|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  98 99 [100] 101 102   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: december 09
30.9.2009 18:32:13   
taipai
hej čveke!
Uf, ste se načvekale komaj še sledim user posted image upam, da ste vse ok!!
terida: držim pesti, da je(bo) vse ok! malo heca, pa brez zamere: velika glava,velika pamet user posted image ne skrbi, tvoj user posted image bo zdrav! user posted image zaupaj v to! če bi blo kej za G.sumljivo,bi verjetno še dodatno naredil kake preiskave, tako kot so punce pred mano rekle.

punce, ste se ze kaj več odločile glede imen user posted image ?? kok se hitro približuje december . Naša BeeBee ima točno čez 2m rok, upam, da bo mala počakala še vsaj mesec in pol user posted image (tko kot vse)
kako pa je Neza7? nic se ne javi ..user posted image

posteljnina: ja, mene tut skoraj na rit vrglo, cene imajo vrtoglave, najbolj sam kupit nekaj,pa skupaj zašit: obroba za okrog je lahko le navadna pena oblečena, pa je veliko ceneje kot pa "original". ne vem  kaj misljo trgovci, da imamo user posted image preveč $$$ user posted image user posted image

punce, kako pa zimska vreča za spanje ? kera številka se to nabavi?? a ktera o tem kaj razmišlja, da bi jo imela? Glede na to, da so naši Božičkovi pomagači in je mraz bi bilo skoraj pametno al kaj? tiste, ki ste drugorodke, kake izkušnje s tem?

spanje: ojoj, ojoj!! sploh ne vem, kako naj spim, da se bom res naspala:( na hrbtu bi rada, pa se baje ne sme, na levem boku ni fajn user posted image , na eni strani pa tut ne morem, ker začne žulit:D se zbujam n-x, wc ene 3x na noč, zjutraj pa ko da bi me povozil vlaK user posted image

dosti, gremo ven.

lp vsem:)

(odgovor članu *Mojca*)
Neposredna povezava do sporočila: 2476
30.9.2009 19:19:04   
Zibka
O vrečah za spanje mi je mamica, ki je rodila lani decembra rekla takole:
prva dva meseca je user posted image zelo pri miru in ga lahko brez težav  toplo oblečeš in pokriješ z dekico, ko pa postane aktiven je pa zelo fino, da ima spalno vrečo in to iz razloga, da se med spanjem ne razkrije in ga ne zebe.
Kaj pravite, mamice? Kakšne so vaše izkušnje?
Meni se tale razlaga zdi kar logična, tako da bom spalno vrečo kupila naknadno (sploh zaradi velikosti)..

(odgovor članu taipai)
Neposredna povezava do sporočila: 2477
30.9.2009 19:59:08   
*nivea
u,superca, končno smo prišibali do stote strani user posted image

(odgovor članu Zibka)
Neposredna povezava do sporočila: 2478
30.9.2009 20:15:20   
araz
Uf, tole je pa čist preveč za zapomnit, tolk ste se razpisale.

Kar se tiče očetovskega dopusta za s.p.. Danes sem bila na CSD, ko sem šla po papirje in glede na to, da je moj tudi s.p. sem vprašala, če se njenu splača koristit očetovski dopust. In mi je zatrdila, da se mu vseekakor splača, saj dobi nadomestilo za ta čas. Ni pa nič rekla, da s.p. niso upravičeni do tega. In tudi ne vem zakaj bi bili. Ravno tako imajo pravico.

Kar se tilče spalne vreče jo bom jest tudi naknadno kupila, ker so mi kolegice rekle, da jo na začetku ne rabiš, ker je otroček čisto pri miru, ko spi.

Terida kar pogumno. Sigurno bo vse ok, drugače bi te g. naročil še na kakšen UZ. Drugače greš pa lahko še po drugo mnenje, če misliš da boš potem bolj pomirjena. Skratka user posted image user posted image user posted image za tebe in tvojega user posted image .

No, sedaj sem pa že pozabila kja bi morala še pokomentirati. Bom mogla še enkrat mal prebrat za nazaj.

(odgovor članu *nivea)
Neposredna povezava do sporočila: 2479
1.10.2009 3:44:14   
Anuš
spalna vreča: se pri nas sploh ni obnesla. Se je obračala in potem se ji je vreča ovila okoli, je bla kot ličinkauser posted image . Skos se je zbujala, ker se je zapletala. Sam jo čist štekam- jst tut spalnih srajc ne prenesem.

terida: moji kolegici so tud rekl, da je velika glava, na koncu je blo pa vse OK- očka ima tudi veliko bučkouser posted image

Spanje: bi blo boljše, da bi bla tihouser posted image . Pokonci sem od ene 2-ehuser posted image Ampak 3 dni je blo pa carskihuser posted image

(odgovor članu araz)
Neposredna povezava do sporočila: 2480
1.10.2009 6:41:38   
natasa28
Ste se precej razgovorile o vrečah , pajacih in posteljnini. Je res da so cene posteljnine precej vrtoglave. Je katera zasledila, koliko pa stanejo posamezni deli posteljnine, če posebej kupiš, odejo, obrobo-polnilo in prevleke. Imam namreč eno tako luštno še čisto novo posteljnino z medvedki pa bi tisto prešila v takšno za otroško posteljo-tako da bi potem mogla nabavit samo peno za obrobo in odejico.
Kako pa je s temi številkami velikostmi?
Obstaja kakšno pravilo? npr št 56 1-2 meseca , 62 nato 3-4 mesece ali kako?
Sem malo zgubljena saj več ne vem katero št. kupovati, npr če je velik dojenček cca 4kg mu je potem št 56 še sploh prav.
Oklevam namreč če bi vzela tisti komplet pri Quelle nad 50 oblačil za 129 eur -večinoma oblačila 62 nekaj malega tudi 56-ga katera že ima se ga splača kupit?

< Sporočilo je popravil natasa28 -- 1.10.2009 6:42:07 >

(odgovor članu Anuš)
Neposredna povezava do sporočila: 2481
1.10.2009 7:43:28   
araz
Dobro jutro,

No, danes sem se pa spet zbudila mal pred 4 uro. Jutri je polna luna in verjetno tud to mal vpliva.

Natasa28 ravno včeraj sem mal gledala posteljnino po delih. Prevleka za kovterček in vzglavnik te pride tam okrog 20 EUR, jogi rjuhica je cca. 15eur, obroba pa je tam okrog 30eur.
Obrobe itak rabiš samo ene dve, pol pa malo kombiniraš.

Včeraj smo imeli na MŠ temo porod in je moj že dobil potrdilo. Samo ej pa tale MŠ v Domžalah tale mesec res porazna. Bi nam morali včeraj en filmček pokazat, pa so dobili nov računalnik tako, da ni bilo nič od tega. Vprašanje kolkokrat bo še odpadlo. Predavanja o matičnih celicah tud ne bo.
Sem pa včeri dobila obrazec za izpolnit za darovanje popkovnične krvi, tako da bom čez vikend mal izpolnjevala potem pa pošljem.

Punce a še katero bili trebuh, ko se sklanja oziroma preobrača v postelji. Mene od včeraj boli in sicer tako počez (vodoravno - sej ne vem kako naj napišem). In je prav zoprno, ker se nemorem normalno preobračat v postelji, pa obujem se tud težko.

(odgovor članu natasa28)
Neposredna povezava do sporočila: 2482
1.10.2009 7:50:16   
Zibka
Araž, mene tudi boli trebuh: grozno je vstati iz postelje, sklanjati se, zavezati vezalke..
In boli križ pri dolgem sedenju, poležavanju na sedežni (tak pol-ležeč položaj),.....
user posted image user posted image samo jamranjeeee user posted image user posted image

(odgovor članu araz)
Neposredna povezava do sporočila: 2483
1.10.2009 8:16:25   
terida
Dobro jutro, punce!

Hvala vsem za tolažbo glede mojega bučmana user posted image Saj zdaj sem že dosti bolje, samo včeraj pa res nisem več vedela kaj naj si mislim... Ah, bo že nekako.

IZVIRNO SPOROČILO: Zibka

O vrečah za spanje mi je mamica, ki je rodila lani decembra rekla takole:
prva dva meseca je user posted image zelo pri miru in ga lahko brez težav  toplo oblečeš in pokriješ z dekico, ko pa postane aktiven je pa zelo fino, da ima spalno vrečo in to iz razloga, da se med spanjem ne razkrije in ga ne zebe.
Kaj pravite, mamice? Kakšne so vaše izkušnje?
Meni se tale razlaga zdi kar logična, tako da bom spalno vrečo kupila naknadno (sploh zaradi velikosti)..

Zibka, točno to sem vam hotela napisat danes - da so te vreče za spanje na začetku popolnoma nepotrebne. In da dejte raje počakat, da se bo user posted image začel premikat in odkrivat preden jih kupite. Glede posteljnine je pa pri nas tako, da imam obrobo narejeno doma (mama jo je naredila že za sestrino hčerkico) in se je super obnesla, tako da priporočam domačo izdelavo vsem, ki imate smisel za to. Ostalo je kupljeno po delih in se ne spomnim, da bi bilo tako hudo drago user posted image

Pa še to: že pred par dnevi sem po pošti dobila vse za darovanje popkovnične krvi (mislim prav na tiste vrečke, ki jih je treba vzet s sabo v porodnišnico)! Zdaj čakam samo še porod user posted image

(odgovor članu Zibka)
Neposredna povezava do sporočila: 2484
1.10.2009 8:49:32   
ammam
Jaz že komaj čakam porod.

(odgovor članu terida)
Neposredna povezava do sporočila: 2485
1.10.2009 8:58:37   
*nivea
jutro

sem prej nekaj že napisala, pa me je ven vrglo user posted image

zdaj se pa več ne spomnim, kaj sem pisalauser posted image

aja, mene tudi boli trebuh, sploh ko si moram čevlje obuti, pa prej sem en register imela na tleh, pa sem se morala počepniti da sem ga dvignila, pa take malenkosti so,na katere fejst niti pozorna nisem user posted image

terida, saj bo vse v redu. user posted image user posted image user posted image verjamem pa,da bi na tvojem mestu jaz tudi bla zaskrbljenauser posted image

danes mamo zadnjič MŠ in tudi potrdilo dobim. hvala bogu,ker se mi več ne da se vozičkat na ta predavanja.. se je sestra samo smejala, ko sem ji to zadnjič rekla.. pa pravi, saj vam verjamemuser posted image

glede številk za cotike sem jaz tudi zgubljena, prav tako za velikost pleničk. tak da tiste ko ste že mamice, kar naprej z nasvetiuser posted image

taipai, midva imava ime izbrano. Kak sva izvedela da je deklica, sva naredila seznam, in potem črtala ime za imenom katero se nama za user posted image ni tak fejst bilo všeč.. in sva zdaj pri imenu in mala bo imela to ime..
no, razen če bo user posted image user posted image

uživajte

(odgovor članu terida)
Neposredna povezava do sporočila: 2486
1.10.2009 9:00:59   
taraji
Najprej dobro jutro vsem našim user posted image

Ste se spet razpisale user posted image user posted image user posted image , jaz pa zadnje čase takšno pomankanje časa - jao, ampak bo že

Terida - verjamem, da si slabe volje, ampak verjetno se res ni kaj dosti za sekirat. Pomoje da če bi bilo kaj narobe bi ti to že povedali. Tudi meni je na zadnjem pregledu rekla da ima dete za 1 teden večjo glavico, ker pa ne kaže na nikakršne nepravilnosti je to verjetno genetsko. No, pri meni bi to lahko kar držalo, saj imata moja dva brata, pa tudi nečak vsi nekoliko večje glave. Tako da jaz se zaradi tega nisem ravno obremenjevala.

shopgirl - tudi sama si vedno že na začetku odprem okno in potem sproti odgovarjam - saj veš, nosečniška pozabljivostuser posted image . Moram pa paziti, da preden pošljem si vse skopiram, da mi ne gre vse v maloro.user posted image

ammam - še ena, ki si prihrani družinski proračunuser posted image . No, tudi sama vse takšne zadeve sešijem sama, tako da se res pozna pri denarju, pa še home made je, tako da je narejeno točno tako kot mi je všeč in kot mi pride v poštev.

tintara - no lepo, da se ti je stanje vsaj kolikor toliko izboljšalo. Včasih pa res pride kakšen tak dan, ko ti gre vse narobeuser posted image . Takrat je najbolje vse skupaj pustiti in iti na sprehoduser posted image

mojca - ko si rekla, da moraš kupiti vrečo za spanje - a jo misliš začeti uporabljati že takoj po rojstvu ali kasneje - ker jaz sem to že nekaj spraševala in sem dobila občutek, da se jih tam nekje okrog 4. meseca začne dajati spat v spalno vrečouser posted image . No, mal sem zmedena, ampak bo žeuser posted image .

No, toliko za enkrat, ostalo še sledi....

La vita e bella

(odgovor članu terida)
Neposredna povezava do sporočila: 2487
1.10.2009 9:20:48   
taraji
taipai - ja, kot praviš - december se približuje zelo, zelo hitro. No, midva sva z imeni še vedno tam, kjer sva že bila - se pravi nikjeruser posted image user posted image . Ma bo res treba začet razmišljat o tem, da nama ga ne bo na koncu socialna dodelila, ker nama ne bo uspelouser posted image user posted image
Kar pa se tiče spanja na hrbtu, pa to sploh ne drži, da se ne sme - vsaj tako pravi Pušenjak. Res, da matrnica pritiska na vene in ti lahko zaradi tega začne primanjkovati kisika, samo on pravi, da se že itak v večini primerov pred tem samodejno obrnes, drugače ti pa itak postane slabo in se prebudiš, tako da se ni kaj dosti za bati, da bi bile dlje časa brez kisika.

anuš -kaj ti si pa dan za noč zamenjalauser posted image user posted image user posted image -  ma moraš biti prav res boga.user posted image user posted image da boš kmalu lahko spet spala ponoči.

araz - kolikom predavanj pa imate v MŠ v Domžalah?
glede bolečin trebuha - mene včasih kar močno boli, ko se kaj premaknem, pa tudi tako, ko sedim ali pa ležim. Sem to povedala g., pa je rekla, da verjetno bebica kam pritiska in ni nič narobe - če pa bi bolečina trajala neprekinjeno dlje časa, pa naj se oglasim pri njej.

upam, da se mi uspe še kaj oglasiti. Vsem želim, da preživite čimlepši dan

La vita e bella

(odgovor članu taipai)
Neposredna povezava do sporočila: 2488
1.10.2009 9:29:01   
zalbi
hej hej!

Uhhh sem komaj čez prišla - ko je že toliko napisanega.

pleničke - ja najbolje je kupiti ta najmanjše na začetku, pa ne zdej 5 paketov, ampak dva, pol pa naprej, ko vidiš koliko je težek user posted image .

spalna vreča - se strinjam s tistimi, ki so napisale, da se je na začetku ne rabi, res spi user posted image  pri miru in problema, da bi se razkril, kasneje je pa zelo fajn. Mi smo pri Sari jo uporabljali - no ona je rojena aprila, potem smo jo začeli uporabljali jeseni, pa jo je imela vse do letošnjega poletja, zdej pa je noče več... ni šans da jo oblečem v njo.

Mene je danes ful ponoči zagrabil krč v nogo, se je moj user posted image  zbudil in mi jo zmasiral - sploh je nisem ogla premaknit, bolelo pa je user posted image . Še zdej me boli, mam čist čudno mišico... groza.

Danes zvečer pa spet začnem s plesnimi, no bom videla kako bom lahko kej plesala... no vsaj da malo igam, pa bo že fino...

26. 4. 2007 - postala mami našmu sončku Sari in 16. 12. 2009 smo dočakali drugega sončka Žaneta.

(odgovor članu taraji)
Neposredna povezava do sporočila: 2489
1.10.2009 9:43:22   
orhideja75
mene tudi že počasi začenja boleti vse skupaj. sploh pri ustajanju iz postelje, pa problem imam že z zapenjanjem čevljev ....

spalno vrečo bomo bi začeli uporabljati kasneje, ko je otroček res že bolj nemiren v postelji, da ga ne zebe, ko se odkrije,....

MŠ včeraj se mi je tolk vlekla. pa skoz nekej odpada, pa nekej jim manjka .... moj je zdej dobil potrdilo. a je sploh še nujno obiskovat tistih par obiskov, ki so bili prestavljeni zaradi bolezni ,....?

Moji fantje so moj zaklad. :) Brez njih bi bil svet prazen.

(odgovor članu zalbi)
Neposredna povezava do sporočila: 2490
1.10.2009 9:46:43   
ShopGirl
Dobro jutro user posted image

Za mano je čudna noč. Zbudila sem se okrog 4h, zaradi  čudne bolečine v trebuhu - full podobna menstruacijskem krču al pa kr identična, sam bolj močna. Je minila ko sem začela bolj globoko dihat. Trebuh pa trd ko kamen... Sem se z boka dala na hrbet in čakala na brce, pa je takoj ko se je trebuh zmehčal pobrcala. Čez par minut mi je še enkrat otrdel trebuh ampak TOK trd pa še ni bil nikoli, pa sem vam že pisala da mi je na začetku otrdeval pogosto. Ne pretiravam - trdo kot kamen. Je popustilo po nekaj sekundah...pa tokrat nobenih bolečin. A je možno da je bla tista prva bolečina popadek? Čist sm bla prestrašena....še zdej sm mal user posted image  Itak pol nism zaspala in sm skos božala bušija, samo me ni skrbelo, da bi bilo kaj s tamalo narobe ker je bla aktivna kot vedno - brca skos. Bolj tista skrb - "kaj je zdej ta bolečina? Če je popadek, a se bo ponovil? A so to tisti lažni?" V glavnem, če se ponovi si bom zapisovala kok dolg traja bolečina in na kok časa se ponovi... Pa upam da mi ne bo treba in da bom to počela šele čez cca. 2 meseca!

(odgovor članu zalbi)
Neposredna povezava do sporočila: 2491
1.10.2009 10:53:57   
zmajči25
Čvekice, res ste se razpisale user posted image , prav fajn vas je brat.

Posteljnina: cene so ubitačne, na srečo imam vse še od tamale, tako da mi tega ne bo treb kupovat. Sem pa bolj leve sorte za kaj sešit, skvačkat,... in vam prav zavidam tistim, ki imate smisel za te reči. Sem pa ugotovila, da v Leclercu na Rudniku imajo poceni luštno posteljnino od jogi rjuh do obrob, kovterčkov,... Sem kolegici ob rojstvu kupila cel komplet za manj kot 50 EUR. Je pa res, da nimajo vedno dosti izbire in zna biti včasih precej prebrano in bolj malo robe. Enako velja za oblekice - so luštne in relativno poceni, izbira pa je ogromna.

Shopgirl - kar brez panike, gre za otrdevanje trebuha. Jaz sem se v prvi nosečnosti tudi malo ustrašila, ko se mi je prvič to zgodilo. Verjemi, ko bodo prišli pravi popadki, boš že vedela za kaj gre, saj bolijo kot user posted image , tole otrdevanje je nasproti popadkom "mala malca". V kolikor bi se otrdevanje pojavljalo v rednih časovnih razmakih npr. na 5 minut pa je dobro da greš do G ali direkt v porodnišnico, ker se je porod lahko začel oz. je lahko kaj drugega narobe. In ja, tako popadki kot otrdevanje je zelo podobno bolečim menstruacijam, samo bolj intenzivna bolečina je to. Če ti tamala normalno brca, kar brez skrbi. Ponavadi se otroci pred porodom ful umirijo, pa tudi če je kaj narobe, bejbija manj (oz. sploh ne) čutiš.

Spalne vreče - res je ni treba imeti za prva dva meseca, ker je user posted image pri miru ko spi. Za potem pa se je meni vreča ful dobro obnesla, ker je bila tamala ponoči nemirna, rojena je bila pozimi in bi jo morala vsakih 5 minut hodit pokrivat. Smo pa imeli ene tri vreče za različna starostna obdobja tam nekje do 2 leta starosti.

- a vse že hodite? Kako pa vam rata v službi? Tukaj je vedno dopoldne in če hodiš v službo pač ne moreš it med delovnim časom. Jaz sem pri prvi user posted image hodila v MŠ zadnji mesec pa sploh nisem šla na zadnji dve predavanji, ker sem šla prej rodit. Zna pa biti koristno hodit, no vsaj meni je bilo OK. Zdej v drugo pa ne vem, če bom hodila, saj ne vem če mi bo sploh zanimivo (verjetno se v 3 letih ni kaj bistveno spremenilo). Mož pa je bil prvič z mano, pa tudi pri porodu je "asistiral" - prerezal je popkovino in se mu je fajn zdelo - in ima še potrdilo od zadnjič, tako da mislim, da ne bo panike.

Sem se razpisala.... grem, da me ne vrže ven potem ko sem cel roman napisala!

(odgovor članu ShopGirl)
Neposredna povezava do sporočila: 2492
1.10.2009 11:11:46   
Netta
Dobro jutro user posted image

Za mano je čudna noč. Zbudila sem se okrog 4h, zaradi čudne bolečine v trebuhu - full podobna menstruacijskem krču al pa kr identična, sam bolj močna. Je minila ko sem začela bolj globoko dihat. Trebuh pa trd ko kamen... Sem se z boka dala na hrbet in čakala na brce, pa je takoj ko se je trebuh zmehčal pobrcala. Čez par minut mi je še enkrat otrdel trebuh ampak TOK trd pa še ni bil nikoli, pa sem vam že pisala da mi je na začetku otrdeval pogosto. Ne pretiravam - trdo kot kamen. Je popustilo po nekaj sekundah...pa tokrat nobenih bolečin. A je možno da je bla tista prva bolečina popadek? Čist sm bla prestrašena....še zdej sm mal user posted image Itak pol nism zaspala in sm skos božala bušija, samo me ni skrbelo, da bi bilo kaj s tamalo narobe ker je bla aktivna kot vedno - brca skos. Bolj tista skrb - "kaj je zdej ta bolečina? Če je popadek, a se bo ponovil? A so to tisti lažni?" V glavnem, če se ponovi si bom zapisovala kok dolg traja bolečina in na kok časa se ponovi... Pa upam da mi ne bo treba in da bom to počela šele čez cca. 2 meseca!

verjetno gre za lažne popadke...ko se maternica pripravlja na porod...ni hudega...pa še polna luna je v nastajanju...se pozna na moji mali, ki mi kravžla lase, pa tudi mene je že včeraj začel tko čudno špikat po trebuhu...
če se bo pa ponavljalo pa itak veš...takoj k zdravnikuuser posted image

dan vsem...
mene je tole vreme danes čist povozilo...že ves dopoldan hodim kot mumjena okrokuser posted image

grem počivat zdaj ko mala spi, papa

(odgovor članu ShopGirl)
Neposredna povezava do sporočila: 2493
1.10.2009 11:19:02   
tintara
Shopgirl: sem uporabila tvojo metodo, torej najprej odprla, nato brala. Bomo videli, če bo s spominom kaj boljše.
Glede bolečine ti ne znam pomagati (pa tretjerodka sem, krizauser posted image ). Kolkor sem jaz občutila popadek, je bil kot menstruacijski krč, sam ti bodo druge kaj več vedele povedat. Če se stvar ni nadaljevala, potem so bili najbrž lažni popadki al kako že. Držim pesti, da bo vse OK. Aja, je pa mene tudi prejšnji teden občasno med zvijanjem tudi zabolelo zraven še kot pri menstruaciji. Tako da mi včasih ni bilo jasno, ali imam samo drisko, rojevam ali umiram.user posted image

Očetovski dopust za sp: če je na sociali rekla, da so upravičeni, potem pač so. Jaz vem, da včasih niso bili (vsaj do 100% plačila, morda samo za prispevke), ampak to so informacije stare 2 oz 3 leta. Me veseli, da gre zdaj tako, ker se mi je vedno zdelo fuul grdo, da pa razni obrtniki in sp-ji ne morejo imeti očetovskega.

Spalne vreče: rabijo se nekje po 4 mesecu, (mislim, da čisto enostavno tudi kasneje) pa ni preveč panike, da bi kupile premale, ker ne obstajajo v številki 62, 68 in 74. Najmanjšo smo mi kupili v HM, pa je bila že kar velika (pisalo je sicer nad 4 mesece, sam po velikosti je ustrezala naši 80, če ne celo 86). Bolj je lahko problem, ker ne veš ali jo bo otrok sprejel. Nekateri je ne marajo, nekateri pa bi jo imeli do 10 leta. Morda lahko poskusite si kakšno izposodit, preden kupite. Čeprav čisto mali otroci večinoma nimajo problemov z vrečami in se problemi začnejo kasneje.

Velikosti oblačil: mislim, da obstaja kot neko pravilo, 50 naj bi bilo res novorojenček, sam večini je že vse premajhno takrat. 56 gre za prvi in drugi mesec, 62 za 2 do 4 in 68 za 4 do 6 mesecev, če se prav spomnim. Samo to je bolj tako tako. Odvisno je koliko je otrok velik ob rojstvu, ampak tudi če gre za povprečje, tudi oblačila različnih proizvajalcev med seboj zelo variirajo. HM ima kar velike številke, pa v sušilcu se ne skrčijo veliko. Če kupiš kaj iz Pikapolonice ali pa Spara, se pa ful skrčijo. Vem, da imamo mi en pajacek od HM, ki je sicer 62 številka, pa jim čisto kamot oblečeš do pol leta. Je res veliko večji od ostalih.

Velikosti plenic: jaz bom kupila newborn 1 ali 2 paketka. Če je otrok velik okoli 50 cm in recimo 3 kilski, potem to že porabiš, morda še kakšne dokupiš. Samo pri Nadji (52 cm in skoraj 4 kg) sem kupila jaz dva paketka, pa sem že možu v porodnišnici naročila, naj mi prinese ta večje, ker so jo newborn tiščale. Tako da v resnici nismo uporabili niti ene same plenice iz paketka. No, zdaj sem se odločila, kupila bom samo en paket, saj se dobijo v vsaki trgovini.

Spanje na hrbtu: punce, ne se sekirat. ZAGOTOVO ti postane slabo. Meni pri prvi nosečnosti ni bilo nikoli, pri drugi pa samo čisto na koncu. In sem tudi sama dvomila v to, ampak definitivno drži. In slabost je močna, se je ne da prespati ali kakorkoli zgrešiti. Tako da, če kateri paše, naj kar še spi.

Še kaj drugega? Danes sem ful pokomentirala, ne smem pozabiti copy stisnit, preden oddam.

Jaz sem se pa danes tehtala in sem šla že gor skoraj kilo, tako da jutri na pregledu pomoje sploh ne bo opazit, da je vmes teža precej padla. In danes sem bila v trgovini in mi je ful zapasala čokoladna pena. sem jo že zmaznila, zdaj pa čakam, glede na to da gre za mlečni izdelek, se zna zgodit, da bo spet kaj. Sam pasala pa je...

Nič, punce, imejte se lepo, se morda še kaj slišimo. Danes moram mal pospravit.

O ne, v službo sme pozabila klicat, da me ne bo še dva dni. Kriza, pa je že 11 ura.

Madonca, zadnji čas da se spokam iz službe, očitno mi je že zadnja briga.

T

(odgovor članu ShopGirl)
Neposredna povezava do sporočila: 2494
1.10.2009 18:00:03   
araz
Punce, kja ste vse zaspale? Meni sicer ne manjka dosti. Si bom šla prav pritisk pomerit, ker je očitno ful padel. Se vidi, da se pripravlja k dežju.

Vidim, da so bolečine v trebuhu kar običajna stvar, če je prisotna tudi pri ostalih.

Kar se tiče velikost oblačil. Nekaj imam št. 56 večino pa kar 62.  Pa včerej sem spet kupila en tak lušten kompletek. Jest pa res ne smem več po trgovinah hodit. Še dobro, da sem še v službi, ker če bi bila doma bi imela preveč časa in bi bla res samo po trgovinah. Sicer me denarnica kar fajn bremza (vsaj nekdo). Moj pa itak za pol stvari sploh ne ve user posted image . Se sploh ne spomnim, kdaj sem si zase nazadnje kaj kupila.
Pa bo treba mal za čevlje pogledat. Jaz še kar v petah hodim v službo. Pa kakšno majčko z dolgimi rokavi. Ne vem kaj bom jutri oblekla, ker se bo tako shladilo. Vse jakne so mi premajhne.
A je katera že kaj gledala, če imajo kje kakšno luštno in poceni?

Kar se tiče spanja. Jest tud spim na hrbtu ampak se kar hitro obrnem na bok, ker mi več ne paše. Se mi zdi, da kar težko diham. Najbolj mi paše na desnem boku.

Ena je spraševala, kolk časa bo še MŠ v Domžalah.  Če sem si prav zapomnila, še 4x (če spet kaj ne odpade). Vsega skupaj je bilo rečeno 8x (2x na teden po 1 uro).

Zdej grem pa mal mojouser posted image zmasirat. Tko uživa v masaži. Jest bi tud, če bi me kdouser posted image .

(odgovor članu tintara)
Neposredna povezava do sporočila: 2495
1.10.2009 19:10:52   
ShopGirl
Hello, hvala vsem za odgovore. Sem okrog enih vseeno poklicala G, pa je rekla da so to popadki in naj grem kar v porodnišnico (tudi če samo preventivno), ker sem le v 30. tednu in še ta moj MV bi lahko kaj ponagajal.

No, naredili so mi CTG, vag. pregled in UZ (morfologija še enkrat) - priznam da tako natančno še nisem bila pregledana. Proti krčem predlagajo Buscopan, če bi se ponavljali...pa sem prebrala da ga nekatere že jemljete ane? In magnezijeve šumečke... Z obema je vse vse OK - zdravnica (zelo v redu, prijazna), pravi da je punčka zelo zelo živahna, težka pa 1460g. Tudi obrnila se je - zdej je z glavico navzdoluser posted image  MV pa še vedno dobro tesni user posted image

Full vam hvala za odgovore in skrb - super ste.

(odgovor članu tintara)
Neposredna povezava do sporočila: 2496
1.10.2009 20:11:55   
orhideja75
kje ste pa kupile vzmetnice za otroško posteljico?
mi smo imeli naročeno in je prišla napačne dimenzije. zdej jo mormo pa drugje kupit.

Moji fantje so moj zaklad. :) Brez njih bi bil svet prazen.

(odgovor članu ShopGirl)
Neposredna povezava do sporočila: 2497
1.10.2009 20:58:13   
araz
Shopgirl super, da je vse ok user posted image user posted image user posted image . Je pa tvoja user posted image kar težka napram moji. Zgleda, da bo moja med manjšimi. Namreč tri dni pred 30 tednom je bila težka cca.1200 g. in velika 30cm. Kolk je pa tvoja velika?

Orhideja75, jest sem vzmetnico dobila kar zraven posteljice (sem kupila rabljeno). Ampka je moj rekel, da je vzmetnica res kvalitetna in skoraj čisto nova. Namreč moj dela te stvari in se res spozna. Tako, da sem za 100 eur dobila posteljico + kvalitetni vzmetnico.
Drugače pa pravijo, da je dormeo tud zelo ok.

Jest sem imela pa popoldne mojo teto na obisku, ker jo je firbec matral kaj vse že imam za mojo user posted image . In sva cel popoldne gledale pa kombinirale pa ugotavljale, kaj mi še manjka itd. Zdej sem pa tako utrujena pa hrbet me boli za znoret. Se vidi, da nisem šla danes nič hodit.

Grem kar v bočno-vodoravni položaj user posted image .

Pa lep večer in dober spanec želim vsem.

(odgovor članu orhideja75)
Neposredna povezava do sporočila: 2498
2.10.2009 4:39:47   
Anuš
Zgleda sem res (spet) zamenjala noč za danuser posted image . Sem pokonci od 2 (spetuser posted image ). Upam, da je res samo luna kriva in bo zdaj boljše. Jutri grem na poroko in moram bit naspana, da bom zdržala do večera (vsaj do torticeuser posted image ).

Spanje: Ja, res je, da se obrneš s hrbta na bok, tudi če zlo trdno spiš. Ampak baje je dojenček v trebuhu "sekundarni organ", kar pomeni, da ko tebi zmanjka kisika, ga dojenčku že prej?!? No, vsaj tko velja, če se pri gibanju zadihaš. Potem se moraš ustavit, malo nadihat in zmerno naprej. Fizioterapevtka je meni rekla, da je najbolj priporočljivo spanje na levem boku, potem na desnem in nazadnje na hrbtu. Tudi, ko delam kakšne vaje nisem nikoli 2 vaji skupaj na hrbtu. Se skoz obračam- kot palačinka. Je pa res, da maš že poln kufer levega boka in komaj čakaš, da se po porodu zvališ na trebuh. Sam joške polne mleka tega ne dovolijouser posted image . Pa, če ti presredek prerežejo moraš spet bit na levem boku, da ti čišča ne teče po rani. Na hrbtu maš pa včasih filing, da te bojo lastne mlekarne zadušileuser posted image . Ah, nosečnost user posted image user posted image

Lažni popadki
: a se je že začel? Sem malo pozabila, kdaj to pride. Mensezdi, da ne bolijo?!? Samo trebuh postane trd. Ej, kot da ne b rodila že... Sam glede bolečine ob porodu je isto. Vem, da ni blo glih za vriskat od navdušenjauser posted image user posted image user posted image , ampak že par urc po porodu nisem znala opisat bolečine in dejansko se mi ni zdel kej strašnega. Ko se pa spomnim, da skor nimaš prostora za dihanje, pa se mi zdiuser posted image user posted image user posted image , da bi mogoče lahko bilo podobno res hudi driski in prebavnim težavam. Tintara: ti si mela pa itak že konkreten trening. Teb bo šlo vse na izi. No, vsaj znano bo, a ne?user posted image user posted image user posted image

Zalbi: pa kakšen ples to? Hyppo dance class?user posted image user posted image user posted image . Ene par dni nazaj smo se tolk režal, ko smo vsi trije potegnil hlače od pižame čez majico in čez popek. user posted image user posted image user posted image Men je moj ful smešen, ko kdaj kao neopazno to naredi in mi pol prinese večerjouser posted image user posted image user posted image . No v glavnem, pol sem jst začela aerobiko šopat in je blo za pop.... smešno. Kot un nori profesoruser posted image user posted image user posted image . Probajte, če rabite malo zabaveuser posted image user posted image user posted image

Trebuh sem si šla merit par dni nazaj in znaša moj obseg 96 cm. Samo sem bolj pri malih in zgleda kot 160user posted image

(odgovor članu araz)
Neposredna povezava do sporočila: 2499
2.10.2009 7:22:56   
araz
Joj Anuš ti si pa res boga. Ali sploh kaj spiš?
Sicer sem se pa jest tud danes zbudila že mal pred tretjo uro. In pol sem rabila več kot eno uro, da sem uspela nazaj zaspat user posted image . Kako bom danes zdržala v službi mi še ni čist jasen. Pa še vreme je ravno za spat.

(odgovor članu Anuš)
Neposredna povezava do sporočila: 2500
Stran:   <<   < Prejšnja stran  98 99 [100] 101 102   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  98 99 [100] 101 102   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:

Poglejte, kako se med porodom premaknejo k...
Ta neverjetna fotografija porodnice dokazuje, kako neverjetno je človeško telo. Poglejte, kako je videti anatomija porod...
Vse, česar nisi vedela o spinalni anesteziji
Bolečino med porodom lahko učinkovito ublažimo ali popolnoma odstranimo z regionalno anestezijo, hkrati pa še vedno omog...

Filmi za odrasle.
пеперутка16

Rad gledaš "filme za odrasle"?