|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  195 196 [197] 198 199   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: Marčevke 2007
2.7.2007 10:57:31   
tinaaja
gio user posted image user posted image user posted image  

(odgovor članu tinaaja)
Neposredna povezava do sporočila: 4901
2.7.2007 11:00:39   
Gio
A-N-J-A....zaradi vnetja popka je morala moja na pediatrijo in je nisem dojila takrat ko bi sama hotla. Če bi jo dojila pogosto takrat ko sem dobila mleko, bi se dojili 100%. Tako pa so me sestre klicale dojit kadar se jim je zdelo in ko sem dojila, so mi dale občutek, da sem jim v napoto, da bi bilo lažje če samo dodajo. Zato me ponoči sploh niso klicale. Dojenje je moja občutljiva tema in sem žalostna ker vem da nisem sama kriva in da sem naredila vse. Jezna sem da Šempeter promovira dojenje, potem pa materam ne pustijo dojiti. 

Ela kako dela ura? ''ka-ka-ka-ka''
Kaj pa ti narediš v plenico? ''kak''
Kaj pa pije mama zjutraj? ''kaka''

(odgovor članu Gio)
Neposredna povezava do sporočila: 4902
2.7.2007 11:02:53   
Gio
 Tinaaja user posted image

(odgovor članu Gio)
Neposredna povezava do sporočila: 4903
2.7.2007 11:05:11   
A-N-J-A
Pri meni jima tud leva nagaja.Ela je sploh ni marala,Bor je pa večji jedec pa glih ne protestira tok,sam včasihuser posted image .Je pa tud ful manjšauser posted image od desne in manj založena z robouser posted image .

(odgovor članu tinaaja)
Neposredna povezava do sporočila: 4904
2.7.2007 11:18:22   
Anonimen
Gio  - meni se zdi,da si prehitro obupala. Tudi Juretu so v porodnišnici dali glukozo, ker se je drl kr naprej, pa da je bil vsaj ponoči mir... zize ni in ni maral. 3 tedne sem si mleko črpala in mu ga dajala po flaški (ampak izključno in samo moje mleko)!!!! Če si ne bi črpala mleka ga ne bi bilo in vem, da bi marsikatera obupala, pa hvala za mojo mami in moža, da sta me spodbujala in mi bila ob strani. Na začetku sem si načrpala 10-20 ml, mali pa naj bi pojedel kao 90 ml na obrok... najbrž ni potrebno poudarjat, da sem bila čisto iz sebe in jokala kot dež... Potem (po treh hudih tednih črpanja) sva pa s težko muko začela piti z zize in izključno tako in moje mleko pije še danes. Pije tam 3-5 minut več ne (včasih pa še manj). In ni nujno, da nimaš mleka, če se napije tako hitro... je pač požeruh... Kljub temu, da pije tako hitro se je v 3 mesecih zredil za 3,4 kg in zrastel za 10 cm, tako da ima 6,6 kg in 63 cm, je prav lepo zalit.

(odgovor članu A-N-J-A)
  Neposredna povezava do sporočila: 4905
2.7.2007 11:31:31   
erna14
ponovno dobro jutro jst sm se ponovno ravnokar izkotalila iz postle ooooo kok je sedl zdaj moram pa pospravlat pol moram pa v stecinu po meso za makaroncke.aja ja tole z dojenjem jaz tud neb kar nehala,tako da se splaca premislt in hopa cup nazaj na zizkeuser posted image ce ne druzga pa naj panca na njihuser posted image .
tinaaja;upam da ves kdaj gredo najbl kile dol zato go tinaaja go,k bo lubi dam prsu nc jest direkt u postlo pa bos vidla kokm bos postavna pa se user posted image ponovnouser posted image user posted image

moj soncek Ziga-12.3.2007

(odgovor članu tinaaja)
Neposredna povezava do sporočila: 4906
2.7.2007 11:37:44   
Pikca
jutro oz. 'dan!

Hvala za čestitkeuser posted image

Mi smo se pa to noč spet malo bolje naspali; Jernej se je zbudil samo 1x, Živa je spala do 8h, lepo sama pojedla zajtrk (ne morem verjet!), šla lulat, se (skoraj) sama oblekla - pridna punca! prejle je babi prišla ponjo, jaz pa imam v stanovanju kar nekaj dela, ker smo se za vikend skoz potepali.

meaa-držim pesti za Lanauser posted image user posted image user posted image

gio- se strinjam z anjo, po mojem tudi ne more kar tako mleka zmanjkat, če si do zdaj dojila. poskusi res veliko pit in pristavljat, mogoče ti uspe.

anja-hvala za info glede driske, sem se tudi jaz že spraševala, ker mali ful pogosto kaka

ljubosumje starejših- pri nas je trenutno bolje, problem pa nastane takrat, ko je tavelika zaspana ali utrujena in se hoče pocrkljat, jaz pa se ukvarjam z Jernejem - zahteva, da ga dam stran, da se bo ona sama pri meni crkljala. Ji ugodimo, kadaj je možno, saj je po nekaj minutah crkljanja (ponavadi malo "pododa") čisto druga.

ojej, sirena, nekaj ga zvija, ker kar na lepem začne ful jokat...

(odgovor članu A-N-J-A)
Neposredna povezava do sporočila: 4907
2.7.2007 11:39:13   
bojana1
Živijo punce!
Spet se vam javljam,hvala za lep sprejem,vendar res ne folgamuser posted image ,čeprav vas kr redno berem.Vidim,da ste načele temo dojenje.
Gio-tudi sama sem pred enim tednom izgubila mleko.Čeprav si niti v sanjah nisem predstavljala,da js pa ne bom dojila.Z Lukom sma že v bolnici polno dojila in nikoli nisem imela problemov.Na žalost sem pri dveh mesecih dojenja dobila mastitisuser posted image  in mi je na levo dojko mleko skoraj čisto pobralo.En mesec sem si mleko črpala(zaradi krvavih bradavičk),vendar ga nisem imela za vse obroke,seveda sem ostalo dodajala.Prav imaš mleko sem začela izgubljati,pa sem čisto pozitivno gledala na to,ter se trudila na vse možne načine.
Tudi meni so stali ob strani fant ,mama ,prijateljice,...Vendar sem enostavno en dan ugotovila,da se Luka ne naje večuser posted image ,čeprav sma potem začela spet dojit na dojko(brez črpanje).Pa sem spet poskušala, pa spet,... user posted image user posted image
Vem kk ti je hudo,pa verjamem da si vse naredila,vendar se ne sekiraj ker si še vedno dobra mama.Ženska,ki izgubi mleko,res trpi in dokler dojiš tega ne veš.Sama sem prejokala veliko noči,ker je bil res grozen občutek.
No sem mal zatežilauser posted image ,sam se res morala povedati.
Punce uživajte ,pa se še javim kaj.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 4908
2.7.2007 11:41:02   
sezam
Čestitke današnjim slavljencem user posted image user posted image user posted image

Za nami je spet ena krasna noč user posted image  Žiga je spal od 9.30 pa do 8h user posted image user posted image user posted image  Pa je bil prejšnji teden zgleda le poskok v rasti user posted image

meaa - držim pesti, da bpste samo čez dan v bolnici user posted image user posted image user posted image

Sreča ni v tem da počneš to kar rad počneš, temveč v tem, da imaš rad to kar moraš početi. (Sir.S.M.Barrie)

(odgovor članu Brisani uporabnik)
Neposredna povezava do sporočila: 4909
2.7.2007 11:43:57   
Pikca
gio- zdaj sem šele prebrala tvojo zgodbo o dojenju... če ne gre, pač ne greuser posted image

(odgovor članu Pikca)
Neposredna povezava do sporočila: 4910
2.7.2007 11:49:46   
Pikca
ooo sezam, to je bila pa res krasna nočuser posted image , jaz bi tud tako.

(odgovor članu Pikca)
Neposredna povezava do sporočila: 4911
2.7.2007 12:09:31   
tinaaja
Gio, jaz sem imela ful traume, ko sem brini zvecer morala dat dodatek. Pol sem se nekako sprijaznila in zdaj sem cist skulirana. Midve se cez dan lepo dojiva, zvecer pa mislim, da mleka je dovolj, ampak ona HOCE flaso. Ne bi verjela, da je to mozno, ce ne bi tega dozivljala. Je pa res, da ni vredno prevec se zivcirat, ce ni (dovolj) mleka. NAjbolje je, dati otroka na josko cim veckrat, ce je lacen pa pol dodatek. Tako si ti miren, otrocek dobi malo maminega mleka in sit je z dodatkom(ali brez). Dojenje za vsako ceno je pot v zivcno vojno in to je neumnost. Bolje mirna, zadovoljna mamica in otrok na dodatku  kot pa napishirana, zivcna, zoprna mama, ki se muci z dojenjem. Ravnaj po obcutku in vsaka tvoja odlocitev je pravilna.

"tinaaja;upam da ves kdaj gredo najbl kile dol zato go tinaaja go,k bo lubi dam prsu nc jest direkt u postlo pa bos vidla kokm bos postavna pa se ponovno "
Erna, ja zgleda, da imas prav - sam poglej Urlo, k je slank... Zabika, a lahko potrdis to teorijo? user posted image user posted image

Ravno sem popila malo jogurta, zdaj cakam kaksno uro, da se vrzem na kasen sadez ali kompot user posted image

(odgovor članu Pikca)
Neposredna povezava do sporočila: 4912
2.7.2007 12:22:29   
tinaaja
Krst - tiste, ki ste imele 2 botra, a sta bila razlicnega spola? Ker nas zupnik(ki ni iz nase fare, kjer bomo brino krstil), je mami reku, da ne bo slo, da bi bili botri svakinja in moja mami. user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

Dobila sem marelo iz nemcije user posted image user posted image user posted image huda je  na prvi pogled .. jo je treba sestavit, bom na mojga pocakala, da bo pokazu svoje rocne spretnosti ce bom zdrzala)

(odgovor članu tinaaja)
Neposredna povezava do sporočila: 4913
2.7.2007 12:43:01   
Anonimen
Tinaaja - Jure bo imel dva botra - torej dva moška, pa ni župnik nič kompliciral. Je pa v navadi, da če sta dva, da sta m in ž, ampak ne vem če je to tako nujno... če želijo komplicirat, pol pa lahko, kot vaš župnik...

(odgovor članu tinaaja)
  Neposredna povezava do sporočila: 4914
   [Brisano sporočilo]
2.7.2007 12:43:42   
Brisani uporabnik
[Vsebina sporočila je bila izbrisana]

(odgovor članu tinaaja)
  Neposredna povezava do sporočila: 4915
2.7.2007 12:50:11   
tinaaja
IZVIRNO SPOROČILO: jjasna

Tinaaja - Jure bo imel dva botra - torej dva moška, pa ni župnik nič kompliciral. Je pa v navadi, da če sta dva, da sta m in ž, ampak ne vem če je to tako nujno... če želijo komplicirat, pol pa lahko, kot vaš župnik...

upam, da tisti, ki bo krstil, ne bo kompliciral, ker tu sem se pripravljena skregat.. to mi pri krscanstvu ni vsec, da so tok zategnjeni in nefleksibilni, no vsaj nekateri.. sem se danes ze razburla, da sploh ne bom dala krstit, ce mi bojo s takimi sral, pa naj bo par tisoc letna zgodovina gor al pa dol... saj ne zbiras botra po spolu, ampak po vrednotah ... grrrrrrrrrr

meaa- brez komentarja na danasnji dogodek user posted image user posted image user posted image a si vprasala, zakaj si imela tam tko napisan? ahhh katastrofa

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 4916
2.7.2007 13:02:20   
Pikca
meaa - grozn, a so normalniuser posted image . so ti zdej dali drug datum al kako
tinaaja, user posted image za marelo, poročaj, ko bo sestavljena in sprobana
skačica pa je zgleda pridna, še mal, pa bo diplomcauser posted image

moj mentor je šel pa baje na dopust... očitno bom imela spet vse na kupu v zač. septembra - morje, uvajanje Žive v vrtec in ukvarjanje z magistrsko...

(odgovor članu tinaaja)
Neposredna povezava do sporočila: 4917
   [Brisano sporočilo]
2.7.2007 13:06:55   
Brisani uporabnik
[Vsebina sporočila je bila izbrisana]

(odgovor članu Pikca)
  Neposredna povezava do sporočila: 4918
2.7.2007 12:44:58   
A-N-J-A
Gio-tole okol dojenja je ful občutljiva tema,zato se jaz ful nerada pogovarjam o tem.Jaz sem samo povedala svoje izkušnje,upam da mi ne zamerišuser posted image .
tinaaja-a pol prideš na naslednje srečanje z novim kolamuser posted image ?
meaa-brez komentarjauser posted image .Upam da vsaj bodyje dobiš.

Neposredna povezava do sporočila: 4919
2.7.2007 12:47:18   
Pikca
šele zdaj berem nazaj... tejčica, čestitam za vzgojni ukrep, mislim, da je bil na mestu. mi imamo tudi borbe okrog pospravljanja igrač... zadnjič sem pustila, da so se plastelini, ki jih ni hotla pospravit, posušili, da niso bili več uporabni. je blo tud dretje, ker mami ni hotla it novih kupit...

Neposredna povezava do sporočila: 4920
2.7.2007 13:00:59   
erna14
pikca-ti ti mami zakaj nisi mali zivi sla kupt novih plastelinovuser posted image ,hecam se ampak jaz se kar ne morm tvoje tamale pozabt kok je to en cukrcek jo je tok lustna da bi jo clovek cel dan sam gledov pa tiste ucke ja mislm za stopit.
mea-boga sta se pa nacakala jaz bi popizdila
zabika,urla-a bo kaj z vajinim nasvetom
sezam-tale tvoj ziga je med zigci edinstven,ker jaz pr nasmu tega se nisem dozivelauser posted image

jaz sem pa tok zalostna nemoram svojga lupcka nc slikat mam se zdaj ta kuser posted image  fotic pokvarjen moram do btc-ja pridt da ga dam na servis ce se sploh splaca popravlat sem mojmu rekla da bi novga kupila je kr pisan ratal kaj si vse ne spomnm ob vseh tej stroskih k jih mava ta mesec se novga fotica(morje,toplice,krst,kredit,,,,,,)tako da je to bl en k.....jaz mam pa spet  zdele dva stroja za zlikat pa zavese mam za oprat pa se en stroj crnih cun pa en stroj imam za obesit ze opranga,a pr vas tud tok perete jaz mam vsak dan en stroj kot da nas 6 zivi v stanovanju ne pa trijeuser posted image user posted image .grem dijo

moj soncek Ziga-12.3.2007

(odgovor članu Pikca)
Neposredna povezava do sporočila: 4921
2.7.2007 13:24:03   
Gio
A-N-J-A....kaj bi zamerila! Jaz sama pri sebi vem da sem naredila vse da bi polno dojila, žalostna sem samo, ker mi ni uspelo. Občudujem tiste ki jim je uspelo s črpanjem, ker meni pač ni, nikakor. Ni bilo izcejalnega refleksa in pika, nekajkrat sem stisnila na roke, ker črpalka ni imela nobenega učinka. Pa še motivacijo mi je zbijala, ko sem videla da ne gre Nikoli pa nisem hotela dijiti za vsako ceno, vedno sem imela na prvem mestu Elino dobrobit. Če ni hotela vleči pač ni in je bila sita z dodatkom-hvalabogu. Nisem jo mučila z maratonskim dojenjem. Tolažilo me je da sem vsaj ponoči samo dojila. Sedaj pa tudi ponoči ni več dovolj. Prvič zato, ker mala raste in potrebuje več in drugič, ker pač mleko usiha. Tako pač je. pika stop. user posted image   Da ne bomo delali drame naj se ta tema zaključi.....user posted image

(odgovor članu erna14)
Neposredna povezava do sporočila: 4922
2.7.2007 13:31:23   
Barči78
Tejčica - tudi sama sem že nekaj časa nazaj pobrala Neji skoraj vse igrače, pustila sem ji jih res malo, pa ti povem, da jih imam še danes na omari v spalnici, celo taveliko Milerjevo vrečo, pa me se sploh ne spomni nanje. Vsaj hodimo lahko po dnevni. Res je hitro preveč igrač.

meaa - sem bila velikokrat na pediatrični kliniki, pa vem kako zgleda, naravnost grozno, sam to, da te pa domov pošljejo user posted image  hudo

krst - a je lahko samo en boter?

marela - v Šparu imejo znižano Hauckovo za malo manj kot 50 EUR, men je čist dobra, ker bi jo vzela samo za na morje, da ne zasede ta velik Hauckov pol prtljažnika, pa še mogoče se bo Neja kdaj hotla peljat notri, drugače imam pa namen Žana skoz imet v tavelkmu vozu, ker v tem vozičku otrok res lepo sedi.

Tinaaja - hvala za sliko fasade, zdej mi pa še prosim povej, kje je Beverly Hills v Domžalah, ker bi šla pogledat te lepe hiške, pa nič ne poznam tam. A je že katera vidla kje vijolično hiško?

Čestitke današnjim slavljencem

malecka_mateja - sigurna sem, da tvoj očka spremlja tvojo Tjašo, in od nekje pazi nanjo, da bo zrasla v čudovito damo. Verjamem, pa da ti je hudo, sploh pa sedaj, ko razmišljaš, kako bi jo imel rad, verjemi, da jo ima. user posted image

spanje Žana - od 20.30 - 6.30, se kar spočijem, trenutno pa oba spita, mami pa gara. user posted image

ne no - pada dež, grem voziček pospravit.

DA BI VERJEL VASE, NI TREBA, DA VERJAMEJO VATE DRUGI LJUDJE.

(odgovor članu erna14)
Neposredna povezava do sporočila: 4923
2.7.2007 13:53:47   
Pikca
erna, ja sej, ko te tamala s tistimi učkami pogleda, je težko bit strog pa dosleden... sploh očija čist okol prsta navijauser posted image

revček naš Jernejček, že par dni ga nekaj zvija, pa čist zeleno kakauser posted image . a mislite, da so lahko krive kumare, ki sem jih te dni precej pojedlauser posted image  pa še cepljen bo v sredo...

(odgovor članu Barči78)
Neposredna povezava do sporočila: 4924
2.7.2007 13:57:57   
A-N-J-A
Gio-user posted image

pospravljanje igrač-to mamo pa mi kar srečo,je kar pridna.Ji rečem,da če ne bo tega pospravla ne sme ven,al pa ne sme novih igrač ven vlečt...pa kar zaležeuser posted image

(odgovor članu Barči78)
Neposredna povezava do sporočila: 4925
Stran:   <<   < Prejšnja stran  195 196 [197] 198 199   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  195 196 [197] 198 199   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:

Materinski dopust
Pravico do materinskega dopusta ima mati otroka, pod določenimi pogoji pa tudi oče otroka ali druga oseba ali eden od st...
Pet nepriporočljivih praks pri hranjenju s...
Hranjenje s stekleničko že od nekdaj velja za lažji način hranjenja. Verjetno je to razlog, zakaj v preteklosti nihče ni...

izbira imena
nataly33

katero ime vam je ljubše?

Nastja (10%)

Natalija (15%)

Nina (42%)

Neja (33%)

Število vseh glasov: 240

Hvala za glasove. Glasoval/a si že za vse aktualne ankete. Lahko pa ustvariš svojo anketo!