gaya
|
IZVIRNO SPOROČILO: maruškaŠ IZVIRNO SPOROČILO: pikica36 na temo preživnina je bilo napisano že toliko da......... brezveze no!!! samo to...nevem , kako živite , kje živite, ampak 400 e mesečno za otroka!? če bi si mi to privoščili , že zdavnaj crknemo dobesedno!!!pa ne živimo slabo- nasprotno!!nič nam ne manjka. v naši regiji ima povvprečna družina tam okoli 1500 e dohodka mesečno, kjer sta oba starša zaposlena(ali pa še toliko ne) in verjetno 800 evrov ne more porabit za oba otroka ali pač mogoče sem pa jst spet z lune padla Pikica tole j izračun (mesečni povpreček glede na celo leto) - povej, če je katera postavka prenapihnjena in za koliko: najemnina 50€ elektrika 10€ voda, smeti 12€ ogrevanje 15€ malica + kosilo (šola) 80€ šolske potrebščine 18€ šola sproti 20€ hrana 100€ oblačila, obutev 70€ igrače 25€ hobiji 25€ SKUPAJ 420€ Skoraj vedno spremljam tele polemike okoli preživnine. In moram rečt, da sem iz vseh teh izračunov in postov veliko potegnila(hvala tistim, ki se trudite). Otrok stane, to je res. Pravzaprav, ko plačujem položnice, res nikoli ne pomislim, da delež odpade tudi na otroka, ampak dejansko tako je. Pa o tem ne bi polemizirala. Pišem predvsem avtorici teme. Glede na to, da je avtoprevoznik res lahko naredi tako kot ti grozi-dela za manjšo prikazano plačo, na črno dobi mnogo. Zdaj pa samo premisli, koliko se da z njim razumsko pogovorit. Moj mož ima tudi določeno smešno nizko preživnino za 2 otroka, ampak bila je določena, ko so bile slabše razmere(brezposelnost), plačo ima sedaj prikazano majhno, z zvišanjem preživnine bivša ne bi uspela, ker ima (po podatkih)večjo plačo kot on. Zato imata z bivšo dogovor, da se vse večje stvari sofinancirajo. Na dopust gresta otroka z nama, smučat gresta z nama,... skratka kamor gremo mi gresta otroka zraven. Ne vidim razloga, da ne bi šla. Do sedaj je bila šoloobvezna ena, sta v septembru vsak pol prispevala. Sedaj bosta šoloobvezni obe, bosta vsak eno sfinancirala. AMpak preživnino bo prav tako plačal. Če se lahko s svojim zmeniš, da se vsi večji stroški delijo(kolesa, rolerji,....), potem sprejmi preživnino tako kot ti ponuja, v kolikor pa veš, da je to brca v temo, potem pa pojdi na sodišče.... Skrbnik oče-avtoprevoznik- ne me hecat. Niti v sanjah. Midva imava 18 mesečno hčerko. Vidi jo samo ob vikendih, ko je doma. Takrat sta pa tudi punci iz prvega zakona pri nas. Ko je najin vikend cel vikend, drugače pa vsakič od pet-sob popoldne. Tako sta se zmenila, tako punci želita,.... Skratka vse se da, če sta dva razumska človeka sposobna normalne komunikacije. Sicer pri nas so bile ravno tako v začetku blazne težave, zdaj, ko pa sem se tudi jaz malo vmešala in se pogovorila z bivšo, pa zadeva laufa predvsem v dobro otrok. Moje mnjenje pa je, da more določen čas od ločitve pretečt, da se prizadetim rane zacelijo.