|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   Nosečnika depresija
6.10.2004 11:38:00   
leah
Pa še nekaj na to temo.
Ali je katera med vami ali pa če zdaj, katera med vami doživlja napade panike, tesnobe neobvladljivega strahu? Meni se dogajajo neki čudni intervali v počutju in to vse od takrat ko sem izvedela, da sem noseča,kar je bil zame prej negativen kot pozitiven šok.
Čeprev so dnevi, ko sem nekako še kar vesela, no bolje rečeno pomirjena s tem dejstvom, pa pridejo trenutki, ko tega še nerojenega otroka na smrt sovražim.obenem pa se zaradi tega počutim tako zellllooo,hmmm,,,kako bi temu rekla, ne vem, kriva...sebična.
Ne vem včasih se mi zdi, da bo vse ok, in bom ali bolje rečeno,bova s fantom zmogla,po drugi strani pa se mi zdi, da bo vse narobe in da bo potem vse na meni.
Tako si želim, da bi lahko uživala v pričakovanju, brez navalov tesnobe in žalosti.
Bojim pa se, da ne bom čutila tiste prave ljubezni do otrok, ko se bo rodil...ne vem ne predstavljam si,pa bi si rada.

Ko takole prebiram vaše "blažene"poste me kar stisne, ker sama tega ne občutim.

Fant me vzpodbuja, skrbi zame in meprenaša, jaz pa kar ne morem iz tega..


no saj bo...sem vam mogla malo potarnat.
Neposredna povezava do sporočila: 1
   Nosečnika depresija
6.10.2004 12:20:57   
Seven*
Nic ne skrbi bodoca mamica. Vsaka zenska se kdaj znajde v taksnem pocutju.. Nosecnost je pac obdobje, ko cakas, da pride na svet bitjece za katerega bos moral skrbeti celo zivljenje. In s tem se pac porodijo dolocena vprasanja.. In vcasih je celo prav, da je tako, da se naloge lotimo cimbolj odgovorno in zavestno. Mnogo mamic obcuti podobno kot ti.. Niso vse samo vesele in navdusene. Prav tako niso vse tako zelo obsedene s svojim otrokom..

Poskusaj se cimvec druziti s prijatelji, hoditi na sprehode.. Razvajaj se in daj si duska. Pocni stvari, ki so ti v zabavo. S tem bos olajsala stvari in tvoj pogled na trenutno nosecnost se bo spremenil. Vecina tvojih misli najbrz izvira iz nezadovoljstva do same sebe in zivljenja. Potem pa vse projeciras na otroka. Tudi sama sem nekajkrat to naredila..

Pa kar potarjnaj se kaj.. Zato smo tu, da si pomagamo ane? :)


(odgovor članu leah)
Neposredna povezava do sporočila: 2
   Nosečnika depresija
6.10.2004 12:32:12   
leah
hvala za tvoje besede.upam, da imaš prav...življenje se mi je že sedaj res zelo spremenilo, ves ta planiranje me občasno kar spravlja ob živce...in ...mah danes me je očitno še vreme potolklo.pa še cele dneve sem sama, ker je fant v službi.


In potem prebiram razne poste in članke, ki so bolj negativni, kot pozitivni, pa je mera polna.
Ah saj mogoče bo pa že jutri posijalo sonce in bo tudi počutje lepše.

(odgovor članu leah)
Neposredna povezava do sporočila: 3
   Nosečnika depresija
6.10.2004 12:40:30   
dory
No tudi sama sem bila v nosecnosti nemogoca..nic mi ni blo prav, vedno sem najdla kaj,kar me je spravilo v obup...vcasih sem pet minut blazeno opazovala svoj trebuscek in se predaja mislim, da bo mamica in bila ob tem neizmerno srecna...ze takoj naslednjih nekaj minut sem bruhnila v neutolazljiv jok....tkole je blo...celo nosecnost...zdej po porodu je neprimerno bolje, ceprav sem pa postala tko mehka...in vsaka malenkost me spravi v jok :)...po dusi pa sem ostala pozitivist :)..


tko da nic ni narobe s tabo...pomoje gre vsaka bodoca mamica skozi kako tako obdobje...tko da glavo pokonci in nasmeh na usta pa bo :)


(odgovor članu leah)
Neposredna povezava do sporočila: 4
   Nosečnika depresija
6.10.2004 13:02:09   
Anonimen
To, kar opisuješ, je po moje gotovo nosečniška depresija. Saj občasno zavedanje velike odgovornosti, ki jo bomo nosile, in strah pred tem je eno, "napad panike, tesnobe in neobvladljivega strahu" pa je verjetno nekaj drugega. Najbrž se to dogaja zaradi hormonov. Tudi sama sem bila med nosečnostjo zelo občutljiva, samo kriv prst so mi pokazali, pa sem že tulila. Ampak kje je meja med občutljivostjo in depresijo? Depresija je huda stvar. Je pa super, da se jo zavedaš, saj si tako lahko pomagaš. Če se ti zdi prehudo, vprašaj za nasvet kakšnega zdravnika. Lahko tudi na kakšnem forumu.

(odgovor članu leah)
  Neposredna povezava do sporočila: 5
   Nosečnika depresija
7.10.2004 11:18:43   
leah
ja kar nekaj podobnega se mi dogaja res...in tako se občasno sovražim zaradi teh mojih čustev in se krivim, da sem slaba oseba, ker o otroku tako razmišljam.
Prej nisem niti pomislila, da bi imela kdaj otroke, nekako tudi nisem imela fellinga sploh do otrok, in me malo to tudi žre, ker npr.moja mami in starejša sestra sta na dojenčke čist nore, že če je v kaki reklami sta čist paf, meni pa to ni nikoli potegnilo.
No sej ne, da jih ne bi nikoli imela, ja to že, samo tam čez kakih deset let, in čeprav vsi pravijo, da sem pri svojih 22.letih v čist ok tajmingu, za to,imam še vedno čuden občutek, da je še prezgodaj in , da ne bom znala.

Praktično pa nimam nobenega pametnega vzroka, da sem depresivna.Imam super zaročenca, ki me ima full rad, me podpira, skrbi zame, kot še starši niso in sprjema tega otroka kot nekaj najlepšega, in se ga veseli.

tudi finančno nama ne gre tako slabo, sorodniki nama pomagajo in so vsi blazno veseli...jaz pa se obnašam,kot ...ne vem...čist nezrelo, čeprav sem zrela:)-:)-in prav sram me je da sem taka.pride dan, ko sem čist v downu, potem se s fantom pogovoriva, me potolaži in ponovi vse vzroke zakaj je to fajn kar se nama je zgodilo in da bo super.Jaz se zjočem, ali bolje rečeno stulim sama nad sabo in se pomirim.Potem je par dni vse ok,veselo zlagam oblekice za malega in sem sečna..nato pa kar naenkrat BUUUMMM, po možganih...postanem zoprna, sovražno nastrojena do sebe in do otroka ter do fanta....in smo tam....Vse vidim črno, dobesedno ni da ni.

Tako, da sem se sedaj odločila, da je temu treba naredit konec.Jutri bom šla k svoi osebni zdravnici in ji enostavno povedala kako se počutim in kaj naj ukrenem.Ker tako enostavno ne gre več naprej,nočem uničevat najlepših mesecev in svojega dragega in seveda še nerojenega otroka, ki ni za to nič kriv.

Tako, zdaj sem se pa razpisala.Držte pesti, da bo vse ok..No ja samo pozitiva, pa bo.

Bodte fajn...papa


(odgovor članu leah)
Neposredna povezava do sporočila: 6
   Nosečnika depresija
9.10.2004 0:04:23   
Anonimen
Leah, brez skrbi, čudovita mama boš! Pa kaj, če te ne ganejo drugi otroci, tvoj te bo, pa še kako, boš videla! 9nebesa

(odgovor članu leah)
  Neposredna povezava do sporočila: 7
   Nosečnika depresija
10.10.2004 15:01:11   
Anonimen
Upam,da si dobro opravila pri zdravnici. Da si odgovorna oseba, si dokazala že s tem, da si šla tja in prosila za pomoč. Marsikatera tega ne bi naredila. Zaupaj vase, po tem, kar si napisala, se vidi, da si še kako zrela. Prepričana sem, da boš tudi svojega otroka lahko imela nadvse rada. Potem, ko boš videla, kako nebogljen je in da te potrebuje z vsem svojim bistvom, bo čisto drugače. Brez skrbi in glavo pokonci!

(odgovor članu leah)
  Neposredna povezava do sporočila: 8
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:





Glivična okužba nožnice – pogost vzrok nep...
Čeprav večinoma mine brez posebnosti, je glivična okužba nožnice ali bakterijska vaginoza precej pogost vzrok za neplodn...
Nosečnost: Tabela rasti ploda po tednih
Kako velik je plod v posameznem tednu nosečnosti? Preveri, kako izgleda nosečnost po tednih!
Zgodbe malih junakov: 9 dni sem bila v ume...
Sprejeli so me v zelo kritičnem stanju na Infekcijsko kliniko, opravili nujen carski rez, intubirali. Potem sem bila v ...
Otroci, ki se zbujajo zgodaj zjutraj so ...
Se vaš malček zjutraj prebuja skupaj s petelini, ne glede na to ali je delovni dan ali vikend? Imamo dobro novico za vas...
Prvomajske počitnice so najlepše ob morju
photo
Odkrijte popolno spomladansko harmonijo v Adrii Ankaran, zeleni mediteranski oazi. Napolnite se z energijo daleč stran o...




Nos.
пеперутка16

Kako majhnim otrokom čistite nos?