|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   4 urni delavnik
24.4.2008 17:01:35   
_annela_
kaj katera ve ce mas pravico delati 4 urni delavnik ce imas malega v vrtec in da je star 1 leto?kaj se to stej mogoce kot podalšanje porodniško,sej nevem kako je s tem pa bi prosila ce mi poveste kako pa kaj je s tem??
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: 4 urni delavnik
24.4.2008 19:34:31   
mihaelao
Ravno pred parimi dnevi je dala ena link na RR (www.mddsz.gov.si), mal poglej nazaj, kake tri dni. Sicer pa je zakonsko določeno, da lahko delaš skrajšan delovni čas do otrokovega 3. leta.

_____________________________

Nič ni lepšega od današnjega dne ...

(odgovor članu _annela_)
Neposredna povezava do sporočila: 2
   RE: 4 urni delavnik
24.4.2008 20:56:35   
pikalonca
Mislim, da se ne motim, toda vsaki materi je vzakonjeno, da lahko do otrokovega 6 leta dela po 4 ure, le stvar delodajalca je kako je s tem zadovoljen. Nima ti pravice odklonit te možnosti, toda lahko se te pa odkriža na kakšen bolj eleganten način.

_____________________________

Kdor hoče videti, mora gledati s srcem.

(odgovor članu mihaelao)
Neposredna povezava do sporočila: 3
   RE: 4 urni delavnik
24.4.2008 21:01:12   
biga
Točno tako, po zakonu imaš pravico, ampak to je žal bolj le na papirju, ne pa tudi v praksi. Tudi jaz bi se odločila za to varianto, ali pa za 6-urni delavnik, pa ne upam niti pomislit na to. Problem je, ker bom po vrnitvi iz porodniške delala še več kot prej, se pravi več kot 8-urni delovnik na dan. In kaj naj? Delodajalec se te zna znebiti na svoj način, če želi.

(odgovor članu pikalonca)
Neposredna povezava do sporočila: 4
   RE: 4 urni delavnik
24.4.2008 22:09:46   
WINX
ojla

jaz delam 4urni delavnik s tem , da mi je hvala bogu delodajalec to odobril...imam drugega otroka in sem na naši firmi zaprosila za 4 urno delo do 6-tega leta otrokove starosti..odobrili pa so mi samo do 3tjega leta...delodajalec lahko sam določa kako dolgo boš imel 4urno delo..lahko ti odobrijo samo za 1leto, če tako želijo..odvisno kakšne potrebe po delavcu imajo..

jaz sem ful srečna, ker drgač ne vem kako bi poskrbela za varstvo in kdo bi mi hodil iskati otroke v vrtec kadar se v službi popoldan(moj namreč dela cele dneve, babic pa ni v bližini)..

..ti kr napiši vlogo za skrajšani delavnik svojemu delodajalcu in oglasi se na socialno po več informacij

lp

_____________________________

Ni pomembno, če ne znamo povedati.
Pomembno je, da znamo poslušati.

(odgovor članu biga)
Neposredna povezava do sporočila: 5
   RE: 4 urni delavnik
24.4.2008 22:14:24   
POLAND
Mislim,da sprašuje zaradi tega ,ker je otrok v vrtcu ona pa bi  rada koristila možnost delanja 4h.Ma ne vem,če ti to odobrijo-sploh če delodajalec ve,da imaš varstvo za otroka?

(odgovor članu WINX)
Neposredna povezava do sporočila: 6
   RE: 4 urni delavnik
25.4.2008 7:05:45   
tikatoka
Sploh ni fora v tem ali je otrok v varstvu ali ne, sama tudi delam 4 ure, ko oddaš vlogo za skrajšan delovni čas na CSD, te v vlogi sploh ne vpraša kje je otrok, samo njegove podatke vpišeš.Moj otrok je tudi v varstvu.
To da delaš skrajšan delovni čas se odločiš sama, kar je tvoja pravica, pri enem otroku do 3. leta pri dveh do 6. leta, sicer je vprašanje koliko je delodajalcu všeč, no saj lahko se pa odločiš da delaš 5,6,7 ur, najmanj je 4. Tudi plača je temu primerno nižja, socijala pa ti plačuje samo zavarovanje in leta za celih 8 ur oz. tisti kar ti manjka do 8 ur.

Pozdravček

(odgovor članu POLAND)
Neposredna povezava do sporočila: 7
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:





Smo po 35. letu res prestari za nosečnost?
Ne želite otroka po 35. letu? V redu, ampak ne recite, da ste stari! Razlogov, zakaj imeti otroke po petintridesetem, je...
Nosečnost: Tabela rasti ploda po tednih
Kako velik je plod v posameznem tednu nosečnosti? Preveri, kako izgleda nosečnost po tednih!
Zgodbe malih junakov: 9 dni sem bila v ume...
Sprejeli so me v zelo kritičnem stanju na Infekcijsko kliniko, opravili nujen carski rez, intubirali. Potem sem bila v ...
Otroci, ki se zbujajo zgodaj zjutraj so ...
Se vaš malček zjutraj prebuja skupaj s petelini, ne glede na to ali je delovni dan ali vikend? Imamo dobro novico za vas...
Prvomajske počitnice so najlepše ob morju
photo
Odkrijte popolno spomladansko harmonijo v Adrii Ankaran, zeleni mediteranski oazi. Napolnite se z energijo daleč stran o...




Plenice.
пеперутка16

Kdaj ste otroka začeli odvajati od plenic?