|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  1 [2]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: Bolhe.. :(((
17.7.2008 23:42:28   
Rakica_80
BioKill je najboljše za bolhe in vse vrsti malih živalic.
Frontline je katastrofauser posted image Samo dvakrat sem kupila moji psički to in nikoli več......pred kratkim je imela ful bolh in samo enkrat sem pošpricala in je zginilouser posted image
Še en nasvet za nekatere:
Če slučajno sesate bolhe, obvezno vrečko vrzite stran, ker se zelo hitro razmnožujejo in se vam lahko zalezejo po celem stanovanju!!!!!!!!!!
Meni se to hvala bogu ni zgodilo, ker mi je sestrična to svetovala že ko sem vzela psičko ko je bila stara 2 meseca!

(odgovor članu Felicita)
Neposredna povezava do sporočila: 26
   RE: Bolhe.. :(((
18.7.2008 6:52:59   
Natyy
Spomladi smo tudi pri nas imeli težave z bolhami. Naša psička jih je dobila pri  tašči (od mačk). Ko sem ji to omenila ji sicer ni bilo vseeno, a resnica je taka. Bolhe je dobila kljub redni uporabi ampul.
Da sem se jih rešila sem pri veterinarju kupila nek sprej. Učinkuje cca. 2 meseca. Vzela sem si dan dopusta in preprala vso posteljnino, vse dekne, pregrinjala, okrasne blazine, plišaste igrača... Skratka v enem dnevu sem dodobra obremenila dva pralna stroja. Nato sem z vodnem sesalcem in globinsko krtačo presesala postelje in sedežno (hvala bogu nimammo tepihov). Na koncu sem vse ša prešpricala s tem sprejem. Psički sem pri veterinarju kupila vratnico proti bolhim. Sedaj nimamo bolh (je pa res, da jo k tašči ne vzamem več zraven). Kljub temu, da bolh ni več pa preventivno tu in tam še vedno poškpricam s prejem.

(odgovor članu Rakica_80)
Neposredna povezava do sporočila: 27
   RE: Bolhe.. :(((
18.7.2008 9:59:10   
Rakica_80
Komot jo lahko pelješ k tašči, samo prej jo pošpricaj fajn z BioKillom!
Boš videla da funkcionira!user posted image


(odgovor članu Natyy)
Neposredna povezava do sporočila: 28
   RE: Bolhe.. :(((
27.7.2008 15:05:55   
Anonimen
Mi smo se jih na morju uspesno resili, samo Luna jih nikoli nima veliko, samo po eno ulovimo vsake tolk. Pa nikoli ni pokakana od bolh. Zadnjic sem jo potem skopala kar z navadnim samponom, na morju se je pa tko vsak dan kopala. Doma je pa vse oprano in prespricano. Na morju je sicer eno imela, ampak se je igrala s tremi psmi, potem je bil pa mir. 

(odgovor članu Rakica_80)
  Neposredna povezava do sporočila: 29
   RE: Bolhe.. :(((
29.7.2008 11:21:50   
malania
Živjo!
Znova se javljam, oborožena z vso možno municijo ''anti bolhe'' user posted image

Prišli smo z dopusta in na poti smo se ustavili še v Zooticu v Cityparku. Nisem dala miru, da napovem vojno tej golazni. Domov sem prinesla polno vrečko stvari ''anti bolhe'' (da ne omenim, koliko sem zapravila - če bo delovalo, pa se je vsekakor splačalo). Odločila sem se, da okopamo vse muce s šamponom anti bolhe, kar smo pravkar storili, le ena se je izmuznila, ampak ni panike, ker preživi itak večino časa na potepanju in pride domov samo jest. Vzeli smo tudi spraj za muce Zodiac - Pet spray z njim jih bomo pošpricali po dlaki. Za v hiši pa smo kupili Zodiac - Maxy household flea spray. Nekaj tega spreja smo že pošpricali v prostoru, kjer imajo hrano, bomo ga pa tudi po hiši (ampak moraš it ven za vsaj 30 min in zapret bajto). No, za nameček pa sem vzela še ovratnice - tako je predlagala prodajalka (čeprav ne vem no.. koliko je učinkovito).

V glavnem, danes bom cel dan namenila iztrebljanju bolh.

O rezultatih pa vas obvestim (upam, da ne bo zaman).user posted image


(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 30
   RE: Bolhe.. :(((
30.7.2008 18:35:44   
malania
Evo, danes sem dokončala celotno akcijo. Pošpricala, počakala nekaj ur, potem pa še temeljito posesala in pobrisala po tleh.

Do zdaj (razen med čiščenjem), nismo (še) nobene opazili. Upam da bo tako tudi ostalo. user posted image  
V nasprotnem primeru se mi bo kar iz ušes pokadilo, če jo zagledam. user posted image

(odgovor članu malania)
Neposredna povezava do sporočila: 31
   RE: Bolhe.. :(((
4.8.2008 12:46:00   
baguSka
Povejte mi prosim, kako ste se znebili te golazni


Evo, mi smo se jih znebili... moram trkat...

In sicer: se isti dan potem sem odsla po biokill, pa se neko prsilo za dezinfekcijo stanovanja sem dobila pri vetu in sem kr z obojim pospricala VSE!! smo se za par ur umaknili iz stanovanja in ko smo se vrnili sem vse se enkrat oprala v vrelo vodo skor... skopala sem psa (prvi dan s plivaseptom... takoj za tem sva ga z mozem celega polila s 100% alkoholom - bolhe so kr padale dol z njega... cez cca pol urce pa sem ga se enkrat skopala z navadnim samponom...).. cez tri dni pa sem mu dala se ampulo frontline! prej ko v treh dneh ni fajn da das, ker ampula nebi prijela - torej vsaj tri dni pred ampulo in tri dni po ampuli ga ni fajn kopat, da se njegova koza cimboljs zauzije tega vonja, sicer ni pravega ucinka...

Pri nas zaenkrat bolh vec ni. Zdej sem mu tud tadrugo ampulo ze dala. In mu jo bom dajala kr skoz - neprekinjeno. Nikol se ne ve kdaj spet kaksna skoci nanj in ga spet sfardirba...

(odgovor članu malania)
Neposredna povezava do sporočila: 32
   RE: Bolhe.. :(((
4.8.2008 12:47:54   
baguSka
BioKill je najboljše za bolhe in vse vrsti malih živalic.


Aja sej res - se to sem pozabla povedat!

Ko sem prvi dan prsla od veta, sem tud psa celga prespricala s tisto tekocino, ki naj bi bla za razkuzit stanovanje... sem seveda prej veterinarko vprasala ce lahko in je rekla da ja.

(odgovor članu Rakica_80)
Neposredna povezava do sporočila: 33
   RE: Bolhe.. :(((
4.8.2008 12:51:03   
baguSka
Torej melania - se ti je ze kej iz uses kadilo!?user posted image

(odgovor članu malania)
Neposredna povezava do sporočila: 34
   RE: Bolhe.. :(((
4.8.2008 20:14:14   
malania
IZVIRNO SPOROČILO: baguSka

Torej melania - se ti je ze kej iz uses kadilo!?user posted image


Ojla!

Ne boš verjela.. ampak ja user posted image
Pošpricala sva samo spodnji štuk (spalnice in kopalnice v zg. štuku pa nisva, ker sem pred kratkim pošteno očistila). In grem jaz v kopalnico (kjer mava večji tepih) in dobim na nogi 1 bolho user posted image , ok, jo potopim (dam v lijak z malo vode, da se 100% prepričam, da sem jo likvidirala in potem odmašim), čez 1 min. zagledam še 1 na drugi nogi user posted image  (ponovim isto).
Grem spat. Pa me po trebuhu nekaj ščipa, srbi,... odprem luč, si raztresem pižamo, evo je, še 1 user posted image .
Naslednji dan (včiraj) takoj zjutraj akcija, vse je šlo v pralni stroj, razen jogijev, pa celo bajto sva še 1x temeljito prešpricala.

Sicer se mi zdi sprej učinkovit, samo ne vem koliko časa bo vse skupaj trajalo, ker muce se še vedno praskajo, pa s tistim jih lahko le 1x na teden pošpricaš... Najbolje bi bile ampule, kot praviš ti.

In noro je, ker bolj ko čistič, pereš, brišeš, bolj imaš občutek da te use srbi (usaj mene no user posted image ) pa stalno gledam po nogah če mam kaj gor...user posted image

Bom poročala, če dobimo še kakšnouser posted image

(odgovor članu baguSka)
Neposredna povezava do sporočila: 35
   RE: Bolhe.. :(((
4.8.2008 20:24:16   
nejcko
Jao, mi smo dolga leta bili bitko z bolhami, potem pa sem odkrila dve stvari: ampule Stronghold za psa, za stanovanje pa pipsokill. smrdi kot sto vragov, tako da je najbolje stanovanje prešpricati, ko kam greste za najmanj en dan, še bolje pa za več dni, in garantirano bolh ne bo več.

Meni je res zakon!!!!!!!!!!!!!!!!!!user posted image

(odgovor članu malania)
Neposredna povezava do sporočila: 36
   RE: Bolhe.. :(((
5.8.2008 10:10:10   
baguSka
pa stalno gledam po nogah če mam kaj gor...


poznam tole ja.... user posted image user posted image

no, men je zdele ze mal boljs, ker vsaj nobene ne najdem ze od takrat... se pravi en mesec... pa mam vcasih se vseen pozornost usmerjeno na to... cim me kej zasrbi al pa spikne pogledam, ce je bolha...

(odgovor članu malania)
Neposredna povezava do sporočila: 37
   RE: Bolhe.. :(((
5.8.2008 10:35:39   
Mišni
O marija, a toliko imate bolh!

Naša Miša jih je imela samo enkrat, pa sem jih očitno zelo hitro opazila, slučajno mi je v avtu v naroju sedela in sem jo nekaj čohala po hrbtu, takoj nad repom jih je menda največ oziroma so najraje. Videla sem skakati vsaj eno, pa takšne črne pikice so bile posute po beli dlaki, kot en droben pesek. To so mneda gnidel-
No, in sem pla takoj v akcijo. Za Mišo se niti točno ne spomnim, kaj sem naredila, najbrž sem jo z Zizkom našpricala in s kakšnim protibolhačnim šamponom oprala, drugače sem pa vse deke in posteljnine po stanovanju preprala, da do mokjrega tepihe in kavče ter postelje z Bokilom našpricala.
Jih je pa Miša definitivno pri frizerju dobila.

No, dobro, da me je ta tema spomnila, da ji bom vseeno ampulo dala. Ker je sploh nisem imela več namena dati, ker sem mislila samo na klope, na katere pa nima učinka. Dajem ji namreč Frontline, ker Strogholda ali kaj je že ne prenese. Bruha po njem. Tako da zdaj jo proti klopom špricam z Zyzkom, ta pa resnično ful deluje. Proti bolham ji moram pa vseeno frontline dati.

Pa kje dobij vaši psi toliko bolh? A to res od drugih psov, s katerimi se ovohavajo in igrajo na sprehodih? Čisto možno, ker Miša mara samo svojih par izbrancev (miniaturnih), ostale pa šavsne, če se ji približajo. Oziroma šavsne v opozorilo, ugrizne jih ravno ne.

_____________________________

Velika rit je velika stvar.

(odgovor članu baguSka)
Neposredna povezava do sporočila: 38
   RE: Bolhe.. :(((
8.8.2008 12:19:43   
anabanana
Mi uporabljamo ADVANTIX. Golazen je že par let odporna na Frontline, ne vem al so žužki mutirali al kaj?!

V glavnem ko spomladi mojemu kožuharju še nisem dajala Advantixa sem na njem našla 3bolhe in enega klopa, nemudoma sem mu stisnila eno ampulo Advantixa in je mir že celo poletje (ob redni uporabi seveda)...

Meni je rekla veterinarka, da se frontline sploh ne splača več dajat ...

_____________________________

krepat ma ne molat

(odgovor članu Mišni)
Neposredna povezava do sporočila: 39
   RE: Bolhe.. :(((
8.8.2008 12:31:21   
CHICA 83
Tudi mi bijemo bitko z bolhami, naša jih je dobila samo po zadnjih nogah in okoli riti, ker ima na vratu ovratnico. Kolegica mi je svetovala biokill za stanovanje in PINAVET šampon iz lekarne, pa za enkrat ni nobenih sledi o bolhah več, dali ji bomo pa še neke ampule sam ne vem imena.

_____________________________

YOU WANT IT, YOU GOT IT

(odgovor članu anabanana)
Neposredna povezava do sporočila: 40
Stran:   <<   < Prejšnja stran  1 [2]
Stran: <<   < Prejšnja stran  1 [2]
Pojdi na:





Glivična okužba nožnice – pogost vzrok nep...
Čeprav večinoma mine brez posebnosti, je glivična okužba nožnice ali bakterijska vaginoza precej pogost vzrok za neplodn...
Nosečnost: Tabela rasti ploda po tednih
Kako velik je plod v posameznem tednu nosečnosti? Preveri, kako izgleda nosečnost po tednih!
Zgodbe malih junakov: 9 dni sem bila v ume...
Sprejeli so me v zelo kritičnem stanju na Infekcijsko kliniko, opravili nujen carski rez, intubirali. Potem sem bila v ...
Otroci, ki se zbujajo zgodaj zjutraj so ...
Se vaš malček zjutraj prebuja skupaj s petelini, ne glede na to ali je delovni dan ali vikend? Imamo dobro novico za vas...
Živilo, ki preprečuje pojav alergij pri ot...
Znanstveniki iz Nove Zelandije so prišli do zanimivega odkritja, da lahko samo z enim samim živilom v prehrani otroka zm...




Nos.
пеперутка16

Kako majhnim otrokom čistite nos?