|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   Avokado
23.2.2008 17:31:46   
Barči78
Mene pa zanima, kako naj negujem dalje avokado, ali ga posadim, ali,....
Je pa takle

user posted image

_____________________________

DA BI VERJEL VASE, NI TREBA, DA VERJAMEJO VATE DRUGI LJUDJE.
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: Avokado
23.2.2008 19:05:17   
rogljicek
waw, kolk je lepuser posted image  Meni ga sicer še nikoli ni ratal vzgojit, ampak se bom tudi lotla v kratkem. Jih je pa gojila moja tašča in ja, jih je posadila.

(odgovor članu Barči78)
Neposredna povezava do sporočila: 2
   RE: Avokado
23.2.2008 19:42:34   
Muca Copatarica
Res je lep. Posadi ga. Moja mami ga je imela, ko sem bila majhna, jaz pa zdaj čakam, da požene koreninice, ker si ga tudi želim imet. Mislim, da niti ne rabi ful svetlobe, ne sme bit pa preveč zalivan in ne mara prepiha.

(odgovor članu rogljicek)
Neposredna povezava do sporočila: 3
   RE: Avokado
23.2.2008 22:15:59   
Veverička
Uf, čimprej ga posadi. Pa čimprej ga potem odreži, ker ti bo divjal v višino. Jaz imam dva pa sta bila manjša kot tvoj, ko sem ju posadila pa sta zdaj ful visoka.
En (starejši) je visok 160 cm (še 10 cm mu manjka, da bo tako visok kot jazuser posted image ) ampak je "poraščen" samo na vrhu, skoraj celo steblo ima golo. Manjši pa je visok cca. 120 cm - ta je pa bolj košat (sem že imela izkušnje s prvimuser posted image ).
Rastejo ful hitro, tako da ti kar čim večkrat obreži (so lepši bolj košati) in pogosto zalivaj (poleti sem ju jaz večkrat stuširala).

(odgovor članu Muca Copatarica)
Neposredna povezava do sporočila: 4
   RE: Avokado
23.2.2008 22:19:12   
Veverička
Zdaj sem šele videla, kaj je napisala Muca Cop. Jaz imam drugačne izkušnje. Sem enkrat nekje prebrala, kako se ga vzgoji (to z zobotrebci) in je tam tudi pisalo, da imajo radi sonce in pogosto zalivanje (jaz ju kar vsak večer - ampak ne preveč).
Enega imam pri balkonskih vratih, ki so pogosto odprta (prepih) pa mu nič ne škodi.

(odgovor članu Veverička)
Neposredna povezava do sporočila: 5
   RE: Avokado
24.2.2008 8:13:58   
dejčka2
Barči78,

res prvič vidim avokado kot rastlino, kako si pa ga vzgojila?
Koščico si prerezala in kako si zobotrebce napičila?
Mi lahko malo razložiš prosim?

lp

(odgovor članu Veverička)
Neposredna povezava do sporočila: 6
   RE: Avokado
24.2.2008 8:43:45   
Barči78
dejčka2
Samo zobotrebce sem zapičila v peško in postavila v lonček, spodnji del peške mora biti v vodi. Peškapotem sama poči, ko poganjajo korenine in kasneje steblo. LAhko pa traja kar nekaj časa, pri meni je 5 mesecev, sem kar malo pozabila nanj, res pa peške nisem imel ana svetlobi, ko sem jo potem na sončka postavila, je hitro začel rasti.

veverička - dej samo mal namigni, kako ga porežem, a kar liste preč user posted image , res prvič to počnem, sem mal leva user posted image

_____________________________

DA BI VERJEL VASE, NI TREBA, DA VERJAMEJO VATE DRUGI LJUDJE.

(odgovor članu dejčka2)
Neposredna povezava do sporočila: 7
   RE: Avokado
26.2.2008 21:50:51   
Veverička
Oprosti, sem šele zdaj videla. Jaz sem kar steblo odrezala (malo manj kot polovico - pa mi je žal, da nisem še več - oz. bi bilo morda bolje, če bi ga malo prej posadila v zemljo). Zdaj, ko sta tak velika pa tudi tu pa tam malo odrežem (včasih steblo - vrh; včasih par listov). Nikjer nisem našla kakšnih posebnih naptkov pa delam kar po občutku.
Zaenkrat noro uspevatauser posted image user posted image user posted image
Rada pa bi tistega ta večjega posadila zunaj na vikendu pa se bojim, da ne bi preživel zime...

< Sporočilo je popravil Veverička -- 26.2.2008 21:51:56 >

(odgovor članu Barči78)
Neposredna povezava do sporočila: 8
   RE: Avokado
12.4.2008 17:27:08   
tititi
Pozdravljene,

sicer je tema že stara ampak upam da boste  videle moje vprašanje.

Jaz sem prebrala v eni knjigi, da ga na vrhu dorežeš in daš v zemljo...no jaz sem in mi je segnil...zdej pa vidim da imate tuki eno varjanto z zobotrebci. Torej če prav vidim je to tako, da daš tri-štiri zobotrebce b avokadovo peško - a to je nujno al je to zgolj zato da drži avokadovo koščico malo v vodi malo izven vode = če bi imel tak kozarček nebi bilo treba zobotrebcev? Ker moje drugo vprašanje je = kako ste zapičile zobotrebce v tisto trdo kost ?!?! user posted image

Potem pa ko požene koreninice (kolko časa pa to traja?) jo posadiš v lonček v zemljo...


Hvala za odgovore. Tudi moja kolegic ga ma (se pa ne spomni kako so ga naredili, ker je to že dosti let nazaj) in pravi da ni bolj hvaležne rastline, ko potrebuje vodo spusti liste in zaliješ in je ok. Ni pa nikoli je rezala in ima res košato! Očitno mora vsak najti kaj njegovi rastlinici paše user posted image

(odgovor članu Veverička)
Neposredna povezava do sporočila: 9
   RE: Avokado
12.4.2008 19:03:50   
Hope2
Jaz sem posadila 3 koščice avokada in so vse vzkalile čez kake 3 tedne, brez zobotrebcev, brez zarez.... koščico sem samo vtaknila v zemljo oz pesek in je zraslo, še to nisem pazila, ali sem jo navzdol ali navzgoruser posted image . Zdaj rastejo kot zmešani, so pa stalno na soncu in na vlažnem

(odgovor članu tititi)
Neposredna povezava do sporočila: 10
   RE: Avokado
12.4.2008 21:56:03   
tititi
Hope2 a si cele "zakopala" v zemljo ali si pustila delček kosti zunaj?
Torej če po tvojem "receptu" naredim poleg zgornjega upoštevam še to da dam na okensko polico in skozi mora biti zemlja vlažna?

Če sem prav razumela ga ti zdej ko je že večji nič ne režeš?

Hvala.

(odgovor članu Hope2)
Neposredna povezava do sporočila: 11
   RE: Avokado
13.4.2008 11:42:32   
Hope2
Cele sem vtaknila v pesek. Sadila pa sem jih kar tak za foro, saj niti približno se mi ni sanjalo kako jih je treba posadit, tak kot zdaj prvič vidim, da jih je treba rezatuser posted image . Moja mami je pred leti dala celo koščico v zemljo v teglc in je pravtako vzkalil in zdaj sem še jaz probala.  Posadila pa sem jih bolj plitvo in potem ko so vzkalili, je kar pol koščice ven pokukalouser posted image . Eno 5cm steblo pa je še celo naš kuža pomedral in zlomil, tak, da sta potem čez 2 tedna na novo ven pokukali 2 stebli.
Na sončku in na toplem mu ful paše. Pri nas je precej toplo in vsak dan zalivamo.

(odgovor članu tititi)
Neposredna povezava do sporočila: 12
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:





Smo po 35. letu res prestari za nosečnost?
Ne želite otroka po 35. letu? V redu, ampak ne recite, da ste stari! Razlogov, zakaj imeti otroke po petintridesetem, je...
Nosečnost: Tabela rasti ploda po tednih
Kako velik je plod v posameznem tednu nosečnosti? Preveri, kako izgleda nosečnost po tednih!
Zgodbe malih junakov: 9 dni sem bila v ume...
Sprejeli so me v zelo kritičnem stanju na Infekcijsko kliniko, opravili nujen carski rez, intubirali. Potem sem bila v ...
Otroci, ki se zbujajo zgodaj zjutraj so ...
Se vaš malček zjutraj prebuja skupaj s petelini, ne glede na to ali je delovni dan ali vikend? Imamo dobro novico za vas...
Prvomajske počitnice so najlepše ob morju
photo
Odkrijte popolno spomladansko harmonijo v Adrii Ankaran, zeleni mediteranski oazi. Napolnite se z energijo daleč stran o...




Plenice.
пеперутка16

Kdaj ste otroka začeli odvajati od plenic?