|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   dolžnica
14.10.2009 13:50:42   
ajataja
Kolegica je sama z otrokom -ločena.Z očetom otroka sta se domenila da poleg preživnine ,ki je bolj nizka oče plačuje tudi šolsko prehrano-kosilo in malico.Otrok je tako vsak mesec nesel položnico očetu,zdaj pa so mamo klicali da je dolg na šoli še za tri leta nazaj in da je treba poravnat do konca leta drugače bodo tožili.Ker je znesek visok ga nikakor ne bo mogla v takem času poravnat,oče je šel za dalj časa v tujino in sploh ne ve kje je in zakaj ni plačeval,pa sva se pogovarjale o tem da dolg enkrat tud zastara sploh ko je za tolk nazaj.Ali katera ve  v kolikšnem času zastara tak dolg in kaj mora naredit da ji to upoštevajo.
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: dolžnica
14.10.2009 13:52:39   
Gordana-3
v treh letih iz šole niso nikoli klicali, da obstaja dolg?
malo čudno, no ...

(odgovor članu ajataja)
Neposredna povezava do sporočila: 2
   RE: dolžnica
14.10.2009 13:54:35   
Anonimen
Ja malo pozno so se spomnili. user posted image Sicer pa morajo pred kakršnokoli tožbo poslati opomine...

(odgovor članu Gordana-3)
  Neposredna povezava do sporočila: 3
   RE: dolžnica
14.10.2009 13:56:00   
kora33
hi,
jaz tudi mislim, da bi na šoli mogli konec vsakega šolskega leta preverit poravnane oz. neporavnane obveznosti...jaz sem npr. konec lanskega šol. leta dobila položnico za prvi mesec...ker so mi po tem itak preko trajnika odtegovali....kar je pa za več kot eno leto nazaj...je pa res malo čudno....
lp

_____________________________

sreča je

(odgovor članu Gordana-3)
Neposredna povezava do sporočila: 4
   RE: dolžnica
14.10.2009 13:59:41   
vanilla
Saj mogoče so pošiljali opomine - odvisno KDO je naveden na položnici kot plačnik? Oče? Če je on, potem so njemu poslali opomine.

Nekje sem brala, da položnica za te klasične stroške (naročnine, plin, elektrika...) zastara v roku enega leta. Zastaralni rok začne teči po poteku leta, v katerem je terjatev dospela v plačilo.

Ne vem pa, kako je s položnico za šolsko malico oz. kam (pod kakšen strošek) bi jo uvrstila. Obligacijski zakonim kot splošni zastaralni rok, določa 5 let (za večino obveznosti, ki nastanejo iz pogodb (prodajne, pogodbe o delu itd.).

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 5
   [Brisano sporočilo]
14.10.2009 14:02:27   
Brisani uporabnik
[Vsebina sporočila je bila izbrisana]

(odgovor članu ajataja)
  Neposredna povezava do sporočila: 6
   RE: dolžnica
14.10.2009 14:47:24   
kajalin*
Verjetno najbolje da se oglasiš v šolo in tam vprašaš.Poznam podoben primer,s tem da mama,ki je dolžnik sploh ne prestopi šolskega praga,na položnici je pa ona naslovnik.čeprav,če je šlo to naprej s tem nima šola nobene veze več.Vsedli se ji bodo na račun,če druga ne bodo mogli.Je pa čudno,da ni v 3 letih hotela videti vsaj ene plačane položniceuser posted image

(odgovor članu Brisani uporabnik)
Neposredna povezava do sporočila: 7
   RE: dolžnica
14.10.2009 14:56:55   
ajataja
Kako je s opomini ne vem ali je dobila kaj ali ne,pač je zaupala da se to plačuje in zdaj je dobila to.Na račun se ji ne morejo vsest ker ga nima je že nekaj časa brezposelna,ampak tožba pač najverjetneje bo če se ne bodo dogovorili drugače,sej jim je sama povedala da je brezposelna in da v bistvu tud s tožbo  ne bodo mogli dobit denrja od nje ker ga pač nima.Tako pravi ona.

(odgovor članu kajalin*)
Neposredna povezava do sporočila: 8
   RE: dolžnica
14.10.2009 18:16:57   
gita10
meni je tole tudi malo čudno. Jaz enega računa lani nisem plačala - na vem točno kaj se je zgodila ali sem sploh dobila položnico ali se mi je mi je slučajno izgubila in sem že kar pri naslednji dobila opomin in opozoril, da v primeru ne plačila bodo otroku prisliljeni odpovedati prehrano v šoli. Torej že takoj po enem mesecu je preišlo opozorilo tako, da ne verjamem, da bi čakali 3 leta.
Je pa res, da te stvari zastarajo. Opomin je pa sigurno prišel na naslov kamor je prišla položnica.

(odgovor članu ajataja)
Neposredna povezava do sporočila: 9
   RE: dolžnica
15.10.2009 13:22:02   
Mija79
Ponavadi je tako,da ti posljejo opomine,ce pa to ne zaleze,pa obvestijo o tem razrednicarko in nato ona to informacijo odda starsu.Tezko verjamem,da tvoja prijateljica ni nic vedela do sedaj,razen ce ni bila v treh letih nikoli na govorilnih urah???????user posted image user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu gita10)
Neposredna povezava do sporočila: 10
   RE: dolžnica
15.10.2009 13:40:10   
ledenaa
Mislim,da je kolegica prikrojila resnico

(odgovor članu Mija79)
Neposredna povezava do sporočila: 11
   RE: dolžnica
15.10.2009 13:45:30   
vodica
Čisto možno da ni vedela za dolg če je otrok položnice nosil k očetu,položnice so pa zapakirane in mogoče ni odpirala opomini so pa tud na položnicah tak da ja no,sicer pa to po mojem zdaj ni važno .Je pa na naši šoli tudi tako da jih kar dolgo pustijo pri miru tiste ki so neplačniki in opomini pošljejo na koncu šol.leta za nazaj in ne sproti,pa tudi glede hrane je tako da zaradi neplačila ne ukinejo malice ampak samo kosil prepovejo v naslednjem šol.letu dokler se ne poravna.Imamo pa na šoli sklad ki pomaga plačati takim ki pač dokažejo da niso zmožni in se kar veliko reši na ta način.

(odgovor članu Mija79)
Neposredna povezava do sporočila: 12
   RE: dolžnica
16.10.2009 10:08:39   
HuAnita
Bistveno je, na koga so bili računi?
Če na prijateljico, potem ga je naj----. če na očeta, pa njej ne morejo nič.

Naj se to pozanima.
Ampak res čudno, da 3 leta nič - saj vendar frendica verjetno gre kdaj po otroka, pa da ji že konec 1. šolskega leta niso omenili, ampak čakali 3 leta????

(odgovor članu vodica)
Neposredna povezava do sporočila: 13
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:





Smo po 35. letu res prestari za nosečnost?
Ne želite otroka po 35. letu? V redu, ampak ne recite, da ste stari! Razlogov, zakaj imeti otroke po petintridesetem, je...
Nosečnost: Tabela rasti ploda po tednih
Kako velik je plod v posameznem tednu nosečnosti? Preveri, kako izgleda nosečnost po tednih!
Zgodbe malih junakov: 9 dni sem bila v ume...
Sprejeli so me v zelo kritičnem stanju na Infekcijsko kliniko, opravili nujen carski rez, intubirali. Potem sem bila v ...
Otroci, ki se zbujajo zgodaj zjutraj so ...
Se vaš malček zjutraj prebuja skupaj s petelini, ne glede na to ali je delovni dan ali vikend? Imamo dobro novico za vas...
Prvomajske počitnice so najlepše ob morju
photo
Odkrijte popolno spomladansko harmonijo v Adrii Ankaran, zeleni mediteranski oazi. Napolnite se z energijo daleč stran o...




Plenice.
пеперутка16

Kdaj ste otroka začeli odvajati od plenic?