|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  81 82 [83] 84 85   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: Majčice 2010 - 2. del
20.2.2010 13:28:08   
K_a_t_i
IZVIRNO SPOROČILO: m_o_i

no, dete je nase, ostalo pa res vse od drugih

user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

Žiga, 27.02.07
Gašper, 22.5.10

(odgovor članu m_o_i)
Neposredna povezava do sporočila: 2051
20.2.2010 13:30:45   
m_o_i
K_a_t_i user posted image  ja pa nooo, ce pa je res user posted image

Elias je pridrvel k nam 11.05.2010 ob 11.07
11.05.2010 - 2070 g 45 cm
07.10.2011 - 9960 g 80 cm

(odgovor članu K_a_t_i)
Neposredna povezava do sporočila: 2052
20.2.2010 15:38:14   
biba88
hello!
upam da je krofkanje uspelo in ste se mele fajn!user posted image
emibu midva sva voziček kupla že decembra in sva kupla qunnija k je biu v akciji sva dala 274evrov al mal manj lupinico bova pa uzela v paketku! drgač je pa men biu tut ušeč babyboom voziček jre cel komplet kr ugoden al pa austin3 al neki dakega poglej je cel komplet tut ugoden

http://www.otroski-vozicki.com/si/ jest sem tle tut gledalauser posted image

glede pomoči emibu je pa tko ker sva oba redna študenta so naju starši po zakonu dolžni preživlatuser posted image  in po zakonu ne dobiva socialne pomoči ker majo tastari preveč dnarčkauser posted image   pa še preživnino bi mogla si uredit...pa še ne bi nč dobla...

jest sem danes spet cunjice za bebiko sortirala in ene par copatkov (volnenih) je že v pranju

(odgovor članu m_o_i)
Neposredna povezava do sporočila: 2053
20.2.2010 16:07:42   
frrrr
če katera še nima vozička, prodamo peg peregota, zelo malo rabljeno
takšen komplet http://b2c.baby-center.si/article.asp?ArticleID=176265
senčnik in takšen podstavek za lupinico v avtu http://b2c.baby-center.si/article.asp?ArticleID=127315

v takšni barvi http://www.mammy.lv/images/prod/20/20565.jpg?PHPSESSID=8e2e905238f1fc22a024c743ed7e9974
če katero zanima, naj javi na zs

(odgovor članu biba88)
Neposredna povezava do sporočila: 2054
20.2.2010 16:35:31   
j.b.
OOOj pozdravljene majčice!!

No, Katy in Teja, držim pesti za vajin izpit, mogoče pa bo vseeno uspelo - kljub slabemu občutku. Tut jaz sem marsikateri izpit tako naredila, še posebej zadnja dva (angleščina in nemščina?!) ki sem oboje delala tretjič user posted image

Moi, glede avta pa te čisto razumem da te jezi, ker - neboš verjela - tudi meni je učeraj avto "krepau". In sicer je zakuhal. Nekak mi s šihta domou ni delalo gretje, pa se mi je že zdelo malo čudno, in potem se mi je avto malo pred vrhom ustavil (1 km od doma). Pokličem mojga, nej pride po mene, je na hitro malo pogledal in reku de je zakuhau, in sva ga pustila pri miru. Dans sva ga šla pa iskat, in je v tem 1 km voda SPET zavrela, in potem je bilo po "strokovnemu" mnenju mojga ugotovljeno, da je dihtnga prebila ...
Uglavnem poraja se nama vprašanje. Se splača popravljat ta avto al kupit novga. Naj omenim da je sedanji mogoče še vreden enga jurja, ampak meni je tako pri srcu da ga najraje nebi dala od sebe ... Nemorem si pomagat, zelo sem navezana na to "kripco".

No, če odštejemo to malo neprijetnost pa naj omenim da je počutje odlično! V tem tednu sem bila na pregledu, pridelala sem 9 kg (G me je potolažil da to kar sem do zdaj pridelala, da ne bi blo potrebno, oz. naj pričakujem da bo po porodu ostalo). In pol mi gre po teh besedah merit pritisk, in nč čudnga da ga je blo prevčuser posted image . Ostalo vse tipi - topi,aja videla sem našga čmrlja na UZuser posted image

Hjoooj kej mede tukej, pa imamo spet 20 cm snega ... Ga ne bo konca al kaj?!

Fajn bodte, in velik se pogovarjajte s trebuški!!!

< Sporočilo je popravil j.b. -- 20.2.2010 16:36:58 >

(odgovor članu frrrr)
Neposredna povezava do sporočila: 2055
20.2.2010 19:20:10   
emibu
biba88-kaj pa če prijavita ločeno gospodinjstvo potem se ne štejejo več prihodki staršev ampak samo tvoji od tvojga partnerja in otrokovi ki pa jih nima..

(odgovor članu j.b.)
Neposredna povezava do sporočila: 2056
   [Brisano sporočilo]
20.2.2010 19:48:34   
Brisani uporabnik
[Vsebina sporočila je bila izbrisana]

(odgovor članu m_o_i)
  Neposredna povezava do sporočila: 2057
20.2.2010 19:59:27   
m_o_i
zivepo avto si je moj sam kupu, jaz pa mam svojega (sicer se prodaja in stoji neregistriran na parkplac pred hiso-dva avta sta nepotreben strosek pri nama). cakaj malo, da ugotovi, da avto menjamo-bo dala kak pameten predlog ITAKuser posted image
joooj, skoda, da ni ze res kupla omare-tiste ugodne in tak fajne! jo je danes moj v roke vzel in ji NAZORNO razlozu, zakaj in kako NE za omaro. ji je kapnilo, da res ne bi mogli nikamor dat tiste T R O O D E L N E  O M A R E user posted image  res bi z veseljem gledala, kak si novo omaro postavlja nekam na vrt (sej drgam res nikamor ne gre)user posted image
avto se je pa itak mislu prodat, kupit nekaj v nizjem cenovnem razredu, ostanek pa za stanovanje prisparat oz. met za polog user posted image
vse bo-se prehitro! (komaj cakam user posted image )
do takrat se bo pa se kaj prebralo o omarah in podobnemuser posted image  sicer se pa spomnite, da sem vas opozorila, o cem bom pisala od marca dalje-malo prej sicer, ampak vseeno sem kuj vtroflauser posted image

(odgovor članu Brisani uporabnik)
Neposredna povezava do sporočila: 2058
20.2.2010 20:17:52   
biba88
ej a mogoče ima katera probleme z zatekanjem nog in rok! jest mam mal zatečene noge in rokeuser posted image a je to nevarnouser posted image

(odgovor članu m_o_i)
Neposredna povezava do sporočila: 2059
20.2.2010 20:20:48   
m_o_i
nevarno ni, je pa zoprno user posted image

(odgovor članu biba88)
Neposredna povezava do sporočila: 2060
   [Brisano sporočilo]
20.2.2010 20:28:01   
Brisani uporabnik

(odgovor članu biba88)
  Neposredna povezava do sporočila: 2061
20.2.2010 20:29:45   
m_o_i
zivepo sej spara za stanovanje-pa se kuj ji viska hodi! jeb** kak mene danes v zlicki tisci user posted image

Neposredna povezava do sporočila: 2062
21.2.2010 9:31:38   
barvar
Dobro jutro user posted image !
Mi imamo pa tak lep sončekuser posted image user posted image user posted image . Greva opoldne na en rojstni dan, pol bo pa treba še malo za sprehod izkoristit.
Včeraj sem vas prišla samo pogledat, ampak nisem zmogla nič napisat. Sem bila preveč utrujena od krofov user posted image user posted image user posted image .
Lepo nedeljo vam želim...

Pa je prišel! Najin Maj - 6.5.2010

(odgovor članu m_o_i)
Neposredna povezava do sporočila: 2063
21.2.2010 9:38:36   
emibu
zivepo-
ja dolžni preživljat...oz.nakazovat jima morejo starši preživnino!!!ki pa ni omejena na spodnji meji se pravi da je lahko preživina 5 eur plus otr dodatek itd. potem pa si pogledaš cenzus in razliko o dte nakazane preživnine in drugih dohodkov ti da socialna!!! Se opr. da tega nisem povedala al pa zlo ne jasno ker sem bla na CSD-JU in se pozanimala ker moj je redni študent jst pa tut dijakinja.

(odgovor članu barvar)
Neposredna povezava do sporočila: 2064
21.2.2010 10:59:48   
emibu
upam da bo tole usem študentkam kaj pomagalo..

user posted image PREŽIVNINSKA OBVEZNOST: Da bi kot študent - starš lahko na centru za socialno delo zaprosil za republiške denarne pomoči, ki so naštete v nadaljevanju, si moraš najprej urediti preživljanje zase s strani svojih staršev (če si mlajši/mlajša od 26 let) in preživljanje svojega otroka s strani njegovega očeta/matere, če niste prijavljeni kot dvostarševska družina. Preživninska obveznost izhaja iz starševske pravice, ki zagotavlja otroku, da ga starši preživljajo do njegovega 18. leta, če pa se redo šola, ga morajo starši preživljati do 26.leta. In ker morajo po zakonu najprej starši preživljati otroka, šele če starši otroku ne morejo zagotoviti dovolj sredstev za preživljanje, je le-ta upravičen do pomoči s strani države. Novi zakon je stopil v veljavo 1.maja 2004. Dogovor o preživnini zase (če si starejši od 18 let in mlajši od 26 let), lahko skleneš skupaj s starši pri notarju - če ste glede zneska preživnine sporazumni. Če pa nastane glede zneska spor, moraš pri pristojnem okrožnem sodišču vložiti tožbo za preživnino. Glede preživnine za svojega otroka pa se pri notarju ne boš mogel dogovoriti (ker tvoj otrok še nima 18 let), zato moraš za določitev preživnine svojega otroka vložiti (enako kakor zase) tožbo za določitev preživnine pri pristojnem sodišču.
Ko dobiš na sodišču potrdilo, da je postopek sprožen, odneseš to potrdilo na center za socialno delo, kjer to potrdilo upoštevajo kot dokaz, da preživnine še ne prejemaš in zato je tvoja pomoč toliko višja. Ko je preživnina enkrat določena, se ti le-ta upošteva kot dohodek in tako je znesek državne pomoči enak maksimalnemu znesku, zmanjšanemu za dohodke (kamor spada tudi preživnina).

user posted image   DODATNO ŠTUDIJSKO LETO :  Vsaki mamici študentki pripada dodatno študijsko leto za vsakega živorojenega otroka v času študija. To nam zagotavlja 70. člen Zakona o visokem šolstvu. V praksi to pomeni, da lahko mamica študentka ali dvakrat ponavlja ali podaljša absolventski staž za eno leto več kot ostali študenti, saj zakon ne določa, kdaj mora mamica pravico do dodatnega študijskega leta izkoristiti.
user posted image   REPUBLIŠKA ŠTIPENDIJA: Politika dodeljevanja republiških štipendij študentskim družinam je opredeljena predvsem v 12. in 42. členu Pravilnika o štipendiranju, ki pravita, da se »v primeru zakonske zveze kandidata ali v primeru, ko ima kandidat otroka…dohodek staršev ne upošteva« in pa, da »štipendija za tekoče šolsko oziroma študijsko leto miruje in se ne izplačuje, če štipendist ni izdelal letnika in mu je dovoljen ponovni vpis v isti letnik, razen če letnika ni izdelal iz opravičljivih zdravstvenih razlogov ali materinstva;…«. Poleg tega je še možnost, da študent-starš svojo vlogo za pridobitev republiške štipendije vloži tudi med letom (30 dni od otrokovega rojstva), saj z rojstvom otroka večina kandidatk/ov staršev izpolnjuje materialni pogoj za pridobitev štipendije.
user posted image   POMOČ ZA OPREMO NOVOROJENCA:  Denarna vrednost pomoči za novorojenca znaša v letu 2005 57.190, 00 sit, toda paketov še niso spremenili, zato so v primeru, da se odločijo za paket, upravičeni tudi do izplačila razlike v denarju. Višina se usklajuje enkrat letno z indeksom rasti cen življenjskih potrebščin.  Pravico uveljavlja mati ali oče pri centru za socialno delo, ki je krajevno pristojen po materinem stalnem prebivališču (oziroma, če ga mati v RS nima, uveljavlja pravico oče). Za pridobitev opreme potrebujejo potrdilo ginekologa o predvidenem datumu poroda, fotokopije osebne izkaznice oziroma potnega lista, davčne številke, EMŠO in bančne kartice. Vlogo za pridobitev pomoči ob rojstvu otroka morajo vložiti v času od 60 dni pred porodom in 90 dni po njem.
user posted image   STARŠEVSKI DODATEK: Pravico do starševskega dodatka ima vsaka mati, ki ne izpolnjuje pogojev za dodelitev denarnega nadomestila za čas porodniškega dopusta ali drugega nadomestila plače in je državljanka Republike Slovenije s stalnim prebivališčem v Sloveniji. To je nekakšno nadomestilo porodniške za vse nezaposlene matere, torej tudi študentke. Trenutno znaša starševski dodatek 40.030,00 sit mesečno in traja 365 dni. Izplačevanje se začne, ko na CSD pošljete otrokov rojstni list. Vse ostale priloge sovpadajo s tistimi, ki ste jih vložili za pridobitev opreme za novorojenca. Na CSD povprašaj ali je potrebno ta dokazila prinesti znova ali lahko uporabijo že pridobljena.
user posted image   OTROŠKI DODATEK: Otroški dodatek pripada otroku,če ima stalno bivališče v Republiki Sloveniji (v določenih primerih tudi, če tega nima) in je slovenski državljan oziroma če ni slovenski državljan ob pogoju vzajemnosti in če dohodek družine na družinskega člana ne presega 99% povprečne plače iz koledarskega leta pred vložitvijo zahtevka. Za otroški dodatek zaprosite na Centru za socialno delo v občini otrokovega stalnega bivališča z izpolnjenim obrazcem za otroški dodatek, ki ga dobite v vsaki papirnici. Z vlogo zahtevka ne odlašajte- če ga vložite, preden otrok dopolni tri mesece, vam pripada dodatek od otrokovega rojstva, če kasneje, pa od prvega dne naslednjega meseca, v katerem je bil zahtevek vložen. V skladu s 66. členom Zakona o starševskem varstvu in družinskih prejemkih lahko uveljavljate pravico do povišanega otroškega dodatka, v kolikor otrok ni v vrtcu. Znesek otroškega dodatka se poveča za 20%. Omenjeno pravico uveljavljate na pristojnem Centru za socialno delo, s podano izjavo, da vaš otrok ni v vrtcu. Pravico do povišanega otroškega dodatka lahko uveljavljate tudi, kadar otrok živi v enostarševski družini. Če otrok živi v enostarševski družini, se posamezni znesek otroškega dodatka poveča za 10%. Enostarševska družina je skupnost enega od staršev z otroki, kadar roditeljsko pravico, skladno s posebnim zakonom, izvršuje sam. Pravico do otroškega dodatka lahko uveljavlja otrok sam, če je starejši od 18 let, in ne živi s starši v skupnem gospodinjstvu, ampak v lastnem gospodinjstvu. Pozorni bodite na datum poteka pravice (novo vlogo je treba vložit preden stare poteče). Zneski se gibljejo med približno 3.000,00 in 21.000,00 sit.
user posted image   DODATEK ZA NEGO OTROKA, KI POTREBUJE POSEBNO NEGO IN VARSTVO: Ta dodatek jim pripada v primeru, da je  otrok hudo bolan ali telesno prizadet ali otrok z motnjami v telesnem in duševnem razvoju in je namenjen kritju povečanih stroškov, ki jih imaš z nego in oskrbo otroka. Obrniti se morajo na Center za socialno delo v občini stalnega bivališča otroka, s seboj morajo imeti tudi mnenje izvedenske komisije o bolezni oz. motnji v telesnem in duševnem razvoju, ki ga dobijo na Zavodu za zdravstveno varstvo. Mesečna višina  dodatka za nego otroka znaša 18.000,00. Za otroke s težko motnjo v duševnem razvoju in težko gibalne otroke , ki potrebujejo posebno nego in varstvo, znaša dodatek 36.000,00 sit.
user posted image    DENARNA SOCIALNA POMOČ:  Do denarne socialne pomoči so upravičene osebe, ki zase in za svoje družinske člane ne morejo zagotoviti sredstev v višini minimalnega dohodka iz razlogov, na katere ne morejo vplivati. Med takšne razloge spada tudi redni (dodiplomski) študij. Ker so študente v času študija dolžni preživljati starši, velja to žal tudi za študentske družine. V praksi to pomeni, da si morajo študenti starši urediti preživnino od svojih staršev, za kar je (spet) pristojen center za socialno delo v občini stalnega prebivališča. Pomembno je vedeti, da se višina preživnine določi glede na potrebe samih študentov staršev, ne pa tudi njihovih otrok. Višina denarne socialne pomoči za družino se določi kot razlika med seštevkom minimalnih dohodkov, ki po tem zakonu pripadajo posameznim družinskim članom, in seštevkom lastnih dohodkov, ki se ugotovijo, kot to določa zakon. Minimalni dohodek za posameznega člana se v razmerju do osnovnega zneska določi po naslednjih merilih:

• prva odrasla oseba v družini 1
  • vsak naslednji družinski član 0,7
  • otrok do 18 let oz. starejši od 18 let, a se redno šola 0,3
    Višina minimalnega dohodka za enostarševsko družino se poveča za 30 odstotkov osnovnega zneska minimalnega dohodka. V lastni dohodek se štejejo : dediščine, darila, dohodki, preživnine in prejemki, ki so viri dohodnine ter vsi drugi dohodki in prejemki, čeprav niso obdavčljivi, in sicer v obdobju treh mesecev pred mesecem vložitve vloge. Pojdi na Center za socialno delo v občini stalnega bivališča in prosi za obrazec za dodelitev denarne socialne pomoči. Tega doma izpolni, priloži vsa potrebna dokazila in odnesi na center za socialno delo do 20. v mesecu. Denarna socialna pomoč se izplačuje enkrat mesečno, prvič pa se dodeli največ za tri mesece. Po izteku te dobe je treba zanjo ponovno zaprositi, če se okoliščine niso spremenile. Ponovno se lahko dodeli za največ šest mesecev.
    user posted image VRTEC: Na podlagi 32. člena Zakona o vrtcih (Ur. l. RS, št. 12/96) ter 4. in 19. člena Zakona o spremembah in dopolnitvah Zakona o socialnem varstvu (Ur. l. RS, št. 26/01) so »… Starši, ki prejemajo denarni dodatek po predpisih o socialnem varstvu, plačila oproščeni.«
    V papirnici kupiš obrazec, ga izpolniš, priložiš vsa potrebna dokazila ter fotokopijo odločbe za denarno socialno pomoč in vse skupaj odneseš na občino, na oddelek za socialno varstvo.

user posted image BIVANJE V ŠTUDENTSKEM DOMU: Kot študent/ka z otrokom imaš določene ugodnosti pri sprejemu in bivanju v študentskem domu (ŠD):
  • pri obravnavi prošnje za sprejem v ŠD se ne upošteva materialni položaj staršev prosilca/ke
  • pri sprejemu v ŠD se študentki materi ali študentu očetu, ki bo imel/a med študijem otroka pri sebi, k skupnemu številu točk prišteje še 100 točk
  • ne glede na rok za oddajo prošenj za sprejem v ŠD (10. avgust) lahko za sprejem v ŠD zaprosi študentska družina, če je bil otrok rojen po tem roku (prav tako tudi zaradi kakšnih drugih dejavnikov, ki vplivajo na socialni položaj družine in so se zgodili po tem roku)
  • študentske družine so nastanjene v apartmajih, katerih število je omejeno
  • v skladu z dodatnim študijskim letom ima študentka mati pravico do podaljšanja bivanja v ŠD zaradi materinstva (eno leto ne glede na število otrok).

user posted image   BONI ZA PREHRANO: Vsaka študentska družina je upravičena do nakupa 5 dodatnih bonov na mesec, če pa ima družina dva otroka, je upravičena do 10 dodatnih bonov (tisti, ki se prijavijo na razpis Solidarnostnega sklada za Pomoč v obliki plačila stroškov prehrane za celotno študijsko leto, morajo vzeti vse študentske bone naenkrat, za celi mesec vnaprej).
    user posted image   LETO POKOJNINSKE DOBE: Po zakonu o pokojninskem in invalidskem zavarovanju je država dolžna plačevati prispevek za obvezno pokojninsko zavarovanje od zneska minimalne plače za enega od staršev, ki skrbi za novorojenega otroka v prvem letu njegovega življenja, če:
  • ta roditelj ni obvezno pokojninsko zavarovan po drugi pravni osnovi
  • ima stalno prebivališče v Sloveniji
  • je otrok slovenski državljan
    Trenutno Republika Slovenija plačuje prispevke avtomatično vsem, ki so upravičeni do starševskega dodatka (vsem materam, ki so slovenske državljanke in imajo stalno prebivališče v Republiki Sloveniji, ki nimajo pravice do denarnega nadomestila za čas porodniškega dopusta ali drugega nadomestila plače, na podlagi pisnega dogovora z materjo pa tudi očetom po 105 dneh, če izpolnjujejo iste pogoje kot mati).
    Kako do te pravice?
    Prošnjo za uveljavitev te pravice se odda na območni enoti Zavoda za pokojninsko in invalidsko zavarovanje na obrazcu Zahteva za ugotovitev pokojninske dobe , ki ga dobite na Zavodu. Obrazcu je potrebno priložiti potrdilo upravne enote o otrokovih rojstnih podatkih (vključno z njegovo EMŠO ter podatki o starših), potrdilo o otrokovem državljanstvu in otrokovem stalnem prebivališču v Republiki Sloveniji v prvem letu njegove starosti. Upravna enota potrdila izda na že pripravljenih obrazcih. Na Zavod je treba prinesti tudi delovno knjižico, kamor vam vpišejo zavarovalno dobo.

user posted image SOCIALNOVARSTVENE STORITVE: Če imajo kakršnekoli težave, ki bi jih lahko uvrstil v socialno problematiko, se lahko oglasijo na Centru za socialno delo po prvo socialno pomoč, katere namen je predvsem izluščiti problem in jih usmeriti na pristojne službe- lahko tudi izven Centra za socialno delo. Če imajo znotraj družine kakršnekoli probleme v medosebnih odnosih, pri vzgoji otrok,…se lahko obrnejo na Center za socialno delo po pomoč družini na dom, ki obsega strokovno svetovanje, pomoč pri urejanju odnosov med člani ter pri skrbi za otroke. Na Center za socialno delo se lahko obrnejo tudi po pomoč pri hišnih in drugih opravilih, če so ob rojstvu otroka mamice prepuščene same sebi in tega ne zmorejo (socialni servis).
    user posted image   Opozarjamo vas na SOLIDARNOSTNI SKLAD ŠOUM, fundacijo, ki podeljuje različne finančne pomoči. Ena teh (neposredna socialna pomoč)je namenjena tudi študentskim družinam. Za vse informacije jih lahko pokličete v času uradnih ur: v ponedeljek med 09.00-13.00 uro, v sredo med 11.00-14.00 uro ter v petek med 12.00-15.00 uro na telefonsko številko 02/234-2142. Za vsa vprašanja in informacije jim lahko pišete na: solidarnostni.sklad@soum.si Več informacij lahko poiščete na njihovi spletni strani www.solidarnostnisklad.si 
    user posted image   Ne pozabite na Zavod PIP, kjer vam bodo pomagali pri vaših vprašanjih pravne ali drugačne narave in ki ga lahko obiščete osebno (poleg trgovine Noč in Dan) na Gosposvetski cesti 82, 2000 Maribor. Predlagamo vam, da prej pokličete na telefonsko številko 02/234-21-46, jim poveste zakaj potrebujete njihovo pomoč in oni vas bodo naročili za točen termin.

(odgovor članu emibu)
  • Neposredna povezava do sporočila: 2065
    21.2.2010 11:16:03   
    biba88
    emibu sej to jest vemuser posted image  sam midva nočeva starše obremenjevat in bova brez preživnine s strani staršev!user posted image bova tko tut kr dost dobla. midva se že nekaj časa sama preživljava in nama je pač to čist kuluser posted image

(odgovor članu emibu)
    Neposredna povezava do sporočila: 2066
    21.2.2010 11:59:04   
    m_aja
    kak ste kaj čveke :D jutri pa šola user posted image tak mi ni je blo prav fajn  doma učila se nisem nič mela sem se namen javit ampak bom preložla za en tedn user posted image   uživajte in božajte bušije 

(odgovor članu biba88)
    Neposredna povezava do sporočila: 2067
       [Brisano sporočilo]
    21.2.2010 12:20:04   
    Brisani uporabnik

(odgovor članu m_aja)
      Neposredna povezava do sporočila: 2068
    21.2.2010 17:11:40   
    milena2222
    Vas na hitro pozdravim.Cel dopoldan sem bruhala pa prebavne težave imam...user posted image user posted image
    Zdej pa ne vem a sem kaj takega pojedla al kaj.Od bruhanja me trebuh boli,HB da user posted image brca in divja,sem pomirjena,da je vsaj z njim vse o.k....

Neposredna povezava do sporočila: 2069
    21.2.2010 19:45:24   
    emibu
    Biba kakor hočeš samo za informacijo sem prlepla..

(odgovor članu milena2222)
    Neposredna povezava do sporočila: 2070
    21.2.2010 20:32:03   
    sabri
    oJ, zdaj pa res niste preveč zgovorne ta vikend, se vidi, da je bil sonček danes. Mi smo še kar tko bl z zdravjem, še negre v vrtec jutri ziher, mogoče še torek, ker še vedno dobi napade kašlja, da se kar zjoka no.
    vprašanje: za tiste, ki imate že otroke bolj, kaj bo pri vas prinesla bebica drugemu bratcu ali sestriici? Ker je baje ful dobr, da kao bebica prinese neko darilo otroku, eni dajo že takoj v porodnišnici eni kao doma, pa kake baby borne al kaj? Kako idejo potrebujem. Mala mi je prišla povedat, da moram takoj k njima pred tv. čaouser posted image

(odgovor članu emibu)
    Neposredna povezava do sporočila: 2071
    21.2.2010 21:16:47   
    K_a_t_i
    Čer.

Evo, vikend je za nami. Včeraj sem šla na čvek s sošolkami/prijateljicami iz gimnazije (po 15ih letih se nas še vedno 8 dobi vsaj 3-4krat letno user posted image ) in smo ga raztegnile do 1h zjutraj user posted image . Moram priznat, da sem dons kar ok, glede na to, da sem se po čveku še 3/4 ure do doma vozila in da je tamal bil ob 7h auf!

Danes smo pa izkoristili sonček. Zjutraj ene dirke s poganjalcem, popoldne pa na dooolg sprehod okrog Koseškega bajerja. Prima!

Sabri, jaz se trenutno še ne ukvarjam z idejo kaj naj dojenček podari Žigu, bolj se ukvarjam z idejo, če je to sploh pametno user posted image Žiga je star 3 leta in se mi zdi, da zdej pa že kar dojema, da dojenček raste v trebuščku in ne vem, če ne bi bilo več vprašanj v njegovi mali glavici, če bi dojenček iz trebuščka prinesel kakšen avto, kot pa če tega darila ne bo. Nekako bolj se nagibam h ideji, da bi Žiga peljala v trgovino, naj izbere ninico za dojenčka (zdaj tudi že razume, da bo on starejši brat, da je dojenček in bratec isto, tudi ime je že osvojil user posted image ) in nekako napeljala, da dojenček bo pa še premajhen, da bi izbiral zanj darila, zato le naj tudi zase kaj zbere. No, baby bjorna ziher ne bomo kupili user posted image . Ma ne vem... Iz izkušenj se mi zdi, da to darilo tavečje samo zmede. Mogoče je primerno, če so otroci res še majhni (do 2h let) in tako ali tako ne dojemajo ideje "bratca/sestrice".

Milena2222, upam, da ni kej hujšega user posted image user posted image user posted image

Sicer pa se pri meni začenja obdobje lakote, žrtja in seveda naraščanja kgjev user posted image user posted image user posted image . Če bo šlo tko kot v prvo, mi kila na teden ne gine... Sicer pa imam ju3 pregled in upam, da je vse OK. Junior je zelo živahen user posted image . Ja pa noge mam tud jst zdej že konkretne - beri se mi nabira voda v njih (se tolažim, da "samo" voda user posted image ). Prvič sem bla kt buhteljček - ne bom pozabila kok sem se veselila tistega zadnjega meseca pred porodom, da bom lahko hodila na dooooolge sprehode, pol mi je pa noga po 200m tko grdo otekla, da sem komaj do doma pršla. HB bom maja lahko v Crooksih in vsaj teh problemov ne bo, da ne bom mogla noge v čevelj stlačit.

Aja, moram še tole povedat - 2 dni nazaj se Žiga "vrže" na moj popek (imam popkovno kilo in prav grdo štrli ven) in pravi - mami, čigava je ta nogica? Mene je skor pobralo od smeha user posted image No, mogoče mu pa le še ni VSE jasno user posted image .

Neč, grem šivat. Sem si kupla prejšnji teden v LeClercu eno majčko nosečniško na "akciji" in sem zdej čist besno v akciji - ma namreč luknjo na rokavu (samo mam več dela, če nesem nazaj, kot pa če zašijem. Bemo! Pa tamalmu se je majca po šivih sparala in še ene stare trenerke so se na kolenu naluknale. No, dolgčas mi ni user posted image .

Nočko.

U, še to - a bo kera darovala izvorne celice v "centralno banko"? Moram še pobrskat kam je treba poklicat, da dobiš izjavo in "vrečke" domov.

< Sporočilo je popravil K_a_t_i -- 21.2.2010 21:18:48 >

Žiga, 27.02.07
    Gašper, 22.5.10

(odgovor članu sabri)
    Neposredna povezava do sporočila: 2072
    21.2.2010 21:24:14   
    m_o_i
    hejiho!

maticne celice mam jaz namen dat v centralno banko in se se tudi moram pozanimat, kak se ta postopek izvede.
    zdravje rahlo pikanje po grlu-mislim, da ne bom usla prehladuuser posted image  preventiva se ze izvaja-caj z medom in limono; pomaranc pa ze itak pojem kilo na dan (nekak hudo so mi zacele pasat). itak sem pobrala od tasce, ko je MOGLA asistirat kak dajemo kinderpet iz skatleuser posted image user posted image user posted image
    milena2222 cuvaj seuser posted image

(odgovor članu K_a_t_i)
    Neposredna povezava do sporočila: 2073
    22.2.2010 0:12:44   
    san
    tko, vas samo na hitrco pozdravim

mi smo iz smučanja, bilo je lepo in naporno

več pa drugič

upam ,da ste zdrave in da bušiji lepo rasteouser posted image

(odgovor članu m_o_i)
    Neposredna povezava do sporočila: 2074
    22.2.2010 8:46:28   
    emibu
    Dobro jutro :)

Zajtrk je mim smo se napokal na polno.v planu za dons je da se gremo učituser posted image kr zdej je pa že res kriza u pondelk izpit jst pa še k tele brez glave niam pojmauser posted image user posted image
    Drugač pa učeri ponoč me je tok krč zagrabu u nogi da me še dons boliuser posted image

bajs-jst sem res en bajs nouser posted image roke mam tko zalita k bodybilder da o nogah ne govorim pa še bol pri majhnih sem tak da če si predstavlate novoletno bunkico z ana drevo z očmi jaa to sm jstuser posted image

matične celice-hm..mene bol zanima da jih shraniš za svojega otrokauser posted image samo je pa zelo drago to ane?bi bla vesela če ve katera kaj več o tem..

zdej pa preoblečt,lase zlikat ker čene se me bo še kdo ustrašuuser posted image pol pa posrpavt ...učiiiiituser posted image

Lep dan usem*

(odgovor članu san)
    Neposredna povezava do sporočila: 2075
    Stran:   <<   < Prejšnja stran  81 82 [83] 84 85   Naslednja stran >   >>
    Stran: <<   < Prejšnja stran  81 82 [83] 84 85   Naslednja stran >   >>
    Pojdi na:

7 presenetljivih dejstev o nosečniškem tre...
    Pogled na rast nosečniškega trebuha je nekaj posebnega in občutek res prekrasen, ko veš, da tam raste ljubezen tvojega ž...
    7 znakov, da se maternični vrat aktivno od...
    Ko otrokova glavica potuje po porodnem kanalu navzdol, se na zadnjici pojavi rdečo-vijolična ali rjavkasta črta. Bolj ko...

termometer
    Admin

Kateri termometer uporabljate?

digitalni za pod pazduho (33%)

ušesni (17%)

čelni / brezkontaktni (50%)

Število vseh glasov: 12

Hvala za glasove. Glasoval/a si že za vse aktualne ankete. Lahko pa ustvariš svojo anketo!