|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   kdaj drugi samostojen obrok?
25.8.2008 21:49:02   
*Naja
Moja user posted image je bila do 6tega meseca izključno dojena, sedaj pa 3 tedne uvajava GH. Vsako stvar po 3 dni, tako da sva že probale korenček, cvetačo, bučke, krompir, brokoli, jabolko, hruško, riž. Pupa vse papca, tako da sedaj poje nekje 150ml kaše. Zanima me, koliko časa po uvedenem prvem samostojnem obroku, ste začele uvajati naslednjega? Naša je priden jedec in imam občutek, da kadarkoli bi ji ponudila GH, bi jedla. Sedaj imava uveden en obrok in se mi zdi, da je mogoče še prehitro, da bi ji začela dajati še enega, ker uvajava šele 3 tedne. Kakšne so vaše izkušnje? 

_____________________________

"Čim bolj izkoristi sleherni trenutek tistih prvih mesecev- nikoli se ne bodo vrnili!"
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: kdaj drugi samostojen obrok?
26.8.2008 15:37:07   
gajči
Mi smo tudi začeli z uvajanjem pri 6 m (prej je bil polno dojen), 1. teden je imel en obrok, 2.teden že dva obroka na dan, potem sredi 4. tedna pa sem uvedla še 3. obrok. Najprej kosilo, potem zajtrk in nazadnje večerjo. Razen večerje, ki je mlečna kašica, poje zelo malo gh pri enem obroku.

(odgovor članu *Naja)
Neposredna povezava do sporočila: 2
   RE: kdaj drugi samostojen obrok?
26.8.2008 20:57:15   
Tisana
Patronažna je meni rekla, da lahko dam drugi obrok, ko bo pojedla en cel obrok GH (brez dodanega mleka po flaški na koncu), samo pri nas tega itak še sedaj ni user posted image . Dietetičarka mi je rekla, da prvi mesec daješ GH za kosilo, potem naslednji mesec dodaš popoldansko malico (sadje), potem tretji mesec večerjo (žitno mlečna kašica)...Gastroenterologinja pa mi je rekla, da mora punca jesti vse obroke GH, ker toliko poliva, pa čeprav smo GH takrat uvajali šele 1 mesec.No, zdaj se pa odloči user posted image

_____________________________

V mladosti zamujenih norosti ne more nadomestiti vsa modrost starosti. (Bertrand Russel)

(odgovor članu gajči)
Neposredna povezava do sporočila: 3
   RE: kdaj drugi samostojen obrok?
26.8.2008 22:28:49   
Zofy
Ma jaz sem imela včeraj patronažno na obisku oz. je prišla, da mi razloži o uvajanju GH. Je rekla, da lahko dam kak rižolino že kar takoj zvečer, ker je moja pupa velika in mogoče se zaradi tega zbuja ponoči. Tako sem ji po slabem tednu uvajanja GH dala včeaj zvečer riževe kosmiče od Milupe in jih je zmazala z velikim užitkom. Posledic ni bilo, nič jo ni matral želodček, spala pa tudi ni bistveno dljeuser posted image

Aja, stari pa smo 5m in pol.

(odgovor članu Tisana)
Neposredna povezava do sporočila: 4
   RE: kdaj drugi samostojen obrok?
28.9.2008 17:22:32   
Nagajučk
Z mojo puncico sva zaceli z GH pri 4,5 m. Prvo sva imeli samostojni obrok zelenjave, kar hitro je sledil tudi samostojni obrok sadja ( v roku 14 dni). Tako ,da ima sedaj 2 samostojna obroka na dan.
Z uvajanjem GH sva zaceli tudi iz razloga,ker se mi je zacela zbujati ponoci (prej spala skoz celo noc). Kljub temu, da ima zdaj samostojna obroka, se še zbudi pnoci (ne ravno vsakonoc, ampak pogosto).
Tko, da ce user posted image pokaze zanimanje za hrano in apetit ter dobro prebavlja, potem ji/mu le ponudi se drugi obrok. Eni potrebujejo vec, drugi manj. Vsak pa ob svojem casu.

Mene pa zanima, ce dojite vmes med dvema samostojnima obrokoma. Npr.,midve imava zjutraj prvo dojenje, potem naslednji obrok je sadni, naslednji zelenjavni in potem nama ostaneta se dva obroka dojenja. Nekak mi niti ne znese imeti dojeni obrok med samostojnima obrokoma, da ne bi bil potem drugi samostojni obrok prepozno.
Se mi je pa zdej že tri noci zapored zbudila ob cca.enaki uri in nenormalno jokala(nic novega nisva poskusali), tko da ne vem kaj bi bilo. Sem se dans odlocila, da probava samo z enim samostojnim obrokom, ker tudi tezko kaka, pa da vidim ce bo kej boljs.

Ima katera kej podobnega v vezi z nocnim zbujanjem?

(odgovor članu *Naja)
Neposredna povezava do sporočila: 5
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:





Kakšna je prava postelja za dojenčka in ot...
Ko se odpravite v trgovino z otroško opremo, osupli obstanete: koliko različnih posteljic in zibelk! Le katera bi bila n...
To so najbolj redka otroška imena
Med izumirajočimi imeni so po našem mnenju čudovita imena tudi za sodobne novorojenčke. Katera imena vse bolj izginjajo ...




Nos.
пеперутка16

Kako majhnim otrokom čistite nos?