Anonimen
|
IZVIRNO SPOROČILO: erna14 A je sploh kakšna, ki bo počakala do 6 meseca z GH (razen Žabike)? . JAP SE JAZ SEM TA Tudi jz bom pocakala. Ker bomo pa ravno takrat v Nemciji, bomo kar tam zaceli :) Zabika in ostale, ki sprasujete glede kaloricnosti mleka - LLL svetovalke pravijo, da se mleko prilagaja dojenckovim potrebam (tudi glede na starost) in da ne more biti premalo kaloricno. Vec si lahko preberet na spodnjih dveh linkih: [a href="http://med.over.net/forum5/read.php?11,347205,347292#msg-347292"]Prehrana dojece matere[/a] [a href="http://med.over.net/forum5/read.php?94,4199004"]Mini iskalnik po raznih temah o dojenju, glejte predvsem teme o uvajanju GH[/a] Kar pise se meni zdi logicno, sploh ce pogeldas matere v manj razvitih drzavah (Azija, Afrika), kjer nimajo vse te raznovrstne hrane na voljo, pa imajo vedno pravo mleko za svoje dojencke, jim ga ne manjka niti nimajo premalo kaloricnega. Pa velja tudi, da otroci v teh drzavah niso podhranjeni dokler so dojeni. Drugace smo se danes drugic cepili. Nase mere 68 cm ter 7960g s plenickami. mi! Sem morala pa sama stehtati in zmeriti princesko, ker je sestra ni hotela. Pa se bolj cudno je ratalo, ko sem prinesla zraven izvide iz UZ kolkov, pa mi je sestra rekla, da naj jih prinesem v posvetovalnico, da jih ona sedaj ne bo vzela. Malo sem jo pisano pogledala in je ponovila, da ona jih ne bo vzela, ker nimamo posvetovalnice, ampak samo cepljenje. Ni hotela vzet niti, ko sem ji rekla, naj jih samo spravi v kartoteko, da jih ne bomo zgubili. Ni hotela vzet in pika . Ful cudno, kakor da ne bi hotela narest nekaj, za kar ni palcana No, pediater je kljub temu pregledal princesko in odobril cepljenje. Ko sem povprasala po zobkih, je rekel, naj zdaj uzijem malo vec kalcija, v kakrsnikoli obliki ali mleko ali pa tabletke... Spanje - mi pa nimamo vecjih problemov. Tudi pri nas se princeska veckrat zbuja, ampak ker spi z nama, je stvar veliko lazja. Ni mi treba posebej vstajat. ponavadi zadostuje ziza, da zaspi. tako jo na pol v spanju priklopim in spimo dalje. Je pa znano, da se spalne navade otrok lahko spreminjajo in tako ostane tudi po mesec ali vec.... No vsekakor zelim cimvec prespanih noci. Cestitke za vse zobcke in obmesecnice. Mi praznujemo jutri. Spet sem ful napisala, grem se pa ucit, za kaksno urco, potem pa poklicem dragega, ker bo koncal sluzbo.....
|