|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  50 51 [52] 53 54   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: Decembrke
9.7.2007 10:09:19   
pikica*
Tole bi bilo pa še malce zgodaj za user posted image  pretegovanjeuser posted image . No, saj se preteguje, ampak ima v trebuhu še čisto dovolj prostora in je po moje zlo majhna verjetnost, da bi se tako zelo poznalo. Kakšna brcika se takole z roko že lahko začuti, kaj več pa težkouser posted image .

(odgovor članu Skyline)
Neposredna povezava do sporočila: 1276
   RE: Decembrke
9.7.2007 10:11:24   
Skyline
pol pa res ne vem...zdaj me pa že malo skrbi vse skupaj, kaj bi to bilo user posted image

(odgovor članu pikica*)
Neposredna povezava do sporočila: 1277
   RE: Decembrke
9.7.2007 10:31:27   
Skaana
user posted image

Tiste, ki boste hodile kaj v Ikeo. Močno vam priporočam dve zadevi od tam za user posted image :

http://www.ikea.com/webapp/wcs/stores/servlet/ProductDisplay?topcategoryId=15567&catalogId=10103&storeId=8&productId=10520&langId=-21&categoryId=16163&chosenPartNumber=00062253

Tole sem jaz dala na elastiko in jo obesila na strop nad previjalno. Ne znam vam povedat, kako se je tej marjetici vedno smejala. Zdaj jo ima obešeno nad posteljico in vsako jutro boža žužke user posted image .

http://www.ikea.com/webapp/wcs/stores/servlet/ProductDisplay?topcategoryId=15567&catalogId=10103&storeId=8&productId=11079&langId=-21&categoryId=16252&chosenPartNumber=70103207

Tole je pa za vse, ki nimamo preveč denarja za koš za plenice user posted image . Jaz še zdaj s pridom uporabljam ta kompletek - odlično se pere tudi v pomivalnem stroju user posted image . In po dobrih dveh letih uporabe je še kot nov. Razmišljam, da bi zadevo "nadgradila" še s tem:
http://www.ikea.com/webapp/wcs/stores/servlet/ProductDisplay?topcategoryId=15567&catalogId=10103&storeId=8&productId=62984&langId=-21&categoryId=16252&chosenPartNumber=80081506

Jaz našo pikico tud že prav dobro čutim. Je zeloooo živahna user posted image . Mi je pa zanimivo, ker sem Ateno začutila šele pri 20t. Tega pa že en mesec nazaj. Zdaj pa že brca, miceni naš.

Lahko zdajle držite pesti. Morfologijo imam naročeno 20. a je nastal problem, ker sva izvedela za zelo ugodno ponudbo za na morje user posted image . Zdaj bi pa rada prestavila, a imam smolo, ker moja gin dela ta dan zadnji dan. Zdaj pa upam, da se bom lahko še pri kateri drugi naročila. Drugače pa morje tudi za letos odpade user posted image user posted image user posted image .

Bodite dobro. Ve, vaši user posted image  in pikice v nas.

_____________________________

Mami, kdaj bo spet včasih?

(odgovor članu pikica*)
Neposredna povezava do sporočila: 1278
   RE: Decembrke
9.7.2007 10:35:15   
lana38
Skyline, res ne vem, kaj bi to bilo pri tebi. Je pa zelo zanimivo. Meni se je ene parkrat zgodilo, da mi je trebuh otrdel, ampak je popustilo. Sem pa opazila, da se mi je to zgodilo, če sem se prestrašila, ali da sem se nenadoma razjezila. To se pač včasih zgodi, če imaš doma 10 letnika, da ti dvigne živec.
LP

_____________________________

lana38

(odgovor članu Skaana)
Neposredna povezava do sporočila: 1279
   RE: Decembrke
9.7.2007 10:39:01   
pikica*
Skyline, ne se sekirat. Po moje ni nič hujšega. Ali te napenja, ali pa ti trebuh otrdeva (in ja, ob tem lahko nastane takšna bula, kot jo pisuješ). V vsakem primeru ne gre za kaj hujšega. Za boljši občutek pa le omeni g. svoje "težave" in bosta skupaj ugotovile za kaj bi lahko šlo.

(odgovor članu Skyline)
Neposredna povezava do sporočila: 1280
   RE: Decembrke
9.7.2007 11:37:57   
loncica
Čav!

Kako ste? Jaz sem danes bolj žalostna. Je šel moj user posted image  na tabor za dva tedna in bom zdaj vsa sama. Ja, malce se smilim sama sebi. Mam pa tolk ogromno za nardit po stanovanju, da bi bilo boljš če bi to delala.

Jaz mojga user posted image  še ne čutim. Vsake tolk časa čutim ene mehurčke, sam ne vem če je to to. Špika me tud večkrat po trebuhu. Upam, da bom kmalu začutila kakšno brciko.

Lep dan vam želim, grem jest (apetit se mi povečuje, to ni dobro:))

(odgovor članu pikica*)
Neposredna povezava do sporočila: 1281
   RE: Decembrke
9.7.2007 11:47:08   
Magi*
skyline, meni se to, kar ti opisuješ dogaja zjutraj, ko se zbudim na hrbtu. prav trdo izboklino čutim v spodnjem delu trebuha, včasih malo bolj v levi strani. po mojem je to maternica ali pa celo otroček, ki je s hrbtom obrnjen proti tvojemu trebuhu. drugače si ne znam predstavljati. se mi je pa to dogajalo tudi pri prvi in je bilo vse OK. tudi imam občutek, da mi občasno trebuh otrdi, predvsem kadar se vozim po kaki razdrapani cesti.

me pa tudi dostikrat vezi med dimljami in trebuhom (čisto spodaj na trebušni steni) zategnejo, če sem pokrčena in na hitro vstanem. pa je kmalu bolje.

če si v skrbeh, pojdi do G. sicer pa mislim, da je vse OK. napenja pa mene tudi včasih bolj včasih manj. včasih spijem kozarec vode in sem kot vodni balon, drugič pa se najem in nič. po mojem vse to paše zraven.

božajte svoje trebuščke in bodite mirne in vesele.

_____________________________

Two things are infinite: the universe and human stupidity; and I'm not sure about the universe. Albert Einstein

(odgovor članu Skyline)
Neposredna povezava do sporočila: 1282
   RE: Decembrke
9.7.2007 13:19:06   
DANVARI
hej Skaana mi mamo tud tisto rožico z žužki in je tamala še zdej čist navdušena, tako da mi je bilo žal da je nismo prej kupili ko se še ni premikala, bi ji bilo bolj zanimivo.

Lončica, ajtak tud jaz sem med frišno poročenimi in smo imeli tak popoldanski piknik da smo bili ob 21h že fertik. Smo prilagodili vse povabljenim, ker jih je bilo zelo veliko z majhnimi otroki in so bili vsi navdušeni, smo imeli tud zelo srečo z vremenom


No pa da še jaz mal komenturam (z zeleno)

1.OPREMA:
- VOZIČEK
- AVTOSEDEŽ
- TORBA ZA POTREBŠČINE, večina jo dobi zraven vozička, če jo ne, je dober tudi navaden ruzak, ki ga ima sigurno vsaka doma dobro je samo da ima mal več žepov, ker če je vse v enem potem NIČ ne najdeš
- ZIBELKA ali KOŠEK ali POSTELJICA + POSTELJNINA, mi smo imeli samo posteljico, posteljnjino ene 3 komplete enako, prvi mesec je pa spala v košari iz blaga samo dno je bilo trše tako da sem jo lahko prenašala kjerkoli sem že bila
- MIZICA ZA PREVIJANJE + previjalna blazina
če se da čim večjo dobit, mi smo jo kr doma zbil skupaj
- BANJICA mi imamo še čebriček kar je dobro za novorojenčka ker ti nima kam zdrsnit amoak po štirih mesecih je pa mal gužva
- KOŠ ZA PLENICE 
nimamo, razmišljam, pa o nakupu, zdaj ko bosta 2. Če ima katera naj napiše, če se splača? Nimamo, mam kar lavor da noter mečem kar trenutno očistim in potem stresem v šparovo  vrečko zavežem in postavim na balkon, ko grem ven odnesem v kanto.

Komentarji: Pri vozičku se prepričajte, da gre v prtljažnik od avta (z vso pripadajočo opremo)! Nekatere mamice odsvetujejo uporabo košare za voziček, ker je uporabna le kratek čas in le, če zunaj ni prevroče. Zibelka in košek se tudi uporabljata manj časa, zato nekatere priporočajo, da otrok spi od začetka v posteljici.
 
2.PRIPOMOČKI ZA HRANJENJE:

- STEKLENIČKA ZA HRANJENJE ko se odločiš za eno znamko se je drži ker se ponavadi da vse kombinirat in ni treba za večjo flašo potem druge cuclje kupovat in druge pokrovčker ipd.
- ŠČETKA ZA ČIŠČENJE STEKLENIČK
- DUDA ZA NOVOROJENČKA - 2 kom
- CUCLJI z različnimi velikostmi luknjic , za novorojenčka naj bi bil cucelj s samo eno luknjo najbolj se splača kupit po dva komada in to sproti ko vidiš da bi rabil večji pretok mleka

Komentarji: Nekatere priporočajo Aventove, druge NUK stekleničke - v bistvu je vseeno, le da imajo cucelj za novorojenčka. Kupiš jih po potrebi, če dojenje ne steče. Dude izdelujejo iz silikona in kavčuka. Silikonske prodaja Avent, kavčukove pa Chicco. Slednji ima dudo, ki sicer ni lepa na pogled, je pa popolnoma mehka in se dojenček lahko tudi uleže nanjo. Pri dudah in cucljih iz kavčuka je potrebno biti pazljiv pri prekuhavanju, začnejo se hitro limati, s silikonom ni teh problemov.
 
3.OBLAČILA:
- TETRA MAJČKE – 5 kom (za na kožo) – št. 56/58/62 smo jih imeli enih par in nikoli oblekli  mi smo jih uporabljali samo ko je bila največja vročina prvi mesec potem pa ne več
- MAKO MAJČKE – 5 kom (za čez) enako uporabljali dokler je bila široko povijana, potem ne več, ker so lezle gor
- ŽABICE bombažne – 4 kom
- NOGAVIČKE – 4 kom
- KAPICI tetra ali mako – 2 kom + 2 volneni kapici za čez
- COPATKI – 2 kom
- POVIJALNE PLENICE – 5 kom (frotir)
- BODI – 3 kom (2x dolgi, 1x kratki rokavi), bodijev bi priporočala več, no mi teh mako in tetra majčk nismo uporabljali in je imela bodije enako
- PAJACEK PLIŠ – 2 kom
- BRISAČA ZA PO KOPANJU, S KAPUCO čimbolj mehka, za začetek naj bo tako tkana kot t-shirt ker frotir s pranjem rata grob mehčalca pa pri novorojenčkih ne priporočajo
- SPALNA VREČA – 2 kom (kupiti pozneje)
dovolj je ena res je
- PAJAC oz. KOMBINEZON ZA VEN
- PLENICE, TETRA – 20-30 kom (za široko povijanje, nego) jaz sem jih imela 40 da mi jih ni bilo treba skoz prat, so bile pa praktične za vse (podložit pri previjanju zunaj, obrisat po kopanju, hranjenju...)ene dve smo pa razrezali in obrobili za robčke, ki so tudi zelo uporabni za kopanje brisanje....
- PLENICE, KALIKO
- PLENICE, npr. Pampers Newborn 1 ali BOMBAŽNE PLENICE
- POVIJALNE PLENICE - kupi po potrebi
- ODEJICA – 2 kom
- SLINČEK – 2 kom
slinčke običajno dobiš tudi za darilo, no kakšnega je že treba imeti doma, vendar jih novorojenčki takoj ne rabijo
- ROKAVIČKE ZA DOJENČKA - če se bo praskal z nohtki 
 
Komentarji: Nekatere pravijo, da spalna vreča ni potrebna, druge pa da je bolje, da navadiš dojenčka na njo zgodaj, preden začne s sebe odrivati odejico. Namesto mako in tetra majčk mamice raje uporabljajo kar bodije. Bodije je priporočljivo kupovati s stranskim zapenjanjem, da se ne mučiš z oblačenjem čez glavico. Plenice za enkratno uporabo kupi le en zavoj, če bo dojenček slučajno imel alergijo ravno na to vrsto plenic. Pajacke je priporočljivo imeti tudi bombažne, ne samo plišaste, ker je v njih lahko prevroče. Sploh je glede vseh oblekic priporočljivo, da se zapenjajo na strani zaradi ležanja, da otroka kaj ne žuli, pa majhni RES NIMAJO RADI, da se jim karkoli vleče čez glavo.

4. KOZMETIKA:
- OTROŠKO MILO za kopanje dojenčka (trdo) nikoli imela, pač pa vedno tekočo kopel Bubchen in ni bilo nikoli težav imamo oboje milo in kopel, milo namiliš prej in potem daš v banjico otroka, pri kopeli pa direkt v banjico (naša se je bala pene zato smo uporabljali milo prvo, zdaj smo samo na kopeli)
- MLEKO za po kopanju mi uporabljamo samo olje ali pa ribodermin
- MANDLJEVO ali OLIVNO OLJE ali BEPANTHEN LOSION
- HLADILNO MAZILO za ritko
- 70% ALKOHOL (za razkuževanje toplomera, mizice, popka)
- FIZIOLOŠKA RAZTOPINA (čiščenje popka in nosu)
- TETRA KRPICE – 12 kom razrežeš in obrobiš plenico
- ŠKARJICE ZA NOHTKE mi mamo rajši ščipalnik ker mam občutek da ji bom drugače prstek odrezala ponesreči
- GLAVNIK in KRTAČKO
- ROBČKI za nego ritke (mini pakiranje za sprehode)
- VATA (za »nacufati«) mi smo uporabljali vatne blazinice, nacufana vata hitro zaide dojenčku, kamor ni treba če se nacufana zmoči potem je ok in ne gre nikamor, če pa čistiš z oljem je pa katastrofa
- PALČKE – bibe (debele)
- MAZILO BEPANTHEN – roza (za celjenje bradavic in za dojenčka)
- ZA ČIŠČENJE NOSU; npr. Sterimar iz lekarne ali fiziološka
- KAPLJICE PROTI KRČEM; npr. Sap simplex iz lekarne
- PRAŠKA PASTA (za vneto, rdečo ritko) 

Komentarji: Nekatere so za, druge proti robčkom za ritko - če je ritka občutljiva, se robčki odsvetujejo, drugače pa naj bi se uporabljali v glavnem na kakšnem potovanju. Palčke za čiščenje noska in ušes se odsvetujejo - namesto tega se priporoča uporaba svaljka vate. Kapljice proti krčem kupiti po potrebi.

5. OSTALO:

- TERMOMETER ZA VODO imamo, vendar nikoli uporabljali potem ko dobiš občutek je komolec najboljši termometer user posted image
- TERMOMETER ZA MERJENJE VROČINE – klasični, elektronski je meni ljubši, se temperatura hitreje izmeri
- Babyphone ali Angelcare , imamo oboje, babyphone služi svojemu namenu, Angelcare pa tudi inštalirali nismo
- ROKAVIČKA ZA KOPANJE DOJENČKA lahko je tudi tetra krpica
- TEHTNICA ZA DOJENČKA - ni nujen pripomoček  tehta ga patronažna, mi nimamo nam jo je patronažna kar pustila za kakšen mesec, ker ni imela gužve z novorojenčki - rataš pa lahko odvisen in skoz tehtaš po dojenju če je zadosti pojedel, sem imela abstinenčno krizo ene par dni user posted image

Komentarji: Babyphone in podobne zadevice kupi po potrebi - odvisno od tega, ali je novorojenček v drugem prostoru, ko spi... Termometer je najbolj priročen/drag tisti, ki meri temperaturo v ušesu, ni pa nujno potreben pripomoček. Povsem dovolj je navaden digitalni termometer, ki meri temperaturo pod pazduho. Tehtnica tudi ni nujen pripomoček, saj na začetku lahko svojo prinese tudi patronažna, nato pa dojenčka tehta pediater.

6. ZAME:
- NEDRČEK ZA DOJENJE – 2kom
- BLAZINICE ZA V NEDERČEK odvisno koliko imaš mleka jaz sem rabila točno 2 kom ker potem ni bilo potrebno
- PRSNA ČRPALKA – 2kom - kupi po potrebi zakaj pa 2 kom?!?
- NASTAVEK ZA BRADAVICE - kupi po potrebi
- VLOŽKI ZA V PORODNIŠNICO - bombažni Vir
- KREMA ZA BRADAVICE - lahko uporabljaš Bepanthen
- NAPIHLJIV OBROČ ZA PLAVANJE - po potrebi, če boš šivana 

mrežaste spodnje hlače za enkratno uporabo, imajo v Sanolaborju , toplo priporočam tudi za doma dokler je čišča, da ni potrebno prati spodnjic

Komentar: Prsno črpalko kupi po potrebi, če bo treba črpati in shranjevati mleko. Krema za bradavice je lahko Bepanthen ali pa krema z lanolinom - za slednjo pravijo, da se bolje obdrži na bradavicah in da je pred dojenjem ni potrebo spirati. Nedrček kupi le 1 kom s čim manj šivi, drugi kos pa, ko bo znana številka :))

7. ODHOD V PORODNIŠNICO
POTREBŠČINE
- OSEBNA NEGA (milo, zobna krtačka, pasta, glavnik, krema, vazelin za ustnice, brisača, krema za bradavice) šampon
- NEDRČEK ZA DOJENJE in BLAZINICE
- NOGAVICE
- COPATI (z debelim podplatom, da se lahko zmočijo)
- TEL. KARTICA če imaš mobi ne rabiš
- MOBITEL + POLNILEC
- BOMBAŽNI VLOŽKI Vir 80
- KOPALNI PLAŠČ mi smo ga dobil v porodnišnici, sicer je glede obleke dobro imet čimmanj svojega (spalno srajco, kopalni plašč) ker če se umaže s krvjo možek doma sigurno ne bo pral in potem si poredstavljaj to prat po 3-4 dneh
DOKUMENTI
- NAPOTNICA ZA PORODNIŠNICO
- NAPOTNICA ZA REŠILCA
- IZVIDI: KG-Rh, WaRe (originali!)
- MATERINSKA KNJIŽICA
- ZDRAVSTVENA KARTICA
- OSEBNI DOKUMENT
- POROČNI LIST
- POTRDILO ZA SPREMLJEVALCA, ČE BO ZRAVEN
potrdilo o očetovstvu za neporočene, ki se ga lahko pridobi že pred rojstvom

Komentarji: V porodnišnici dobiš spodnje hlačke, vložke, spalno srajco... Če pa mamica biva tam dalj časa in bi si rada npr. umila lase, se priporoča, da s seboj prinese sušilec za lase, ker ga tam baje ni.

8. ODHOD IZ PORODNIŠNICE (prinese nekdo pred odhodom):
ZA DOJENČKA
- 5 TETRA PLENIC dve sta dovolj če otrok rabi široko povijanje
- 1 POVIJALNO PLENICO
- 1 PLENICO ZA ENKRATNO UPORABO
- ODEJICA
- BODI Z DOLGIMI ROKAVI
- KOMPLETEK (hlačke + jopica ali majčka)
- COPATKI ali NOGAVIČKE
- TANKE ŽABICE
- KAPICA
- AVTOSEDEŽ / LUPINICA
ZA MAMICO

- OBLAČILA (majica, hlače, nogavice...)
- ČEVLJI
- SPODNJE PERILO
včasih je dobro da pripraviš bodočemu očku vse da samo prinese, ker sem slišala že razne zgodbice od prijateljic kaj vse so jim prinesli


_____________________________

"In raising my children, I have lost my mind but found my soul." ~ Lisa T. Shepherd
"People who say they sleep like a baby usually don't have one." ~ Leo J. Burke


(odgovor članu Magi*)
Neposredna povezava do sporočila: 1283
   RE: Decembrke
9.7.2007 14:18:12   
pikica*
Pa bom še jaz malo pokomentirala (pismo, ne vem več katero barvo izbratuser posted image  - pa naj bo moja modra)

1.OPREMA:
- VOZIČEK bodite pozorne na dimenzije vozička in na težo. Med porodniško namreč mamice večinoma same tovorimo te zadeve okrog in takrat je dobro, da je voziček čim lažji in kompakten.
- AVTOSEDEŽ
- TORBA ZA POTREBŠČINE, večina jo dobi zraven vozička, če jo ne, je dober tudi navaden ruzak, ki ga ima sigurno vsaka doma dobro je samo da ima mal več žepov, ker če je vse v enem potem NIČ ne najdeš, ponavadi pa itak večina mamic dobi za darilo Nivein ruzak in je čisto ok - zato z nakupom počakajte.
- ZIBELKA ali KOŠEK ali POSTELJICA + POSTELJNINA, mi smo imeli samo posteljico, posteljnjino ene 3 komplete enako, prvi mesec je pa spala v košari iz blaga samo dno je bilo trše tako da sem jo lahko prenašala kjerkoli sem že bila
- MIZICA ZA PREVIJANJE + previjalna blazina
če se da čim večjo dobit, mi smo jo kr doma zbil skupaj, naj ima nekaj priročnih odlagalnih površin, da ne rabiš okorg letat, ko naletiš na pokakano plenico - naša ni zelo velika (brevi), je pa zelo uporabna, ker ima še banjico (enim ni všeč, nam je pa bilo fino, ker ne vem kam bi drugače banjico pospravili)
- BANJICA mi imamo še čebriček kar je dobro za novorojenčka ker ti nima kam zdrsnit amoak po štirih mesecih je pa mal gužva, Zanjo ne zapravljajte veliko denarja, ker otroci te zadeve hitro prerastejo in se kmalu kopajo kar v veliki bani (pa še uživajo ob tem).
- KOŠ ZA PLENICE 
nimamo, razmišljam, pa o nakupu, zdaj ko bosta 2. Če ima katera naj napiše, če se splača? Nimamo, mam kar lavor da noter mečem kar trenutno očistim in potem stresem v šparovo  vrečko zavežem in postavim na balkon, ko grem ven odnesem v kanto, samo tega ne. Smo imeli in se na srečo losali. Smrdi vseeno. Še najbolj pali stainski sistem. Plenico daš v vrečko in zavežeš, takoj ko je mogoče pa neseš ven (živimo v bloku).

Komentarji: Pri vozičku se prepričajte, da gre v prtljažnik od avta (z vso pripadajočo opremo)! Nekatere mamice odsvetujejo uporabo košare za voziček, ker je uporabna le kratek čas in le, če zunaj ni prevroče. Zibelka in košek se tudi uporabljata manj časa, zato nekatere priporočajo, da otrok spi od začetka v posteljici.
 
2.PRIPOMOČKI ZA HRANJENJE:

- STEKLENIČKA ZA HRANJENJE ko se odločiš za eno znamko se je drži ker se ponavadi da vse kombinirat in ni treba za večjo flašo potem druge cuclje kupovat in druge pokrovčker ipd.
- ŠČETKA ZA ČIŠČENJE STEKLENIČK
- DUDA ZA NOVOROJENČKA - 2 kom
- CUCLJI z različnimi velikostmi luknjic , za novorojenčka naj bi bil cucelj s samo eno luknjo najbolj se splača kupit po dva komada in to sproti ko vidiš da bi rabil večji pretok mleka, ne pretiravajte z zalogo cucljev, ker se lahko zgodi, da vašemu malčku izbrani cucelj ne bo ustrezal.

Komentarji: Nekatere priporočajo Aventove, druge NUK stekleničke - v bistvu je vseeno, le da imajo cucelj za novorojenčka. Kupiš jih po potrebi, če dojenje ne steče. Dude izdelujejo iz silikona in kavčuka. Silikonske prodaja Avent, kavčukove pa Chicco. Slednji ima dudo, ki sicer ni lepa na pogled, je pa popolnoma mehka in se dojenček lahko tudi uleže nanjo. Pri dudah in cucljih iz kavčuka je potrebno biti pazljiv pri prekuhavanju, začnejo se hitro limati, s silikonom ni teh problemov. Dud boste skozi celotno "kariero" zamenjali na tone (vsaj pri nas je tako), zato se z njimi ne obremenjujte preveč. Mi trenutno prisegamo na Nuby.
 
3.OBLAČILA:
- TETRA MAJČKE – 5 kom (za na kožo) – št. 56/58/62 smo jih imeli enih par in nikoli oblekli  mi smo jih uporabljali samo ko je bila največja vročina prvi mesec potem pa ne več škoda denarja - raje ga vložite v bodye
- MAKO MAJČKE – 5 kom (za čez) enako uporabljali dokler je bila široko povijana, potem ne več, ker so lezle gor beri komentar pod tetra majčkami
- ŽABICE bombažne – 4 kom
- NOGAVIČKE – 4 kom
- KAPICI tetra ali mako – 2 kom + 2 volneni kapici za čez
- COPATKI – 2 kom
- POVIJALNE PLENICE – 5 kom (frotir), meni so bile najboljše bombažne (mako)
- BODI – 3 kom (2x dolgi, 1x kratki rokavi), bodijev bi priporočala več, no mi teh mako in tetra majčk nismo uporabljali in je imela bodije enako
- PAJACEK PLIŠ – 2 kom mi plišastih nismo uporabljali, ker je bilo naši v njih vroče
- BRISAČA ZA PO KOPANJU, S KAPUCO čimbolj mehka, za začetek naj bo tako tkana kot t-shirt ker frotir s pranjem rata grob mehčalca pa pri novorojenčkih ne priporočajo mi smo uporabljali kar navdno brisačo
- SPALNA VREČA – 2 kom (kupiti pozneje)
dovolj je ena res je mi smo imeli dve, ker je punči polivala
- PAJAC oz. KOMBINEZON ZA VEN
- PLENICE, TETRA – 20-30 kom (za široko povijanje, nego) jaz sem jih imela 40 da mi jih ni bilo treba skoz prat, so bile pa praktične za vse (podložit pri previjanju zunaj, obrisat po kopanju, hranjenju...)ene dve smo pa razrezali in obrobili za robčke, ki so tudi zelo uporabni za kopanje brisanje....
- PLENICE, KALIKO
- PLENICE, npr. Pampers Newborn 1 ali BOMBAŽNE PLENICE
- POVIJALNE PLENICE - kupi po potrebi
- ODEJICA – 2 kom
- SLINČEK – 2 kom
slinčke običajno dobiš tudi za darilo, no kakšnega je že treba imeti doma, vendar jih novorojenčki takoj ne rabijo mi smo jih rabili na tone zaradi polivanja (spodaj plastificirane)
- ROKAVIČKE ZA DOJENČKA - če se bo praskal z nohtki  nikoli rabili
 
Komentarji: Nekatere pravijo, da spalna vreča ni potrebna, druge pa da je bolje, da navadiš dojenčka na njo zgodaj, preden začne s sebe odrivati odejico. Namesto mako in tetra majčk mamice raje uporabljajo kar bodije. Bodije je priporočljivo kupovati s stranskim zapenjanjem, da se ne mučiš z oblačenjem čez glavico. Plenice za enkratno uporabo kupi le en zavoj, če bo dojenček slučajno imel alergijo ravno na to vrsto plenic. Pajacke je priporočljivo imeti tudi bombažne, ne samo plišaste, ker je v njih lahko prevroče. Sploh je glede vseh oblekic priporočljivo, da se zapenjajo na strani zaradi ležanja, da otroka kaj ne žuli, pa majhni RES NIMAJO RADI, da se jim karkoli vleče čez glavo.

4. KOZMETIKA:
- OTROŠKO MILO za kopanje dojenčka (trdo) nikoli imela, pač pa vedno tekočo kopel Bubchen in ni bilo nikoli težav imamo oboje milo in kopel, milo namiliš prej in potem daš v banjico otroka, pri kopeli pa direkt v banjico (naša se je bala pene zato smo uporabljali milo prvo, zdaj smo samo na kopeli), mi smo uporabljali trdo milo od Babylove, nato pa niveino tekoče milo. Ne priporočam pa Johnson&Johnson, ker ima menda precej otrok nanj alergijo
- MLEKO za po kopanju mi uporabljamo samo olje ali pa ribodermin mi nismo uporabljali ničesar
- MANDLJEVO ali OLIVNO OLJE ali BEPANTHEN LOSION
- HLADILNO MAZILO za ritko
- 70% ALKOHOL (za razkuževanje toplomera, mizice, popka)
- FIZIOLOŠKA RAZTOPINA (čiščenje popka in nosu)
- TETRA KRPICE – 12 kom razrežeš in obrobiš plenico
- ŠKARJICE ZA NOHTKE mi mamo rajši ščipalnik ker mam občutek da ji bom drugače prstek odrezala ponesreči
- GLAVNIK in KRTAČKO
- ROBČKI za nego ritke (mini pakiranje za sprehode)
- VATA (za »nacufati«) mi smo uporabljali vatne blazinice, nacufana vata hitro zaide dojenčku, kamor ni treba če se nacufana zmoči potem je ok in ne gre nikamor, če pa čistiš z oljem je pa katastrofa
- PALČKE – bibe (debele)
- MAZILO BEPANTHEN – roza (za celjenje bradavic in za dojenčka)
- ZA ČIŠČENJE NOSU; npr. Sterimar iz lekarne ali fiziološka
- KAPLJICE PROTI KRČEM; npr. Sap simplex iz lekarne
- PRAŠKA PASTA (za vneto, rdečo ritko) 

Komentarji: Nekatere so za, druge proti robčkom za ritko - če je ritka občutljiva, se robčki odsvetujejo, drugače pa naj bi se uporabljali v glavnem na kakšnem potovanju. Palčke za čiščenje noska in ušes se odsvetujejo - namesto tega se priporoča uporaba svaljka vate. Kapljice proti krčem kupiti po potrebi.

5. OSTALO:

- TERMOMETER ZA VODO imamo, vendar nikoli uporabljali potem ko dobiš občutek je komolec najboljši termometer user posted image
- TERMOMETER ZA MERJENJE VROČINE – klasični, elektronski je meni ljubši, se temperatura hitreje izmeri
- Babyphone ali Angelcare , imamo oboje, babyphone služi svojemu namenu, Angelcare pa tudi inštalirali nismo
- ROKAVIČKA ZA KOPANJE DOJENČKA lahko je tudi tetra krpica
- TEHTNICA ZA DOJENČKA - ni nujen pripomoček  tehta ga patronažna, mi nimamo nam jo je patronažna kar pustila za kakšen mesec, ker ni imela gužve z novorojenčki - rataš pa lahko odvisen in skoz tehtaš po dojenju če je zadosti pojedel, sem imela abstinenčno krizo ene par dni user posted image ni potrebe

Komentarji: Babyphone in podobne zadevice kupi po potrebi - odvisno od tega, ali je novorojenček v drugem prostoru, ko spi... Termometer je najbolj priročen/drag tisti, ki meri temperaturo v ušesu, ni pa nujno potreben pripomoček. Povsem dovolj je navaden digitalni termometer, ki meri temperaturo pod pazduho. Tehtnica tudi ni nujen pripomoček, saj na začetku lahko svojo prinese tudi patronažna, nato pa dojenčka tehta pediater.

6. ZAME:
- NEDRČEK ZA DOJENJE – 2kom
- BLAZINICE ZA V NEDERČEK odvisno koliko imaš mleka jaz sem rabila točno 2 kom ker potem ni bilo potrebno
- PRSNA ČRPALKA – 2kom - kupi po potrebi zakaj pa 2 kom?!?
- NASTAVEK ZA BRADAVICE - kupi po potrebi
- VLOŽKI ZA V PORODNIŠNICO - bombažni Vir
- KREMA ZA BRADAVICE - lahko uporabljaš Bepanthen
- NAPIHLJIV OBROČ ZA PLAVANJE - po potrebi, če boš šivana 

mrežaste spodnje hlače za enkratno uporabo, imajo v Sanolaborju , toplo priporočam tudi za doma dokler je čišča, da ni potrebno prati spodnjic

Komentar: Prsno črpalko kupi po potrebi, če bo treba črpati in shranjevati mleko. Krema za bradavice je lahko Bepanthen ali pa krema z lanolinom - za slednjo pravijo, da se bolje obdrži na bradavicah in da je pred dojenjem ni potrebo spirati. Nedrček kupi le 1 kom s čim manj šivi, drugi kos pa, ko bo znana številka :))

7. ODHOD V PORODNIŠNICO
POTREBŠČINE
- OSEBNA NEGA (milo, zobna krtačka, pasta, glavnik, krema, vazelin za ustnice, brisača, krema za bradavice) šampon
- NEDRČEK ZA DOJENJE in BLAZINICE
- NOGAVICE
- COPATI (z debelim podplatom, da se lahko zmočijo)
- TEL. KARTICA če imaš mobi ne rabiš
- MOBITEL + POLNILEC
- BOMBAŽNI VLOŽKI Vir 80
- KOPALNI PLAŠČ mi smo ga dobil v porodnišnici, sicer je glede obleke dobro imet čimmanj svojega (spalno srajco, kopalni plašč) ker če se umaže s krvjo možek doma sigurno ne bo pral in potem si poredstavljaj to prat po 3-4 dneh
DOKUMENTI
- NAPOTNICA ZA PORODNIŠNICO
- NAPOTNICA ZA REŠILCA
- IZVIDI: KG-Rh, WaRe (originali!)
- MATERINSKA KNJIŽICA
- ZDRAVSTVENA KARTICA
- OSEBNI DOKUMENT
- POROČNI LIST
- POTRDILO ZA SPREMLJEVALCA, ČE BO ZRAVEN
potrdilo o očetovstvu za neporočene, ki se ga lahko pridobi že pred rojstvom

Komentarji: V porodnišnici dobiš spodnje hlačke, vložke, spalno srajco... Če pa mamica biva tam dalj časa in bi si rada npr. umila lase, se priporoča, da s seboj prinese sušilec za lase, ker ga tam baje ni.

8. ODHOD IZ PORODNIŠNICE (prinese nekdo pred odhodom):
ZA DOJENČKA
- 5 TETRA PLENIC dve sta dovolj če otrok rabi široko povijanje
- 1 POVIJALNO PLENICO
- 1 PLENICO ZA ENKRATNO UPORABO
- ODEJICA
- BODI Z DOLGIMI ROKAVI
- KOMPLETEK (hlačke + jopica ali majčka)
- COPATKI ali NOGAVIČKE
- TANKE ŽABICE
- KAPICA
- AVTOSEDEŽ / LUPINICA
ZA MAMICO

- OBLAČILA (majica, hlače, nogavice...)
- ČEVLJI
- SPODNJE PERILO
včasih je dobro da pripraviš bodočemu očku vse da samo prinese, ker sem slišala že razne zgodbice od prijateljic kaj vse so jim prinesli jaz sem vse to nesla s seboj že takrat, ko sem šla rodit

[/quote]

(odgovor članu DANVARI)
Neposredna povezava do sporočila: 1284
   RE: Decembrke
9.7.2007 14:32:20   
ajtak
Danvari, cestitke ob poroki!!
In dobrodosla v klubu mladoporocenk user posted image user posted image user posted image

_____________________________

17.11.2007 Tjaš
24.4. 2011 Kaja





(odgovor članu pikica*)
Neposredna povezava do sporočila: 1285
   RE: Decembrke
9.7.2007 14:48:45   
lana38
Magi*, sem prebrala, pa ena teat mi je povedala, da ni dobro, če user posted image  leži na hrbtu, ker potem user posted image  dobi premalo kisika. Jaz se izogibam ležanju na hrbtu, čeprav bi mi včasih bolj pasalo kot na boku. Morda pa so te izbokline trebuha posledica ležanja na hrbtu.user posted image
LP

_____________________________

lana38

(odgovor članu ajtak)
Neposredna povezava do sporočila: 1286
   RE: Decembrke
9.7.2007 15:59:40   
Anonimen
Samo na hitro, ampak res na hitro. Jaz sem imela vikend paket v bolnišnici - me je zdelal pritisk (170/105), pa sem do zdaj cel čas imela nizkegauser posted image . Jutri zjutraj pa šibam nazaj v bolnišnico, ker mi bodo naredili vse preiskave, da ugotovijo, kaj za user posted image  je to. Tako, da me nekaj časa ne bo. Bodite pridne, božajte svoje bušije...
Meni je tako ali tako lepo, ker moram biti na apaurinih (sem si vsaj izposlovala najblažje)user posted image
Za sedaj je s user posted image  vse OK, čeprav malo šiba v rasti - velika je za 19t 4/7 - me je dežurni G. prišel še v sobo vprašat, če sem 100% za datum ZM.

(odgovor članu lana38)
  Neposredna povezava do sporočila: 1287
   RE: Decembrke
9.7.2007 17:05:52   
Magi*
IZVIRNO SPOROČILO: lana38

Magi*, sem prebrala, pa ena teat mi je povedala, da ni dobro, če user posted image  leži na hrbtu, ker potem user posted image  dobi premalo kisika. Jaz se izogibam ležanju na hrbtu, čeprav bi mi včasih bolj pasalo kot na boku. Morda pa so te izbokline trebuha posledica ležanja na hrbtu.user posted image
LP


lana38, to velja proti koncu nosečnosti, ker je plodek že tako težak, da pritiska na glavno dovodno (ali odvodno??) arterijo. takole na začetku pa ni problema. tako pravi tudi Pušenjak, ki tudi sicer pravi, da naj nosečnica počne vse, kot ji paše, ker telo že odreagira, če kaj ni v redu. včasih je bolje, če prepustimo kaj materi naravi in našim notranjim občutkom, ne pa da smo non stop v skrbeh al je levi al desni bok tisto pravo.user posted image  vem pa, da sem jaz veliko bolj komplicirala v prvi nosečnosti, ko sem krvavela in sem vse žive vraže upoštevala, samo da bi se srečno izteklo.

raho, punca moja, drži se! ne morem verjeti, a te ni že prejšnjič nekaj pritisk hecal? ti pošljem kak messagio, da ti ne bo preveč dolgi cajt.

_____________________________

Two things are infinite: the universe and human stupidity; and I'm not sure about the universe. Albert Einstein

(odgovor članu lana38)
Neposredna povezava do sporočila: 1288
   RE: Decembrke
9.7.2007 18:33:23   
lana38
raho, od kod za user posted image  zdaj tak visok pritisk? Upam, da se ti kmalu vse poštima. Važno, da je user posted image  OK.

Magi*, jaz sem pa v prvi user posted image  bila najbolj sproščena. Takrat je bilo vse super. Bila sem polna energije. Sploh nisem vedela za noben strah. Še sanjalo se mi ni, da lahko user posted image  od user posted image  neha utripati ipd. Vedela sem samo, da lahko imaš ss v začetku user posted image . Zdaj, ko pa sem imela v 2. user posted image  to nesrečo, da je user posted image  imela DS, pa sem že vse živo slišala in prebrala, pa še ta moj grozeči splav na začetku te user posted image  in mirovanje, zdaj mi pa vse živo blodi po glavi. Vsega me je strah. Morda bom pa le dobila lep izvid AC in bo z mojim user posted image  vse OK, potem bom pa v drugi polovici user posted image  bolj sproščena in bom uživala.
LP

_____________________________

lana38

(odgovor članu Magi*)
Neposredna povezava do sporočila: 1289
   RE: Decembrke
9.7.2007 18:47:14   
Magi*
lana38, te 100% razumem, ker sem bila jaz ista. sem prav presenečena, da tokrat razmišljam čisto drugače, pozitivno, sem aktivna ... me je bilo kar strah, da se mi prva zgodba ne ponovi in tudi, da ne bom v večnem strahu zaradi prve nosečnosti. pa sem čsito skulirana. seveda je lahko biti skuliran, ko ti gre dobro. če bi se mi pojavil najmanjši problemček, bi sigurno zapaničarila.

kakšne psihe se podijo ženskam po glavi, pa vemo samo tiste, ki smo dale nekaj takega skozi (no ja, jaz v bistvu četrt tega, kar si ti dala skozi ne poznam).

saj smo skoraj že na polovici, samo še AC izvide dobiš in bo! sicer si pa svojo loterijsko možnost že pokurila in je skrajno neverjetno, da se ti kaj takega ponovi.user posted image

_____________________________

Two things are infinite: the universe and human stupidity; and I'm not sure about the universe. Albert Einstein

(odgovor članu lana38)
Neposredna povezava do sporočila: 1290
   RE: Decembrke
9.7.2007 19:00:55   
lana38
Tudi moj G pravi, da na lotu ne moreš dvakrat zapored zadeti.user posted image  Bom kar verjela.
LP

_____________________________

lana38

(odgovor članu Magi*)
Neposredna povezava do sporočila: 1291
   RE: Decembrke
9.7.2007 20:12:48   
Skyline
hehe, sm dodala eno svojo fotkico v album, sicer je na žalost že 1 mesec stara, ker trenutno nimam fotoaparata pri sebi, da bi se slikala sedaj, vendar se bom, takoj ko ga dobim v roke, če ne prej, pa za vikend, ko bo poroka....bom vsaj urejena, hehe user posted image

lp, sabina

(odgovor članu lana38)
Neposredna povezava do sporočila: 1292
   RE: Decembrke
10.7.2007 8:38:19   
pikica*
Opa punce, pa vam res trebuščki že pridno rastejo (skyline, ajtak, raho)user posted image .  Jaz pa mojega sploh še nimam poslikanega. Vsak dan se z user posted image  dogovarjava, da bo res počasi že čas za to, ampak nama nikoli ne rata. Čez dan je itak akcija, zvečer pa ni več ne energije ne volje. Upajmo, da nam vsaj do decembra enkrat rata. Pa takrat se bo že vsaj kaj poznalouser posted image .

(odgovor članu Skyline)
Neposredna povezava do sporočila: 1293
   RE: Decembrke
10.7.2007 9:39:23   
hokejistka
No, pa je tudi meni uspelo dati zadnjo slikico (16. tednov) v album user posted image . Sem prav ponosna nase. user posted image

raho
čimprej javi, kako se počutiš. Držim pesti, da boš kmalu doma.user posted image

(odgovor članu pikica*)
Neposredna povezava do sporočila: 1294
   RE: Decembrke
10.7.2007 10:32:12   
ajtak
Dobro jutro so user posted image , danes sem pa jaz malo potegnila in si privoscila spanje do 10h, joooj kok je pasalo!

Vidim, da ze pridno lepite slikice v album user posted image , prav lustne ste!!

Raho, upam, da bodo s temi pregledi cimprej ugotovili kaj je in te pozdravili!! Drzim pesti zate.

Vsem zelim en lep, ceprav dezeven dan.

_____________________________

17.11.2007 Tjaš
24.4. 2011 Kaja





(odgovor članu hokejistka)
Neposredna povezava do sporočila: 1295
   RE: Decembrke
10.7.2007 10:33:59   
kajča
kolk imate lepe trebuščke, moj je tudi že ful velik, bom čimprej dal slikico v album.
Mene tudi ful mučijo BH popadki, včeraj popoldne kar večkrat zaporedoma. Sem si zdaj kupila magnezijeve tablete in upam, da bo kaj pomagalo.

Raho ti pa čimprej zrihtaj ta pritisk.

(odgovor članu hokejistka)
Neposredna povezava do sporočila: 1296
   RE: Decembrke
10.7.2007 10:55:55   
loncica
Čav punce!

Mene tud nekaj po trebuhu zateguje. Sicer spijem eno šumečo tableto magnezija na dan. A je magnesol boljši? A je to tudi šumečka?

Jaz sem še vedno v stanju pogrešanja mojegauser posted image  in preurejanja stanovanja.

Nekaj me zanima, tiste ki imate žeuser posted image . A je nujno treba imeti za novorojenčka zibko, košek ali je lahko že od začetka posteljica (tista ograjena, mi ji pravimo gajtar:))? Že malce študiram kakšna bo razporeditev.

Raho, sporoči nam kako si.

Lep dan vsem (upajmo, da bo kaj sončka popoldne=

(odgovor članu kajča)
Neposredna povezava do sporočila: 1297
   RE: Decembrke
10.7.2007 10:59:12   
Anonimen
Pozdravljene punce,

sem kar malo fovž, ko tako lepo klepetate. Nevem ali klepetate kar med službo al doma. Jaz imam čas samo med službo, doma pa imam dela že z dvema puncama dokler mi raste tretji pikec/pikica. Do neta komaj pridem, če imam čas.
Sem v 17 tednu, parkrat sem že začutila mičkane brcikeuser posted image user posted image , trebušček je tudi poznat. Drugi teden imam pregled in bomo videli kaj bodo povedali, kaj uganja.

Zdajle se mi spet nabira delo na mizi, pa tipkam kaj kasneje.

lp


(odgovor članu pikica*)
  Neposredna povezava do sporočila: 1298
   RE: Decembrke
10.7.2007 11:00:26   
pikica*
Lončica, mi smo od prvega dne uporabljali tisto navadno otroško posteljico. In tudi zdaj bomo naredili enako. Pazi edino na dimenzije (če razmišljaš o razporeditvi in so ponavadi tile cm kar pomembni). Lahko kupiš 140*70 ali pa 120*60. Mi imamo tole manjšo. Sobica je že tako bolj majhna in sva se potem takrat odločila za to. Ko bo pa Zoja malce zrasla, bomo pa itak kupili navadno posteljo. Bi jo že sedaj, ampak se nama zdi, da bo pri dveh letih zanjo še malo majhna.

(odgovor članu loncica)
Neposredna povezava do sporočila: 1299
   RE: Decembrke
10.7.2007 11:14:48   
hokejistka
Jaz imam čas klepetat, ker sem ta teden na bolniški.

loncica jaz pijem Magnesol. Sem kupila v lekarni. Spijem pa eno tableto tik pred spanjem. Sem jih pa na začetku spila 2- 3 na dan, ker me je bolel trebuh kot pred M. Potem je bilo pa bolje. Samo ne vem, koliko časa lahko pijem te tablete?

(odgovor članu loncica)
Neposredna povezava do sporočila: 1300
Stran:   <<   < Prejšnja stran  50 51 [52] 53 54   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  50 51 [52] 53 54   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:





Pregled nuhalne je priporočljiv za vse nos...
S presejalnim pregledom nuhalne svetline v času od 11. do 14. tedna nosečnosti lahko licenciran ginekolog odkrije veliko...
Nosečnost: Tabela rasti ploda po tednih
Kako velik je plod v posameznem tednu nosečnosti? Preveri, kako izgleda nosečnost po tednih!




Dudica.
пеперутка16

Do kdaj je imel vaš otrok dudico?