|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  8 9 [10] 11 12   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: Kajenje v prisotnosti nekadilcev...
7.9.2010 13:10:37   
tashan
@Poka ja lepo bi bilo, če bi se kadilci kljub svojim pravicam, glede katerih so vedno zelo glasni, lahko kdaj ozirali še pravice na koga drugega ampak po mojih izkušnjah so kadilci eni bolj vase zaverovanih in sebičnih ljudi, ki ne želijo sklepati kompromisov.

V demokraciji imamo po definiciji vsi enake pravice. Nekadilci imate pravico nekadit, kadilci pa imamo pravico kadit. In če izvajamo svojo pravico do nečesa potem smo sebični? Isto lahko rečem zate, si sebična ker želiš kratit moje pravice.

< Sporočilo je popravil tashan -- 7.9.2010 13:11:00 >

(odgovor članu Nenya)
Neposredna povezava do sporočila: 226
   RE: Kajenje v prisotnosti nekadilcev...
7.9.2010 13:11:36   
Frodo Bisagin
IZVIRNO SPOROČILO: Nenya
@blažka in kalbo meni se ne zdi razgaljanje intime, če mož pohvali svojo ženo na forumu Glede na to da je tu gor večinoma največ bentenja čez partnerje, smo očitno še vedno prestrašeni, da bo hvala naše partnerje ''pokvarila''. Morda sta lahko še vesela, da so napadli z vsemi topovi, to je jasen znak, da je bilo zadeto boleče mesto.


Ti imas pa neskoncno rada spanske nadaljevanke. user posted image user posted image user posted image
V njih je tovrstno prilizovanje (naj cela vesoljna slovenija vidi kako pohvalim svojo zeno) nekaj globokega. Lahko bi rekli - farse potrebujejo publiko, da dobijo pridih resnicnosti...Iskrena custva ne potrebujejo publike. Bozanje ega ali prilizovanje - kot v srednji soli, da bo cela sola vedela, da mu je do mene! user posted image

Tovrstna javna hvala ima sicer veliko vlogo pri osebah z nizjo stopnjo samozavesti.  Pogojnik je sicer na povsem pravem mestu. Morda sta lahko vesela, morda pa ne. Ocitno jima pa veliko pomeni user posted image user posted image user posted image

< Sporočilo je popravil Frodo Bisagin -- 7.9.2010 13:17:03 >


_____________________________

Hlapci! Za hlapce rojeni, za hlapce vzgojeni, ustvarjeni za hlapčevanje. Gospodar se menja, bič pa ostane, in bo ostal za vekomaj; zato, ker je hrbet skrivljen, biča vajen in željan!
(Ivan Cankar)

(odgovor članu Nenya)
Neposredna povezava do sporočila: 227
   RE: Kajenje v prisotnosti nekadilcev...
7.9.2010 13:21:48   
Andromeda

IZVIRNO SPOROČILO: Bakfark

andromeda

Recimo, da znanost neha služit izključno obračanju denarja in se enkrat za spremembo postavi v bran potrošnikom in da znanstveno dokaže, da je zdravju škodljivo vse tisto, kar si maloprej označila kot nebuloze. Na podlagi vseh objektivnih (ali kaj takega sploh lahko obstaja?) znanstvenih izsledkov analiz (ne)oporečnosti blaga, materialov, surovin naj se sprejmejo ustrezni zakonski ukrepi za zaščito našega zdravja. Če je potreben zakon za dvig zavesti, dajmo se v tem duhu zavoljo zdravja odpovedati vsem škodljivim tehnološko-civilizacijskim dosežkom. Recimo, da malo špekuliram pa vseeno - kaj misliš kako bi potemtakem izgledalo naše življenje in ali bi kot takšno sploh imelo kakšen smisel? Še dalje - ali bi naša družba utemeljena točno na tem čemur se po takem scenariju odpovedujemo še sploh lahko obstala?

Verjamem, da boš tudi to razumela kot navadno bluzenje. Raje vztrajaš pri svojem, tvojemu drugačno, različno mnenje raje razumeš kot nakladanje, bluzenje, filozofiranje, kot da bi se mogoče malo potrudila, prisluhnila drugim in njihovo mnenje vzela v razmatranje. Nemara obstaja nevarnost, da si premisliš, prestopiš med tiste, ki se jih smatra za zgražanja vredne.  


Ne zgražam se nad kajenjem. ampak nad nebuloznimi izgovori, češ, saj je tud zrak onesnažen, pa E-ji v hrani itd, pa tud nekadilci zbolevajo za rakom in ostalimi "kadilskimi" obolenji...Torej, vsepovsod je polno svinjarije, potem pa so vsega krivi ubogi kadilci ali kaj? In ja, bom vztrajala pri svojem mnenju in ga ne bom spremenila, ker me nihče ne bo prepričal, da kljub temu, da ne kadim, moje zdravje v enaki meri ogrožajo izpušni plini in ostale emisije.

(odgovor članu Bakfark)
Neposredna povezava do sporočila: 228
   RE: Kajenje v prisotnosti nekadilcev...
7.9.2010 13:22:17   
kalbo
Meni dejansko za tole visi do Kitajske in definitivno tistale hvala tamle gor ni bla namenjena nekim višjim ciljem, ki jih je Frodo uspešno prebrala med ali pa pod vrsticami. Njeno pisanje zadnje dni v bistvu sploh ni namenjeno kakršnikoli debati, ampak direktno zezanju mene in ostalih v glavo. V svoji prevzvišenosti si pa celo domišlja, da mi tole pregovarjanje pomeni kaj več od preganjanja dolgčasa. Moje spoštovanje do nje ko je nastopala še kot Misek se pa topi ko ledena kocka v tropskem morju in je trenutno na stopnji MCCcute, ki obesi na veliki zvon vsako sramno dlako, ki se ji vraste.


(odgovor članu Frodo Bisagin)
Neposredna povezava do sporočila: 229
   RE: Kajenje v prisotnosti nekadilcev...
7.9.2010 13:25:13   
ronja
je ena izjema supRRmame. ampak samo 1, ki ima cas_t nosit tače certifikat. pa nic slabsalno.....s certifikatom, deklaracijo in garancijo!user posted image


uganete?


Ankica mogoče?

ponavadi taki lepo živijo samo da sosedi vidijo kak lepo živijo...druga slika pe je potem za zidovi...a tja sosedi več ne vidijo...in tudi foušija ne...

haha, pri nas se vse skozi zidove slišiuser posted image Točno veš, kdaj ima kdo slab dan ali kdaj sta noro zaljubljenauser posted image Mogoče se zato tudi ne pretvarjamo toliko med seboj, se mi zdi, da si kar zaupamo.

Nisi me prav razumela (ampak, kakor vidim po napisanem, nisi edina user posted image ).Jaz ne trdim, da cigaretni dim ni škodljiv za moja otroka. Vem, da je. Nisem namreč kadilka, ki o kajenju in vsem z njim povezanem ne bi imela pojma. Točno vem, kateri strupi so v cigaretih, koliko jih je in kakšne so potencialne posledice aktivnega in pasivnega kajenja. Oboje je škodljivo tako zame, ki aktivno kadim, kot tudi za tiste, ki so v času mojega kajenja v moji bližini in zaradi tega kadijo pasivno.


Kerensa, oprosti, morala bi napisat, da misliš, da cigaretni dim ni tako zelo škodjliv (sploh v primerjavi z drugimi stvarmi) za tvoje otroke. Mislim, da če bi ti imela mene za otroka ko sem bila še otrok, ziher ne bi not kadila - če ne drugega, se ti me ne bi dalo vlačit na kisik vsakičuser posted image . In mogoče tvojim otrokom res ne bo nič zato. Če bi imeli pa zato hude probleme, pa mislim, da bi tudi ti nehala kadit notri. Čisto kadit ne, notri pa po moje ne bi. Ker se večinoma kadilci obnašate drugače, ko vidite, da je lahko to res problem - ne ko samo berete o tem, pa dokler mislite, da težimo, ker nam čiki smrdijouser posted image . prej enostavno (neodgovorno) mislite, da se vašim zato ne bo nič zgodilo - in dokler se ne, je vse ok. Nekateri tudi potem ko se, ne verjamejo, da imajo čiki kaj s tem, nekateri se pa streznijo.

Vsak vzame svoj riziko: ti kajenje pred otroki, jaz jih vozim v prikolici s kolesom, pa ravnotako lahko nekdo v nas prileti (trudim se zmanjšat verjetnost, to je pa tudi vse, kar lahko naredim, razen da se čisto odpovem izletom v naravo s kolesom). Popolnih staršev ni, tu se strinjam.

Res je tudi, da tobak, če ga žvečiš ni tako škodljiv, kot če ga kadiš. Tudi koka, če jo žvečiš nima istik učinkov kot kokain. Tudi mak v torti nima istih učinkov kot opij.

tashan, je pa neumnost rečt, da stvari niso dokazane: število ljudi z rakom na pljučih, ki so kdaj v življenju kadili, je pač signifikantno večje od števila ljudi, ki so dobili rak na pljučih, pa niso nikoil ne aktivno ne pasivno kadili.

To, da je nekdo zdrav, čeprav živi čisto nezdravo, ne pomeni, da verjetnost ne deluje - imel je pač srečo, da je kljub temu ostal zdrav. Vse verjetnosti pač delajo na velik vzorec: imaš ljudi, ki živijo super zdravo in zbolijo za rakom in imaš ljudi, ki ne pojejo enega sadeža, pa imaj osuper kri (poznam oboje). Vendar v povprečju pa določen stil izzove večjo verjetnost, da se bo razvila določena bolezen. Ker več kadilcev/zelo debelih/karkoli pač... zboli za to in to boleznijo.

Ni treba bit ravno genij, da ti je jasno, da ni nujno, da padeš, če tečeš čez skale v neprimerni obutvi. Ni nujno, je pa bolj verjetno kot če si v supergah. čeprav padajo tuid ljudje v supergah in čeprav tudi kaka v petkah pride cela čez skale. Tu je pa isto.

Se pa zelo strinjam s kerenso, da je treba presojat celega človeka, ne samo eno dejanje: mislim, da je boljše imet za mamo kerenso (če nisi ravno zelo hud astmatik, ker potem se bo ta njena materinska kariera hitro končala;), ki stoji za svojimi načeli (čeprav včasih zgrešenimiuser posted image ), kot pa da živiš s sivo miško, ki v vsem uboga trenutna družbena načela - to je po moje hotel povedat Bakfark (lahko me popraviš, če sem te narobe razumela). Se strinjam, da je vsak v nekogaršnjih očeh slab starš - ker ne čuva dovolj otroka ali ker ga preveč čuva, ker kadi zraven ali ker jih vozi na kolesu, ker jih ne pelje za vsak drek k zdravniku, ali ker jih pelje, da se vsakič še tam česa nalezejo,...
In se strinjam z ne "diraj me - ne diram te". Vendar kadilci včasih tega ne upoštevajo: moraš bit zraven njih, medtem ko kadijo v zaprtem prostoru. Klinc, ni mi treba! (to ne leti na kerenso, midve bi se ziher lahko zmenili za kako kavici na prostemuser posted image ).Ampak kot obstajajo nestrpni nekadilci, obstajajo tudi nestrpni kadilci!

In to, da kadiš, ne pomeni, da ne boš pijan vozil, niti da ne boš nikoli nikogar udaril ali žalil,... Napake se med seboj ne izključujejo, prej seštevajo, ker dostikrat ena drugo potegne.

Se pa ne strinjam z Bakfarkom v tem, da pač ker uničujemo zemljo, jo pa lahko brez slabe vesti na vseh področjih. Se strinjam z vsem, kar si navedel: vse to je problem: vendar cigareti tega problema ne rešijo, temveč ga še poglabljajo (tobak je ena manj odpornih rastlin in za pridelavo porabijo ogromno škropiv)! In tudi tu velja, da si vsak najde svoje ravnotežje: sama se ne ličim, ne kadim, ne pijem, v službo se vozim s kolesom, kamor se le da, gremo tudi s kolesom ali peš, zapiram vodo, ugašam luči, ločujem odpadke, zbiram zamaške, perem s pralnimi oreški, posodo pa z nekim kao bio praškom, nekaj zelenjave lubi pridela, itd... Pač, kar se mi zdi smiselno, naredim, če si lahko privoščimo (samo bio zelenjave si recimo ne morem, ker preveč pojemo, bi bankrotirali). Vseeno imam pa svoje hobije, ki tudi stanejo (energijo, denar in navsezadnje okolje): lahko bi živeli brez Fimota, Das mase, raznih barv in lahko bi preživela s starim šivalnim strojem... Seveda sem tudi potrošnik. Uporabljam računalnik in imam mobitel. Lahko bi naredila še kaj za okolje, lahko bi se temu posvetila popolnoma, pa zaradi svojega udobja ali svojega veselja ne. ker me zanimajo še druge stvari. In vsak dela tako. Vendar pa rečt, da zato, ker delam figurice iz Fimo mase, pa je vseeno, če še vse smeti skup vržem, se mi ne zdi smiselno. Če vsak naredi en mali korak vsako leto, pa bomo daleč prišliuser posted image

frodica, kalbo in blažka se imata rada in pač rada pohvalita drug drugega- javno in zasebno tudi, verjetno. Normalno, da ima vsak svojega najrajši - onadva pač to še javno povesta (saj je poroka tudi javno izražanje istega...) Saj to ni nič slabega. Vsak po svoje... Jasno pa, da kalbu ni vseeno, da ni bil zraven, ko so bili bolani, ker bi ji bilo lažje - in mogoče mu je lažje, da to pove javno, da ji da zasluge... ne vem, različno funkcioniramo. Meni tudi očitajo, da ves čas lubija hvalim, pa se sploh ne zavedam tegauser posted image . pa on forumov sploh ne bere, tako da bi lahko napisala karkoli o njem, pa ne bi vedel.

Ker metoda , ki jo uporabljam pri dolgih sestavkih , ne pali. (Jo pa uspešno uporabljam pri ronji in gini , tako da vsaj dan v vsakem pogledu vse bolj napredujem user posted image )

uškinamama, a to je metoda "ne beri"?

PS: tashan, astma ne more bit na koži, astma je bolezen dihal. Na koži so lahko alergije.

taddy, pri nas na Metelkovi na srečo še nisem videla nosečnic in mamic z malimi otroki v vrsti za Metadon. Je pa smotano, ker morajo zaradi njih zaklepat wcje, da niso vsi krvavi. Meni se smilijo. Noben od teh ljudi gotovo ni imel rožnatega življenja. Vseeno bi pa rada videla, da se ne bi zadevali v parkih za otroke, da ne bi nikoli tam pustili nobene igle. To jim komot v faco povem, nimam zadržkov.

V bistvu sem se hotela samo pod mateyko podpisat.user posted image

(odgovor članu ema tiara)
Neposredna povezava do sporočila: 230
   RE: Kajenje v prisotnosti nekadilcev...
7.9.2010 13:31:27   
uškinamama
uškinamama, a to je metoda "ne beri"?


Ah ,ne. Ne. Veš, da te berem od takrat no, ko smo se zs-jale. Ne vem, če se spomneš, da sem disleksična in berem diagonalno, ker nima smisla, da berem besedo za besedo, ker zamenjujem črke in potem nima smisla. Iz tvojih postov , ki jih berem tudi diagonalno, dobim smisel, da izločim besedo lubi user posted image , ronja, filcanje...in razumem kar napišeš. Malo mi je težko v tvojih receptih, ko lubija vtakneš vmes, pa potem se sama pri sebi smejem, če ga skuhaš, popečeš ali kaj user posted image .

Matr, sem čudna. Ne samo , da diagonalno berem še muzika se mi rola, ko berem....Odstrel.

_____________________________

Najina Uš : staršem prijazen otrok.


(odgovor članu ronja)
Neposredna povezava do sporočila: 231
   RE: Kajenje v prisotnosti nekadilcev...
7.9.2010 13:38:16   
Bakfark
IZVIRNO SPOROČILO: Andromeda



Ne zgražam se nad kajenjem. ampak nad nebuloznimi izgovori, češ, saj je tud zrak onesnažen, pa E-ji v hrani itd, pa tud nekadilci zbolevajo za rakom in ostalimi "kadilskimi" obolenji...Torej, vsepovsod je polno svinjarije, potem pa so vsega krivi ubogi kadilci ali kaj? In ja, bom vztrajala pri svojem mnenju in ga ne bom spremenila, ker me nihče ne bo prepričal, da kljub temu, da ne kadim, moje zdravje v enaki meri ogrožajo izpušni plini in ostale emisije.


Nobeden te ne prepričuje. Nekdo izrazi svoje mnenje, ki ni enako tvojemu in ti ga označiš za nebulozo ter v štartu zavržeš kot neprimernega za racionalno presojo. Ga ne uspeš niti predelati, niti vezati na svoje mnenje, znanje, spomin, izkušnje, ga usvojiti. Skratka, sama sebe onemogočaš, da pride do miselnega procesa. In to afektivno opravičuješ s trdno zasidranim stališčem, da te nekdo prepričuje, nekaj vsiljuje, kakorkoli že to razumeš.

(odgovor članu Andromeda)
Neposredna povezava do sporočila: 232
   RE: Kajenje v prisotnosti nekadilcev...
7.9.2010 13:44:50   
tashan
Nisem zapisala, da stvari niso dokazane. Napisala sem, da je prvi odgovor za skoraj vse bolezni kadilcev pač kajenje passivno, aktivno, v preteklosti, sedanjosti ali prihodnosti. Ker v "dokazano" škodljivost kajenja pač nihče ne dvomi pa tudi brskat ni treba več naprej. S tega vidika je ta post in vsa kregarija popolnoma brez pomena. Jaz pa pač ne krivim za vse kar takoj in samo cigaret in sem tako tudi napisala. Sploh pa, če k postavljanju diagnoz prištejemo še "srečo" in "naključje" ali "verjetnost".

Atopični dermatitis je oblika astme na koži (razlaga dermatologinje). Če iz druge roke širim napačne informacije se opravičujem.

(odgovor članu ronja)
Neposredna povezava do sporočila: 233
   RE: Kajenje v prisotnosti nekadilcev...
7.9.2010 13:46:44   
Andromeda
bigfak al kako že - Enako velja zate. S tem, ko izražaš svoje mnenje in si nejevoljen, ker drugi mislijo drugače in ti oponirajo, vplivaš na mnenje drugače mislečega in ga skušaš prepričati, da misli po tvoje. Če se zavedaš ali ne, me s svojimi izjavami prepričuješ oz. hočeš prepričat, da nimam prav in da naj mislim drugače, se pravi po tvoje.

(odgovor članu Bakfark)
Neposredna povezava do sporočila: 234
   RE: Kajenje v prisotnosti nekadilcev...
7.9.2010 13:54:46   
Frodo Bisagin
IZVIRNO SPOROČILO: kalbo

Meni dejansko za tole visi do Kitajske in definitivno tistale hvala tamle gor ni bla namenjena nekim višjim ciljem, ki jih je Frodo uspešno prebrala med ali pa pod vrsticami. 


Ok. Vemo cemu ni bila namenjena hvala, cemu je pa bila namenjena?

Njeno pisanje zadnje dni v bistvu sploh ni namenjeno kakršnikoli debati, ampak direktno zezanju mene in ostalih v glavo.


Ne ostalih. Zgolj tebe. Ker se s teboj ne da debatirati. 

V svoji prevzvišenosti si pa celo domišlja, da mi tole pregovarjanje pomeni kaj več od preganjanja dolgčasa.


No, saj toliko naivni nismo, da se ne bi opazilo kako mocno ti grem na jetra user posted image  
Ze samo to, da vrstico nizje napises kako tvoje spostovanje do mene kopni.... ko da si plakat naredil s sporocilom, da ti treniram zivce.

Moje spoštovanje do nje ko je nastopala še kot Misek se pa topi ko ledena kocka v tropskem morju in je trenutno na stopnji MCCcute, ki obesi na veliki zvon vsako sramno dlako, ki se ji vraste.


Jaz pa v jok in na drevo ! user posted image user posted image user posted image



_____________________________

Hlapci! Za hlapce rojeni, za hlapce vzgojeni, ustvarjeni za hlapčevanje. Gospodar se menja, bič pa ostane, in bo ostal za vekomaj; zato, ker je hrbet skrivljen, biča vajen in željan!
(Ivan Cankar)

(odgovor članu kalbo)
Neposredna povezava do sporočila: 235
   RE: Kajenje v prisotnosti nekadilcev...
7.9.2010 13:55:37   
Taddy78
IZVIRNO SPOROČILO: kalbo

IZVIRNO SPOROČILO: Taddy78
Zakaj je vedno več alergij, astm? Zato ker je svet vedno bolj onesnažen, pa tudi zato, ker mame od  nosečnosti pa po rojstvu zavijajo otroka v celofan in ga 2 meseca ne sme prit noben pogledat, do 1 leta se ga noben ne sme dotaknit, cele dneve je v stanovanju, ker se tam ne more ničesar nalesti, če že grejo na sprehod, ne sme noben v bližino, jesti mora samo bio (čeprav ta bio ponavadi ni bio), pa ne jest meseka, ker je škodljivo, pa vedno vse razkužit, 100_x_ na dan umit roke...user posted image




OK, ostalo, ki ni citirano štekam, to je tipična tolažba kadilca, ki je v neki meri celo na mestu s predpostavko, da gre za zmerno kajenje.

Ne moreš pa enačit zavijanja otroka v celofan in neizpostavljanja otroka cigaretnemu dimu.


V bistvu se sploh ne tolažim z ničemer od zgoraj napisanega. Kadim, vem da je kajenje loterija, prav tako kot je loterija vsakodnevna vožnja z avtom-nikoli ne veš kdaj te bo zadelo.

Zakaj tisti odstavek o zavijanju v celofan. Zato ker marsikdo išče krivca , oz. je za razne alergije in astme avtomatsko kriv cigaret (čeprav je 1% možnosti, da je pa v resnici kriv sosedov Franček).
Tako kot imam jaz pravico čez 5minut iti pod brajde na en čik, tako ima en nekadilec pravico da se ga napije do konca. Kadilci, alkoholiki, narkomani, debeluhi...vsi imamo večje možnosti, da bomo pod rušo prej, kot nenašteti, ali pa tudi ne. Samo to je fora.


Ronja pri nas v MB narkiči dobijo "nadomestke" kar v istem delu zdravstvenega doma, kamor hodijo ljudje k svojim izbranim zdravnikom, nosečnice dajejo kri, se hodi na terapije, preglede za delo...da pa so vsi taki, ker niso imeli rožnatega življenja? Jih kar nekaj poznam, ki so imeli polne riti vsega in starše, ki so jih nosili po rokah.

(odgovor članu kalbo)
Neposredna povezava do sporočila: 236
   RE: Kajenje v prisotnosti nekadilcev...
7.9.2010 13:58:39   
Nenya
@tashan nisem napisala da nehaj kadit (to me ne briga at all), to je tvoja pravica. Moja je pa da med kosilom za katerega plačam (npr v restavraciji) ne voham ogabnega dima, ki si ga ti kupila in ga 'uporabljaš' zase. HB zdaj lahko dejansko tudi po zakonu vonjam le hrano brez meni zoprnih dodatkov, ti pa lahko zunaj ali v bivališčih sočustvujočih (ne)kadilcev še vedno začiniš svoj obrok, kavo itd s tobakom. Nihče ne krati tvoje pravice le omejuje jo tako, da ne karti pravice koga drugega. Na žalost otrok kadilcev v njihovem bivališču tega (še) ni možno storiti - glede na ofenzivo, ki jo je požela ta objava smo še precej daleč od tega.

@Frodo ti domnevaj in beri med vrsticami kar želiš, to veliko pove tudi o tebi. Za to pa so javni forumi tko fajn.

(odgovor članu Bakfark)
Neposredna povezava do sporočila: 237
   RE: Kajenje v prisotnosti nekadilcev...
7.9.2010 13:59:53   
ronja
Iz tvojih postov , ki jih berem tudi diagonalno, dobim smisel, da izločim besedo lubi user posted image , ronja, filcanje...in razumem kar napišeš.

Da lubija izločiš, če štekam, ker  baje res težim z njim, ampak da mi pa Ronjo kar ven fliknešuser posted image user posted image

Malo mi je težko v tvojih receptih, ko lubija vtakneš vmes, pa potem se sama pri sebi smejem, če ga skuhaš, popečeš ali kaj

Ne, njega se kar surovega lotimuser posted image . No ,zdaj bom pa jaz primitivnauser posted image . Ampak malo heca mora bit - je preveč turoben dan, da se ne bi režalauser posted image .

Matr, sem čudna. Ne samo , da diagonalno berem še muzika se mi rola, ko berem....Odstrel.

A to je čudno? Meni se muska non stop rola v glavi...

tashan, v škodljivost kajenja so zelo zelo dvomili in zelo dolgo je tobačna industrija poizkušala dokazat, da ni škodljivo in zavirala raziskave, ki so dokazovale nasprotno...
Vsekakor ni za vse krivo kajenje - je pa vsekakor večja verjetnost, da zboliš za velikim številom bolezni, če kadiš.

(odgovor članu uškinamama)
Neposredna povezava do sporočila: 238
   RE: Kajenje v prisotnosti nekadilcev...
7.9.2010 14:01:23   
Bakfark
IZVIRNO SPOROČILO: ronja

Se pa ne strinjam z Bakfarkom v tem, da pač ker uničujemo zemljo, jo pa lahko brez slabe vesti na vseh področjih. Se strinjam z vsem, kar si navedel: vse to je problem: vendar cigareti tega problema ne rešijo, temveč ga še poglabljajo (tobak je ena manj odpornih rastlin in za pridelavo porabijo ogromno škropiv)!


Narobe si razumela. Ravno zato, ker nimamo slabe vesti uničujemo zemljo na vseh področjih. Je pač treba zrušit hrib, zvrtat luknjo v zemljo, posekat gozd, izsušit jezero, da lahko na tem mestu postavimo nekaj, kar nam služi. To se smatra kot popolnoma samoumevno in se ne sprašuje kaj dosti o posledicah. To je del našega vsakdanjika, s tem se srečujemo na vsakem koraku, vsakem trenutku, je pogoj zahodne civilizacije, kot normalna stvar zgled našim otrokom. Brecht je svojčas siknil: "Kaj je rop banke v primerjavi z ustanovitvijo banke?", s čimer je imel v mislih, da je rop banke mnogo manjši zločin, kot zločin utemeljen v zakonu.

In jaz lahko končno siknem: "Kaj je qrčev čik v primerjavi z vsemi ostalimi svinjarijami?" 


PS: tashan, astma ne more bit na koži, astma je bolezen dihal. Na koži so lahko alergije.



Verjetno je mislila atopijski dermatitis (nevrodermitis, atopični ekcem, otroški ekcem, kožna astma).

(odgovor članu ronja)
Neposredna povezava do sporočila: 239
   RE: Kajenje v prisotnosti nekadilcev...
7.9.2010 14:07:05   
kalbo
IZVIRNO SPOROČILO: Frodo Bisagin


Njeno pisanje zadnje dni v bistvu sploh ni namenjeno kakršnikoli debati, ampak direktno zezanju mene in ostalih v glavo.


Ne ostalih. Zgolj tebe. Ker se s teboj ne da debatirati. 




Aha, torej s tabo se pa da? Se je dalo včasih, odkar si se pa usmerila na j v glavo se pa pač ne da, žal.

PS: si niti ne domišljam, da bi te ganilo

(odgovor članu Frodo Bisagin)
Neposredna povezava do sporočila: 240
   RE: Kajenje v prisotnosti nekadilcev...
7.9.2010 14:09:34   
Bakfark
IZVIRNO SPOROČILO: Andromeda

bigfak al kako že - Enako velja zate. S tem, ko izražaš svoje mnenje in si nejevoljen, ker drugi mislijo drugače in ti oponirajo, vplivaš na mnenje drugače mislečega in ga skušaš prepričati, da misli po tvoje. Če se zavedaš ali ne, me s svojimi izjavami prepričuješ oz. hočeš prepričat, da nimam prav in da naj mislim drugače, se pravi po tvoje.


Če te že hočem prepričati v kaj, je to dejstvo, da ne dovoljuješ drugačnega mnenja oz. če že dovoljuješ smatraš, da je to mnenje nepravilno in ga obsojaš. In ne, ne gre za nejevoljo, tukaj se krešejo mnenja, s to razliko, da se ne čutim ogroženega pred tabo in tebi podobno mislečimi.

Ali bi lažje sprejela, če bi ti rekel "ne bluzi, govoriš same nebuloze in neumnosti, ****"?

(odgovor članu Andromeda)
Neposredna povezava do sporočila: 241
   RE: Kajenje v prisotnosti nekadilcev...
7.9.2010 14:11:41   
tashan
Torej če povzamem, moje pravice so omejene in niso kratene (že tu nastane paradoks) in sicer na račun pravice drugega. user posted image

(odgovor članu Nenya)
Neposredna povezava do sporočila: 242
   RE: Kajenje v prisotnosti nekadilcev...
7.9.2010 14:13:17   
uškinamama
IZVIRNO SPOROČILO: ronja

Iz tvojih postov , ki jih berem tudi diagonalno, dobim smisel, da izločim besedo lubi user posted image , ronja, filcanje...in razumem kar napišeš.

Da lubija izločiš, če štekam, ker  baje res težim z njim, ampak da mi pa Ronjo kar ven fliknešuser posted image user posted image

Malo mi je težko v tvojih receptih, ko lubija vtakneš vmes, pa potem se sama pri sebi smejem, če ga skuhaš, popečeš ali kaj

Ne, njega se kar surovega lotimuser posted image . No ,zdaj bom pa jaz primitivnauser posted image . Ampak malo heca mora bit - je preveč turoben dan, da se ne bi režalauser posted image .

Matr, sem čudna. Ne samo , da diagonalno berem še muzika se mi rola, ko berem....Odstrel.

A to je čudno? Meni se muska non stop rola v glavi...




Sori za Ronjo user posted image ... samo je res obremenjujoče, da se moraš lotit nečesa, kar ti že itak težko gre (branja dolgih postov), potem pa še zamenjuješ črke...pa še glasba se ti vrti zraven. S tabo imam srečo...cing, cing ...samo večinoma je bolj divje. Sploh na tej temi se mi zdi kot , da slišim pasji lajež . Pa ne tisti "wauf" danske doge (sem čist v Marmaduku user posted image ) ampak tak "bevs, bevsk" vaškega mešančka. Mah, glavno, da se imamo radi.

_____________________________

Najina Uš : staršem prijazen otrok.


(odgovor članu ronja)
Neposredna povezava do sporočila: 243
   RE: Kajenje v prisotnosti nekadilcev...
7.9.2010 14:14:07   
Frodo Bisagin
IZVIRNO SPOROČILO: ronja
frodica, kalbo in blažka se imata rada in pač rada pohvalita drug drugega- javno in zasebno tudi, verjetno. Normalno, da ima vsak svojega najrajši - onadva pač to še javno povesta (saj je poroka tudi javno izražanje istega...) Saj to ni nič slabega. Vsak po svoje... Jasno pa, da kalbu ni vseeno, da ni bil zraven, ko so bili bolani, ker bi ji bilo lažje - in mogoče mu je lažje, da to pove javno, da ji da zasluge... ne vem, različno funkcioniramo. Meni tudi očitajo, da ves čas lubija hvalim, pa se sploh ne zavedam tegauser posted image . pa on forumov sploh ne bere, tako da bi lahko napisala karkoli o njem, pa ne bi vedel.


Naceloma se strinjam.
Z druge strani to, da so otroci bili bolani nima nobene zveze s temo. To, da on ni bil zraven, tudi nima zveze s temo.
Kaksna mama je katera je pa bilo direktno izpostavljeno na temi. In dejanje, da prav takrat moz namoci glavo v kantico vazelina in ...... svoji zeni... in definira da vsaka mama ki sama spedena tocno doloceno stevilo otrok s tocno dolocenim virusom ter tocno doloceno posledico virusnega oboljenja je supermama (ce se prav spomnim izraza), ni slucajno. Ze sama konstrukcija je zgovorna, kaj pa sele v kombinaciji s kontekstom.

Ce bi bil tvoj ljubi na forumu in se nek del uporabnikov ne bi strinjal z njim okoli pivskih navad, bi ti sla pisat kako je odlicen ocka, ker (1)sam pelje obe deklici na morje za en teden ter jih sam spedena? (2) sam rihta dva otroka s prebvnimi motnjami.... (3) vstavi po izbiri.... 
Jaz ne bi.  In zamerila bi mozu, ce bi pomislil, da me je na taksen nacin potrebno "povzdigovati". Pravzaprav dejanje niti najmanj ni potrebno hvaliti, moralo bi biti samoumevno za vsakega, ki se odloci imeti otroka/-e, saj karkoli drugega kot se prijet v roke in spedenat otroke ne bi smelo priti v postev.  Ali bomo medalje delili za menjavanje plenic ob driski....


_____________________________

Hlapci! Za hlapce rojeni, za hlapce vzgojeni, ustvarjeni za hlapčevanje. Gospodar se menja, bič pa ostane, in bo ostal za vekomaj; zato, ker je hrbet skrivljen, biča vajen in željan!
(Ivan Cankar)

(odgovor članu ronja)
Neposredna povezava do sporočila: 244
   RE: Kajenje v prisotnosti nekadilcev...
7.9.2010 14:15:02   
ronja
Ronja pri nas v MB narkiči dobijo "nadomestke" kar v istem delu zdravstvenega doma, kamor hodijo ljudje k svojim izbranim zdravnikom, nosečnice dajejo kri, se hodi na terapije, preglede za delo...da pa so vsi taki, ker niso imeli rožnatega življenja? Jih kar nekaj poznam, ki so imeli polne riti vsega in starše, ki so jih nosili po rokah.

Ja, saj v Lj. tudi ni tako ločeno, jih vedno vidim, ko gremo z malimi k zdravniku. Samo nobene noseče še nisem videla, to pravim (mislim, da večina itak izgubi m., ker je to tako huda obremenitev za telo).
Ma, to da so jih nosili po rokah, je lahko dvorezen meč - lahko ti starši dajejo jlubezen, pa je ti ne vidiš - enostavno nimate istega jezika - midve z mami sva recimo taki - zelo se morava potrudit, da druga razume, ker nama čisto druge stvari pomenijo...
po pravici povedano, meni grejo tudi na živce, ker moram vedno panično zaklepat povsod bicikel (vsakemu v naši družini so že ukradli kakšnega, mojega pa je enkrat en probal ukrast, pa ga je lubi dobil pri dejanju), ker sem morala Ronjo matrat , da je šla v operacijsko, ker so se bali, da je stopila na kako iglo,... pa ker ni fino, ko te mulo s čisto rdečimi očmi fehta za denar... ampak potem se poizkušam spomnit, da pač niso najbolj srečni ti ljudje, da nimajo te sreče v življenju, ki sem jo imela jaz... Da če plačam s tem, da mi vsake toliko ukradejo bicikel in da moram vsakič iskat sestre in fehtat za ključ, ko smo pri zdravniku (mojidve sta obe na kahli oz. wcju in med čakanjem mora gotovo vsaj 1 na wc)... da se v bistvu še dobro odnesla... tako probam na to gledat - čeprav ko je Ronja stopila na nekaj v parku, pa smo se bali, ad je igla, sem jih pa vse v mislih preklelauser posted image .

To se smatra kot popolnoma samoumevno in se ne sprašuje kaj dosti o posledicah.

Mogoče to smatrate za samoumevn, ampak biologi se bunimo 100/h, kolikor se le lahko!

In jaz lahko končno siknem: "Kaj je qrčev čik v primerjavi z vsemi ostalimi svinjarijami?"

Lahko sikneš, kar hočeš, vendar za tvojim uzakonjenim čikom stoji ena bolj usranih industrij (tobačna res ni znana po kaki eko-pridelavi;).

In s tem, da rečemo, ah kaj bo ta en čik/en papriček/ena doza praška... naredila hudega, ne rešimo problema, amapk ga poglabljamo! Ja, prav vsak čik, vsak papirček, ki bi ga lahko reciklirali, pa ga ne, vsaka doza praška... VSE to uničuje! In se skrivat za tem, da če je vse hujše dovoljeno, je brezveze pazit, je neodgovorno. Do Zemlje in do naših otrok, ki jo bojo še prekleto rabili.

Tashan, hvala, nisem vedela za kožno astmo, za atopični dermatitis sem slišala, samo nihče ni temu rekel kožna astma.

(odgovor članu Taddy78)
Neposredna povezava do sporočila: 245
   RE: Kajenje v prisotnosti nekadilcev...
7.9.2010 14:19:32   
ronja
vaškega mešančka

Ej, mešančki so najboljši!

Pravzaprav dejanje niti najmanj ni potrebno hvaliti, moralo bi biti samoumevno za vsakega, ki se odloci imeti otroka/-e, saj karkoli drugega kot se prijet v roke in spedenat otroke ne bi smelo priti v postev. Ali bomo medalje delili za menjavanje plenic ob driski....

Haha, dobra si mi ti! Imaš point, vsekakor - se strinjam s teboj, to je normalno, da sprejmeš, če si se odločil imet otroke. Nam se samo zdi, da poleg menjavanja plenic, brisanja bruhanja in podobnega, spada še to, da ne kadiš v zaprtem prostoru pred otroki (svojimi ali tujimi).

(odgovor članu uškinamama)
Neposredna povezava do sporočila: 246
   RE: Kajenje v prisotnosti nekadilcev...
7.9.2010 14:20:30   
kalbo
IZVIRNO SPOROČILO: Frodo Bisagin


Naceloma se strinjam.
Z druge strani to, da so otroci bili bolani nima nobene zveze s temo. To, da on ni bil zraven, tudi nima zveze s temo.
Kaksna mama je katera je pa bilo direktno izpostavljeno na temi. In dejanje, da prav takrat moz namoci glavo v kantico vazelina in ...... svoji zeni... in definira da vsaka mama ki sama spedena tocno doloceno stevilo otrok s tocno dolocenim virusom ter tocno doloceno posledico virusnega oboljenja je supermama (ce se prav spomnim izraza), ni slucajno. Ze sama konstrukcija je zgovorna, kaj pa sele v kombinaciji s kontekstom.



Ko bi ti vedela, kako narobe si tole prebrala v neizmerni želji mene zezat, bi počila glavo direktno v pesek. Nekoč si me prebrala, zdajle pa tolčeš mimo ko za stavo (takrat sem ti javno priznal, zakaj ti nebi tudi zdaj). Razlagat se mi pa niti ne da.

(odgovor članu Frodo Bisagin)
Neposredna povezava do sporočila: 247
   RE: Kajenje v prisotnosti nekadilcev...
7.9.2010 14:22:46   
kalbo
IZVIRNO SPOROČILO: ronja

Haha, dobra si mi ti! Imaš point, vsekakor - se strinjam s teboj, to je normalno, da sprejmeš, če si se odločil imet otroke. Nam se samo zdi, da poleg menjavanja plenic, brisanja bruhanja in podobnega, spada še to, da ne kadiš v zaprtem prostoru pred otroki (svojimi ali tujimi).



Lepše se ne da povedat.

(odgovor članu ronja)
Neposredna povezava do sporočila: 248
   RE: Kajenje v prisotnosti nekadilcev...
7.9.2010 14:24:28   
PeggyBundy
IZVIRNO SPOROČILO: tashan

V demokraciji imamo po definiciji vsi enake pravice. Nekadilci imate pravico nekadit, kadilci pa imamo pravico kadit. In če izvajamo svojo pravico do nečesa potem smo sebični? Isto lahko rečem zate, si sebična ker želiš kratit moje pravice.


Ne bo tržalo. V bistvu demokracijo omejuje zakon. In ta je napisan tako, da kadilce omejuje. Po tvoji logiki bi se lahko, teoretično, po avtocesti vozili tudi 300 na uro, če bi imeli tako zmogljiv avtomobil?

(odgovor članu tashan)
Neposredna povezava do sporočila: 249
   RE: Kajenje v prisotnosti nekadilcev...
7.9.2010 14:26:09   
kalbo
V demokraciji imamo vsi enake pravice, pozabljaš pa na dolžnosti. Tvoja dolžnost je, da s svojimi pravicami ne posegaš v pravice drugih.

(odgovor članu PeggyBundy)
Neposredna povezava do sporočila: 250
Stran:   <<   < Prejšnja stran  8 9 [10] 11 12   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  8 9 [10] 11 12   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:





Smo po 35. letu res prestari za nosečnost?
Ne želite otroka po 35. letu? V redu, ampak ne recite, da ste stari! Razlogov, zakaj imeti otroke po petintridesetem, je...
Nosečnost: Tabela rasti ploda po tednih
Kako velik je plod v posameznem tednu nosečnosti? Preveri, kako izgleda nosečnost po tednih!
To so najbolj redka otroška imena
Med izumirajočimi imeni so po našem mnenju čudovita imena tudi za sodobne novorojenčke. Katera imena vse bolj izginjajo ...
Otroci, ki se zbujajo zgodaj zjutraj so ...
Se vaš malček zjutraj prebuja skupaj s petelini, ne glede na to ali je delovni dan ali vikend? Imamo dobro novico za vas...
Prvomajske počitnice so najlepše ob morju
photo
Odkrijte popolno spomladansko harmonijo v Adrii Ankaran, zeleni mediteranski oazi. Napolnite se z energijo daleč stran o...




Dudica.
пеперутка16

Do kdaj je imel vaš otrok dudico?