|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   Ocenitev škode pri prom. nesreči
16.5.2008 17:24:34   
Aja32
Samo na kratko vam opišem našo zgodbo. V soboto smo se opravljali v trgovino in smo stali v koloni vozil v križišču, katera je zavijala na levo. Ko je bilo nasproti prosto, smo vsi lepo po vrsti speljali. Nakar je prvi avto v vrsti takoj za križiščem zavil na pločnik (ne vem, ali je dal smerokaz ali ne, ker tega nismo videli). Ga. za njim je močno zabremzala, mi pa tudi, vendar smo bili na žalost že skupaj. Trk se je sicer pošteno slišal. Takoj smo parkirali na pločnik in pogledali kakšna je situacija. Na našem avtomobilu ni bila videna niti praska (spredaj), pri njenem avtu pa zadaj tudi ne, razen, da se nam je zdel malenkostno snet obijač. Ker sevede nismo videli nobene velike škode, nismo niti napisali evropskega poročila ali klicali policije. Nakar si izmenjamo številke, zapišemo registrske in se zmenimo, da se slišimo in da naj ga pelje na uradni servis ter vpraša kaj je z avtom oz. stroškom.

Nakar kliče in pove (niti ne ona, ampak partner user posted image ), da je škode za cca. 500 eurov, da so šli k uradnemu cenilcu na Triglav. Njen avto ni pretirano mlad, tudi znamke ni ne vem (mislim, da je kia) kakšne. user posted image Ker se meni osebno zdi to zelo veliko (ne bi rekla, da bi bil to en nov ali draga znamka avto, ali pa da bi avto res izgledal butnen - niti malo ni bilo notri vdrtega), imam vprašanje, če lahko midva zahtevava drugo mnenje? Itak, da hočeva poravnati nastalo škodo, vendar tole se nama pa zdi malo preveč. Pravzaprav gruntava, če bi dala kuponček. A ima kakšno izkušnjo s tem?

Lp A
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: Ocenitev škode pri prom. nesreči
16.5.2008 18:42:39   
anajmad
Glej,če je prjavla,te bodo že iz zavarovalnice obvestili,da pridi napisati prijavo škode. Ponavadi vsi užgejo takšne fore-če rata,rata. Bolj se ti pa splača kuponček dat,če ga boš morala slučajno dat. Ti jim kr reč,naj grejo uradno prijavit,da boš čakala,da te iz zavarovalnice obvestijo.

_____________________________

* na žalost , štirje jurji so že tukaj.....smrk*

(odgovor članu Aja32)
Neposredna povezava do sporočila: 2
   RE: Ocenitev škode pri prom. nesreči
16.5.2008 19:02:19   
soncece24
Ja, ja, poznano. Ona bi zdaj rada pokasirala na veliko. Kr naj gre prek zavarovalnice. Jaz sploh nisem za take dogovore, ko gre za prometne nesreče. Boljše da zgubiš 5% kot pa 500€.

_____________________________

Idealni moški ne pije, ne kadi, ne vara, ne kvartopiri, ne obstaja. (ruski aforizem)

(odgovor članu anajmad)
Neposredna povezava do sporočila: 3
   RE: Ocenitev škode pri prom. nesreči
16.5.2008 20:40:37   
kajajaka
lahko prijavite na zavarovalnici, pa kolikor bo bo... ali pa se zmenita, da greš še ti z njo do njenega mehanika, ki ti pove točno kaj bo koliko stalo in boš videla, če je to 500 € - jaz ji kar tako na lepe oči ne bi dala toliko denarja...

Še najbolje je pa kuponček dat, pa je!

(odgovor članu soncece24)
Neposredna povezava do sporočila: 4
   RE: Ocenitev škode pri prom. nesreči
16.5.2008 23:07:09   
tinatona
Veš kaj pri starem avtu je hitro škode 500 €. Mene je tudi ena ruknla, pa je počil nosilec za odbijač, pa čisto malo je blo vdrto in so mi ocenili za totalko na zavarovalnici. Tko da ne ženske takoj obsojat.

LP

(odgovor članu kajajaka)
Neposredna povezava do sporočila: 5
   RE: Ocenitev škode pri prom. nesreči
17.5.2008 10:21:30   
Aja32
Tinatona - nikogar nočem obsojat. Povrnila bova škodo, ker sva kriva. Mene je samo zanimalo, če lahko greva po drugo mnenje na zavarovalnico. Nič drugega. Ker se mi zdi cena precejšnja. Lahko je res kakšna skrita poškodba, pa jo ne vidiš.

Na žalost sem čedalji bolj skeptična do ljudi in ne vidim nič spornega tukaj, če še preverim iz moje strani.

LP A

(odgovor članu tinatona)
Neposredna povezava do sporočila: 6
   RE: Ocenitev škode pri prom. nesreči
17.5.2008 10:30:56   
kofetek2010
Jaz sem se ta teden tud enmu v rit zaletela, s tem, da ni dvoma, da sem bila ja z kriva. Avto imam zavarovan na AS in mi je agentka rekla, da, če ni velike škode, da se bolj splača dat oškodovancu mimo zavarovalnice popravljat, ker drugače zgubim za njegovo popravilo 3 premijske razrede na osnovnem zavarovanju (za tolk razredov padem nižje!) in pol, če dam še mojega popravljat iz kaska tud padem 3 razrede nižje pri naslednjem zavarovanju in še 2% odbitne franšize moram plačat, kar je cca. 350€.
Moj oškodovanec ima mal prask po odbijaču in cene pri ličarjih so od 100-200€ za barvanje odbijača (btw... na uradnem Hondinem servisu kasirajo 300€). Tko, da men se ne splača njegove škode krit iz zavarovanja.
O svoji škodi pa bom še razmislila kaj bom, kljub temu, da imam 1,5 let star avto.

(odgovor članu Aja32)
Neposredna povezava do sporočila: 7
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:





Smo po 35. letu res prestari za nosečnost?
Ne želite otroka po 35. letu? V redu, ampak ne recite, da ste stari! Razlogov, zakaj imeti otroke po petintridesetem, je...
Nosečnost: Tabela rasti ploda po tednih
Kako velik je plod v posameznem tednu nosečnosti? Preveri, kako izgleda nosečnost po tednih!
Zgodbe malih junakov: 9 dni sem bila v ume...
Sprejeli so me v zelo kritičnem stanju na Infekcijsko kliniko, opravili nujen carski rez, intubirali. Potem sem bila v ...
Otroci, ki se zbujajo zgodaj zjutraj so ...
Se vaš malček zjutraj prebuja skupaj s petelini, ne glede na to ali je delovni dan ali vikend? Imamo dobro novico za vas...
Prvomajske počitnice so najlepše ob morju
photo
Odkrijte popolno spomladansko harmonijo v Adrii Ankaran, zeleni mediteranski oazi. Napolnite se z energijo daleč stran o...




Plenice.
пеперутка16

Kdaj ste otroka začeli odvajati od plenic?