Estrella*
|
IZVIRNO SPOROČILO: kasso IZVIRNO SPOROČILO: Naty* špelin@ js mam situacijo kot ti, sam da je pri meni tko z mami, ne z atijem. Čeprav je naredila še bolj grdo, kot da me samo ne bi pogledala, ampak ta tema je bolj za pogovore v živo, da ne bom utrujala (sicer pa nekaj že tudi veš). No ona je precej premožna in js sm se odločla, da se ne bom odpovedala niti pikici tistega, kar mi po zakonu pripada. Če nimam od nje nič zdaj oz. nisem imela, dokler sem jo rabila, bom vzela pač kasneje. Sicer se boš ti odločila za sebe, js vem, da se bom tako . Tud tebe nima kej vest pečt, če se boš tko odločla. Ne po zakonu, ampak po življenjskih pravilih bi ti pripadalo, da maš atija, če se te je pa odrekel, pa odnesi vsaj tisto, kar ti po zakonu pripada . Samo omenila bi možnost, kako lahko ostaneta še brez tistega, kar vam pripada po zakonu oz. nujnega deleža. V primeru, da oče ali mama sklene z nekom, ni nujno da je sorodnik, pogodbo o dosmrtnem preživljanju in jo le ta tudi izvaja, se lastništvo ob smrti prenese na to osebo. Nujnih deležev ni, ampak lahko le s tožbo poskušaš tako pogodbo razdret. Naty nočem morit, ampak ti le želim povedat, da če ima tvoja mama s kakšno osebo tako pogodbo, boš zelo zelo težko prišla do nujnega deleža...da ne bi bila kasneje preveč razočarana. No, upam, da tvoja mama ni tako bistra, da bi sploh kaj takega sklepala. To je res, kar je napisala kasso. Jaz sem z mamo imela sklenjeno pogodbo o dosmrtnem preživljanju in je bilo celotno premoženje izklučeno iz dediščine.To je odplačna pogodba. Če se ta pogodba dosledno izpolnjuje jo je nemogoče izpodbit, če pa je narejena provizorično, se jo da, vendar mora človek v civilno tožbo. Je pa en hakelc. Npr., da je premoženje ocenjeno na 100 000 eur in če s svojim delom nisi" odplačal" te vsote, potem lahko ostali dediči zahtevajo nujni delež na neodplačan del.
|