|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   Mravlje v stanovanju
9.10.2008 10:06:17   
malania
Mene pa zanima, kako se znebiti mravelj v stanovanju.
Nahajajo se predvsem v kuhinji, pa tudi v kopalnico zaidejo user posted image  Naj povem, da imamo vse ''sladko'' zapakirano in v škatlah, pa tudi posodo vsaj splajhnemo, če ne že pomijemo in pazimo da ni kakšnih ostankov hrane. So pa te mravlje takšne majhne (prav mini, oranžne barve). Kupila sem že tiste hišice od Raida pa ne pomaga kaj dosti. S pipsom po kuhinji (pult in ostalo) pa ne morem vedno špricat user posted image
Kakšna ideja?

_____________________________

Ni grdih žensk, so samo lene.
H. Rubinstein
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: Mravlje v stanovanju
9.10.2008 10:22:53   
smrček
Poskusi s pecilnim praškom. Malo ga potrosi po njihovih poteh, oz. tam kjer se največ zadržujejo. Mi smo se jih pred dvema letoma na ta način uspešno znebili.

_____________________________

Ja, v ponedeljek začnem hujšat. Jasno?

(odgovor članu malania)
Neposredna povezava do sporočila: 2
   RE: Mravlje v stanovanju
9.10.2008 11:07:34   
Spark
Tiste male mravlje so zelo trdovratne. Zelo težko se jih je znebiti. Pri moji mamici so morali vse 4 bloke ki se skupaj držijo nekako špricati in potem je bil efekt. Ampak se po kakem letu vrnejo. 

(odgovor članu smrček)
Neposredna povezava do sporočila: 3
   RE: Mravlje v stanovanju
9.10.2008 11:56:31   
cgorjanc
Ja to so mravlje ,ki se jim reče faraonke.Je zlo zoprna zadeva.Pr nam v bloku so tud vse našprical,sam ni kej dosti pomagal,ker naj bi bil efekt pri vseh stanovalci sam se veš kak je to čisto vsak ni dovolil vstopa oz. al ga ni blo doma .....Poskušaj posebno okol pip našpricat pa celo kopalnico dovod vode in odtok.Velik sreče

(odgovor članu malania)
Neposredna povezava do sporočila: 4
   RE: Mravlje v stanovanju
9.10.2008 12:18:58   
Dvoje src
Posuj s cimetom, pri nas je vsaj začasno pomagalo. Kdaj si pa nastavla pasti od raida? Ker pr nas so rable ene 2-3 tedne, pa so se vse spucale.

_____________________________

Ni pomembno, kaj imaš v žepu, ampak kaj imaš v srcu.

(odgovor članu cgorjanc)
Neposredna povezava do sporočila: 5
   RE: Mravlje v stanovanju
9.10.2008 13:01:56   
massylou
Ja, to so faraonke.
Če jih imate vi, jih ima/bo imel cel blok.
Uničite jih lahko samo tako, da se cel blok vzame skupaj. Strokovna najeta dezinsekcija ne pomaga trajno. Govorim iz izkušenj. Imaš mir mesec, mogoče dva, potem se pa vrnejo.
Postopoma se naselijo povsod, so trdožive in pri hrani niso izbirčne: jedo tudi bombaž, kar pomeni, da jih boste čez nekaj časa imeli tudi v spodnjem perilu, v postelji, kakšna bo celo v hladilniku...

Naredite akcijo. Kjer sem prej stanovala (mama je še tam), je bilo tako, da je imel cel blok 1 teden časa, da je kompletno očistil celotno stanovanje, nato pa vsak sam v lastnem gospodinjstvu našprical popolnoma vse: vse kote, štekarje, robove, okna, vrata, cevi, notranjosti omar, odtoke, špranje, zlasti kuhinja in kopalnica... Skratka vse je moralo biti našpricano. In čez 1 mesec ponovi vajo. Hišnik je poskrbel za hodnike, kleti, dvigalo, kurilnico...

Rešili smo se jih za trajno (zdaj je že vsaj 10 let tega). Sodelovati pa morajo vsi do zadnjega, saj bodo v nasprotnem primeru mravlje zašle tja, kjer ne bo našpricano in se od tam ščasoma spet širile.

Pomaga samo 1 insekticid: FARACID. Dobiš ga v vsaki trgovini. Ima ga naš Mercator, recimo. Z njim se da začasno nekoliko umiriti zadevo.
Treba je povedati v bloku in orgirati čimprej. Ker prihaja zime, mravljice pa ne bodo hotele biti zunaj.

(odgovor članu Dvoje src)
Neposredna povezava do sporočila: 6
   RE: Mravlje v stanovanju
9.10.2008 13:10:45   
Lu
Tudi mi jih imamo user posted image  Komplet kuhinjo sem prešpricala z tisto zadevo, ki so nam jo dali dezertirci in je zdaj ok. se pa spet pojavljajo v kopalnici, otroški sobi, dnevni sobi user posted image user posted image  Grozna zadeva. Se bo treba kar odselit za par dni in res vse prešpricat. Baje naj bi hodile tudi iz fasade notri. In zdaj ko se bliža zima, jih imamo cel kup.

_____________________________

Maja 21.02.2005 ribica
Tian 03.10.2006 tehtnica
Maša 21.1.2011 vodnarka

(odgovor članu massylou)
Neposredna povezava do sporočila: 7
   RE: Mravlje v stanovanju
9.10.2008 13:17:15   
Piruri
Pri mravljah je tako...one pošljejo ene par mravljic "izvidnike" v kontrolo, če se kaj dobrega potika po stanovaju (predvsem v kuhinji)...zato je najbolje, da v "sezoni" njihovih napadov malo bolj sesate, brišete, špricate s čistili...predvsem je potrebno te "izvidnike" uničiti in za njimi zabrisati sledi, ker za sabo namreč puščajo nekakšno sled, da se vedo vrnit nazaj v "bazo" in poročat o "gostitelju"...

Mi to storimo ob prvem pojavu mravelj in jih kar s stelexom pošpricam in potem grem čez cel pult in še po tleh, če je treba...in po kakšnem dnevu imamo mir...zdaj pa že 2 leti nič...

Moja mama pa je vedno posipavala sol na poti, kjer so se šetkale in je tudi pomagalo....


_____________________________

www.by-ab.si

(odgovor članu Lu)
Neposredna povezava do sporočila: 8
   RE: Mravlje v stanovanju
9.10.2008 13:24:47   
Splet.Ka
Tudi mi smo nesrečni lastniki faraonk.

Za začetek nabavi Faracid ali še bolje Faracid Efekt, prodajajo jih v trgovinah z vrtnimi zadevami. To je škropilo. Faraonke ne palijo na nobene pecilne praške in na druge rešitve, ki veljajo za običajne mravlje.

Mah, sem tako razjarjena zaradi teh faraonk, da sploh ne vem, kje naj začnem pisatiuser posted image user posted image user posted image . Če povzamem: Če bi vedela, da so v tem bloku, stanovanja zagotovo ne bi kupila, ker so mi pojedle že ogromno živcev.

No, mi tukaj stanujemo 3 leta. Prvo leto je prišla mimo kakšna mravljica. Ker imava z vd možem že izkušnje z njimi iz študentskih stanovanj, sva tiste dele stanovanja, kjer so se pojavljale, pošpricala s Faracidom. Eno leto je bilo ok.

Naslednji začetek kurilne sezone je bila pa katastrofa. Doma smo imeli vse dobesedno zgloncano, nikjer nobene drobtinice kruha, pult dobesedno dezinficiran. Ampak en dan je bila cela vojska mravelj (na stotine) na policah v kuhinji, drugi dan v tistem elementu, kjer imamo servete in pribor in to, tretji dan med zapakirano hrano....pa enkrat so napadle omaro v veži, tako da smo vse zimske stvari prešpricali in dali prat....pa v svežih brisačah so bile.

Bila sem res obupana. Klicala sem našega upravitelja bloka, ki mu je itak vseeno, kaj se dogaja. Pa inšpektorja, ki mi je povedal, da gredo faraonke praktično na vse - tudi na čistila. Tako da ne pomaga, če imaš zgloncano v stanovanju.

Potem sem dosegla, da smo prejšnje poletje cel blok prešpricali. Prišli so tisti "ghost bustersi". Nastal pa je problem, ker je upraviteljica naredila zanje tako antireklamo, da se mnogo ljudi NI odločilo za špricanje in je trajno uničenje mravelj čisto nemogoče. In ravno naši neposredni sosedje niso pustili špricatuser posted image

Skratka, potem so se mravlje pojavljale redkeje...do letos skoraj nič. Še vedno zelo pazimo na čistočo v stanovanju.

Zdaj, ko so začeli kuriti, pa jih vidim, kako prodirajo na primer s podbojev pri vratih, izza polic ob oknih...jaz pa stražim s Faracidom in škropim. To je vse, kar mi ostane. user posted image user posted image

_____________________________

Cvetim...

(odgovor članu Lu)
Neposredna povezava do sporočila: 9
   RE: Mravlje v stanovanju
9.10.2008 13:56:04   
puncica
raid pena (rdeča flaša s šprico) dela čudeže in nam je edino tako uspelo spravit ven mravlje in da se ne vračajo več.

_____________________________

Zunanji svet je le odsev sveta, ki ste ga ustvarili v svoji notranjosti.

(odgovor članu malania)
Neposredna povezava do sporočila: 10
   RE: Mravlje v stanovanju
9.10.2008 19:54:56   
malania
Ufa... faraonke torej user posted image
Ja, moram reči, da tudi jaz glancam tisti pult, pa pazim da ja ni kake drobtinice kruha kje...
Sicer pa se mi zdi, da zdaj hodijo iz une jamice kjer je za kuhat na plin (ne uporabljava plina, le elektriko). Tako da sem razmišljala da bi dala kaj noter, samo ne vem... če pecilni in cimet ne pali... teh kemikalij ravno ne bi dajala tja kamor se kuha. Je pa zelo zanimivo da kakšen dan dobim kar po enih 10 crknjenih na pultu user posted image  Sploh ne vem od kje in kako poginejo? Moram pa reči da do omar s perilom (i hope so) še niso prišle. Imamo pa hišice raid nastavljene že od poletja (s tem da med poletjem sploh nisva bila v stanovanju).
Bom poskusila kar ste predlagali. Ne vem pa kako je pri sosedih, ali jih imajo tudi oni ali ne user posted image

Hvala vsem!

_____________________________

Ni grdih žensk, so samo lene.
H. Rubinstein

(odgovor članu puncica)
Neposredna povezava do sporočila: 11
   RE: Mravlje v stanovanju
10.10.2008 8:25:16   
Šaki
IZVIRNO SPOROČILO: malania

Kupila sem že tiste hišice od Raida pa ne pomaga kaj dosti.
Kakšna ideja?


koliko časa pa si pustila tiste hišice.
ker jz jih pustim sigurno od 3-4 mesece.ali pa malo manj.
in pol izginejo.res.
sm pa prvič se kmal naveličala pa jih vrgla v smeti zdj pa vidm da bi jih mogla dalj časa pustit.

ostale ki sm jih pa zasledila sm pa enostavno z metlo pomedla in vrgla na travo.probaj.

(odgovor članu malania)
Neposredna povezava do sporočila: 12
   RE: Mravlje v stanovanju
10.10.2008 9:05:08   
Anonimen
IZVIRNO SPOROČILO: smrček

Poskusi s pecilnim praškom. Malo ga potrosi po njihovih poteh, oz. tam kjer se največ zadržujejo. Mi smo se jih pred dvema letoma na ta način uspešno znebili.


Na ta način smo se mi rešili za vedno mravelj.user posted image user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu smrček)
  Neposredna povezava do sporočila: 13
   RE: Mravlje v stanovanju
10.10.2008 9:14:58   
malania
IZVIRNO SPOROČILO: bad girl

IZVIRNO SPOROČILO: malania

Kupila sem že tiste hišice od Raida pa ne pomaga kaj dosti.
Kakšna ideja?


koliko časa pa si pustila tiste hišice.
ker jz jih pustim sigurno od 3-4 mesece.ali pa malo manj.
in pol izginejo.res.
sm pa prvič se kmal naveličala pa jih vrgla v smeti zdj pa vidm da bi jih mogla dalj časa pustit.

ostale ki sm jih pa zasledila sm pa enostavno z metlo pomedla in vrgla na travo.probaj.


Ja tiste hišice sem kar pustila tam (so še zdaj na mestu), sem pa se odločila da jih kupim še in nastavim še drugod kjer se ta golazen sprehaja. V kopalnici jih do zdaj še nisem opazila (zaenkrat!!!) imam pa tudi tam nastavljeno hiško.

_____________________________

Ni grdih žensk, so samo lene.
H. Rubinstein

(odgovor članu Šaki)
Neposredna povezava do sporočila: 14
   RE: Mravlje v stanovanju
10.10.2008 9:16:41   
malania
IZVIRNO SPOROČILO: Didlinaa

IZVIRNO SPOROČILO: smrček

Poskusi s pecilnim praškom. Malo ga potrosi po njihovih poteh, oz. tam kjer se največ zadržujejo. Mi smo se jih pred dvema letoma na ta način uspešno znebili.


Na ta način smo se mi rešili za vedno mravelj.user posted image user posted image user posted image user posted image



Ja, tudi to bom poskusila (samo nimam trenutno pecilnega v stanovanju), sem pa dobila nekaj cimeta in ko grem v kuhinjo se mi zahočejo kar krompirjevi cmoki ker tako lepo diši user posted image
Bom poročala, bom pa vsekakor posula tudi pecilni!

_____________________________

Ni grdih žensk, so samo lene.
H. Rubinstein

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 15
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:





Glivična okužba nožnice – pogost vzrok nep...
Čeprav večinoma mine brez posebnosti, je glivična okužba nožnice ali bakterijska vaginoza precej pogost vzrok za neplodn...
Nosečnost: Tabela rasti ploda po tednih
Kako velik je plod v posameznem tednu nosečnosti? Preveri, kako izgleda nosečnost po tednih!
Zgodbe malih junakov: 9 dni sem bila v ume...
Sprejeli so me v zelo kritičnem stanju na Infekcijsko kliniko, opravili nujen carski rez, intubirali. Potem sem bila v ...
Otroci, ki se zbujajo zgodaj zjutraj so ...
Se vaš malček zjutraj prebuja skupaj s petelini, ne glede na to ali je delovni dan ali vikend? Imamo dobro novico za vas...
Živilo, ki preprečuje pojav alergij pri ot...
Znanstveniki iz Nove Zelandije so prišli do zanimivega odkritja, da lahko samo z enim samim živilom v prehrani otroka zm...




Nos.
пеперутка16

Kako majhnim otrokom čistite nos?