|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  63 64 [65] 66 67   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: Januarke 2010 - 2. del
19.10.2009 7:32:54   
somic
IZVIRNO SPOROČILO: polho3006

Punce TAKO ZELO ME JE STRAH!!!!!

Že od srede me boli na desni strani pod rebri, vendar sem to bolečino pripisala mojim večnim težavam z želodcem. Včeraj popoldan pa sem brskala po internetu in ugotovila da je to eden od začetnih simptomov hellp sindroma. Sedaj pa še mojuser posted image  noče nič brcati, tako da...skoraj celo noč sem bedela in ponoči je brcal, sedaj zjutraj pa nič.
Komaj čakam da bo ura osem da grem k zdravniku, ker imam danes k sreči ginekologa. Upam da me bo pomiril in da se moje drago dete počuti o.k.
DRŽITE PESTI!!! Se vam javim takoj ko bom nazaj od zdravnika.

vso srečo!!!!!!user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

največje veselje in užitek do sedaj je moj patrik (6.1.2010). bom dočakala še kakšno tako veselje??

(odgovor članu polho3006)
Neposredna povezava do sporočila: 1601
19.10.2009 8:51:54   
grahek85
polho, saj bo vse ok! če se sicer dobro počutiš, te nima kaj skrbeti. Držim pestiuser posted image user posted image user posted image

Najina mala velika ljubezen

(odgovor članu somic)
Neposredna povezava do sporočila: 1602
19.10.2009 8:59:33   
nincrli
Dobro jutro!

Moj trebuh je veliko bolje kot včeraj, ni še sicer čist ok, sam pa ajn okrevam user posted image Hvala bogu, me je blo tolk strah, da bi bla kakšna salmonela. Zgleda, da je kakšna viroza.

Polho držim pesti, da bo vse ok user posted image user posted image user posted image

Črpalke jaz ne bom kupovala. Meni pa nč ne priteče, joj upam, da bom imela mleko, da ne bo rabo umetnega pit user posted image Pa joške mi tud ne rastejo nikamor, čeprav pomoje to ni tolk povezano...

Optimism always works!!!
Dedek mraz mi je prinesel najlepše darilo :D

(odgovor članu grahek85)
Neposredna povezava do sporočila: 1603
19.10.2009 9:05:31   
Anonimen
IZVIRNO SPOROČILO: alex17

a katera lahko pomaga, kako se tu na forumu naloži fotke?? bolj ko gledam opcije, nič ne najdem takega, kar spominja recimo na facebookovo nalaganje fotk user posted image

Najprej jih nalozis na www.shrani.si,potem fotko kopiras,tam kjer pise koda za forume s predogledom in prilepis na januarke npr.
Ali te zanima kako jih das v album?

(odgovor članu alex17)
  Neposredna povezava do sporočila: 1604
19.10.2009 9:09:39   
Anonimen
IZVIRNO SPOROČILO: Nattoule

IZVIRNO SPOROČILO: Gwendolen
Aja, pa še glede kozmetike za user posted image , ker sem pač rekla, da bom naredila raziskavo. Mogoče bom pa to prestavila na potem, ker so nam v šoli za starše rekli, da (čisto od začetka) potrebujemo samo alkohol, olivno olje (rajši kot mandljevo), kremo za ritko in fiziološko raztopino in pa krpice, vatke itd. Pa za kopanje bom jaz verjetno kupila od GamARde, ampak to potem kasneje, ko minejo prvi meseci. Drugače je pa rekla ČIM MANJ.

Gwen: ALKOHOL? Ahem, tega pediatri (vsaj tisti, ki spremljajo napredek v medicini) MOCNO ODSVETUJEJO. Ne vedo namrec koliko ga gre iz koze v krvni obtok in kako lahko poskoduje mozgancke.

Imas prav.Sama ga pri nobeni nisem potrebovali in ga tudi zdaj nimam namena.

(odgovor članu Nattoule)
  Neposredna povezava do sporočila: 1605
19.10.2009 9:34:15   
Gwendolen

Aja, pa še glede kozmetike za user posted image , ker sem pač rekla, da bom naredila raziskavo. Mogoče bom pa to prestavila na potem, ker so nam v šoli za starše rekli, da (čisto od začetka) potrebujemo samo alkohol, olivno olje (rajši kot mandljevo), kremo za ritko in fiziološko raztopino in pa krpice, vatke itd. Pa za kopanje bom jaz verjetno kupila od GamARde, ampak to potem kasneje, ko minejo prvi meseci. Drugače je pa rekla ČIM MANJ.

Gwen: ALKOHOL? Ahem, tega pediatri (vsaj tisti, ki spremljajo napredek v medicini) MOCNO ODSVETUJEJO. Ne vedo namrec koliko ga gre iz koze v krvni obtok in kako lahko poskoduje mozgancke.

Jap, Nattoule, ALKOHOL!!! Samo za popek, ki je odmrli del in nima nobenih živčnih končičev. Se lepo očisti in posuši. Ko popek odpade, jasno ta ALKOHOL nehaš uporabljat, ker ne vem, za kaj bi ga še uporabljala. user posted image Če popek čistiš s fiziološko, se ne suši in se lepo paca in kuha pod tisto gazico in povzroči ogromno problemov.

Glej, vsaka po svoje. Jaz ga bom imela, ne mislim pa celega user posted image mazati z njim ali kako si si predstavljala. user posted image Ker ne želim imeti vnetega popka pri minimajhnem dojenčku, a ne.

Poiskala sem pa tudi en odgovor pediatrinje Tanč (ki je zame ena najboljših) z MON-a, v katerem priporoča čiščenje popka z alkoholom. Seveda vatirano palčko namočeno v alkohol. Jih je pa takih odgovorov več, ne samo tale.
http://med.over.net/forum5/read.php?46,4730779,4731021#msg-4731021

< Sporočilo je popravil Gwendolen -- 19.10.2009 9:44:20 >

Pokukaj! ;-) http://www.mojalbum.com/gwendolen
-------------------------------------------------------------
We're walking in the air
We're floating in the moonlit sky
The people far below are sleeping as we fly

(odgovor članu Nattoule)
Neposredna povezava do sporočila: 1606
19.10.2009 9:46:39   
ugi

Že od srede me boli na desni strani pod rebri, vendar sem to bolečino pripisala mojim večnim težavam z želodcem. Včeraj popoldan pa sem brskala po internetu in ugotovila da je to eden od začetnih simptomov hellp sindroma. Sedaj pa še mojuser posted image  noče nič brcati, tako da...skoraj celo noč sem bedela in ponoči je brcal, sedaj zjutraj pa nič.
Komaj čakam da bo ura osem da grem k zdravniku, ker imam danes k sreči ginekologa. Upam da me bo pomiril in da se moje drago dete počuti o.k.

Upam, da sta oba z user posted image OK. user posted image

Tinncyka: Za seznamček naslednji pregled imam: 11. 11. 2009

IZVIRNO SPOROČILO: nincrli

Dobro jutro!

Moj trebuh je veliko bolje kot včeraj, ni še sicer čist ok, sam pa ajn okrevam user posted image Hvala bogu, me je blo tolk strah, da bi bla kakšna salmonela. Zgleda, da je kakšna viroza.

Super, da si bolje. user posted image

Če imajo otroci doma zapik, ne bodo bežali drugam.

Neposredna povezava do sporočila: 1607
19.10.2009 9:55:54   
ugi

Jap, Nattoule, ALKOHOL!!! Samo za popek, ki je odmrli del in nima nobenih živčnih končičev. Se lepo očisti in posuši. Ko popek odpade, jasno ta ALKOHOL nehaš uporabljat, ker ne vem, za kaj bi ga še uporabljala. user posted image Če popek čistiš s fiziološko, se ne suši in se lepo paca in kuha pod tisto gazico in povzroči ogromno problemov.

Glej, vsaka po svoje. Jaz ga bom imela, ne mislim pa celega user posted image mazati z njim ali kako si si predstavljala. user posted image Ker ne želim imeti vnetega popka pri minimajhnem dojenčku, a ne.

Poiskala sem pa tudi en odgovor pediatrinje Tanč (ki je zame ena najboljših) z MON-a, v katerem priporoča čiščenje popka z alkoholom. Seveda vatirano palčko namočeno v alkohol. Jih je pa takih odgovorov več, ne samo tale.
http://med.over.net/forum5/read.php?46,4730779,4731021#msg-4731021

Jaz sem Luku čistila popek (samo popek dokler ni odpadel) z alkoholom pa je čist OK. Včasih se mi zdi, da je kar mal preveč 'brihten'. Drgač pa pri 4,5 letih piše, šteje do nevem kolk ... nazadnje sva štela do 50, sešteva in odšteva enostavne račune, zdaj je pa začel avtomobilske tablice brat (smo veliko na cesti, pa mu je zgleda dolgčas user posted image ).

Če imajo otroci doma zapik, ne bodo bežali drugam.

(odgovor članu Gwendolen)
Neposredna povezava do sporočila: 1608
19.10.2009 10:10:09   
Isabelle
Polho držim pesti zate. user posted image user posted image

Js mam pa ful majhen trebuh in me zdej kr malo začenja skrbet. user posted image Sicer mi G nič ni reku da bi bilo kaj narobe, vedno ko posluša utrip in brcike pravi da je vse ok, spodi tudi.Ampak mene še kr malček skrbi, tisti ki me ne poznajo mislijo da sem v kakem 3. al pa 4. mesecu in ne že skor v 7.

Neposredna povezava do sporočila: 1609
19.10.2009 10:11:37   
alex17

IZVIRNO SPOROČILO: kleopatra28

IZVIRNO SPOROČILO: alex17

a katera lahko pomaga, kako se tu na forumu naloži fotke?? bolj ko gledam opcije, nič ne najdem takega, kar spominja recimo na facebookovo nalaganje fotk user posted image

Najprej jih nalozis na www.shrani.si,potem fotko kopiras,tam kjer pise koda za forume s predogledom in prilepis na januarke npr.
Ali te zanima kako jih das v album?

hvala kleopatra28! ja, tudi ta nasvet bo prišel prav user posted image

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 1610
19.10.2009 10:22:46   
alex17
polho drži se pa ne skrbeti, ziher bo vse OK! moj user posted image prav tako pred dnevi dva dni ni skoraj nič brcal in me je malo skrbelo, zdaj pa bo zgleda nadoknadil vse za nazaj user posted image
jutri zaključujemo z MŠ in dobimo potrdila, jupi! user posted image

glede urejanja papirjev na CSD pa bom šla v začetku novembra, ko dobim potrdilo od ginek., pa kar oba bova šla, da vse urediva naenkrat. je pa naša občina kar radodarna, saj da za novorojenčka okoli 250 €, tako da bo dal vlogo moj dargi, ker bo user posted image prijavljen na njegovem naslovu. user posted image skupaj z denarjem od CSD (namesto paketka) bova pokrila strošek za voziček user posted image

Neposredna povezava do sporočila: 1611
19.10.2009 10:24:26   
Anna86

Mene tudi že od včeraj nekaj driska pa mislim,da nisem nič takšnega pojedla.A to se je pri tebi kar samo od sebe nehalo?Mislim,da bom danes malo na dieti...

(odgovor članu nincrli)
Neposredna povezava do sporočila: 1612
19.10.2009 10:37:02   
Gwendolen
IZVIRNO SPOROČILO: ugi

Jaz sem Luku čistila popek (samo popek dokler ni odpadel) z alkoholom pa je čist OK. Včasih se mi zdi, da je kar mal preveč 'brihten'. Drgač pa pri 4,5 letih piše, šteje do nevem kolk ... nazadnje sva štela do 50, sešteva in odšteva enostavne račune, zdaj je pa začel avtomobilske tablice brat (smo veliko na cesti, pa mu je zgleda dolgčas user posted image ).

Hi hi hi, ja, jaz sem bila tudi taka, pa mi je mami čistila popek z alkoholom. user posted image

Brez skrbi punce, nisem samo na besedo verjela patronažni v šoli za starše, ki nam je priporočila čiščenje popka z alkoholom, temveč sem zadevo tudi poguglala in malo raziskala. That's me. O vsem se moram prepričati. Prav tako vse porodnišnice v SLO popek čistijo z alkoholom, razen LJ, ki je začela uporabljati fiziološko. Sem pač raziskovalno-analitični tip človeka in ful preberem preden si ustvarim mnenje.

Aja, pa ko govorimo o popku - jaz pri tem mislim na krn, ki potem odpade. Izključno samo to čistiš z alkoholom.

Pokukaj! ;-) http://www.mojalbum.com/gwendolen
-------------------------------------------------------------
We're walking in the air
We're floating in the moonlit sky
The people far below are sleeping as we fly

(odgovor članu ugi)
Neposredna povezava do sporočila: 1613
19.10.2009 10:49:48   
Nattoule

Polho joj drzim(o) pesti. Javi se, ko bos nazaj!

Mamica lepega fantina, rojenega 18.04.2007 in male pupike rojene 14.01.2010.

Neposredna povezava do sporočila: 1614
19.10.2009 10:51:10   
nincrli
IZVIRNO SPOROČILO: ugi

Ziher bo strojnik user posted image

IZVIRNO SPOROČILO: Isabelle

Polho držim pesti zate. 

Js mam pa ful majhen trebuh in me zdej kr malo začenja skrbet. Sicer mi G nič ni reku da bi bilo kaj narobe, vedno ko posluša utrip in brcike pravi da je vse ok, spodi tudi.Ampak mene še kr malček skrbi, tisti ki me ne poznajo mislijo da sem v kakem 3. al pa 4. mesecu in ne že skor v 7.

Meni se sploh ne vidi, da sem noseča pa grem že proti 8.mesecu. Ga pač nosimo bolj odzadi. Kaj moreš trebuščki so različni, glavno, da ima dovolj prostora. Je pa odvisno tud od tvoje konstrukcije telesa.

IZVIRNO SPOROČILO: Anna86

Mene tudi že od včeraj nekaj driska pa mislim,da nisem nič takšnega pojedla.A to se je pri tebi kar samo od sebe nehalo?Mislim,da bom danes malo na dieti...

Jaz sem vzela 2x spasmex, ker me je kar močno zvijalo, na srečo pa driske nisem dobila, je pa bila čist ista bolečina kot takrat, ko jo dobiš . Jedla sem pa juho pa zvečer kos kruha, niti nisem mogla kaj jest, se je pa res izboljšalo do danes, ko me še sicer malo boli, sam proti včeraj je pa 1a. Drugače pa sem vedno pila čaj- krtek za trebušček, če sem imela takšne težave, se mi zdi, da pomaga user posted image

Optimism always works!!!

(odgovor članu ugi)
Neposredna povezava do sporočila: 1615
19.10.2009 10:59:14   
Nattoule
Brez skrbi punce, nisem samo na besedo verjela patronažni v šoli za starše, ki nam je priporočila čiščenje popka z alkoholom, temveč sem zadevo tudi poguglala in malo raziskala. That's me. O vsem se moram prepričati. Prav tako vse porodnišnice v SLO popek čistijo z alkoholom, razen LJ, ki je začela uporabljati fiziološko. Sem pač raziskovalno-analitični tip človeka in ful preberem preden si ustvarim mnenje.

Gwen lepo si rekla: vsaka po svoje :)

Sploh se mi zdi, da vse mamice zelimo svojim otrokom le NAJBOLJSE in ni nic narobe, ce to pomeni tudi, da delamo drugace. Jaz ponavadi povem drugo mnenje le toliko, da se ga slisi, ne kot kritiko.

Pri sincku recimo nisem uporabljala alkohola, pa se je ravno tako lepo posusil krn in lepo odpadel in se ni nic gnojilo ali kaj takega. Sem bila pa JAZ bolj mirna brez alkohola.

In se toliko, ko bomo imele dojencke bomo itak slisale tisoc in en nasvet, verjetno se tudi tu ne bomo v vsem strinjale in ni s tem nic narobe. Moja dobra prijateljica pocne s svojim otrokom vse skoraj 100% obratno od mene, pa imava obe zdrava, srecna, zadovoljna in pametna otroka. Sicer si tudi poveva zakaj katera pocne stvari na nacin kot jih, ampak tega ne jemljeva kot kritiko, bolj kot izmenjavo mnenj dveh ljubecih in razmisljajocih mamic.

Tudi preden sem imela sina sem mislila, da bom stvari pocela na nek nacin, pa se je z njegovim rojstvom vse moje razmisljanje obrnilo na glavo in sem cisto instiktivno pocela stvari drugace.

Glavno se mi zdi, da smo me mirne, ko se odlocimo za eno stvar in da seveda to ne ogroza user posted image .

(odgovor članu Gwendolen)
Neposredna povezava do sporočila: 1616
19.10.2009 11:37:42   
sisi77
polho upam da je vse ok. Držim pesti ti pa čimprej poročaj kako si opravila! user posted image user posted image user posted image user posted image

Anej 21.12.2009 - največja ljubezen mamice in atija!

(odgovor članu Nattoule)
Neposredna povezava do sporočila: 1617
19.10.2009 11:53:37   
Kika99
Ojoj Polho, javi se čim prej. Upam da je vse ok in da maš samo prehodno bolečino.

Nincrli lepo je slišati da si bolje, sem si kar oddahnila user posted image

Jaz sem drugače ok, komaj čakam jutri, ker imam UZ in kontrolo rasti user posted image . Upam da bo vse ok in da pridno raste.

(odgovor članu sisi77)
Neposredna povezava do sporočila: 1618
19.10.2009 12:06:22   
nincrli
Hihi, se mi zdi, da se je malemu ravnokar kolcalo user posted image

Optimism always works!!!

(odgovor članu Kika99)
Neposredna povezava do sporočila: 1619
19.10.2009 12:39:18   
ellie
Moj user posted image  pa ima že 2 dni takšno telovadbo, da še jaz težko počivam poleg tegauser posted image

Me pa danes nekaj želodec boli. Ne vem, al so krivi kostanji, ki sem jih jedla še včeraj ob 10ih zvečer. Al pa med...sem ga mešala v čaj. Ampak sem se komaj zdaj spomnila, da sem že lani imela probleme zaradi medu. Pa čisto sem crknjena danes. HB imamo ta teden zadnja predavanja v MŠ...ker me tisto sedenje tam kar ubija. Čeprav danes upam, da bo zanimivo, ker bo o novorojenčku.

Ta teden morava it poročne prstane naročit. Še dobro, da ni sezona porokuser posted image  tak da upam, da bova hitro dobila. Pa spet bom šla po nekaj stvari za user posted image . Sem se odločila, da bom kar na obroke kupovala...se mi zdi, da če bi vse na enkrat, bi me tak na rit vrglo, ko bi videla znesekuser posted image  

(odgovor članu nincrli)
Neposredna povezava do sporočila: 1620
19.10.2009 12:47:25   
Žaži

Črpalke jaz ne bom kupovala. Meni pa nč ne priteče, joj upam, da bom imela mleko, da ne bo rabo umetnega pit user posted image Pa joške mi tud ne rastejo nikamor, čeprav pomoje to ni tolk povezano...

Nima nobene veze če ti sedaj že kaj teče da potem mleko bo in če ti ne teče, da ga ne bo, tako da se sploh se sekirati.
Meni je v prvo težko že pri 17t in to tako, da sem imela pižame, modrce in posteljo mokro. In sem imela po porodu toliko mleka, da bi lahko celo sobo user posted image nahranila in po 3m ostala popolnoma brez ene kaplje čez noč.
Sedaj mi pa popolnoma nič ne teče in se prav nič ne sekiram, če bo bo, če ne bo pa pač ne bo.

Polho, drži se in javi!

(odgovor članu nincrli)
Neposredna povezava do sporočila: 1621
19.10.2009 12:52:39   
Nattoule
IZVIRNO SPOROČILO: ellie
Moj user posted image  pa ima že 2 dni takšno telovadbo, da še jaz težko počivam poleg tegauser posted image

Moj pikec tudi intenzivno telovadi. Zadnjic je moj sin drzal roko na trebuscku in ga je tako fejst brcnil(a), da je kar odskocil in potem udaril nazaj! Si lahko mislis kako sem bila navdusena, da sem (ze zdaj) posrednica vzajemnih udarcev? :)

Ojej, kaj sele bo!

(odgovor članu ellie)
Neposredna povezava do sporočila: 1622
19.10.2009 13:11:26   
Anonimen
Polho user posted image user posted image user posted image

Javi se, kako je bilo na pregledu. Upam, da je vse OK!

(odgovor članu Nattoule)
  Neposredna povezava do sporočila: 1623
19.10.2009 13:19:54   
nincrli
IZVIRNO SPOROČILO: Žaži

Nima nobene veze če ti sedaj že kaj teče da potem mleko bo in če ti ne teče, da ga ne bo, tako da se sploh se sekirati.
Meni je v prvo težko že pri 17t in to tako, da sem imela pižame, modrce in posteljo mokro. In sem imela po porodu toliko mleka, da bi lahko celo sobo user posted image nahranila in po 3m ostala popolnoma brez ene kaplje čez noč.
Sedaj mi pa popolnoma nič ne teče in se prav nič ne sekiram, če bo bo, če ne bo pa pač ne bo.

Polho, drži se in javi!

Ma včasih me malo zaskrbi, ker enim pa kr teče in teče pa za 2 št. majo večje, jaz pa nč. Sem pa že brala, da nima veze ja. No potem je bolje, če mi ne moči modercov in pižame že zdaj user posted image

Moj pikec tudi intenzivno telovadi. Zadnjic je moj sin drzal roko na trebuscku in ga je tako fejst brcnil(a), da je kar odskocil in potem udaril nazaj! Si lahko mislis kako sem bila navdusena, da sem (ze zdaj) posrednica vzajemnih udarcev? :)

Ojej, kaj sele bo!

Ja kar pripravi se user posted image user posted image

< Sporočilo je popravil nincrli -- 19.10.2009 13:20:29 >

Optimism always works!!!

(odgovor članu Žaži)
Neposredna povezava do sporočila: 1624
19.10.2009 13:32:22   
somic
IZVIRNO SPOROČILO: Isabelle

Polho držim pesti zate. user posted image user posted image

Js mam pa ful majhen trebuh in me zdej kr malo začenja skrbet. user posted image Sicer mi G nič ni reku da bi bilo kaj narobe, vedno ko posluša utrip in brcike pravi da je vse ok, spodi tudi.Ampak mene še kr malček skrbi, tisti ki me ne poznajo mislijo da sem v kakem 3. al pa 4. mesecu in ne že skor v 7.

a ni bolje tako, kot pa da bi bila v 3 ali 4 mesecu, pa da bi mislili, da si v 7?? velikost trebuščka je odvisna od tega kako baby leži.

nič bat, vse bo ok, sploh če g pravi da je vse ok!

največje veselje in užitek do sedaj je moj patrik (6.1.2010). bom dočakala še kakšno tako veselje??

(odgovor članu Isabelle)
Neposredna povezava do sporočila: 1625
Stran:   <<   < Prejšnja stran  63 64 [65] 66 67   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  63 64 [65] 66 67   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:

Vse, česar nisi vedela o spinalni anesteziji
Bolečino med porodom lahko učinkovito ublažimo ali popolnoma odstranimo z regionalno anestezijo, hkrati pa še vedno omog...
Koliko se lahko zredim med nosečnostjo?
Telesna teža med nosečnostjo ne narašča enkomerno. Koliko kilogramov je ravno prav, koliko preveč in koliko premalo?

Filmi za odrasle.
пеперутка16

Rad gledaš "filme za odrasle"?