Uporabniki na tej temi: nihče
|
|
Uporabnik | |
|
|
RE: Celjanke (z okolico) 24.10.2008 12:29:04
|
|
|
|
mbd0411
|
Živjo! Nik spi ,zato na hitro. Ati ni bil zraven,ker je bil prvič pri Benjaminu,tokrat pa je bila njegova hčera od prej,ki dela 4 letnik zdravstvene šole in gre naprej študirat babištvo. Zdaj grem pa slikce nalimat v album
|
|
RE: Celjanke (z okolico) 24.10.2008 12:32:16
|
|
|
|
Dali*
|
IZVIRNO SPOROČILO: katja_p IZVIRNO SPOROČILO: Dali* Katja, pa sej me ko mamo cajt se lahko odpravimo en dan v Avstrijo v Ikeo, Kiko, Toya r us, xxxLutz... Kaj meniš? Mal si porazdelimo stroške, pa je. Jaz si moram malo nagledati stvari predno grema z mojim v dokončno nabavo. Ej, ti si faca! Niti skoz male možgane mi tole ni šlo. Zdej varianta je, da greva čez teden - pol greva pač same, ker moj nima cajta, tvoj pa tud vem da ne. Vikendi so pa pr men bolj švoh ... KO imam že vse zasedeno. Pa še dež nama ni ovira pr šopingu Seveda, obvezno čez teden, ker vikendi so v Avstriji ubitačni. Tko si lahko vzameva čas in vsaj v miru gledava.
|
|
|
|
RE: Celjanke (z okolico) 24.10.2008 12:41:59
|
|
|
|
Dali*
|
IZVIRNO SPOROČILO: katja_p Vlažilec pa sploh ne vem, kter naj kupim ... Ko se niti ne spoznam na to ... vem da obstajajo parni pa še eni ... Nimam blage veze. Bom po moje v Pikapoki mal povprašala jutri. Sam to so drage zadeve ... Pa Merkur bi tud znal to met, mogoč mal cenej ... Meni ga je kupu brat za r.d., ker je vedel, da ga imam namen kupi. Je od De Longhi in je fajni. Nekateri so full dragi cca. 70€, ko sem gledala na netu od Lanaform. Ta pa mislim, da je bil okrog 30€ in to v trgovini Tuš. Je pa samo vlažilec. Ker imaš tudi nekatere, ki so tudi ionizatorji. Sam brezveze tolk zapravljat. Gre se v bistvu da ne dihaš suhega zraka, sploh pozimi zaradi kurjave. Ta moj ma kapaciteto 6 litrov in je primeren za prostore do cca. 70 m2 se mi zdi.
|
|
|
|
RE: Celjanke (z okolico) 24.10.2008 13:22:00
|
|
|
|
katja_p
|
Tale stol, ki bi ga js rada imela ... So mi decembrke ravno povedale, da ga imajo v CE Dipotu in da ta teden stane 25 €. In mislim, da grema zmojim pop to kr kupit
|
|
|
|
RE: Celjanke (z okolico) 24.10.2008 13:41:55
|
|
|
|
Dali*
|
Punce, pri marčevkah se pogovarjamo, če je v CE pri porodu treba plačati, da je partner zraven in koliko. A bi mi katera znala odgovorit na zastavljeno vprašanje?
|
|
|
|
RE: Celjanke (z okolico) 24.10.2008 13:51:38
|
|
|
|
Bethany
|
IZVIRNO SPOROČILO: Dali* Punce, pri marčevkah se pogovarjamo, če je v CE pri porodu treba plačati, da je partner zraven in koliko. A bi mi katera znala odgovorit na zastavljeno vprašanje? Dali, ja, v CE je treba plačat prisotnost partnerja, in sicer 17 eur, dobiš pa položnico po pošti domov, pribl. kak mesec po porodu jo šele pošljejo. Ta denar pa naj bi šel v opremo porodnišnice...
|
|
|
|
RE: Celjanke (z okolico) 24.10.2008 13:54:56
|
|
|
|
Dali*
|
Hvala. Sej tko sem že napisala na marčevkah, sam nisem bla čist ziher, ker so punce trdile, da ni za plačat. Ja sej, kva pa je danes še zastonj.
|
|
|
|
RE: Celjanke (z okolico) 24.10.2008 14:06:08
|
|
|
|
katja_p
|
Sej kolkr vem, je to treba plačat v večini P, ker s tem v bistvu plačaš tisto opremo, ki jo ima partner na seb - pač haljo, al kaj vse dobi.
|
|
|
|
RE: Celjanke (z okolico) 24.10.2008 14:08:35
|
|
|
|
Bethany
|
IZVIRNO SPOROČILO: katja_p Tale stol, ki bi ga js rada imela ... So mi decembrke ravno povedale, da ga imajo v CE Dipotu in da ta teden stane 25 €. In mislim, da grema zmojim pop to kr kupit Tale "tvoj" stol pa res zgleda fajn, pa samo 25 eur?! hitro po njega! Samo tole z Ikeo pa res ni slaba ideja, da se skupi spravite. Bi se vama pridružila, pa me noge ne bi več nosile po vseh teh trgovinah , ki so tam na voljo. Sma bila z mojim sredi sept, sma ful nabavila robe za dojenčka. Od brisačk, krpic za umivanje, banjice... da o vseh igračkah, dekicah, posteljininah, ki so na voljo, niti ne govorim. Tele artikle se splača vzet, so ful fajni: pleničke, krpice. Pa jaz sem še tole vzela: posodice, se mi zdi uporabno, če nimaš previjalne v kopalnici. Se da pa fajn obesit na previjalno. Takole, malo idej za zapravljanje, hehe...
|
|
|
|
RE: Celjanke (z okolico) 24.10.2008 14:08:43
|
|
|
|
katja_p
|
Prva runda otroških cotk zlikana, zdej imam še ene par majc od , pol pa razvesit drugo rundo cotk za Kk je fajn to likat, ko si hitr konc dvakrat potegneš pegles, pa je zlikano Edinte majčke z vrvicami je bedno likat ... Ne bom nobene več kupla - no, sej te sm večino dobila.
|
|
|
|
RE: Celjanke (z okolico) 24.10.2008 14:10:19
|
|
|
|
Dali*
|
Ma sej to je zlata luknja. Glede na to kolk je porodov zadnja leta in da hočjo bit skor vsi očetje zraven je to super kasirat. Ja, denar je sveta vladar. To so si prišle gor tudi javne ustanove. Na leto jim nanese cca. 5000-6000€, kar pa sigurno presega vse stroške materiala, ki nastanejo s tistimi haljami in copatami za atije. Sam nevem kolk kej gre v posodobitev CE porodnišnice. Odkar pomnim je vedno isto, sploh pa za vsako stvar ki jo hočjo nabavit fehatjo denar in odpirajo neke sklade...
|
|
|
|
RE: Celjanke (z okolico) 24.10.2008 14:14:17
|
|
|
|
Dali*
|
Bethany, hvala za ideje. Tko, jst pa še ne likam mičkenih stvari...Sem samo velikeee, s tistimi pa ni tko mal dela, heh. Zdej pa grem pripravit kosilo.
|
|
|
|
RE: Celjanke (z okolico) 24.10.2008 16:15:33
|
|
|
|
Lolita23
|
Živjo!!! Dali te trgovine Toyar us..., ki imate naštete,imajo spletne strani ali ne, ker sem že iskala pa sem našla ikeo, pa xxxlutz, drugih dveh pa ne??Midva greva decembra gor, pa bi šla pogledat še v te in bi rada vsaj približno vedela, kaj ponujajo in kje se nahajajo. Prosim za podatke!!! lp
|
|
|
|
RE: Celjanke (z okolico) 24.10.2008 17:09:36
|
|
|
|
Dali*
|
IZVIRNO SPOROČILO: Lolita23 Živjo!!! Dali te trgovine Toyar us..., ki imate naštete,imajo spletne strani ali ne, ker sem že iskala pa sem našla ikeo, pa xxxlutz, drugih dveh pa ne??Midva greva decembra gor, pa bi šla pogledat še v te in bi rada vsaj približno vedela, kaj ponujajo in kje se nahajajo. Prosim za podatke!!! lp kika.at, tuysrus.com - samo na netu nimaš prav veliko za videt, razen pri ikei... no kake akcije majo na netu...
|
|
|
|
RE: Celjanke (z okolico) 24.10.2008 17:10:16
|
|
|
|
Dali*
|
Ciaoooooo do nedelje ali pa celo torka....
|
|
|
|
RE: Celjanke (z okolico) 24.10.2008 21:35:03
|
|
|
|
katja_p
|
Evo mene iz pevskih. je bla spet čist aktivna med vajo Sma bla z mojim v Dipotu in sm vzela stol oz. ga naročila. Imajo ene 3 različne, vtela sm pa tistga, ko je bil najdražji - 60€, ker je bil tud najbolj kvaliteten in najbolš za sedet. Je pa oranžne barve in bukev okvir. Dobim ga pa čez 4 tedne, ker niso nobenga meli zapakiranga, razstavnega pa nism hotla. Zdej grem pa tud js v druge konce čez vikend in se do nedelje ne bom kaj javila. P.S. Modrci iz Muellerja so špica!
|
|
|
|
RE: Celjanke (z okolico) 24.10.2008 21:39:59
|
|
|
|
mami_1979
|
dobrodošla mami_1079, ti pa že v četrto. waw. čestitke Hvala
|
|
|
|
RE: Celjanke (z okolico) 24.10.2008 22:40:25
|
|
|
|
katja_p
|
Ve pupe, ki ste bolj spomladanske, al pa imate rojstni dan nekje v zadnjem trimesečju svoje : če se vaši najbližji ukvarjajo s tem, kaj vam podariti ob rojstnem dnevu al pa za decembrske praznike: depilacijo nog in pedikuro!!!! To je zmagovita poteza, ker ščipat si nohte na nogi je prava umetnost! kr ne gre pa ne gre ... ko je trebuh nam na poti
|
|
|
|
RE: Celjanke (z okolico) 25.10.2008 9:19:45
|
|
|
|
novo
|
bingo katja_p! Mal sm se vrinala na vašo stran, ker sem tudi sama iz okolice celja. Sm v 18t. in imam rojstni dan konec febr., rok pa 27. 3. in sem ravno razmišljala o tem zadnjič, ker me vedno prijateljice sprašujejo, kaj si želim in glede na mojo bo idealno. Lepo še naprej in uživajte!
< Sporočilo je popravil novo -- 25.10.2008 9:20:32 >
|
|
RE: Celjanke (z okolico) 25.10.2008 11:55:34
|
|
|
|
mbd0411
|
Živjo,da vas malo pozdravim. Se cartamo,dojimo,spimo... Moram povedat vsem,ki boste rodile v Celju,da sem imela zelo lepo pozitivno izkušnjo z vsemi sestrami,babico,zdravniki.Vsi so bili zelo ustrežljivi in prijazni.Nimam ene same pripombe.Tudi o vsem se lahko pogovoriš z njimi in ti svetujejo.Res sem vesela,da lahko to povem. Tudi v porodni sobi imajo vzdušje,ki ti da enrgijo.Nežna glasba,barve,osebje,svetloba....Res lepo.Umirjeno.. Samo glede hrane so pa na nuli.Nisem izbirčna in sem vse pojedla,ker drugače bi bila lačna,a okusno pa res ni.Kakšna juhica pa posladek je še blo za pojest,glavna jed pa bljak..
|
|
RE: Celjanke (z okolico) 25.10.2008 12:30:20
|
|
|
|
Bethany
|
MBD, Kak je fajn slišat pozitivne kritike glede celjske porodnišnice. Sem že hotela vprašat, kakšen se ti je zdel odnos osebja. Ker sem glih zadnjič poslušala, kak so smotani, pa da se sploh ne brigajo ipd. tega mi pa tri tedne pred pdp res ni treba slišat. Sicer jaz kot optimist verjamem, da bom mela dobre izkušnje z ljudmi tam in mi grejo taki, ki čist vsako stvar obrnejo v negativno smer res na živce Skratka, se veselim obiska porodnišnice, ko bo čas... Aja, še to: a je bila zdaj, ko si ti rodila, velika gužva? Mene sam to skrbi, da bomo v "vrsti stali" pred porodnimi sobami. Ker bo mož zraven, bi seveda rada prišla v tisto porodno, ko si sam noter. Kaj pa če so glih takrat vse zasedene? Te dajo v tisto skupno, a je potem partner še lahko zraven?? To me bega.... hehe, sej nekaj me mora, ane?? No, lep vikend vsem skupaj, tiste z dojenčki doma, pa še posebej uživajte! Jaz tudi komi čakam na ...
|
|
|
|
RE: Celjanke (z okolico) 25.10.2008 12:52:54
|
|
|
|
spps
|
IZVIRNO SPOROČILO: katja_p Ve pupe, ki ste bolj spomladanske, al pa imate rojstni dan nekje v zadnjem trimesečju svoje : če se vaši najbližji ukvarjajo s tem, kaj vam podariti ob rojstnem dnevu al pa za decembrske praznike: depilacijo nog in pedikuro!!!! To je zmagovita poteza, ker ščipat si nohte na nogi je prava umetnost! kr ne gre pa ne gre ... ko je trebuh nam na poti jaz imam rd,14 dni po roku
|
|
RE: Celjanke (z okolico) 25.10.2008 22:28:17
|
|
|
|
mbd0411
|
Bethany,zdaj gužve ni bilo.Se pa lahko spremeni.3 porodne so take,ko si sam noter in v eni so tri.Jaz sem bila sama in je z desne prva.V nežni barvi in sploh zelo prijetna.Ko zdaj razmišljam kako je vse skupaj šlo hitro kar ne morem verjet,da je vse za mano. Tiste,ki vas je strah,naj vam povem,da je pridit v porodnišnico s trebuhom,potem nastanitev v porodni sobi in začetek samega poroda,pa babca,zdravniki in sploh vse kar sodi zraven nepopisna izkušnja,ki ni dana ravno vsem.Vsaka podrobnost je pomembna in zanimiva.Doživetje rojstva pa je nekaj kar osreči vsako mamo,pa naj so bolečine še tako parajoče.Ko je vsega konec in se v naročju znajde novo bit jece,ki nas bo osrečevalo leta,bi bile pripravljene znova in znova skozi vso porodno bolečino. Vse rečemo,da jo pozabimo.Res je.Bolečina se pozabi,a doživele smo jo z vso silo.Vesela sem,da so moški za to prikrajšani,saj je to res le naše in samo žensko doživetje. Zato vsem pogumno,sploh tistim,ki vas čaka prva taka izkušnja.
|
|
RE: Celjanke (z okolico) 26.10.2008 8:46:56
|
|
|
|
Lolita23
|
Živjo!!! Mbd hvala za take lepe besede glede poroda, mi se zdi, da ko takalo bereš izkušnje in vidiš , da se da vse preživet, bo veliko lažje iti roditi.Predvsem pa se strinjam s tabo glede tega, da je super da tega ne doživljajo moški tudi, ker je to res le naše in nas dela posebne.Uživaj z svojim sončkom. caw
|
|
|
|
RE: Celjanke (z okolico) 26.10.2008 8:58:49
|
|
|
|
Bethany
|
Super za take pozitivne besede, mbd, moram rečt, da se zaradi takih opisanih izkušenj prav veselim poroda in vsega kar zraven paše. Sicer pa, celo nosečnost nisem nikoli občutila nekega strahu pred porodom, pa sem to pripisovala, da je pač še prezgodaj. No, zdaj pa se vedno bolj bliža, pa tudi ni neke tesnobe ali strahu pred tem. Tak, da komaj čakam, da tudi jaz povem svojo izkušnjo Drugače pa, mbd, če ti bo le sinček dopuščal, se le oglašaj tudi na tej temi, da nam mal posreduješ kako napredujete vsi skupaj, in deliš koristne informacije z nami. Uživajte danes, ko bo dan za eno uro daljši.
|
|
|
Filmi za odrasle.
пеперутка16
Rad gledaš "filme za odrasle"?