|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  6 7 8 [9] 10   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: Razvoj in razvojna - za vse ki jih zanima..
21.11.2006 16:49:05   
Seven*
Jaz bi ti vsekakor svetovala, da poklices kaksno privat fizioterapevtko in se dogovoris za srecanje. Ena strasansko dobra je v Pesnici, Jozica Potrc. Naj ti ne bo zal dati tistih par jurjev, kar sploh ni drago (cca pet jurjev) in bos potem pomirjena. Pa fizioterapevtka ti bo povedala realno stanje, ker vsak dan vidi dosti primerov.. Naredi to, poisci drugo mnenje..

_____________________________

Gospa sem.

(odgovor članu žabica28)
Neposredna povezava do sporočila: 201
   RE: Razvoj in razvojna - za vse ki jih zanima..
23.11.2006 18:41:36   
Marelica
Punce, se opravičujem, če vam ni uspelo potegnit knjige. Je rekel možek, da jo je dal na voljo samo za en teden, potem jo je iz varnostnega razloga zbrisal, ker je šlo iz njegove službe.

Dajte mi poslat maile na ZS in boste na ta način dobile, katero zanima.

Upam, da razumete!

(odgovor članu Seven*)
Neposredna povezava do sporočila: 202
   RE: Razvoj in razvojna - za vse ki jih zanima..
29.11.2006 9:56:54   
bipsy
Pozdravljene!

Tudi mi smo obiskali RA, ko je bil ta meli star 4mes.in so postavili diagnozo:
Abnormna nevrološka simptomatika? hipertoničen in hiperiritabilen?Tonus mišic distalno povišan,kitni refleksi živahni, neonatalni refleksi še prisotni.?Me zanima če katera ve kaj naj to vse skupi pomeni?No in smo dobili par vaj(naj bi ga naučili prijemat z rokicami-nogice, pa obračanje,pasenje kravic-pred njega dat igračo in naj jo poskuša pijet,in to je to)Pa handling so nam pokazali.Mi so te vaje delali na začetku res vsak dan, in ko smo opazili, da se je stanje izboljšalo, nismo bili več pozorni na vaje.Ta mali je sedaj star 5,5mes, ampak se zelo zateguje, ko mu kaj ne paše, npr.je jezen in začne delat nekakšen most.In ker sem šele včeraj odprla ta forum in vas začela prebirati na to temo, me je skor kap, šele sedaj sem se začela zavedati, da so vaje zelo pomembne, tako, da jih bomo ponovno začeli izvajat vsak dan-večkrat.Kontrolo v RA pa še nevemo kdaj imamo, ker so nam takrat rekli kontrola čez 2mes, in da nam pošljejo datum po pošti, ampak, ko sem vas včeraj prebirala, me ja zagrabila prava panika in razmišljam, da bom danes klicala v Ra, naj nas čimprej naročijo, in nam pokažejo kakšne vaje, da bo to zategovanje-most, čimprej izginilo.Drugače, pa se je ta mali zelo popravil, obrača se iz hrbta na trebuh in potem nazaj, se kotali, prijemlje nogice in jih vleče k ustam, ampak mu jih ne rata glih not dat, zelo uživa, če je nagec in Morojev refleks je izgubil.Prijemlje igračke, če mu jih ponudiš, stegne rokice in si jo vzame,skratka res so vidni rezultati-ampak to zategovanje-most, ga pa še ni minilo.Me zanima, če so kakšne posebne vaje da to pol izgine?Prebrala sem da otročku sprostiš rokico in položiš na prsni koš in počasi porineš proti navzdol po telesu-ampak mi ni jasno, kako to lahko izvedeš, če je pa otroček ves trd v tisti jezi, ki jo izraža v danem trenutku???A obstaja poleg nošenja otroka-lupinica, še kakšna drugačna vaja???
Vnaprej hvala za vse vaše odgovore!!!!

Lp

(odgovor članu Marelica)
Neposredna povezava do sporočila: 203
   RE: Razvoj in razvojna - za vse ki jih zanima..
29.11.2006 17:34:43   
mojsoncek
Pozdravljene!

En kratek post se od mene. Tudi moj 6 in pol mesecnik hodi v RA in na NFTH (sedaj sva bila 2x). Diagnoza hipotonija z ekstenzijskim vzorcem. Skratka, sva dobila narocilnico za blazino in valj, da lahko tudi doma pridno telovadiva. Obiski v RA so OK, na NFTH je pa katastrofa. Tudi doma je trajalo ene tri dni, da se je navadil valjcek in zogo, ampak se je pocasi kar vnesel. Se mi pa zdi, da je sedaj v enem tednu ful napredek in upam, da bo tudi naprej tako. Pa upam, da se bo tudi na fth pocasi vnesel, da ne bo samo dretje.

lp



(odgovor članu bipsy)
Neposredna povezava do sporočila: 204
   RE: Razvoj in razvojna - za vse ki jih zanima..
30.11.2006 15:04:26   
Seven*


Tudi mi smo obiskali RA, ko je bil ta meli star 4mes.in so postavili diagnozo:
Abnormna nevrološka simptomatika? hipertoničen in hiperiritabilen?Tonus mišic distalno povišan,kitni refleksi živahni, neonatalni refleksi še prisotni.?
[/quote]

Hej..
Abnormalna nevroloska simptomatika - nevroloski razvoj ne poteka tako kot bi moral
Hipertonicen - povecan misicni tonus (zategnjen)
Tonus misic distalno povecan - na okoncinah je prisoten povisan tonus (distalno pomeni oddajeno, proximalno blizu) glede na telo

neonatalni refleksi se prisotni - gre za reflekse, ki so prisotni, ko se otrok rodi, s casom pa MORAJO izzveneti. Gre predvsem za stisnjene pesti in se par refleksov (refleksna hoja ko postavimo otroka v vertikalen polozaj, Morrojev refleks in se par drugih, vseh niti ne poznam)


_____________________________

Gospa sem.

(odgovor članu bipsy)
Neposredna povezava do sporočila: 205
   RE: Razvoj in razvojna - za vse ki jih zanima..
30.11.2006 18:30:41   
bipsy
Pozdravljene!

SEVEN hvala za izčrpne odgovore-res šele sedaj vem, kaj pomenijo te izrazi.Me pa tudi zanima če mogoče veš ali katera druga, za kakšne vaje, da bi čimprej izzvenela ta zategnjenost-most(trdost)?
Sicer pa smo začeli resno z vsakodnevnimi vajami, še posebej s pravilnim nošenjem-handlingom(nosimo ga kot bi bil v lupninici)!!!
Hvala za vnaprej!!!!!

Lp

(odgovor članu Seven*)
Neposredna povezava do sporočila: 206
   RE: Razvoj in razvojna - za vse ki jih zanima..
1.12.2006 18:23:52   
Marelica
Pozdravljene!

Upam, da ste vse, ki ste prosile dobile... Bi pa zdaj mogoče Seven ali pa katero drugo prosila, če lahko ona prevzame to poštarsko nalogo. Mi smo zdaj imeli z linijo neke probleme in sploh nisem mogla na net, potem pa še mož dostikrat pozabi, če ga ne spomnim ravno takrat, ko je za računalnikom v službi. user posted image  Uf, sami izgovori, kaj. Ne, saj ni taki problem, če ste pripravljene nekaj dni počakat. Še vedno vam je na voljo moje ZS.

Danes imamo novo pridobitev - blazino AIREX. Jo je zdravnica v RA brez problema predpisala in sem je zeloooooooooo vesela, ker je res super (no, danes še malo smrdi user posted image ). Sploh, ker je naša velik ziheraš in so ji bile puzzle pretrde, da bi se brez panike spuščala. user posted image  Punce, vam pa najlepša hvala, da ste me seznanile s to informacijo, da se jo da dobit, ker če sam ne vprašaš, ti je tako ne ponudijo, če ni že nuja...

No, včeraj smo imeli prvič  pregled v RA in sploh ni bilo tako slabo. Me pa spet moti dvojno mnenje, ker sem od zdravnice slišala drugačne komentarje kot od terapevtke. Prva je nad stabilnim sedenjem navdušena, druga pravi, da zelo leno sedi in bi se morala bolj opirat na rokice. No, saj ne bom zdaj vsega naštevala, pač rada slišim isto mnenje dveh strokovnjakinj.

Drugače pa je tudi pri naši največji problem, da ne uporablja pravih mišic, če ji že pač ni treba (treba je samo, če jo z vajami prisiliš). Če je le možno, ubere linijo najmanjšega upora in dela vse narobe. Kotali se še vedno ne, niti ne kaže nobenega zanimanja in imam včasih res občutek, da tega še dolgo ne bomo videli pri njej. Še vedno se joče pri terapijah, čeprav smo vsak teden tam. Pravi trmasti ovenček je, zna glasno protestirat, če ni kaj po njeno.

Vsem malčkom želim veliko napredka!!!! 


(odgovor članu bipsy)
Neposredna povezava do sporočila: 207
   RE: Razvoj in razvojna - za vse ki jih zanima..
2.12.2006 9:24:46   
darc
Rada bi pohvalila temo in vse kar ste napisale, zelo poučno. Imam pa eno vprašanje in sicer, moj user posted image  je star 3,5 mesece in se je ponovno začel zategovati nazaj in sicer na previjalni v posteljici na tleh s obrne na bok in naredi lunico ter glavo obrača nazaj in gleda vse kar je za njim. Kako naj ravnam da tega nebi počel? PA tudi kopanje in previjanje je postalo muka ker se odriva in dviguje ritko.. Pediater je dvigovanje ritke opazil ampak ni reagiral tudi ko sem ga vprašala. Je že panika in bi morali na fth? Kdaj ste ve začele z fizioterapijo?

(odgovor članu Seven*)
Neposredna povezava do sporočila: 208
   RE: Razvoj in razvojna - za vse ki jih zanima..
2.12.2006 9:27:56   
Seven*
Darc. Karkoli bos pocela, da bos to preprecevala bo dobro. Recimo, ko to pocne ga obrni ali pa mu zalozi hrbet, da se ne bo mogel uslociti. Igracke mu postavljaj naprej. Ko ga dvigujes, ga dviguj pravilno, torej iz boka. Te stvari se samo ne sme potencirat z nepravilnim ravnanjem. 

_____________________________

Gospa sem.

(odgovor članu darc)
Neposredna povezava do sporočila: 209
   RE: Razvoj in razvojna - za vse ki jih zanima..
3.12.2006 14:59:09   
darc
Seven hvala ti za odgovor, bom skušala preprečevat, upam, da bo OK. Me pa še neki zanima, če mogoče veš, malo sem bila nespretna pri dvigovanju in je malemu glavica omahnila nazaj danes in včeraj. Star je 3,5 mesece in jo sicer že sam drži ampak ni stabilen jaz sem bila pa premalo pozorna. KAj je lahko narobe in kako naj to opazim. Bi morala k pediatru na pregled? Sicer pa ni nič zajokal...Sem že obupana, se mi zdi da se stalno neki sekiram...

(odgovor članu Seven*)
Neposredna povezava do sporočila: 210
   RE: Razvoj in razvojna - za vse ki jih zanima..
3.12.2006 21:34:20   
Seven*
Darc, nima kaj bit, nic se ne sekiraj.

_____________________________

Gospa sem.

(odgovor članu darc)
Neposredna povezava do sporočila: 211
   RE: Razvoj in razvojna - za vse ki jih zanima..
3.12.2006 22:46:58   
darc
Uf, sm kr bolj mirna. Hvala bogu da obstaja ta forum, res vse pohvale.

(odgovor članu Seven*)
Neposredna povezava do sporočila: 212
   RE: Razvoj in razvojna - za vse ki jih zanima..
5.12.2006 16:01:34   
bibalezung
Moj mali je bil 26. 11. star tri mesece in že kake tri tedne vztrajno dviguje rito v most in ko ga hočem iz ležečega položaja potegniti v sedeči položaj, glavice ne more dvigniti. Danes smo bili pri P in bomo po pošti dobili datum za RA, ki bo približno čez dober mesec. Zanima me katere vaje bi lahko do takrat delala doma? Prosim za nasvet, ker sem cela žalostna, hotela sem namreč slišati da je mali super in še bolj super ne pa da nekaj ne štima.user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu darc)
Neposredna povezava do sporočila: 213
   RE: Razvoj in razvojna - za vse ki jih zanima..
5.12.2006 17:30:37   
bini
čist preprosta vaja in zelo učinkovita je to, da mu dvigneš nogice in mu jih z občutkom rineš v usta - izmenično, pa obe, ritko pa v tem položaju daj čim višje ... načeloma imajo ta položaj otročki zelo radi, je pa eden osnovnih, ki jih je meni pokazala fizioterapevtka.
čau in srečno... vse bo ok :)

_____________________________

Svet je lep!!

(odgovor članu bibalezung)
Neposredna povezava do sporočila: 214
   RE: Razvoj in razvojna - za vse ki jih zanima..
5.12.2006 20:04:46   
bibalezung
Bini, ful ti hvala za hiter odgovor. Koliko ponovitev naenkrat pa je treba narediti in kolikokrat na dan?

(odgovor članu bini)
Neposredna povezava do sporočila: 215
   RE: Razvoj in razvojna - za vse ki jih zanima..
5.12.2006 22:33:39   
bini
čimveč, čimvečkrat - recimo med vsakim previjanjem, pa potem to kar nekaj znese :)
rada pomagam, sam če znam - in tole res vem, ker smo mi za to žal prepozno zvedli, zdej se pa mali na veliko upira, ko že tolk svojo voljo uveljavlja - ampak še čist malo pa ga bomo ugnali in bo moral čist ta prave mišice nucat user posted image

_____________________________

Svet je lep!!

(odgovor članu bibalezung)
Neposredna povezava do sporočila: 216
   RE: Razvoj in razvojna - za vse ki jih zanima..
8.12.2006 13:02:45   
smeska
Jaz bi vas prosila za pomoč.

To temo sem prebirala že ko sem bila noseča, na hrvaški internetni strani sem si ogledala primere pravilnega nošenja otrok in si rekla, da verjetno malo pretiravam in da bo z mojim otročkom vse v redu. Pa sem že v porodnišnici opazila, da se moj fantek zvija nazaj. Držali in ravnali smo z njim kar se da pravilno in stvar je kar izvenela.

Težave pa sem zopet opazila, ko se je začel fantek obračati iz hrbta na trebuh in ko je glavica postala bolj stabilna. Sedaj je star pet mesecev in prijema stvari, steguje rokice naprej se obrača iz hrbta na trebuh v obe smeri, vendar raje v levo. Kravce pase, vendar raje gleda v levo. Zdravnica, ki je drugače zelo cenjena in je tudi dobra (pohvale na pediatrični kliniki in v porodnišnici) pravi, da ni nič hujšega in da se bo s tem, ko bo ponoči gledal v drugo smer stvar uredila.

Potem sem našega fantke opazovala, kako ima glavo ponoči - enkrat v eno smer, nato v drugo.

Najbolj me skrbi, ker ima takrat ko ga nosim (z njegovo hrbtenico ob moj prsni koš, ritka podprta) glavico nagnjeno v desno, če ga dam v stolček za hranjenje ( največ za par minut, da lahko vsaj kaj naredim, npr. dudo operem) ima nekako celo telo na desno.

Rada bi prišla nekako do samoplačniškega nevrofiziterapevta, ne vem na koga se obrnit, ne vem koliko časa se čaka. Ustrezala bi mi tako Ljubljana kot tudi Celje.

Rada bi pa videla, če bi mi tiste s podobno težavo povedale, kaj naredit. Drugače, kadar je na hrbtu dajem stvari pred njega, da sega po njih, za nogice se grabi, jaz mu jih dajem včasih v usta ( to je omenila že zdravnica). Rada bi mu čimprej pomagala, ker verjetno je treba pri nevrofizioterapevtu čakat, glavica se mi zdi pa iz dneva v dan bolj postrani.

Pa res najlepša hvala za pomoč.

(odgovor članu bini)
Neposredna povezava do sporočila: 217
   RE: Razvoj in razvojna - za vse ki jih zanima..
14.12.2006 18:30:10   
Krištofinja
Če katero zanima. V mojem albumu so slike, na katerih je prikazano pravilno rokovanje z dojenčkom. Če striktno delaš tako, se pri otroku to zelo pozna.

(odgovor članu smeska)
Neposredna povezava do sporočila: 218
   RE: Razvoj in razvojna - za vse ki jih zanima..
17.12.2006 22:05:24   
stenx
Dober vecer

mene pa zanima, kaj počnejo vaši 5mes. Mi smo bili pred enim mes. prvič na razvojni.Na fth nas niso poslali.Postavili so dagnozo hipotonija s ekst.vzorcem.čez en teden imamo kontrolo. Imamo pa še vedno mehko glavico in zelo počasno zaraščanje mečav(obeh), čeprav jemljemo redno kaplice D3 in to 10 kapljic:upam da to ni rahitis.

Moja ljubica se obrača s hrbta na trebuh v obe smeri nazaj pa še ne, nogice si boža v usta jih da če ji pomagam,vse najprej prime z levo nato se ji pridruži še desna.Zanima me kakšne glasove vaši malčki spuščajo? Naša vriska, pljuva ,dela balončke, se glasno smeje in nekako čudno šepeta, ko se pogovarja sama z igračko.Stara bo pa 5 mes.

hvala za odgovore lp



(odgovor članu Krištofinja)
Neposredna povezava do sporočila: 219
   RE: Razvoj in razvojna - za vse ki jih zanima..
17.12.2006 23:27:22   
Seven*
Stenx. Hujsi problem pri fontanelah je prehitro zarascanje. Moras vedeti, da je cisto normalno do enega leta, ce so se odprte.

_____________________________

Gospa sem.

(odgovor članu stenx)
Neposredna povezava do sporočila: 220
   RE: Razvoj in razvojna - za vse ki jih zanima..
18.12.2006 7:38:28   
stenx
dobro jutro

seven hvala za odgovor.Danes imava kontrolni pregled kolkov in prejšnjič naju je ta pediatrinja ful prestrašla, da če ne bo boljš naju bo poslala na preiskaveuser posted image .upam da bo danes boljš.Zadaj imava še malo mehko glavico.je rekla da mala mečava bi mogla bit že zaprta velika pa še ne.

se pol oglasim, lp

(odgovor članu Seven*)
Neposredna povezava do sporočila: 221
   RE: Razvoj in razvojna - za vse ki jih zanima..
26.12.2006 20:45:05   
::zaspanka::
pozdravljene!
vas ze dolgo spremljam na tem forumu,res fajn Seven da si to odprla...user posted image
zdaj pa se bom se jaz mal vkljucila v debato.
sicer imam punco staro ze skoraj 14M, a imava vseeno kar velike probleme.
takoj po rojstvu so ji z UZ glave in urinom odkrili okuzbo s citomegalovirusom, nakar so sledili vsi specialisticni pregledi (avdiolog,okulist,nevrolog,ct glave,eeg...) in medtem sem bila seznanjena s handlingom. na infekcijski so valda vse sestre prvic slisale za to,kaj sele jaz;)ze eno leto sva redno v ra in na nfth. s tem,da naj povem,sva najprej 4M hodile na terapijo kjer je bila terapevtka cist leva.niti handlinga ni uporabljala,vaje so bile tudi (kolikor se sedaj ze spoznam na to) samo take,ki so spodbujale njene napake...potem smo zamenjali in zdaj je super,otrok je postal po 3.terapiji cisto drug!user posted image ).
zdaj smo ze mojstri,saj res pride v kri...user posted image
torej,trenutno je mala v hudem razvojnem zaostanku, namrec drzi le glavo sama (pa se to zdravnikom ni vsec ker omahuje), sedi le ob opori,pa se to se neprestano mece z ritko naprej, v hrbtu je hipotoncek,v okoncinah pa hipertoncek. ima se nekaj tistih refleksov od rojstva,najbolj tega s pestmi,ker jih vcasih res pol ure spravljamo narazen,da razpre dlan. kotali se se ne,dvakrat se je ratalo iz hrbta spravit do boka in nic vec.
ekstenzijski vzorec je bil na zacetku zelo hud,zdaj je bolj normalno (ali pa se jaz lazje spopadam s temuser posted image ).
ima zelo zategnjene rokice,in posledicno jih sploh ne uporablja.nicesar ne prime, na vseh stirih zdrzi le kratek cas,ce ji podpremo roke, v usta spravimo samo zlico kadar je (nikoli nobene dude,flase,prsta,noge,ninice,cisto nic noce!).
torej,ima kar skoraj vse kot imajo vasi malckiuser posted image
(diagnoza ANS,epilepsija, prirojena okuzba s cmv) na zadnji ra pa sem poslusala se o asimetricnosti, o skiljenju...se sploh ne spomnim,ker sem tam vedno tako zivcna.

torej,poleg vse telovadbe,ki jo izvajamo,bi bil dobrodosel kak nasvet...ce imate idejo,kako naj jo spodbujam k prijemanju stvari (za zdaj prime le kar ji polozimo v roko,pa se ne zaveda da drzi) ali pa kako naj ji pokazem plazenje,ker jo pri polozaju na vseh stirih z obema rokama komaj zadrzim,da obstane (pade ka na glavo,ne zdrzi v rokah,ali pa se prekucne z rito-mislim da zaradi medeniceuser posted image ),pa bi rada zvedla kaksno finto za to...

aja,se tole.mi smo mele celo poletje vozicek marelo,pa je bla nfth kar navdusena,ker je res lepo sedla noter,ni nikoli 'zlezla skup' v hrbtenici. sedaj imamo cisto svoj vozicek,ki je idealen za princesko,noter sedi kot cisto normalen zdrav otrok-seveda privezana in podlozenauser posted image ).
in tudi most z igracami nam vsi priporocajo zaradi spodbujanja po poseganju in prijemanju. no,pa to verjetno zato,ker je ze dovolj stara za lezanje na hrbtu (pri majcenih res ne sme bit toliko tega polozaja)...

toliko za zdaj,bodite srecne s svojimi sonckiuser posted image
pa se se beremo in hvala za kak nasvet!user posted image

pozdravcke!


_____________________________

ZA ZAPRTIMI OCMI NEMOGOCE SE GODI, TAM SI V SVOJI PRAVLJICI, DRICAS SE PO MAVRICI...

http://-zaspanka-.moj-album.com/

http://zaspancek.blogspot.com/

(odgovor članu stenx)
Neposredna povezava do sporočila: 222
   RE: Razvoj in razvojna - za vse ki jih zanima..
9.1.2007 8:11:04   
frufru
Sem opazila, da so vsi otročki stari preko 3 mesecev, kako je pa z mlajšimi. Naš je že ob rojstvu glavico držal in jo nazaj rinil, pa mi v P ni nihče nič rekel. PS mi je rekla, da mora bit otroček v čimbolj ravnem položaju(glavica v komolčnem sklepu). Sem si pomagala s Krištofinjinimi slikcami in spletno stranjo mame in bebe. Potem mi je pa pri 1.pregledu pediater rekel, da imamo napačen handling, da mora bit v takem položaju kot v lupinici, ker bo njegovo zvračanje glavice drugače patološko.user posted image user posted image user posted image . Zdaj sem pa čist zmedena in sploh več nem, kako naj ga držim, prevračam,...

(odgovor članu ::zaspanka::)
Neposredna povezava do sporočila: 223
   RE: Razvoj in razvojna - za vse ki jih zanima..
9.1.2007 21:25:49   
bini
ej frufru - ni panike, res ne... ker tole zategovanje glavice je pri tako majhnih zelo pogosto in ga še ne moreš definirat kot nekaj patološkega, mora pa izzveneti tam do 3. meseca je meni rekla terapevtka.... in če ga boste čimveč nosili v položaju lupinice, potem bo tudi skoraj sigurno izzvenelo...
no, mi smo za to izvedeli prepozno in je zategovanje tukaj tudi še pri 9. mesecih - pa tudi ni take panike, samo je pa to postal vzorec, ki ga aljaž uporablja ko je siten, zaspan, ko se upira... no, počasi upam da bo izzvenelo tud pri nas in da se bom tud jaz enkrat nehala sekirat...
srečno!!

_____________________________

Svet je lep!!

(odgovor članu frufru)
Neposredna povezava do sporočila: 224
   RE: Razvoj in razvojna - za vse ki jih zanima..
10.1.2007 21:00:07   
Marelica
kaj smo mi edini, ki po 3 mesecih obiskovanja terapij (1x tedensko) še vedno jokamo skoraj cel čas?user posted image Naši se je očitno tako zamerilo, da se samo usede zraven terapevtke pa že nabira, vmes ene parkrat ornk izbruhne in se prav upira, se pol malo zamoti in umiri, čez minuto pa spet. Ko sva pa konec je pa že smeh na ustih. Se mi zdi tako škoda zanjo, ker postane še bolj trda in nalašč noče stegovat rokic. Medtem ko sproščena vse dela z lahkoto.

No, danes je pediatrinja izjavila, da bo morda njen razvoj šel v drugem vrstnem redu. Pri 9 mesecih se namreč še vedno ne kotali, niti ne kaže zanimanja za to. Če jo daš na hrbet se igra na hrbtu, na trebuh, na trebuhu, če jo posedeš pa sede. Je čisto zadovoljna s trenutnim položajem.

(odgovor članu bini)
Neposredna povezava do sporočila: 225
Stran:   <<   < Prejšnja stran  6 7 8 [9] 10   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  6 7 8 [9] 10   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:





Tudi tako lahko zanosite, čeprav tega nist...
Nosečnost vas lahko doleti tudi na načine, na katere niti pomislili niste, recimo z analnim spolnim odnosom, odnosom v v...
Nosečnost: Tabela rasti ploda po tednih
Kako velik je plod v posameznem tednu nosečnosti? Preveri, kako izgleda nosečnost po tednih!
Zgodbe malih junakov: 9 dni sem bila v ume...
Sprejeli so me v zelo kritičnem stanju na Infekcijsko kliniko, opravili nujen carski rez, intubirali. Potem sem bila v ...
Pesmi o mami in za mamo
Mama je nekaj posebnega, je popolna in ena sama. Ko ne najdemo besed, kako bi se ji zahvalili za vse, kar nam je dala, z...
Živilo, ki preprečuje pojav alergij pri ot...
Znanstveniki iz Nove Zelandije so prišli do zanimivega odkritja, da lahko samo z enim samim živilom v prehrani otroka zm...




NOSEČNOST
пеперутка16

Kateri del nosečnosti vam je bil najbolj všeč oz. najlažji?