fiška33
|
Zivepo, zgleda da si mogla tvojga samo malo prestrašit, pa bo vse poštimal . Škoda, da se tega že nisi prej spomnila . Verjetno, če bi vedela, da je treba samo malo pojambrat, bi že prej to naredila . No, upam, da ni nič narobe in da bo vse OK. Tvoja Pija se mi pa res smili, ubošček, zgleda da je zdaj vse za nazaj pokasirala ... No, naša skrivnost pa je razkrita.... Punči je definitivno moja, tako pravita obe babici . Pa tak sem upala, da bo bolj podobna, ker ima lepši nosek kot jaz, pa bo zgleda cela mama. Moja mama pravi, da je na ta drugi sliki (kjer je še večji nos ratal) celo čist cel moj ata ... Sam je res , namreč on me ne bi mogu zatajit ... smo si cela SG žlahta precej podobni, smo veliki in nosasti . No, moj brat je bil pa ves čas punčkasta mama s prifliknjenim noskom... Kje je tu pravica!? V glavnem, res jo je blo fino danes končno spoznati, zgleda da je vse na svojem mestu ... edino ritka . Zdajle sem malo brala o tem zunanjem obratu in situacija je res čisto individualna. Najprej je vprašanje, zakaj se otrok še ni obrnil, ali obstaja kak fizični razlog za to. Eni se menda tudi v rebre zataknejo, nekatere imajo v maternici pregrado, ena je celo napisala, da so kasneje ugotovili motorične motnje... Če se odločimo za obrat, je odvisno kolko je bejbi velik, kolko je plodovnice, kolkič rojevamo, kje je posteljica ... Obrat tudi ni nujno da uspe. Pred 37 tednom ga običajno ne delajo, ker če bi blo pri posegu kaj narobe, otročička porodijo in je fino, če je "že zrel". Pa tudi manjša je verjetnost, da se spet vsede. Postopek je čisto zunanje narave, fizično potipajo kje je ritka in otroka prisilijo na obrat. Se mi pa smešno zdi, da potem take nosečke otročička občutijo drugače, ne tak fajn, ko do sedaj, ker baje da ni tak udobno, če maš glavico v porodnem kanalu in te brca pod rebra . No, jaz sem se odločila, da do 37t naredim vse potrebne preiskave ... in ta čas poskušam s kakšnimi vajami. Meni je rekel dr na kolena in komolce in tak vztrajat po 15 min skupaj. Bom počakala, da se punči prebudi. Prebrala sem tudi o podložitvi medenice pri normalnem ležanju na hrbtu .... Vsekakor pa bi blo bolje rodit normalno, z glavico naprej, kot pa z ritko, zarad možnih zapletov. Porod mora v tem primeru potekat zelo hitro, ne morejo pa uporabit "orodja" klešč al pa vakuma, če se bejbi kje zatakne. Torej v tem primeru upam na CR. Zaradi hitrejšega okrevanja (tisti trije šivi gor al pa dol), pa upam, da se bejbi obrne na glavo (veliko se jih je obrnilo tudi v 36 tednu) in da rodim normalno z močno dozo epiduralne . LP
|