|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  63 64 [65] 66 67   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: Celjanke (z okolico)
23.10.2008 20:48:24   
mbd0411
Pozdravljene moje punce!   Končno doma.Nik je ob rojstvu tehtal 3420g  dolžina 51 cm,obseg glave 36 cm.Malo sem narobe sporočila grame.   Kot že veste sem v noči iz 19.10. na 20.10. začela krvaveti.Seveda sem vedela,da se je začelo in da se lahko pripravim na odhod..Ker nisem človek panike,pač pa vsako potezo če je le mogoče trikrat premislim,sem se pripravila na čakanje…
Nekje ob 01:50 sem začutila popadke,te sem seveda že kake 2 dni prej v zelo mili obliki na nekaj ur.Ker nisem čutila zaspanosti,sem bila na računalniku,gledala tv…. Seveda sem šla tudi spat,vendar so bili popadki že močnejši in pogostejši,zato sem vse skupaj lažje prenašala stoje in hodila po hiši.Med tem se je opralo še perilo,ga obesila in še neke malenkosti postorila.Ob nekje 6 uri zjutraj so bili popadki že na 10 minut med tem sem morda spala vsega skupaj 1 uro.Zdaj sem že res komaj čakala,da bo ura toliko,da se Benjamin zbudi in ga spravim v šolo,potem pa proti Celju.. In sem prišla v porodnišnico Celje,povedala,da sem pač prišla dan prej na ctg,ker krvavim in sem ponoči imela popadke.Seveda jih tam v bolnici nisem imela več. Sestra,ki je sprejemala na ctg mi je dala spalno srajco in jaz sem jo vsa šokirana vprašala,ja zakaj pa to? Pa je rekla,ja saj se je verjetno začelo dogajati ne?Ha,ha,ha to sem pač jaz.
Oblekla sem se in čakala na dr Korena.Malo mi je bilo mučno,ker na ginekologa nisem ravno navajena,saj imam zdravnico.Seveda prijetno presenečena nad pregledom,malo odprta za en prst sem odšla na oddelek-čakanje na popadke… Nekje okrog 12 ure sem šla na ctg,kjer je po določ.času pokazalo,da sem imela popadek in takrat je srčni utrip otročka močno padel.Po ponovnem pregledu so se odločili,da grem v porodno.
Ob 14 uri sem prišla v porodno,kjer me je babca Branka priklopila na ctg in čakanje na moje popadke se je začelo.Ker so se začeli na 5 minut,a so bili zelo blagi,se je zdravnik odločil,da dajo umetne popadke in vse skupaj malo pospešijo.
Nekje ob 16 uri se je vse skupaj  začelo bolj intenzivno,čeprav sem se še sprehajala po porodni.Odpirala sem se počasi zdaj samo 3 cm.Ob okr.17 uri so bili popadki že zelo močni in je bilo že kar pestro.Babca mi je bila v veliko pomoč.Z dihanjem so bile bolečine manj strašne.Zdravnica,ki je prišla pogledat je rekla o bomo rodili.Dobila sem močan popadek,ki me je silil na pritiskanje.Babca mi da zeleno luč za pritiskanje in jo seveda ubogam.Preplavila me je grozna bolečina,saj sem se v dveh popadkih odprla iz 3 cm na 10 cm.Čutila sem,da mi spodaj vse trga in hkrati sem vedela,da me čaka nekaj lepega. Bolečina,ki me je obšla in pritisk na moj spodnji del je bil grozen in moje telo ni imelo več nobene kontrole nad vsem tem.V tistem sem čutila kako nekaj velikega gre skozi moje telo,pritisnem z zadnjim atomom moje moči in takrat iztis- olajšanje…v tistem sem pogledala in brez diha čakala-potem pa jok,sprva tih nato močnejši.Vrglo me je na posteljo in sem zajokala.Nika sem dobila takoj na prsi.Tako droben se je zdel.In potem cartanje…. Zelo sem se pretrgala,a so večina šivi notranji in me ne boli preveč.
Tudi Nik je zdrav.Morali so mu spodrezati kožico pod jezičkom,ker je bil priraščen,zato ni mogel sesati.To so ugotovili drugi dan,jaz pa brez mleka…Zdaj se lepo dojiva in malo dodajava,mleko pa se počasi povečuje.Nik spi in je priden,zato sem tudi napisala hitro svojo zgodbo. Kar solze so me zalile,ko sem brala kako ste navijale zame. Jutri pa bom dala slikce v moj album.

Prvi sonček se je rodil 4.novembra 2001 (4080g 51 cm)
Drugega pa smo težko dočakali 20.oktobra 2008 (3420g 51cm)

(odgovor članu katja_p)
Neposredna povezava do sporočila: 1601
23.10.2008 20:48:37   
Dali*
IZVIRNO SPOROČILO: Bethany

Živjo, Mani2. Ti kar beri, pa napiši tudi kaj user posted image . Kar se pa sprehodov tiče: V prejšnjih mesecih, ko je bil trebuh še manjši in lažji, je men zelo pasala pot po mestnem gozdu, recimo po srčni poti gor, potem pa na vrhu desno v gozd, ful luštna pot, taka razgibana. Drugače pa zdaj, ko mi bolj leži raven teren, pa kar po levem bregu Savinje do visečega mosta. Sam da je ta pot kar precej oblegana s srehajalci in tekači. Je pa fajn ohranjat kondicijo, da bo porod lažji. user posted image

Tko, če ne bo snega, kot ga napovedujejo z 60% verjetnostjo in - 5 stopinj drug teden bomo šle na en šet. Predlagam kar levi breg Savinje do visečga pa nazaj, pa na en čajček potem. Ne bomo se preveč matrale...

(odgovor članu Bethany)
Neposredna povezava do sporočila: 1602
23.10.2008 20:56:55   
Dali*
mbd - ma kok sem vesela, da si se nam javila vsa srečna in pozitivna. Ob tvoji porodni zgodbi so mi šle kar solze po licih.

Čestitke še enkrat, tokrat bolj osebno in naj bo mali Nik zdrav in ne preveč jokav. Sedaj nam boš pa na voljo z nasveti user posted image .

(odgovor članu Dali*)
Neposredna povezava do sporočila: 1603
23.10.2008 21:01:12   
Dali*
IZVIRNO SPOROČILO: katja_p

Bethany, dej mi pošlji kontakt od te dohterce, da se js naročim. Bom 90 % šla na to, 5x. Pa bomo vidli, če bo kaj pomagalo user posted image

Če ne bo Bethany jezna, ti bom kar napisala kontakt, ker ga imam ravno pri roki.

Dr. Marija Ocvirk 780 81 44 ali ginekologija@terme-dobrna.si.

Pa probaj se zmenit, da ti bo delala v Celju, da se ti ne bo treba vozit na Dobrno. Sej sem ti povedala kje je v CE. Una modra hiša nasproti parkinga kjer tvoj parkira vsako jutro, heh.

(odgovor članu katja_p)
Neposredna povezava do sporočila: 1604
23.10.2008 21:04:24   
Dali*
IZVIRNO SPOROČILO: mani2

Vas malo berem in vidim da ste kar pridne pa kondicije tud imate očitno dovolj. Ka ko hodite na sprehod na Petriček greste po tej gozdni poti ali ob savinji? Jaz zdaj komaj čakam na ponedeljek ko imam NS da izvem kako se kaj godi naši pikici.

Z veseljem vas bom še naprej brala saj je videti da ste že prave frendice.

mani2, ne nas samo brat, tudi sodeluj pri debatah. Me smo se vse tle spoznale, tko da nč bit sramežljiva user posted image  

Full bo hec, ko se bomo vse skup zmenile za Savinjo in šle sprehajat naše okrogle trebuščke. To bo slika za v časopis. Od najmanjšega do največjega, heh.

(odgovor članu mani2)
Neposredna povezava do sporočila: 1605
23.10.2008 21:08:35   
mani2
Imate že tako ustaljene debate da mi je kar nerodno vmes posegat.

(odgovor članu Dali*)
Neposredna povezava do sporočila: 1606
23.10.2008 21:11:04   
Dali*

Ah, pa dej mani, ne ga srat. Si tudi ti za sprehod drug teden, če nam bo vreme naklonjeno?

(odgovor članu mani2)
Neposredna povezava do sporočila: 1607
23.10.2008 21:12:48   
mani2
Nebi imela nič proti. Sami se mi ne da sprehajat pa bi blo fajn imet malo družbe.

(odgovor članu Dali*)
Neposredna povezava do sporočila: 1608
23.10.2008 21:15:32   
Dali*
Si iz Celja? Veš, da se nam pridružiš in je to to. Ti samo spremljaj forum, kjer se bomo vse dogovorile.

(odgovor članu mani2)
Neposredna povezava do sporočila: 1609
23.10.2008 21:16:52   
mani2
Jaz sem doma iz Celja in to ob Savinji.

(odgovor članu Dali*)
Neposredna povezava do sporočila: 1610
23.10.2008 21:20:08   
Dali*
Ja, super. Pol lahko parkiramo kar pri tebi in gremo dalje. Ko bomo zrihtal stanovanje do konca boma pa skor sosedi.

(odgovor članu mani2)
Neposredna povezava do sporočila: 1611
23.10.2008 22:08:59   
mani2
Meni se zdi da sem doma na najlepšem delu celja. Sem namreč na tem hribu pri meškovem studencu in ko sem na balkonu se mi zdi kot da ima celo Celje na dlani.

(odgovor članu Dali*)
Neposredna povezava do sporočila: 1612
23.10.2008 22:57:32   
Bethany
Hehe, brzinska Dali. Seveda nisem jezna, da je Dali že sporočila kontakt za akupunkturo user posted image Hotla sem pa sporočiti še njeno mobilno števiiko, da bi dobila direkt njo, dr. Ocvirkovo, pa bo skor ziher naročila kar v Celju, ker pravi, da ji je tle bolj pri roki. Ampak se mi je nekam zgubila. user posted image user posted image Številka, namreč.

Katja, pokliči kar v Dobrno, pa ti bodo verjetn tam lahko dali njeno mobilno številko.

(odgovor članu mani2)
Neposredna povezava do sporočila: 1613
23.10.2008 23:03:22   
Bethany

Mi2 z mojim sma ravno iz sprehoda. Sva šla po tej poti, ko sva midve zadnjič šle, Bethany. Mimo tebe user posted image

Ja, zakaj se pa potem nič ne oglasiš, če tle okoli hodiš?! user posted image user posted image user posted image Bi vsaj tvojega spoznala, me zanima če ga mogoče vsaj na videz poznam, če je doma iz Ostrožnega. user posted image

(odgovor članu katja_p)
Neposredna povezava do sporočila: 1614
24.10.2008 7:56:33   
zupancdam
OOOO, mbd si že doma, lepo to! Sem ful jokala ob branju tvoje porodne zgodbe, me je tok ganila!
Najbolj sem vesela, da dojiš in da imaš dovolj mlekauser posted image user posted image user posted image , upam da ga bo toliko, da nebo treba dodajati, saj veš veliko pij, pa črpalko upotabljaj, ko bo Nik spal!!!! Se slišma kaj, lep pozdrav!!!!!

Prva pikica je na svet prijokala 22.1.2007, težka 3900 in velika 54
Naša prva pikica je dobila sestrico Tio,18.4.2009 težko 3700 in veliko 52, sedaj smo popolna družina

(odgovor članu Bethany)
Neposredna povezava do sporočila: 1615
24.10.2008 8:49:10   
Bethany

Hotla sem pa sporočiti še njeno mobilno števiiko, da bi dobila direkt njo, dr. Ocvirkovo, pa bo skor ziher naročila kar v Celju, ker pravi, da ji je tle bolj pri roki. Ampak se mi je nekam zgubila. user posted image user posted image Številka, namreč.

Katja, pokliči kar v Dobrno, pa ti bodo verjetn tam lahko dali njeno mobilno številko.

EVO JO, našla: št. 041/870-648 user posted image user posted image

Na tej številki dobiš direkt njo, je ful prijazna, pa se naročiš kar tle v Celju. Običajno je dvakrat na teden, traja pa nekje 20 min do pol urce. Naroča pa od 36. tedna dalje.

(odgovor članu Bethany)
Neposredna povezava do sporočila: 1616
24.10.2008 9:44:55   
Dali*

Meni se zdi da sem doma na najlepšem delu celja. Sem namreč na tem hribu pri meškovem studencu in ko sem na balkonu se mi zdi kot da ima celo Celje na dlani.

Aha, vem kje L...Tam je res en super konc. Zdej pa še reč, da si v tisti rumeni hiši??? user posted image  

(odgovor članu mani2)
Neposredna povezava do sporočila: 1617
24.10.2008 9:49:47   
katja_p
IZVIRNO SPOROČILO: Dali*

Ah, pa dej mani, ne ga srat. Si tudi ti za sprehod drug teden, če nam bo vreme naklonjeno?

Js sm tud za, da nas gre še več mal na šetnjo user posted image  Sam vreme se mora zrihtat.

Mi2 z mojim sma ravno iz sprehoda. Sva šla po tej poti, ko sva midve zadnjič šle, Bethany. Mimo tebe user posted image

Ja, zakaj se pa potem nič ne oglasiš, če tle okoli hodiš?! user posted image user posted image user posted image Bi vsaj tvojega spoznala, me zanima če ga mogoče vsaj na videz poznam, če je doma iz Ostrožnega. user posted image

Pa je blo že mračno, pa nism mogla zvonit na tvoja vrata ... user posted image  Sicer pa mojga najbrž ne morš poznat, ker ni iz Ostrožnega - sma oba priseljenca. Razn če bi ga poznala iz ekonomske šole, če si slučajn tja hodla.

(odgovor članu Dali*)
Neposredna povezava do sporočila: 1618
24.10.2008 9:52:01   
katja_p
Js sm zdle šele orng se zbudila, pa grem še na zajtrk ... Pol pa po vsej verjetnosti likat in prat, ker me cel vikend ne bo doma - imamo ju3 obletnico valete in grem za cel vikend domov-domov.

Joj, pa spet je tako bedno vreme, da niti ne vem, če se bom uspela spravit na sprehod dans ... user posted image

Mbd, js sm se tud kr zjokala zdle zraven, ko sem brala tvojo zgodbo user posted image  Sm ful veela za vaju user posted image

(odgovor članu katja_p)
Neposredna povezava do sporočila: 1619
24.10.2008 10:08:55   
Dali*
Ecco, jst sem tudi glih zajtrk pojedla.

Vreme - sem gledala da bo od torka dalje dež. Grozno...

Zdej grem pa dat kuhat juhico, potem likat in malo pospravit, ker pop. grem v CE in bom čez vikend dol. Gremo malo delat v naše stanovanjce, pa na en koncert, pa tko mal..

(odgovor članu katja_p)
Neposredna povezava do sporočila: 1620
24.10.2008 11:15:16   
katja_p
Js sm se pa ravno odločla, da grema z mojim jutri dopoldne v C&A in v H&M kupit kompletek za user posted image  ter še kake žabice in pajacel ter kapco.

Pa "usput" v SG greva še v Velenju v Muellerja po plenice, v DM al pa v Muellerju bom vzela olje za mazanje presredka.

Pol pa mislim, da mi manjka samo še lekarniški del. To bom pa drug teden uštimala in si prpravla potovalko. Pol sm pa mirna cel november user posted image

Šla bi sicer rada še v Ikeo po tale stol:
user posted image

Morm it pa v Levec, če ga imajo slučajno v Lesnini.

Aja, pa še vlažilec zraak bi blo fajn met...

(odgovor članu Dali*)
Neposredna povezava do sporočila: 1621
24.10.2008 11:30:34   
Katjusa
MBDuser posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image kako lepo si zapisala svojo porodno zgodbo da me je ganla do solzuser posted image user posted image user posted image user posted image user posted image super da se dojenje stopnjuje in da vama bo uspelouser posted image user posted image user posted image user posted image lepo se cartajte in razvajajte..... a ati pa ni bil polek na porodu?

katja take stole so mel tud v tripexu včasih.... kdaj pa mislite it v ikeo mi2 boma šla verjetno ju3 sma bla prejšni teden sma kupla eno komodo in eno omaro pa se nama tok dopade da boma skočla še po eno komodo ker to sma kupla za dojenčka da bomo not stvari dal .... sam je nekak ostala kr v dnevniuser posted image user posted image user posted image user posted image tak da bomo še eno kupliuser posted image user posted image user posted image

(odgovor članu katja_p)
Neposredna povezava do sporočila: 1622
24.10.2008 11:33:13   
Dali*
Katja, pa sej me ko mamo cajt se lahko odpravimo en dan v Avstrijo v Ikeo, Kiko, Toya r us, xxxLutz... Kaj meniš? Mal si porazdelimo stroške, pa je. Jaz si moram malo nagledati stvari predno grema z mojim v dokončno nabavo.

Sicer pa jaz imam vlažilec zraka (3litre), fajn zadeva. Ampak...ker tle na hiši nimam Brita vrča, ki mi vodo prefiltrira se mi je samo po dveh uporabah nabral vodni kamen, tko da sem mogla strgat z nožem. No, v CE je ravno tako voda polna kamna. Tko, da če še nimaš Brite, ti priporočam, da si kupiš še to. Jaz sicer pijem samo vodo iz Brite, kuham tudi z njo. Ma full lažji okus kot voda iz pipe.

(odgovor članu katja_p)
Neposredna povezava do sporočila: 1623
24.10.2008 12:23:36   
katja_p
IZVIRNO SPOROČILO: Dali*

Katja, pa sej me ko mamo cajt se lahko odpravimo en dan v Avstrijo v Ikeo, Kiko, Toya r us, xxxLutz... Kaj meniš? Mal si porazdelimo stroške, pa je. Jaz si moram malo nagledati stvari predno grema z mojim v dokončno nabavo.

Ej, ti si faca! user posted image  Niti skoz male možgane mi tole ni šlo. Zdej varianta je, da greva čez teden - pol greva pač same, ker moj nima cajta, tvoj pa tud vem da ne. Vikendi so pa pr men bolj švoh ... user posted image  KO imam že vse zasedeno.

Pa še dež nama ni ovira pr šopingu user posted image

(odgovor članu Dali*)
Neposredna povezava do sporočila: 1624
24.10.2008 12:25:15   
katja_p
Vlažilec pa sploh ne vem, kter naj kupim ... user posted image  Ko se niti ne spoznam na to ... vem da obstajajo parni pa še eni ... Nimam blage veze. Bom po moje v Pikapoki mal povprašala jutri. Sam to so user posted image  drage zadeve ... Pa Merkur bi tud znal to met, mogoč mal cenej ...

(odgovor članu katja_p)
Neposredna povezava do sporočila: 1625
Stran:   <<   < Prejšnja stran  63 64 [65] 66 67   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  63 64 [65] 66 67   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:

Trik za naravno lajšanje porodnih bolečin
photo
Ste vedeli, da lahko s preprostim trikom omilite porodno bolečino, ki jo čutite, ko vaš dojenček pritiska na medenico, k...
Kaj vzeti s seboj v porodnišnico?
Da česa ne bi pozabili, smo vam pripravili spisek stvari, ki jih vzemite s seboj v porodnišnico.

Filmi za odrasle.
пеперутка16

Rad gledaš "filme za odrasle"?