Taja339
|
IZVIRNO SPOROČILO: srček Dobro jutro. Kaj je to spanje? A kaj za na kruh namazat . Že dva dni nisem spala, medenica me tako hudi boli, da sploh več ni položaja da bi mi pasal za spat. Ponoči sem tako moža s plišastim Tweety-em po glavi rukala in se smejala zraven, pa mikalo me je da bi mu en mozolj na hrbtu stisnila.....hja, toliko o mojem nočne početju, razem hojenja na WC in pit. sedaj mi je končno ratalo priti do malinovih listov, poslala pa mi jih je teta iz štajerke. Jao koliko dela za en blesav čaj.......In ker sem v šoli pridno sedela na ušesih, me sedaj zanima naslednje (pri bogu milem ne grem nazaj iskat ). Kako se pripravi čaj? Koliko listov uporabim? Ker so še čisto sveži me zanima ali jih moram prej posušit, ali lahko uporabim tudi sveže? Koliko tega je treba vsak dan popit? Kako naj jih posušim (vrla gospodinja sem, priznam )? Ali lahko v čajniku skuham več čaja za dva dni, ali mora biti vsakič za vsako šalco sveže skuhan? Kdaj se poberejo listi iz vode? Ali lahko čaj sladkam? Ali lahko še malo bolj kompliciram okoli enega čaja ? A še kar nobena ni rodila? Pa kaj čakate, na mene ? hej srček - glede čaja. lahko ga piješ, ne da bi si posušila liste, ampak jaz jih raje bi. Daj jih na kak list papirja na zrak - najbolje kam shrambo, da niso na direktnem soncu. Potem jih malo razdrobi in jih kuhaj tako (vsaj meni na čaju tako piše) - 1-2 čajni žlički listov prelij z 2,5 dcl vode in počasi kuhaj do vrenja - nato odcedi in še toplo, po požirkih pij. Lahko tudi sladkaš po okusu. To pij 2 x na dan - enkrat zjutraj in enkrat zvečer po skodelico. Jaz bi na tvojem mestu kuhala svež čaj, ker po svojih izkušnjah ti povem, da če ga skuhaš za naprej - pogreni, bljek !!!!!!!!! No, upam, da sem ti vsaj malo odgovorila.