|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   karte ENA
28.7.2008 10:30:09   
ljiljana
Pozdravljeni,

moj moz je kupu Karte ENA in je navodila vrgel v smeti. No, prosnja, ce ima kdo navodila, ce mi jih lahko poslje ali kakorkoli posreduje. Hvala vnaprej in lep pozdrav.

< Sporočilo je popravil Katrin RR -- 28.7.2008 12:03:41 >
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: IGRA S KARTAMI ENA
28.7.2008 10:37:09   
Volga
Enka je igra s kartami za od 2 do 8 igralcev. Igro je leta 1971 iznašel Merle Robbins, medtem ko se je prepiral s svojim sinom glede pravil igre Crazy Eights. Zaradi tega je Enka zelo podobna omenjeni igri. Kljub temu, da je uradno domovanje igre Amerika, je njen uradni naziv Uno, kar v slovenščini prevajamo v Enka oziroma Karte ena.
Cilj igre
Cilj igre je, da se v najkrajšem možnem času znebimo vseh 6 kart, ki smo jih prejeli ob delitvi kart. Seveda je potrebno pri tem upoštevati določena pravila glede odlaganja kart.
Potek igre
Ob delitvi kart dobi vsak izmed igralcev 6 kart. Delilec vrže še eno karto na sredino. Ta karta določa, kakšno karto mora vreči prvi igralec. Igralec lahko nad karto, ki je na kupu, vrže samo karto, ki je enake barve (ali vsebuje enako barvo) ali vsebuje enako število. Včasih se zgodi, da ima igralec v rokah popolnoma enako karto, kot je zadnja na kupu kart, vendar ta igralec ni trenutno na vrsti. Karto lahko odloži, vendar mora to storiti pred igralcem, ki je takrat na vrsti. Temu pravimo prehitevanje. Z igro nadaljuje igralec, ki je na vrsti za igralcem, ki je prehiteval. Preden igralec odloži zadnjo karto, mora glasno reči ena. V primeru, da to pozabi, se ga kaznuje e eno dodatno karto.
Igralni komplet
Igralni komplet za igro je sestavljen iz 7 vrst kart:
    navadna karta:Ta vrsta kart je v igri najštevilčnejša (8*4*2=64). Lahko je obarvana s štirimi različnimi barvami (zeleno, modro, rumeno in rdečo) in številkami od 0 do 9.

    Karta stop:Stop je akcijska karta v igri in povzroči, da naslednji igralec ne sme vreči karte in se ga preskoči. V kompletu je 8 takih kart, ki se razlikujejo samo po barvi.

    Sprememba smeri:Ta karta služi spreminjanju smeri poteka igre. V kompletu je 8 takih kart, ki se razlikujejo samo po barvi.

    Vzemi 2:S to karto povzročimo, da mora naslednji igralec vzeti 2 karti, vendar ne sme vreči nobene. Poznamo dve vrsti te karte. Prva je takšna, da jo lahko odložimo na rdečo ali modro karto (nekateri kompleti poznajo le to vrsto karte vzemi dve), drugo pa lahko odložimo na rumeno ali zeleno karto. Igralec za igralcem, ki je moral vzeti 2 karti, lahko vrže karto barve, ki je narisana na karti. Teh kart je v kompletu 8.

    Sprememba barve:Ta karta omogoča spremembo barve karte, ki jo moramo vreči na kup. Tako lahko z njo nastavimo barvo, ki nam najbolje ustreza v nadaljevanju igre. V kompletu so 3 takšne karte.

    Vzemi 4:Karta je podobna karti vzemi 2. Razlika je le v tem, da je pri tej karti potrebno vzeti 4 karte.

    Vzemi 5:Ko igralec odloži to karto, morajo vsi ostali igralci vzeti 5 kart, ne da bi katero odložili. Z igro nadaljuje igralec, ki je odložil karto vzemi 5. V kompletu je samo 1 takšna karta.

(odgovor članu ljiljana)
Neposredna povezava do sporočila: 2
   RE: karte ENA
28.7.2008 14:10:06   
ljiljana
NAJLEPSA HVALA, RES HVALA. LEP POZDRAV.

(odgovor članu ljiljana)
Neposredna povezava do sporočila: 3
   RE: karte ENA
28.7.2008 14:12:07   
Volga
IZVIRNO SPOROČILO: ljiljana

NAJLEPSA HVALA, RES HVALA. LEP POZDRAV.


Ni za kaj user posted image

(odgovor članu ljiljana)
Neposredna povezava do sporočila: 4
   RE: karte ENA
18.8.2011 20:24:01   
bokisa93
pomoc,,,gde mogu da se kupe ena karte....ime prodavnice..inace krecem se od gorice do kopra, a ovako sam iz srbije...MOLIM DA KONTAKTIRATE NA MEJL 19bora93@hotmail.rs hvala

(odgovor članu Volga)
Neposredna povezava do sporočila: 5
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:





Glivična okužba nožnice – pogost vzrok nep...
Čeprav večinoma mine brez posebnosti, je glivična okužba nožnice ali bakterijska vaginoza precej pogost vzrok za neplodn...
Nosečnost: Tabela rasti ploda po tednih
Kako velik je plod v posameznem tednu nosečnosti? Preveri, kako izgleda nosečnost po tednih!
Zgodbe malih junakov: 9 dni sem bila v ume...
Sprejeli so me v zelo kritičnem stanju na Infekcijsko kliniko, opravili nujen carski rez, intubirali. Potem sem bila v ...
Otroci, ki se zbujajo zgodaj zjutraj so ...
Se vaš malček zjutraj prebuja skupaj s petelini, ne glede na to ali je delovni dan ali vikend? Imamo dobro novico za vas...
Živilo, ki preprečuje pojav alergij pri ot...
Znanstveniki iz Nove Zelandije so prišli do zanimivega odkritja, da lahko samo z enim samim živilom v prehrani otroka zm...




Nos.
пеперутка16

Kako majhnim otrokom čistite nos?