|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   ostati študent ali poiskati službo
29.12.2006 14:17:47   
abc100
Živjo!!

Imam en velik problem. sem absolventka in ta mesec nama je s fantom končno ratalo narediti user posted image . Zdaj me pa zanima, glede na to da jaz nimam nobenih rednih prihodkov, če se mi splača ostati študentka. koliko pomoči bom dobila na mesec. Ali se mi bolj splača, da se nekje zaposlim in vračam stroške? Kje bom dobila večjo porodnišk

Za odgovor se vam najlepše zahvaljujem.
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: ostati študent ali poiskati službo
29.12.2006 14:28:33   
doroteja23
Prvo kot prvo vprašanje je če te bo kdo zdaj zaposlil!
Če pa boš na borzi ali študentka pa boš dobla isto in to starševski dodatek, ki pa je 40000 sit, tam nekje. Pa socialna ti pripada. V vsakem primeru


_____________________________

Imeti otroka je zaneslijvo
najbolj čudovita brezumnost,
ki jo zgrešita zaljubljenca.

(odgovor članu abc100)
Neposredna povezava do sporočila: 2
   RE: ostati študent ali poiskati službo
29.12.2006 14:31:20   
Petraa
http://www.studentskedruzine.com/praviceDruzin.html

na mesec dobiš cca 40 tisoč sit,otroški dodatek( si ga lahko izračunaš na strani csd lj-šiška).odvisno je tudi kje živiš,s s starši al ne  ali ima tvoj partner službo???Saj je cenzus za 3 -člansko družino 96 tisoč sit in če presegate tale cenzus ne dobivaš potem socialno recimo,če pa ne in je tudi on nezaposlen dobivate vsega skupaj 96 tisoč sit.
Poglej si link,ker lahko dobivaš tudi štipendijo,speti odvisno od situacije v kateri ne vemo si,ker nisi nič napisala.Aja pa ne vzemaj paketa oz. zavitka z opremo,rajši vzemi denar

(odgovor članu doroteja23)
Neposredna povezava do sporočila: 3
   RE: ostati študent ali poiskati službo
29.12.2006 14:35:25   
abc100
To je biu pa res hitet odgovor. Hvala Doroteja. Kako pa dobim socialno pomoč? Zaposlitev bi lahko dobila ampak bi morala vračati denar ter stroške za plačo. ko bi pa prišla iz porodniške bi dala pa odpoved. Vendar ne vem, koliko bi dobila porodniške, če bi bila zaposlena tako malo časa. dones k sem začela premišljevati o financah sem se kr prestrašla, ker s fantom spomladi začneva zidat. Vsak tolar(euro) nama bo prov pršu.

(odgovor članu doroteja23)
Neposredna povezava do sporočila: 4
   RE: ostati študent ali poiskati službo
29.12.2006 14:54:16   
Strawberrie Cherrie
abc100: glede porodniške se ti res ful bolj splača , da se zaposliš - jaz se enako naredila, me je pač zaposlil do decembra naslednje leto, tako da se mi porodniška ravno izteče. je pa res, da kljub temu, da sem bila samo pa mesec zaposlena dobivam sedaj porodniške okoli 70tisoč neto, kot študentki ti pa pripada oko 40tisoč neto. Tole ja pe že razlika. Štipendijo dobiš pa v primeru, če je prej nisi dobivala oz je nisi dobila za ta dotični letnik in za eno leto se ti status zamrzne. Če pa res ne presegate cenzusa pri vas doma in nimate 96tisoč dohodka na člana ti pa sedaj pripada 3mesece socialne pomoči - nisem ravno sigurna ali ti pripada od dneva, ko je otrok rojena, ali prejuser posted image ; v glavnem meni se ni splačalo biti študentka - zato so me zaposlili in jaz bi na tvojem mestu naredila enako.
Koliko boš dobivala pa porodniške si za izračunaj na strani od CSD Šiška.
Glede paketka -> res se ti bolj splača vzeti denar in za tisti denar user posted image nekaj kupiti, pa se malo rešiš finančnega bremena, ki ti ga naloži otroček.

(odgovor članu abc100)
Neposredna povezava do sporočila: 5
   RE: ostati študent ali poiskati službo
29.12.2006 14:57:30   
Petraa
zaposlena moraš biti zadnja 3 meseca .
samo nekaj ne razumme??kaj bi ti morala potem vračati?????če moraš vračati denar za stroške za plačo,si izračunaj koliko čistega bi dobila ven.socialno pomoč dobiš tako,da greš na center za socialne zadeve,delavka ti pove kaj potrebuješ prinest,izpolniš vlogo in čakaš na odločbo.Ampak kot sem napisala odvisno v kakšni situaciji si,nič nisi napisala

(odgovor članu Strawberrie Cherrie)
Neposredna povezava do sporočila: 6
   RE: ostati študent ali poiskati službo
29.12.2006 15:00:54   
Strawberrie Cherrie
Petraa jaz sem bila zaposlena samo zadnja 2 meseca, pa niso nič komplicirali

(odgovor članu Petraa)
Neposredna povezava do sporočila: 7
   RE: ostati študent ali poiskati službo
29.12.2006 15:06:48   
abc100
od fanta plača je nekje 135.000 bruto. jest živim pri njemu, naslov mam pa še pr mojih starših. a 3 mesece moraš biti zaposlen, da ti pripada porodniška? moja prjatlca je bla zaposlena 3 mesce predn je rodila, pa dobi 50% manj porodniške kukr je prej dobila plače. kokšno plačo bi pol jest mogla tiste tri mesce prejemat, da bi se mi splačal zaposlit, da bi dovolj visoko porodniško dobila?

sploh ne vem kaj nej nardim, ker mi vsak drugač prav. ma sej bo, važn da nama je končno rataluser posted image  narest. tok sva vesela

(odgovor članu Petraa)
Neposredna povezava do sporočila: 8
   RE: ostati študent ali poiskati službo
29.12.2006 15:13:35   
Strawberrie Cherrie
abc100: idi si na stran od CSD Šiška izračunat kakšno boš dobila porodniško. Ni ti potebno biti 3mesece prej zaposlena.
Če si misliš uredit skupno gospodinjstvo pri njemu se ti pomojem bolj splača ostat študentka, boš pomojem dobila od centra 3mesece pomoči, potem starševsko nadomestilo+otroški. Ampak vseeno bo njegova plača + tvoji dohodki od ŠS se šteli za otroški dodatek. Se pravi ga bosta dobila okoli 10,15tisoč (enako si lahko izračunaš na strani CSD Šiška)
Če ostaneš prijavljena doma, pa si študentka, ne vem, če boš dobila socialno, boš pa dobila starševskega + višji otroški (22tisoč) + nekaj za samohranilstvo, ampak bosta morala 'kao' urejati preživnino.
Če ostaneš doma, pa boš zaposlena, boš dobivala porodniško (min 53tisoč neto) + otroškega okoli 22 tisoč in nekaj dodatka za materinstvo - v glavnem meni je bolj logična računica, da se zaposliš????

(odgovor članu abc100)
Neposredna povezava do sporočila: 9
   RE: ostati študent ali poiskati službo
29.12.2006 15:15:59   
Strawberrie Cherrie
Aja, imaš pa še eno možnost - da s fantom ustvarita skupno gospodinjstvo, pa se zaposliš in imaš vseeno porodniške min 53tisoč + nekaj nižji otroški dodatek...

user posted image

(odgovor članu Strawberrie Cherrie)
Neposredna povezava do sporočila: 10
   RE: ostati študent ali poiskati službo
29.12.2006 15:18:32   
Strawberrie Cherrie
http://www.mddsz.gov.si/si/delovna_podrocja/druzina/starsevsko_varstvo_in_druzinski_prejemki/druzinski_prejemki/uskladitev_zneskov_druzinskih_prejemkov/

< Sporočilo je popravil Mič -- 29.12.2006 22:31:00 >

(odgovor članu Strawberrie Cherrie)
Neposredna povezava do sporočila: 11
   RE: ostati študent ali poiskati službo
29.12.2006 15:20:51   
Strawberrie Cherrie
Izplačilo starševskega nadomestila ne more biti višje od 2,5-kratnika povprečne mesečne plače v Republiki Sloveniji na podlagi zadnjih znanih uradnih podatkov, niti ne more biti nižje od 55% minimalne plače v Republiki Sloveniji. Izjema je porodniško nadomestilo, pri katerem višina navzgor ni omejena.

(odgovor članu Strawberrie Cherrie)
Neposredna povezava do sporočila: 12
   RE: ostati študent ali poiskati službo
29.12.2006 15:42:17   
abc100
ne v em če sem prov  ampak če bi dobila plače 150000 bi mela porodniške nekje 106000. a je to možno london-pariz tok si me zasula z informacijami, da sem čist zmedena.

hvala vam še enkrat.

(odgovor članu Strawberrie Cherrie)
Neposredna povezava do sporočila: 13
   RE: ostati študent ali poiskati službo
29.12.2006 15:50:07   
Marogica
Meni nekaj ni jasno. Če sem prav razumela, bi te nekdo zaposlil(uradno), ti pa bi mu vračala oz. dajala za prispevke iz lastnega žepa? Če je tako, se ti ne izplača, ker mu boš za 8-9 mesecev dajala mesečno nekje okrog 40-50 jurjev, če ne več. Torej nisi nič na boljšem. Res, da dobiš, ko si na porodniški npr. 90 jurjev,na CSD bi jih 40, vendar si kar nekaj mesecev pred nastopom porodniške dajala denar iz lastnega žepa, kar pomeni, da moraš to od mesečne "porodniške" odšteti. To se mi ne zdi smiselno.

Bolj smiselno se mi zdi, da se zaposliš, in gre po mesecu dni v bolniško. In ostaneš do nastopa porodniške na bolniški. Tako mora delodajalec plačati samo 30 delovnih dni zate prispevke(kar pomeni ca 1,5 meseca) in samo to mu moraš ti vrniti.  Nato pa dobivaš ti normalno bolniško, on pa zate ne rabi ničesar več plačevati.

Je pa res, da ne vem, koliko bi potem znašala porodniška. To se pa pozanimaj

_____________________________

"Vrabec zavida pavu breme njegovega repa".
R. Tagore

(odgovor članu Strawberrie Cherrie)
Neposredna povezava do sporočila: 14
   RE: ostati študent ali poiskati službo
31.12.2006 10:09:35   
Strawberrie Cherrie
Marogica, jaz sem tudi šla v bolniško in so mi za tisti mesec pač šteli bolniško -> se pravi 90%plače za 1mesec, potem pa 80% plače za drugi mesec...
abc100: seveda je možno, samo ne vem kako dolgo boš zaposlena -> če bo to polnih 9mesecev je logično možno??? za zadnje 3mesece pa ne verjamem...

(odgovor članu Marogica)
Neposredna povezava do sporočila: 15
   RE: ostati študent ali poiskati službo
28.2.2007 21:13:27   
kroky
ajlo, mene pa zanima koliko kaj ginekologinje komplicirajo zaradi  bolniške?? ali jo težko dajo??

(odgovor članu Strawberrie Cherrie)
Neposredna povezava do sporočila: 16
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:





Smo po 35. letu res prestari za nosečnost?
Ne želite otroka po 35. letu? V redu, ampak ne recite, da ste stari! Razlogov, zakaj imeti otroke po petintridesetem, je...
Nosečnost: Tabela rasti ploda po tednih
Kako velik je plod v posameznem tednu nosečnosti? Preveri, kako izgleda nosečnost po tednih!
Zgodbe malih junakov: 9 dni sem bila v ume...
Sprejeli so me v zelo kritičnem stanju na Infekcijsko kliniko, opravili nujen carski rez, intubirali. Potem sem bila v ...
Otroci, ki se zbujajo zgodaj zjutraj so ...
Se vaš malček zjutraj prebuja skupaj s petelini, ne glede na to ali je delovni dan ali vikend? Imamo dobro novico za vas...
Prvomajske počitnice so najlepše ob morju
photo
Odkrijte popolno spomladansko harmonijo v Adrii Ankaran, zeleni mediteranski oazi. Napolnite se z energijo daleč stran o...




Plenice.
пеперутка16

Kdaj ste otroka začeli odvajati od plenic?