|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   Prevelika glavica,premajhen obseg trebuha
9.6.2009 17:40:08   
Chebellca
Hey punce!
Danes je grozen dan za mano, bila na pregledu, kjer je ginekologinja na UZ ugotovila da ima najina pikica preveliko glavico za 34t2d in premajhen obseg trebuščka. Poslala me je v Domžale h dr. Strahovi...totalno sem bila izživcirana in prestrašena, vendar pa naju je dr. Strahova potolažila, da je to verjetno zaradi tega ker sva bila z fantom oba težka ob rojstvu in imela kar velike glavice. Pregledala je tudi pretoke in plodovnico, ki so ok, prav tako tudi možgančki in vsi organi. Sedaj imam do nadaljnega vsak teden pregled. Upam, da se najina pikica še malo poredi....Napisala vam bom mere in težo ter vas prosila da malo pokomentirate, oz. mi poveste če je imela katera podobne izkušnje, sama sem namreč še vedno prestrašena...-teža:2107g
-HC:315,5mm
-AC:274,3mm
-FL:65.7mm
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: Prevelika glavica,premajhen obseg trebuha
9.6.2009 17:50:24   
resnično srečna
Ja kar pomiri se...pri moji punčki so mi v P najprej rekli, da ima punčka prevelik trebušček in so me potem v 36 t kljub prej super dobrim rezultatom krvi namatrali s testom za sladkor...saj veš kako je zoprno na tešče piti tisti cuker...no pa je bilo s krvjo vse ok...oz. s sladkorjem v krvi...

čez 14 dni pa mi je delal uz Pušenjak in ko sem ga vprašala kako kaže z velikostjo trebuščka je rekel, da je morda še celo malo premajhen za tedne nosečnosti...

no in potem naj bo človek pameten...

ti se kar lepo pomiri in zadihaj...če je Strahova rekla, da je vse ok...je zagotovo vse ok...sicer te bodo pa naslednji teden spet pregledali...in morda bo pa potem že vse drugače kot v mojem primeru...

v glavnem tvoja razburjenost otročku samo škoduje...zato le mirno...itaq pa uživaj teh 6 tednov...in potem boš že lahko pestovala...

pip

G


_____________________________

She
May be the face I can't forget.
A trace of pleasure or regret
May be my treasure or the price I have to pay.
She may be the song that summer sings.
May be the chill that autumn brings.
May be a hundred different things
Within the measur

(odgovor članu Chebellca)
Neposredna povezava do sporočila: 2
   RE: Prevelika glavica,premajhen obseg trebuha
9.6.2009 17:51:11   
tanja040
Sej ne vem kaj naj rečem, te pa popolnoma razumem.Tudi jaz sem bila danes na pregledu in sem v 32 tednu. Tudi meni je rekla, da je vse ok, samo obseg trebuha je premajhen in da moram veliko počivati.
HC 296
AC 267
FL 59
BPD 79
OTT-1630g
Me je pa še šokirala, ko je rekla, da vidi moda in da bo fantek. Mi pa že vse pripravljeno, ker je na morfologiji rekla, da je zareza in da bo punčka. Sedaj pa rabim par dni da pridem k sebi.


_____________________________

Prišel je čas! Tudi midva bova zibala :)

(odgovor članu Chebellca)
Neposredna povezava do sporočila: 3
   RE: Prevelika glavica,premajhen obseg trebuha
9.6.2009 17:56:26   
Anonimen
Bejbe, nič se sekirat - naš je mel pa majhno glavo v primerjavi s trebuščkom - sam moj g je super in ni nič me strašil - rekel je pač, da vsi niso po JUSu. Je pa še rekel, da velike glave imajo ponavadi tisti otroci, katerih matere v nosečnosti pojedo veliko umetnih vitaminiv: centrum, elevit...- ker nekatere to jedo celo nosečnost. Sam glejte, ko bodo stari dve,tri leta, ne bo več takih razlik. Tko da nič bat. Uživajte nosečnost in se veselite svojih štručk.

tanja040 - pri men je blo pa tko, da sva bla oba s partnerjem zihr, da bo punčka, pol pa v 36. tednu na UZ pove, da bo fantek - sem tudi rabila par dni, da sm k sebi prišla - sam je pa pol vseen - glavno, da je moj in zdrav

(odgovor članu tanja040)
  Neposredna povezava do sporočila: 4
   RE: Prevelika glavica,premajhen obseg trebuha
9.6.2009 18:32:31   
Monni
Mene je tudi moja ginekologinja napotila v UKC MB na drugi pregled, ker bi naj imela pikica premajhno glavico za dva tedna. In sva šla z mojim na pregled v UKC MB, kateri je bil katastrofa saj mi je zdravnica govorila da je vse ok, zmes pa se z asistentom šalila, da bi lahko rekli da gre za asimetrično rast in da je ona izumila sedaj novo diagnozo. user posted image user posted image user posted image Ne vem kako se lahko specializiraš za področje ginekologije in perinatologije pri tem pa ne veš da asimetrična rast obstaja in da to ni nekaj kar želi nosečnica slišati, da se dogaja z njenim otrokom, sploh pa če ni res.
Sem šla drugi dan nazaj k moji ginekologinji in ni mogla verjet kaj takega, potem pa še mi je 1x lepo počasi razložila, da so te meritve približek in da če pride do odstopanja, raje zahtevajo drugo mnenje, to pa še ne pomeni da je dejansko kaj narobe. Mi je pojasnila, da je pač moja pikica za 2 tedna premajhna, kar pa ni čisto nič narobe, saj se iz izvidov ki sem jih dobila v UKC MB vidi, da nima premale glavice ampak je cela premajhna, da pa so vsi pretoki in vsi organi čisto ok, kar je najbolj pomembno.

V glavnem, ne se obremenjevat z merami, če otrok iz tedna v teden pridobiva na teži oz. pri rasti. Problem bi bil, če se to nebi zgodilo. Saj vem da je to lahko rečt, ker sem tudi jaz bila panična po tem ko sem prišla od pregleda v UKC MB. Ampak sem se pomirila, ko sem čez par dni imela CTG in je ta ista zdravnica prišla prosit, če mi lahko študent pretipa trebuh glede lege otroka in sem se strinjala, pri tem pa je bil bogi revež čisto zmeden in ni vedel kako se prav postavi in prime, pa ga sploh ni popravljala, ko je delal narobe. Še dobro da je bila zraven sestra, ki namešča ctg in ga je ona popravljala in mu kazala kako se stoji in prijema. Potem pa mu je zdravnica rekla, da naj našteje 4 prijeme (nevem točno kakšne), pa ji sestra reče da jih je 5 in ne 4. Pa jo je zmedeno gledala in jo vprašala ja kateri pa je te peti user posted image user posted image user posted image user posted image . Takrat sem vedela, da sem se čisto zastonj sekirala nad njenimi izjavami, ker očitno ne ve kaj govori. Upam samo, da se mi pri porodu kaj ne zakomplicira in mi njo pošljejo.

Malo sem se raspisala user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 5
   RE: Prevelika glavica,premajhen obseg trebuha
9.6.2009 19:24:15   
blaža
Meni je moj G razložil, da pri tem obsegu trebuha, da je vse relativno. ke če ga ujame, ko izdihne zrak, takrat je manjši obseg, ko vdihne.

Nič se ne sekiraj, sigurno bo ok.user posted image

_____________________________

Tvoj čas je omejen, zato ga ne zapravljaj tako, da živiš življenje nekoga drugega!
Naj hrup drugih mnenj ne utiša tvojega notranjega glasu!

Steve Jobs

(odgovor članu Monni)
Neposredna povezava do sporočila: 6
   RE: Prevelika glavica,premajhen obseg trebuha
9.6.2009 21:32:26   
b2b3b4b5
Naša je tudi imela 2T razlike med glavico in trebuščkom vendar je do poroda enako napredovala in vse je OK. Tudi sedaj 4L je suhica tako da nič skrbet. Bo postavna!


LP

(odgovor članu Chebellca)
Neposredna povezava do sporočila: 7
   RE: Prevelika glavica,premajhen obseg trebuha
9.6.2009 21:39:49   
eva1
moja tamala je mela v 32 tednu glavco za 34 teden, tut trebušček malo večji..v 37 tednu je imela glavico za 40 2/7...pa noben ni paniko zganjal, pač je imela malo večjo bučko..rodila se je 14 dni pred rokomz 3670g 53 cm, obseg glave pa 38cm!

(odgovor članu b2b3b4b5)
Neposredna povezava do sporočila: 8
   RE: Prevelika glavica,premajhen obseg trebuha
10.6.2009 6:55:40   
Hope2
Naš je imel okoli 30 tedna glavico za 1 ali 2 tedna preveliko (se ne spomnim več) in trebušček za 2 tedna premali, s tem da je sorazmerje raslo, saj trebušček ni in ni hotel zrasti. Za trebušček mi je Pušenjak rekel, da je najbrž po starših (suhica) in naj se ne sekiram, le počivam naj veliko (ležati na levem boku) in jesti kvalitetno prehrano. In res, ko sme prišla na kontrolo nekje v 34 tednu, je trebušček zrasel, otrok pa je ob rojstvu normalen, nič mu ne manjka, vse ima v sorazmerjuuser posted image

(odgovor članu eva1)
Neposredna povezava do sporočila: 9
   RE: Prevelika glavica,premajhen obseg trebuha
10.6.2009 8:33:18   
tanja040
Ni mi jasno, zakaj potem G tako reče, ko bi nas vsaj pomiril in bil realen, kot je Pušenjak. Cel dan in noč sem prejokala, kaj pa če bo kaj narobe z otrokom, kaj sem jaz naredila narobe. Hvala punce danes je malo bolje, sploh pa ko sem prebrala odgovor od Pušenjaka.<3

_____________________________

Prišel je čas! Tudi midva bova zibala :)

(odgovor članu Hope2)
Neposredna povezava do sporočila: 10
   RE: Prevelika glavica,premajhen obseg trebuha
10.6.2009 8:44:00   
Chebellca
Punce hvala vam za odgovore in lepe želje! user posted image Danes sem že boljše, v tor. imam naslednji pregled. do takrat bom pa več počivala.

(odgovor članu tanja040)
Neposredna povezava do sporočila: 11
   RE: Prevelika glavica,premajhen obseg trebuha
10.6.2009 10:06:13   
daisyb
zivjo,

men so tud prvo rekli, da bo fant, pol, da bo punca...na morfologij pa je pokazalo fantka..no...meni je tako vseeno, samo, da bo zdravuser posted image ...kupovala pa sem itak vse nevtralno.

meni je UZ pokazal pri 31T in 3D HC:277, AC:261, FL: 57 in teza zracunana na 1540g....rekla mi je, da je ot za 30 teden, se pravi, da je prelahek otrok, ma, da je to zame suhico cisto normalno. Te mere so bolj tako zracunane. prejnsji teden sem bla v bolnici in so nei pri 31T in 4D zracunali da ima 1550g....ponoci pa je ordila otrocicka tezkega 1900g.

jaz sem se tud mal sekirala, ko mi je rekla, da je premajhen oz. prelahek....sedaj sem v 38T pa ne vem kolk je tezek..zredila sem se samo za dva kg od 32T...pa saj bi mi ja kaj rekli na UZ v bolnici, ce kaj ne bi stimalo.

srecno vsem

(odgovor članu tanja040)
Neposredna povezava do sporočila: 12
   RE: Prevelika glavica,premajhen obseg trebuha
10.6.2009 10:42:20   
Chebellca
Sem pisala še Pušenjaku in tole je njegov odgovor(sem kar bolj pomirjena):


Spoštovani,

mera obsega trebuha sicer res odstopa od ideala za -2 tedna, vendar to pri več kot 30 tenih samo po sebi nič ne pomeni, če ne "paše v sliko zastoja v rasti", o čemer pričajo tako plodovi gibi, pretoki kot tudi količina plodovnice. Absolutno pa je preverjanje stanja na manj kot 2 tedna nepotrebno pretiravanje, od katerega ne moremo pričakovati primernih izvidov. Lahko se celo zgodi, da bo plod čez teden dni izmerjen manj kot je bil teden dni prej, kar je povsem pričakovano, saj v manj kot 14 dneh ni mogoče pričakovati opaznega napredka, napake v merjenju, ki je v metodo merjenja vgrajena, pa je do 10%, torej je mnogo večja kot je možni prirastek ploda v 14 dneh.

mag.Stanko Pušenjak,dr.med.,specialist ginekolog in porodničar

(odgovor članu daisyb)
Neposredna povezava do sporočila: 13
   RE: Prevelika glavica,premajhen obseg trebuha
10.6.2009 13:42:24   
Čebel@
kot sem že nekajkrat napisala,bom še enkrat

meni je Strahova naredila morfologijo in mi naredila paniko,da ima mala premajhen trebušček in da sumi na zastoj rasti......jaz sem bila čisto adijo....poslala me je v P in mi v materinsko knjižico napisala da je zastoj rasti in da predlaga sprožitev poroda.......pupa je imela 1100g......meni se je svet ustavil......uglavnem.....v P so me obdržali na opazovanju,naredili nekaj UZ in me poslali domov da je user posted image  zdrav.........Strahova je hotela da se mi sproži porod decembra,februarja  je bil pa rok.......no do konca nosečnosti sem bila v strahu,skos primerjala rezultate z drugimi dojenčki.......rodila sem nekaj dni pred rokom,naravno(2 uri sem bila v porodni),brez pomagal,Hana je imela mere 2490g in 48cm,je popolnoma zdrava,veliko poje in je ujela svoje vrstnike

tkole ti bom rekla:te meritve so tko tko...so odstopanja......mamice smo pač take da se živceramo......jaz upam in vem da je z vašimi sončki vse ok,probajte se čimmanj obremenjevat ker to čutijo,hiter porod in lepe,zdrave user posted image user posted image user posted image

lp

(odgovor članu Chebellca)
Neposredna povezava do sporočila: 14
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:





Pregled nuhalne je priporočljiv za vse nos...
S presejalnim pregledom nuhalne svetline v času od 11. do 14. tedna nosečnosti lahko licenciran ginekolog odkrije veliko...
Poglejte, kako se med porodom premaknejo k...
Ta neverjetna fotografija porodnice dokazuje, kako neverjetno je človeško telo. Poglejte, kako je videti anatomija porod...




Nos.
пеперутка16

Kako majhnim otrokom čistite nos?