|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   Sedenje. Za znoret!
8.2.2007 20:49:26   
nelly
Pozdravljene.Zanima me namreč kdaj so se vaši malčki začeli uperat ležanju in so hoteli sedeti ali stati.Moj sonček je star 4 mesece in ko jo imam na rokah sploh noče več ležati, moram jo nositi naslonjeno na rame tako da vse vidi.In tudi v svojem ležalniku se že zelo dviguje in zudi v vozičku.Ko jo imam na rokah jo posadim tako da je naslonjena name, vendar si ne bi rada kdaj očitala da bi bilo kaj narobe s hrbtenico ali karkoli drugega.
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: Sedenje. Za znoret!
8.2.2007 20:53:49   
mtina
Naš je isti.

_____________________________

Sonce!!!

(odgovor članu nelly)
Neposredna povezava do sporočila: 2
   RE: Sedenje. Za znoret!
8.2.2007 21:07:11   
trdozimc
Poskusi jo voziti v vozičku čimveč v ležečem položaju (čisto iztegnjenem) in čimmanj jo imej v ležalniku in čimveč na ravni površini (jogi, pogrnjena tla....). Drugače pa se očitno našim malčkom dandanes ful preveč dogaja, da bi lahko dolgo ležali - naš je bil tudi tak. LP!

(odgovor članu mtina)
Neposredna povezava do sporočila: 3
   RE: Sedenje. Za znoret!
8.2.2007 21:29:15   
Bonnie_RR
Naš je bil isti. user posted image

Js sem mu v vozičku naklon zvišala (da je bil polsede), pa za par minut na dan sem ga dala v stolček s poležanim naklonom.


_____________________________

Ponosna mamica dveh navihanih zakladkov, Nika in Vite.

(odgovor članu trdozimc)
Neposredna povezava do sporočila: 4
   [Brisano sporočilo]
8.2.2007 21:49:03   
Brisani uporabnik
[Vsebina sporočila je bila izbrisana]

(odgovor članu Bonnie_RR)
  Neposredna povezava do sporočila: 5
   RE: Sedenje. Za znoret!
8.2.2007 22:25:56   
Anonimen
ja to je pa ja čisto normalno. z ležanjem se nobene mišice ne bodo okrepile. je čisto prav da se skuša dvigniti. moji dve sta bili tudi od dobrega tretjega meseca že v športnem vozičku dvignjeni za eno stopnjo.

(odgovor članu Brisani uporabnik)
  Neposredna povezava do sporočila: 6
   RE: Sedenje. Za znoret!
8.2.2007 22:45:21   
eya
Nič si ne rabiš očitat-lahko jo tako nosiš oz. pestuješ, da je naslonjena nate. Tudi v vozičku lahko že malo dvigneš naslon, če se upira ležanju.

_____________________________

Razvajeni otroci vedno kaj zahtevajo, ustvarjalni vedno kaj ušpičijo.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 7
   RE: Sedenje. Za znoret!
8.2.2007 22:50:08   
Maxica
Ja, tudi naš že kar en čas hoče biti samo pokonci. Firbec, pač.user posted image  Tako glej, da bo imel oporo pri tebi, da mu glavica ne mahedra naokoli, pa bo. Ni ga treba siliti v tak položaj, če pa hoče, pa naj, ob primerni opori, seveda.user posted image

_____________________________

Sami sončki okrog mene :)

(odgovor članu eya)
Neposredna povezava do sporočila: 8
   RE: Sedenje. Za znoret!
8.2.2007 22:55:38   
Luskan
Naš je isti, ampak ker za dvigovanje uporablja lastne trebušne mišice, se mi zdi čisto dobro. Narobe je, če bi ga sama silila v ta položaj.

(odgovor članu nelly)
Neposredna povezava do sporočila: 9
   RE: Sedenje. Za znoret!
9.2.2007 12:00:26   
Tia27
hočem samo opomnit, da do 6 meseca športni vozički niso priporočljivi, sploh pa vzdignjeno vzglavje, hodimo k  otroški ortopedinji, ki je verjemite mi najbolj iskana in skratka najboljša, tako da čimveč na tleh, otrok mora sam znati se usesti, sam se mora tudi postaviti na noge, nobenega "forsiranja"sploh pa ležalniki so najslabši za otrokovo muskulaturo, tam ne čutijo teže in šele tam notri nobene mišice ne delajo.Zdaj pa me ne spljuvat lepo prosim, ker predajam naprej zgolj strokovno mnenje, vi ste pa tiste ki boste odločile kako boste delale z vašimi sončki.lp

(odgovor članu Luskan)
Neposredna povezava do sporočila: 10
   RE: Sedenje. Za znoret!
9.2.2007 12:25:53   
lenika
Ja Tia, jaz se načeloma zelo stinjam s teboj in sem vesela, da tvoji otroci hočejo ležat do 6. meseca. Naš ni hotel in se je v vozičku začel dret v trenutku, ko sem ga položila noter. Pri 4,5 meseca sem ga dala na najnižjo stopnjo v športnem vozičku in od takrat je neprimerno bolje. Sedet je tudi hotel okoli 4. meseca in sem ga na rokah pač dala v polsedeči položaj, nikoli pa ga nisem zalagala. Sem se pa trudila ga imet čim več na tleh, samo ko se je razdrl, ga pa tudi nisem pustila. No sedaj odkar kobaca je pa najlepše na tleh.user posted image

(odgovor članu Tia27)
Neposredna povezava do sporočila: 11
   RE: Sedenje. Za znoret!
9.2.2007 12:30:25   
Lara28
Tudi nam je pediatrinja rekla, da do koder zmore sam je vse ok. Ne smeš ga posedat in ga silit, če pa sam hoče pa je ok. Anej je pri 5 mesecih že zelo lepo  samostojno sedel. Ga pač nismo pustili dolgo, smo mu skušali preusmriti pozornost. Sedaj je star 8,5 mesecev in ob opori hodi. Pa ga niti slučajno ni nihče nič forsiral ali silil. Tudi plazi in je pri tem zelo zelo hiter in spreten.
Otroci so pač različni. Eni prej shodijo, drugi govorijo, tretji spet nekaj svojega. Pač ni nujno da gre vse po knjigi. Se jim je treba pač prilagodit.

(odgovor članu Tia27)
Neposredna povezava do sporočila: 12
   RE: Sedenje. Za znoret!
9.2.2007 19:42:13   
Bonnie_RR
Meni je pediatrinja na pregledu svetovala, da se user posted image dvigne naklon in naj ga nikar ne "tiščimo nazaj", če se dviguje in hoče bit pokonci. In sem upoštevala njene besede.

_____________________________

Ponosna mamica dveh navihanih zakladkov, Nika in Vite.

(odgovor članu Lara28)
Neposredna povezava do sporočila: 13
   RE: Sedenje. Za znoret!
10.2.2007 19:38:28   
Tia27
bonnie verjemi,da veliko več ve nevrofizilog specialist o tem kot pa pediater,lp

(odgovor članu Bonnie_RR)
Neposredna povezava do sporočila: 14
   RE: Sedenje. Za znoret!
11.2.2007 0:53:43   
Seven*
Tia26, kje si hodila do sedaj?!?! A lahko prosim odgovoris se na temi o lezalnikih na Novorojencek-dojencek. Mene imajo namrec ze za malo zmesano!! PROSIM! user posted image

_____________________________

Gospa sem.

(odgovor članu Tia27)
Neposredna povezava do sporočila: 15
   RE: Sedenje. Za znoret!
11.2.2007 0:58:11   
Seven*
Hmm. Ja, je pa hudic tole, ker otrok nekaj hoce in potem ne vemo kako ukrepati. Moje mnenje je, da se lahko dvigne vzglavje, vklolikor je vozicek trden in kvaliteten in ni po sistemu "marele", kjer pade noter kot vreca.

Najboljse je pa seveda nosenje v polozaju lupinice, ampak zal je danasnji cas taksen, da ga moramo tudi odloziti.

Ce je firbec, mogoce poskusaj tako, da mu v posteljici navesis okrog ful zanimivih stvari.

Nazalost je "kaj je dobro za otroka" eno, v praksi pa.. Jaz sem jih pac ogromno imela po rokah, ker so bili firbci..


_____________________________

Gospa sem.

(odgovor članu Seven*)
Neposredna povezava do sporočila: 16
   RE: Sedenje. Za znoret!
11.2.2007 7:13:17   
Dashenka
Tudu moja hči je bila pri malo močnejših in hitrih in je pri 3,5m že veselo delala trebušnjake, Po nasvetu pediatrinje smo jo prestabili v športni voziček pri 4m in ji za 30stopinj dvignili naklon.

Ni bilo pol meseca, ko se je iz poležečega položaja sama dvignila (z "natreniranimi" trebušnimi mišicami) v sedeč položaj, v katerem je bila lahko tudi po pol ure, predno se je utrudila in se spet naslonila.
Od takrat dalje so bili najini večurni sprehodi en sam užitek.

Pomemno je, da se otrok ne slili v noben položaj (sedenje, stanje, hoja...), če zanj niso priravljeni. Če pa to zmorejo oz. počno sami, pa jih pri tem ne oviraš!


Prisiljevat otrok v ležeč položaj, če se je sam sposoben dvignit, samo zato, ker si prebral v neki reviji, da naj bi otroci ležali do 6m, ali pa slišal od mamice, ki ima otroka z razvojnimi težavami in potrebujejo medicinsko pomoč specialistov, pa je user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu Bonnie_RR)
Neposredna povezava do sporočila: 17
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:





Glivična okužba nožnice – pogost vzrok nep...
Čeprav večinoma mine brez posebnosti, je glivična okužba nožnice ali bakterijska vaginoza precej pogost vzrok za neplodn...
Nosečnost: Tabela rasti ploda po tednih
Kako velik je plod v posameznem tednu nosečnosti? Preveri, kako izgleda nosečnost po tednih!
Zgodbe malih junakov: 9 dni sem bila v ume...
Sprejeli so me v zelo kritičnem stanju na Infekcijsko kliniko, opravili nujen carski rez, intubirali. Potem sem bila v ...
Otroci, ki se zbujajo zgodaj zjutraj so ...
Se vaš malček zjutraj prebuja skupaj s petelini, ne glede na to ali je delovni dan ali vikend? Imamo dobro novico za vas...
Živilo, ki preprečuje pojav alergij pri ot...
Znanstveniki iz Nove Zelandije so prišli do zanimivega odkritja, da lahko samo z enim samim živilom v prehrani otroka zm...




Nos.
пеперутка16

Kako majhnim otrokom čistite nos?