|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  39 40 [41] 42 43   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: marčevke2011
9.8.2010 13:21:44   
naja17
Zanimivo je ja... Kolk se nekatere merkajo in nekatere zavijajo z očmi ob drugih, ki pretiravajo... Ampak kaj češ... Ravno včeraj sem dobila domačo skuto in smetano, ni boljšega, ampak če berem, da lahko bakterija listeria, ki jo najdemo v nekaterih vrstah hrane (domača skuta in smetana npr.), lahko povzroči splav, pol rajši kompliciram in ne jem, kot da še izazovem k temu, česar se že tko bojim user posted image  Isto se bojim tokse in posledično se pačim za vsako muco, ki mi nič noče user posted image  

(odgovor članu Lun1ca)
Neposredna povezava do sporočila: 1001
9.8.2010 13:29:13   
Lun1ca
No super kar se spasmexa tiče.. dobro je vedeti user posted image

kar se pa toksoplazmoze tiče.. hm.. Jaz sem že celo življenje nora na mačke. Moj muc je z mano že 15 let, ta drugi pa 3. Tudi pred njim sem mela druge mucke. Kak sm vidla na cesti mačko sm jo mogla prijet in pocartat. Tak da če do zdaj nisem te toksoplazmo dobila, pol je valda tudi zdaj ne bom, ko pač ne šlatam potepuških mačk. No mogoče pa sem jo tudi že prebolela.. še ne vem user posted image Kaj pa če bi veterinarka bla?! user posted image user posted image
Kar se pa skute pa smetane in tega tiče. Jaz obožujem skuto pomešano z malo kisle smetane in sladkorjem. In sem za to bakterijo listerio zvedla šele pred kratkim.. no sem se pa na morju 2 dni zapored za zajtrk basala s porcijo domače skute.. pa je zaenkrat vse kul. Od zdaj naprej se bom pa tega pač raje izogibala. No v kakem štrudlu te bakterije valda ni?! Ali pač? Namreč je ja termično obdelano, ali preživi to sranje pri visoki temperaturi?

(odgovor članu naja17)
Neposredna povezava do sporočila: 1002
9.8.2010 13:32:05   
SaMaa
No saj ravno zaradi takšnih stvari in različnih pogledov sprašujem za mnenja na forumih. Se mi zdi, da se največ ravno tako naučiš. user posted image

(odgovor članu naja17)
Neposredna povezava do sporočila: 1003
9.8.2010 13:47:25   
naja17
IZVIRNO SPOROČILO: Lun1ca

No v kakem štrudlu te bakterije valda ni?! Ali pač? Namreč je ja termično obdelano, ali preživi to sranje pri visoki temperaturi?

Ja po moji logiki, nej ne bi blo nič narobe, če je predelano user posted image  Ker če že plesnivih sirov ne bom jedla, da si vsaj omako s pršuta naredim.... Ama, sem pa pojava, lih tisto kar naj ne bi, jaz zdej bi: domačo skuto prelito s smetano, omako z gorgonzolo, jetrca.... user posted image

(odgovor članu Lun1ca)
Neposredna povezava do sporočila: 1004
9.8.2010 13:50:31   
Lun1ca
uuu jaaaa gorgonzola.. jaz jo nardim v kombinaciji z bešamelom in parmezanov, pa slanino ali panceto.. lahko tudi pršut in pol polito čez njoke.. njam njam.. user posted image user posted image

(odgovor članu naja17)
Neposredna povezava do sporočila: 1005
9.8.2010 13:53:43   
naja17
Ooouuuu come one lun1ca... Mnjammmmiiiiii....

(odgovor članu Lun1ca)
Neposredna povezava do sporočila: 1006
9.8.2010 13:54:04   
tanjusi
moja ginekologinja vem, da dokler je vaginalni pregled, partnerju ne dovoli prisotnost, potem pa brez problema... na nuhalno bo moj najbrž šel zraven...
Mene pa še vedno peče, tam spodaj, danes sem dobila canesten mazilo, upam da bo boljeuser posted image , drugače pa vse ok, nuhalno imam že jutri teden in se po eni strani zelo veselim po drugi pa pač en mali črvek gloda... kaj pa če...., ne vse bo ok, vemuser posted image
Akilene h komu pa greš ti na nuhalno , vem da v sg, pa kdo je tvoj ginekolog, če nisem preveč radovedna

ne hodi pred menoj, morda ne bom sledil,
ne hodi za menoj , morda ne bom vodil.
hodi ob meni in mi bodi prijatelj.
(a camus)

(odgovor članu naja17)
Neposredna povezava do sporočila: 1007
9.8.2010 14:04:17   
lananai
IZVIRNO SPOROČILO: Lun1ca

uuu jaaaa gorgonzola.. jaz jo nardim v kombinaciji z bešamelom in parmezanov, pa slanino ali panceto.. lahko tudi pršut in pol polito čez njoke.. njam njam.. user posted image user posted image

Dejte no nehat, babe, jst sem lačnaaaaaa! user posted image

(odgovor članu Lun1ca)
Neposredna povezava do sporočila: 1008
9.8.2010 14:06:05   
lananai
tanjusi (in ostale, ki imate vnetja)... jst sem imela pogosto vnetja in zdej zadnjič (kake 3 mesece nazaj), sem se prvič mazala s kremo tea tree od Justa. Je lepo pomagala. Drugač je pa tud Canesten OK.

(odgovor članu lananai)
Neposredna povezava do sporočila: 1009
9.8.2010 14:15:53   
Lun1ca
Ja tudi meni že nekaj kruli user posted image Aja pa skoz se mi lušta gobova juha al pa omakica. Pa tudi naj ne bi pretiravale z gobicami al kako ne? ah ja.. user posted image
Drugače sem se pa danes odločla da naredim pecivo s piknik keksi, bananami in pudingom.. njam njam. Zvečer bo glih super za polek televizije user posted image user posted image Tisti ostanek pa ju3 za zajtrk user posted image Že vidim kak me bo moj dragi spet kregal, da se bašem user posted image

(odgovor članu lananai)
Neposredna povezava do sporočila: 1010
9.8.2010 14:20:04   
tanjusi
Drugače sem se pa danes odločla da naredim pecivo s piknik keksi, bananami in pudingom.. njam njam. Zvečer bo glih super za polek televizije Tisti ostanek pa ju3 za zajtrk Že vidim kak me bo moj dragi spet kregal, da se bašem

tole se pa fajn sliši, kaj pa če bi malo napisala kako to nardiš, sicer mi sladko nekak ne potegne, samo tole pa se čuje dobrouser posted image , piknik keksi so nekaj takega kot albert keksi a ne?

(a camus)

(odgovor članu Lun1ca)
Neposredna povezava do sporočila: 1011
9.8.2010 14:28:27   
SaMaa
Lananai meni je krema tea tree zakon. Nasploh vsi izdelki od Justa. Imam pa srečo, ker zaenkrat nimam še nobenega vnetja.

Tanjusi: jaz delam podobno pecivo in je ful enostavno: piknik kekse pokaplaš z jagodnim sokom, skuhaš smetanov puding, ga daš malo na kekse, narešeš banano na kolobarčke in ponovno položiš kekše, pokapljaš s sokom in daš banane. Jaz dam na koncu še sladko smetano. Mnjammmiii user posted image

(odgovor članu tanjusi)
Neposredna povezava do sporočila: 1012
9.8.2010 14:33:17   
tanjusi
anjusi: jaz delam podobno pecivo in je ful enostavno: piknik kekse pokaplaš z jagodnim sokom, skuhaš smetanov puding, ga daš malo na kekse, narešeš banano na kolobarčke in ponovno položiš kekše, pokapljaš s sokom in daš banane. Jaz dam na koncu še sladko smetano. Mnjammmiii

bomo probali nardituser posted image hvala

(a camus)

(odgovor članu SaMaa)
Neposredna povezava do sporočila: 1013
9.8.2010 14:39:43   
Lun1ca
tudi jaz delam tako.. s tem da uporabim vanilijev puding. Za smetanov se sploh še nisem zavzela, da obstaja... Enako delam s kolobarčki ananasa iz kompota. Pa na koncu s smetano še tut nisem probala.. sliši se še bolj dobro.. njam njam
aja namesto soka sem jaz včasih uporabla tudi mleko in je tudi fajn.

(odgovor članu tanjusi)
Neposredna povezava do sporočila: 1014
9.8.2010 17:23:41   
Akilene
Lun1ca - kako pa narediš z banano? a zmiksaš, al narežeš? A še s čim namočiš? Mnjami..lačna!!!! Kekse imam, banane tudi, puding tudi....

Tanjusi - grem na nuhalno k dr.Juvan, sicer pa hodim k dr. Krištofelcu na Ravne. Si dobila napotnico? Za vnetje sem šla na pregled v bolnico, kjer so nazadnje ugotovili glivice, so mi nožnico z nečem namazali in dobila sem canesten. Včeraj po 2. tableti sem zraven zakrvavela, ampak to je najbrž od vnetja. Vseeno sem porabila še zadnjo tableto, zdaj bom pa poskušala preventivno z Multi-gyn actigel (ki sem ga sicer uporabila že prej, a je bilo vnetje prehudo in ni pomagalo). Sicer pa še čakam na izvide od polipa, če so zraven bakterije dobim še antibiotike.

(odgovor članu Lun1ca)
Neposredna povezava do sporočila: 1015
9.8.2010 17:24:00   
SaMaa
Ja tudi z ananasom je dobro. Jaz dam smetano po vrhu, če jo imam doma. Če je ni, je pač ne dam in zaključim z bananami. user posted image

(odgovor članu Lun1ca)
Neposredna povezava do sporočila: 1016
9.8.2010 17:31:54   
tanjusi
meni je zadnjič moja g dala vaginalitete canesten, čeprav je rekla , da ni tako grozno, ma če je mene peklo ko hudič, pa menda že ni vse ok.. in sem tudi ob njihovi uporabi nekajkrat obrisala krvave nitke... predvidevam da od njih ker so grozno grobe oblike in me ne čudi če sem si kaj ranila ... danes sem si namazala z canestenom pa je kar solidno ...lahko rečem da je bolje user posted image ,no ko bo pa ok mam pa vitagin c doma, pa bom s tistim probala vzdrževat normalno stanje..
Drugače pa nuhalno mi bo delala moja gin. v Velenju pa ne rabim napotnice.

(a camus)

(odgovor članu SaMaa)
Neposredna povezava do sporočila: 1017
9.8.2010 17:35:33   
tanjusi
Pa zdaj sem se spomnila, jaz sem to pecivo z jabolčno čežano že tudi delala je ena varianta...se mi je zdajle zaluštalo , ne vem če ne bom jutri delala... samo za kogauser posted image , bo bolje konec tedna, bo mogoče več kandidatovuser posted image

(a camus)

(odgovor članu tanjusi)
Neposredna povezava do sporočila: 1018
9.8.2010 18:18:21   
Lun1ca
Akilene banano na kolobarčke narežem.
Wiiii se že hladi.. Upam da bo do večera že dovolj trdo user posted image Ker se mi že sline cedijo.. Čeprav nardila sem pa ogromno.. bo treba ju3 it na obisk k staršem, da atija malo razveselim. Drugač me bo še res razneslo, ko moj dragi ni preveč za sladko.. jaz pa lahko kr mimogrede preveč pojem user posted image

SaMaa a veš, da sem šla v trgovino poiskat smetanov puding in sem ga uporabla. Po okusu mi je sam po sebi zelo všeč. Bomo vidli kako bo izpadlo. Tudi smetano po vrhu sem dala. Zgleda prav lepše user posted image Moj dragi se je kr prestrašo velikosti vsega skupaj user posted image

tanjusi jaz še pa v življenju nisem probala jabolčne čežane user posted image me je kr mal sram hehe

(odgovor članu tanjusi)
Neposredna povezava do sporočila: 1019
9.8.2010 18:23:09   
tanjusi
tanjusi jaz še pa v življenju nisem probala jabolčne čežane me je kr mal sram hehe

mislim da se čežana nekak na puding gor namaže , pol pa še smetana njami...

(a camus)

(odgovor članu Lun1ca)
Neposredna povezava do sporočila: 1020
9.8.2010 19:03:22   
jaznoseca
hej punce - ste pa spremenile ta forum v kuharskega user posted image user posted image user posted image . Sem bila sita za počit, zdaj ko sem prebrala te vaše poste, se mi pa sladkega lušta.... pa mi drugače sploh ne sede user posted image ?

Upam, da ne boste nadaljevale z recepti, ker bomo pol po moje vse en mal pretežke na koncu user posted image .

Ja, to pecivo z jabolčno čežano jaz poznam, z bananami pa ne. Je res ful dobro in enostavno za nardit!

toksoplazmoza jaz v življenju nisem imela muca, pač pa skoz kužke - in evo, sem očitno prebolela toksouser posted image . Fino je, če si jo že prebolel, ker pol ni nevarnosti, ima tudi dete po tebi že protitelesa. Če pa še niste, je pa res bolje ful pazit.

testi iz prejšnje nosečnosti.. ja sem jaz tud opazila, da mi je nekaj testov (kri, toksa,..) kr prpopala iz prejšnje materinske knige v to, pa me niti ne moti - ne maram preveč pikanjauser posted image .

prisotnost partnerja pri pregledih... pri meni g dovoli, samo je bil moj le na NS in morfologiji. Zdaj na prvega sem ful oklevala kaj naj nardim, pa je bilo na srečo tako hitro vse skupaj, da nisem uspela niti rečt da bi bil zraven in sem tud takoj zvedela, da je vse ok - hvalabogu. Hotela sem, da je zraven, ker me je bilo tako strah, da kaj ni ok....

NS zakaj se meni zdi, da je meni tud  ns delal vaginalno? A ste imele vse ns z UZ prek trebuha?

(odgovor članu naja17)
Neposredna povezava do sporočila: 1021
9.8.2010 21:12:41   
SaMaa
Lun1ca no super, da ti je tudi smetanov okus všeč. Meni je skoraj boljši kot pa vanilija.

Drugače je pa prvi pregled za mano. Imamo enega zelo živahnega user posted image , veliki smo 2,28 cm. Srček se je zelo lepo videl. Uglavnem čez en mesec me čaka NS, dvojni hormonski test (je samoplačniški, ali katera ve koliko cca pride?), PDP se je premaknil za en dan in  je po izračunih G 13.3.

Tako da Lananai lahko me uvstiš med srečne 13.3.user posted image , prvi otrok, prva nosečnost.

(odgovor članu jaznoseca)
Neposredna povezava do sporočila: 1022
9.8.2010 22:00:02   
_ella_
Sanaj hvala za spodbudne besede,

jaz se poslavljama, šibam za 10 dni na morje, potem pa končno na pregled. Lepo se imejte

(odgovor članu naja17)
Neposredna povezava do sporočila: 1023
10.8.2010 7:26:18   
lananai

1.3.11
inia, 30 let, 3user posted image , 2user posted image , np, 18.08., štajerska user posted image
Dulsineya, 2user posted image , 1user posted image , np, 25.08., obala user posted image

2.3.11
BeeBee, 2user posted image , 0user posted image , 25.08., 20.08.,  Mb user posted image user posted image
Sunshine 1, 1user posted image , 0user posted image , 06.09., ns,  okolica LJ user posted image
pikachu, 1 user posted image , 0 user posted image26.08., 26.08., kraj user posted image
Akilene, 35 let, 3 user posted image , 1 user posted imagenp, ns, SG

3.3.11
tanjusi, 35 let, 5user posted image , 2user posted image , np, 17.08, sg user posted image

4.3.11
tarikata, 24 let, 1 user posted image , 0 user posted imagenp, ns, kraj 
emilija2008, 32 let, 2 , 1 , np, 30.08., Štajerska

5.3.11
cekinka, 27 let, 1user posted image , 0user posted image , PREGLED, NS, kraj user posted image
discoamela , 2user posted image , 1user posted image , 19.08., NS, PRIMORSKA user posted image
_sanja_*, 24 let, 2user posted image , 1user posted image , 11.08, 01.09., CE user posted image

6.3.11
amnetist, 3user posted image , 1user posted image , np, ns, KRAJ
pikecpokec, 28 let 2 user posted image , 1 user posted image , 02.09., /, KRAJ

7.3.11
netopirček, 30 let, 1 user posted image , 0 user posted image , pregled, 27.08., MB user posted image
Poli_H, 27 let, 2 user posted image , 0 user posted image , 02.09., 31.08., MB user posted image

8.3.11
žabica_, 2 user posted image , 1 user posted image , np, 28.08., Dolenjska user posted image

9.3.11
maja1985, 25 let,  3user posted image , 1user posted image , 10.08. 24.08., Štajerska user posted image

10.3.11
lina10, 2user posted image , 1user posted image , 11.08., ns, kraj user posted image user posted image
jaznoseca, 3user posted image , 1user posted image , 27.08., ns, Mb user posted image

11.3.11
5ra8, 29 let, 2. user posted image , user posted image , 11.08., 30.08., Nm user posted image
naja17, 29 let, 1user posted image , 0user posted image , 30.08., 28.08, gorenjska user posted image

12.3.11

13.3.11
daissy, 3user posted image , 2user posted image , np, ns, ljubljana
mashi, 2user posted image , 1user posted image pregled, ns, kraj
SaMaa, 1 user posted image , 0 user posted image , np, ns, kraj

14.3.11
Lun1ca, 1user posted image , 0user posted image , 13.08., ns, Mb
Vanček*, user posted image , user posted image , pregled, ns, kraj

15.3.11
jutranja rosa, 2user posted image , 1user posted image , pregled, ns, kraj
Eva07, 2user posted image , 1user posted image , np, ns,  okolica LJ

16.3.11
17.3.11
seven7, 2user posted image ,1user posted image , pregled, ns, kraj
_tina, 2user posted image , 1user posted image , 25.08., ns, okolica LJ
vasabo, 2user posted image , 1user posted image , 19.08., NS, Krško

18.3.11

19.3.11

20.3.11

21.3.11
 slama , 28 let 2user posted image , 1user posted image , 13.08., ns, okolica LJ 
_Sončnica_, 1user posted image , 0user posted image ,  NP, 02.09, LJ

22.3.11
thunder, 33 let, 3 user posted image , 2 user posted image , 10.08., ns, kraj

23.3.11

24.3.11

25.3.11
sandrčk, 1user posted image , 0user posted image , 16.08., NS, kraj

26.3.11
_ella_, 2user posted image , 1user posted image , 23.08., NS, kraj
nina42, 25 let, 2 user posted image   , 1user posted image , np, NS, kraj user posted image
Klemy82, 28 let, ?user posted image , ?user posted image , np, NS, okolica LJ

27.3.11
rožica86, 23 let, 1  user posted image , 0  user posted image , np, 16.09., kraj

28.3.11

29.3.11

30.3.11
pupica25user posted image , 1user posted image , 20.08., 21.09., MB

31.3.11
lananai, 29 let, 2user posted image , 1user posted image , 25.08., NS, Savinjska
Tira, 2 user posted image , 1  user posted image , 16.08., kraj

x. 3.11
sisi*
smetkamarjetka
mija75, 34 let, 2 user posted image , 0 user posted image , np, 24.08., LJ
Natt

SKUPAJ user posted image  = 47 user posted image

z nami so bile tudi:
2.2. user posted image user posted image
*ava* user posted image user posted image

user posted image PA ŠE NEKAJ KORISTNIH INFORMACIJ user posted image :

Nosečnost po tednih:
1. tromesečje: http://www.noseca.com/5teden.html
2. tromesečje:
http://www.noseca.com/15teden.html
3. tromesečje: http://www.noseca.com/28teden.html

Materinska šola:

http://www.my4m.com/_ostalo/szs/sola_za_starse.html
http://www4.kclj.si/admin/organigram/00016f-000215.pdf

Kaj vzeti s sabo v porodnišnico: http://www.ringaraja.net/clanek/kaj-vzeti-s-seboj-v-porodnisnico_137.html
Paket za novorojenčka: http://www.novorojencek.com/
Porodniški dopust: http://www.ringaraja.net/clanek/porodniski-dopust_49.html
Informativni izračun višine "porodniške: http://www.csd-lj-siska.si/prejemki/izracunOSNOVA.asp

Urejanje dokumentov:
1. urejanje dokumentov pred porodniški dopustom:
http://bibaleze.si/clanek/koristne_informacije/urejanje-papirjev-pred-porodniskim-dopustom.html
2. očetovski dopust:
http://bibaleze.si/clanek/koristne_informacije/urejanje-ocetovskega-dopusta.html
3. kako do pomoči ob rojstvu otroka:
http://bibaleze.si/clanek/koristne_informacije/kako-do-pomoci-ob-rojstvu-otroka.html
4. priznanje očetovstva:
http://www.csd-lj-siska.si/splosno/sporocila.asp?ID=1805928788
5. otroški dodatek:
http://www.csd-lj-siska.si/prejemki/izracunOT.asp
6. zdravstveno zavarovanje novorojenčka:
http://bibaleze.si/clanek/koristne_informacije/pravocasno-zdravstveno-zavarujte-novorojencka.html

< Sporočilo je popravil lananai -- 10.8.2010 7:28:05 >

(odgovor članu lananai)
Neposredna povezava do sporočila: 1024
10.8.2010 7:28:50   
lananai
Dobro jutro!

Danes imata pa maja1985 in thunder pregled! Da ne bosta pozabili prit povedat novičke! user posted image

(odgovor članu lananai)
Neposredna povezava do sporočila: 1025
Stran:   <<   < Prejšnja stran  39 40 [41] 42 43   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  39 40 [41] 42 43   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:

Nosečnost: Tabela rasti ploda po tednih
Kako velik je plod v posameznem tednu nosečnosti? Preveri, kako izgleda nosečnost po tednih!
Koliko se lahko zredim med nosečnostjo?
Telesna teža med nosečnostjo ne narašča enkomerno. Koliko kilogramov je ravno prav, koliko preveč in koliko premalo?

Dečkova mama.
пеперутка16

Ste fantov penis/mošnjo/kurca obrnili navzgor, preden ste jih povili? In če ste, zakaj?