Ulaa
|
Ojla no mi smo za enkrat rekli virozi adijo!!! kahlica: mi uporabljamo nastavek za wc in ga dam gor pri vsakem previjanju oz. ko sam rece - kaka , kar tudi pomeni da bi sel kakat, vendar mislim da v zadnjem casu to pomeni tudi lulat. Kja pa vem, tako smo delali tudi pri tavelikem in je bilo o.k. pitje: flaske s cucljem ne uporabljamo ze nekje od 7-8 meseca dalje. Tako da pije iz kozarca, skodelice, ali po slamici - tudi flasko imamo na slamico. samostojno hranjenje: ja mu gre zelo dobro - vpliv vrtca, priznam. Doma mu velikokrat dajem sama, ker je hitreje in cisteje. Imam pa sesalec na dosegu roke, ker le tako lahko vzdrzujem higienski minimuuuummmm tv: je ne gleda, tako da risanih junakov ne pozna, razen Nodija iz knjigice in telebajskov - pliskotov. govor: za moje pojme ne govori. Sploh ce ga primerjam s tavelikim, ki je ob taki starosti govoril ze skoraj v stavkih. Ampak nekaj besed pa je: mami, tati, abuk - (jabolko), duda, Eik-Erik, babi, ni ni- ko nekaj ni ali zmanjka, aja - da je utrujen, oponasa zivali: koko, kiki, gaga, kvak, mjav, hov, mu, bee, ssss - je kaca, bunda - medved, ribice, zarenci za leva, ia-oslicek, mimimi je miska. Pokaze da je on Nik - s prstom nase, pokaze kje ima nos, usta, oci, usesa, licka, glavo, roke, noge, rito, trebuscek, lase. Ravno tako po knjigah kaze predmete ki so narisani in ga vprasas npr. kje je hisa - in jo pokaze ipd. Pa tudi razume ko mu kaj narocim npr: Odlozi knjigo na mizo. Tako da razume vse, sploh moj NE - se potem tako sladko smeje. morje: kaj pa vem, mogoce Krk, ampak navijam vsaj za kak teden kam delec, Grcija, Turcija, Djerba, karkoli. Vanili: kak sta lustna , Mi smo imeli tudi leva!! postelja nas je se v posteljici - nimam pojma katerih dimenzij je, in se nic ne pritozuje. Sedaj mizar dela jedilnico in dnevno, potem bo mogoce sobo za tavelikega, Nik bi pa dobil njegovo posteljo, ker je dvignjena in je spodaj krasen koticek za igranje in skrivanje, ko bo vecji pa bo dobil celo sobo. plenice:mi imamo 4+, pa bolj katere nam pridejo pod roko, nismo glih zbircni. Se malo za zabavo, preverite ali ste leve ali desne: http://www.news.com.au/perthnow/story/0,21598,22492511-5005375,00.html
|