|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   spremembe na področju preživnin
22.7.2005 14:00:49   
karmy
Pred kratkim je prišlo na področju preživnin do bistvenih sprememb - in sicer - vsakršno "uradno" urejanje preživljanja , tj. določanje višine preživnin, gre odslej preko okrožnih sodišč, nič več preko Centrov za socialno delo (CSD-jev, pri katerih se je prej lahko sklepalo dogovore o preživljanju).

Zahtevek za določitev preživnine lahko podata oba starša (upravičenec in zavezanec), če sta soglasno določila višino preživnine ali pa ga poda le upravičenec (navadno je to mati), če do sporazuma ni prišlo.

Če ga podajata oba skupaj morata navesti sporazumno določen znesek in predlagati sodišču, da ga s sklepom potrdi ter navesti tudi kdaj se z izplačevanjem prične.

Če ga podaja le upravičenec, pa mora v zahtevku sodišču predlagati višino in jo ustrezno tudi utemeljiti.

V obeh primerih, je potrebno priložiti kopijo otrokovega rojstnega lista, prav tako pa mora katerikoli "dopis" vsebovati podatke o upravičencu, zavezancu in otroku. Za ostale priloge se prosim pozanimajte na PIC-u ali pristojnem CSD-ju (kontaktni podatki - glej spodaj!)


Še nekaj na splošno o preživnini.

Preživnina se določi glede na potrebe upravičenca in materialne ter pridobitne zmožnosti zavezanca.Pri odmeri preživnine za otroka mora sodišče upoštevati otrokovo korist, tako da je preživnina primerna za zagotavljanje uspešnega telesnega in duševnega razvoja otroka. Preživnina mora zajemati stroške življenjskih potreb otroka, zlasti stroške bivanja, hrane, oblačil, obutve, varstva, izobraževanja, vzgoje, oddiha, razvedrila in drugih potreb otroka. Pri tem je pomembno tudi to, kako se preživlja mati otroka in v kakšnih razmerah in pogojih živi. V primeru, da se otrokova starša sporazumeta o preživnini, lahko predlagata, da sodišče v nepravdnem postopku izda o tem sklep. Če sodišče ugotovi, da sporazum ni v skladu s koristjo otrok, predlog zavrne.

Dodatne informacije.

Za dodatne informacije se lahko obrnete na Pravno informacijski center nevladnih organizacij (PIC) - najbolje, da se oglasite osebno - nudijo brezplačen prvi pravni nasvet - na Povšetovi 37 v Ljubljani v času uradnih ur od ponedeljka do petka med 9.00 in 15.00, ker telefonskih nasvetov ne dajejo. S seboj imejte osebni dokument in davčno številko.

Poleg PIC-a pa se lahko obrnete tudi na CSD Ljubljana-Šiška, kjer vam bodo prijazno pomagali. Obrnite se na tel. štev.: (01) 583 98 26 ali pa (01) 583 98 23. Uradne ure imajo ob ponedeljkih in petkih med 8.00 in 13.00 ter ob sredah med 8.00 in 13.00 ter 14.00 in 16.30 uro.
Neposredna povezava do sporočila: 1
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:





Glivična okužba nožnice – pogost vzrok nep...
Čeprav večinoma mine brez posebnosti, je glivična okužba nožnice ali bakterijska vaginoza precej pogost vzrok za neplodn...
Nosečnost: Tabela rasti ploda po tednih
Kako velik je plod v posameznem tednu nosečnosti? Preveri, kako izgleda nosečnost po tednih!
Zgodbe malih junakov: 9 dni sem bila v ume...
Sprejeli so me v zelo kritičnem stanju na Infekcijsko kliniko, opravili nujen carski rez, intubirali. Potem sem bila v ...
Otroci, ki se zbujajo zgodaj zjutraj so ...
Se vaš malček zjutraj prebuja skupaj s petelini, ne glede na to ali je delovni dan ali vikend? Imamo dobro novico za vas...
Živilo, ki preprečuje pojav alergij pri ot...
Znanstveniki iz Nove Zelandije so prišli do zanimivega odkritja, da lahko samo z enim samim živilom v prehrani otroka zm...




Nos.
пеперутка16

Kako majhnim otrokom čistite nos?