|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  1 [2]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: 3 družine oz.pari v eni hiši
26.11.2007 10:52:25   
Anonimen
pri nas sicer ni take gužve, živimo pa jaz in partner + 2 otroka zgoraj, moja starša pa spodaj .. položnise oz račune damo pol pol, vsak ima svoje gospodinjstvo . pa sem prav vesela, ker jiva imam ob sebi. ona dva se ne vtikujeta v nas mi ne v njih, karkoli se dela pri hiši se zmenimo.  če imamo karšne koli obiske in je pozno zvečer  preveč glasno zaradi zabave ali kaj podobnega  se nobeden ne pritožuje, skratka   mi nimamo problemov..je pa res odvisno od človeka do človeka kakšen karakter je..
tudi sama ne bi živela z nekom ki se rad pripira in išče probleme...

(odgovor članu Še ena T)
  Neposredna povezava do sporočila: 26
   RE: 3 družine oz.pari v eni hiši
26.11.2007 11:07:46   
emaa
Mi bomo živeli tako, midva živiva v kleti, moja mama z bratom v priličju, brat s punco pa bo v mansardi (si še ureja). Ko se peče, peče vsak zase, razen, če ne povabi vseh. Vhod imava midva ločen, je pa res, da je skupen števec, kurilnica (pri nama), ampak je že vse zmenjeno kako se kaj deli. Zaenkrat že 4,5 let fun kcionira. Za večje investicije se pa itak vse zmenimo. 

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 27
   RE: 3 družine oz.pari v eni hiši
26.11.2007 11:18:19   
baguSka
1.Kako shajate?
2.ali bi živele tako(v taki gužvi)?
3.In ,če ni ločenih vhodov ,ampak skupni(stopnišče in vsak v svoj štuk)
4.Ali bi bili še tukaj ali bi želeli stran.


Ti bom kr tuki odgovorila:

1. Nikakor!!!
2. Ni sans!!!
3. Katastrofa je ze to, da je skupna hisa!!!
4. Cimprej stran!!!

Jaz sem sla... in to z najbolj cudovite lokacije v slo... pa mi ni zal. Samo da je mir!

(odgovor članu neanja duo)
Neposredna povezava do sporočila: 28
   RE: 3 družine oz.pari v eni hiši
26.11.2007 12:23:43   
jade1
Če se meda sabo razumete in niste preveč picajzlasti in očutljivi bo šlo, drugače pa ne. Jaz bi čisto normalno funkcionirala, ker nisem konfliktna oseba. Zdaj pa, če se boste kregali in bili slabe volje zaradi neumnosti tipa: Zakaj si vklopila ponoči pralni stroj, se je dol slišalo, pa joj otroci preveč ropotajo in ta teden sem že 1x pometla štenge.... potem niste za skupaj.
Položnice lepo delite pa je. Meni se tudi ločeni vhodi ne zdijo potrebni. Mi živimo nad taščo in tastom, skupen vhod, pa nam je čist lepo. Logično, da je kakšen konflikt vsake toliko časa, pa ni treba glih zapenjat na vsako besedo in mulo kuhat zaradi kozlarij pa je.
Sicer pa saj je v bloku tudi več strank pa je praviloma mir, zakaj pa ne bi moglo biti ok z žlahto.
Če si pa že vnaprej prepričana, da ne bo šlo, da 2 tamalde ne grejo skup, da tastari in tamladi ne grejo skup, potem pa res ne bo šlo.
Pa, če gre samo za par let, a ni neumno, da se zato odseliš, ali da so oni nekje v najemu, če jim bo tako lažje priti do svoje hiške.
Vsak naj malo potrpi pa je. Pa zmenite se, da imate vsake toliko družinski sestanek in se zmenite kaj je potrebno naredit okoli hiše, eden naj prevzame plačilo položnic in si vse stroške razdelite in tistemu date denar, pa vse si direkt povejte kaj koga moti, pa nič mulo kuhat, če komu kaj ne paše ampak poskušat najti rešitev, da bo najboljša za vse.

(odgovor članu neanja duo)
Neposredna povezava do sporočila: 29
   RE: 3 družine oz.pari v eni hiši
26.11.2007 12:27:36   
jade1
IZVIRNO SPOROČILO: kristinaj

če se le da čimprej proč. ta stari utikavajo nos povsod, kot tudi v vzgojo otrok. po drugi strani je pa fajn, ker je varstvo blizu.
razlika je že ali ste pri tvojih ali partnerjevih starših, pomembno je kako se z njimi razumete in ne nazadnje, glede na to, da je to hiša obstaja možnost, da je zraven nje še kaj zazidalnega prostora. poskusite srečo s prizidkom in strogo ločenim vhodom, pa še s kakšno ograjo vmes :))), ker znajo lih ob vsaki uri ti trkat na vrata, ker jih firbec matra in vse jih zanima.

če se le da proooooč 

Se ne strinjam, ker ni povsod enako. Pri nas se nič ne vtikujejo, sploh ne v vzgojo otrok. Čuvajo kadar rabimo, ampak tega ne izkoriščamo, samo kadar je res sila in oni to vejo zato ni nikoli problem. Ni pomembno čigavi starši so, jaz imam tudi njegove zelo rada, saj brez njih tudi mojega moža ne bi bilo, jih zelo spoštujem.
Ločen vhod pri nas ni potreben, je pa fajn, da so stopnice tako, da ne hodite drug drugemo čez sobe.
Nista radovedna, tašča pride redko gor, pa še to samo takrat, ko kaj prinese...
Nikoli nič ne firbcajo, če jim sami ne povemo. Pa tudi nikoli ne hodijo gor firbcat, če nas ni doma, nam ni treba nič zaklepat...

(odgovor članu kristinaj)
Neposredna povezava do sporočila: 30
   [Brisano sporočilo]
26.11.2007 12:27:41   
Brisani uporabnik
[Vsebina sporočila je bila izbrisana]

(odgovor članu jade1)
  Neposredna povezava do sporočila: 31
   [Brisano sporočilo]
26.11.2007 12:32:36   
Brisani uporabnik
[Vsebina sporočila je bila izbrisana]

(odgovor članu Brisani uporabnik)
  Neposredna povezava do sporočila: 32
   RE: 3 družine oz.pari v eni hiši
26.11.2007 13:28:46   
Anonimen
zame bi bilo to preveč gužve in najverjetneje ne bi šla v to varianto. če bi že mene mikalo iti z mojimi, bi bil mož proti, če bi pa njega mikalo, bi bila pa jaz proti.  user posted image

sicer pa živimo v večstanovanjski hiši, kjer je starejši par, oba sinova z družino (vsak na svojem) in dvoji podnajemniki (res gromozanska hiša). vsi imamo vsak svoj vhod, svoje števce itd. za otroke je super (5 otrok, od 6 pa do 1 leta), vse zuanje igrače so skupne in poleti je res fajn, vendar se tamladi dve ne razumeta, sploh ena od teh bi rada bila šefica cele hiše (ves čas nas spremljajo, kdaj gremo od hiše, če prav parkiramo itd.), ta drugo pa ne zanima nič kaj dosti, kaj se dogaja in v okolico idr. skupne stvari noče vlagat. pa oboji imajo prebliske, da bi se odselili. samo podnajemniki smo ok. user posted image

(odgovor članu Brisani uporabnik)
  Neposredna povezava do sporočila: 33
   RE: 3 družine oz.pari v eni hiši
26.11.2007 13:33:07   
baguSka
Če se meda sabo razumete in niste preveč picajzlasti in očutljivi bo šlo, drugače pa ne.


Tud ce zdej SO, potem NE BOJO vec... Vedno je tko in vedno pride neki tacga, da se zacne kreg!

(odgovor članu jade1)
Neposredna povezava do sporočila: 34
   [Brisano sporočilo]
26.11.2007 14:15:30   
Brisani uporabnik
[Vsebina sporočila je bila izbrisana]

(odgovor članu baguSka)
  Neposredna povezava do sporočila: 35
   RE: 3 družine oz.pari v eni hiši
26.11.2007 14:23:35   
viv_
Se moram tokrat strinjat z Nalin, pa se ne prav velikokrat user posted image  (šala).

Mi že 10 let tako živimo in se mamo prav super.

Nihče se v naše življenje ne umešava. Nihče ne prihaja k nikomur nenapovedano - vsi imajo lepo navado, da pokličejo, preden pridejo. No, samo jaz nimam te navade. Jaz upadem kadarkoli nenapovedano k mojim gor user posted image  S strici se načeloma ne obiskujemo, včasih bratranec prinese kaj sprintat. Moji tudi pridejo dol samo, če jih pokličem.

Je pa fajn, ker ko rabim varstvo so vedno na razpolago. Pa jih ne izkoriščam - tamalidve sta v vrtcu. Jih gre pa moja mami iskat in ko pridem domov, sta že lepo doma. Pa fajn je tudi, če greva z mojim kdaj ven, ko tamalidve zaspita. Dava samo jokovca gor, pa je user posted image  Jaz sem pa tudi našim na razpolago, če kam grejo, da mal pogledam na babico in tako naprej. Skratka, pomagamo si med seboj in se imamo fajn.

Definitivno pa nihče od nas ni konfliktna oseba. Še najmnj jaz. Jaz sem itak flegmatik s potrdilom, me redko katera stvar spravi iz tira, tako da odlično shajam v taki skupnosti. Celo paše mi user posted image

_____________________________

Mirna - 19. 12. 2003
Zarja - 30. 10. 2006

(odgovor članu Brisani uporabnik)
Neposredna povezava do sporočila: 36
   [Brisano sporočilo]
26.11.2007 14:54:01   
Brisani uporabnik
[Vsebina sporočila je bila izbrisana]

(odgovor članu viv_)
  Neposredna povezava do sporočila: 37
   RE: 3 družine oz.pari v eni hiši
27.11.2007 9:52:53   
Anonimen
Tudi naša hiša se je pred leti spremenila v večstanovanjsko hišo. Resnično nam nič ne manjka. Imamo en vhod in ločena tri stanovanja. spodaj sem jaz z družino, tu su o tudi vsi skupni in pomožni prostori.  Srednje nadstropje zasedaj moji starši + dve moji otroški sobi, zgoraj pa kraljuje moj brat z družino. Imamo urejeno eno pralnico in prav fino je. Vsi uporabljamo en pralni stroj in en sušilec, zunaj imamo veliko vrtno hiško v kateri se zbiramo posamično s prijatelji ali skupaj. Živimo vsak po svoje. položnice delimo glede na družinske člane, le kurjavo na 1/3. Meni je takšno življenje lepše, cenejše. Edino skupno opravilo, ki se ga lotimo vsi skupaj je spravljanje kurjave. Drugače pa popravici povedano se zgodi, da se tudi po ves teden s kom ne vidim. V vseh letih in jih je že 12 še ni prišlo do nikakršnega konflikta.
Je pa res, da nebi na tak način živela s taščo, kljub temu, da imam v redu taščo, ker mami je le mami.

Sicer pa vsak dela tisto kar ga veseli. Sama imam rada rože (zato so mi prepustili vse gredice zunaj hiše), mami ureja tiste na balkonih in oknih, oče kosi, brat in moj pa poskrbita za razna manjša popravila, otroci imajo na skrbi čistočo in urejenost stopnišča

Všeč mi je tudi, ko gremo na dopust ni treba nič razmišljat komu boš dal kjuč in podobno, tudi za to je avtomatsko poskrbljeno.

Pa še nekaj verjeli ali ne pri nas notranjega stanovanja nihče ne zaklepa, pa kljub temu vedno vse štima. Saj to je avtomatsko, da ne boš šel nekam kjer ni tvoj prostor, če tistega, ki tam stanuje ni doma. Se pa ne pogovarjamo nič manj ali bolj, kot bi se če bi živeli km narazen.
Držimo se reka "Živi in pusti živeti"!

(odgovor članu Brisani uporabnik)
  Neposredna povezava do sporočila: 38
   RE: 3 družine oz.pari v eni hiši
27.11.2007 12:49:54   
baguSka
dokler se obe strani znata prilagajat ni problema


vids... ze sama si napisala DOKLER... to meni vse pove... ker vse se enkrat konca... oziroma vedno enkrat pride do nesporazume in takrat se kreganja ponavadi ne da vec ustavit... ne trdim pa, da je povsod tko in da je zmeri tko! sori, ce sem se narobe izrazla... ampak vec glav, vec razlicnih mnenj, karakterjev, besed itd...

evo en primer: bo treba streho zamenjat... in tisti ki bo zivel v kleti, bi sigurno reku, da on pa ze ne bo nic prispevu zravn, ker njemu nic ne pusca! pa zivi v isti hisi! in to je samo en primer npr.. kok je se tega.. bo eden recimo zelel prenovit fasado, ostala dva pa bosta proti temu, ker jim bo pa fasada se cist ql.. al pa bo eden na vrtu hotel imet vrtne palcke, medtem ko bo drugemu to slo na kozlanje.. al pa bo eden hotel imet kuzka spuscenega pred hiso, drugi se ga bojo pa bali, al pa jim blo slo na zivce, da je vse polulano, al pa da laja.. miljon enih stvari je na katere niti pomislih ne pred tem! in vsaka malenkost se sesteva in na koncu nastane kar hudo..

najboljse bit na svojem in bit sam svoj gospodar.. user posted image

(odgovor članu Brisani uporabnik)
Neposredna povezava do sporočila: 39
   RE: 3 družine oz.pari v eni hiši
27.11.2007 12:51:59   
baguSka
Držimo se reka "Živi in pusti živeti"!


Svaka cast! To je resnicno prava redkost, da se vsi stanovalci drzite tega nacela!user posted image

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 40
   RE: 3 družine oz.pari v eni hiši
27.11.2007 13:39:10   
Anonimen
najboljse bit na svojem in bit sam svoj gospodar..



To pravilo ne velja nujno za vse.

(odgovor članu baguSka)
  Neposredna povezava do sporočila: 41
   RE: 3 družine oz.pari v eni hiši
27.11.2007 15:14:06   
Teya*D.
Tudi mi živimo skupaj tri družine v nadstropjih, isti vhod vsak svoje nadstropje pa se mi zdi super! Ni mi dolgčas, vedno se kaj dogaja user posted image . Saj so kakšni konflikti ampak ker jaz živim pri fantu jih imajo največkrat njegovi sorodniki. Drugače pa kar gre... pravo nasprotje kot sem prvič mislila da bo.user posted image Če pa koga kaj moti pa se tudi da zmenit.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 42
Stran:   <<   < Prejšnja stran  1 [2]
Stran: <<   < Prejšnja stran  1 [2]
Pojdi na:





Glivična okužba nožnice – pogost vzrok nep...
Čeprav večinoma mine brez posebnosti, je glivična okužba nožnice ali bakterijska vaginoza precej pogost vzrok za neplodn...
Nosečnost: Tabela rasti ploda po tednih
Kako velik je plod v posameznem tednu nosečnosti? Preveri, kako izgleda nosečnost po tednih!
Zgodbe malih junakov: 9 dni sem bila v ume...
Sprejeli so me v zelo kritičnem stanju na Infekcijsko kliniko, opravili nujen carski rez, intubirali. Potem sem bila v ...
Otroci, ki se zbujajo zgodaj zjutraj so ...
Se vaš malček zjutraj prebuja skupaj s petelini, ne glede na to ali je delovni dan ali vikend? Imamo dobro novico za vas...
Živilo, ki preprečuje pojav alergij pri ot...
Znanstveniki iz Nove Zelandije so prišli do zanimivega odkritja, da lahko samo z enim samim živilom v prehrani otroka zm...




Nos.
пеперутка16

Kako majhnim otrokom čistite nos?