|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  76 77 [78] 79 80   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: Junijke 2007
27.2.2007 21:12:09   
Drnula
Nogica- uau, si se pa potrudila. Noro, jaz še nisem v tej fazi da bi o tem razmišljala, mi še ne potegne
Žabica- tud jaz sem bolj majhna in tista štorklja se tud men ne dopade
Ronja - jaz sem bila tudi skeptična zaradi majčke Pridem junija ... pdp imam 1.6. ampak slutim, da bo že maja.
Sicer pa se tudi naši pupi ful dogaja in se trebuh kar dobro premika. Se prav fajn vidi navzven. Ne vem če je pri kateri podobno, ampak pri meni se vedno razburi ko jem. Takrat se najbolj premika.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 1926
27.2.2007 21:32:46   
KT
Vseeno je kje si našla tisti seznamček nogica ti si carica - uf kaj pišem user posted image  - to ni seznamček, to je seznam v pravem pomenu besede (evo pa mam svojo doktorsko dizertacijo user posted image ) - me je kar pri srcu stisnilo, ker sploh ne vem kje naj se ga lotim user posted image user posted image  Moram priznat, da sama razen enega kompletka v oranžno-rumeni barvi (ta me je čisto prevzel, ko sem ga zagledala v trgovini) nimam absolutno nič, ampak res popolnoma nič user posted image  Ko pa sem zagledala tisti seznam, me je skoraj zmanjkalo (kar zameglilo se mi je pred očmi user posted image ) - to bo še veselo.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 1927
28.2.2007 8:08:10   
FLASK_A
Dobro jutro vsem! Vidim, da ste kar načvekale odkar sem včeraj zapustila RRuser posted image

Ronja- o masaži najbrž res piše v knjigi ampak jaz sem še na tisti strani, kjer opisuje 28.T nosečnosti- pa do poroda sem preletela user posted image  Sem pa bukselj,a? No, upam da nam tudi na materinski kaj pokažejo- midva greva v začetku aprila.

Ja, palčka zavijalčka bova najbrž zaenkrat dala na :Ignore: na najinem seznamčku- že tko je preveč vsega. Če bo pa potreba, ga bova pa kupila, sej iz prodaje menda ne bo šel user posted image  Res je veliko za kupit. Jaz sem sestavla kar seznam (ker noben ne ve, kaj bi nam kupil- pliškotov pa ne maram, ker se samo denar zapravlja, uporabne vrednosti pa ni nobene), seznam bom dala mojim in pol naj si zbirajo, kaj bo kdo kupil. Se mi zdi še najboljša varianta, ker če ne, bom res mela polno sobo samih medvedovuser posted image  Da ne bo katera narobe zastopila- sej so mi ful luštni, ampak računam, da jih bom itak dosti dobila od vseh ostalih, ki bodo prišli na obisk- za ožjo družino pa naj bo lepo seznamček.

Štorkljauser posted image  Ne, jaz ga bom imela kar v vozičku al pa košari al pa v lupinici..

Drnula, zanimivo- očitno bo tvoj user posted image  jedec, ko ima tako rad hrano. Jaz sem pa opazila, da najin mišek poskoči, ko smo v trgovini na blagajni.Ko trgovka potegne izdelek- zapiska (ko se odčita koda), mišek pa brcne. Res je hecen user posted image  user posted image . Samo, da uživajo, ane!

Danes imam pregled, me prav zanima, kaj bo imela g za pripomnit (sigurno kaj v zvezi s kg, ki se mi zadnje tedne pridno nabirajo).

Lep pozdravček in pobožajte trebuščke!

Si doma? Doma si. http://www.facebook.com/doma.si.vesna

(odgovor članu KT)
Neposredna povezava do sporočila: 1928
28.2.2007 8:11:18   
zabica26
user posted image user posted image user posted image user posted image KT user posted image user posted image user posted image user posted image

Tut sama sem na istem...no, če ne bi dobila prejšnji teden ene velike vreče majhnih oblačilc od prijateljice (vse so že oprane in zložene do naslednjega pranja čez ene 2,5 mesca). user posted image
Ampak se ne sekiram, ker imamo še nekaj časa, a ne? Jaz bom v marcu počasi začela kupovat barve za sobico in nalepke, aprila pohištvo in voziček, kakšno stvar od nujnih potrebščin bom kupila že sproti, oblekce pa hm...maja, junija? Mogoče kakšno zarad občutka že prej...nisem še tolk notr padla, priznam. user posted image

Je pa seznam odličen. Nogica user posted image , tis carica user posted image .

(odgovor članu KT)
Neposredna povezava do sporočila: 1929
28.2.2007 8:26:35   
zabica26
No, jst vztrajam pri tem, da bova imela samo posteljico. Meni koški niso všeč in pika. Ampak, mogoče bo kdo imel res dobre argumente in ga bom poslušala. user posted image
Palček zavijalček-ja, sej na začetku se ga ne rabi, problem je k otrok je še kaj drugega kot mleko. Takrat pa smrdi smrdi, kako smrdi. user posted image Če boš smeti sproti odnašala ni panike, če pa ne boš ali pa če ste alergični na vonj (kot pri nas), je pa zelo uporaben. Delala sem v vrtcu in vem, kako kakšne pleničke smrdijo. user posted image

Dons bom šla doma mal čez seznam, da mal preračunam, kakšen strošek bo to. Zadnjič mi je sodelavka samo omenila, da je tista posteljnina na v pojstlco (z obrobami in to) cca. 125€. Tako da... mogoče bom pa kakšno malenkost res še v marec stlačila, da ne bom potem v šusu 2000€ zapravla... Čist tko zarad filinga. user posted image

Aja, Ronja, imaš prav glede zelenjave. Sam pr nas so imele prjatlce tak recept, da rajš same potrpijo kot da poslušajo jok. user posted image

(odgovor članu zabica26)
Neposredna povezava do sporočila: 1930
28.2.2007 8:59:15   
melaverde
Ciao nosečke srečke,

da še jaz dodam svoje...ma najprej to, da tudi jaz ne razumem na koga bom čakala da mi prinese stvari ?!
Ma kaj ni, da dva tedna po porodu naj še ne bi dobivale obiske ?? in kaj bo moj fant nag ???
Poleg tega, moja sestra je rodila 19. februarja - od takrat je tutice že prerasla, dobila ni še ničesar razen igrač po telegramu in že od prejšnje nečakinje se spomnem, da je prejemala samo stvari za 1 leto user posted image .

Ne me narobe razumet ampak prvi teden bomo moža verjetno potrebovale doma ob sebi, si predstavljate da jih pošiljamo naokoli po nakupih pajacov ?! mojemu se zmeša... čeprav sedaj bi nakupil vse kar je novega in kar mi nismo imeli user posted image .

Jaz se bremzam samo zaradi tega, ker naj bi prvi teden še uporabljale dolge rokave in hlače ampak vse glede na vročino. Lani julija (vsaj na primorskem) so že iz porodnišnice hodile domov v kratkem !?!
Tako da sem kupila 2 spodnja bodija z dolgimi rokavi(potem bom kupovala samo kanotjerce do jeseni) in v H&M 2 pajacka bombažasta (nikakor ne plišasta), nogavičke, kapice, brisače (teh ni nikoli dovolj glede na to da jih bomo kupale sigurno 2x na teden), dolge hlačke z naramnicami (Okaidi- oni imajo tako prijetne materiale da še jeans hlače so nežne kot vata, pa vsi modeli se odpirajo med nogami) ker zvečer jih bomo dale v dolge ?!

Zrak, v IZI je naprodaj še en razstavni eksponat otroške sobice ampak po moje bi mogla vprašat če ti nabavijo kaj iz Ljubljane. Jaz nakupujem v Baby centru samo če vidim kaj na akciji oz. pripomočke za sestro, dudice, stekleničke, nastavke za bradavice, komplet posteljnine, jogi, prevleko za jogi ki ne prepušča (se jo dobi tudi za voziček)...kar se tiče oblačil ni tako poceni user posted image .
Pojdi v H&M, ta je zakon !!! Kar se tiče modelov in cen !!!!

Midva Palčka zavijalčka ne bova kupila (vsaj za enkrat ne), čeprav sestri sem ga ampak takrat je živela še v bloku in ni mogla vsako plenico nesti v smeti. Midva pa sva v hiši, pa še do smeti imam dva koraka... Mogoče je dobra lastnost tudi v tem, da ga uporablja samo za plenice...naša Ema kaka 6x na dan (prava kagarela) in če bi te plenice dajala v navadne smeti bi bile res skozi polne !!

Vprašanje: ma ta štorklja je sploh dobra kar se tiče lege hrbtenice ?? Vprašam ker tukaj pri nas je še nisem vidla... Ne vem zakaj tolko bolj reklamirajo kengurujčka, je mogoče tudi bolj varen ?? Se mi zdi otrok dokaj opasan...

Glede praktičnosti pajackov, mogoče ko otroka dviguješ pa mu nič gor ne potiskaš in ima vedno pokrit hrbet. Ampak to zapenjanje na hrbtu, meni ni všeč...vseeno ga poreš kobacat oz ga prijet v naročje in da ti nekdo drugi zapne....
Ma če ima katera boljšo teorijo, naj me popravi !!!!

Sem vam naložila danes  a...ampak tolko berem revije, knjige, poslušam in vpijem kot spužva, pol pa pridem v trgovino in sem neodločna kot ne  vem kaj...

Še eno vprašanje, okoli novega leta so v Intersparu držali dekice za v voziček (cena okoli 790 sit), full barv: zelena, orančna, rumena, modra. In seveda sem jo kupila samo sestri ker je voziček imela že doma.
A je katera opazila v Ljubljani da jih še imejo ??????

Hvala za posluh, pa radi se imejte....
Poljubčka !

(odgovor članu zabica26)
Neposredna povezava do sporočila: 1931
28.2.2007 11:11:01   
zrak
Drnula hahauser posted image  pri meni je čisto enako, čim začnem jest... v mojem trebuhu cel ples user posted image , začne ropotati na vse strani.. prav smešno.. zgleda, da je ves srečen od pričakovanja : le kaj je mama dobrega pojedla.user posted image user posted image

Glede palčka zvijačka, tudi midva ga ne bova kupila, vsaj za zdaj, potem mogoče se izkaže drugače... je preveč drugih bolj pomembnih stvari za nakup.

Melaverde hvala ti za odgovore... kje pa ti kupiš plenice in kakšne znamke???user posted image user posted image

Hvala....

punce imejte se lepo in uživajte

(odgovor članu Drnula)
Neposredna povezava do sporočila: 1932
28.2.2007 11:14:42   
melaverde
Ciao Zrak,

ma jaz plenic še nisem kupovala ker sva jih s setro dobili od ene kolegice ki se je full oborožila in na koncu sta ji ostala dva paketa.
V glavnem sem dobila od Pampers new born se mi zdi, št 1 ampak naši Emi po enem tednu ratujejo majhne...

Bombažne plenice za dvojno povijanje pa sem vzela v baby centru

ma kjeste čveke danes, kaj vse imate delo user posted image  ??

(odgovor članu zrak)
Neposredna povezava do sporočila: 1933
28.2.2007 11:45:09   
ŠpelaP
Pozdravljene!
Pri meni pa očitno še ne bo konec nadlog, ki me spremljajo. Zdaj sem pa še volka v rit (pravzaprav bolj v ...) dobila. Saj veste, ko se vam tako koža z drobnimi pikicami vname in potem grize kot user posted image . Jebuser posted image ! Sem si kar z mazilom kuterid namazala. Čez noč se mi je malo umirilo, zdaj se pa tudi bolj počasi premikam po sobi, da se mi ne riblje! user posted image
Glede seznamov, kaj potrebujemo, se človeku res kar zvrti. Vam, ki morate pa večino teh stvari še kupiti, pa še toliko bolj. Ampak vse odtehta zavedanje, da je to čas, ko bodo kmalu na svet prijokali naši težko pričakovani user posted image
Jaz se spomnem, ko smo šli oči, mami in jaz na tak nakup v Avstrijo v moji prvi nosečnosti. Kaj vse bi takrat jaz imela! Samo mošnjiček je bil bolj plitev (jaz brez službe, mož pa še absolvent - tudi brez službe). Sreča, da sem imela nekaj prihrankov, ki sicer prvotno niso bili temu namenjeni, potem so pa šli za user posted image . Sta pa kar precej prispevala moja starša in babica.
No, v glavnem, ta čas priprav na dojenčka, nakupov zanj, urejanja gnezdeca za mlado družinico, je res sladek in poln pričakovanj.

(odgovor članu melaverde)
Neposredna povezava do sporočila: 1934
28.2.2007 12:03:20   
FLASK_A
Evo mene s pregleda- vse je super, zdaj sem dobila tudi že potrdilo (za CSD, porodniško). No, pred tedni sem začela s tabletami ELEVIT (železo), ki pa so mi povzročile tako user posted image  zaprtje, da sem z njimi prenehala in začela z Donatom in Activiouser posted image user posted image  Stanje je itak boljš. Zdaj mi je g rekla, naj jem namočene suhe slive in pesin sok, tablete pa so mi ostale. Če jih katera rabi, naj pove.

Sem bila pa fuuul vesela, ko sem videla, da je vse vredu, izmerila in pogledala mi je tudi maternični vrat, user posted image se ima super. Čim pa se vsedeš u auto je pa cela katastrofa.. Folk res ful ne zna vozituser posted image  Me prav razjezi včasih, ker smo taki SLOVENCI, u smislu: jaz sem stal na rdeči- tebe pa ne spustim čez zeleno- čeprav na sosednjem pasu. Ker sem čakal jaz- daj pa še tiuser posted image user posted image  Mislim, res brez veze, se mi kar kocine pokonc postavjo. In da se ne vključiš u pas vozijo v mm razdaljah- res kretensko. Ne kapiram, res ne. Eh, nimamo kej...

Nič, punce povejte kaj da ne bo tako dolgčasuser posted image user posted image  

Si doma? Doma si. http://www.facebook.com/doma.si.vesna

(odgovor članu ŠpelaP)
Neposredna povezava do sporočila: 1935
28.2.2007 12:19:34   
ronja
Punce, ne boste verjele, jaz sem spet zbolela! Sicer delam, ampak kreham ko star mornar, pa grlo me boli in mislim, da imam vročino, ker sem vroča pa zebe me, čeprav je tu 25 stopinj... Ma, kaj še ne bo konec?user posted image pa tak sem bila vesela, da lahko kaj delam! Pa še bruhala nisem že 2 dni!!!user posted image upam, da bo samo od sebe prešlo, moram se 1x naspat, ampak zvečer se kar ne spravim v posteljo, vedno je še en kup opravkov, pa fant, pa cucek... Pa ne gre, zjutraj pa služba... šef je trenutno na počitnicah, sicer bi se probala zmenit za krajši delovni čas...

Kati, hvala, bom šla pogledat v Popek, majo tam samo stvari za user posted image ali tudi za user posted image ?

previjalno mizo bova midva rabila, ker je najina koplanica mini in je sušilni stroj NA pralnem, kar pomeni, da ne morem nič delat na kateremkoli od njiju... palčka zavijalčka bova tudi kupila, če je to to, kar mislim, da je, košek za plenice, da ne smrdijo, torej. Zato ker ločujeva odpadke in bi plenice itak morala dajat posebej, ker ostalih smeti, ki niso embalaža, organske ali papir nimava skoraj nič in imava zanje samo en mini košek v kopalnici. Tako da zavijlaček ja.
Kati, se ti da pogledat, če jih še majo v Leclecu, če boš kaj tam mimo hodila?

zaenkrat
imvava za user posted image voziček in ene nogavičke, nič drugega. Saj se še ne mudi, zdaj tako še nimava kam dat stvari... Bo treba naredit par polic, da preseliva knjige in ostalo iz omar, da bo prostor za user posted image oblekice... Tudi jaz ne vem, od koga bi kaj dobila, nihče nima malih otrok, razen tega nečaka, ki pa bo stvari še rabil, saj bo takrat komaj slabe pol leta star... Tako da bo verjetno treba kar vse svoje nabavit...

nogica, hvala! Se res priporočam, da mi sporočiš, če boš kje videla tole PP lupinico na znižanju! Saj veš, porodniška bo nizka, pa najini plači sta tudi pod povprečjem... Tako da bi rajši malo pogledala okoli, samo zdaj sem v službi in nimam nič časa gledat... Služba, domov skuhat in jest, plavat, potem se vedno še kaj najde, pa itak je že vse zaprto takrat... Tako da ti, ki si že bolj v tem, bi ti bila res hvaležna, če me pocukaš, če boš kaj videla! mogoče bi mami nahecala, da bi mi to dala za rd in user posted image skup, sicer mi še za lanskega ni dala, tako da recimo da ni prevelik zalogajuser posted image

nikica, o masaži user posted image piše v knjigah o masaži, za knjige o user posted image ne vem, ker nisem še čistno nobene odprla... Groza, ne?user posted image čakam na dopust... Midva sva šla enkrat delat tečaj masaže, pa so nam tudi tam povedali, v bistvu je dokaj podobno, samo bolj nežno, pa so še posebne tehnike za krče, ampak tega ni nič kazal, samo povedal, ker pač je bil tečaj športne masaže, tamali pa še niso smatrani za športnikeuser posted image

Midva sva od njegovih dobila denar, kar se mi zdi najbolj super, ker si tako lahko sama zbereva, kar nama je všeč. Sta ful fajn, sta sama rekla, da bova itak sama najbolj vedela, kaj rabiva in da je tak najboljše. Moji niso še nič rekli, očeta bom prosila, da mi naredi stolček za malo, ko bo toliko zrasla, da bo lahko sedela v njem za mizo, bratec mi je obljubil police. Mami ni rekla nič, pravi, da ne bo nič kupovala, ker itak še zdaj nimava kaj kupovat. Me zanima, kako bo potem, ona je bolj mahnjena na cote, jaz bi pa rajši videla, če bi nama prispevala avtosedež, hehe. No, pustimo se presenetit. Od sestre po moje ne bom dobila nič, ker ona nikoli ne daje daril.

Sploh sem ugotavljala, da je vprašanje, če bo sploh kdo od mojih tu, ko bom rodila... user posted image Sestra gre na potovanje v J. Am., pa se je pač odločila, da gre takrat, bratec gre verjetno na študentsko izmenjavo v Nem., če ga bojo vzeli, mi je zadnjič mimogrede omenil... mami misli it na romanje po Španiji, ki je ravno maj-junij, (pa mimogrede sploh ni vernauser posted image ) oče živi na Primorskem - no, zanj sem prepričana, da bo pridrvel v porodnišnico, čim bo kaj slišal, ampak ostalih pa očitno res ne bo. no, sami so si krivi, da ne bojo videli najbolj lušne Ronje na svetu prvih par mesecev/tednov/..., heheuser posted image Sem jim že lepo povedala, da čakat ne mislim prav nobenega, se mi bo itak dovoj vleklo tiste zadnje dni!user posted image

Še sreča, da imava fantove starše, če bo treba kaj za pomagat, onadva sta skoz doma, razen če gresta na kak hrib, pa se ju tudi od tam da priklicat, če je kaj nujnega:), pa še v penziji sta in res lahko računaš na niju. Sploh njegova mami bi vse naredila za nasuser posted image Moram priznat, da sem kar malo bolj mirna, ker vem, da jo imam... Ker moj oče bi sicer vse naredil in pomagal, kar se le da, ampak saj veste, prvič je že dolgo tega, kar je on mel kakega otroka na skrbi, pa tudi takrat je bila mami doma in nas je v gl. ona previjala itd... Pa tudi je rekel, da si ne želi lih zdaj skrbet za enega user posted image - to je sicer rekel, predno sem zanosila, mogoče si je že kaj premislil, če ne si pa še bo, ko jo bo videl, on je itak nor na punčkeuser posted image

Pa mogoče se bova s punco od fantovega brata kaj menili, da si jih bova čuvali, sicer je ona precej nezaupljiva glede svojega malega, ga nerada da iz rok, ampak mogoče ji bo čez pol leta pa že pasalo. Jaz pa itak že vem, da mi bo, že takoj, heheuser posted image Saj jo že zdaj nosim 5 mesecev, pa še 4 jo bom, potem jo pa komot kdo drug mal drži, heheuser posted image

(odgovor članu ŠpelaP)
Neposredna povezava do sporočila: 1936
28.2.2007 14:07:00   
Anonimen
Punce men je danes en butast dan.
Klicala sem mizarja, ki nama naj bi že pričel delat previjalno komodo in ene poličke. Pa da vidite, lotil se ni še nič, pa hvala bogu, da se ni. Mi je povedal predračun za previjalno komodo. Ne vem al je mislil naredit zlato al kaj ampak cena je tam nekaj čez 400 EUR.user posted image Me ja kar zvilo ko mi je rekel to ceno, ker vsepovsod drugje so okrog 150 EUR. No bila pa naj bi iz navadne iverke- mimogrede najslabši material. Potem pa še tiste poličke okrog 150 EUR. Pa maš da dol padeš. Sem takoj klicala user posted image , pa se je tudi njemu zdelo to full preveč, čeprav on ponavadi pravi ja tolk je pa konc. Tako da sva se odločila, da pokličem mizarja nazaj in mu pač rečem, naj ne rabi začet delat, ker nama je to malo previsoka cena. Za to ceno dobiva midva skoraj otroško sobico.
Sem šla potem takoj v akcijo in cene so res veliko nižje pa izdelki so full lepi. Sploh mi je všeč od pohištva Sadeko. Potem sem vidla še tisto akcijo od Izi mobilov (katera je že omenila, da je to kupila) za previjalke in mislim, da bom šla kar po to, saj je cena res zelo ugodna, pa še lepe barve so. Ma sem čist jezna, res. Potem pa še ne vem kdaj bo lahkop narejena ali maja al kdaj. Jaz naj pa user posted image nazaj porinem, če bo hotel prej venuser posted image ? Katastrofa.

Aja pa Neckermannov katalog naš dojenček sem danes dobila. Pa so tudi tam noter otr. sobice in komode. A mislite, da je to kaj kvalitetno?

Ronja ja tebe se je pa bolezen res kar močno prijela. Upam, da se čimprej pozdraviš, drugače pa ti res priporočam bolniško. Glede lupinice pa sem zasledila, da bo akcija v BC in sicer dne 1.3.- to se pravi jutri. Moraš pa jo naročit preko spletne strani. Ampak barva pa je rumeno-siva, ne vem, če bo še kakšna druga. Bodi pozorna. Znižana pa naj bi bila za 25%. To se že kar splača, če ti bo le všeč, drugače pa počakj na kakšno novo akcijo. Ti pa seveda sporočim, če še kaj zasledim.

Špela ja ti si tudi uboga. Držim pesti zate in za Ronjo da se čimprej pozdravita.user posted image

nikica čestitam za pregled, da je vse ok z vama user posted image user posted image user posted image

No zdaj pa grem naprej v napad za previjalne komode. Če pa kje kaj vidite, kar bi me mogoče zanimalo pa mi prosim sporočite.

(odgovor članu ronja)
  Neposredna povezava do sporočila: 1937
28.2.2007 15:09:35   
ŠpelaP
Komoda od Lip Poljčane: http://www.lip-poljcane.si/index.php?lang=si&page=proizvod&categorie=3

e-nakupi za otroke:
http://zaotroke.enakupi.com/Previjalne-mize-in-blazine-c-348.html

(odgovor članu Drnula)
Neposredna povezava do sporočila: 1938
28.2.2007 17:34:13   
Anonimen
Hvala Špela. Te od Lip Polčane so mi full dobre. Na e-nakupih pa mi ni nič kaj všeč, sem tud že enkrat prej gledala.
Bom vidla kaj bo user posted image rekel in potem v nabavo.

(odgovor članu ŠpelaP)
  Neposredna povezava do sporočila: 1939
28.2.2007 19:37:07   
ŠpelaP
nogica in ostale - še povijalne mize:
http://www.cri.si/POHISTVO/silviaprvo.html
http://www.cri.si/POHISTVO/bukela.html

(odgovor članu Drnula)
Neposredna povezava do sporočila: 1940
28.2.2007 20:02:47   
Kati81
Ronja sorry ne bom šla nič v Leclerc, ker sem bolj prikljenjena na kavč, tko da prosi kako drugo, če se da, veš jaz še po stopnicah ne grem, vsaj do druzga tedna v torek ko imam spet pregled.

Lep večer

(odgovor članu ŠpelaP)
Neposredna povezava do sporočila: 1941
1.3.2007 8:45:48   
ronja
Punce, jaz sem čisto mrtva! Včeraj sem bila kot sem že napisala, pa sem mislila, da če popoldne odležim in se dobro naspim, da bo boljše... Jok brate! Vročino mam 38 stopinj, pa mislim, da še narašča, grlo čist vneto, ko sem sporočila po tel. v službo, da ne morem prit, me sodelavka, s katero deliva sobo, sploh ni spoznala, ker mam tako krasen glas, fanta sploh nisem mogla poklicat, pa je bil 3 metre stran, ker me ni slišal... Kašljam pa ko da mam spet pljučnico - grrrrr!!!!user posted image user posted image Kako sem včeraj bruhala, rajši ne bi - prej res dva dni nisem, sem pa včeraj za vse za nazaj...user posted image

Pa so mi vsi pametnjakoviči zatrjevali, kako bo pa zdaj super, pa da to je bila samo fora prvih treh mesecev, pa da nima veze, pa da se pač telo mora navadit na user posted image ... Pa kako je drugo trimesečje nekaj najlepšega! Mislim, saj nočem zvenet negativno, ampak jaz sem že čez 2/3 drugega trimesečja o nekih krasnih občutkih pa ne bi mogla poročat...

Pa kaj moram res zbolet! Tako sovražim bit bolana! Sem bila ful happy, da sem spet delala, da bom nekaj naredila pred porodniško... Magari bi ostala na bolniški do konca, vsaj bolana ne bi bila!user posted image Pa spet letanja k zdravniku,... JOj, kok se to meni več ne da! Kaj naj naredim?

Aja, sem pogledala tisti stolček na akciji od Baby centra, samo ni Vaggio SIP, ampak oni navadni in je samo rumen, tako da sva sklenila, da bova malo počakala, če dajo še najinega kje na akcijo, ker se lih ful ne mudi...

Včeraj sta prišla še moja bratec in sestra, pa sta kar visela tu in je bil user posted image kar malo jezen, da sta tako neuvidevna, ma to je res smotano, da moraš ful jamrat, če češ, da te ljudje resno jemljejo... Bi bilo namreč boljše, če bi večer lepo preležala...

Rada bi že bila zdava, saj to ni taka huda zahteva, no! Ne pa da gre skoz na slabše, odkar sem v službi... Pa tut za user posted image to verjetno ni najboljše... Čeprav naj bi zdaj bilo manj nevarno... Po moje ji junija sploh ne bo vroče, ker bo navajena na take temperature v materniciuser posted image

(odgovor članu Kati81)
Neposredna povezava do sporočila: 1942
1.3.2007 8:56:43   
melaverde
Joj, Ronja jaz res ne vem kaj bi ti svetovala oz. kako bi ti pomagala. Meni so se po 4. mesecu končale slabosti in od takrat jem res veliko zelenjave in sadja (so se kg full hitro nabirali), tako da možno da se mi je ojačal imunski sistem ker okoli mene so vsi bolni, mene se pa ne dotakne (sem potrkala).

Upam, da ti bo dr. stal ob strani, se zavzel zate in ti vsaj dal kake vitamine ali ne vem kaj...user posted image

Ti v glavnem počivaj, ne naprezaj se, ker je očitno tvoje telo full prizadeto.....počivaj, počivaj in veliko pij !!!

Pozdravček

(odgovor članu ronja)
Neposredna povezava do sporočila: 1943
1.3.2007 9:05:37   
NRMM
Daaaaaan še iz moje strani po dolgem času.

Malo sem preletela seznam za novorojenčke ampak meni je tam gor vsega preveč. Pred prvim porodom mi je svakinja napisala seznam kaj vse potrebujem,ampak od tistega sem ravno polovico potrebovala,ostalo sem dala drugim ozr.se še potaka kje v kakšnem predalu.

Me pa res zanima kako oblečti novorojenčka za odhod domov v mesecu juniju. Npr.da bodo vroči dnevi. Decembra 05 ni bil problem za oblečt,ker je bila itak ''huda'' zima,za junij se mi pa ne sanja kaj preveč,kaj oblečt naši nagajivki.

Palček zavijalček.........hmm mi ga imamo ampak je odromal v atrij na luft. Kljub vsemu zavijanju v vrečke je iz njega smrdelo user posted image . Sicer manj kot iz navadnega koša ampak smrdelo pa je.Ker imam previjalno v otroški sobici (stanje v kopalnici je podobno tvojemu Ronja)nikakor nisem prenašala smradu iz palčka,še manj pa,da bi dopustila,da smrdi tam kje Maruša spi.

Ronja čimprej se pozdravi user posted image user posted image ,pa da te začnejo spremljati lepi in zdravi dnevi do konca nosečnosti. Sej mine teh 9 mesecev. Meni je bilo prvič vseh 9mesecev slabo user posted image ,živela sem od samega sadja,zelenjave in hamburgerjev,to je ves izbor hrane kateri mi je odgovarjal.

Nogica ufff tole pa je zasoljena cena za previjalno in poličke.Za takšno ceno dobiš v Rutarju celotno sobico za dojenčka (previjalna miza s 3 predali in malo omarco,otroška posteljice 140x70 in tridelna omara).Mi smo jo nabavili in je res veliko prostora,pa niti ne zgleda tako slabo.Čeprav je v Ikei še dosti lepših stvari user posted image .

Pri nas je vse ok,komaj čakam jutri popoldne na 3D UZ.

Grem likat,ker drugače se bomo začeli prevračat čez tisti kuuuuup cot user posted image user posted image .

Uživajte v sončku,pobožajte svoje bavšije.

l.p.
Irena

Moji dve nagajivki :-):

Maruša 24.12.2005
Maša 26.6.2007

(odgovor članu ronja)
Neposredna povezava do sporočila: 1944
1.3.2007 10:02:10   
zrak
Ja Ronja.. čim prej okrevaj.. pa upam, da veš da tvoje slabosti niso od nosečnosti ampak od bolezni.. sicer roko na srce si iščeš tudi sama... saj si imela še vročino ko si letala naokoli, pa rolerji, plavanje z vročino... če se dobro spomnim.. in seveda se nisi pozdravila do konca... in ekola ponoven izbruh.. Sestri pa lahko rečeš tudi sama, da si bolna in nisi razpoložena za obiske...tako da če se ne boš sama gledala, te ne bo nihče.
user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image  cel kup sreče da se pozdraviš..

Jaz sem pa včeraj naročila tetra pleničke preko splentne strani bc... kolegica mi je rekla da so najboljše od Tosame, tako da bom tudi en paket teh nabavila.

Pranje cunjic, rjuh, pleničk, brisače ... a vse to moramo oprati brez mehčalca , samo s praškom al kako.. nekje sem to bralauser posted image
A ve boste imele enake brisače za vas in za user posted image  al različne... Jaz sem mislila imeti enake... kaj pol jih moram prati posebej, za nas z mehčalcem, za user posted image  brez????????  Joooojjjjj koliko kompliciram... da bi nas slišale babice, bi se čisto križale user posted image ..

lep dan vsem....

(odgovor članu ronja)
Neposredna povezava do sporočila: 1945
1.3.2007 10:31:57   
zabica26
Pa tlele bomo diplomirale iz vseh oblekic, pleničk, dodatkov takšnih in drugačnih... user posted image
Vas bom mal spremljala, ker jaz še ne nakupujem...nimam časa pa tut ne vem, kam bi vse skupaj zlagala. Najprej bova sobico uredila.

Ronja, vse tuki ti delimo nasvete, ampak sej nas itak ne boš ubogala. Če veš, da si slaba, črtaj vse aktivnosti in počivaj. Pač, tako je. Morda bo naslednjič pa povsem drugače. Poskrbi zase in za otroka.

A palček zavijalček pa takole? user posted image user posted image Škoda...

Punce, še en nasvet sm dobila user posted image od novopečene mamice. Čim več si prebrat o novorojenčku...krči, spanje itd., da ne zganjaš panike takoj ko prideš domov in otrok joka. user posted image

Aja, ta nasvet je pa moj: preberite knjigico Spi, detece, spi user posted image
Pa priporočajte vsem tistim, katerih otroci ne spijo. Jaz jo poznam že od prej, ampak zdaj sem pa že kar nekaj pohval slišala in da zadeve res delujejo. user posted image

To glede pranja brez mehčalca sem tudi jaz slišala, ampak je zelo zelo odvisno od vsakega dojenčka posebej. Tako da...spet stvar odločitve.

(odgovor članu zrak)
Neposredna povezava do sporočila: 1946
1.3.2007 10:41:18   
Anonimen
Ojla

Ja uboga Ronja. Ostani že enkrat doma in se pozdravi, drugače boš še cele tri mesece bolehala in tako samo škodiš sebi in user posted image .  Ja na BC pa res nisem pogledala ali je lupinica SIPova ali ne. Če še kaj kje vidim te bom kar obvestila. Se ti pa res ne mudi s tem.

Zrak jaz bom imela kar enake brisače kot jih imava midva, mogoče bom kupila le ene 3 ali 4. Ja prala pa jih bom brez mehčalca. Tudi bodije bom prala brez mehčalca, ostalo pa z mehčalcem. Sicer pa je to zaenkrat moje mišljenje, bom vidla kaj bodo rekli v šoli za starše. Ne mislim pa ne vem kako komplicirat in cunje ločevat, razkuževat in bla bla bla, ker se mi zdi, da je to še bolj škodljivo. user posted image

NRMM ja res je cena visoka in za ta denar res dobim otroško sobico user posted image . Torej mizarju moram danes odpovedat. Ne bom pa prav nič hitela za nakupom. Rada bi šla v Ikeo ampak mi je kar malo daleč. Pa še kataloga nimam. Vem da se ga da dobit na Šmartinki v Lj. Ampak tudi do tam mi malo predaleč. A ga ti lahko kje dobiš in mi ga pošlješ (seveda na moje stroške)?

(odgovor članu zrak)
  Neposredna povezava do sporočila: 1947
1.3.2007 10:45:05   
MEGi20
Hej punce,kako kej napredujete??Moj trebušček je že kar zaobljen in me kolegice kličejo "bunkica"...Pa tudi moja kolekcija oblačil ne zleze več niti do stegen- kilogramčki so se že nabrali okoli 10kg sem pridobila...mi je pa všeč da se nisem skoraj nič zredila in me domači hecajo, da hranim samo svojo žogicouser posted image ... in kako kaj vaše bunkice??

Ali veste kako se reče dvema ljubimcema ki sexata po metodi varnih dni?

mamica in očka...

(odgovor članu zabica26)
Neposredna povezava do sporočila: 1948
1.3.2007 11:04:17   
Anonimen
Samo nekaj bi dodala.
Brisače lahko imate "skupne". Mogoče eno tisto kvadratno 80x80 za zavit dojenčka po kopanju, drugo pa ni treba kupovat novih...
Vseh cunjic ni potrebno ločeno prati in ne vem kako razkuževati... Tudi mehčalec se lahko uporablja. Če se potem na koži vidi kakšna reakcija (kakšne pikice) pa se poskusi brez... Tudi prašek v prahu pri nižjih temperaturah raje ne, ker se prav ne raztopi in lahko draži kožo...
Čim manj komplicirat pa bo.

(odgovor članu MEGi20)
  Neposredna povezava do sporočila: 1949
1.3.2007 12:17:35   
melaverde
Ciaoo,

joj kako sem vsela ko ste bolj aktivne in zabavne...

Sem hotela povedat še svojo, jaz sicer perem brez mehčalca ker dobim izpuščaje, v naši materinski svetujejo tekoči pralni prašek brez omehčalca. Razkužit pa pomeni likat vse stvari, oblekice na notranji strani. da ne boste mislile, da sem tako pametna...moja svakinja je babica, pa mi ogromno stvari pove, veliko revij in brošur mi prinese za prebrat....tako da to ne raste na mojem zeljniku user posted image

Brisače, jaz sem si kupila tri otroške brisače zato ker so velike in stoji cel dojenček noter zavit. Še vedno bomo potrebovale brisačo za na previjalno podlogo in take bolj praktične stvari, tako da lahko komot uporabljate navadne.

meni pravi svakinja babica, da moram vse sprejemat čim bolj naravno. Niso vsi otroci enaki, zato je rekla da tudi če bi prebrala 100 knjig bi se stvari tolkle. jaz se zadnje čase poslužujem revije MAMa, ker jo dobim v porodnišnici, pri ginekologu (stare številke) in tu pa tam so res praktični nasveti...

če katero posebej zanima kaka tema (oče v porodni, porodniška papirologija,...) vam lahko skeniram in pošljem na privat ker na RR še vedno ne znam pripopat priponk user posted image

Pri nas v materinski praviji, da mora junija otrok iz porodnišnice še vedno v bodyju z dolgimi rokavi in tankem pajacku (v glavnem dva dolga rokava). Tako naj bi bil oblečen še ena dva tedna doma, ker je ponavadi hladneje kot zunaj na odprtem...

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 1950
Stran:   <<   < Prejšnja stran  76 77 [78] 79 80   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  76 77 [78] 79 80   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:

Trik za naravno lajšanje porodnih bolečin
photo
Ste vedeli, da lahko s preprostim trikom omilite porodno bolečino, ki jo čutite, ko vaš dojenček pritiska na medenico, k...
10 najpogostejših prvih znakov nosečnosti
Vsaka ženska drugače občuti prve znake nosečnosti, mi vam predstavljamo najpogostejše.

Splav - da ali ne?
metimenka

Ali bi oz. si že naredila splav?

Lahko da bi ga naredila, a ga še nisem. (19%)

Da, sem ga že naredila. (14%)

Da, več kot enkrat. (2%)

Da, več kot trikrat. (1%)

Nikoli ga ne bi naredila. (45%)

Drugo. (19%)

Število vseh glasov: 623

Hvala za glasove. Glasoval/a si že za vse aktualne ankete. Lahko pa ustvariš svojo anketo!