|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  82 83 [84] 85 86   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: Desetke007
16.1.2009 20:43:18   
Jenny Anny
Pozdravljene!

MI smo preseljeni, na svojem (saj pri tašči je blo lepo, na svojem je pa še lepše)user posted image

No tudi mi že hodimo, nekje od sredine decembra, imamo pa 10 zobkov.
Drugač se imamko kar pestro, zjutraj vožnja (zdaj je blo kar razburljivo, ko je cestarje spet presenetil sneg), šiht, domov....

Vidim, da imamo nekaj novih nosečk - ČESTITKE.

nIČ ŠIBAM ŠE KRUH PREMESIT IN DAT PEČT, POL PA ŠE LIKAT, DA MAM JUTR MAL FREJ.
Sorry za črkeuser posted image

(odgovor članu sanwebdra)
Neposredna povezava do sporočila: 2076
16.1.2009 21:42:29   
drobižek
Pozdravljene desetke!

Da se še malo jaz javim...user posted image

Mi smo zdravi (trkam)....in si želim, da bi bilo tako še naprej. Malo teče iz noska, pa občasno malo kašljamo, včasih dam Živi tudi kakšne kamilce za inhalirat - kar zraven posteljice, ko gre spat, pa je kmalu boljše....nekako se ji je že večkrat hotel pojavit laringitis, pa raje takoj postrežem s kamilcami in je potem ok....

slike - mi tudi imamo zelo veliko slik. Kakšne dava sproti razvit - npr. od kakšnih posebnih dogodkov, pa če je kakšna lepa in jih razdeliva, ostalo pa čaka na računalniku...sva ji pa naredila za prvi rojstni dvd z naslovom Živino prvo leto, kjer so vsi filmčki in slike vse od moje nosečnosti, ultrazvoki, poroda, prihoda domov, prvega nasmeška, plazenja, prvih korakov, krsta, prvega našega skupnega božiča, prvo morje, prve skupne počitnice, praznovanja rojstnega dne v vrtcu.....film traja približno pol ure in je oz.  bo imela zelo lep spomin na prvo letouser posted image sva se pa odločila, da bo dobila ta film, ko bo že "velika" punca

pingi - tebi tudi iskrene čestitke, pa zdravo in lepo dete!user posted image

pust - ste me spomnile...še nimamo nič v planu. Bomo sproti videli za kostum...

Klaudia - super za vrtec!

sanwebdra - fajn za službo!

Se še kaj javim....

(odgovor članu Jenny Anny)
Neposredna povezava do sporočila: 2077
16.1.2009 22:32:09   
živa
Ej, jaz sem pa takoooo žalostnaaaaa user posted image user posted image user posted image . Zdaj ko je čvergi komaj malo prišel k sebi, je večjega popoldne spet začel boleti trebušček in pred spanjem je imel že spet 38,7 vročine user posted image user posted image user posted image . Pa od 20. decembra ni v vrtcu in jaz ne v službi user posted image . Sploh ne vem več, kaj naj naredim, ker ga kar naprej filam z vitamini in sadjem in ga vozim na zrak in na Bownovo terapijo in uporabljam homeopatska zdravila in NIČ NE POMAGA user posted image user posted image user posted image .

Tako da nas jutri ne bo user posted image .

Lp,

živa

(odgovor članu drobižek)
Neposredna povezava do sporočila: 2078
16.1.2009 23:08:44   
Pandica
Jaz pa sem se ravnokar pizze najedla, zdaj pa še en čaj z medom spijem in grem ajat user posted image

Kako pa je bilo danes lepo vreme in sonček user posted image pa toplo...sem 2 uri vozičkala zunaj z eno prijateljico in Zala mi je cele dve uri prespala user posted image tak, da pol doma do večera ni več nič spala.

živa   ojoj user posted image pošiljam vam pike poke user posted image user posted image user posted image da boste hitro spet zdravi.
Saj moja še tut ni vredu, se ji po očkah vidi, da je še vedno bolana, samo so vsaj ab prijeli zdaj tako, da vsak vročine nima več. Skratka, pozdravite se čimprej.

drobižek   ooo, hello user posted image tebe pa zdaj dolgo ni bilo na spregled, ne? user posted image
Jaz pa Zali delam albume. Jih dam razvijat slikice, pol pa jih zložim v on album, ko še je zraven plač za komentarje in bo tut imela lep spomin. Delam pa tak zaradi tega, ker mi je to veliko lepše kot pa na cd-ju, vzeti album in gledati slikice.
Pa še cd-ji lahko čez čas izgubijo vsebino, tako, da ti svetujem, da ga skopiraš še na usb ključek, da bo varno.
Pa javi se nam kaj več no...

Jenny Anny   hb, da ste končno na svojem, čestitke user posted image
A ni fajn, ko si sam svoj šef doma? user posted image

Klaudia   kaj ti moraš kaj plačat vrtec glede na to, da si brezposelna? user posted image
Kako je s tem? Kako pa to, da si dala Lio v dvoizmenski vrtec?

SREČA..... tako majhna, da jo lahko držiš v naročju, a hkrati tako velika, da napolni življenje z ljubeznijo! Ta sreča je moja deklica Zala

(odgovor članu živa)
Neposredna povezava do sporočila: 2079
17.1.2009 10:56:52   
Pandica

Ja, kje pa ste vse? user posted image  

Smo pristale na drugi strani user posted image , da nas malo dvignem nazaj na prvo...

SREČA..... tako majhna, da jo lahko držiš v naročju, a hkrati tako velika, da napolni življenje z ljubeznijo! Ta sreča je moja deklica Zala

(odgovor članu Pandica)
Neposredna povezava do sporočila: 2080
17.1.2009 12:11:06   
micla
Ojla punce,

pri nas je spet pestro. Zgleda, da ne bo še konca pri nas s tem bruhanjem. Elena se je sicer takoj tisti dan umirila, zdej pa še 1x do 2x na dan driska. Sm pa jst s četrtka na petek ponoči mislila, da me pobere. user posted image Ob treh sm še jst začela bruhat in isto kot Elena, ni bilo miru, dokler nisem čisto vse spucala iz sebe, da sem pol že žolč bruhala.  Skratka, čisto nič nisem mogla, zjutraj sem jo šla previjat in ko sem jo dvignila, mi je kar nrdilo slabo. Sem jo samo dala dol s previjalne in bruhala. Pikica pa kot da bo vedla, da je mamica slaba, je prišla k meni in me božala in gledala, kaj pa zdej mamica počne. Pol sm se ulegla na kavč in počakala, da jo je prišel moj tata iskat, ker res nisem mogla prou nič.  HB sm bla pol boljše, edino ful švoh cel dan. Edino kar sm pojedla sta dva prepečenca.   Upam, da grejo ti bacili čimprej proč od nas.

Joj, to mi je pa najhujše, da si sam tako slab, da ne moreš skrbet za otroka. user posted image

Danes že perem eno tretjo rundo cunj od te viroze. Vse pobruhano in podriskano. user posted image

bolančki(vanili, živa, pandica,mama06....)  za vse nas user posted image .

Pandica....jst se tudi sprsšujem, kje so vse naše čvekice. Kaj so vse na FB utekle? Mi prou manjkajo naši večerni čveki. Mogoče pridem zvečer kej gor, če bo v naši hiši vse Ok (beri - brez bruhanja in driskanja), pa vržemo eno na jezik.   Samo jst ne bom mogla s tabo nič jest, ker sm na prisiljeni dieti user posted image - mi želodec še ne funkcioniora. Sm prejle zjutraj smao kapučin spila in dva navadna piškota in imam občutek kot da sm pol krače zmazala. user posted image

evo, zdej pa pošljem, da me ne skensla.

Aja, ljubljančanke so na srečanju, zato ni nobene. 

pogrešam 2 ursae....najbrž nima niti sekunde več časa, k se mi zdi da je začela delat, pa še s pravosodnim se ukvarja, dva otroka.....jao jao, kaj še čaka mene....če sploh kdaj. user posted image

< Sporočilo je popravil micla -- 17.1.2009 12:12:53 >

micla

(odgovor članu Pandica)
Neposredna povezava do sporočila: 2081
17.1.2009 12:22:28   
sanwebdra
IZVIRNO SPOROČILO: Pandica
Klaudia   kaj ti moraš kaj plačat vrtec glede na to, da si brezposelna? user posted image
Kako je s tem? Kako pa to, da si dala Lio v dvoizmenski vrtec?

Ja, ja, draga moja, vsaj 10% cene definitvno plačaš (če seveda pravočasno vložiš vlogo za znižano plačilo vrtca na občino). Saj ja imaš prihodek, kajne - celih 288 EUR user posted image - socialna denarna pomoč in dodatek na enostarševsko družino. Otrok pa ima itak svoj prihodek - preživnino.user posted image  
Jaz plačujem cca. 35 EUR.

Aha, BREZPOSELNE, če še ne veste, od 1.1.2009 vam ni treba več plačevati dodatnega/dopolnilnega zdravstvenega zavarovanja. Plača država. user posted image Vse, kar je treba storiti, je:
- na svojo zdr. zavarovalnico (Triglav, Vzajemna, Adriatic) vložiš zahtevek za mirovanje zavarovanja - vse je na voljo na internetnih straneh;
- priložiš kopijo odločbe za denarno socialno pomoč in voila - imaš zavarovanje, vendar ga ni treba plačati.

Citiram:
"1. januarja 2009 se bodo začele uporabljati spremembe in dopolnitve Zakona o zdravstvenem varstvu in zdravstvenem zavarovanju, ki v 24. členu med drugim določa: Republika Slovenija zagotavlja iz proračunskih sredstev razliko do polne vrednosti zdravstvenih storitev iz 2. do 6. točke 23. člena tega zakona za zavarovance in po njih zavarovane družinske člane iz prvega odstavka 15. člena tega zakona pod pogojem, da navedenih pravic nimajo zagotovljenih v celoti iz obveznega zdravstvenega zavarovanja iz drugega naslova in če izpolnjujejo pogoje za pridobitev denarne socialne pomoči. Zavarovanec oziroma po njem zavarovan družinski član je do kritja razlike do polne vrednosti zdravstvenih storitev upravičen za čas prejemanja denarne socialne pomoči oziroma za čas izpolnjevanja pogojev za pridobitev denarne socialne pomoči.
Tistim občanom, ki že imajo denarno socialno pomoč (DSP) in temu ustrezno odločbo o pravici do DSP ne bo potrebno storiti ničesar – že s samo odločbo o pravici do DSP so upravičeni tudi do kritja razlike do polne vrednosti zdravstvenih storitev. Podatki o tem, kdo že ima to pravico, se bodo avtomatično »izvozili« na Zavod za zdravstveno zavarovanje, kjer bodo podatek vnesli v kartico zdravstvenega zavarovanja.

Občani, ki sicer izpolnjujejo pogoje za pridobitev pravice do dodatnega zdravstvenega zavarovanja, pa iz kakršnegakoli razloga niso prejemniki denarne socialne pomoči (nimajo odločbe o DSP, pa bi jo lahko imeli, če bi zanjo zaprosili, ker izpolnjujejo zakonske pogoje), pa bodo morali vložiti posebno vlogo za ugotovitev izpolnjevanja pogojev za pridobitev pravice do kritja razlike do polne vrednosti zdravstvenih storitev. Vlogo lahko stranke podajo že v mesecu decembru 2008, do pravice DZ pa bodo upravičeni z dnem 1. 1.2009. Ponovno poudarjamo, da prejemnikom denarne socialne pomoči ni potrebno vlagati nobene dodatne vloge.

Osebe, ki so na primer vložile vlogo za pridobitev DSP pa po tej odločbi niso upravičene do denarne socialne pomoči, ne izpolnjujejo pogojev za pridobitev pravice do kritja razlike do polne vrednosti zdravstvenih storitev v skladu s 24. členom Zakona o zdravstvenem varstvu in zdravstvenem zavarovanju.

Vsem upravičencem, ki imajo sklenjeno dopolnilno zdravstveno zavarovanje svetujemo, da zavarovalnici podajo zahtevo za mirovanje zavarovanja, kot dokazilo pa priložijo kopijo odločbe do denarne socialne pomoči ali kopijo odločbe pristojnega centra za socialno delo do kritja razlike do polne vrednosti zdravstvenih storitev. Zavarovalnica bo zahtevi za mirovanje ugodila tako, da bo zavarovalni pogodbi za dopolnilno zdravstveno zavarovanje dodelila status mirovanja za obdobje trajanja upravičenosti do plačila razlike do polne vrednosti zdravstvenih storitev iz proračuna RS, po izteku tega obdobja pa bo, v kolikor ne pridobi podatkov o ponovni oziroma podaljšani upravičenosti, zavarovalno pogodbo ponovno aktivirala. Zahtevo za mirovanje lahko upravičenci podajo preko obrazca zavarovalnice ali v drugi pisni obliki."

< Sporočilo je popravil sanwebdra -- 17.1.2009 12:27:34 >

Ko te dete vpraša, čeprav nikoli nismo doma imeli prižganega Big brotherja: "Mami, si jedla sir?"

(odgovor članu Pandica)
Neposredna povezava do sporočila: 2082
17.1.2009 12:26:08   
sanwebdra
Pa vsem bolančkom, bruhajočim, driskajočim, vročičnim, z bolečimi trebuščki, steklenimi očkami ....

user posted image user posted image user posted image user posted image

... čim prejšnje okrevanje vam želim!

Ko te dete vpraša, čeprav nikoli nismo doma imeli prižganega Big brotherja: "Mami, si jedla sir?"

Neposredna povezava do sporočila: 2083
17.1.2009 16:30:12   
Pandica
micla  ojoj boga reva, zdaj pa imaš ti tak vikend kot sem ga jaz imela prejšnjega user posted image
Pozdravita se obe z Eleno čimprej user posted image    user posted image

Kaj več pa kasneje, ker je zdaj nemogoče pisat ob mali, ker mi bo vse razturala user posted image

Neposredna povezava do sporočila: 2084
17.1.2009 18:36:44   
mišk
Sanwebdra: Kaj pa veš kako je s plačilom zavarovanja pri študentih 26+?!? Po novem moram namreč tudi jaz plačevati dodatno zdravstveno zavarovanje, ker sem stara 26 let, čeprav imam status rednega študenta in sem brez bilokakega dohodka.user posted image

(odgovor članu Pandica)
Neposredna povezava do sporočila: 2085
17.1.2009 20:43:00   
mama06
Pozdravljene,

samo na hitro, ker bi se morala učit, ker že dva dni nisem nič naredila, saj je Jernej zbolel in smo na AB in to prvičuser posted image . Ima vnetje dihal, malo je imel vročine, sicer je pa pravi dobrovoljček.

No tudi mene še zdravje še ni obiskalo, ker kiham in smrkam kot da je to moje poslanstvo na tem svetu.

Punce držite se in se beremo!

Aja, drobižek WB. Sedaj se pa le več javljajuser posted image .

služba - v sredo grem po letu in pol nazaj v službo, pa že imam odprt bolniški stalež pri Jernejuuser posted image

(odgovor članu mišk)
Neposredna povezava do sporočila: 2086
17.1.2009 20:45:19   
skuštrana
Sanwebdra, kako pa napišeš prošnjo? Jaz na vzajemni nič ne najdem...

Ne brinite što vas djeca uvijek ne slušaju, brinite se zbog toga što vas neprekidno promatraju (R. Fulghum)

"A clean house is a clear sign of a wasted life"

(odgovor članu mišk)
Neposredna povezava do sporočila: 2087
17.1.2009 20:52:52   
micla
Dober večer,

moja princesa je zaspala.  Upam, da bo danes bolj mirno, ker res ne bi rada spet sredi noči preoblačla postle, pa še samo en komplet rjuh imam čistega, ker ostalo je vse, ali v stroju, ali v sušilcu. user posted image

Pandica....šibam pod tuš, pol pa pridem pogledat, če boš gor, da malo počvekamo.user posted image

mama06....pikapoke za Jerneja. To z bolniškimi pa, dokler nisi mama, se ti zdi, da se eni kar zmišljujejo, ko so npr. na dopustu, pa potem produžijo z bolovanjem zaradi otrok. Meni je tud šlo malo v nos, ko so sodelavke, k so mele majhne otroke ble kar naprej na bolovanju, samo zdej vidim, da je res tko in da prou nimaš kej. Ponavadi se res zgodi, da ti otrok zboli lih proti koncu dopusta, al pa proti koncu praznikov....in tko zgleda, da si kar naprej doma. Samo sem sigurna, da ti in še vse tle na forumu bi rajši šle delat, pa da bi bli otroci zdravi, ker na negi ni prou nič fajn in se niti zdaleč ne odpočiješ, ker moraš polno skrbet za bolanga otroka. Samo žal eni tko mislijo. user posted image

Grem se tuširat  pa cunje zložit za likanje. Pridem nazaj....

micla

(odgovor članu mama06)
Neposredna povezava do sporočila: 2088
17.1.2009 21:39:11   
Pandica
IZVIRNO SPOROČILO: micla

Pandica....šibam pod tuš, pol pa pridem pogledat, če boš gor, da malo počvekamo.user posted image

Evo me user posted image   jaz sem tut tu, na najinem "zmenku"  user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu micla)
Neposredna povezava do sporočila: 2089
17.1.2009 21:41:58   
Pandica
mama06   user posted image   za J. Bodi srečna, da je zdaj prvič na ab. Moja je tut zdaj ( spet ) na ab in to od okt. pa do zdaj že tretjič user posted image   prvo vnete uhice, pol grlo in zdaj spet grlo. Ma naj gre v rit vse skupaj, res ni fajn, ko so otročki bolani, pa tako mičkeni, da nam še povedat ne morejo kaj jih boli in kaj jim ne paše. 

(odgovor članu Pandica)
Neposredna povezava do sporočila: 2090
17.1.2009 21:51:30   
micla
Pandica.....tle sm, v pižami, stuširana... 

Zdej si mi najbrž utekla kaj pojest.  Še dobro, da mi ne moreš z nobeno rečjo narest luštov, ker mam še vedno želodec tko blajk....brez okusa. Nič mi ne gre.  Škoda, ker mi ne dela vaga, da bi vidla, če je šlo kej dol. Ma sej bom po hlačaš prečekirala, k so mi ble zadnjič tesne. user posted image

Kaj ljubljančanke, ste mele pol srečanje?

micla

(odgovor članu Pandica)
Neposredna povezava do sporočila: 2091
17.1.2009 21:57:12   
Pandica
micla   ne, ne, nisem ( še ) šla jest nič, bom pa kmalu zviznila dol v kuhinjo po en kos torte, ki čaka name, ker se mi že tak lušta user posted image
Prej pa sem jedla pašto pa rdečo peso zraven, njami kak imam jaz rada špagete user posted image

(odgovor članu micla)
Neposredna povezava do sporočila: 2092
17.1.2009 21:58:14   
Pandica
Joj user posted image   jaz sploh ne upam več na vago stopit, ker bi jo tak razturalo user posted image
Se bom mogla malo k sebi vzet, ker tak več ne gre dalje.

(odgovor članu Pandica)
Neposredna povezava do sporočila: 2093
17.1.2009 22:12:59   
micla
Ma dej nehi, ki si tko suha na slikah, da res ne vem, kam ti daš vso to hrano.

micla

(odgovor članu Pandica)
Neposredna povezava do sporočila: 2094
17.1.2009 22:17:34   
Pandica

Ma dej nehi, ki si tko suha na slikah, da res ne vem, kam ti daš vso to hrano.

Ja, ja, daleč od suha user posted image user posted image user posted image
Suha nisem nikoli bila, zdaj pa se še samo bolj redim user posted image
Kdaj pa si te ti nazadnje videla mojo kako sliko? user posted image

Veš, da je bil 1.1. pri meni bratranec iz Sežane, kako ga je blo fajn videt po dolgem času. Je bil 4 dni na Pohorju na smučanju in se je še pol malo tu pri nas ustavil.
Je rekel kako mu je všeč Pohorje in naši kraji user posted image user posted image user posted image
Meni pa vaši user posted image

(odgovor članu micla)
Neposredna povezava do sporočila: 2095
17.1.2009 22:27:45   
Pandica
micla   kje pa je tvoj model, da si ti gor na rr? user posted image

(odgovor članu Pandica)
Neposredna povezava do sporočila: 2096
17.1.2009 22:36:02   
micla
Sej ne boš verjela....si štima, ker gre jutri smučat na Sv. Višarje. 
Ja sej itak, včeraj mi je sicer malo pomagal zvečer (beri: pospravil kuhnjo, skopal E in šel ene 2x v sobo, k se je zbujala), ma za ponoči pa je rekel, da naj jo rajši jst pazim, ker jst najbolj vem kaj ji je ob določenih urah, ko se zbudi, ker kao da on ne bo vedel al rabi čaj, al mleko, al nič.... Ben itak sm prišla malo k sebi in sem bla zvečer že boljša, tko da sm kar jst dežurala ponoči.   No in moj model si tko tolmači, da jst sm itak že dobra in da pač mi je ful pomagal user posted image in da zdej pa tudi on rabi, da se odpočije. Ja sej......

Pa dej pandica, ko boš prišla kej na primorsko, bi se pa res lahko zmenle. Sicer je ene 40km od NG do Sežane, ma bi se že zdilale za prou.

micla

(odgovor članu Pandica)
Neposredna povezava do sporočila: 2097
17.1.2009 22:37:21   
Pandica
micla   user posted image  

(odgovor članu Pandica)
Neposredna povezava do sporočila: 2098
17.1.2009 22:41:31   
micla
Ma sej veš kako si ti moški z marsa. Ma sej v bistvu je ful zlati in jst itak tle gor pišem, samo kadar ga kritiziram in pol res izpade tko ku da je skoz okoli, ma ni res.

Ma kaj ti pandica veš kje so vse RR-ovke. A sm jst kej spustila, pa da so se vse bolj odklople, al kam so ušle?

micla

(odgovor članu Pandica)
Neposredna povezava do sporočila: 2099
17.1.2009 22:42:39   
Pandica

Pa dej pandica, ko boš prišla kej na primorsko, bi se pa res lahko zmenle. Sicer je ene 40km od NG do Sežane, ma bi se že zdilale za prou.

Veš, da user posted image ni problema. Takrat se res lahko kaj zmeniva.
Sicer sem pa jaz itak "na pol vaša" user posted image je bila moja babica iz NG, je tut pokopana tam, Čepanovci nad Novo Gorico. Pol žlahte pa še mam tam, no v Sežani, teto, strica in 2 bratranca.
Si boma mogle tel. št. izmenjat, da te bom lahko poklicala al pa ti mene user posted image

(odgovor članu micla)
Neposredna povezava do sporočila: 2100
Stran:   <<   < Prejšnja stran  82 83 [84] 85 86   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  82 83 [84] 85 86   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:

Trmast otrok
Čeprav ste šokirani, na otrokovo trmo nikakor ne odgovarjajte z jezo in kričanjem. Najbolje je, da otroku poskušate mirn...
Če boš mojemu otroku kdaj rekel: »Ne povej...
V našem domu so presenečenja dovoljena... skrivnosti niso.

Dečkova mama.
пеперутка16

Ste fantov penis/mošnjo/kurca obrnili navzgor, preden ste jih povili? In če ste, zakaj?