|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  177 178 [179] 180 181   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: Avgustovke 2010
20.8.2010 7:11:47   
solis
Dobro jutro,

danes pride pa moja Nina domov. Še nekaj uric, pa jo bom lahko stisnila k sebi. Jupi!!! user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu barbet)
Neposredna povezava do sporočila: 4451
   RE: Avgustovke 2010
20.8.2010 8:43:00   
novamami
Dobro jutro!

Imam novico, in sicer sem danes ponoči imela popadke, niso bili tisti tapravi, ker sem še kar med vami, ampak vseeno nekaj se pa le dogaja. Sem prav vesela. user posted image

Barbet pozdravljena zopet med nami.

Solis super za to, da pride tvoja Nina domov, lepo se pocartlajte.

Lepo se imejte na ta lep sončen dan.

(odgovor članu solis)
Neposredna povezava do sporočila: 4452
   RE: Avgustovke 2010
20.8.2010 9:55:49   
dreamy.
Dobro jutro user posted image in mamice.

Najprej vsem novim mamicam čestitke.
Solis user posted image za Nina da je prišla domov, lepo se crklajte.

Vas pridno prebiram kadar le lahko, zdej pa naš mali Žigc spančka in mam mal časa za napisat mojo porodno zgodbico. In sicer, sem mela v sredo še kontrolo v P, pa niso točn vedl al naj me dajo na CR al naj raj poskusjo s vaginaletami. No, in sem ob 9 zjutraj dobila prvo tableto, ob 7 zvečer drugo tableto in našemu user posted image se ni nikamor mudilo, saj se ni dogajalo prav nič. Od pol 12 pa do 2 zjutraj sem imela popadke, kar močne. Nato so me odpeljali dol v porodni oddelek in naredili klistir in vse ostalo, nakar babica ali sestra reče, da so to verjetno samo lažni popadki, ki jih te tablete rado povzročajo user posted image . Ura je bila pol treh zjutraj in sem bila kar malo neprespana, in mi sestra reče, ja sej boste tuki mal zadremala ob 6/7 zjutraj je pa itak vizita, k bodo vidl kaj z vami. Bila sem res neprespana in me je vse bolel od klistirja in lažnih popadkov in sem si mislila, da je to moj prvi in zadajni otrok. Ampak so me dal potem v porodno sobo na mizo mal zaspat, tko da sem se od ene 4-6.30 mal naspala, pride zdravnica in me pogleda in normalno nni bilo nič sprememb in so se odločil, da me dajo urgentno na CR. Joj, k sm bla tm na operacijski mizi, sem se tresla k ne vem kaj, verjetn mal od živčnosti in strahu. Res, moje noge so se premikale za meter levo in desno od tresenjauser posted image . Pa res so bili fuuul vsi prijazni. Tudi specializantka, ki me je sprejela že v sredo na kontrolo in je bila potem tudi v čet. v porodnem oddleku gre vsa pohvala. No, potem ob 9.50 se je rodil Žiga, mene so peljali na intenzivno. Pa tudi na intenzivnem oddelku so sestre res fuuuul prijazne. Če bi šla še enkrat rodit, bi šla zaradi njihuser posted image . Ker so bile res zelo ustrežljive, prijazne, brez problema so pomagala, pa čeprav si jih lahko klical 10_x_ na minuto.
No tako nekako je šla moja porodna zgodba.

Zdej se pa moj sonček oglaša in je verjetno spet lačenuser posted image .
En lep dan vsem skupajuser posted image



< Sporočilo je popravil dreamy. -- 20.8.2010 9:56:28 >

(odgovor članu novamami)
Neposredna povezava do sporočila: 4453
   RE: Avgustovke 2010
20.8.2010 11:53:46   
sasa36
Evo,pa sem le našla čas,da vam napišem še mojo porodno zgodbo,da mi boste mal fauš-ne saj se hecam,vsaki privoščim tak "filmski" porod,kot sem ga imela sama.

TOREJ:v nedeljo 26.7.sem imela tiste lažne neboleče popadke popoldan-na deset minut,pa na 20 minut,pa dve uri nič......Ker sva oba z mojimuser posted image zaposlena v bolnici in je on ravno takrat bil v službi me je "prisilil",da sem se šla pokazat k dežurni G,ki je ugotovila da sem 2 cm odprta -CTG nič posebnega,in ker sem doma 5 minut od bolnice sem šla domov,ker je rekla da lahko tako stanje traja še par dni.

No,zvečer ob 10h so se spet pojavili tisti rahli ,rahli popadki,ampak že bolj redno na 20 minut,pa 2x na 18 minut,pa 2x na 15 minut-ampak se je vse konstantno ponavljalo.Ob polnoči so bili popadki pogosti na 3 minute,še vedno čisto rahli ampak skoraj na sekundo točni.In jaz dobra duša sem mojega poslala mal počivat,ker sem mu rekla,da danes bomo pa verjetno spoznali našega Jan-Lukca in da naj si še malo odpočije.Ob 2h sem ga zbudila,da zdaj bi pa vseeno počasi šla,če noče da se njegov sin rodi na križišču do porodnišnice.Še vedno sem imela čist neboleče popadke,ampak full redne.Ko sva prišla v P,me je babica priklopila na CTG,ki je kazal nežne popadke.Na sredini snemanja pa mi je odtekla voda,in potem so se popadki stopnjevali.Mislim,da je bilo 5 ali 6 ta pravih popadkov,nato sem peš šla nasmejana v porodno sobo,moj pa zraven cel živčen.Ha -ha!!!
V porodni sobi sem imela 8 popadkov -hudih-tistih,ki jih CTG napiše kot 100%,nato pa sem babici rekla,da ne morem več zadrževati,da mi vse pritiska.Rekla,je da se na uležem na hrbet,da vidiva,koliko sem se že odprla-pogleda in reče:O,gospa,vi ste pa že popolnoma odprta -bova kar rodili...Aja? Ja pol pa dajmo!!!!Imela sem še 3 močne popadke in na svet je prikukal moj mali princ.Šlo je tako hitro,da je bil celo dežurni zdravnik prepozen,da bi bil zraven.Dobila sem samo 2 lepotna šiva,ker sem se raztrgala pa starem prerezu in čez deset minut sem še po turško sedela na porodni postelji in se cartala,in klicarila naokrog.Ko sem rodila je bila ura 3.33 datum pa 26.7-kar je skupaj,če seštejem tudi 33-vse v znamenju številke 3.

Torej od prvega dne sem fit in polna energije.Dojim na polno,zredimo se 260 g v enem tednu,kupček pa tudi mi podiramo bolj redko.
Veselo hodimo na sprehode,tudi kopali smo se že 3x-torej uživamo življenje na polno.

Tudi moja starejša hči je bratca sprejela fenomenalno in je moja prava pomočnica,ko pa je moj doma nas on vse skupaj razvaja,kuha,lika,pere,sprehaja psa,previja našega sončka.....

SKRATKA-SEM NAJBOLJ VESELA ŽENSKA IN MAMICA NA TEM PLANETU!!!!!

(odgovor članu dreamy.)
Neposredna povezava do sporočila: 4454
   RE: Avgustovke 2010
20.8.2010 12:28:04   
Zoya27
Pozdravljene,

no, pa imam končno čas, da tudi jaz opišem mojo porodno zgodbo.

Torej v četrtek (10. dan čez rok) nekje okrog 2 ure zjutraj so se začeli nežni popadki, praktično neboleči, zato sem mislila, da so to pač lažni popadki, pa tudi časi med njimi so bili različni, zato sem poskušala še malo spat, pa tudi user posted image nisem budila. Okrog 6 zjutraj, ko se moj zbuja, da gre laufat, sem mu rekla, da se mi zdi da imam popadke, samo da pa nisem sigurna, če je to že to al še ne. sem mu rekla, naj kr gre tečt, pa boma vidla kaj bo, ko se vrne, ampak se ni pustil prepričati (HB!user posted image ). Je začel malo merit presledke in dolžino, pa so bili na 10min, pa 7, pa spet več in spet manj, ampak ne boleči... V glavnem, meni se ni nikamor mudilo, pa me je vseeno prepričal, da se zrihtam in grema počasi v P. Sma še parkirala na parkirišču in šla peš do P, se po poti šalila, ob 8 so me sprejeli na CTG. pride mimo zdravnica in jo vprašam, če to sploh so popadki, pa reče, da nekaj se riše ja.... je pa mi med vsakim popadkom na CTG odtekel del plodovnice, zato me je po enih 5 popadkih odklopila s CTG-ja, da sem se šla preoblečt v spalno srajco in mi reče naj na hodniku počakam zdravnico. V trenutku, ko sem se vsedla, pa mi je je tamali tako dol pritisnil, da sem imela občutek, da bom rodila kr na hodniku. zmogla sem še poklicat babico, pol pa sem se kr tam na klop vlegla v naročje eni user posted image , ki je čakala CTG. Me je babica hotela pregledat, pa nisem mogla vstat, zato so mi samo pomagali na posteljo in me peljali direktno v porodno. tam mi je babica rekla naj kr potisnem, ker že vidi glavico, ampak mojega moža še ni bilo (se je preoblačil, ni vedel, da je že taka sila). sem se tako zapsihirala, da bom rodila brez njega, da so se mi popadki skoraj ustavili.user posted image
no, ko je končno prišel, pa se je v 26min ob 8.46 rodil Enej (sem pa rodila v skrajno neudobnem položaju, ker ni bilo časa, da bi si nastavila ležišče, mi je bilo preveč ravno in se mi je zdelo, da je bilo zato dosti težje pritisnit).
dobila sem par šivov, kar sem itak pričakovala, drugače pa se oba počutima super, se polno dojima, velika sestrica Ema pa ga kr naprej boža, ljubčka,... v glavnem super.

tudi mož bo doma tri tedne z nami in je res priden. kuha, čisti, skrbi da dovolj jem in pijem.... v glavnem sasa36, sma že 2, ki sta najsrečnejši ženski in mamici na tem svetuuser posted image


_____________________________

EMA 16.09.2007

ENEJ 12.08.2010

(odgovor članu sasa36)
Neposredna povezava do sporočila: 4455
   RE: Avgustovke 2010
20.8.2010 12:31:31   
NatašaC
Pozdravljene vse!
Najprej hvala vsem za čestitke! In pa čestitam vsem mamicam, v tem času vas je pa toliko, da je pravi baby boom. Pa saj logično, saj je avgust. Sem vas pa ves čas brala preko mobitela, tako da sem vidla, da nas je res veliko.
Midva sva domov prišla v sredo in danes naju je obiskala babica. Sva super, starejša brata sta Nicka sprejela z velikim veseljem in je zelo lepo. Nasploh sem zelo zadovoljna z vsem, kako je potekalo in kako se počutim.  Mleka imam za izvoz, Nick je priden in veliko spi, pa tudi ko je zbujen ni neki siten, očka je doma in ima čistilno akcijo, fanta sta v vrtcu, da mami lahko še malo počiva po CR.
Mene je vse skupaj malo prehitelo, za kar sem zelo zelo hvaležna. Lepše res ne bi moglo bit. V petek popoldan smo bili še na obisku pri njuni sestrični in bratrancu in se zvečer vrnili domov. Spala sem sladko, zjutraj, ko sem se zbudila in vstala pokonci da bi šla na wc, pa sem ugotovila, da mi je najbrž začela odtekat voda. Sem šla na wc, da bi se prepričala, če je to to, poklicala mojega, potem sem pa počivala, da bi bila res sigurna, da je to to. Ker drgač ni blo nič posebnega. Zbudila sta se fanta, pojedla zajtrk, smo ju oblekli, vmes bili prepričani, da bo to res plodovna voda in potem smo krenili proti Lj. Fanta sva z mojim pustila pri njuni teti, kjer sta se igrala z bratrancem in jima je bilo prav luštno. Midva pa sva se odpravila naprej proti P. Pridem v P, itak sem bila prepričana, da bodo naredili CR in s tem najbrž tudi sterilizacijo, ko ugotovim, da je tisti dan dežuren Pušenjak, pri katerem sem bila naročena v ponedeljek. Jupi. Me pregledajo, delajo CTG, povem, da bi Pušenjaka, pa reče, da ga bodo poklicali. Pa je kar sam prišel mimo in sva se hitro vse zmenila. Da mi on naredi CR in da bo presodil, če je sterilizacija potrebna, sicer je ne bo opravil. Sem bla nasmejana do ušes. Z mojim greva skupaj gor, grem na britje in klistir, potem sem pa morala 1h čakat - vmes so samo preverjali bitje srca otroka. In v tem času sem lahko čakala skupaj z mojim, da sva lahko klepetala. Neprecenljivo. So mi pustili, ker ni bilo nobene gužve, sicer je rekla babica, da tega ne dovolijo. Tako nisem imela časa mislit na nič. Po 1h sem se stuširala in smo šli v porodno sobo. Tam so se začele priprave na CR, podpisala sem papirje, spraznili so mi mehur (najbolj neprijetno), dokončno smo se dogovorili kako in kaj. Takrat me je začelo stiskati, strah, če bo vse ok. Potem sem šla v operacijsko, kjer se uležeš in te do konca pripravijo. Tisti trenutki so bili najbolj grozni. Ampak potem sem zaspala. In zbujala sem se čez kako uro in izvedela, da imamo še enega fanta. Sicer pa se ničesar ne spomnim. Potem sem se zbudila na intenzivni negi, kjer so bili zelo prijazni, ni me neki ful bolelo, Nicka so mi kmalu prinesli. Proti koncu obiskov so prišli moji trije veliko sončki, tako da sta tudi velika brata še isti dan lahko videla bratca. Z mojim sva dorekla še ime.
Celjenje poteka brez problemov, imam en zunanji šiv, najlepša stvar vsega skupaj pa je, da mi Pušenjak ni naredil sterilizacije. Za ves potek poroda in zdravljenje sem neskončno hvaležna, da se je izteklo tako lepo. Lepše skoraj ne bi moglo bit. Kar ne morem verjeti. In tudi vsem tistim, ki vas porod še čaka, želim karseda lepo izkušnjo.
Toliko zaenkrat od mene. Uživajte s svojimi sončki!

(odgovor članu kai1)
Neposredna povezava do sporočila: 4456
   RE: Avgustovke 2010
20.8.2010 13:04:14   
Tinky
Kako super porodne zgodbe. Vzpodbudno za tiste, ki še čakajo na dan D user posted image user posted image user posted image

Danes sem Majo peljala na pregled k okulistu.
Kot rečeno ima zamašen solzevod, do starosti 3, 4 mesecev ne ukrepajo, če res ni nujno potrebno. Zaenkrat kaže, da je sozlevod le deloma zamašen, zato ji moram še naprej masirat in spirat učko s fiziloško.
Zadeva pa ni zaskrbljujoča, očesu nič ne škoduje - kar mi je najpomembneje. Je le otroku moteče, ker se ji ob obilnem izcedku ponoči učko zlepi.

Pa še ena močna user posted image
V čakalnici je bila ena starejša gospa, ki se je ob pogledu na Majo kar stopila. Sva nekaj debatirali in me med pogovorom vpraša, če dojim in ko sem ji pritrdilno odgovorila, me začudeno pogleda in reče: "čudno, sem bila prepričana, da ne dojite, ker imate zelo majhne joške" user posted image user posted image
Sem se narežala user posted image user posted image

< Sporočilo je popravil Tinky -- 20.8.2010 13:05:45 >


_____________________________

Teo 10.7.2008
Maja 27.7.2010

(odgovor članu NatašaC)
Neposredna povezava do sporočila: 4457
   RE: Avgustovke 2010
20.8.2010 13:19:45   
dreamy.
Pozdravljene še enkrat :)

Imam eno vprašanje glede elktronskih varušk. Ali mogoče katera pozna tole od Olympia ? Katero kej priporočate?

LP

(odgovor članu Tinky)
Neposredna povezava do sporočila: 4458
   RE: Avgustovke 2010
20.8.2010 14:01:05   
Tinky

IZVIRNO SPOROČILO: dreamy.

Pozdravljene še enkrat :)

Imam eno vprašanje glede elktronskih varušk. Ali mogoče katera pozna tole od Olympia ? Katero kej priporočate?

LP



ne poznam te varuške, žal user posted image

mi imamo tole in smo zadovoljni
http://nakup.pikapolonica.com/otroska-oprema/pripomocki-za-varnost-in-zascito/varuske/tomy-varuSka-platinum/12455011666012455



_____________________________

Teo 10.7.2008
Maja 27.7.2010

(odgovor članu dreamy.)
Neposredna povezava do sporočila: 4459
   RE: Avgustovke 2010
20.8.2010 14:04:11   
Tinky
žabica13, meni je patronažna rekla, da se otrok mora minimalno 17g na dan zredit, če se pa 30 g je pa to že luksuz. Maja je šla s kilažo gor preračunano vsak dan nekje 25g.
Zdej ne vem, al ima vsaka svoja merila al pa pitaj boga user posted image

_____________________________

Teo 10.7.2008
Maja 27.7.2010

(odgovor članu Tinky)
Neposredna povezava do sporočila: 4460
   RE: Avgustovke 2010
20.8.2010 14:05:38   
žabica13
Zgleda da je bil tale avgust kar naklonjen, saj se mi zdijo skoraj vse porodne zgodbe dosti lepe in hitre user posted image  

Eno vprašanje zta mamice - ko peljete ven vaše sončke, koliko jih oblečete in pokrijete?

(odgovor članu Tinky)
Neposredna povezava do sporočila: 4461
   RE: Avgustovke 2010
20.8.2010 14:08:27   
Tinky
ŽABICA, za zunaj in not je isto oblečena, pokrijem jo s tetra plenico in s sabo vzamem tanko dekico.
Oblečeno pa ima body z dolgimi rokavi, dolge hlače in nogavičke

< Sporočilo je popravil Tinky -- 20.8.2010 14:10:48 >


_____________________________

Teo 10.7.2008
Maja 27.7.2010

(odgovor članu žabica13)
Neposredna povezava do sporočila: 4462
   RE: Avgustovke 2010
20.8.2010 14:49:18   
žabica13
Tinky hvala, potem sem nekako kar prav naredila. Edino ker ga imam na terasi, in je senčka in malo piha sem ga z tanko dekico pokrila raje. Saj noter ga imam enako, s tem da se mi zdi danes skoraj enaka temperatura noter in zunaj. Sva danes bila prvič zunaj, samo na terasi, ker mami še ni za sprehode, ampak na svežem zraku prav lepo pančka user posted image

(odgovor članu Tinky)
Neposredna povezava do sporočila: 4463
   RE: Avgustovke 2010
20.8.2010 16:00:35   
Lepka
Hojla,

sporočam vam, da sem včeraj s CR rodila punčko JULIO, težko 3110g, veliko 48 cm, 34 premer glave.

Lp iz porodnišnice Postojna.

(odgovor članu žabica13)
Neposredna povezava do sporočila: 4464
   RE: Avgustovke 2010
20.8.2010 16:15:06   
novamami
Lepka iskrene čestitke ob rojstvu Julije in hitro okrevanje tebi. user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu Lepka)
Neposredna povezava do sporočila: 4465
   RE: Avgustovke 2010
20.8.2010 16:15:44   
jomi
Lepka, čestitke!!!! Pa čim hitrejše okrevanje in veliko crkljanja ti želim!!!!

Glede porodnih zgodb sem pa jaz tudi čisto navdušena - bolj kot berem, bolj si želim it, da še jaz kaj podobnega dodam :)

(odgovor članu Lepka)
Neposredna povezava do sporočila: 4466
   RE: Avgustovke 2010
20.8.2010 17:33:53   
spacebaby
Glede sprehajanja, jaz mu vedno dam še kapico na glavo, de si ne bi ušeska prehladil, ker pri nas vedno rahlo piha. Drugače ga pa nič dodatno ne napravljam (bodi z dolgimi rokavčki, hlačke, nogavičke), le z dekico ga pokrijem.

Kakšne hitre porode ste vse imele!!!! Saj zdaj ko je porod že za mano, je vse v redu, ampak ko je bila pa akcija je bilo pa res dooolgo in polno zapletov.

A ima še katera težave z bolečo ritjo, pa ne s kakšnimi šivi, nekje sredi riti, saj ne vem, a je tam trtica? Mene še vse od poroda boli, pravzaprav zaradi tega ne morem normalno sedeti. Čeprav sem šivana zunaj in znotraj, me šivi sploh ne bolijo. Če bi bila še rit v redu, bi blo pa sploh fajn.

(odgovor članu jomi)
Neposredna povezava do sporočila: 4467
   RE: Avgustovke 2010
20.8.2010 17:51:02   
mayci
Lepka, čestitke za Julijo, tebi pa čim hitrejše okrevanje!!! user posted image user posted image

Tinky, tale o joškicah je bila pa dobra..user posted image
Pa pomembno je, da bo z učki bolje in da ni nič zelo hudega..user posted image

Mi smo bili tudi danes prvič zunaj na sprehodu, sicer je bil kratek (15 minut), samo se počutim prav čudovito, da smo šli. user posted image Mala princeska je itak celo stvar prespala user posted image , oči pa je vse vestno fotografiral. user posted image

Meni je pa patronažna rekla, da jo moram imeti v dvojnih dolgih rokavih (spodaj pa ima žabice), ve imate samo eno plast oblečeno?? user posted image

Zaenkrat se poslavljam, pa se tipkamo kmalu! user posted image


_____________________________

Lepo je biti mamica.. :))

(odgovor članu jomi)
Neposredna povezava do sporočila: 4468
   RE: Avgustovke 2010
20.8.2010 18:23:06   
Masha_M
Tudi jaz ga imam oblečenega samo v eno plast. Je pa doma in zunaj (ampak v vozičku v košari, ne v rokah, se pravi na prostem) enako oblečen. Bodi z dolgimi rokavi + žabice s stopalci (ker se hlačke + nogavičke nam ne obnesejo, ker vse štumfe zbrca dol) ali pa pajacek v celem. user posted image

(odgovor članu mayci)
Neposredna povezava do sporočila: 4469
   RE: Avgustovke 2010
20.8.2010 19:40:17   
Lenny1
Mayci, Zabica13 - pri nas so tudi rekli, da obvezno 2 dolga rokava. Tako da oblecemo body z dolgimi in majcko cez. Pa hlacke in kapco.

Tinky - hvala za informacijo za cene Novalac1. Danes je sel oce v Italijo in ga nabavil.

Sicer se imamo pa lepo, fino se rihtamo, super da sva oba doma, drugace si kar tezko predstavljam kako bi vse sama. 2x smo bili na Rozniku, kar je z vozickom kar podvig, skoraj 2 uri tja in nazaj.

Edini problem je, da nimam dovolj mleka. Ampak kar je je, patronazna je rekla, da glavno da Robin pridobiva na tezi in da ga imamo radi... Jaz se sicer trudim na vse nacine (in seveda se tudi obremenjujem), ampak bomo videli kaj bo.

Lepi pozdravcki in lep vikend!

(odgovor članu Masha_M)
Neposredna povezava do sporočila: 4470
   RE: Avgustovke 2010
20.8.2010 23:25:07   
žabica13
Lepka čestitke za hčerkico Julijo! Lepo se cartajte in čimveč prespanih noči user posted image

Mi smo tudi bili prvič zuanj danes - a le na terasi, ker mami se še ne počuti za naokrog hodit. Jutri pa ponovimo - lepo pančka na svežem zraku.

Sva pa imela celo avanturo z dojenjem, ki je bila za oba zelo stresna. Ko zakleto mi je popoldne Novolac-a zmanjkalo in naročila sem dragemu da ga prinese ko se bo vračal s sestankov v lj (Tinky hvala za info glede cen v Italiji, moram tudi jaz mojim naročit da ga gredo iskat v staro gorico). Čez dan ga ponavadi ne rabiva, je bolj nujen za večerne obroke. In ko zakletopri dojenju ob 19 ni bilo pri meni nič mlleka. David je jokal ko zmešan, je bil že toliko razburjen da niti lepo pristavit sega ni več dalo (brca, se preteguje, praska mene in sebe, mi nastavke dol meče, ...), sem poskušala s črpalko si mleko načrpat in ni priteklo več kot 2 kapliji. Potem pa je bila muka dokler dragi z mlekom ni prišel domov - kadar je dojenje takšno je pa muka, predvsem se mi je pa revček smilu.

Lenny midva imava tudi težave ker nimam dovolj mleka - in sva se od ponedeljka do četrtka tudi premalo zredila. Kakšen način imaš ti za dodajanje? Dodajaš pri vsakem obroku, ali le posamezne? Meni je patronažna svetovala, naj si magari na 2 uri s črpalko mleko iztiskam, da se čimbolj stimulira. Čez dan dokler je bilo mleko sem delala tako, da sem ga po vsakem dojenju še izčrpala in ga shranila, in mu ga pri naslednjem obroku če je bil še lačen dala. Tako da Novolac-a čez dan sploh rabila nisva, no ja rabila sva ga ravno takrat ko ga ni bilo.

Pa še en moj strah - a ima še katera strah da se ne bi napačno rokovala, dvigovala otročka. Saj se smešno sliši, samo priznam, se včasih še kar malo bojim da našemu pišku ne bi bilo udobno, da ga ne bi kaj tako prijala, da bi ga bolelo. Saj je mogla že patronažna ocenjevat če ga prav dvigam in to, pa še vedno kak premik pride ki me skrbi če ga prav naredim. Predvsem premikanje iz položaja za podiranje kupčka nazaj mi je kar malo neprijetno. Se vidi da je to moj prvi otroček in je tako mali mali in si želim da mu je čimbolj lepo

(odgovor članu Lenny1)
Neposredna povezava do sporočila: 4471
   RE: Avgustovke 2010
20.8.2010 23:49:11   
žabica13

user posted image
 
  
user posted image

PDP
NICK
(STAROST) KRAJ bivanja in poroda  (ŠT.nos.-ŠT.otrok) SPOL NASLEDNJI PREGLED 
KG+/-

1.8.2010
Spacebaby (29) Tržič (1., 0) 02.08.2010 RODILA FANTKA DAVIDA user posted image
Tinky (32) Koper/Izola (2, 1) ,  27.07.2010 RODILA PUNČKO MAJO user posted image
miska333 Postojna (1., 0) RODILA 05.08.2010 PUNČKO TISO user posted image
Lenny1 Ljubljana (1., 0) user posted image 01.08.2010 RODILA FANTKA ROBINA user posted image

2.8.2010
Zoya27 (31) ok.Celje/Celje (2., 1), KG +13 kg user posted image 12.08.2010 RODILA FANTKA ENEJA user posted image
kajsica
anonimna
monika
MB
Malena29 Maribor/MB (1., 0) user posted image

3.8.2010
BarbiG  - RODILA 14.07.2010 PUNČKI ENEJO IN ELO user posted image user posted image
Szk
Biba77
03.08.2010 RODILA PUNČKO ANO user posted image
Aisha86 (23) KP - Kras/Postojna (1., 0) RODILA 14.08.2010 FANTKA PATRIKA user posted image

5.8.2010 
Pikicabuka
saša36 Celje (2., 1)  RODILA 26.7.2010 FANTKA JAN LUKO user posted image

6.8.2010  
BK355 (1., 0) 
RODILA 21.07.2010 FANTKA ENEJA user posted image

8.8.2010 
Listek (2., ?)  RODILA 29.07.2010 PUNČKO ANO user posted image
Barbet (32) Ljubljana (1., 0)  RODILA 12.08.2010 PUNČKO ENJO user posted image
Dreamy. (26) Ljubljana (1., 0) RODILA 12.08.2010 FANTKA ŽIGO user posted image  
Claudia99 (23) (1., 0) 
user posted image


9.8.2010
cebelica81 (1., 0)
anchy82 (27) (2., 1.)  RODILA 05.08.2010 FANTKA ALJAŽA user posted image
 
Claudie
(2, 1)

10.8.2010  
pika.ana (30), maribor, 1., 0, punčka user posted image  + 3kg
danana
ooooo (22) (1, 0) RODILA 26.07.2010 FANTKA ENEJA user posted image
strelka (22) (1, 0)
Solis (32) Ljubljana (2., 1) + 8,5 kg user posted image -RODILA 11.07 PUNČKO ANO user posted image

11.8.2010 
jeny
mayci (29) (2., 1)  Kamnik + 9,5 kg RODILA 11.08.2010 PUNČKO IZO user posted image
sky77 Ljubljana (3., 2)  RODILA 09.08.2010 FANTKA BORA user posted image
Masha_M (28) Ljubljana/Postojna (1., 0)  + 16 kg
user posted image RODILA 31.08.2010 FANTKA VALA user posted image

12.8.2010 
Bambina22 (33) Ljubljana

13.8.2010      
mateja30
Sinja
vvvv (30) +5kg
aandrejka (25) (1., 0)
Ploha (22) Gorenjska (2., 1) + KG 10
Mamica26 (1., 0) user posted image

14.8.2010
ledenkaa + 10 kg  user posted image RODILA 27.07.2010 PUNČKO TIJANO user posted image
Anneda (31) Kamnik/Ljubljana (3., ?)   -2kg
Ina11 user posted image RODILA 09.08.2010 PUNČKO GAJO user posted image
Lepka (29) Ljubljana  RODILA 19.08.2010 PUNČKO JULIJO user posted image


15.8.2010
tijica
arubba
tjaša79
Papi75  (34) Pragersko (2., ?) + KG 3
Nimanorwen (25) Grosuplje (1., 0) RODILA 14.08.2010 PUNČKO ZOJO user posted image
Bushi (25) Cerknica okolica (1., 0) user posted image RODILA 06.08.2010 FANTKA JAKOBA user posted image
IGMIPI (31) Vipavska dolina (1., 0)
RODILA 29.07.2010 PUNČKO METKO user posted image

16.8.2010   
kai1 (30) okolica LJ. (4.,1.)  RODILA 14.08.2010 PUNČKO MANCO user posted image
Mushroom

17.8.2010
Amoss (24) Maribor  (2., ?)  RODILA 05.08.2010 PUNČKO LEIO KLARO user posted image
Marčevka2010 (31) okolica Lj. (2., ?) RODILA 15.08.2010 PUNČKO EMO user posted image  
Žabica22 (22) Ljubljana (1., ?) RODILA 15.08.2010 FANTKA ŽIGO user posted image
limma (2., 1 user posted image ) RODILA 19.08.2010 PUNČKO ANIKO user posted image
 
Kamelija Ljubljana
Mini13

18.8.2010
hermy1 (44) (5.,3.) RODILA 16.08.2010 PUNČKO BRINO user posted image
Spela30 (30) okolica Celja (1., 0) 
Nanes (24) Primorska + KG 4 user posted image
FirstTimeMummy (24) Ljubljana (1., 0)  user posted image
Zlatolaska (22) Medvode (1., 0) user posted image
NatašaC (30) Litija/Treb - Ljubljana (3., 2) RODILA 14.08.2010 FANTKA NICKA user posted image
 
19.8.2010
Tinna25 (PDP po M 31.8) (26) Maribor (1., 0) user posted image

20.8. 2010
tasi84 (25) Gorenjska/Radovljica (2., ?)
mali slonček (25) (2., ?) 
cebelica2010 (33) Ljubljana (2, 1)


22.08.2010 
irma78 (31) Ljubljanaž/Lj. (2., ?) 
Bacek (31) Gorenjska (3., ?) user posted image
BarbaraGS Ljubljana  user posted image RODILA 14.08.2010 FANTKA IRENEJA user posted image

23.8.2010
Biona (34)
Maribor
CAT Ljubljana
(3, 2) RODILA 16.08.2010 PUNČKO LAURO user posted image

24.8.2010
Kameljia Ljubljana + 19 kg user posted image

25.8.2010
žabica13 (32) LJ okolica/Goriška   RODILA 10.08.2010 FANTKA DAVIDA user posted image
novamami (28) Kočevje / Ljubljana (1., 0) +5 kg NP 10.08.2010 user posted image

26.8.2010
lumpa6 (37) Ljubljana (7., 5.) user posted image
nikitek
Ninci (32) Lj (3.,user posted image )
27.8.2010
miska08 (28) Maribor (2., ?) user posted image
Rožica5

Uršula83 (26) (3, 1) + 3,7 kg

28.8.2010
liam.90 (1., 0)
Loly89 (20) Primorska (1., 0)   

29.8.2010
LIDIJA_SANJA (2., ?) 
LenaSmol (27) Ig  52 kg
Uurshika Gorenjska (3., 2) user posted image
Jomi (28) Trbovlje (1., 0) + 0 kg user posted image


Avgustovskih  user posted image  2010 je 87
 
ŠTEVILO user posted image  = 20
ŠTEVILO user posted image = 19
ŠTEVILO user posted image  = 48

SKUPAJ user posted image  = 87                   

user posted image  


Z NAMI SO ZAČELE :
- Nefretiti user posted image      


LINKI DO ZANIMIVIH SPLETNIH STRANI SO NA SEZNAMU NA STRANI 139 (DA NE BO TOLIKO PROSTORA ZAVZELO VSAKIČ)




(odgovor članu žabica13)
Neposredna povezava do sporočila: 4472
   RE: Avgustovke 2010
20.8.2010 23:55:54   
žabica13

user posted image
 
 
  Datum rojstva:  Mamica:    PDP:     Ime otroka:  Teža:     Dolžina:
user posted image  11.07.2010    SOLIS     10.08.    ANA              2310g

user posted image  14.07.2010    BarbiG     03.08.    ENEJA          2440g   48cm
                                                 ELA              2180g   47cm

user posted image  
21.07.2010    BK355      06.08.    ENEJ             2910g   49cm

user posted image  26.07.2010    Saša36     05.08     JAN LUKA     2520g   45cm

user posted image  26.07.2010    Ooooo       10.08.     ENEJ             3515g   57cm

user posted image  
27.07.2010    Tinky        01.08.     MAJA           2990g    53cm

user posted image    27.07.2010   Ledenkaa  14.08      TIJANA        3120g    50cm

user posted image    29.07.2010    Listek1     08.08.     ANA              2980g    50cm

user posted image    29.07.2010    Igmipi      15.08.      METKA         2920g    51cm

user posted image  
31.07.2010   Masha_M    11.08.     VAL              3630g    53cm

user posted image   01.08.2010    Lenny1      01.08.     ROBIN          3150g    50cm

user posted image    02.08.2010  Spacebaby   01.08.    DAVID         3080g     55cm

user posted image    
03.08.2010   Biba77        03.08.     ANA            4160g     54cm

user posted image    05.08.2010   Amoss        17.08.   LEIA KLARA  3300g    50,5cm

user posted image     05.08.2010  Miska333    01.08.      TISA          4270g     54cm

user posted image    05.08.2010   Anchy82    09.08.     ALJAŽ          3500g    52cm

user posted image    06.08.2010   Bushi           15.08.    JAKOB          4000g    54cm

user posted image    09.08.2010    Sky77       11.08.     BOR              3620g   51cm

user posted image     09.08.2010    Ina11        14.08.     GAJA            2700g    49cm

user posted image    10.08.2010   Žabica13   25.08.       DAVID        3120g    51cm

user posted image    11.08.2010   Mayci         11.08.      IZA              4040g   53,5cm

user posted image    12.08.2010   Barbet        08.08.      ENJA           3180g    50cm

user posted image    12.08.2010   Zoya27       02.08.      ENEJ           4270g    54cm

user posted image     12.08.2010    Dreamy.    08.08.       ŽIGA          

user posted image   14.08.2010  Nimanorwen  15.08.    ZOJA          3825g    54cm

user posted image    14.08.2010       Kai1          16.08.    MANCA       3095g    49cm

user posted image     14.08.2010      Aisha86      03.08.    PATRIK      3710g    54cm

user posted image     14.08.2010      NatašaC     18.08      NICK         3600g     54cm

user posted image     14.08.2010    BarbaraGS   22.08.     IRENEJ      3580g     52cm


user posted image    15.08.2010      Žabica22    17.08.     ŽIGA          2790g     50cm

user posted image     15.08.     Marčevka2010    17.08.    EMA           3370g     50cm

user posted image     16.08.2010      Hermy1      18.08.    BRINA        3560g     53cm

user posted image     16.08.2010       CAT            23.08.    LAURA        3320g    52cm

user posted image     19.08.2010      Limma       17.08.     ANIKA

user posted image     19.08.2010     Lepka        14.08.     JULIJA        3110g     48cm


 


user posted image user posted image  = 20
user posted image user posted image  = 16





(odgovor članu žabica13)
Neposredna povezava do sporočila: 4473
   RE: Avgustovke 2010
21.8.2010 7:20:14   
spacebaby
Žabica13, tudi mene kar naprej skrbi, če ga v redu dvigujem in podobno. Mislim, da se bomo pač še ulaufale, se pozna da so prvi otročički, pa res se kar bojiš zagrabiti tako majhno štručko. Samo če se spomnim v P, niso nič komplicirali, zagrabli pa dvignili, tako da se mi zdi, da ga jaz še vseeno lepše dvigam...

Midva bova pa mogla malo spremeniti taktiko za hranjenje. Vedno se prej previjeva, potem pa jeva, ampak sedaj je pa vsakič taka lakota, da potem, ko ga pristavim, tako golta mleko, da se mu zaleti, v končni fazi pa še ogromno polije. Včeraj je kar parkrat tako bruhnil med dojenjem, da sem mogla preobleči njega, sebe in še po tleh pomiti user posted image

Danes zvečer se bova pa kopala user posted image user posted image

(odgovor članu žabica13)
Neposredna povezava do sporočila: 4474
   RE: Avgustovke 2010
21.8.2010 8:53:06   
novamami
Jutro punce!

Jaz sem še vedmo med vami, je včeraj nekaj sumljivo kazalo na začetek, ampak očitno to ni to. Se mi je bolečina iz križa širila spredaj v spodnji del trebuha in je res skrajno neprijetna. No, do zvečer ni bilo nič spremembe, spala sem bol ne kot ja, danes zjutraj pa ugotavljam, da je bolečina še vedno prisotna. Se pa čedalje težje obračam iz enega boka na drugega, je to postal kar pravi podvig pri meni.

Žabica13 tudi jaz bom prvič rodila in je tudi mene malo strah glede rokovanja z user posted image , sem to tudi svoji mami zaupala in je rekla, da naj se nič ne sekiram, glavno je da paziš na glavico, ostali gibi so pa pri nas ženskah v genih in čisto intuitivno pravilno primemo otroka in ga premikamo. Nič se ne sekiraj glede tega. Držim pesti da dojenje steče. user posted image user posted image user posted image

Grem zdaj zajtrk naredit in mojega dragega moža zbudit.

No, lepo bodite in uživajte s svojimi sončki

(odgovor članu spacebaby)
Neposredna povezava do sporočila: 4475
Stran:   <<   < Prejšnja stran  177 178 [179] 180 181   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  177 178 [179] 180 181   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:





10 najpogostejših prvih znakov nosečnosti
Vsaka ženska drugače občuti prve znake nosečnosti, mi vam predstavljamo najpogostejše.
Kakšne so babice v slovenskih porodnišnicah?
Ob svetovnem dnevu babic smo Ringarajine mamice povprašali, kakšne so njihove izkušnje z babicami in porodom. Z vami del...




Plenice.
пеперутка16

Kdaj ste otroka začeli odvajati od plenic?