muki1
|
Kuhali? Hmmm, kaj pa vem...mogoče eno bolj tako gosto juho. Ponavadi na malo masla prepražim špinačo, na kolobarje narezan korenček in na kocke narezan krompirček. To malo prepražim, zalijem z vodo in ko je zelenjava kuhana posolim, začinim po želji, pa z paličnim zmiksam. To potem zgostim še z dvema jajčnima rumenjakoma in kislo smetano, še malo povrem in juha je končana. Če si dam še zlate kroglice not, sem ponavadi sita. Jaz tak nerada kuham cele ceremonije, ker Neža pride sita z vrtca, tam ima zajtrik, malico, kosilo in še potem eno malico, pa do večerje ne je nič, razen kakšnega sadja. Mož pa tudi pride včasih nabasan domov in že tisočkrat se mi je zgodilo, da je prišel sit iz službe, saj normalno, da si vmes privošči kosilo, če pa dela po 10 ur. Tako da kuham v bistvu zase, pa če je mož ravno pri volji, da kaj poje. Včeraj recimo sva bila zmenjena da skuham, pa sem delala špagete. Sem tu z RR snedla recept. Z porom, pršutom in graškom. Pa zalila z Dukatovo smetano. Ful je dobro. Še malo mi je ostalo, če bom danes kaj lačna . So pa zelo dobri pečjakovi vanilijevi zavihanci z marelicami. Not pa je vanilijeva krema. V bistvu jaz imam vedno v skrinji take blesarije, ker če je mož lačen, potem na hitro kaj skuham( rižote, cmoke, ....) Pismo, zdaj sem pa lačna postala.
_____________________________
Veliko več muh se ujame na med, kot na kis.
|