|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  83 84 [85] 86 87   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: Decembrčice
14.10.2006 11:13:55   
Zasanjana
Ojla čveke!

Vidim, da vse pridno nakupujete in pripravljate stvari za user posted image , pridne!user posted image

Emamair, super, da ste doma!user posted image A se tvoj MV še krajša in koliko je zdaj dolg?Do konca oktobra nam nimaš kam pobegnit!

Mi smo super!Včeraj je bila patronažna zadnjič pri nas in smo šli na kratek sprehod.Na začetku  je tamal stokal, potem pa je videl, da mu miganje ritke paše in je zaspal tako da smo sprehod malce podaljšali.user posted image
V ponedeljek imamo prvi pregled pri pediatru in verjetno dobimo kak papirček za razvojno ambulanto al pa kaj podobnega...

Pa se moram pohvalit, da nama je na polno steklo dojenje, sicer z nastavki, pa vseeno.Za to sem res ful vesela, ker mi v prvo ni ratalo.

Sem hotela še mal pokomentirat vaše nosečniške težavice, pa se je user posted image  zbudil.

Lep dan !

(odgovor članu Naja30)
Neposredna povezava do sporočila: 2101
14.10.2006 11:53:25   
emaa
Moj MV se je v 14 dneh skrajšal za 1cm, tako da je zdaj dolg 10mm, je pa še zaprt, kar je dober znak. Zdaj pa nazaj ležat, vsake tolko paše, da vstaneš, pol pa spotoma do WC še tukaj malo pogledam.

(odgovor članu Zasanjana)
Neposredna povezava do sporočila: 2102
14.10.2006 14:20:00   
vampirka
Bejbe, samo na hitro: pozdrav iz user posted image ....no, jaz nažalost ne hodim po mestu in ne občudujem znamenitosti, ampak čepim v predavalnici user posted image ...mogoče popoldan user posted image ....

Držite se, bejbike (aja, jaz tudi spadam med "mokre" user posted image )....

http://vampirka.moj-album.com/

The brain is like a parachute. It works only when it is open!

(odgovor članu emaa)
Neposredna povezava do sporočila: 2103
15.10.2006 16:25:47   
Ženkica
Ku ku user posted image ; ja kje se pa skrivate danes user posted image ?

Jaz pravkar malce počivam, sem imela majhno malarsko akcijo prejle; ena stena je bla tok umazana, da sem enostavno šla v klet po zidno barvo in jo prebarvala user posted image  - no in sedaj je spet lepa. Aja, sem se nagradila s piškotki in z meni najljubšo marelično marmelado s koščki marelic notri user posted image .
Sicer sem pa kar sama doma, je šel moj dragi danes še zadnjič v tej sezoni malce na motor; mater so mi šle kar kocine po konci; letos sem morala namreč jaz zaradi user posted image  pavzirat, ampak saj veste, vse za naše user posted image . No, saj drugo leto pa spet pridem na svoj račun, se že veselim. user posted image

Aja, tut jaz sodim med "ta mokre", še posebej če sem zelo aktivna, npr. po sprehodu, pa danes me nekaj nonormalno špika tam doli user posted image , ko smo bili dopoldne na sprehodu sem se komaj do doma nazaj privlekla, tako me je vse bolelo. user posted image
Uf, še malo malo manjka, pa bomo že pestvale svoje user posted image . Kar ne morem verjet.

Aja, pa še nekaj mi povejte prosim; kje bi dobila kakšno luštno zidno lučko z k previjalno komodi; povsod imajo same ogromne pa še drage kot user posted image , jaz bi pa imela tako, ki bo bolj na easy svetila, za npr. ponoči.

No, lepo se imejte, se beremo.

lp

Ženkica

(odgovor članu vampirka)
Neposredna povezava do sporočila: 2104
15.10.2006 23:40:51   
r1ta
Sem napisala celega vraga in pol pa se mi je prvič kar sem na RR zgodilo, da je nekaj zaštekalo. Verjetno zato ker sem spet na veliko ogovarjala mojo preljubo taščo...

Napišem jutri še enkrat!

Nočko!

I have no special talents. I am only passionately curious.
(A. Einstein)

(odgovor članu Ženkica)
Neposredna povezava do sporočila: 2105
16.10.2006 9:46:21   
tintara
Pozdravljene punce!
Vidim, da vse dokaj delavno prezivljate zadnja dva meseca. No, tudi mene je zagrabil gnezditven nagon al simdrom al kaj je ze. Smo cez vikend kupili novo mizo in stole, pa se eno omaro in sta moska sraufala in osfraufvala, jaz sem pa okna pomivala, pa omare... In moram rect, da tokrat sem bila pa vesela, da nismo v hisi, ker je tam velikoooo vec oken. Se tako mi ni cisto vse uspel, ker smo pol sibal na soncka po kostanj.

No, dost samohvale, dela je se velik, ni problema. Tud prebelt bi blo kak kotek fajn, sam ne bomo pred porodom. SEm enkrat brala, da imajo potem otroci raje astmo in glede na to, da jo nas prvi mogoce ima, bo pac kotek ostal malo bolj umazan.

Glede brcik vas tudi slucajno nisem hotela prestrasit, sem samo posredovala, kar mi je G. rekla. Sama jih stejem bolj tako, ko me prvic zacne brcat, jih stejem, to je ponavadi ene 5 brck, pol cez kako uro se kaksna pade, pol pa neham mislit na to. Se mi zdi, da je do okoli 12 h ponavadi dovolj, ampak prav natancna nisem tko da, lahko da ni res.

Sicer me pa boli grlo ze en teden skup na ful. Ostalega od prehlada se ni na vidiku, me pa grlo tolk boli, da danes nisem mogla spat dokler nisem sla po en bonboncek za grlo. Do poroda bo ze dobro, ane.

Ja, noro, mene so tedni zaceli prehitevat in sem vceraj vztrajno zatrjevala mozku, da smo sele v 33 tednu. Pa kako je to mozno, saj smo bili ze en teden nazaj v 33? No in sva sla stet in res, smo ze v 34 tednu. Super!!! Cez kak mesec bomo ze kar lepo hodile gledat kolk nas je se ostalo. Ene par jih (nas) bo gotovo v novenber uslo, ane. Naja 3, ti si itak po roku tam (sicer si ful nasa!), Ema, ti bos tudi najbrz v novembru (26), pa zase tudi mislim, da bom. Bomo videl.

R1ta, upam, da ti tasca ne povzroca prevec problemov. Jaz jo imam kar kul, vcasih jo sicer tudi pod razno ne prebavljam, ampak v bistvu moram rect, da je kar ok. Ima svoje fore, ampak saj jih imam jaz tudi. A veste kaj men pomaga pri problemih s tasco? To, ko me kaka glupa fora od moje mame useka po glavi. Pol pa ugotovim, da pa te stvari tasca bolje resuje, ene pa pac moja mama, jaz pa seveda najbolje! Tko, da pomoje, vse in vsi smo isti - imamo dobre in slabe lastnosti, sam prevec se ne smemo utikat v druge, pa se vse resi kot je treba.

Zasanjana, bravo za sprehod. Si me spomnila na nas prvi sprehod, cist kratek, ker itak od strani patronazne se ni bil potrjen. Ampak je bil tolk topel november, da smo sli in super uzivali. In nama se je zdel, da vsak, ki gre mimo, ve da je to nas prvi sprehod (saj mogoce so res, ko sva bila tolk nerodna, okorna in pocasna z vozickom) in sva bila vazna ko ne vem kaj. Ja, pa vsak je peljal sinka v eno smer.

A veste, kaj mi je bilo tudi ful noro takrat in mi je total ostal v spominu? Ko sem si mogla zavezat vezalke, sem se prav nerodno sklanjala in pocepala... in nato ugotovila, da nimam vec trebuha in lahko to uredim cisto navadnouser posted image

Tkole, dosti nalaganja, grem male cotke zlikat (en stroj), pol pa se kaj spucat pol pa ven na soncek. Cau bau, mejte se, Tina

(odgovor članu r1ta)
Neposredna povezava do sporočila: 2106
16.10.2006 11:18:52   
severnica77
Pozdravljene čvekice, vas je prav fino brati. Zdaj pa res že vse nakupujemo, urejamo in se nam začenjajo tiste "ta normalne" nosečniške težave. Se mi zdi, da se komaj zadnji mesec počutim res nosečo. Boleč hrbet, malce slabše spanje, težko zavezovanje vezalk in utrjenost (no to smo spoznale že na začetku nosečnosti user posted image ). Pa kar s hitrostjo se približuje dan, ko bomo uzrle svoje male, nebogljene štručke. Joj, komaj že čakam - čeprav še imam kar dosti za postoriti, zato pa že tudi komaj čakam, da pričnem z dopustom in porodniško. Moram priznati, da me že služba resnično izčrpava pa še gneča v službi in projekti vezani na novoletne dogodke. Skratka - NORIŠNICA. Po drugi strani pa se moram pripraviti na prihod novega člana, se malo umiriti in psihično pripraviti morda tudi na porod, ki pa še me zaenkrat ne obremenjuje preveč in tudi bojim se ga še ne.

Drugače pa - se tudi jaz pridružujem tistim ta mokrim ... Z razliko, da imam takšne težave že skorajda celo user posted image . Enkrat pa sem se tudi jaz konkretno prestrašila, kar vlilo se je ... Sem bila pa v mestu in takoj panično poiskala wc ... V glavnem nič hudega, ene pač imamo tako oblilne izcedke.

Nič, lepo čvekajte, jaz pa upam, da mi bo današnji službeni delovni čas dopustil, da grem končno spet na aerobiko za nosečke.

(odgovor članu tintara)
Neposredna povezava do sporočila: 2107
16.10.2006 11:27:34   
Anonimen
Jaz pa se zdaj ukvarjam samo z enim projektom - kako našo prvo deklico dobesedno odklopiti od mene, preden pride novi član. Sem tako žalostna user posted image  Nikamor noče brez mene, noben je ne sme drug dati spat, noben dati lulat, noben peljat v vrtec... Preveč sem jo navezala nase, ker sva po cele dneve sami. Mah prov res sem žalostna danes user posted image

(odgovor članu severnica77)
  Neposredna povezava do sporočila: 2108
16.10.2006 12:31:26   
r1ta
Oj ženskice! Saj sem vedela, da boste danes tipkale!user posted image

Meta., rada bi ti pomagala, zato bom napisala par reči. Svoj čas sem bila zaposlena v vrtcu in v osnovni šoli, tako da imam nekaj izkušenj z vzgojo otrok ali pa z delom z njimi. Še zdaleč ne vem vsega, se pa orientiram po svoji intuiciji, ki se je vedno izkazala za pravilno. Tako imam nekaj zlatih pravil, ki sem se jih vedno držala in so obrodila sadove. Eno izmed teh zlatih pravil je "spustiti se na otrokovo raven". Pod raven imam v mislih dobesedno raven. Ko komuniciram z otrokom počepnem, se vsedem na tla. Posebno kadar od otroka nekaj zahtevam. Primem ga za roke in mu gledam v oči ter mu z mirnim glasom, kot bi govorila pravljico poskušam razložiti kaj in zakaj od njega nekaj zahtevam. Pri določenih opravilih (kot so previjanje, lulanje, hranjenje) pri katerih ima otrok morebitne težave, poskušam opravilo narediti kar se da zabavno, kot potovanje v skrivno pravljično deželo, kjer je vse skupaj le igra. Morda bi tvoj mož lahko naredil ta opravila zabavnejša, če bi se pri teh opravilih s hčerkico igral, zabaval, se spustil na njeno raven, postal malo otročji in norčav. Hčerkici bi verjetno postal zelo zabaven in opravila z njim bi jo veselila. Poskusiti ni greh... 

OPOZORILO!
OD TU NAPREJ OBIRAM MOJO PRISMUKNJENO TAŠČO, TAKO DA LAHKO TO MIRNE VESTI PRESKOČITE!

Hja, moja tašča je pa res prismuknjena. Vedno bolj! Včeraj mi je razmetala vso pripravljeno posteljnino za otročka, ker mi je na vsak način hotela pokazati kako moram pripraviti košarico. V sredo pride namreč patronažna (oz. tista, ki bo po porodu 10 dni skrbela zame in za otroka) na obisk preverjat če imam že vse pripravljeno za otročka (kar je določeno z zakonom). In je moja taščica bila mnenja (očitno), da jaz nisem v stanju pripraviti vseh tistih podrjuh in nadrjuh, ki jih tukaj zahtevajo. So mi šle kar dlake v luft ko sem jo gledala, kako mi razklada posteljnino, ki je bila tako zgledno zlikana in zložena... Jooooj!

No, potem je želela, na vsak način biti zraven, ko bo patronažna prišla na obisk, da bo kao ona prevajala. Pa sem ji že prejšnji teden povedala, da bo moj doma v sredo in da ni potrebe, pa se je še kar silila in je poskusila še pri sinčku, morda bi ji pa on dovolil da je tukaj. Hvala bogu ji ni! Je pa res, da ko sem ga kasneje vprašala, če je želela biti tukaj v sredo (ker sta se pogovarjala v nizozemščini in mislijo da jaz nič ne razumem - bedaki) je rekel, da ni nič o tem govorila. Jo zagovarja 100 na uro, čarovnico!

Si je pa izprosila, da gre zraven v porodnišnico, ko bova midva šla na dan odprtih vrat. Pa komu na čast jo jaz tam zraven rabim? Kaj bo ona zraven pri porodu ali kaj? Groza no! Vam povem, da sem imela en mesec nazaj take čudne prebliske v glavi, češ da samo čakajo kdaj bom rodila, potem me bojo pa spravili nekako stran ter mi odvzeli otroka, da ga bo lahko ona vzgajala in skrbela zanj, ker je kao ful nora na otroke sploh pa si je vedno želela punčke. In včasih se res tako obnaša! Absolutno mi daje vedeti, da misli da jaz nimam pojma o otrocih, da bom nemogoča mati, nezmožna skrbeti za NJENO vnukinjo... Sploh ne vem kako se naj lotim tega problema, ker karkoli bom rekla bo užaljena. Moj dragi pa je strašno nesrečen, če kaj pojamram zaradi nje in nato izpadem kot en velik bau bau, ki ne prenaša njegove mame...

Mislim, da bo tega počasi dovolj in da bom enostavno morala postati malo trša in povedati njej kaj mislim. Samo ne vem še kako...

< Sporočilo je popravil r1ta -- 16.10.2006 12:32:12 >

(A. Einstein)

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 2109
16.10.2006 12:50:33   
Anonimen
No, s temle tvojim postom me nisi v nič boljšo voljo spravila, in to ne s prvim, pa ne z drugim delom user posted image  V glavnem, tvoja tašča je za skenslat, to drži kot pribito. Te popolnoma razumem in ti ne bom dala nobenega pametnega nasveta.

A ona to zna po slovensko govorit? Ko praviš, da se je silila prevajat... Ali to v angleščino?

(odgovor članu r1ta)
  Neposredna povezava do sporočila: 2110
16.10.2006 13:05:05   
r1ta
Ne ne. Ma kaki slovensko...user posted image  Ona govori takšno polomljeno angleščino, da se včasih res težko razumeva in bi ona prevajala iz nizozemščine v angleščino in nazajuser posted image  (kot da ta patronažna ne zna angleškouser posted image ). V glavnem se "štuli" zraven kjer je mogoče...user posted image

(A. Einstein)

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 2111
16.10.2006 14:12:42   
Barbk
Ojla babuške,

bom zdajle mal bolj na hitro, ker sem ža malce pozna s kuhanjem kosilca.Sem tolk vesela...Končno so prišli okna montirat in projekt "zasilna sobica"  je stekel...Jeeeee!!Nepričakovano sva v soboto dobila v uporabo košek na koleščkih za pančat (tudi taka zgodovinska vrednost kot posteljica mojega dragega) in pa ležalnik.No tako nama zdaj ni prav ta momemnt treba kupovati jogija in komplet posteljnine za posteljico-pa sva malce zmanjšala trenutne načrtovane stroške.No cotke smo tudi vse oprali-zdaj pa čakajo na nadaljni  projekt-likanje.Joj moji smeškoti so nekam šli....Kje za v.... so?!No naslednji post bo definitivno opremeljen z dodatno dozo smeškotov.Ej R1ta tale tvoj zmaj od tašče pa zna oreng ogenj bruhat.Ne vem oz. ne znam ti svetovati prav nič pametnega.Sama vem, da bi že zdavnaj pop....!!Najprej bi svojega iz gat stresla.Na žalost je treba pri naših dejscih včasih bolj na oštro.Drugače res ne gre.No ko bi svojemu naznanila, da se bi soočila iz oči v oči s svojo moro bi stopila v akcijo.Naj že nekrat dojame kje je njeno mesto.Ona je svoj del vzgoje že opravila...Vem, da je težko-tudi jaz ne maram kreganje.Samo vsak dan, vsako leto ti bo težje, če se bo vmešavala v vajino življenje.Ti boš nesrečna, posledično boš svojo žalost in jezo stresala na svojega lubeka in to res nikamor ne pelje.Ma sem pa spet naložila....Grem rajši za štedilnik, pa pridne bodte...

Čav,

Barbk

(odgovor članu r1ta)
Neposredna povezava do sporočila: 2112
16.10.2006 14:17:47   
aja3
r1ta - nehi k ne morm poslušat tegauser posted image  men grejo kr kocine pokonc - prosim prizemlji taščo ZDAJ - ker kasneje bo prepozno in ti bo zrasla čez glavo in bodo nekega dne sosedi klicali policijo ker ji boš glavo odtrgala - al pa se boš ti čez okno vrgla - malo šale - ampak brez heca - zdaj ji postavi mejo, kasneje bo samo še težje. Bolš da zdele mal surla kokr da se čez pola leta na smrt skregate.  Drobni hint: z mirnim glasom (kot otroku:) ji povej kaj ti ni všeč in kakšno obnašanje pričakuješ... nič ti nisem fouš ... drž se pa ne daj se...ajd...

(odgovor članu r1ta)
Neposredna povezava do sporočila: 2113
16.10.2006 15:20:27   
pikanogavička
Ojla babnce!

Barbk sem ugotovila da ful rada kuhaš - grem stavit, da so tvoja kosilca okusna da je kaj. Tvoj user posted image verjetno 100/h uživa ko pride domov. Moj user posted image je tak, da če mu dam kuhan in nezabelen krompir na krožnik, bo čist zadovoljen. Fižola bi tud pojedu na tone, potem pa spušča tako kanonažo, da je za zbežat. No, jest sem pa totalen gurman - rada jem raznoliko in okusno hrano in to se mi tudi pozna. Zdej med nosečnostjo sem se že ful zredila in me je kar malo strah kako bom vze te kg zgubila. Že ko sem zanosila, bi mogla met kakih 5kg manj. No ja, bo po porodu orbitrek pel, pa bom skenslala odvečne kilce.

r1ta meni pri moji tašči pomaga to, da jasno in glasno povem svoje mnenje brez olepševanja in tako da nisem nesramna. Če ji rečeš hvala, ampak rada bi bla sama z user posted image , ko pride patronažna, sva se že vse zmenila - bo verjetno razumela.
Ja, to je  sranje, da majo mamice svoje sinčke tko pod kontrolo in da jih ne spustijo tudi ko odrasejo.

Meta glavo pokonci, jutri je nov dan. Pojma nimam kaj boš nardila s tamalo. Mogoče pa se bo situacija obrnila, ko boste dobili novega člana in bo totalno okupirana z bratcem ali sestrico. Jest samo to vem, da je treba starejšemu otroku posvečat toliko pozornosti al pa še več, kot jo je imel, ko je bil sam. Tko mu pokažeš da je še vedno "ta glavni". Pa sej je razumljivo, da se mala boji, da bo zgubila mamičino pozornost ko bo prijokal na svet novi član.

Za vse tiste, ki še niste obiskovale šole za starše in pravite, da je v Lj. porodnišnici gužva, vam lahko povem, da sem jest hodila v ZD Rudnik in sem bla zelo zadovoljna, ker smo bli taka lušna mala skupinca, pa za parkirat tudi ni problem.

Zasanjana bravo za prvi sprehod in za dojenje user posted image .

Me pa zanima, če boste kej uporabljale bodije z kratkimi rokavi? Dobila sem polno takih z kratkimi rokavi in take z naramnicami, v šoli za starše pa so rekli, da morjo met zimski dojenčki obvezno dvoje dolge rokave. Sicer mam tudi nekaj takih z dolgimi rokavi, pa vseeno... A ste že razmišljale o tem, kako jih bo najbolj simpel obleč - po moje v bodi z dolgimi rokavi in potem čez se plišast bodi z dolgimi rokavi. Tiste, ki mate izkušnje - dejte poročat...

(odgovor članu aja3)
Neposredna povezava do sporočila: 2114
16.10.2006 19:26:23   
Zasanjana
Hej hej hej, sem se že dvakrat usedla za računalnik, da bi kaj napisala, pa mi ni uspelo.Bo zdaj.Dragi je uspaval oba mulca in sva prvič po parih meseecih zvečer sama.user posted image

r1ta, tvojo taščo bi jaz kar na trdo prijela.Lepo ji povej, z pravim tonom, kaj ti ni prav.Konec koncev je to VAJIN otrok in ne njen, Barbk ima prav, ona je svoj del vzgoje že opravila.Poročaj, kako in kaj.

pikanogavička, naš ima dvoje rokave, bodi z dolgimi rokavi in pajacek čez.Tiste bodije z naramnicami pa jaz uporabljam za ponoči, ker imamo debelo vrečo za spanje in se potem poti.

< Sporočilo je popravil Zasanjana -- 16.10.2006 19:29:53 >

(odgovor članu pikanogavička)
Neposredna povezava do sporočila: 2115
16.10.2006 21:39:04   
frufru
Čer! Danes sem mela pa en ful zaj... dan. user posted image No saj začelo se je dobro. Potem smo meli en seminar, ki je trajal skoraj do 6hzvečer . Potem se pa peljem domov in me na ovinku dohitijo eni mulci. Potem je bilo pa tko kot v enem filmu. So me prehitel, sem zmanjšala hitrost, da bo hitreje mimo, pa ti trot zagaman obrne volan prot men. Če ne bi zapeljala v jarek bi me odbilo v dolino. Pol se ti pa svojat še smeje user posted image . Sem ziher, da bi še enkrat naredu isto, če ne bi nasproti pripeljal avto. Sploh ne vem, kako sem pripeljala domov. Kolena so se mi pa ful tresla. Ko sem prišla domov vsa bela kot zid, me je pa mama zaslišala in poklicala policijo. Pa so bili zelo prijazni. So vprašal če smo doma, pa jim mama pove, da greva v porodnišnico (na šolo za starše), so kar poskočil, ker so mislili, da greva že rodit. No pol so pa rekli, da bodo prišli po 20.uri. Pol veste, koliko sva danes odnesla. Še dobr da si je R zapisoval, ker jaz sem še zdaj čist živčno razrvana. Nam je pa glkavna sestra in babica Metka vse pokazala, porodno sobo z vsemi pritiklinami (vakum, ipd), pa vice je pokala, da sem se vsaj glede današnjega dneva pomirila.

No pred kakšno uro so policaji odšli, bojo mal potipal, ker sem si zapomnila registrsko, čeprav ne vem od kod. Ne vem kaj bo z našim pikcem ko si opomorem od enega stresa že padem v drugega. Bo naše tamalo privekalo na svet čist flegmatično al čist živčno? R mi je obljubil masažo za sprostitev. Moram pohitet, da mi ne zaspi, ko vstaja ob pol4

< Sporočilo je popravil frufru -- 16.10.2006 21:40:05 >

(odgovor članu Zasanjana)
Neposredna povezava do sporočila: 2116
16.10.2006 22:30:01   
r1ta
O joj, frufru! Jaz iskreno upam, da ko tole bereš je že jutri in da si se malo pomirila! Smrklovje smrkavo, da bi jih človek direkt narezal sredi ceste!!!user posted image

Hvala ženskice za spodbudne besede glede moje tašče. Sva se z user posted image  danes pogovorila malo glede tega in ne bo druge rešitve kot da ji dejansko na lep način sproti povem če mi kaj ni všeč oz. je enostavno ne poslušam in pač naredim po svoje. Ona je pač takšna. Svojega življenja ni mogla kontrolirati, zato pa kontrolira zdaj življenja svojega moža, tasta, sina in želi še mojega. Toda to ji ne bo uspelo. Zagotovo!

Sicer pa sem že tri dni psihično čisto na psu. Vsak dan jokam in se mi zdi da sem že prav zasvojena s tem jokom. Grozno pogrešam Slovenijo in skrbi me kako bo s porodom, če se bo ta mala obrnila pravi čas ipd, in potem jokam in jokam... A je še katera druga tako naravnana da ne spušča samo spodaj ampak še zgoraj?

(A. Einstein)

(odgovor članu frufru)
Neposredna povezava do sporočila: 2117
17.10.2006 8:49:05   
Anonimen
Oooo r1ta, jokat pa ne noooo user posted image Verjamem, da ti je hudo, ko si tako daleč stran, verjamem pa tudi, da ti bo tvoja deklica postala zaveznica in da ti z njo v naročju ne bo več tako težko. V začetku verjetno ja, ampak iz prve roke ti povem, da ti bo odtehtala skrbi in slabo voljo zaradi tašče.

PS. Kar se tiče bodijev in dolgih rokav. Moja prva deklica je tudi zimčica in ja, seveda rabijo zimčki dvoje dolge rokave. Mi smo imeli bodi z dolgimi, čez tetra majčko (to je una s štrikci za privezat), čaz vse skupaj pa še žabice in volnene copatke. To je bila dnevna oprava, ponoči pa ene dolge rokave, žabice in brez copatkov.

(odgovor članu r1ta)
  Neposredna povezava do sporočila: 2118
17.10.2006 10:23:24   
tintara
Hojla bejbe!

Sem vceraj brala, kaj ste napisale, danes pa odgovarjam, pa sem si bolj malo zapomnila, tako da kakih globokoumnih odgovorov ne bo. No, saj najbrz prav globokoumni nikoli niso.

Glede maxi cosi prevleke (tiste ki je original gor). Definitivno je pralna, vam povem iz lastnih bolecih rok. Ravnokar sem jo namrec oprala, ozela pa bolj slabo, ker so me ze roke matrale. Ampak veste kaj vam povem, mogoce se tistim, ki imate nove lupinice in zelite imeti se kakega otrocka ali pa lupinico prodati, splaca kupiti prevleko. Jaz sem se kar namatrala, po enem otroku je bila voda kar precej rjava, najbolj sem se pa namatrala s praskom, ki se kar ni in ni hotel nehati peniti. Spiranja nikoli ne maram prevec. In tudi malo se je unicila sproti, nekaj pene je odfrcalo ven, ampak mislim, da za naso bo se. Vmes sem se definitvno odlocila, da prevleko nabavim, ampak zdaj, ko je vse skupaj oprano, pa nisem vec cist prepricana. Najbrz ne, ker je lupinica ze kar nekaj otrok dala skozi in jo bo treba, ce bomo imeli se enega, itak novo kupit.

No, zdaj cajtam svoje roke, da grem pol lohk na pranje oken. Pocasi se bo v stanovanju se kaj svetilo in videlo skozi okna. Jupi! Jaz moram kar priznat, da sem drugace precej nereden clovek, tudi moz in otrok sta mi pri tem v pomoc in se kar nabere ene svinjarije. Zdaj je pa skrajen cajt, da vse skupaj uredim, ker vcasih niti zaspati ne morem, ko me tare kolk stavri je se za postimat. Sem si kar seznam naredila, da lahko klukam in ctram, kaj je ze narejeno. Zaenkrat imam v planu, da vecino postorim v tem tednu in v zacetku drugega, potem se skoncentriram na peko tortic za nasega miskota, ki bo drug vikend praznoval 3 rojstni dan, potem postorim se kake malenkosti, malo uzivam v frej casu in na sprehodih, potem grem pa rodit.

R1ta, ne jokaj, kaj kmalu bos imela svojo puncko v rokah, in ce se prav spomnim, te pridejo tvoji obiskat. Potem bosta imeli pa itak cas in kmalu tudi moznosti, da gresta v Slovenijo na obiske. Ja, vem, dalec je, ampak saj bo slo. Glavo pokonci!
Glede tasce pa le toliko: najbrz res ne bos dovolj dobro skrbela za njeno vnuknijo (mislim, da tudi jaz ne), ampak vazno je, da bos za SVOJO hcerko skrbela tako, kot ne bi znal nihce drug. Najboljsa bos v tem, bos videla.

Takole, roke so se odpocile, grem pucat. Cao, Tina

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 2119
17.10.2006 11:08:11   
r1ta
Res me znate potolažit!user posted image   user posted image  Saj bo nekako... No pa spet spuščam... zgoraj... od navala čustev...

Punce veste mogoče kaj je z Najo3? Nič se ne oglasiuser posted image   user posted image   user posted image

(A. Einstein)

(odgovor članu tintara)
Neposredna povezava do sporočila: 2120
17.10.2006 12:25:08   
crci06
Živjo!

Tolk imam enih komentarjev, pa jih bom sigurno vsaj pol pozabila...
Najprej za R1to, ki trenutno najbolj rabi tolažbo: želim ti, da DASTA
(kva mi je čudna beseda - a je brez S-ja???) tašči takoj vedet, da je to vajin life...
Se mi zdi, da če bomo čakale po porodu... bo to naša poporodna depresija...
No, saj zdaj so pa hormoni :)   Vedno bomo krive :)   Jaz imam to srečo, da kadar sem jezna, enostavno izrazim željo, da ne grem na obisk... al pa se nardim, da mam kaj full za delat... Pol, k pa po enem mesecu pridem, k me npr. že "nečak" kliče..., pol jim je pa že jasno, da nekaj ni OK, pa se spet trudijo...

Predvsem pa je verjetno pomembno, kako začneš... NPR če bi se slabo počutile še dolgo po porodu in bi tašče začele same vozičkat naše bebice, jih bi pomoje težko sploh dobile nazaj.... Grdo, ampak - kar je moje je moje - in - draga tašča - tvoj sine je zdaj moj! Saj si vendar želijo, da dobijo fajn babe!! (IN TO ME SMO!!!)
in da si ustvarijo familijo... in da se imajo lepo... Torej, kaj še hočejo?

Ženkica... vidim, da nisem edina motoristka! Se mi zdiš kar optimistična, ko praviš, da bo naslednja sezona že tvoja... Jaz sem se letos proti koncu sezone že kar ornk začela bat... tolk se je moto šport razpasel in tolk je bilo nesreč, da sem prav razmišljala, če bom sploh upala na motor (RR - pa tokrat ni ringaraja :) ) pri pol leta stari bebici.. No, mejčken sigurno, na kakšno kofico, sej mi je bilo že letos nekajkrat kar hudo, ko je šel moj sam na izlet.. Ampak, jaz pa nosim pikico !! (BTW: kaj pa vozita?)

Aha, glede pralne prevleke Maxi Cosija... Malo sem gledala lupinico (ampak je še vedno polna - je notri "dojenček", k ga je naštimov moj "nečak", sva ga lepo pripela in zdaj aja... (hm... že skor 3 tedne..)
skratka - mislim, da dejansko gre dol blago, samo ne vem še točno, kaj narediš pri tisti okrogli plastiki, ki drži paščke za med nogice... Bo treba še malo naštudirat - glede na to, s kakšnim tempom pa urejam zadeve zadnje čase, pa bo lupinica verjetno kar ostala taka kot je in jo bom uspela pogledat in oprat šele, ko nam bo premajhna... :)

Zdaj je pa čas, da grem na sprehod... Se je naredil tak lep dan!
Nameravala sem že kakšno urico nazaj, pa mi je nekaj slabo ratalo, pa sem raje počakala..
Včeraj mi je tako slabo ratalo po kosilu... in ni bilo 10 min, ko sem si po dolgem času zopet v živo ogledala, kako izgleda rahlo prebavljena hrana.... Krvavo rdeče!  (ne se ustrašit, pojedla sem ogromno rdeče pese :) )

Bejbe, po moje me bo spet vrglo na novo stran in sem jo že pol zapolnila!
Zdaj vam pa spet lahko dam kakšen teden miru!

Uživajte!

(odgovor članu r1ta)
Neposredna povezava do sporočila: 2121
17.10.2006 15:25:57   
emaa
No, da se na hitro oglasim, ko mojega rojstnodnevnika čakam, da domov pride. Pred eno uro pošljem sms kdaj pride, pokliče pa 5 minut nazaj. Valjda, da sem vmes malcala, lakote pa res ne bom trpela. In zdaj je tudi on tolk star kot jazuser posted image .

(odgovor članu crci06)
Neposredna povezava do sporočila: 2122
17.10.2006 17:32:16   
Barbk
Ojla bejbike,

sploh ne morem verjeti kako gre hitro ura.Ma porkaš saj sem doma pa mi še vseeno zmankuje časa...user posted image Zdaj pa res razumem penzijonerčke.No danes sem začela likatiuser posted image -bravo jaz...pa sem šele na pol poti.Saj bi še pa sem že tolk zmatrana.Pa kar tako nekaj user posted image mi je.Pa zgleda, da me bo še nekaj rit zezalauser posted image .In jaz brihta včeraj si kupim suhe češplje, da si bom rito odmašila in jih veselo pohamam celo vrečko.Mjami so bile dobre-danes pa ugotovim, da bi v bistvu mogla češple seveda namočit...Mah sem res ena brihta-sem vedla, da nekaj ni vredu ko sem jih včeraj tako veselo malcala.In posledica moje zmote je še večja zaprtostuser posted image .No zdaj me ne špika samo v fifiki (nožnici) ampak tudi v riti.Joj Frufru tole je pa res kot v kakšnem krimiču...Smrkavci preklemanski...za popiuser posted image .Saj nimaš besed kaj se danes vse ne dogaja.Ženkica in Moj_moj a vedve sta pa kr "bajkrci"?user posted image Špica....Jaz pa nimam jajc za motorčke, še skuter mi stoji v garaži.No R1ta a vidš, da se bo vse počasi obrnilo na boljš.Prvi korak,pogovor s svojim dragim, je že za tabo.Vse se bo poštimal le glej.Tintara vidm, da te je čist čistilna mrzlica popadla-a prideš še k meniuser posted image , ti garantiram, da ti dela ne bo kar tako zmanjkalo.No bejbike bom nehala nakladat (za enkrat), pozdravček vsem.Rada vas imam vse...Danes mi tako nekaj srček igra...user posted image

Ja tistih luštnih smeškotov pa ne bo večuser posted image ...Je moj user posted image  ugotovil, da sem ful virusov (takih user posted image ) naklofala z njimi in mi jih je skenslal...

Čavči,

Barbk

(odgovor članu emaa)
Neposredna povezava do sporočila: 2123
17.10.2006 18:48:13   
crci06
user posted image
da ne bo prehude abstinenčne krize brez smeškotov... sem enga ukradla eni drugi na RR
... sej kmalu bomo pa imele svoje smeškote!  (še 9 tednov!!)

Ostanite pridne še naprej!
Če pa bi katera res, res rada, pa lahko pride še k meni okna pomit... naj vam bo... :)

LP!

(odgovor članu Barbk)
Neposredna povezava do sporočila: 2124
18.10.2006 8:29:19   
Vilma
Končno spet doma user posted image  Juhu končala sem z delom do novembra 2007 juhu juhu user posted image  V ponedeljek smo se namreč šli pregledati. Jaka ima že celih 1,6 kg, lepo napreduje, jaz pa tudi. Kri imam ok, urin tudi, pritisk krasen, skratka ginekolog je rekel, da je malo takih nosečnic, ki nimajo v tako visoki nosečnosti nobenih problemov. Še železa imam dovolj, mi ni treba nobenih tabletk papcat user posted image
In po vsem tem hvaljenju mi zdravnik reče, da imel bi me pa vseeno doma zaradi prejšnjih problemov in vožnje v LJ. Se nisem nič upirala in tako sem od včeraj naprej uradno na bolniški do porodniške juhu juhu user posted image  Primopredajo sem tudi opravila, tako da sem do prihoda najinega sončka prosta kot ptička na veji. Tako se veselim, da moram tole delit z vami, res user posted image
Zdaj vas bom lahko bolj intenzivno brala in spremljala. In se seveda tudi javljala user posted image  
Pa končno bom imela čas za izbiro vozička in vse oblekce, ki sem jih dobila. Jih moram malo v red spravit po velikosti, preprat in polikat.
Skratka dela čez glavo, ampak samo takega, prijetnega user posted image

(odgovor članu crci06)
Neposredna povezava do sporočila: 2125
Stran:   <<   < Prejšnja stran  83 84 [85] 86 87   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  83 84 [85] 86 87   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:

Poglejte, kako se med porodom premaknejo k...
Ta neverjetna fotografija porodnice dokazuje, kako neverjetno je človeško telo. Poglejte, kako je videti anatomija porod...
Kaj vzeti s seboj v porodnišnico?
Da česa ne bi pozabili, smo vam pripravili spisek stvari, ki jih vzemite s seboj v porodnišnico.

Dečkova mama.
пеперутка16

Ste fantov penis/mošnjo/kurca obrnili navzgor, preden ste jih povili? In če ste, zakaj?