|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  6 7 [8] 9 10   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: Razvoj in razvojna - za vse ki jih zanima..
21.9.2006 12:59:24   
mojca75
Samo eno vprašanje!

Če te v razvojni pošlljejo na fizioterapijo, kako pogosto jo imaš (oziroma user posted image ) in koliko časa traja en obisk, hvala punce že v naprej.

Mislim da nam sledi ker se še vedno zelo zvijamo in usločujemo nazaj, po drugi strani pa že res lepo prijemamo in tudi obe nogice damo v usta pri 4 mesecih!


(odgovor članu renata79)
Neposredna povezava do sporočila: 176
   RE: Razvoj in razvojna - za vse ki jih zanima..
21.9.2006 22:49:50   
mojčina
Ena "seansa" na nfth običajno traja 45 min - če otroček zdrži tako dolgo brez joka je sicer odvisno od samega otroka, pomaga pa tudi predpriprava - da je sit, če se morda na to da kaj vplivat, pa tudi da je naspan oz. ne tik pred običajnim časom za spanje (običajno lahko izbiraš med parimi možnostmi glede dneva in ure in če ima otrok že kak ustaljen ritem dnevnega spanja, če se da, izbereš v redu uro...). Kako pogoste bodo terapije je pa odvisno od stopnje nujnosti - če gre za blago obliko, bodo redke (npr. 1x mesečno ali 1x na 2 tedna), če pa je hujša stopnja, pa pogoste (1x tedensko).
Mi imamo tudi extenzijski vzorec (zategovanje navzad), vendar zaradi hkratne zakrčenosti tudi ram in rokic, gre za hujšo obliko, ki zahteva 1x tedensko obravnavo. Je pa tako, da ta nfth prvenstveno služi STARŠEM, da se pravilno naučijo vaj, ki jih pol sami izvajajo doma. Če vaj doma ne delaš, ta nfth (pa tudi, če je 1x/teden) nima prav nobenega efekta. Poleg tega je meni v RA razložila, da tudi vaje doma v bloku po pol ure npr. nimajo zadostnega efekta, kar je logično: otrok se z vsakim svojim gibom uči in utrjuje določen gibalni vzorec, ki se mu bo skozi prve mesece oz. v 1. letu vtisnil v možgane kot nekakšna "gibalna baza", na osnovi katere bo potem gradil naprej kompleksnejše in bolj fine gibe. Če se bo torej večino dneva gibal sam, ne da bi ga ti popravljal in krepil potrebne mišice (in druge sproščal) / se nosil na napačen način / bil popolnoma razbremenjen v lupinici ali ležalniku..., pol se bo pa samo pol ure gibal pravilno, bo še vedno večina gibov v dnevu napačnih - in ti so tisti, ki se bojo (kljub polurni vadbi) v končnem fixirali v možgane. Kasneje je sicer še možno kaj popravit, a veliko težje in s slabšim efektom, ker je baza že zakoreninjena...
Glede na opisano (da se samo usločuje v hrbtu, roke so pa ok) bi sicer rekla, da gre pri vas za blažji primer in bo nfth redkejša, seveda ti bojo pa to najbolje povedali v RA, ko bodo otroka videli...
Sori za cel roman, želim samo opozorit na pomembno dejstvo glede vadbe (potrebna je po malem skozi ves dan in skozi igro, pri vseh otrokovih aktivnostih - tudi, ko je v vozičku, mora imet npr. podložene nogice, pravilno nošenje...), ker starši pogosto to narobe razumemo, na nfth pa dostikrat tudi ne razložijo...
Držim pesti za vašega sončka!

(odgovor članu mojca75)
Neposredna povezava do sporočila: 177
   RE: Razvoj in razvojna - za vse ki jih zanima..
22.9.2006 13:32:17   
mojca75
hvala hvala hvala user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu mojčina)
Neposredna povezava do sporočila: 178
   RE: Razvoj in razvojna - za vse ki jih zanima..
22.9.2006 21:34:54   
Seven*
Mojcina, tole si super napisala!!!

_____________________________

Gospa sem.

(odgovor članu mojca75)
Neposredna povezava do sporočila: 179
   RE: Razvoj in razvojna - za vse ki jih zanima..
27.9.2006 20:40:04   
danu
Mene pa zanima, koliko časa moraš hodit v razvojno-nevrofizioterapijo, da ti pripada podaljšanje porodniške. Midva hodiva dva meseca in dva še bova. Je hiperton in hodiva 1×tedensko.Hvala za odgovore.Lp

(odgovor članu mojca75)
Neposredna povezava do sporočila: 180
   RE: Razvoj in razvojna - za vse ki jih zanima..
27.9.2006 21:16:18   
Seven*
Danu. Tezko je to ocenit. Ni neke formule. O tem odloca zdravniska komisija na podlagi izvidov.

_____________________________

Gospa sem.

(odgovor članu danu)
Neposredna povezava do sporočila: 181
   RE: Razvoj in razvojna - za vse ki jih zanima..
28.9.2006 13:19:51   
mojca75
Pomembna informacija za vse ki bi želeli imeti blazino za fizioterapijo, pa niste dobili recepta, blazina je res fajn ampak cena v sanolaborju pa tudi. Mi smo jo šli danes iskat v Naklo v Vita center - s uvozniki in je pol cenejša! Tista ki je v SNL 42 jurčke je kle 23 ali 24.000 - po moje se splača iz katerega koli konca slovenije priti, mislim pa da jo tudi pošljejo po povzetju! ta največja (200x 125 se mi zdi) je pa 36.000

je pa super "tepih" kjer se user posted image  nemoteno igra in valja.

LP

(odgovor članu Seven*)
Neposredna povezava do sporočila: 182
   RE: Razvoj in razvojna - za vse ki jih zanima..
4.10.2006 21:12:31   
sasa
danu,

kot je ze seven odgovorila, je to odvisno od veliko faktorjev. in kot mi je rekla nasa RA zdravnica predvsem od tega, koliko keša za ta namen vsako leto že porabijo. tako, da majo tiste, ki jim porodniška sicer poteče v začetku leta veliko več šans. bi raje ostala brez komentarja.

konkretno pa so jo meni podaljsali konec maja. hodili pa sva s puncko na ftp vsake dva do tri tedne od njenega sestega meseca.

sa

(odgovor članu danu)
Neposredna povezava do sporočila: 183
   RE: Razvoj in razvojna - za vse ki jih zanima..
5.10.2006 7:52:34   
Seven*
Mojca75, tole je pa super vedet. Konec koncev so te navadne igralne blazine tudi po 15 tisoc in vec..

_____________________________

Gospa sem.

(odgovor članu mojca75)
Neposredna povezava do sporočila: 184
   RE: Razvoj in razvojna - za vse ki jih zanima..
11.10.2006 21:04:32   
Marelica
user posted image  Seven in ostalim za delitev svojih izkušenj!!!  Šele zdaj, ko smo sami na istem, se zavedam pomembnost te teme. Na veliko srečo je naša pediatrinja hčerki (sicer šele pri 6. mesecih) odkrila hipertonijo in danes smo dali skozi prvo terapijo. Moram priznat, da sem bila takoj po prihodu domov navdušena nad "napredkom", ker se je tamala čisto drugače obnašala in ni več delovala zategnjeno. Dokler... Ja, ko se je punca po popoldanskem počitku zbudila, je ta sproščenost minila in bila je isto ali pa še bolj zategnjena v ramenih. Brez joka je nisem več mogla obrnit na bok in tudi sicer se mi je začela kar upirat in usločevat. Seveda sem bila čisto obupana.
Že na terapiji je bil vik in krik, sploh je bila zelo nesproščena in se mi zdi, da sva jo z možem bolj mirila, kot bila skoncentrirana. Tudi vaje je terapevtka izvajala sama. Seveda ko gledaš, kako z lahkoto vse počne (tudi pri jokajočem in upirajočem se otroku) se ti zdi vse enostavno... Zdaj doma ugotavljava, kako si nič prav nisva zapomnila.

Ali obstajajo te vaje v kakšni literaturi, brošuri... ? O dojenju obstaja tooooooliko napisanega in zastonj razdeljenega, handling pa je kot kak tabu - prikrit, dokler sam ne vprašaš. Res žalostno! Pa toliko napak bi se lahko preprečilo, namesto zdravilo. 

(odgovor članu Seven*)
Neposredna povezava do sporočila: 185
   RE: Razvoj in razvojna - za vse ki jih zanima..
24.10.2006 23:29:23   
mojčina
Sicer se malo pozno oglašam, tko da najbrž si v tem času že sama opazila, to kar bom napisala.
Tudi midva sva se prvih parkrat po nfth seklirala, da si nisva ničesar dobro zapomnila. Pa je to hitro minilo - ker razvoj vseeno ne šiba tako hitro, da bi bile vsakič na nfth drugačne vaje:)... Po nekaj obiskih jih bosta zagotovo znala - če se punčka preveč protivi in jo je treba precej mirit, naj je drug bolj zadolžen za opazovanje vaj? Itak je pa dobro na koncu vsakič še ponovit katere vaje so bistvene in jo prosit, da ti na hitro še enkrat pokaže kako - še zlasti, če boste hodili bolj poredko (eni hodijo samo 1x mesečno, drugi pa npr. vsak teden).
Je pa tut res, da praktično ni vaje, ki bi jo moral ti doma do pičice enako ponovit kot je bila izvedena na nfth - gre bolj za principe držanja / gibanja, ki jih moraš razumet, to pa ni tako težko si zapomnit.

(odgovor članu Marelica)
Neposredna povezava do sporočila: 186
   RE: Razvoj in razvojna - za vse ki jih zanima..
27.10.2006 11:37:33   
stenx
A je v lj mogoče kakšna privat samoplačniška razvojna ambulanta?
Če kdo ve za kakšno bi prosila za tel št. ali pa naslov
Najlepša hvala

(odgovor članu mujcek)
Neposredna povezava do sporočila: 187
   RE: Razvoj in razvojna - za vse ki jih zanima..
27.10.2006 20:54:39   
Marelica
Mojčina, hvala z odgovor. Ja, res je, po 3. terapiji (ravno danes) smo že pravi eksperti. Haha, ma ne, se hecam. Ampak je bilo pa prvič, da se tamala ni skozi samo jokala in je prvih 10 min celo vzela za igro. Sem pa zdaj fizioterapevtko že kar precej izprašala, kako in kaj. Je rekla, da seveda vseh vaj ni mogoče delat doma in je pokazala ene par najenostavnejših vaj. Sem si tudi izprosla eno knjigo oz. kopijo na izposojo. Zdaj pa avtorske pravice gor ali dol, punce, jaz nameravam to preskenirat in bom dala vsem na voljo, ko bo gotovo. Ker to pa je že nezaslišano, da se teh knjig ne da dobit nikjer v SLO. In konec koncev gre za korist, ne pa zlorabo. Pričakujte enkrat nekje konec naslednjega tedna, ker nažalost nimam skenerja doma.

Lep pozdrav in razmigane krompirjeve počitnice vašim malčkom! user posted image  user posted image

(odgovor članu stenx)
Neposredna povezava do sporočila: 188
   RE: Razvoj in razvojna - za vse ki jih zanima..
7.11.2006 7:24:13   
Marelica
No, dragi starši, zdaj je na eMule na voljo preskenirana knjiga z naslovom in avtorico:

Elke Lommel: Handling und Behandlung auf dem Schoss
 
Seveda, če jo uspe komu dobit v originalu ali na izposojo, toliko bolje. Samo, kolikor sem iskala, pri nas ni dobit tega, niti česar temu podobnega. Je pa super. Sploh za tiste, ki razumete nemško. Je pa podkrepljeno tudi s slikami (mogoče se malo slabše vidi, ker je skenirano iz fotokopije, ampak glavno se da razbrat).

Saj me ne boste tožili, kaj? user posted image


(odgovor članu Marelica)
Neposredna povezava do sporočila: 189
   RE: Razvoj in razvojna - za vse ki jih zanima..
7.11.2006 20:36:41   
fuzzy
Prav gotovo te ne bomo nikomur zatožile - še medaljo si zaslužišuser posted image user posted image user posted image !!! Ti samo povej, kako se imenuje file, ga grem takoj snet.

(odgovor članu Marelica)
Neposredna povezava do sporočila: 190
   RE: Razvoj in razvojna - za vse ki jih zanima..
7.11.2006 21:40:04   
Marelica
Ime fajla je kar ime avtorice in naslov.

Jaz upam, da gre. Imamo doma neke probleme z internetom in je bilo poslano iz drugega računalnika, kjer uporabljajo Mulo. Tako da jaz zdaj preverit ne morem. Bi z veseljem po mailih pošiljala, samo imamo prešvoh povezavo (proces prekine, preden kaj tako velikega pošlje).

Vso srečo in koristno uporabo vsem, ki vam je uspelo!

(odgovor članu fuzzy)
Neposredna povezava do sporočila: 191
   RE: Razvoj in razvojna - za vse ki jih zanima..
8.11.2006 22:46:19   
SOONka
Nasa se pri sestih mesecih ze plazi- z vso brzino in tudi sama se usede. Vcasih se celo potegne v stojeci polozaj, ce se ima kam prijeti, a ji tega ne dovolimo zaradi nogic.

(odgovor članu 2ursae)
Neposredna povezava do sporočila: 192
   RE: Razvoj in razvojna - za vse ki jih zanima..
8.11.2006 23:00:41   
blak
Naš user posted image ima 7,5m (rojen na rok). V baby litaraturi sem prebrala, da bi se moral že nekje okrog 6m opreti na nogice, če ga postavim v stoječ položaj. Ko sem to sprobala pri mojemu user posted image , pa mu nogice kar ohlapno dol visijo. Za kratek čas jih le malo stegne, pol pa razširi in spet dol. Danes sem to omenila pediatrinji, ki nas je napotila v RA. Naročeni smo komaj 24.11. user posted image . Pa še če bomo morali čakati na fizioterapijo, bo cel mesec mimo... ali še več. user posted image
A mi zna katera svetovati kakšne vaje, kako bi nogice krepili.
Naj povem, da samostojno sedi, se hoče plaziti, a pristane na trebuščku. Na trebuščku se tudi rad igra.

Kar sem pri vas prebrala, imajo vaši user posted image večinoma težave s hipertonijo, moj pa se mi zdi, da je hipoton. Res, da je to moja čisto domača diagnoza, ampak mislim , da nama kakšna vaja sigurno ne more škoditi.

Hvala in Lp vsem skupaj.



(odgovor članu Marelica)
Neposredna povezava do sporočila: 193
   RE: Razvoj in razvojna - za vse ki jih zanima..
9.11.2006 15:42:12   
SOONka






tole pa nisi prav prebrala. sele pri devetih naj bi se postavljali na nogice...

(odgovor članu blak)
Neposredna povezava do sporočila: 194
   RE: Razvoj in razvojna - za vse ki jih zanima..
10.11.2006 15:28:30   
blak
SOONka: sploh ne mislim, da bi se sam postavljal na noge. Pravim, da se nič ne opre, ko ga jaz držim pod pazduho.
Zakaj potem pa naju je pediatrinja poslala v RA?

(odgovor članu SOONka)
Neposredna povezava do sporočila: 195
   RE: Razvoj in razvojna - za vse ki jih zanima..
11.11.2006 11:36:07   
bini
naš 7,5 mesečnik še vedno ne sedi... vadimo, vadimo in gre na bolje, ni pa mi jasno zakaj tako različni mnenji - v RA zdravnica pravi naj ga čisto nič ne posedamo, samo na hrbtu in na trebuhu naj vadi... privat NFTH pa mi je pokazala en kup vaj v sedečem položaju - te vaje so mi zelo všeč in se mi zdijo koristno, vendar mi tole ni čist nič jasno...
kako so glede sedenja rekli vam??

_____________________________

Svet je lep!!

(odgovor članu blak)
Neposredna povezava do sporočila: 196
   RE: Razvoj in razvojna - za vse ki jih zanima..
11.11.2006 19:23:41   
SOONka






Nam niso nic rekli, ker se je sama vsedla pri petih mesecih..

(odgovor članu bini)
Neposredna povezava do sporočila: 197
   RE: Razvoj in razvojna - za vse ki jih zanima..
15.11.2006 18:21:24   
pikapoka5
Živjo marelica,

jaz sem poskušala na Muli povleči dol tole knjigico vendar mi je ne najde. A je mogoče kateri drugi uspelo?

(odgovor članu Marelica)
Neposredna povezava do sporočila: 198
   RE: Razvoj in razvojna - za vse ki jih zanima..
15.11.2006 20:23:08   
fuzzy
Ne. user posted image Sem mislila, da je pri nas kaj narobe.

(odgovor članu pikapoka5)
Neposredna povezava do sporočila: 199
   RE: Razvoj in razvojna - za vse ki jih zanima..
21.11.2006 12:50:19   
žabica28
Hoj, punce,

Tudi mi imamo doma 8 mesečnika, ki je bil rojen 1 mesec prekmalu. Pri 4 mes. smo prvič obiskali RA. Diagnoza usločenost nazaj, že rahko obrnjene rokice in zategnjena ramena. Na fizioterapijo nas niso poslali. Je pa naš pikec že ves čas zelo mehak in se mu ugreza tudi prsni koš. Pri 6 mes. so nas opozorili na posedanje, včeraj pri 8 mes. pa zopet panika, ker ima na križu že grebenček in se sploh več ne pusti poravnati. Prsni koš se vedno bolj ugreza Midva sva odšla iz RA kar žalostna. Spet pa ni hotela slišati nobenih namigov, da bi nas poslala na fizioterapijo. Pokazala nam je, kako ga moramo ravnati v križu, predvsem vaja na trebuščku na iztegnjenih rokicah, z ritjo na tleh. To naj bi vplivali tudi na prsni koš. Naj povem, da naš mali tudi slučajno še ne sedi, se pa plazi 100 na uro. Ne vem več, jaz sem se že prejšnja dva meseca trudila, da bi ga podpirala v križu in mu skušala pomagati, da si okrepi te mišice, vendar rezultata ni, oz. je še slabše. Ali morda še katera pozna kakšno vajo, ki bi bila primerna.

Pa še to, veliko omenjate fizioterapevtkao Breznikovo. Zanima me ali ona sprejema tudi samoplačniško, kakšna je cena in koliko časa se čaka na obravnavo. Pa kakšna številka, kamor bi jo lahko poklicala. 

Ne vem več, kaj naj naredimo, sem kar malo obupana. Še posebej, ker sta obe (naša prediatrinja in pediatrinja v RA) kar zaskrbljeni zaradi ugrezanja prsnega koša in predlagata rentgen in UZ srca, da vidimo, kako vse skupaj vpliva na delovnaje srčka in pljuč pri našem pikcu.

MI lahko katera kaj svetuje, prosim....

Lep dan vsem  

(odgovor članu fuzzy)
Neposredna povezava do sporočila: 200
Stran:   <<   < Prejšnja stran  6 7 [8] 9 10   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  6 7 [8] 9 10   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:





Ovulacija in plodni dnevi
Kaj je ovulacija? Kako izračunati kdaj ovulacija nastopi? Načini ugotavljanja ovulacije.
Nosečnost: Tabela rasti ploda po tednih
Kako velik je plod v posameznem tednu nosečnosti? Preveri, kako izgleda nosečnost po tednih!
Zgodbe malih junakov: 9 dni sem bila v ume...
Sprejeli so me v zelo kritičnem stanju na Infekcijsko kliniko, opravili nujen carski rez, intubirali. Potem sem bila v ...
Otroci, ki se zbujajo zgodaj zjutraj so ...
Se vaš malček zjutraj prebuja skupaj s petelini, ne glede na to ali je delovni dan ali vikend? Imamo dobro novico za vas...
Živilo, ki preprečuje pojav alergij pri ot...
Znanstveniki iz Nove Zelandije so prišli do zanimivega odkritja, da lahko samo z enim samim živilom v prehrani otroka zm...




NOSEČNOST
пеперутка16

Kateri del nosečnosti vam je bil najbolj všeč oz. najlažji?