|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   zmerjanje
3.9.2009 12:19:55   
TiaSara
Jaz imam doma triletnega občutljivčka, zraven sta pa še malo starejša bratranec in sestrična, ki ju ima zelo rad. Vendar sploh bratranec zelo rad zmerja - saj veste tiste otroške zbadljivke, ki malega grozno prizadanejo. Včasih je zaradi tega jokal, sedaj pa kar udari. Seveda mu tega ne pustim, ampak kakšno alternativo naj mu ponudim? Sem poskušala reči, naj kar presliši, ampak tega ni sposoben.


Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: zmerjanje
3.9.2009 14:22:43   
ajataja
Jaz bi se pogovorila s tem bratrancem in njegovimi starši,sej tud če tvoj otrok ne bi bil občutljiv,se pa hitro nauči takega govorjenja in se lahko zgodi da se bo pol tud on tako obnašal do drugih.Jaz tega ne bi dovolila pred svojim otrokom in ga ne bi pustila v njegovi družbi če se ne bi lepše obnašal.

(odgovor članu TiaSara)
Neposredna povezava do sporočila: 2
   RE: zmerjanje
4.9.2009 10:27:46   
TiaSara
V našem primeru bi bilo to morda vsaj približno izvedljivo, ampak z zmerjanjem se bo srečeval tudi v vrtcu in drugje, kjer je veliko otrok in malo odraslih, da bi imeli nadzor nad njimi. Sama sem tudi zelo boleče občutila ta zmerjanja in imam slabe spomine na vrtec, ker se nisem znala s tem spopasti. To bi rada prihranila malemu, pa ne vem kako.

Pa prosila bi administratorje, če premaknejo temo pod vzgojo, ker sem po pomoti pisala sem.

(odgovor članu ajataja)
Neposredna povezava do sporočila: 3
   RE: zmerjanje
4.9.2009 18:21:33   
Gina
Načeloma otroke kot prvo naučim, da zmerjanje ne pove nič o njih, veliko pa o zmerjavcu. To jih naučim zato, da imajo jasnejšo sliko o vsem skupaj in se posledično manj sekirajo. Če nekomu rečeš, da je butelj, bo nekdo tretji mislil o tebi, da je boljše, da se te izogiba, če takole žališ, da najbrž nisi kaj prida,  o tistem na kogar je letelo,d a je butelj, pa si večina sploh ne bo mislila nič, ali se jim bo kvečjemu smilil, da je tarča posmeha. Tam okrog 6-7 -letniki to že precej dobro razumejo. Mlajšim je to težje dopovedat, ampak lahko se jim pa reče, da se ta fantek grdo vede in da so zdaj vsi videli, da se bo moral še fejst veliko naučit, ker marsičesa še ne zna. Lahko jih pohvališ, ker se oni pa tako ne vedejo.
Drugo stvar naučim otroke, da si tega ne smejo pustit. Če jih nekdo zmerja, mu lahko komot povedo,d a je zmerjanje grdo(in nevljudno), da tega ne marajo in nočejo in naj zahtevajo, da naj gre proč od njih, ker se z njim tisti hip ne bodo več igrali in družili. Če to ne pomaga, morajo poklicat odraslega, da jim pomaga udejanjit zahtevo. Otroci se morajo naučit reči drugemu otroku, naj neha delat z njimi grdo. REČI. besede izgovoriti, ne samo biti prizadeti ali besni ali žalostni in jokati ali udariti. Reči mu morajo ne smeravo in ne bevskajoče, ampak odločno: Nehaj to delat. Ni mi všeč. (to se jih da naučit, če malo potreniraš, garantirano). In naučit jih moraš poiskati pomoč, dokler so sami premajhni. Kasneje te tolikokrat vidijo, kako ti to urediš do konca, da se naučijo, kako to urejat sami.
Nujna stvar, s katero otroku pomagamo je pa ta, da njegovo zahtevo, da gre zmerjalec proč, v resnici podpremo- udejanjimo. To se komot zmeniš tudi z vzgojiteljicami. V tem konkretnem primeru bratrancu povemo, da se naslednje pol ure žal ne sme več igrati s tvojim otrokom. Zmerjalca moramo odstranit - ne glede na to, da so njegovi starši zraven (če je to v vašem stanovanju, zahtevaj, da ga imajo v naročju, dokler je "nevaren" (zmerjanje je psihično nasilje) za tvojega otroka, ali pa ga imej v kuhinji, ne v dnevni ali otroški sobi, kjer se drugi igrajo. Zavestni starši te bodo podprli, če pa njegovi starši podpirajo tako vzgojo, pa je čisto vseeno, če se jim malo zameriš. Svojega otroka moraš zaščitit. Nobeno prijateljstvo ni tolk vredno kot on in njegova dolgoročna samozavest. Če bomo to vedno naredili, posledico mislim, zmerjanje ne bo nagrajeno. Posledica bo dovolj močna, da bo vedel,d a pri vas zmerjanje ni priporočljivo, če ne gredo tudi ugodnosti. Nehal bo, slej ko prej. NI treba da si pri tem jezna, razburjena ali žalostna, važno je samo, ali nekaj spelješ ali ne. Najboljše čist prijazno a odločno. Dejanja poganjajo svet.

< Sporočilo je popravil Gina -- 4.9.2009 18:23:27 >

(odgovor članu TiaSara)
Neposredna povezava do sporočila: 4
   RE: zmerjanje
4.9.2009 21:58:39   
sanja nk.
IZVIRNO SPOROČILO: TiaSara

Jaz imam doma triletnega občutljivčka, zraven sta pa še malo starejša bratranec in sestrična, ki ju ima zelo rad. Vendar sploh bratranec zelo rad zmerja - saj veste tiste otroške zbadljivke, ki malega grozno prizadanejo. Včasih je zaradi tega jokal, sedaj pa kar udari. Seveda mu tega ne pustim, ampak kakšno alternativo naj mu ponudim? Sem poskušala reči, naj kar presliši, ampak tega ni sposoben.






Jah moški ego user posted image , poznam vse to imam doma 2, ki sta te faze že dala skozi, ja tukaj je zelo težko odreagirati, ker če boš pač samo bratrancu rekla naj neha, bo to samo začasno rešeno, on ga bo zafrkaval na skrivaj, kaj pa ostali otroci ki ga bodo, tako da jaz sem ne bi posegala, zdej lahko ga tepe, samo potem se bo navadil in tepel vse, če bo nazaj zafrkaval, tega ne bo konca..., samo pri mojih dveh so se zafrkaval obojestransko, pa je bil po 5 minutah mir, ker se ni dal končat user posted image , nauči ga predvsem to , naj si tega ne jemlje srcu, da je to samo štos, hec...lahko pa naprimer rečemo drugemu kaj pozitivnega, samo pri malih moških je to nemogoče, ker si bodo raje zbil zobe vn kot pa pohvalil pri komu kaj sploh vrstniku user posted image .....ko zrastejo niso nič drugačni..verjemi user posted image , samo pač imajo malo bolj odrasle fore. Žal se bo moral mali tukaj sam znajti, katero bot bo obral glede na situacijo..., ker če boš pa ti posegala ga bodo pa še bolj zafrkavali

(odgovor članu TiaSara)
Neposredna povezava do sporočila: 5
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:





Mesec rojstva lahko vpliva na poklic tvoje...
Si vedela, da mesec rojstva, v katerem je rojen tvoj otrok, lahko vpliva na njegov poklic?
Prehlad, gripa ali angina?
Smrkav nosek, pordele oči, kašelj, kihanje, razbolelo grlo in splošno slabo počutje – vam je znano? Kako prepoznati, ali...




Nos.
пеперутка16

Kako majhnim otrokom čistite nos?