|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   rizična nosečnost in bolniška
18.1.2005 20:50:54   
rey
Prosim za nasvet, če ima katera izkušnje v zvezi z bolniško. Lani sem imela spontani splav:(( v 20.tednu, vzroka niso ugotovili. Sedaj sem v 12 tednu in bom odšla na bolniško, ker mi je svetovala G. Tudi delati ne morem, ker mi karkoli razen ležanja ne paše. Pojavijo se mi krči, kot prvič in bojim se, da brez ležanja ne bo šlo. Zanima me, ker še nisem dolgo zaposlena, in če mi vmes prekinejo bolniško, da delodajalec tega ne bo vesel. Ali ima katera izkušnje s tem. Na koliko časa je treba hoditi na komisijo, ali greš osebno ali odločajo na podlagi izvidov? Je možno, da mi prekinejo bolniško pred koncem nosečnosti?
Neposredna povezava do sporočila: 1
   rizična nosečnost in bolniška
18.1.2005 21:21:55   
emaa
Postavi vprašanje na prvič noseča, tam so stručkoti za take zadeve.
LP
Ema

(odgovor članu rey)
Neposredna povezava do sporočila: 2
   rizična nosečnost in bolniška
19.1.2005 13:00:13   
Vrtnica1
Jaz sem imela podobno situacijo in sem sedaj v 15 t, dva meseca sem bila na bolniški, zdaj delam polovični delovni čas. Meni ni bilo potrebno na komisijo, ampak komisija odloči na podlagi tvoje dokumentacije, ki jo pošlje osebni zdravnik, kako ti bodo bolniško podaljševali je pa čisto odvisno od mnenja G (vsaj pri meni se vedno držijo mnenja G). Moja G je pač bila mnenja, da lahko grem v službo, čeprav so bili vsi presenečeni (vključno z mano), tako da za delodajalca res ni najbolj ugodno, če bom slučajno spet še šla na bolniško, ampak, kaj pa morem :zmeden:? Zgleda da ZZZS pritiska na zdravnike, da "šparajo" z bolniško...
Lp, V. :rozica:

(odgovor članu rey)
Neposredna povezava do sporočila: 3
   RE: rizična nosečnost in bolniška
12.11.2006 14:19:31   
jozekuch
Žena je na koncu ciklusa
Namesto menstruacije je dobila čisto majčkeno krvavitev.
Tako kot pri prvem otroku pred 12-imi leti.
Ima 44 let.
Z veseljem bi sprejela otroka.

Če...........potem gre za rizično nosečnost.
Kako naj se obnašava?

Ali naj pazi (v postelji....v bolniški) dokler ne bova vedela ali gre za nosečnost ali ne?

Ali lahko hodi v službo, opravlja dnevne obveznosti in skače okrog, kot da ne-bi nič bilo?

Ali naj gre takoj k ginekologu?

Kdaj se začne "riziko". Takoj po oploditvi ali kdaj?

Presenečen sem nad sledečim odgovorom :

"že večkrat sem omenil, da "riziko" ne pomeni večje "ranljivosti" ali večje "občutljivosti" nosečnosti, nekako tako kot bi primerjali kovinsko posodo s porcelanom. Rizičnost se nanaša samo na večjo verjetnost neugodnega izida, ki pa ni odvisen od načega početja. Recimo, da je to podobno kot bi primerjali vožnjo z Kašmirskim in Japonskim vlakom. V obeh se pač vozimo, vemo pa, da je v prvem 100x večja možnost, da zgrmi v prepad, se ustavi, pokvari, itd. Kaj počne vaša žena je torej povsem nepomembno, kar zadeva izid nosečnosti. K ginekologu naj se naročli kot običajno, med 8. in 10. tednom po ZM, če bo prej prišlo do krvavitve, pa seveda prej oziroma naj gre na urgenco.

Zagotovo samo starost ni vzrok za to, če je, pa je to nezaslišano zapravljanje denarja in časa oziroma vsaj nepotrebno pretiravanje."



hvala in lepe pozdrave

MaRe

(odgovor članu rey)
Neposredna povezava do sporočila: 4
   RE: rizična nosečnost in bolniška
12.11.2006 14:36:52   
Anonimen
Takoj naj gre zdravniku. Nič čakat. Jas sem že bila na bolniški pri 5 tednov nosečnosti. Sem tudi zakrvavela. Celo nosečnost sem se zelo pazila in se je srečno končalo sedaj je star 8 mesecev.


In še to starost ni ovira. Srečno.user posted image

(odgovor članu jozekuch)
  Neposredna povezava do sporočila: 5
   RE: rizična nosečnost in bolniška
13.11.2006 12:11:12   
tinaaja
Jaz pa ne razumem tebe MaRe ... Saj je napisal samo resnico, ki pa je res vcasih tezko sprejemljiva.
Jaz sem po UPN (SS) dojela to, kar zelijo G povedat s tem, da enostavno nimas kaj dost vpliva na zacetku. 
Krvavitev se je pri tvoji zeni pojavila v casu M - kar se tudi dogaja. Nikjer nisi napisal, a sta delala test, tako da je mozno, da je samo manj obilna M.
Dejstvo pa je, da pri zdravi nosecnosti lahko delas stoje, in bo vse OK, oz kot radi pravijo- ce se je dobro zasejalo, se bo obdrzalo. V kolikor pa ima plod vecje defekte, pa je itak bolj, da pride so ss.
Nosecnost ni bolezen in po moje se vse prevec nosecnic tretira kot bolnice.. Meni pripada glede na prvo neuspesno nosecnost bolniska v tej - pa mi se na misel ne pride, da bi jo koristila, doker se pocutim OK. Da pa se das v rizicno skupino brez nekega objektivnega razloga, pa cisto razumem G, da mu je to malo mim.
Kakorkoli ze, zelim vama, da se izpolni tisto,kar si zelita in ce je nosecnost, da bo potekala brez problemov. Glede let pa morda se tole - v moji blizini je rodila dve leti mlajsa zenska od tvoje zene, ki pa tud mal ni komplicirala zaradi "let" in je celo nosecnsot bolje prenesla kot marsikatera veliko mlajsa zenska.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 6
   RE: rizična nosečnost in bolniška
13.11.2006 12:47:40   
ronja
ko sem imela ss, me je skrbelo, da ga nisem sporžila s pretiranim športom ali kaj takega, pa me je g. pomirila, da TO, KAJ DELAŠ V ZAČETKU NOSEČNOSTI  NIMA NOBENEGA VPLIVA NA IZTEK! Če seveda ne kadiš, piješ, itd... Če se v redu počuti, lahko dela, kar ji paše. Jaz sem zdaj spet noseča in sem prav tako skakala okoli in zaenkrat vse ok kaže (nisem pa še bila na pregledu), zdaj sem sicer na bolniški, ampak zato, ker sem res bolana... Čim bom zdrava, grem nazaj! Ampak itak nimajo kaj naredit, če bo ss. Tako da kar pogumno!

(odgovor članu tinaaja)
Neposredna povezava do sporočila: 7
   RE: rizična nosečnost in bolniška
13.11.2006 15:06:50   
BARBARA R.
Moja nosečnost se je pred tremi leti tretirala za ruzično, ker sem začela v 12.-m tednu krvaveti. Zadeva je mirovala, le če sem bila v ležečem položaju. Že ob odhodu na wc  sem imela nov izliv. Tako je bilo 10 dni. In kljub nadaljni normalni nosečnosti so mi svetovali čimveč mirovanja. Tu ni rečeno, da se stvar obnese. Se pa izključi možnost krivde, da zaradi službe pride do splava.
 
Mene med bolniško ki je trajala do samega nastopa porodniškega dopusta, ni nihče nikamor pošiljal ali kontroliral. Sem pa bila pri ginekologu in na ultrazvoku vsakih 14 dni.
 
Ta nosečnost pa je čisto drugačna in od 8-ga tedna nisem za nobeno rabo. Tokrat težave s ščitnico. Kako mi lahko pomagajo pa še ne vem.

(odgovor članu rey)
Neposredna povezava do sporočila: 8
   RE: rizična nosečnost in bolniška
13.11.2006 18:05:21   
tatam
Jaz sem v staležu že od 12.tedna!Prvi dve user posted image  sta bli brez problemov,sedaj pa me je dala v stalež le na podlagi tega,da pričakujem user posted image  user posted image !Tak da mislim,da je skoraj vse odvisno od tvojega G!
Na komisijo pa ne rabim hodit osebno.Prinesem mnenje G osebni zdravnici,ta pa vse skupaj pošlje naprej.Še vedno so mi podalšali brez problemov!!
Upam,da se bo zate vse v redu izteklo!LP!

(odgovor članu rey)
Neposredna povezava do sporočila: 9
   RE: rizična nosečnost in bolniška
13.11.2006 23:10:09   
buča
Prvič sem imela splav v 19 tednu,potem sem,ko sem ponovno zanosila,bila od prvega dne po pozitivnem testu doma-nisem nič pretirano delala,a sem v 6 tednu dobila rjav iztok,kar so tretirali kot grozeči splav,potem pa so mi v 32 tednu ustavljali popadke in so me tretirali kot grozeči prezgodnji porod.Kljub temu sem donosila prelepo punčko.Potem sem ponovno zanosila in sem klicala g,če lahko ostanem doma,glede na moje prejšnje probleme pri nosečnostih-odgovor je bil NE!V službi delam s strupenimi snovmi in dvigujem okrog 15 kg težke zaboje.In končala se je moja tako zaželena nosečnost v 7 tednu!Tko,da...mislim,da imam dovolj razlogov da ostanem doma,ampak NEEEE,zakva pa...sej ni nobena nosečnost podobna drugi....pa kva še!Jaz pravim,da je tko zlo mal slovencev,pa vsi jokajo,da jih je mal,da bi vsaka,ki bi to želela morala ostati na bolniški,pa tud čeb si doma jajca praskala(po domač povedan)!!!!!

(odgovor članu tatam)
Neposredna povezava do sporočila: 10
   RE: rizična nosečnost in bolniška
13.11.2006 23:17:40   
Anonimen
Potem sem ponovno zanosila in sem klicala g,če lahko ostanem doma,glede na moje prejšnje probleme pri nosečnostih-odgovor je bil NE!V službi delam s strupenimi snovmi in dvigujem okrog 15 kg težke zaboje.In končala se je moja tako zaželena nosečnost v 7 tednu!
IZVIRNO SPOROČILO: buča

Oprosti buča, samo upam, da si šla do G in ji-mu fajn povedala svoje!
Res, da ti noben ne more povrniti tvoje izgubljene pikice, vendar glede na to, da si opisala, kakšne probleme si imela, bi bil-a g tako fer, in te vsaj do prvega pregleda zadržala doma.
Mah, nimam besed, kaj vse si lahko nekateri v belem dovolijo!

Buča, bo pa tudi za tebe posijalo sonce!user posted image user posted image user posted image

Me pa to tako spominja na mojo G! K sreči sem jo kmalu zamenjala!

(odgovor članu buča)
  Neposredna povezava do sporočila: 11
   RE: rizična nosečnost in bolniška
14.11.2006 8:49:31   
malecka_mateja
tudi jaz sem v staležu!in bom do konca!čisto odvisno je od tvoje g kako mnenje bo pisla na bolniški list!morem pa povedat da če se g ne strinja da greš delat ti ziher nemore komisija prekinit bolniške!nosečnice obravnavajo drugače kot pa poškodbe!tako da brez panike ti samo počivaj malo še bolj pojamraj pri g in pazi na sebe!boš pač na žalost do konca v boniški!
jaz sem že misla da je boljše pa sem v 24t dobila krvavitev in sem bila v bolniciampak je vse ok!tako da ne reskiraj!
papa

_____________________________

Otrok najbolj potrebuje tvojo ljubezen takrat, ko si jo najmanj zasluzi!!!
Tjaša je dobila brateca po imenu Tin

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 12
   RE: rizična nosečnost in bolniška
14.11.2006 8:52:28   
buča
jah,bla je brez besed,niti za naprej mi ni povedala kako in kaj....omenila sem ji,da sem najbrž tako dolgo potrebovala,da sem zanosila(19 mesecev)ravno zaradi strupenih snovmi s katerimi delam...pa ni bilo učinka...Če bom še kdaj noseča,bo to že četrtič,doma mam pa le enega otročka.No,hvala bogu,da imam vsaj enega,ampak tko mislim..bom mogla na vse štiri in jih prosit,če lahko ležim doma?

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 13
   RE: rizična nosečnost in bolniška
14.11.2006 8:57:20   
Kalina
Od cisto zacetka sem bila v stalezu zaradi visoko rizicne nosecnosti, kljub stalezu sem v 11t zacela mocno krvaveti in nekaj je izpadlo iz mene v skoljko. Sem misnla da otrok. bil je ogormen strdek, ker sem ze par dni notranje krvavela. Niso mi znal razlozit zakaj se je to zgodilo. Lezala v bolnici 10 dni. Vse ok z bebiko. Potem sem se vsake tolko cajta imela krvave izcedke. Krci in otrdevanje trebuha, otekanje nog in rok....do 33t ko sem rodila, brez vsakega opozorila. Ja komisija mi je vsak mesec ali na 2m odobrila na podlagi izvidov. Odobrili so mi do konca nosecnosti, no moja pikica je pac prej vn pohitela. 

_____________________________

...potem so mi jo otrplo in jokajočo položili v naročje.
Prvič sem jo stisnila k sebi in jo poljubila.
Instinktivno se je umirila in me popolnoma zasužnjila s svojim laskanjem moji moči.

(odgovor članu malecka_mateja)
Neposredna povezava do sporočila: 14
   RE: rizična nosečnost in bolniška
14.11.2006 9:34:48   
ronja
Joj, buča, tole je pa res nezaslišano! Pa saj nosečnice ne smejo delat s strupenimi snovmi niti dvigovat težkih bremen!!! Zamenjaj ginekologinjo in to takoj!  Če si želiš še kakega otroka (mam občutek, da ja), pojdi magari h kaki samoplačniški, samo da te ne bo pošiljala na tako delovno mesto!

(odgovor članu Kalina)
Neposredna povezava do sporočila: 15
   RE: rizična nosečnost in bolniška
14.11.2006 9:53:52   
zrak
Buča to je pa res grozno..
No povem še mojo zgodbo..
Pred tremi leti sem imela ss v 10t. Enostavno sem začela krvaveti dokler nisem splavila, postelja, pižama vse v krvi,...
Nato sm imela abrazijo. Čez en mesec, dobim kot neke vrste popadke in iz mene pade cel kos tkiva nekje 3 - 4 cm dolg. Mislila sem da me bo kap,
Hitro šibam v porodnišnico in so ugotovili, da sem bila slabo čiščena. Ponovno pod nož.
Potem pa nisem mogla zanositi. Tako, da sem imela histreoskopijo, nato so mi operirali maternico, ker sem imela srčasto.
Po treh letih zanosim in na pregledu me ginekolog vpraša kje pa delate? In sem rekla v pisarni. Odgovor je bil super.
Tako da zdaj hodim normalno v službo, kjer imam res stresno, domov pridem kot ožeta cunja....itd... In zdravnik mi reče super, Ni me vprašal kako se počutim, ali sem utrujena, ali se počutim (glede na izkušnje) hodit v službo ali bi mogoče samo po 4 ure.
Ne....
Groza...
Če se karkoli zgodi res ne vem kako bom odreagirala.
Nisem pa tip človeka, da bom notri jokala in prosila za bolniško.. če on tako meni, vredu, upam da se bo tako tudi izkazalo..

to je pa moja zgodba..

(odgovor članu buča)
Neposredna povezava do sporočila: 16
   RE: rizična nosečnost in bolniška
14.11.2006 11:31:43   
smotka lonib
jaz sem bila pri vsaki uspešni nosečnosti na bolniški od 6 tedna nosečnosti dalje. To pa zato, ker sem takrat vedno krvavela (imela nizko predležečo posteljico). Imela pa sem tudi tri SS, vse v 7 tednu nosečnosti. Zdravniška komisija mi ni nikdar komplicirala glede bolniške. jaz sem delala v pisarni, pa me je ginekolog raje dal na bolniško, ker je ocenil, da je moja nosečnost rizična.

Lep pozdrav!

(odgovor članu zrak)
Neposredna povezava do sporočila: 17
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:





Pregled nuhalne je priporočljiv za vse nos...
S presejalnim pregledom nuhalne svetline v času od 11. do 14. tedna nosečnosti lahko licenciran ginekolog odkrije veliko...
Zgodnji znaki nosečnosti: Izcedek
Zanositev povzroči številne spremembe v ženskem telesu in ena od teh je trdnost in položaj materničnega vratu. S spremlj...




Plenice.
пеперутка16

Kdaj ste otroka začeli odvajati od plenic?