18.10.2006 12:27:02   
Anonimen
IZVIRNO SPOROČILO: petri85
Meta, a greš ti v Kranj rodit? Jaz namreč grem, pa vidim, da mava dost skup PDP, če jih bodo tile naš otroc kaj upošteval (moj 1. je namreč se puntal v trebuhu celih 9 dni čez rok:)

V Kranj ja. Mogoče bova pa skupaj ležali v oni konjušnici (= porodni) user posted image  Jaz sem tista, ki reče možu: A si lohk že mal tih pa se ne trudiš pripovedovat vice, kadar mam jest popadek user posted image

(odgovor članu petri85)
  Neposredna povezava do sporočila: 2132
18.10.2006 13:41:55   
tintara
Pozdravljene punce!
To sploh nisem vec jaz! Kaj dela nosecnost iz mene? Cistilko al kaj? Mene ponavad briga za vse ostalo samo za lepo vreme in sprehod ne. Pa kaj ce ostane posoda po kosilu, bomo ze zvecer pomili, pa kaj ce okna niso spucana ze pol leta ali vec, pa kaj ce ni posesano... zunaj je lepo vreme, notri bomo delali ko bo dez ali vsaj vecer. In poglejte me zdaj. Megla se je dvignila ze pred kako uro, jaz pa se kar notri, se ena kolegica me je klicala za sprehod pa ravno ne utegnem, ker kuham kostanj (za kostanjeve placinke). Kriza, kdo sem?

Ja, okna so zdaj pomita (tudi tista nad notranjimi vrati - sploh ne vem ce so ze kdaj bila - najbrz pred prvim porodomuser posted image ), zavese oprane, nekaj stvari spucano na pol in sam se za dokoncat, oblekce druga runda se k sreci se susijo in jih bom lahko sele v petek likala... Plenice ena runda so zlkikane, druga se susi... Pocasi, pocasi se seznam krajsa in hitro, hitro me bo imel moz poln kufr. Me je vcer ze nekaj po 10 zvecer nagnal spat in od likalnika stran. Sem se mal kujala, sam saj v bistvu sem bila ze res zmatrana.

A da bi se k vam prisla pospravit - o ne, tolk se mi pa se ni zmesal, bi mogla pa vsaj dvojcke nosit za dvojno dozo nagona. Saj vas bo zagrabil, boste ze videle, jaz bom pa takrat ze lepo uzivala. Res pa je, da najbrz nimate lih tak raztur v stanvanju kot ga imamo mi. Ampak ga kmalu ne bo vec!

No, evo sem vmes po telefonu govorila in zdaj je kostanj kuhan, tak da ga moram it lupit. Mejte se, Tina

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 2133
18.10.2006 14:21:53   
r1ta
No, lepo da ste začele pripravljati tudi ve za dojenčka/e. Jaz kot že veste sem to vse morala imeti pripravljeno do danes in sem že pred 14 dnevi vse postorila. Stanovanje je tipi top, samo morda še okna enkrat operem in tisto sprotno čiščenje me še čaka seveda. Če bom zmogla, če pa ne pa tudi ne bo konec sveta. Košarica je oblečena, cotke po številkah v predalčkih (pravzaprav v škatlicah iz okeje), pleničke pripravljene...

No, danes me je obiskala tista teta, ki pride preverjat ali je vse pripravljeno in sem zelo vesela, ker je povedala, da se je tašča uštela pri pametovanju glede posteljnineuser posted image . Je pa res, da moram kupiti še eno odejico iz bombaža, ker odejic napolnjenih s sintetiko ne dovolijo, pa čeprav je prevlečena z bombažno prevleko. In košarico sem okoli in okoli obšila z filcnom (saj ne vem če se tako reče), da ne bi dete tiščalo ven rokice ali pa da se slučajno ne bi z glavico udarilo in moram ta filcn odšiti ker je prav tako sintetika. Ni blema...

Prejle ob 13. uri pa sem šla na obisk v porodnišnico. Zraven je šel dragi in seveda tudi tašča, ki je na poti tja kar naprej čvekala in čvekala, tako da jo je moj dragi moral utišati in ji reči da sva midva malo pod stresom in nama ni do pogovora. Meni je šlo kar na jok ko smo hodili po tistih hodnikih. V življenju nisem bila v bolnišnici in mi je groza videti zdravnike in sestre. No, sprejela nas je zelo prijazna sestra in nam razkazala najprej predporodno sobo in nato še porodno sobo. Vse mi je razložila in me dejansko tudi pomirila. Prav fino se mi zdi da sem si šla ogledat porodnišnico. Je pa tako, da vsaka sama rojeva v sobi. Ni, da bi po dve naenkrat. In ja, klistirja tu ne dajejo več, ker je lulanje in kakanje med porodom naravna stvar user posted image . Ne vem če bo za mojega dragegauser posted image user posted image . Ja, pa če je vse vredu je otrok po porodu vedno s teboj v sobi (jaz pa sem le upala na par urni počitek)... Tako da načeloma ko dobim popadke, pokličem babico ki pride k meni na dom in preživi z mano tisti čas dokler se ne odprem dovolj za porod. Potem se spokamo v avto in se odpeljemo v bolnišnico. Tam grem najprej v predporodno in nato v porodno. Če rodim popoldan ali zvečer in je z obema vse okay potem ostanem čez noč v porodnišnici in grem zjutraj domov, če pa rodim ponoči pa lahko grem takoj po porodu in tuširanju oz. 3-4 urah spati domov... To mi pa nikakor ni všeč... Bomo videli! Vsekakor pa upam, da bom lahko ostala malo dlje...

Sem vesela za vse vas, ki imate zadnje UZ in da je vse b.p.!user posted image Jaz UZ tukaj ne bom več imela, razen če se pikica ne obrne pravi čas (za kar pa močno verjamem oz. upam in molim, da se bo).

Lep dan!

R.

I have no special talents. I am only passionately curious.
(A. Einstein)

(odgovor članu tintara)
Neposredna povezava do sporočila: 2134
18.10.2006 15:20:20   
Zasanjana
Pozdravček!

Vidim, da vas je veliko že doma, super!user posted image Jaz uradno pričnem porodniško naslednji teden, ko bo naš user posted image  star že tri tedne!user posted image

Bravo za vse zadnje UZ-je in pridne user posted image , ki lepo rastejo!

Danes je bilo zjutraj sončno in sva se z Aleksom odpravila malo po štacunah, ker ga ne morem več gledat, kako plava v tistih prevelikih pajackih.Itak ga ni preveč zanimalo in je vse skupaj prespal, ko sva prišla domov pa je takoj zahteval svoj obrok.

V ponedeljek smo imeli že prvi pregled pri pediatru, ki naju je pohvalil, da se super rediva.Naredili so mu UZ kolkov in srčka.Na srčku je videti majhna luknjica, ki pa se bo verjetno zacelila.So nas naročili na kontrolo pri kardiologu čez tri mesece.Kolki so pa tudi b.p in nam ni treba več široko povijati, ampak jaz ga kar bom, vsaj do 1. meseca.

Pa sestra naju je na koncu vprašala, koliko časa mislim dojiti in nisem imela pojma, kaj naj ji odgovorim.Sem bleknila, da največ do dveh let, pa me je nekam čukasto gledala.Do kdaj pa boste ve dojile?

r1ta, kaj pa če se bable ne obrne pravočasno?Sledi carski rez ali kako imajo to tam?Vsekakor pa držimo pesti, da bo izvedla tisto magično akrobacijo!

Evo, na hitrico, zdaj pa letim južno kuhat, že malo zabušavam. Pridne bodite!

(odgovor članu Vilma)
Neposredna povezava do sporočila: 2135
18.10.2006 15:41:01   
Barbk
Ojla babuške,

ste pa pridne čvekice danes.user posted image No jaz sem spet v likanju teh luštkanih majhnih cotk-pa saj kar uživam, če čisto potiho priznam.Pa na CSD sem šla iskati goro tistih papirjev in sem zdajle čist zmedenauser posted image  in ne vem več kaj morm jaz izpolnit itd....Saj lahko izpolnjene papirje oddam 60 dni pred PDP al kakouser posted image ...ma saj sem že tko bolj zmedene sorteuser posted image  (od kar sem nosečka) danes sem pa še extra bimba.No pa čestitke vsem, ki ste imele UZ in preglede...Vilma končno si frajuser posted image !Meta superca za vajinega sončka, ki pridno raste-3700g je pa lepa kilažca, a ne?user posted image Bejbike, me kličejo na kosilce...Mjami gremo hamat!se vam javim, ko bo buško poln.

Barbk

(odgovor članu Zasanjana)
Neposredna povezava do sporočila: 2136
18.10.2006 18:50:23   
r1ta
Pravijo, da ima bable še dovolj prostora in časa za obrat do 35 tedna (zdaj sem 31+nekaj dni). Če se ne obrne sama naju pregleda ginekolog z UZ da ugotovi zakaj se dete ne obrne (prekratka popkovnica, nepravilnosti posteljice) in če je vse vredu izvede zunanji obrat, katerega se nikakor ne veselim, zato poskušam s pozitivnimi mislimi in željami sama obrniti bebicouser posted image . Če pa seveda zunanji obrat ni možen zaradi naštetih vzrokov pa se potem odločamo za vaginalni porod ali pa za carski rez. Nobeden od teh dveh mi ne diši preveč, čeprav bi za carski rez še bila nekako, pa moj odločno temu nasprotuje (ne vem zakaj, ko pa itak nima kaj veliko pojmauser posted image ). Ampak, kot sem že rekla, to se ne bo zgodilo, ker je moja pupa pridna in posluša mamico in se bo v naslednjih dveh tednih (jaz sem ji dala 10 dni) lepo sama obrnila. Bila pa je 3 tedne nazaj že pravilno obrnjena pa si je potem premislila in se spet postavila na noge. Očitno ji skakanje po mojem mehurju ugajauser posted image .

Punce, še enkrat... Ve mogoče katera kako je z Najo3? Imela je neke težave z izcedkom, zdaj pa se že 5 dni nič ne oglasi...user posted image

< Sporočilo je popravil r1ta -- 18.10.2006 18:51:20 >

I have no special talents. I am only passionately curious.
(A. Einstein)

(odgovor članu Barbk)
Neposredna povezava do sporočila: 2137
18.10.2006 19:52:00   
Zasanjana
Sigurno je katera v kontaktu z njo...
Mogoče samo uživa na Primorskem, ali pa nas je že zapustila, ah ne... to ne sme!

(odgovor članu r1ta)
Neposredna povezava do sporočila: 2138
19.10.2006 10:07:32   
tejkaz
zivjo
tudi mi smo imeli v ponedeljek uv. nam je potrdil da bo 100% puncka in da je tezka 2 kg. po tezi in po velikosti baje prehiteva za 14 dni. drugace je vse v redu. pregled ponovno cez 4 tedne, imeli bomo prvi ctg. lepo se imejte

(odgovor članu Zasanjana)
Neposredna povezava do sporočila: 2139
19.10.2006 10:19:47   
severnica77
Tudi jaz sem opravila zadnji UZ. Vse je v redu. Potrjeno ponovno, da je user posted image . So mi pa v izvid zapisali: velik plod. Ena izmed mer kaže, da je večji za tri tedne in dva dni.

Drugače pa pri nas ne zapišejo teže otročka user posted image . Pa me res zanima. Jutri me še čaka pregled pri G in upam, da dobim potrdilo, da se bom lahko začela ukvarjati s papirologijo. Delam še en teden potem pa zaslužen dopust! Komaj že čakam.

Smo pa bili pridni pri nakupovanju user posted image . Nabavili smo še zimsko vrečo za voziček in lupinico. To so tako luškane stvari. Pranja in čiščenja se še nisem lotila, ker sem res cele dneve v sluzbi. Sicer pa, kmalu bom imela čas, da se sprostim in tudi mene ujame gnezditveni sindrom.

Lepo se imejte in cartajte buškote. Po moje jih bomo januarja pa pogrešale!

(odgovor članu tejkaz)
Neposredna povezava do sporočila: 2140
19.10.2006 12:24:01   
Barbk
Hojla,

brrrrr je mrzlo.Jah ni kaj december se priblližujeuser posted image .Ej Ženkica ti pa nisi kar tako...Ne boš verjela, ampak jaz se te kar predstavljam tako na težki makini v motoristični opremiuser posted image ...ja ni čudno, da je tvoj user posted image  nor nate!Petri tudi vajin drug zakledek je že pravi korenjak-ups ali pa korenjakinja.A boš s top secret zdržala do poroda?[sm=smiley17.gif" border=0>Uh zdele sem pomalcala vrečko suhih jabčkov, čez pa pijem donat...Rigam ko ta največji user posted image .Če tale mešanca ne bo naredila svoje-ma da mi rit razneseuser posted image !R1ta vi imate tam gori kar strogo-nič sintetike...
No takole gre tale članek o Inke iz Nemčije (članek objavljen na strani Nivea baby):
Ko sem nosila prvo hčerko, mi je zdravnica v 35. tednu povedala, da otrok ni v pravem porodnem položaju. Moja hčerka je udobno sedela s svojo malo ritko v moji medenici. Bila sem presenečena. Vedno sem mislila, da je njena ritka tista, ki jo čutim na vrhu trebuha. Očitno je bila njena glava ...

Sedaj ni imela veliko prostora in ni bilo verjetno, da se bo lahko obrnila naokrog pred rojstvom.Zdravnica je meni in možu svetovala naslednje: Vzela naj bi baterijo in z njo svetila od vrha mojega trebuha navzdol. Rekla je, da če bova imela srečo, bo otrok sledil svetlobi. Dodala je, da baterija ne deluje vedno, ker pa ne more škoditi otroku, lahko poskusiva. Če sem poštena, sem najprej mislila, da se šali. Vseeno sva se odločila, da bova poskusila.

Začela sva že isti večer. Legla sem na posteljo in se sprostila. Kot vedno se je moja hčerka, polna pričakovanja, stisnila ob moj trebuh in rahlo brcnila. Mož je vzel baterijo in jo podržal na vrhu trebuha. Vse se je umirilo. Potem je baterijo počasi premikal navzdol in jo na koncu pustil nekaj časa svetiti. Naenkrat se je začel moj trebuh premikati. Čutila sem, da se hčerka trudi slediti svetlobi, vendar nisem bila povsem prepričana. Je delovalo?

Počutila sem se enako, spremenil se je le moj trebuh, ki je bil videti nekoliko drugačen. In naenkrat me hrbet ni več bolel tako kot prej. Čez dva tedna sem znova obiskala zdravnico in ne boste verjeli! Hčerka je bila tam, kjer bi ves čas morala biti - z glavico v moji medenici. Bila sem ponosna in srečna in sem jo ljubeče potrepljala - po ritki, ki je bila sedaj na pravem mestu!"

Ja Naja pa sigurno kje na primorskem koncu uživa...No Tejkaz tudi tebi juhej za UZ, ja pa tebi tudi Severnica[sm=smiley20.gif" border=0>.No zdaj grem pa spet likat-sploh ne zmanjka kupa, pa kaj za faks naredit ki se mi je že začel, pa seveda kuhat za mojga lubija, k je tako priden in zdaj revež štema...V soboto pride že zidar ometat tole najino sobico, pa parketar je tudi že kmalu na vrsti...
Čavči,

Barbk

(odgovor članu severnica77)
Neposredna povezava do sporočila: 2141
19.10.2006 12:31:38   
supermami
Sem šla trikrat na WC, preden sem prebrala vse kar ste napisale user posted image .

Ženkica, jaz si pa nekako ne upam več na motor odkar sem bila prvič noseča. Pa zdaj, ko sem spet, me je panično strah, da se mojemu ne bi kaj zgodilo, ko pa je toliko nesreč motoristov user posted image . Tamara bi pa kar spala verjetno na njemu, ker ful uživa, ko jo oči pelje malo okoli vasi.

R1ta si pomislila, kaj boš odgovorila svoji preljubi taščici, če te bo prosila ali je lahko zraven pri porodu? Ker nekako imam tak občutek, da bo to želela, ko pa se tako štuli vsepovsod zraven user posted image . Pa še nekaj glede vsega tega preverjanja ali imaš vse pripravljeno; ali država tako lepo skrbi tudi za večje otroke ali samo za novorjenčke (bombaž ipd.)?

Frufru, tudi jaz sem srečo, ker se je vame od zadaj skoraj zabil en kombi, ko sem zavijala v levo. Za pop.... hvala bogu za mojo prisebnost, da sem zapeljala par metrov naprej, da se je utegnil ustavit. Samo to sem ga lahko vprašala, če se zaveda, kaj bi se lahko zgodilo; roke pa so se mi tresle kot eni babici. Še bolj potem, ko sem se spomnila, da sem tudi pri Tamari imela en teden pred porodom prometno, pa bi se zgodovina lahko ponovila....

Dovolj je bilo, grem spet lulat...

(odgovor članu severnica77)
Neposredna povezava do sporočila: 2142
19.10.2006 13:26:29   
Liona
Hojla decemberčice,

v začetku sem bila tudi jaz z vami, potem pa se je moja nosečnost konec maja, v 9t končala z abrazijo. Pikica se ni razvijala, ni bilo utripov. Ker ste takrat sočustvovale z mano in me bodrile, ko je bilo najhuje vam sporočam, da sem v ponedeljek ugledala magični user posted image , v torek pa še plusek na CB. Veselje do nezavesti in malo strahu glede na slab izid moje prve nosečnosti. Še vedno mislim na vas, počasi boste že ugledale svoje user posted image , jaz pa nekoliko kasneje. Preselila sem se med junijke 2007. Upam na najboljši izid in čakam prvi pregled, ki bo čez tri tedne. V decembru pa bom vsak dan posebej mislila na vsako izmed vas.
Srečno vsem.

(odgovor članu supermami)
Neposredna povezava do sporočila: 2143
19.10.2006 13:49:42   
Barbk
Liona juheeeeeeej za user posted image .user posted image user posted image user posted image Želim ti nadvse lepo in zdravo nosečnost.Tako kot te je sedaj razveselil plusek, te bo v juliju 2007 raznežil tvoj sonček.

Barbk

(odgovor članu Liona)
Neposredna povezava do sporočila: 2144
19.10.2006 14:55:44   
Vilma
Liona se te prav dobro spomnim user posted image  
Ker sem tudi sama imela abrazijo januarja vem kako težko je, ko zapustiš svoje sonosečke. Jaz bi imeti rok prvič 17. avgusta in sem še kar nekaj časa spremljala avgustovke. Da ne povem, kako sem jokala 17.8., ko naj bi rodila.
No na srečo se je hitro v drugo prijelo in zdaj sem z decembrčicami.
Ti pa z junijkami, krasno! user posted image  Boš imela dvojčka/dvojčico user posted image  So prov fejst živahni otroci rojeni na ta mesec, verjemi mi. Tudi sama sem dvojčica in vem, da mora bit non stop akcija, če ne je dolgčas. user posted image

Ti držim pesti, da bo vse ok!

(odgovor članu Liona)
Neposredna povezava do sporočila: 2145
19.10.2006 15:21:49   
petri85
Tudi jaz ti pošiljam čestitke za user posted image  Liona! Pa tud vsem ostalim, ki ste v preteklosti že bile noseče, pa se ni vse izteklo, kot bi se moralo. Jaz vas vse take zares cenim, ker verjamem, da te tak dogodek močno prizadene. Sem pa vesela, da niste vrgle puško v koruzo in sedaj v veselem pričakovanju klepetate z nami!user posted image

Barbk, ja to skrivnost bom obdržala zase, dokler mali/a ne pokuka ven. Je pa vsa okolica tolk firbčna, da me sam o spolu sprašujejo, ko me srečajo!

Aja, pa zares sočustvujem z vsemi, ki imate čudne tašče(r1ta)!!!!

Čau!

(odgovor članu Vilma)
Neposredna povezava do sporočila: 2146
19.10.2006 17:00:00   
crci06
Poglej jo Liono, pametno punco!

Najprej testno z decembrčicami, da že obvlada težave in težavice, nato pa med junijke, kjer boš srečna zmagovalka!! Ziher boš zelo, zelo dobra mamica, ko boš razglabljanje neizkušenih dala 2x čez!

Le glej, da nam boš še naprej poročala, kako si, da si bomo obujale spomine, seveda pa nas decembrčic ne speš zapustit!

Te bomo še bolj ponucali v 2/2 decembra, ko bo polovica naših že šlo in bo dolgčas na forumu...
Sem malo brala septembrke, kako zdolgočasene so bile na koncu, ko jih je bilo le še par... Ti boš pa takrat v najlepših mesecih!

Evo, držimo pesti zate, da bi bila čimbolj srečna nosečka s čimmanj skrbmi in obremenjenvanji s prejšnjo nosečnostjo!

meni se zdi, da so najboljši naveti, ki jih lahko dam puncam, ki prihajajo za mano: če ti je prve mesece slabo, ne full jest, ker boš kot pujs; bodi ves čas srečna - nasmehi se nam že itak rišejo na obrazu, samo še usta je treba raztegnit do ušes, pa naj se sliši, kdo je srečka nosečka! in tretje: pojdi na 3D UZ :)

Skratka, čestitke za user posted image !

LP vsem!

Se tipkamo še zvečer (med likanje plenic user posted image )!

(odgovor članu Liona)
Neposredna povezava do sporočila: 2147
19.10.2006 18:46:53   
Naja30
Halo halo user posted image user posted image user posted image

Evo mene, res sem uživala na primorski, če se lahko temu tako reče. Prenova stanovanja mi že malo preseda. Trenutno je kopalnica v delu in lahko si mislite, kako je zoprno za mene user posted image  ko moram vsake 20min (najmanj) lulat!!! No, bo že. Kar me tudi jezi je to, da sem ravno hotla začet cotke prat, ko se mi je pralni stroj pokvaril user posted image user posted image user posted image  Grrrr!! Jezna in užaljena! Pa se je user posted image  izprsil in mi kar novega kupil. No ja, saj je bilo potrebno, tale stari je res že čisto pokvarjen in že nekajkrat smo ga dali popraviti, pa star... Tako da v ponedeljek dobima novega in pranje se veselo lahko začne. user posted image  Komaj čakam!

Drugače pa sem ugotovila (s pomočjo r1te), da tisti izcedek ne pomeni nič drugega kot uhajanje urina! user posted image  Kaj čmo, otročki pritiskajo navzdol in posledica so mokre gate user posted image  Poleg tega pa največji problem ostaja spanje. Vedno slabše je! Ampak samo tole vam povem - ko pa naš user posted image  veselo skače v mojem trebuhu in dela prevale in ne vem kaj še vse, sem pa najsrečnejša na svetu!user posted image

Liona, iskreno ti čestitam za user posted image  in samo to bi ti rekla, da ne razmišljaj o tem, kar je bilo, ampak samo UŽIVAJ!!! Uživaj v user posted image  kolikor lahko, tudi če ti bo slabo, če boš čisto na koncu z močmi... pa ne vem kaj še vse. Tudi meni se je zgodilo podobno kot tebi lani tik pred novim letom. Tega ne bom nikoli pozabila, ampak tega otročka, ki ga nosiš zdaj, ne smeš obremenjevat s negativnimi čustvi zaradi preteklosti. Še enkrat - čestitam in res sem vesela, da si spet user posted image

(odgovor članu crci06)
Neposredna povezava do sporočila: 2148
19.10.2006 20:18:27   
crci06
Welcome back, Naja3!
In dobrodošla v klubu ženskic, ki si želimo, da bi šla adaptacija malo hitreje od (rok) user posted image  delavcev!
Saj ne, da si tolk želim pospravlajt za njimi, ampak malo "me že stiska", k pomislim, kako blizu smo...

Hm... zdi se mi, da ma Barbk z njeno "perdiko" malo problemov..
Dala si mi dobro idejo glede suhih sliv, da se jih namoči....
zdaj pa ne vem več ?? A jih moram pojest?? ali spiti vodo?? ali oboje???

Mi je pa fora, k sm zadnje 10 dni pojedla abnormalno količino Activij (in bankrotirala)... en dan sem 4 jabolčne v popoldnevu, (k sm jih že kupila s samo 1 dnem uporabnosti), skratka... edino Activia Sliva malo pomaga, ostali okusi se mi zdi, da nič...

user posted image  moram pogruntat eno dobro odvajalo, da bom naslendjič pri zdravnici malo lažja user posted image
Prejšnjič, k me je "nadrla", sem bila res full zaprta in čez 2 dni se je pokazal "čudež" in sta šli 2 kg dol...

Saj veste, kaj mi skoz svetuje: sadje in vodo! pa samo vodo, nobenih sokov
(jaz sem se pa ravno v nosečnosti navadila na 2 dcl juica pri zajtrku oz. na zajtrk sploh :) )

Danes sem imela "popadke" in pojedla 1 kg full sladkih jabolk...

Pravkar pa sem na materinski šoli poslušala, da nikar veliko sadja, sploh ne veliko jabolk/grozdja/pomaranč... ker bomo imele zeloo velike otroke. Raje naj jemo kakšne grenivkeuser posted image , k ne vsebujejo tolk glukoze in fruktoze...

???

Pol si pa mislite svoje.

Po tej logiki mi odpade še sadje (v velikih količinah).
Torej: brez soli, brez sladkorja, brez kakršnih koli posladkov, brez sokov, brez sadja...

Kaj mi ostane? Neslane testenine, neslan krompir, meso (ki ni pašteta ali slama, ker je to spet slano),
in zelenjava, ki je pa ne maram preveč. No, saj kakšna solata je še OK, ampak brez soli??
BTW: ne me vprašat, kje naj telo dobi tistih potrebnih 1800 kCal al kolk že...

Še dobro, da so pravila za to, da jih kršimo... 

Da pa pogruntamo eno dobro odvajalo, pa imamo še 2 tedna časa user posted image

No, malo pretiravam, kajne?
Grem raje spet likat pleničke!

LP vsem!

< Sporočilo je popravil moj_moj -- 19.10.2006 20:21:06 >

(odgovor članu Barbk)
Neposredna povezava do sporočila: 2149
19.10.2006 20:57:40   
frufru
moj_moj a si poskusila s toplim donatom? jaz po tem sračkam kot vidra.user posted image

(odgovor članu crci06)
Neposredna povezava do sporočila: 2150
Stran:   <<   < Prejšnja stran  84 85 [86] 87 88   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  84 85 [86] 87 88   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:

Poglejte, kako se med porodom premaknejo k...
Ta neverjetna fotografija porodnice dokazuje, kako neverjetno je človeško telo. Poglejte, kako je videti anatomija porod...
Kaj vzeti s seboj v porodnišnico?
Da česa ne bi pozabili, smo vam pripravili spisek stvari, ki jih vzemite s seboj v porodnišnico.

Dečkova mama.
пеперутка16

Ste fantov penis/mošnjo/kurca obrnili navzgor, preden ste jih povili? In če ste, zakaj?