|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   ko nastopijo bolniške
16.9.2008 9:54:55   
tisa80
No, pa je prišel težko pričakovani vrtec in z njim tudi razne viroze in druge bolezni. Zanima me kako vaši delodajalci gledajo na to ko ste odsotne.Namreč naš korenjak je zelo nagnjen k raznim bronhitisom in bronhiolitisom in mi je rekla zdravnica,da naj se kar pripravim prvih par mesecev ,da bom kar veliko odsotna z dela.No sedaj sem že na bolniški in naj povem da je že panika v službi.Vem da me potrebujejo in vem tudi da me moj sonček potrebije,sedaj pa še bolj ko je bolan.Naj povem da sem v firmi ki delamo pod hudim pritiskom in so mi že zadnjič rekli če tega ne zdržim naj vzamem knjižico.Res je da nisem nikoli manjkala oz.simulirala in vlekla kakšno bolniško.Rajši sem prišla prej delat če tudi nisem bila še ok.Glede na to da nesprejemajo kaj dobro mamice z majhnimi otroci imam občutek,da bodo nastopile kakšne sankcije oz.postavili me bodo pred dejstva.
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: ko nastopijo bolniške
16.9.2008 10:01:20   
diva 4
IZVIRNO SPOROČILO: tisa80

Glede na to da nesprejemajo kaj dobro mamice z majhnimi otroci imam občutek,da bodo nastopile kakšne sankcije oz.postavili me bodo pred dejstva.


Res ni lepo , na žalost pa je to realnost. Mislim pa , da ima tvoj otrok tudi očeta, ki lahko koristi bolniško. Ali pa si nekaj dni na bolniški, ko je res hudo, ko pa se stanje izboljšuje pa naj vskoči babi servis - če je na voljo.

(odgovor članu tisa80)
Neposredna povezava do sporočila: 2
   RE: ko nastopijo bolniške
16.9.2008 10:04:01   
nuala
Jaz vsekakor razumem obe plati medalje.
Če si mamica z majhnimi otroki je težko imeti še pomembno mesto v službi. Nekaj boš vsekakor morala žrtvovati. Če so ti otroci pomembni, je fino nekaj let, do recimo enega 7. leta imeti manj zahtevno delo ali krajši delovni čas. Razlogi? Manj si utrujena in napeta od službe ter imaš več energije in potrpežljivosti z otroki.
Če ti je kariera pomembna, bo treba nekaj organizirati z otroki, babice, tete, privatno varstvo oz. varuška samo za tvoje otroke.
Seveda obstajajo tudi izjeme, ki zmorejo oboje. Te se delijo na tiste, ki oboje tudi resnično zmorejo ( in nosijo delo tudi domov ter delajo npr. ponoči ) in tiste, ki so potem sitne tako z otroki, kot v službi, ker so enostavno preobremenjene.
Tako da, vsaka mora zase vedeti, v katero kategorijo spada oz. kaj ji je res najpomembnejše.

_____________________________

Zakaj bi učil prašiča letati; izgubljaš čas in vznemirjaš prašiča.

(odgovor članu tisa80)
Neposredna povezava do sporočila: 3
   RE: ko nastopijo bolniške
16.9.2008 10:07:25   
Splet.Ka
Pri nas sva bili s punčko od začetka vrtca do marca 5x v bolnici. Moj delovni mesec je zgledal približno tako: 3 tedne na bolniški, 1 teden v službi. Imam tako srečo, da mi niti enkrat v službi niso rekli, da to ni ok. Vedno, ko sem sporočila, da je kaj narobe, so mi rekli, naj se punčka pozdravi in naj potem pridem. Imam res idealno službo.

No, pri nas sem bila vedno jez doma, nikoli vd mož. Zato, ker se je punčka še dojila, kar jo je pogosto rešilo pred infuzijo. V bolnici sva bili po kakšen teden, doma pa potem še vsaj en teden, če ne več, da se je do konca pozdravila. Imela je tako oslabljen imunski sistem, da je itak kmalu ozdravela...rekord je bil 18 zaporednih dni v vrtcu, takrat smo prav proslavljali.

Raznih babi servisov in drugih na žalost nimamo. Ko je bila pa punčka toliko samostojna, da se je dalo, če je bila bolna, meni kaj odlepiti od nje, pa nisem bila več na bolniški. S šefom sem se dogovorila, kaj lahko naredim od doma v času, ko punčka spi ponoči in čez dan. Jaz sem delo opravil do dogovorjenega termina, navodila so bila jasna in se niso spreminjala in vsi smo bili zadovoljni.

Ampak žal nisem slišala še nobene podobne zgodbe.

_____________________________

Cvetim...

(odgovor članu diva 4)
Neposredna povezava do sporočila: 4
   RE: ko nastopijo bolniške
16.9.2008 10:09:54   
Volga
IZVIRNO SPOROČILO: Splet.Ka

Imela je tako oslabljen imunski sistem, da je itak kmalu ozdravela...rekord je bil 18 zaporednih dni v vrtcu, takrat smo prav proslavljali.



Bravo za tvojega šefa, te pa prosim, da malo razložiš odebeljeno. Torej, če imaš slab imunski sistem hitro ozdraviš, kakor jaz razumem?

< Sporočilo je popravil Volga -- 16.9.2008 10:10:46 >

(odgovor članu Splet.Ka)
Neposredna povezava do sporočila: 5
   RE: ko nastopijo bolniške
16.9.2008 10:10:12   
enkratna
Grozljivo, ne morem verjeti da to slišim! (ali pač)

Moja prijateljica (in istočasno takratna sodelavka) je tudi pogosto manjkala. Takrat je šef oddelka ji rekel: "Potrebujem vas tukaj, razumem, da otrok zboleva. Pripravljen sem vam plačevati tudi varuško, samo da bi vas imeli več tukaj." (manjkala je pa res skoraj vsakih 14 dni)
To jo je tako zadelo v srce, da je rekla možu (ki je bil ravno 5-6 mesecev v novi službi), če lahko še on kdaj vzame bolniško. Ko je le-ta prvič omenil to svojemu šefu, je le ta komentiral: "Pa saj ne morem verjeti, vzel sem copato v službo! A žena pa ne more ostati z otrokom doma?"

Za otroka je najboljše zdravilo mama. Definitivno vsaj prvi, drugi dan. Potem pa... upam, da se boš odločila ali menjati kolektiv ali najti drugo rešitev za varstvo otroka (babici, varuška,...?). Zaradi bolniških ti jasno ne bodo smeli dati knjižice, a se bojim da zvenijo kot kolektiv, ki igra z "umazanimi triki".... Že to, da so te spomnili na knjižico, se mi zdi podlo. In najhuje je to, da najraje to rečejo ljudje, ki so sami manjkali v službah zaradi otroških bolezni!! OBUP!



(odgovor članu tisa80)
Neposredna povezava do sporočila: 6
   RE: ko nastopijo bolniške
16.9.2008 10:14:42   
enkratna
IZVIRNO SPOROČILO: nuala
Če ti je kariera pomembna,


Nuala, ti si razumela, da je za tiso80 pomembna kariera?? Iz katerega stavka pa si to razumela?
Jaz pa sem razumela, da dela v kolektivu, kjer si človek samo, ko si prisoten in delaš vsaj 8 ur na dan. Kakršnakoli (ponavljajoča se) odsotnost pomeni, da si "kužen" in neuporaben za kolektiv.... In da tiso80 pošteno skrbi, kako obdržati to preklemansko službo in istočasno poskrbeti za otroka.


(odgovor članu nuala)
Neposredna povezava do sporočila: 7
   RE: ko nastopijo bolniške
16.9.2008 10:32:10   
Splet.Ka
IZVIRNO SPOROČILO: Volga

IZVIRNO SPOROČILO: Splet.Ka

Imela je tako oslabljen imunski sistem, da je itak kmalu ozdravela...rekord je bil 18 zaporednih dni v vrtcu, takrat smo prav proslavljali.



Bravo za tvojega šefa, te pa prosim, da malo razložiš odebeljeno. Torej, če imaš slab imunski sistem hitro ozdraviš, kakor jaz razumem?


Se opravičujem, pomota. Itak je kmalu spet zbolela...

_____________________________

Cvetim...

(odgovor članu Volga)
Neposredna povezava do sporočila: 8
   RE: ko nastopijo bolniške
16.9.2008 12:50:04   
nuala
Sori Enkratna ( žal nismo vsi tako enkratni ), tako sem stvar razumela. Da je to firma, ki se ukvarja z nečim pomembnim, da so vsi delavci v tem podjetju pomembni in da izpad enega povzroči pravo katastrofo. Da so torej nenadomestljivi.
Zato sem tisi80 poskušala predlagati, da naj razmisli o zamenjavi delovnega mesta za čas, ko so otroci ( otrok ) majhni. Naj poskusi poiskati tako delovno mesto, kjer bodo delavci lažje nadomestljivi. Ali pa naj poskusi najti koga, ki bo skrbel za otroka, če bo potreboval oskrbo in bo ona morala na delo.
Jaz sem pač realist in menim, da če je v podjetju tak odnos, da se ne bo kar popravil.

_____________________________

Zakaj bi učil prašiča letati; izgubljaš čas in vznemirjaš prašiča.

(odgovor članu tisa80)
Neposredna povezava do sporočila: 9
   RE: ko nastopijo bolniške
16.9.2008 14:09:14   
lenika
Sama delam v šoli, kjer imamo zelo velike probleme z nadomeščanjem. Tukaj ne gre za kariero, ampak enostavno, če manjkaš, moraš vseeno napisati priprave in jih predati, učiteljica podaljšanega bivanja pa potem dela dvojni šiht. Ravno zato se vsi trudimo, da bi bili čim manj odsotni. Moj sine je šel lansko leto v vrtec in je bil od oktobra do aprila 8x na antibiotikih, sama pa nisem v šoli manjkala niti enega dneva. Na srečo imam v isti hiši taščo, ki je v penziji in je z veseljem popazila na njega, ko sem bila v službi. Vem, da otrok, ko je bolan najbolj rabi mamo, a žal to povsod ni možno. Je pa res, da sem takoj po službi letela domov in ga cartala cel popoldan in potem velikokrat še celo noč in nato drugo jutro vsa neprespana in utrujena stopila v razred, kjer sem morala biti nasmejana in polna energije. Je bilo zelo težko, moram priznati, ampak smo preživeli. Od aprila do sedaj ni bil niti enkrat bolan in upamo samo, da bo bolje kot je bilo prejšnjo zimo.

(odgovor članu nuala)
Neposredna povezava do sporočila: 10
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:





Glivična okužba nožnice – pogost vzrok nep...
Čeprav večinoma mine brez posebnosti, je glivična okužba nožnice ali bakterijska vaginoza precej pogost vzrok za neplodn...
Nosečnost: Tabela rasti ploda po tednih
Kako velik je plod v posameznem tednu nosečnosti? Preveri, kako izgleda nosečnost po tednih!
Zgodbe malih junakov: 9 dni sem bila v ume...
Sprejeli so me v zelo kritičnem stanju na Infekcijsko kliniko, opravili nujen carski rez, intubirali. Potem sem bila v ...
Otroci, ki se zbujajo zgodaj zjutraj so ...
Se vaš malček zjutraj prebuja skupaj s petelini, ne glede na to ali je delovni dan ali vikend? Imamo dobro novico za vas...
Prvomajske počitnice so najlepše ob morju
photo
Odkrijte popolno spomladansko harmonijo v Adrii Ankaran, zeleni mediteranski oazi. Napolnite se z energijo daleč stran o...




Plenice.
пеперутка16

Kdaj ste otroka začeli odvajati od plenic?