Uporabniki na tej temi: nihče
|
|
Uporabnik | |
|
|
RE: Majčice 2010 - 2. del 13.3.2010 9:25:03
|
|
|
|
emibu
|
Jutro zajtrk mim zlo fino bi blo če bi se šči učit usakič napišem pol pa use druga delam sam tega ne izpit se pa približuje aaaaa mene neki zanima a opazla katera strije po bedrih in riti in prsih?? no ssicer jst jih mam že dolg sam em zanima če je še katera taka srečnica in s čem negujete kožo?? http://www.srcek.si/si/izvrstna-mesanica-olj-za-mamice-po-porod-i563.shtml kaj mislite o tem izdelku na zgornjem linku??
|
|
|
|
RE: Majčice 2010 - 2. del 13.3.2010 9:46:05
|
|
|
|
yaya
|
Pozdravljene majčice po enem tednu , včeraj sva se vrnila iz zadnjega dopusta pred rojstvom In ugotovila, da imam čez 7 tednov rok . Tako, da drugi teden šibava v zadnje nakupe predvsem kozmetike in takih drobnarij. Dragi naredi še previjalno in nato me čaka pranje oblačilc in zlaganje. In potem.... smo fertik in samo še čakava
< Sporočilo je popravil yaya -- 13.3.2010 9:47:09 >
|
|
RE: Majčice 2010 - 2. del 13.3.2010 10:38:01
|
|
|
|
julka8
|
jutro! se sam mal oglšam se grem naprej učit zdej sm mela pavzo za pomarančo, kavo in en peciv... emibu - te so fajni izdelki, majo vse naravno, sej fora je tak sam to da so pravaolja in to iz sestavin, ki fajn delujejo za elastičnost kože (velik vitamina E...). js mam od te firme jojobino olje za obraz in je rpov fajn. drgač direkt tega za telo pa nism probala, ...strije mam pa že od prej-rit, noge, zdej pa še mal po prsih... no grem se naprej učit lp
|
|
|
|
RE: Majčice 2010 - 2. del 13.3.2010 11:21:50
|
|
|
|
emibu
|
yaya-upam da sta uživala.midva pa imava počitnice en štuk višje v prahu julka 8-vidim da si tutdi danes pridna tut jst se učkam no zdele je mal pavzice sam morm hitr šibat naprei,hvala za informacijo bom menda kar naročlila
|
|
|
|
RE: Majčice 2010 - 2. del 13.3.2010 13:03:08
|
|
|
|
divans1
|
Punce, mene pa zanima, kam je vse treba it, namreč moj bi si rad zamenjal naslov in vse dokumente, ker živi pri meni. Ali se vse to uredi na upravni enoti, ali je še kam treba it in kakšen strošek je to?
|
|
|
|
RE: Majčice 2010 - 2. del 13.3.2010 14:06:05
|
|
|
|
K_a_t_i
|
IZVIRNO SPOROČILO: emibu a opazla katera strije po bedrih in riti in prsih?? To ne, sem pa "srečna" lastnica strij okrog popka KATASTROFA! Mažem se pa z oljem od Welede - in sicer tko vestno, da bi lahko mela eno flaško za 5 nosečnosti .
|
|
RE: Majčice 2010 - 2. del 13.3.2010 14:42:03
|
|
|
|
j.b.
|
Oj! Jaz pa se mažem z eno čist navadno kremo za po tuširanju, pa mi ZAENKRAT še niso ratale strije ... Lahk še bojo, bomo vidl zivepo, z mojim sploh nisva mogla verjet da Medo ni nič tulu, včasih je tukaj zavijal kt kkšn volk . Sm super vesela da ste srečno prestali pot (čeprav malo bolj u svinjariji ), in da se Pia navaja nanj. Upam da se boste fajn imeli skupaj, pa da bo priden . Jaz ga še skoz malo pogrešam Ti kar poročaj ko bo kaj zanimivga - novga Glede hiše pa, drugače je hiša stara, sva poleti zrihtala še dnevno in hodnik - je bolj na novo, hjoooj ko bi prej vidla kakšno je blo ... Je pa super občutek ko si nekaj opremiš po svoje, in da si potem zadovoljen. Glede peči - jo je moj sam naredu, in se mu je fajn zdelo za pohvalo Zdej počasi sledi obnova zunanjosti - si vidla da je bolj bogo . Počasi bomo ane Aja pa hvala za kolače, si zadela u polno divans, mislim da te papirje urediš na svoji občini. Če bo spremenil samo začasni naslov je zastonj, če pa stalni pa nevem kakšen je strošek. Jaz bom zaenkrat spremenila samo začasni naslov, ko se bova pa ženila (takrat bo še drug priimek), pol bom pa spremenila vse skupaj, z dokumenti vred. yaya, super za dopust, kje sta pa bila? aninchy, kaj pa delaš da moraš u soboto bit u službi, si v zdravstvu, al kelnarca? Uživajte!!!
|
|
|
|
RE: Majčice 2010 - 2. del 13.3.2010 15:13:05
|
|
|
|
emibu
|
divans1-greš na upravno enoto strošek je samo pri menjavi osebne kok sm jst obveščena tut jst še morm to zrihtat..samo rabil bo potrdilo od lastnika hiše kamor se misli preselit najbolš da gre lastnik kr zraven čene bo treba tist list doma izpolnt in pol spet nest nazaj kati-jst sem se od začetka redno s kremo od afrodite ampak so se strije delale k nore zato sem zdej popustila si pa mislim to olje nabavit k sm prpopala link..mogoče katera ve kok je s to lasersko odstranitvijo strij? oz korekcijo? jb-povprašaj po familije če niso ele strij potem je malo vrjetnosti da jih dobiš na žalost je bla moja mami ena vlka strija
|
|
|
|
RE: Majčice 2010 - 2. del 13.3.2010 16:04:57
|
|
|
|
m_aja
|
hei hei da se vam malo javim. Včeraj sem nardila izpit za avto sem bla tak živčna ampak sem vse nardila v prvo bravo jaz heheh. Danes smo pa začeli barvat sobico in bom par slikic dala v album k bo gotova komaj čakam. Drugače pa na srečo še nisem vidla strij pa upam da jih tudi nebo, če pa bodo pol pač bodo no babuške uživajte papa
|
|
|
|
RE: Majčice 2010 - 2. del 13.3.2010 17:17:13
|
|
|
|
Aninchy
|
Hej punce! j.b. - haha, kak si pa uganila? Hehe, no sej u bistvu nikjer ne delam, ampak takle hodim v en lokal, da še mal "postrani" zaslužim če je pa pol tak fajn zapravlat!! Sej zdejle kak teden al pa dva še, potem se pa ne grem več! Me je začel križ fuul matrat... strije - jst jih na srečo (še) nimam, uporabljam pa olje od eucerina (fajn stvarca pa še dokaj poceni - 15€ v lekarni), vem pa, kaj bom uporabljala po porodu, ker strije se delajo tudi pri krčenju kože, ne le pri raztezovanju... krema Mustela je zaaakon! Preverjeno! Sem videla pri kolegici, se je v dobrih dveh mesecih skoraj čist znebila strij, pa se med nosečnostjo ni redno mazala. Res da stane v lekarni nekaj čez 30€, ampak, če tak fajn odstrani, se splača! m_aja - za opravljen izpit! Pa srečno vožnjo! Lep preostanek dneva vam želim! Grem še mal vodoravno, čeprav se mi tak lušta mal it ven, dokler je še sonček... Ampak je** ga, če sem pa toook zmatrana
|
|
RE: Majčice 2010 - 2. del 13.3.2010 20:55:18
|
|
|
|
čebelica mala
|
Ja, ti obkrožiš (oziroma, v bistvu to izpolnjuje delodajalec) za porodniški dopust in dopust za nego in varstvo otroka, partner pa za očetovski dopust (on rabi svoj S-1). Če pogledaš v tabelico, spodaj na obrazcu, piše: "Osnova za starševsko nadomestilo je povprečna osnova, od katere so bili obračunani prispevki za starševsko varstvo v skladu z 9. členom ZSDP v zadnjih 12 mesecih pred vložitvijo prve vloge za starševski dopust (41. člen ZSDP)." - to se pravi v zadnjih 12 mesecih pred porodniškim dopustom (ista osnova je potem tudi za dopust za nego in varstvo otroka). Upam, da sem pomagala, drugače še vprašaj :) lp
|
|
|
|
RE: Majčice 2010 - 2. del 13.3.2010 20:58:23
|
|
|
|
čebelica mala
|
Čebelica mala, user posted image Tukaj potem obkrožim prvo in tretje ter pišem datum 24.4.10-23.4.11 (PDP 22.5.)? Hvala! IZVIRNO SPOROČILO: K_a_t_i Čebelica mala, Tukaj potem obkrožim prvo in tretje ter pišem datum 24.4.10-23.4.11 (PDP 22.5.)? Hvala! Ja, ti obkrožiš (oziroma, v bistvu to izpolnjuje delodajalec) za porodniški dopust in dopust za nego in varstvo otroka, partner pa za očetovski dopust (on rabi svoj S-1). Če pogledaš v tabelico, spodaj na obrazcu, piše: "Osnova za starševsko nadomestilo je povprečna osnova, od katere so bili obračunani prispevki za starševsko varstvo v skladu z 9. členom ZSDP v zadnjih 12 mesecih pred vložitvijo prve vloge za starševski dopust (41. člen ZSDP)." - to se pravi v zadnjih 12 mesecih pred porodniškim dopustom (ista osnova je potem tudi za dopust za nego in varstvo otroka). Upam, da sem pomagala, drugače še vprašaj :) lp
|
|
|
|
RE: Majčice 2010 - 2. del 13.3.2010 21:03:58
|
|
|
|
carly
|
Divans kot je že Amibu napisala, gre na upravno enoto, pa zraven more imet potrdilo lastnika stanovanja da mu dovoli tam bivati (napišete na kratko v enem stavku ),strošek je pa samo to kolikor pač za nov dokument daš. Jaz sem pa ravno naredila lešnikovo torto za starega ata, ki jutri praznuje pa sem zraven pridno prste obliznila,mi je sedaj kar malo slabo od vse sladkobe .
|
|
|
|
RE: Majčice 2010 - 2. del 13.3.2010 21:34:19
|
|
|
|
emibu
|
carly-mi nismo mogli napisat v enem stavku ampak sma tak dobila obrazec ki vsebuje tut parcelne številke itd. in ga morma nazaj dol odnest...
|
|
|
|
[Brisano sporočilo] 13.3.2010 21:48:48
|
|
|
|
Brisani uporabnik
|
[Vsebina sporočila je bila izbrisana]
|
|
|
|
RE: Majčice 2010 - 2. del 14.3.2010 8:46:51
|
|
|
|
sabri
|
Dobro jutro vsem, se pozna, da je sonček, smo manj za računalnikom. No, danes bo spet lep dan, sam očita nimamo doma, to mi je najbolj zoprn ob nedeljah, da sva sami . Bi šla na kak fajn sprehod pa še zbiram ideje kam. Včeraj smo šli na Kurešček in je blo super. Drugače pa smo ok, sem obljubila, da bom prebrala za nazaj, pa se je zdaj preveč nabralo, se mi danes spet ne da . Smo pokonci od 6, ker jo je moj zbudil, da bi videl, kako gre po stopnicah s postelje dol, ker pride večkrat k nama tudi ponoči. Postelja je pa visoka meter. Super ne, da zaradi njegovega firbca ni zaspala nazaj in jaz tudi potem ne. Še dobr, da so risanke ob 7 zjutraj. Lep dan vsem.
|
|
|
|
RE: Majčice 2010 - 2. del 14.3.2010 9:01:40
|
|
|
|
K_a_t_i
|
IZVIRNO SPOROČILO: sabri Smo pokonci od 6, ker jo je moj zbudil, da bi videl, kako gre po stopnicah s postelje dol, ker pride večkrat k nama tudi ponoči. Postelja je pa visoka meter. Super ne, da zaradi njegovega firbca ni zaspala nazaj in jaz tudi potem ne. No, če bi moj to naredu, vem da bi zaprla vrata spalnice ter oba poslala v dnevno - jst bi pa dalje spalaaaaaaaaaaaaa.
|
|
[Brisano sporočilo] 14.3.2010 9:02:34
|
|
|
|
Brisani uporabnik
|
[Vsebina sporočila je bila izbrisana]
|
|
|
|
RE: Majčice 2010 - 2. del 14.3.2010 9:18:52
|
|
|
|
sabri
|
K_a_t_i: bi pa nisem mogla, ker je šel v službo. Faca a . A maščevanje sledi . Dobr je edin to, da spet čedalje težje spim, tako kot prvič proti koncu in mi je kar lažje vstajat. Ej babnce, gremo proti koncu že a?!
|
|
|
|
RE: Majčice 2010 - 2. del 14.3.2010 12:14:22
|
|
|
|
carly
|
IZVIRNO SPOROČILO: emibu carly-mi nismo mogli napisat v enem stavku ampak sma tak dobila obrazec ki vsebuje tut parcelne številke itd. in ga morma nazaj dol odnest... Zgleda da imajo povsod drugače, pri nas je bilo dve leti nazaj ko sva se z mojim poročila in sem šla papirje rihtat, samo treba napisati: Spodaj podpisani ....., stanujoč .... dovoljujem .... da prijavi stalno bivališče na naslovu..... Pa kraj datum in podpis. In to je bilo to.
|
|
|
|
RE: Majčice 2010 - 2. del 14.3.2010 12:34:47
|
|
|
|
carly
|
Sabri pri nas se pa Taja vsak dan okoli 6 zbuja, tako da tudi ni nič od spanja, no zvečer me ponavadi okol 9 že zmanjka. Mi smo bili včeraj po dooolgem času na Bledu na sprehodu, mi je prov hecn ker je tako blizu, pa smo bili pomoje enih 4x tam odkar imava Tajo,pa če grem 50 m stran od hiše, direkt na jezero pa smučišče vzadaj gledam. Sicer se mi pa kuha goveja juhica pa peče burek, ob 4h mormo pa na rojstni dan, tako da je danes bolj ta hitra južna.Taja spi opoldanski spanec, moj se je šel malo s štirikolesnikom peljat tako da imam sedaj urco miru . Aja Gromska, jest ne vem kaj mi je zadnje čase, vsak večer preden zaspim razmišljam o porodu, pa me sploh ne skrbi ampak kar različne scenarije premlevam kdaj pa kako se bo začel, pa svakinja ima dva dni za mano rok pa potem en cajt gruntam kako bi blo fajn če bi skupaj rodile,pa take traparije mi gredo po glavi. Pripraviti moram pa tudi še večino stvari, imam namen v prihajajočih dveh tednih se zapodit v dm pa v eno otroško trgovino po še malo cunj ( ker sedaj imam večino od Taje, pa rabim malo fantovskih še pa malo 50 št. ker bo baje bolj majhen )pa vozek je treba oprat, je še ves blaten pa zapacan, pa posteljnino za košek, pa vse presortirati v Tajini sobi, ker imamo samo eno otroško sobo.
|
|
|
|
RE: Majčice 2010 - 2. del 14.3.2010 13:01:39
|
|
|
|
emibu
|
haj hoj kmalu bo kosila sem že bila na sprehodu je taaaak lep sončeeek strptokok b-tut jst bom na pregledu uprašala ki ga imam konec meseca in bom vrjetno šla,če mi ga le nebo naredila preventivno ker imam velikrat ta vnetja...bomo vidli porod-pa že komi čakam no ni me strah ne nč sam komi čakam dan da grem rodit pa da dobim našga malega k seb strije-jst jih mam tut velik sm mal gledala te terapije z laserjem ki baje da so dost učinkovite in moj me podpira hvala bogu usaj pri tej stvari čeprou je ta podpora bol taka: no res je da še nisi stara baba sam lepa si tut s tem zdej si bom pa nabavla to olje vrjetno.. carly-ja al so pa kj spremenil veš..k s temi papirji je usak let neki drugač... za kosilo bodo pa danes pečene ribice na žaru in mrzu krompirjeva solata njaaams
|
|
|
|
RE: Majčice 2010 - 2. del 14.3.2010 19:58:45
|
|
|
|
farina
|
hojli hojlo punce kako ste? jaz sem v 14 dneh zelo pridobila na trebuhu,sem ko žogica, me je kar naenkrat razneslo,zdaj ta teden morm papire uredit,vsaj do 25, porodniško pa to....bo že...pa ve?ajaa 18.3. imam pregled,me prav zanima če bomo že vedeli za spol..
|
|
|
|
RE: Majčice 2010 - 2. del 15.3.2010 6:50:33
|
|
|
|
sabri
|
Dobro jutro vsem, uau sem prva, no pa da vam skuham kavo . Čakam, da bom malo zbudila, da jo peljem v vrtec, potem pa malo pospravljat pa na potep. Vprašanje: včeraj sem drugič čutila v bušiju tako enakomerno brcanje na enem mestu, je brcanje ampak kot, da bi bil kak utrip, tako enakomerno. Prav nenavadno se mi zdi in ne vem, a to bebica na kako našo žilo pritisne in čutimo mi to kot močan utrip, ker brca ne tako enakomerno in to kar kake par minut. A je katera že čutila tko podobno? Lep dan vsem, se oglasim kasneje.
|
|
|
|
RE: Majčice 2010 - 2. del 15.3.2010 7:06:29
|
|
|
|
m_o_i
|
aaaaaaaaaaa, ze spet se brisejo kao poslani posti skratka-dobro jutro! kava, vidim, je ze na mizi hvala sabri. kar se pa tistega utripanja tice-meni je znano to, ja; mi veckrat sramna kost utripa (upam samo, da se ni spet na ritko postavu ). nasploh pa zadnje dneve manj cutim, kar menda ni nic za paniko zganjat,ane!? cestitke novi voznici m_aji srecno pot!
|
Najbolj brane vsebine v rubrikiKoliko se lahko zredim med nosečnostjo?Telesna teža med nosečnostjo ne narašča enkomerno. Koliko kilogramov je ravno prav, koliko preveč in koliko premalo?
Zadnje s foruma
Dečkova mama.
пеперутка16
Ste fantov penis/mošnjo/kurca obrnili navzgor, preden ste jih povili? In če ste, zakaj?