|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   obračanje glavice
8.5.2008 7:41:49   
BUBICA17
Oj!

Imam fantka, ki je danes dopolnil tri tedne in je moj prvi user posted image . Imela sva precej naporen porod, ker je trajal, kar precej ur. Otrok naj bi bil zdrav, vendar mi je patronažna dva dni nazaj rekla, da obrača glavico nazaj in men ni noben rekel, da tega ne sme. Rekla mi, da to delajo tisti user posted image , ki so ikasneje prizadeti. Ne vem, ali je mislila umsko ali telesno. Jaz padla itak v šok, ker me je to ful prizadelo, ker tega nisem pričakovala. Sem socialna delavka in tega izraza ne uporabljamo, ker pomeni stigmo.
Kaj naj pa zdaj? Težko čakam do 20. maja, ko imava pregled pri pediatru. Rada bi vedla, kaj lahko pričakujem, ker včeraj v vožičku se je prvič začel sliniti in nekje sem slišala, da je to slab znak. Ves čas razmišljam o tem in se ne  morem zbrat. A mi lahko prosim svetujete karkoli. Hvala!
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: obračanje glavice
8.5.2008 7:48:09   
Volga
Ah, nikar panike zganjati po nepotrebnem oz. predhodno. Drenažna sestra se je zelo nerodno izrazila, kaj je s tem mislila, ve samo ona in nihče drug, tako da njene besede kar lepo pozabi. Saj 20. maj bo kmalu pa takrat povprašaj pediatra kaj in kako, gotovo pa tvoj otrok ne bo prizadet. Mislim, kar neki. Morda bo potreboval le fiziterapijo ali kaj podobnega.

(odgovor članu BUBICA17)
Neposredna povezava do sporočila: 2
   RE: obračanje glavice
8.5.2008 8:46:09   
POLAND
Ne sekiraj se dokler ti pediater ne reče,da imaš za kaj skrbet.Mogoče vas bo poslal na fizioterapijo(če se preveč zvija,zateguje)ma to se vse uredi.Slinjenje pa je itak običajno,razen če so zraven kakšni napadi,krči,obrazne grimase.

(odgovor članu BUBICA17)
Neposredna povezava do sporočila: 3
   RE: obračanje glavice
8.5.2008 9:13:16   
noe
Se strinjam  s predhodnicama. Men je tud ful paniko gnala, čes da se ne redi dovolj, pa mi je tehtnico pustila da sem jo tehtala čez vikend, ko je pa v ponedeljek prišla , jo stehta in izjavi, da bo morala mala na dietouser posted image , da zdej se pa preveč redi.
Jaz jemljem njihove nasvete z rezervo.

(odgovor članu POLAND)
Neposredna povezava do sporočila: 4
   RE: obračanje glavice
8.5.2008 10:24:20   
kristinaj
patronažna meni ni dala nobenega koristnega nasveta in tudi mnenja nisem nobenega upoštevala, se mi zdi, da so samo zato, da te zmedejo.

slini se najbrž, ker je začel dlesni delat in sline ne zna še požirat.. to je normalno....

kako pa obrača glavico nazaj, ko spi, ko ga držiš v naročju...mogoče ga pa samo zanima kaj je ozadi..... najbrž nima dovolj razvitih mišic in ne more glavice pokonci držat.... s vajami bodo vse uredili..

(odgovor članu BUBICA17)
Neposredna povezava do sporočila: 5
   RE: obračanje glavice
8.5.2008 12:27:05   
jajula
če bi blo kej hujšega z otrokom, da bi bil prizadet al kaj podobnega bi verjetno opazili že v porodnišnici. mislim da to da obrača glavico nazaj samo pomeni, da je v najslabšem primeru delat posebne vaje, da se pravilno razvijejo mišice in da bo kasneje prav glavico držal. 

(odgovor članu kristinaj)
Neposredna povezava do sporočila: 6
   RE: obračanje glavice
8.5.2008 20:53:50   
mateyka
Rada bi vedla, kaj lahko pričakujem, ker včeraj v vožičku se je prvič začel sliniti in nekje sem slišala, da je to slab znak.


user posted image ah dej no, potem mamo vsi dojenčke s slabimi znaki user posted image naša se skoz po malem slini in začela je tud dost zgodi - pa so bli vsi pametni, da so zobki user posted image seveda so prišli čez 7 mesecev.. tko da, ne se sekirat user posted image tud za glavco ne, boš vidla da ni nič takega kar se ne bi dal popravt. pr dojenčkih je vsak teden drugače - mogoče bo pa do pregelda sam od sebe nehal to delat. to se tok hitro spreminja..

(odgovor članu BUBICA17)
Neposredna povezava do sporočila: 7
   RE: obračanje glavice
9.5.2008 9:01:25   
BUBICA17
Hvala za odgovore in spodbudne besede. Ponavadi nisen taka paničarka...no do prihoda Bubice sploh nisem bla...sam tole me je res vrgel iz tira. Zdaj sem se pomirila.

(odgovor članu mateyka)
Neposredna povezava do sporočila: 8
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:





Glivična okužba nožnice – pogost vzrok nep...
Čeprav večinoma mine brez posebnosti, je glivična okužba nožnice ali bakterijska vaginoza precej pogost vzrok za neplodn...
Nosečnost: Tabela rasti ploda po tednih
Kako velik je plod v posameznem tednu nosečnosti? Preveri, kako izgleda nosečnost po tednih!
Zgodbe malih junakov: 9 dni sem bila v ume...
Sprejeli so me v zelo kritičnem stanju na Infekcijsko kliniko, opravili nujen carski rez, intubirali. Potem sem bila v ...
Otroci, ki se zbujajo zgodaj zjutraj so ...
Se vaš malček zjutraj prebuja skupaj s petelini, ne glede na to ali je delovni dan ali vikend? Imamo dobro novico za vas...
Prvomajske počitnice so najlepše ob morju
photo
Odkrijte popolno spomladansko harmonijo v Adrii Ankaran, zeleni mediteranski oazi. Napolnite se z energijo daleč stran o...




Nos.
пеперутка16

Kako majhnim otrokom čistite nos?