|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  31 32 [33] 34 35   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: mlade mamice
29.6.2010 13:02:29   
bcljka
domača naloga...
PORODNA ZGODBA:

V četrtek 24.6. sva tko kot vsak dan po fuzbalu začela igrat naseljence otoka katan. Že cel dan sm drgač čutla neke bolečine, ampak so ble zmerne v primerjavi s tistimi lažnimi popadki k so se pojavljal od pondelka... Glede na to da sm bla še dopoldne na pregledu odprta 1cm in z kr dolgim MV nisem ničemur posvečala posebne pozornosti... Po 20ih minutah igranja katana, mi moj reče ker je sedel tko da je gledal proti uri... tebe tole zvija na 5min... ampak jst odločena da je to kr neki in da je itak brezvezve ker ne bom spet hodila v P da me potem pošlejo dam... no, čez naslednji 20min sva bla že v akciji za odhod ker so to le bli popadki, ki so se iz 5min zmanjšal na 3min in ojačal za 500%...
CTG je potrdil popadke na 3min, babica v sprejemni je rekla, uf so pa močni user posted image  odprta 3cm in vse zrelo pripravljeno na porod user posted image  podpis papirjev, britje, klistiranje... ob 3.00 smo bli v porodni kjer so mi predrl mehur... čez kkšno urco sm dubla masko, pa dodal so mi še umetne popadke da smo mal pospešl... in 25.6. ob 6.59 je dobesedno priletela na oder sveta najina Pika težka 3640g, dolga 52cm, obseg glavice 36cm... jo je kr katapultural baje vn, so jo lovil po mizi user posted image
enmal so me prerezal ker se je neki posvoje sukala... ampak nč zato, edin una kirurginja k me je šivala je zgledala k mesarka user posted image

v P sm mela ful srečo, sm bla v sobi z eno mlado (31let) četrtorodko in sm dobila ful koristnih informacij in nasvetov... oba najina user posted image  sta ponoč spala, oziroma sta mela skupne 3 ure žura, tko da sva ble posledično tud midve obe naspani... user posted image  sicer pa sm obolevala od dolgčasa ker jst nisem navajena ležat... tko da k je pršu moj na obisk sva šla kr mal hodt gor pa dol po P user posted image  

za mano je lepa izkušnja, nč pretiranega, porod sm uzela kt en maraton 42km, prbližen tak občutek sm mela - ker tko k med porodom sm si tud med maratonom misnla isto v danem trenutku - pa kaj ti je blo tega treba user posted image user posted image user posted image   (sicer sm bla pa tok zadeta od maske da sm bla v času rojevanja bl nekje sred ambasade gavioli na enm ibr partyuuser posted image ) tko dak bo čas bo Pika sigurno dobila bratca al pa sestrico user posted image

(odgovor članu bcljka)
Neposredna povezava do sporočila: 801
29.6.2010 13:20:45   
Tincy90
Čestitke za tko u iziuser posted image porod.user posted image user posted image user posted image ja slikice bi pa tud ja hehe.user posted image
Tale zadeva s party-jem je pa dobra ja.user posted image user posted image

Najina sreča in veselje - Alisa, 19.12.2009 & Alis, 24.4.2011

(odgovor članu bcljka)
Neposredna povezava do sporočila: 802
29.6.2010 15:57:08   
egleria
bcljka super za tak porod. res si doživela eno res lepo izkušnjo. 120ml za začetek je zelo veliko. a drugače čez cel dan črpaš al samo za nočne obroke?
js si u 10min načrpam 30ml user posted image user posted image pa lahk mam ful mleka. tk da ti si srečnica ker ti gre črpanje.

(odgovor članu Tincy90)
Neposredna povezava do sporočila: 803
29.6.2010 16:51:21   
bcljka
IZVIRNO SPOROČILO: egleria

bcljka super za tak porod. res si doživela eno res lepo izkušnjo. 120ml za začetek je zelo veliko. a drugače čez cel dan črpaš al samo za nočne obroke?
js si u 10min načrpam 30ml user posted image user posted image pa lahk mam ful mleka. tk da ti si srečnica ker ti gre črpanje.

ubistvu kej dost ne morm rečt ker smo šele učeri dam pršl user posted image
namravam si samo za ponoč načrpat... nekak...
zdej pa prakticirava tko da ji po vsakem dojenju dam še mal po flaški ker je tok zaspana da zaspi na joški... men se pa ne da 100let sedet pa čakat da bo še kej spila... tko da mi je zakon k dam pol po flaški...
sicer ma pa ful močn sesalni refleks (tko so rekl) tko da v P je pojedla pr tehtanju na eni joški 15g v 10minutah...

izčrpala sm si pa učeri popoldne pa dons zjutri, to je skupi nanesl 240ml... 

bomo vidl kaj bo tehtnica pr patronažni pokazala...

(odgovor članu egleria)
Neposredna povezava do sporočila: 804
29.6.2010 23:32:49   
bcljka
evo jo user posted image
user posted image

user posted image

(odgovor članu bcljka)
Neposredna povezava do sporočila: 805
29.6.2010 23:55:16   
davorjeva pikica
kok je srckanauser posted image user posted image user posted image
pravi cukercekuser posted image user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu bcljka)
Neposredna povezava do sporočila: 806
30.6.2010 7:39:01   
Tincy90
Guten morgen!user posted image user posted image

Mmm, dans sm pa spet neki nabita z energijo, mogoč zarad klobasanja.user posted image user posted image uff, njama njamaaaa.user posted image user posted image aninchy kje siiii?user posted image user posted image user posted image ej men je bla tak huda ena tvoja prijava, una d si potrebna d bi nanjga z omare skočila.user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image svetovna prijava ej hahahahauser posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

bcljka lepo pikico Pikouser posted image maš.user posted image user posted image

(odgovor članu davorjeva pikica)
Neposredna povezava do sporočila: 807
30.6.2010 8:56:15   
štrumfek
ijoj kak cukerček je Pikauser posted image user posted image user posted image

evo me smo danes mal dle potegnileuser posted image user posted image ati še spi, ker je ta teden v nočni...

madona je že zdej vroče, kaj še bo.... bomo jezike do tal meli user posted image user posted image user posted image
grem se kašenga dela prijet, je tako ko da bi bomba pala... groza... Taja zdej ze vse raznese po celi bajti....user posted image user posted image

(odgovor članu Tincy90)
Neposredna povezava do sporočila: 808
30.6.2010 9:32:59   
Aninchy
Alooooooha!user posted image user posted image

Tinči ka spt me pogrešaš?! user posted image Evo me!! user posted image

bcljka - Pika je prava cartika! user posted image user posted image

No, mi smo dan začeli s krčki... user posted image Smo jih že prej mal meli, pa nism nč takega jedla, tak da sm probala mal čevapčičev pa par koščkov paradajza, evo, pa mamo vraga zdej. user posted image Tak da sem se odločla, da bo mali dans pač na dodatku, jst si bom pa stiskala mlek, da bo čimprej frišn ratu user posted image Upam, da ratauser posted image Ne vem pa kk dolg kej traja, da se vse to "spuca"... Pa jedla sem to pred dvem dnevim, pa ga je šele dons zjutri začel matrat... uff!user posted image

No, zdej se pa šibam umit pa oblečt, ker sm prvo sem pršibala user posted image user posted image

Zuni je pa user posted image vroče!! user posted image

Martin (11.6.2010)
Rok (21.10.2012)

(odgovor članu štrumfek)
Neposredna povezava do sporočila: 809
30.6.2010 12:25:01   
bcljka
hvala user posted image

za nami je prvi obisk patronažne, je dobila 50g v dveh dneh user posted image user posted image user posted image  pa dons gremo loh na sprehod user posted image  pol zvečer k ne bo tok vroče, komi čakam user posted image

aninchy - pomoje če si čist spraznš da k nov mlek nastaja da je to kul... ampak to so zgolj moja predvidevanja user posted image

(odgovor članu Aninchy)
Neposredna povezava do sporočila: 810
1.7.2010 9:12:30   
Tincy90
Mornin'.user posted image

Ka je zdj babure? Ka se vse pržite?user posted image user posted image če pa zdj ne bo lepzga poletja pol pa tud ne vem kdaj bo res. Vroče, da se ti zmeša. Sm zmešana k ps od te vročine.user posted image user posted image jooj, morm vm povedat d me moja tamala vsak dan znova tko preseneča-kok se to hitr razvija.user posted image počas bo začela puzat, zdj je u nizkem štartuuser posted image , se še gunca na mestu.user posted image pa hoče se sama dvignt u sedečki, ko je na vseh štirih in se pol z rokicami nazaj poriva d se mal dvigne. Še mal pa bo vse to nardila-sedela, puzala...user posted image kok to hitr raste..user posted image treba hmal še enga naročit.user posted image user posted image uuu, smo že u juliju juhuu, hmal bomo šli na morčkaaaaaaaaaa!!user posted image aleluja, ka se bom namakala ej, pa pržila.user posted image

Me pa zanima, tiste k mate že mal večje otročičke (Štrumfa npr.user posted image ), za GH zelenjavni obrok-k si sama miksala recimo krompir pa brokoli al pa kej druzga, a si dajala zravn kak mlek al pa vodo al si sm recimo tisto dvoje skup zmešala pa je blo?
Sm končno dobila paličnega in bomo sami doma kuhal, ne bomo več kupval kašic, razn, ko bomo kam šli.user posted image bomo šparal.user posted image

(odgovor članu bcljka)
Neposredna povezava do sporočila: 811
1.7.2010 9:13:47   
Tincy90
IZVIRNO SPOROČILO: Aninchy

Alooooooha!user posted image user posted image

Tinči ka spt me pogrešaš?! user posted image Evo me!! user posted image

Ma js ne morm brez tebe.user posted image sm se toook navezala nate...user posted image user posted image user posted image evo te ja.user posted image user posted image

(odgovor članu Aninchy)
Neposredna povezava do sporočila: 812
1.7.2010 10:30:44   
štrumfek
helou čvekuljeuser posted image user posted image

bljak kaj je vroče zunej.. se držimo senceuser posted image
včeraj smo naši bejbi gugalnico postavli, tako da zdej šiba iz bazena na gugalnico in iz gugalnice v bazen....

IZVIRNO SPOROČILO: Tincy90

Me pa zanima, tiste k mate že mal večje otročičke (Štrumfa npr.user posted image ), za GH zelenjavni obrok-k si sama miksala recimo krompir pa brokoli al pa kej druzga, a si dajala zravn kak mlek al pa vodo al si sm recimo tisto dvoje skup zmešala pa je blo?
Sm končno dobila paličnega in bomo sami doma kuhal, ne bomo več kupval kašic, razn, ko bomo kam šli.user posted image bomo šparal.user posted image

jaz sem ji zmeraj dala mleko zraven (pri krompirju, cvetači, špinači...) ker je bolj dobro in je veliko rajši jedla
naša je samo home made kašice.. kupljenih sploh pogoltnit noče...

(odgovor članu Tincy90)
Neposredna povezava do sporočila: 813
1.7.2010 11:22:24   
Aninchy
Br dan! user posted image

Moj dan je kr naenkrat postal čuu
uuudovit!! 
user posted image In to zarad kakca!!user posted image
Naš user posted image namreč sedaj že dve noči in en dan ni kakal, prej pa vsak dan po 3x. Pa še včeraj je imel nekaj obrokov dodatka, po katerem naj bi vsak dan kakal, tak da me je že kr skrbel, ker ga je fejst šraufal... No, in greva midva prej nardit jutranjo nego, pa je bla
plenica čiiiiiiiiist polna!user posted image Sem ga komaj spucala! Ampak to še ni blo vse! user posted image Pol se je še ene trikrat pokaku kr na previjalno (na tetra plenico) in to take količine, da nisem folgala pucat! user posted image user posted image user posted image Tak da sm hitr poklicala mojga, da mu je nogice gor držal, jst sm pa kr brisala in brisala... user posted image Še tašča je prišla pogledat, kaj tako "galamo"zganjamo, je skor umrla od smeha user posted image U glavnem, konec dober, vse dobro!user posted image In seveda je bil pol takoj spet lačen......user posted image

Zdej pa šibam mal na luft....... lep dan! 
user posted image

< Sporočilo je popravil Aninchy -- 1.7.2010 11:25:59 >

Martin (11.6.2010)
Rok (21.10.2012)

(odgovor članu štrumfek)
Neposredna povezava do sporočila: 814
1.7.2010 14:29:09   
Tincy90
Ninča, moja je bla tud več kot 10 dni zaprta, ko je bla še samo dojena in je P rekla, da je to normalno za dojene otroke. Očitno  je pokurla sprot, ker ni mela nč napetga trebuščka pa tud ni se nč napenjala. Mislm d smo šli ene 3x v bolnco d jo bodo sklistiral in sm prvič je pršlo pol vn velik drekca, drugič pa skor nč. Zdj k jo pa dojim sm še zjutri pa zvečer kr ma ostalo GH, se pa pokaka tud po vsakem obroku učas. Npr. danes je pokakala mal mene kr ji je ušlo čez pleničko k je tok nasračkala.user posted image user posted image če ni nč sitn pa če nima trga trebuščka pa če se ne napenja pol je po mojm uredu, že drgač pokur mlekca.user posted image

(odgovor članu Aninchy)
Neposredna povezava do sporočila: 815
1.7.2010 21:36:34   
Aninchy
Ja, sej fora je ravn v tem, da se JE napenju in tiščal ga je, pa trebušček nabito poln, tak da nisem vedla, kam še hrano daje... Pa še to je bla fora, da je ta dan amptamil jedu in po tem (kao) naj bi kaku vsaj 1x na dan, zato me je mal skrbel. Drugač pa vem, da za dojene otroke velja, da tud če sam 1x na tedn je uredu. Sam jst mam raj trikrat na dan pokakano plenico kt pa enkrat na tedn....user posted image
No, in odkar se je zjutri tok pokaku, se zdej spet cel dan ni... ampak zdej razmišljam da mogoč zarad tega, ker se je črevo čist spraznlo in ma še dost placa notr? Ma se bomo že poštimal, dokler ne bo kej hujšga, ne bom panike delala...user posted image

Sm pa ugotovila, da niam čist nč za jest....user posted image Le kak se mi bo mlek naredu za ponoč?!user posted image

Nč, zdej grem pa spat, k mali že ravn ajčka. Lahko noč! user posted image

Martin (11.6.2010)
Rok (21.10.2012)

(odgovor članu Tincy90)
Neposredna povezava do sporočila: 816
1.7.2010 23:04:26   
Tincy90

No, in odkar se je zjutri tok pokaku, se zdej spet cel dan ni... ampak zdej razmišljam da mogoč zarad tega, ker se je črevo čist spraznlo in ma še dost placa notr? Ma se bomo že poštimal, dokler ne bo kej hujšga, ne bom panike delala...user posted image

Ne se sekirat, če ni sitn in če ni napet trebušček je mleko pokuru tko kt treba.user posted image user posted image

Sm pa ugotovila, da niam čist nč za jest....user posted image Le kak se mi bo mlek naredu za ponoč?!user posted image

Bo bo mlekec, boš počivala, mirovala ponoč in se ti bo naredu. Nazadnje boš mela pa še poplave mleka.user posted image user posted image

Nč, zdej grem pa spat, k mali že ravn ajčka. Lahko noč! user posted image

Good night!user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu Aninchy)
Neposredna povezava do sporočila: 817
1.7.2010 23:06:07   
Tincy90

user posted image

user posted image

user posted image Tincy90, (**19 let**) - ALISA (19.12.2009)
user posted image emibu, (**16 let**) - MAJ (28.5.2010)
user posted image biba88, (**21 let**) - IRIS (27.5.2010)
user posted image Aninchy, (**21 let**) - MARTIN (11.6.2010)
user posted image nanny.girll, (**19 let**) - TIAN (27.5.2010)
user posted image zvezdici, (**21 let**) - TIJA (26.3.2010)
user posted image
lenčy, (**23 let**) - ALEKS (24.3.2010)
user posted image
nincy29, (**19 let**) - NIK (1.5.2010)
user posted image štrumfek, (**21 let**) - TAJA (5.8.2009)
user posted image vaney, (**26 let**) - ANŽE (23.1.2008) in DAŠA (10.2.2010)
user posted image m_aja, (**18 let**) - ALEA (10.5.2010)
user posted image Kavalirka, (**25 let**) - NEJC (18.4.2010)
user posted image julka8, (**24 let**) - MIHA (25.4.2010)
user posted image bcljka, (**24 let**) - PIKA - (25.6.2010)
user posted image chicitita, (**20 let**) - ALINA (4.5.2010)
user posted image emica2008, (**25 let**) - EMA (23.10.2008) in LOVRO (30.12.2009)
user posted image egleria, (**21 let**) - PATRIK (12.1.2010)

Otročički user posted image :  user posted image - 10   user posted image - 9

user posted image

(odgovor članu Tincy90)
Neposredna povezava do sporočila: 818
1.7.2010 23:06:48   
Tincy90
Sm ga mal naprej porinla d ne bomo pozable nanjga.user posted image

Noč...

(odgovor članu Tincy90)
Neposredna povezava do sporočila: 819
2.7.2010 12:35:45   
Aninchy
Br dan!

Mali se futra pr atiju,

ojej morm it.

Martin (11.6.2010)
Rok (21.10.2012)

(odgovor članu Tincy90)
Neposredna povezava do sporočila: 820
2.7.2010 12:44:38   
Tincy90

Br dan!

Mali se futra pr atiju,

ojej morm it.

user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu Aninchy)
Neposredna povezava do sporočila: 821
2.7.2010 14:54:08   
Aninchy
no, ja tist post je biu krneki.... user posted image user posted image user posted image
je ati skor pozabu u službo it, sm mogla prevzet hranjenje user posted image
no, bla sma na sprehodu, vmes je začel ful grmet user posted image tak da sva hitr šibnla domov, no zdej se pa (kdo bi si mislu) sonček kaže.... ITAAAAK?! user posted image

No, jst pa že pridno pumpam naslednji obrok... zdej si kr pumpam in mu dajem po flaši, da mam vsaj približno predstavo kolk se fant naje. Da mi ga ni treba pol kr non-stop na zizi met user posted image user posted image

Martin (11.6.2010)
Rok (21.10.2012)

(odgovor članu Tincy90)
Neposredna povezava do sporočila: 822
3.7.2010 8:50:21   
egleria
dobro jutro punce!

men je računalnik mrknu par dni nazaj tak da se nisem nič oglašala. zdej so mi ga popravli in je bolš user posted image

aninchy ni nujno da ga je šraufalo zarad tvoje prehrane ampak po mojem zato ker pač ni kakal. to pomeni da je fajn če bi si ti naredila pač tak: zvečer namočiš suhe slive v kozarec vode, zjutraj pa to spiješ in poješ. pri nas je tud pomagalo če sem mu dala 10 koroških kapljic naenkrat in se je tak pokakal da sem tudi jaz kakece lovila user posted image pa če ti lahko še nekaj svetujem oziroma razkrijem: po Aptamilu so otroci tudi radi zaprti. veliko mamic mi je že povedalo da so mele kr probleme s tem. tk da verjemi da je tvoje mleko najboljše user posted image paradižnik se pa splošno odsvetuje pa ne zaradi krčev ampak zaradi tega ker dojenčki radi dobijo rdečo ritko zaradi neke kisline ki jo ima paradižnik. to jih pa zelo peče., zdej enim nič ne škodi, enim pa.. jaz sem ga šele zdej ko je bil pet mesecev star prvič jedla user posted image če se ti ga pa tako lušta pa pač pojej en dan en konček, naslednji dan enega več.. itd user posted image

tincy a ti si ji prej skos kupljene kašice devala? pa ti zdej sprejme doma narejeno??? ker js sem mu zdej prvič dala doma narejeno in se tak spakuje zraven.-. katastrofa!

punce tiste ki ste že dobile M po porodu - a ste mele takoj redno al kak? ker jaz sem prejšnji mesec dobila prvič, zdej je pa ni od nikoder user posted image js upam da nismo kej uštimali..

(odgovor članu Aninchy)
Neposredna povezava do sporočila: 823
3.7.2010 9:20:57   
Aninchy
Hvala za info.... user posted image

Js sm pa zadnih par dni al kak teden norela zarad dojenja, ker mi je non-stop hotu viset na zizi in kr naprej je bil lačen. Pa sem bla ziher da je mleka dovolj, sumila sem samo, da mogoče ni dost hranilen. Ampak glej ga zlomka, grem si jst stiskat in do zdej mi je največ ratal iztisnat 100! user posted image Iz obeh dojk, jst ga pa vedn en obrok - ena ziza, pa še to pol zadrema zravn... Tak da zdej si za vsak obrok stiskam (skos okol 60-80), pol dam pa zravn aptamil, da ma dost. In poje že okol 130!! A ni to mal velik za tri tedne stargauser posted image Ker aptamil je pa ziher dost hranilen.... Pa še vseen je na 2,5 ure. Al pa je res sam velik požeruhec? user posted image Ma ne vem, se vid da sm šele začetnica user posted image

ijoj, ALARM user posted image user posted image user posted image

Martin (11.6.2010)
Rok (21.10.2012)

(odgovor članu egleria)
Neposredna povezava do sporočila: 824
3.7.2010 10:00:01   
egleria
aninchy nekateri pač pojejo več. ni panike. ti ga hrani lepo na dojki, pa probi mu dat iz obeh, če vidiš da hoče zaspat ga hitro prestavi na drugo. to sem brala nekje na forumu onih svetovalk za dojenje - včasih ga moreš tudi večkrat prestavit iz ene na drugo. je pa tak da moj otrok je star že skoraj šest mesecev, pa si načrpam samo 30 ml iz obeh dojk! pa ga vseeno dojim ker mam dost mleka. ti nikoli ne boš načrpala toliko kot bo on dobil od dojenja. ker vsega pač ne moreš ven izčrpat. če si načrpaš 100ml verjemi da se ziher v skritih kotičkih še skriva vsaj 30ml na vsaki dojki user posted image
tudi jaz mu še včasih ponudim iz obeh za en obrok ker pač včasih rabi več - tako kot mi.

drugače pa verjemi - čez kakšne tri ali štiri mesece si boš še želela da ti zaspi zraven dojenjauser posted image

(odgovor članu Aninchy)
Neposredna povezava do sporočila: 825
Stran:   <<   < Prejšnja stran  31 32 [33] 34 35   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  31 32 [33] 34 35   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:

Kakšna je prava postelja za dojenčka in ot...
Ko se odpravite v trgovino z otroško opremo, osupli obstanete: koliko različnih posteljic in zibelk! Le katera bi bila n...
Dojenček ponoči ne spi
Je nočno hranjenje res še vedno potrebno? Do kdaj? Kako bi si lahko pomagali, da bi omejili nočne podoje?Kaj storiti, če...

Dečkova mama.
пеперутка16

Ste fantov penis/mošnjo/kurca obrnili navzgor, preden ste jih povili? In če ste, zakaj?