|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   zaostajanje v razvoju-podaljšanje porodniške
5.6.2007 15:30:23   
marjeticacom
Naš devetmesečnik se je rodil kot zahiranček, pri čemer večjih težav zaradi tega na srečo nismo imeli. Trenutno nekoliko zaostaja s težo (cca 1 kg). Pri šestih mesecih se še ni začel postavljati na nogice, pa nas je pediatrinja najprej hotela poslati v razvojno, potem pa dejala, da mu da še tri tedne časa. V tem času se je mali začel nekoliko postavljati na noge, pa je bilo potem na pregledu rečeno, da je zdaj ok. Sedaj pri devetih mesecih še ne sedi popolnoma samostojno, plazi se ne, v nogicah je precej trd in ko je utrujen se začne še precej zvijati nazaj, tako da imava prave bitke pri previjanju, da mu sploh lahko namažem ritko. Po mnenju pediatrinje je sicer vse to še ok (pravi namreč, da ima še nekaj časa, da začne sedeti, z dvigovanjem ritke le nakazuje, da mu nekaj ni prav...). Ker mi ni dalo miru, sem malega peljala na samoplačniški pregled k fizioterapevtki T. Breznik. Le-ta je opazila, da je mali zelo trd, samostojno ne sedi-sedi tako, da se ne upa premakniti ne v levo ne v desno, nogice ima precej zakrčene, na rokice se ne zna opirati. Zna se pa kotaliti v levo in desno. Fizioterapevtka mi je pokazala več vaj in naročila, da vadimo doma, čez en mesec se pa pridemo pokazat. Hkrati je dejala, da nevrološko ni nič narobe, mali le zaostaja v gibanju, kar se bo z vajami skozi čas lahko popravilo. Ker se mi počasi izteka porodniška, sem v dilemi ali so omenjene težave zadosten razlog za oddajo vloge za podaljšanje porodniške ali nima smisla niti poskušati (vadimo sicer pridno, a napredujemo počasi). Namreč pediatrinja nam ni dala nobene napotnice za nadaljne preglede, na fizioterapijo sem šla samoplačniško, tako da tudi nimam nobenih izvidov. Prosim za nasvet, hkrati se opravičujem za tako dolgo pisanje.
Hvala in lep dan vsem še naprej.  
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: zaostajanje v razvoju-podaljšanje porodniške
5.6.2007 15:35:44   
karamela
Jaz mislim, da je zadosten razlog, za podaljšanje porodniške. Jaz sem jo pri prvem otročku imela podaljšano 3 mesece, saj sva od 1 meseca do 1 leta hodila na fizioterapije.

Pojdi tvoji pediatrinji in naj ti da napotnico za razvojno ambulanto. Potem pa z izvidi oz. mnenjem njih probaš dat vlogo za podaljšanje.




(odgovor članu marjeticacom)
Neposredna povezava do sporočila: 2
   RE: zaostajanje v razvoju-podaljšanje porodniške
5.6.2007 18:48:38   
Tia27
Reci nevrofiziatru da ti napiše na izvid za podaljšanje in boš zagotovo dobila podaljšano,lp

(odgovor članu karamela)
Neposredna povezava do sporočila: 3
   RE: zaostajanje v razvoju-podaljšanje porodniške
5.6.2007 20:52:37   
KC
Moj tudi malo zaostaja v gibalnem razvoju,ima hipotonijo,v bistvu nič hujšega,pa mi niso podaljšali porodniške.Pa mi je razvojna pediatrinja napisala izvid.Res bedno,da šparajo na otrocih!user posted image


Tako,da nič ni sigurno,pa meni so vsi govorili,da mi bojo podaljšali.Se ne sekiram več,ker je drugače taprav fant in je čisto v redu.

Pa srečno!

(odgovor članu Tia27)
Neposredna povezava do sporočila: 4
   RE: zaostajanje v razvoju-podaljšanje porodniške
5.6.2007 22:34:06   
sončnica13
IZVIRNO SPOROČILO: marjeticacom

Naš devetmesečnik se je rodil kot zahiranček,koliko je bil težak?
 pri čemer večjih težav zaradi tega na srečo nismo imeli. Trenutno nekoliko zaostaja s težo (cca 1 kg). Koliko je pa zdaj pri 9-ih mesecih?


Mislim, da si vsekakor upravičena do podaljšanja!

Jaz sem pa danes dobila odločbo za podaljšanje porodniške-90 dni in sem res ful veselauser posted image .

Mi2 obiskujeva NFT od tretjega meseca, najprej na 2-3 tedne, zdaj pa 1x mesečno. Hodiva pa zato, ker je imel najprej eno stopalo na noter obrnjeno-od lege v trebuhu., to se je kmali izboljšalo. Pozneje je začel zategovat nogi in ju še občasno. Moram pa povedat, da je v zadnjem tednu zelo napredoval-začel se je plazit in se sam usede na blazini.

Je pa res, da sva imela še polno nekih drugih izvidol, saj sva bila že 2x v bolnici, toda na srečo ni bilo nič hujšega, zdaj pa bova ponovno šla-ker premalo pridobi9va na teži. porodna teža 3060g, teža pri 9-ih mesecih 6835g.

(odgovor članu marjeticacom)
Neposredna povezava do sporočila: 5
   RE: zaostajanje v razvoju-podaljšanje porodniške
6.6.2007 12:57:43   
marjeticacom
Sončnica13 - ob rojstvu je tehtal 2640g in sedaj pri devetih mesecih 7100g. Kar se tiče teže ni take panike, pa saj je lepo, le malo.
Pozdravček vsem

(odgovor članu sončnica13)
Neposredna povezava do sporočila: 6
   RE: zaostajanje v razvoju-podaljšanje porodniške
6.6.2007 17:40:19   
zungi
Naš fantiček je bil rojen kot zahiranček, s porodno težo 2670g. Sedaj pri enem letu ima 8600 g - kar uredu.
Midva hodiva na NFTH že od 3 mesece starosti dalje, še ne hodi, se je pa začel postavljati na noge.
Vendar mi delamo počasi in ne hitimo s hojo. Po nasvetu fizioterapevtke seveda.
Meni so porodniško podaljšali, predložila pa sem jim poleg vseh izvidov iz RA tudi odpustnico iz porodnišnice in pa seveda če imaš še kakšen izvid specialista je tudi dobrodošel.


(odgovor članu marjeticacom)
Neposredna povezava do sporočila: 7
   RE: zaostajanje v razvoju-podaljšanje porodniške
8.6.2007 15:28:13   
sazi
Moj sinko je imel ob rojstvu 2820 g in je tudi sedaj, pri 16ih mesecih zelo lahek, čeprav zelo velik (ima cca 9,5 kg). Je hipoton in diagnoza mu je bila postavljena šele pri 10ih mesecih, ko sem pediatrinjo sama pregovorila, da naju je poslala v RA. S pomočjo vaj, ki so mi jih pokazali tam, se je 1. sam usedel šele pri dobrih 11ih mesecih, kobacati je začel pri dobrem letu, na noge se postavljati pri 14-15ih mesecih, hodi pa še ne. Ker je bil zaostanek v razvoju res tako očitek, ker sva hodila na NFTH in je imel diagnosticirano izrazito mišično hipotonijo, so tudi meni podaljšali porodniško (pa se je tudi ta že iztekla).
Prepričaj pediatrinjo, da ti da napotnico za RA - čimprej, ker so čakalne dobe kar dolge - odvisno od zdr. doma.

(odgovor članu zungi)
Neposredna povezava do sporočila: 8
   RE: zaostajanje v razvoju-podaljšanje porodniške
8.6.2007 22:45:48   
Mehičanka
Tudi meni so podaljšali. Priložila sem izvid iz RA, odpustnico iz bolnice in kopije materinske knjižice (vse to zato, ker se je zdravnica v izvidu sklicevala na te podatke).

Kolegica pa je imela podpen primer kot ti. Ravno tako samoplačniško in na svojo iniciativo Nft, v RA ni prišla na vrsto, pa ji niso podaljšali.

Pravijo, da sedaj šteje le izvid RA.

Poskusi priti do RA in prosi za izvid.

(odgovor članu sazi)
Neposredna povezava do sporočila: 9
   RE: zaostajanje v razvoju-podaljšanje porodniške
28.6.2007 11:13:45   
mojsoncek
Pri nas je bila situacija zelo podobna. Porodna teza 2880 g, pri devetih mesecih 6850 g, pri enem letu 8700 g. Diagnoza: hipotonija z ekstenzijskim vzorcem, zelo ohlapne trebusne misice. Pri stirih mesecih sva bila napotena v RA in potem tudi naprej na NFTH (oboje obiskujemo se sedaj). Samostojno je sedel pri devetih mesecih, nekje pri desetih mesecih je le zacel kobacati (prej se je samo po trebuscku s pomocjo rokic vlekel naprej), socasno pa se je zacel tudi postavljati na nogice. No, pa nisem dobila podaljsane porodniske, kljub vsem izvidom iz RA in mnenju nevrofizioterapevtke.

Probaj dobiti napotnico (ce jo se nisi) za RA, kjer bodo malega pregledali in bos dobila izvide, ki jih bos lahko predlozila za podaljsanje. Probati seveda ni greh.

Upam, da ti uspe!
 

(odgovor članu Mehičanka)
Neposredna povezava do sporočila: 10
   RE: zaostajanje v razvoju-podaljšanje porodniške
29.6.2007 23:35:47   
Peli
Tudi moj je bil zahiranček (1820g), imel je ekstenzijski vzorec in asimetričen razvoj, od 4. meseca do 15. meseca sva hodila na fizeoterapijo, brez priporočila ortopeda pa podaljšanja najbrž nebi dobila.

(odgovor članu mojsoncek)
Neposredna povezava do sporočila: 11
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:





Glivična okužba nožnice – pogost vzrok nep...
Čeprav večinoma mine brez posebnosti, je glivična okužba nožnice ali bakterijska vaginoza precej pogost vzrok za neplodn...
Nosečnost: Tabela rasti ploda po tednih
Kako velik je plod v posameznem tednu nosečnosti? Preveri, kako izgleda nosečnost po tednih!
Zgodbe malih junakov: 9 dni sem bila v ume...
Sprejeli so me v zelo kritičnem stanju na Infekcijsko kliniko, opravili nujen carski rez, intubirali. Potem sem bila v ...
Otroci, ki se zbujajo zgodaj zjutraj so ...
Se vaš malček zjutraj prebuja skupaj s petelini, ne glede na to ali je delovni dan ali vikend? Imamo dobro novico za vas...
Živilo, ki preprečuje pojav alergij pri ot...
Znanstveniki iz Nove Zelandije so prišli do zanimivega odkritja, da lahko samo z enim samim živilom v prehrani otroka zm...




Nos.
пеперутка16

Kako majhnim otrokom čistite nos?