|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  179 180 [181] 182 183   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: Avgustovke´08 - 3.del
30.7.2008 9:41:23   
astrea
Ojla čvekeuser posted image

user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image čestitke miškolinčekuser posted image user posted image user posted image
 
katja, go, go go user posted image user posted image user posted image
 
gajka, hvala za kavico
 
kar se tiče moje noči, je bila kar kritična vsaki 2 uri na wcuser posted image
 
Krysia, to da se ti je obrnu je čist možno. Meni je za vikend obe petki pomolil ven, tik pod joškami in je reku moj user posted image , da si je šel po zaletuser posted image user posted image user posted image . to je pa tudi G potrdil, ko je videl, da je že pripravljen v kanalčku.
 
naty, drži seuser posted image user posted image

(odgovor članu sayuri)
Neposredna povezava do sporočila: 4501
   RE: Avgustovke´08 - 3.del
30.7.2008 9:50:14   
Zoja Miša
No ja, vidim, da se sedaj res na polno dogaja.

Najprej čestitke Miškolinčku za Filipa!user posted image

Naty, drži se in vso srečo.

Sandra, prav tako srečno, ker vidim, da si imela pestro noč. V kolikor pa še utegneš mi povej kje najdeš vse te luštne slikice, ki jih pripopaš zraven?

Gajka, user posted image  za gurmana Roka in kavico. Si pa res pridna in iznajdljiva.

Katja, tudi ti si nam ušla, srečno!

Anita je, moj MV je res skrajšan, to vem, in ker pikica tudi zelo nozko leži moram počivati. Skoraj strogo ležanje imam. In res se tega kar držim, razen na wc in jest skoraj ne naredim. Kuhajo mi ostali in likajo in pospravljajo...ja nekaj moj nekaj sestra, starši...kar gre.

Imam pa že drugi dan, a samo zjutraj malo rumeno rjevkast izcedek, ki čez dan ponikne. Mislim, da zato ni panike in da lahko počakam do ponedeljka, ko ima pregled. V kolikor bo kaj bolj začel mi teči, se bom šla pokazati prej! Upam, da ne, rada bi bila doma vsaj še do ponedeljka!

Tatly - ctg - uležeš se na posteljo, na trebuh ti dajo 2 krogca, pri katerem potem eden zaznava otrokov utrip in premike, drug pa popadke oz. dejavnost maternice. Ležiš po večini na boku, cca 20 min. To je to.

Erin, ti si še tu?

Imam pa jaz eno vprašanje, magnesola lahko na dan vzameš 2-3, ali bi bilo kaj narobe, če bi kakšen dan vzele 4?

Pridne bodite, moja pikica danes bolj veselo opozarje nase, jaz sem zato prec boljše volje!
 

_____________________________

Vloga mamice je najlepša vloga na svetu...
Kaja Lina 11.8.2008

(odgovor članu naty13)
Neposredna povezava do sporočila: 4502
   RE: Avgustovke´08 - 3.del
30.7.2008 10:18:12   
košuta
Zoja Miša - Za Magnesol ti na žalost ne znam povedat; ga ne pijem. Ti bo pa gotovo katera druga...

Naty - Vso srečo, če je res že čas za akcijo! user posted image user posted image user posted image user posted image

Sem prišla gledat, če je že kaj novega od Katje... Zdaj grem pa res breskve zrihtat...

_____________________________

14.8.2008 Teodor

Miklavž je radodaren mož - že drugič nam je prinesel +! Naslednje leto bom decembra za vsak slučaj šla nekam, kjer Miklavža ne poznajo;)

(odgovor članu Zoja Miša)
Neposredna povezava do sporočila: 4503
   RE: Avgustovke´08 - 3.del
30.7.2008 10:19:39   
anita goitan
naty drži se!!!user posted image user posted image user posted image   Pa sporoči, bom že obveščala tuki punce imam čas!

(odgovor članu Zoja Miša)
Neposredna povezava do sporočila: 4504
   RE: Avgustovke´08 - 3.del
30.7.2008 10:34:04   
sandra123
Lep pozdravčekuser posted image , jaz sem še vedno 3v1...sem šla na pregled in na CTG...., ki je ena sama ravnina z občasnimi mini hribčkiuser posted image user posted image user posted image .Moja G me je pregledala, uffffff nič kaj prijetno ni bilo, ampak mi je še vag. UZ naredila, da malo počekirava, kaj se spodaj dogaja....POPOLNOMA NIČ user posted image user posted image user posted image user posted image , moj MV je dolg 38mm, vzrok bolečine pa tiči v tem, da je A-jevček naslonjen z glavico direkt na MV, B-jevček pa se je proti križu usmeril...skratka, vsak v svojo smer vlečeta oz. si še prostor delatauser posted image user posted image user posted image ... Moram vam pa povedat, da me res drugi teden čaka finale in da je moja G zlata vredna, kajti odločila se je, da bo poklicala v P in se točno dogovorila sama z enim super G, kdaj naj se CR naredi...torej verjetno jutri ne bom ostala v P, ampak bom šla planirano šele drugi teden - več o dnevu D bom vedela v petek, ko imam spet kontrolo pri moji G... Toliko za enkrat, se še potem kaj javim, zdaj grem pa malo vodoravno, ker ni bilo ponoči nič spancauser posted image ...

< Sporočilo je popravil sandra123 -- 30.7.2008 10:35:30 >


_____________________________

Lp, Sandra

(odgovor članu anita goitan)
Neposredna povezava do sporočila: 4505
   RE: Avgustovke´08 - 3.del
30.7.2008 10:39:12   
daja27
Hojla souser posted image

Najprej čestitke mamicam in otročkom, ki so pohiteli in niso počakali na avgust. user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

Sej vas redno berem, a pišem bolj redko. Zadnji teden sem bila pa tako ali tako na prisilnem dopustu v porodnišnici. Sem bila že čisto pripravljena, da pride user posted image  na svet.  Po rednem pregledu pri G, me je zaradi otekanja in visokega pritiska za vsak slučaj poslala v P na dodatne preiskave. Sem mislila OK ostanem čez noč in grem domov. Pa bi šla, če se ne bi naslednji dan začela odpirat in CTG je kazal popadke (po besedah sestre za rodit). Jaz pa nič čutila, no dobro une čez 80 že. V soboto sem bila že 3 cm odprta in kar še vedno popadki, sem bila že v nizkem štartu za v porodno. No, potem se je pa ustavilo. Moj user posted image  je ful pameten. Ve, da je treba ob nedeljah počivat, pa najbrž je pogruntal, da še ni avgust. user posted image user posted image


(odgovor članu anita goitan)
Neposredna povezava do sporočila: 4506
   RE: Avgustovke´08 - 3.del
30.7.2008 10:42:15   
bella02
naty in Katjauser posted image user posted image user posted image za vaju, naj bo hitro!!!

Košuta, ti moraš pa še breskve štimat v tej vročiniuser posted image

Veste, kaj mene bega? Ena je nekaj dni nazaj pisala, da je imela ponoči 4 ure popadke na 4 min, pa ni šla nikamor. A ni rečeno, da moraš it, če imaš popadke na 5 min? Mi ni čist jasno.

Midva sva po starem. Vsake tolk časa me mal zvije, samo to je malo prebava, pa kak krč, ni še nič konkretnega. Samo ponoč me to vstajane ubija, ker me vse boli in se komaj primajam do wc-ja.

Kaj se dogaja z Erin?

Zoja Miša, ti pa kar lepo počivaj in se pusti razvajat!

(odgovor članu anita goitan)
Neposredna povezava do sporočila: 4507
   RE: Avgustovke´08 - 3.del
30.7.2008 10:45:16   
bella02
daja27, koliko si imela pritiska? Jaz tudi otekam, pa mi je rekla G, naj grem v P, če bo pritisk čez 145. Zdaj ga redno merim in ga imam tam od 120-135.

(odgovor članu daja27)
Neposredna povezava do sporočila: 4508
   RE: Avgustovke´08 - 3.del
30.7.2008 10:51:47   
anita goitan
IZVIRNO SPOROČILO: bella02

daja27, koliko si imela pritiska? Jaz tudi otekam, pa mi je rekla G, naj grem v P, če bo pritisk čez 145. Zdaj ga redno merim in ga imam tam od 120-135.


Men tudi včeraj dr.naročila če imam čez 145 in srčnega čez 90 naj grem v Puser posted image , sam merim si pa ne ker mi aparta neki štrajka, sam čutim da ga nimam. Sem si celih 9m merila redno, pa je bil skoz ok,razen na pregledih povišan-sindrom bele halje, sicer so izvidi urina vedno ok, tako da ni blo panike.

(odgovor članu bella02)
Neposredna povezava do sporočila: 4509
   RE: Avgustovke´08 - 3.del
30.7.2008 10:53:27   
daja27
Drugače pa ti pregledi, ko ti preverjajo, koliko si odprt res bolijo oz. odvisno od zdravnika. Dr. Kavčič si ne želim več srečat, ker je res groba.
Sta pa dr. Rončevič in dr. Šajina zelo vredu. Prvi me sicer ni spustil domov, je pa prijazen in vse razloži, če vprašaš.

Ob menjavi lune so bile sobe bolj polne, pa gneča v porodnih ne pojenja in kar še nekaj avgustovk sem spoznala, ki niso na tem forumu. Se nam pa obeta več fantov (vsaj občutek sem imela tak - v naši sobi so se menjavale punce s fanti, le ena je imela punčko).

Zdaj sem pa doma in počivam, si merim pritisk in čakam na redne popadke. Baje so bili tisti v P lažni, ker ko bodo pravi, so rekli, da jih bom že čutila. Upam, da imajo prav in ne bom rodila kar doma ali pa kje na poti do P. user posted image

Danes popoldne se grem spet pokazat svoji G in upam, da nisem prišla domov le za en dan. Kako bo naprej pa nimam pojma, ker gre moja G na dopust.

Si grem malo torbo preuredit, če bo slučajno spet akcija.

Mejte se in se smejte.

(odgovor članu daja27)
Neposredna povezava do sporočila: 4510
   RE: Avgustovke´08 - 3.del
30.7.2008 10:59:00   
daja27
Pritisk si moram meriti 3x na dan, nazaj v P pa moram, če bo 2x zaporedoma zgornji čez 150 oz spodnji čez 90.
Pri G pa so mi ga tisti dan merili 4x (zgornji vedno med 150 in 160, spodnji pa okrog 100, pa se sploh nisem počutila, da bi me kaj razganjalo).

(odgovor članu daja27)
Neposredna povezava do sporočila: 4511
   RE: Avgustovke´08 - 3.del
30.7.2008 10:59:13   
anita goitan
sem pa danes na naslovnici ene revije videla da sta Jurij Zrnec in Sabina dobila punčko, teden čez rokuser posted image

(odgovor članu daja27)
Neposredna povezava do sporočila: 4512
   RE: Avgustovke´08 - 3.del
30.7.2008 11:00:39   
anita goitan
IZVIRNO SPOROČILO: daja27

Pritisk si moram meriti 3x na dan, nazaj v P pa moram, če bo 2x zaporedoma zgornji čez 150 oz spodnji čez 90.
Pri G pa so mi ga tisti dan merili 4x (zgornji vedno med 150 in 160, spodnji pa okrog 100, pa se sploh nisem počutila, da bi me kaj razganjalo).



daja27 pa tud kaj zatekaš: noge, prste na roki (mravljinčaste), se rediš?

(odgovor članu daja27)
Neposredna povezava do sporočila: 4513
   RE: Avgustovke´08 - 3.del
30.7.2008 11:01:30   
Zoja Miša
Ker ste verjetno zgrešile če enkrat sprašujem:
Magnesola lahko na dan vzameš 2-3, ali bi bilo kaj narobe, če bi kakšen dan vzele 4?

Sandra, lepo da si doma in na P drug teden! V petek dopolneš 37t, torej boš popolnoma pripravljena!user posted image

Pa še nekaj, moj izcedek sem ugotovila je bolj smrkljast, o čemer ste tudi že govorile, vendar ga imam jaz prvič, pa me zanima kaj pomeni? Predpriprave ali kako?user posted image  

Daja, še malo pa bo!

_____________________________

Vloga mamice je najlepša vloga na svetu...
Kaja Lina 11.8.2008

(odgovor članu daja27)
Neposredna povezava do sporočila: 4514
   RE: Avgustovke´08 - 3.del
30.7.2008 11:03:49   
anita goitan
zoja miša glede Mg, odvisno kolk mg imaš: jaz sem do 8.m pila 600mg, ker od Fidija imajo tablete 300mg, in sem pila 2 na dan.

(odgovor članu Zoja Miša)
Neposredna povezava do sporočila: 4515
   RE: Avgustovke´08 - 3.del
30.7.2008 11:25:22   
ČebelicaMaja
IZVIRNO SPOROČILO: daja27

Drugače pa ti pregledi, ko ti preverjajo, koliko si odprt res bolijo oz. odvisno od zdravnika. Dr. Kavčič si ne želim več srečat, ker je res groba.
Sta pa dr. Rončevič in dr. Šajina zelo vredu. Prvi me sicer ni spustil domov, je pa prijazen in vse razloži, če vprašaš.



ojojojjj...moja G je pa ravno dr. kavčič, sicer bom po porodu zamenjala, ker je tud meni bolj odobna branjevki, ki samo govori in nič ne posluša, ampak zaenkrat je še moja G in upam, da bo še dolgo na dopustu user posted image

Grem pa pravkar na UZ v porodnišnico k dr. Rončeviču in naslendji teden k dr. Cvjetičaninu- a ga katera pozna, jaz imam vsak pregled (Leonišče Lj) drugega G- sem mojemu rekla, da bom počasi spoznala že vse G v Leoniščuuser posted image

Pri meni se pa popolnoma nič ne dogaja, nič krčev, ničesar... sam imam pa ful pniko, ker res slabo čutim otročka... zato tud ful slabo spim- danes sem vstala ob 6h, ker me je tolk skrbel- prej mi je mareč celo noč brcala, sedaj pa celo noč NIČuser posted image user posted image ... sem vzela AS in poslušala srček (se je slišal OK, ampak me vseeno skrbi), pa zdaj me tolaži, da grem v P...tako da Zoja MIša, sem nekako na istem kot ti...in te popolnoma razumem v tej skrbi...

Anita G. meni so amnioskopijo delal v PO- pred 2 leti, ko sem bila čez rok in preverijo kvaliteto plodovnice... nič ni bolelo, komaj kaj čutiš...nič bat.

čestitke Miškolinčku in vsem novim mamicamuser posted image user posted image user posted image

Zdaj pa letim...držite pestke in lp...

_____________________________

Življenje je plamen, ki dogoreva, toda vsakič, ko se rodi otrok, znova zažari. (George Bernard Shaw)

(odgovor članu daja27)
Neposredna povezava do sporočila: 4516
   RE: Avgustovke´08 - 3.del
30.7.2008 11:28:41   
sandra123
Zoja Miša, si spraševala, kje dobim slikce...
http://www.hiti.dk/animationer%20index.htm

Drugače pa ....sem bila ravno na pijači z eno mamico, ki je junija dobila dvojčka in sva se konkretno načvekali, mi je kar koristil ta pogovor, ko mi je vse razložila, kako poteka CR itd.....marsikaj se je spremenilo v 7-ih letih, tako, da zdaj vem, kaj me čakauser posted image

_____________________________

Lp, Sandra

(odgovor članu anita goitan)
Neposredna povezava do sporočila: 4517
   RE: Avgustovke´08 - 3.del
30.7.2008 11:32:18   
Erin
sandra - kako si? Vse ok? Aha, vidim da si doma... torej bo akcija drug teden?  Upam da ti bodo dovolili lep dan izbrat, če ne pa da ga vsaj oni... Pa spočij si punca, dokler si lahko... jaz si tudi zaloge delam kot en hrčekuser posted image
Pikapola - jaz moram biti jutri na Jes okoli 8, mogoče se pa še res srečavauser posted image
K_a_t_j_a - kaj berem? V P greš? Srečno punca, da bo čimhitreje mimo! user posted image user posted image user posted image user posted image
cicmic tudi jaz pogrešam...user posted image

naty- kam greeeeeeeš? Eeeeej...ja šment a mi boste vse ušle? Dobro opravi bejba!user posted image

Zoja Miša - kako se počutiš? Saj počivaš kajne?  Glede magnesola ti tudi jaz ne znam svetovat...sem ga sedaj že nekajkrat pozabila piti pa tudi prej sem največkrat po enega pila. Ali na škatlici kaj piše?
Izcedek sem pa jaz imela bolj smrkljast že okoli 1 mesec, tako da meni ni nič napovedoval... Je pa čep toliko bolj  izrazit da ga ne moreš spregledati...se mi je še včeraj zvečer spet malo odluščil...bljak.....

daja27 - tebe so pa domov poslali? Pri nas bi v takem primeru kar sprožili porod do konca v kolikor bi se pri tolikih cm ustavil... Jaz osebno bi si pa želela če se že začne da gre tudi akcija do konca da je čimprej mimouser posted image


_____________________________

*Kdor upa-vztraja-kdor vztraja - ZMAGUJE!
**Poražen si šele takrat, ko se sam predaš.
***Zmagajo tisti, ki verjamejo, da to zmorejo.

(odgovor članu sandra123)
Neposredna povezava do sporočila: 4518
   RE: Avgustovke´08 - 3.del
30.7.2008 11:32:38   
ozziebo
Sem si šele zdaj prišla po kavo, joj kako bom lepa user posted image .
Tamali štrajka z vrtcem, tako da sem ga kar k našim peljala, saj avgusta bomo pa itak koristili rezervacijo, pa ne bo v vrtcu. Očitno res čuti, da se bo nekaj spremenilo. Revček mali, upam, da se bomo čimprej ujeli.

Miškolinček še tukaj čestitke za Filipa!!
 
Naty, Katja držita se!!
 
Erin kje si?
 
Daja, čuvaj se!
 
Sandra, maš pa res super G.user posted image !
 
Zdaj pa šibam na CTG
 
Lep dan vsem, zaenkrat ne pričakujem akcije pred naslednjim tednom user posted image , naše tamale je očitno treba na silo ven spravljat.user posted image

(odgovor članu anita goitan)
Neposredna povezava do sporočila: 4519
   RE: Avgustovke´08 - 3.del
30.7.2008 11:33:48   
ozziebo
O Erin, sem toliko časa pisala, da si še tu.

(odgovor članu ozziebo)
Neposredna povezava do sporočila: 4520
   RE: Avgustovke´08 - 3.del
30.7.2008 11:34:09   
anaya
Zoja Miša: sem šla zdaj po navodila za uporabo magnesola..... piše 2-3 tablete na dan, te so 150mg, torej po Anitinem recepti ( največ 600mg na dan) načeloma lahko vzameš tut 4.... pomoje le izjemoma, to je čist moje laično mnenje....sicer pa kaj vam je soka zmanjkalo???user posted image user posted image user posted image  (ne zamerit, šalim se)

Tatly glede CTGja, pa se pri moji G sedi za razliko od udobja pri Zoji Mišiuser posted image , drugo je pa isto...2 elektrodi (al kaj pač to je) eno na vrh maternice, da se vidi aktivnost le te, drugo nižje "na otročka" da meri premike.... samo utrip ne bo dovolj, more se premikat.... zato preden greš na CTG, pojej nekaj sladkega, hodi po stopnicah, bilo kaj da dete poženeš v tek.... drugače boš predolgo priklopljena... 

(odgovor članu anita goitan)
Neposredna povezava do sporočila: 4521
   RE: Avgustovke´08 - 3.del
30.7.2008 11:35:24   
anaya
Aja pa dobro jutro vsem, tiste ki ste v nizkem štartu pa vam res želim čim hitreje pa čim manj bolečin....

Pa manj kot 20 dni mamo user posted image user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu anaya)
Neposredna povezava do sporočila: 4522
   RE: Avgustovke´08 - 3.del
30.7.2008 11:37:22   
Erin
No jaz sem pa že od včeraj zjutraj v popolni pripravljenosti pa očitno ne bo nič ...še..da ne bom prehitro govorila, v roku 1 ure me lahko že zvije, kajne? Še mojega sem včeraj za vsak slučaj prej nagnala spat da bi bil vsaj malo naspan  če se sredi noči kaj začne... mene skrbi zanj če bi šel z menoj gor in bi dolgo trajalo on pa nič spal, da ne bi potem zaspal za volanom ker njega tako hitro zmanjka... sem za tak primer že mami za taksi rezerviralauser posted image
No spala sem super, potegnila do 10h - kot vedno, rabila eno uro da sem vas prebrala- standard, sedaj pa vam že veselo utrujamuser posted image user posted image user posted image

Grem malce seznamčke posodobituser posted image


_____________________________

*Kdor upa-vztraja-kdor vztraja - ZMAGUJE!
**Poražen si šele takrat, ko se sam predaš.
***Zmagajo tisti, ki verjamejo, da to zmorejo.

(odgovor članu Erin)
Neposredna povezava do sporočila: 4523
   RE: Avgustovke´08 - 3.del
30.7.2008 11:38:20   
sandra123
Erin, vidim, da si še z namiuser posted image user posted image user posted image user posted image . Si kaj boljše danes? No, zgleda, da ne bo moj datum obveljal pri tebi user posted image user posted image user posted image ...
Jaz imam jutri kontrolo v P - pa ne mislim tam ostat, ne ne user posted image ...Kot bi naša Gajka rekla, sem zaprta kot srednjeveška trdnjavauser posted image user posted image user posted image , pa res ne vem, kaj bi potem delala v Puser posted image ...Je bil pa današnji pregled kar boleč....in potem mi še G reče, da lahko že en sam pregled sproži akcijouser posted image ...no, vsaj krvavim ne, tako, da to pri meni sigurno ne bo držalouser posted image ...
Drži se punca, pa počakaj še kakšen dan, če ni še čas za akcijouser posted image .

A o K_a_t_j_i še ni nič novičk???? Upam, da se čimprej reši...držimo pestiuser posted image

_____________________________

Lp, Sandra

(odgovor članu Erin)
Neposredna povezava do sporočila: 4524
   RE: Avgustovke´08 - 3.del
30.7.2008 11:40:56   
buhtlčk
Naty, Katja držim pesti.

Mali si širi rezidenco, jst se pa zadnje tri dni res težko premikam, kar naenkrat sem si začela ful želet, da že grem v P. Dons mam polnih 38 tednov, tko da bi šlo, recimo v petek, ko je že avgust pa luna :)

(odgovor članu ozziebo)
Neposredna povezava do sporočila: 4525
Stran:   <<   < Prejšnja stran  179 180 [181] 182 183   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  179 180 [181] 182 183   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:





Nosečnost: Tabela rasti ploda po tednih
Kako velik je plod v posameznem tednu nosečnosti? Preveri, kako izgleda nosečnost po tednih!
11 dih jemajočih fotografij PORODA DOMA!
Porod doma pomeni absolutno prevzemanje odgovornosti, vračanje k naravi in ??izkazovanje ženske moči – te fotografije to...




Nos.
пеперутка16

Kako majhnim otrokom čistite nos?