Encijan
|
Kati, hvala za odgovor, saj ne vem, a čem kaj težit, a naj pustim kar tako, saj menda P tudi nekaj vejo. Imamo pa 2. cepljenje šele konec meseca pri 4 mesecih in pol, do takrat pa do P najbrž ne bomo nič šli. Zadnjič smo bili sicer pri dežurnem zdravniku, ker se je Špeli spet bolj izrazito vnelo oko in spet dobili kapljice Ciloxan, ki so tokrat za čuda kar hitro pomagale. Morda je res zamašen kanal, upam, da se sam odmaši, in se bodo vnetja počasi prenehala, baje se tudi to lahko zgodi, da potem ni treba na poseg, ki menda ni prav nič prijeten... Po prvem cepljenju razen strahovitega jokca ob pikici kakih neljubih posledic ni bilo, imamo pa mi za vsak slučaj doma Lekadol sirup (a ve imate pa vse Calpol - v čem pa je razlika?). Meni je P rekel naj sirup dam samo po potrebi, patronažna pa je rekla, da ji sirup dam lahko že preventivno, preden grem od doma, da potem ne boli tako strašno, zdaj pa res ne vem. Prvič sem poslušala P, drugič pa ne vem, če ne bi dala že kar preventivno, saj je bil tisti jok res grozno poslušati. Saj se je mala hitro potolažila, ampak vseeno. Naslednjič je zadnja šansa, da cepimo še proti rotavirusu, pa se kar ne morem odločiti, najraje ne bi, čeprav se bom pa potem po drugi strani žrla, če ga fašemo. Nič, zdaj grem pa za pol urce odspat skupaj s Špelo, ker sem čisto out, imam M, pa me nekaj hoče glava bolet, pa Špela se noče dojiti tako kot običajno, izgleda da jo res moti drug okus. Imam jo pa zdaj 2. po porodu in sem tudi jaz komaj opazila, kdaj sem jo dobila, saj je ne spremljajo več nobena bolečina v trebuhu, še malo me ne pošraufa, če samo pomislim, kako me je več kot 20 let matralo, preden sem par let nazaj pogruntala, da (vsaj pri meni je tako) če ločujem B, Š in OH pri prehrani in dopoldne jem samo sadje, bolečin razen rahlega šraufanja sem in tja sploh ni več. Zdaj mi torej še ločevat ne bo treba, no ja shujšala najbrž drugače ne bom. Ampak še ne bi o tem! Zaenkrat samo navijam za tiste, ki ste že začele! Tudi z GH bomo počakali še 2 meseca, če se bo le dalo, po žlički znamo piti vodo in sirup, tako da s tem najbrž ne bo problema, bomo pa videli, kako bo z novimi okusi. Bi pa tudi jaz raje videla, če bi vodo ali čaj popila po flaški, a ni in ni šlo, tako da sploh ne poskušam več. Upam, da se bo moja krvna slika sedaj, ko jem več svežega sadja in zelenjave kaj popravila, saj mi sicer grozi prekinitev dojenja in neko zdravljenje, bom kaj več zvedela avgusta, ko imam kontrolo. Držite pesti, da bo vse OK.. AD3 - še eno vprašanje (zgleda, da ne bo nič s spanjem), a je katera, ki je dajala Oleovit D3 zaradi krčev pri AD3 že poskušala in uspela preiti na AD3? Jaz sem nameravala spet poskusiti pri 4. mesecih, pa že 2 dni zamujam, nimam nobene prave volje spet kakih krčev fasat... Hvala, M. za naslov knjige o spodbujanju otrokovega razvoja, jo bom tudi jaz poskušala dobiti, upam da jo imajo v naši knjižnjici. Doslej sem sama uporabljala tudi tisto knjižico iz paketa (Igre z dojenčkom), pa Mamino izdajo Naraščaj in neko kopijo iz Razvojne (Programiran trening inteligence za majhne otroke po mesecih), to slednje se mi zdi še najbolj uporabno doslej... Čao, Encijan
|